Nya trender, titta och inspireras.

Trots att vi är mitt i sommaren kan det vara bra att hålla koll på de kommande trenderna. För håll i hatten, det är faktiskt inte långt kvar till hösten! Min nästbästa favorit årstid (först kommer sommaren så klart). Här har jag samlat lite av trenderna man kan se hos de stora modehusen i höst och vinter (fall/winter - 09/10). Titta och bli inspirerad, detta är vad du ska satsa på i höst (och spana in extra på rean redan nu).



Färg, färg, färg
Tiderna när man kunde se vilken årstid det var enbart på färgvalet hos modehusen är förbi. Nu vill vi ha starka och klara färger. I höst blir det mycket Kobolt (kornblå, se Emanuel Ungaro ovan), fuschia, rubinrött och även en del gula nyanser. Var inte rädd för färgsprakande klädkreationer.



80's back!
Det ljuva 80-talet är helt klart tillbaka. Det är väldigt mycket fokus på axlarna, de ska vara stora och tydliga. Eller varför inte köra på ena axeln bar? Så länge fokusen finns på axlarna är allt okej. Vi har sett mycket sånt hos alltid lika vågade Marc Jacobs och Emanuel Ungaro (en designer att hålla koll på, helt klart).



Så högt som möjligt
Något man definitivt kommer se på alla som har koll är de lårhöga stövlarna. De kommer i olika nyanser, material och skärningar. Men en sak är säker; här gäller högst vinner! Frågan är dock, hur mycket vågar du?



"Kalsongbyxan"
Rätt länge har de vida och utsvängda byxorna regerat i modevärlden. Men nu syns allt fler och fler tighta grejer. Därav det nya uttrycket "kalsongbyxan". Den skräddade men ändå tighta byxan är hetast nu och Alexander Wang har must-have objekten. Tänk leggings fast mer byxa. Croco-skinn varianten är helcool.

Man ser också mycket draperingar, Emanuel Ungaro och Balenciaga är två bra exempel på det. Bikerjackan står fortfarande väldigt högt (spana in PHI, de har många att inspireras av) likaså kavajen. Välj själv om du vill ha den stor som herrvariant eller midjekort. Samet har också gjort comeback, tro det eller ej. Men leta fram sametskjolen ur garderoben (eller mammas) och bär den till något snyggt.

Lycka till i modedjungeln, det här är något jag tycker är riktigt roligt. Hoppas ni gillar det!


Kommentarer
Postat av: emma härnqvist/perfektion

tack. har aldrig sett hennes blogg innan men hon va väldigt söt, vet inte om vi är så lika dock. hehe.



jo men jag göra såna misstag JÄMT!

2009-07-19 @ 16:01:24
URL: http://perfektion.blogg.se/
Postat av: anna

läs gärna mitt senaste inlägg och säg din åsikt :) kram

2009-07-19 @ 16:10:04
URL: http://younameit.blogg.se/
Postat av: Caroline Andersson



Åh tack söta du :D natti natt!

2009-07-20 @ 00:49:15
URL: http://lovelyc.blogg.se/
Postat av: Felicia

SV: javisst är det snyggt! haha detsamma ;)

2009-07-20 @ 00:59:39
URL: http://fsvedberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0