En halvdag på RM i ttk



Hallå bloggisar! Vad gör ni en dag som denna? Jag ska strax iväg på Linus dubbelfinal och vet ni - NU KÖR VI FÖR GULD! Han har dock en eventuell infalmation i ryggen så vi får se hur det går, min bebo är skadad :/  Iaf
 har vi haft födelsedagsbakning hela dagen eftersom världens bästa mammi fyller år imorgon, snacka om fikaboost imorgon!

att bota väderångest

All Star Light Hi Converse Skor Rosa

Hemklickat. Botar de senaste dagarnas väderångest med ett par i världens finaste färg.

 Kommer ni ihåg att jag funderade på dessa i början av februari? Jag har velat fram och tillbaka om jag kommer att använda ett par rosa skor eller ej, men har tänkt att om jag haft en rosa jacka hela vintern (utan att tröttna på den) så kommer jag älska ett par rosa Converse. Vad kan gå fel med en sån fin färg liksom?

Har varit supereffektiv ända sen igår när jag slutade 11.25 och man måste belöna sig själv. Oavsett om det handlar om sovmorgon, choklad eller ett par skor.

020610








Juni 2010

Saknar ♥
Kan inte förstå att det gått så lång tid!

Bombdrama i pulvercity


MY GOD vilket scoop. Den andra misstänkta bomben på vaddå? Ett år? Jag hoppas att ni kan ursäkta mig men lite komiskt är det ju. Visst, jag är helt överens med att vi ska ha full respekt för eventuella bombattentat och eftersom mitt valspråk skulle vara något i stil med; Säkerheten framför allt så tycker jag verkligen att man ska vara försiktig. Men det känns fortfarande oerhört tragiskt att det händer så lite att när det väl händer något så blir det värsta grejen. Fast förresten! Kramfors kallas inte pulvercity för intet.


Frågan är om man ska bli mest chockad över den stora uppståendelsen som blev (vilket ni kan se på bilden) eller om man ska vara mest chockad över att jag vågade mig så nära dramat. Gott folk, inte ens jag har svar på det! ;)


Vinterns återkomst! 
JAG PÅ RIKTIGT DÖR, F...

20110323628 (MMS)

Vinterns återkomst! 
JAG PÅ RIKTIGT DÖR, FAVORITLÄSARE för det är såå sjukt tragiskt! :(


No risky business


http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article12759012.ab 

Ouch! Sex miljoner svenskar gjorde det och jag var inte en av dem, och det är jag såå glad för idag. "Myndigheterna lovade ett så gott som säkert vaccin" - Ursäkta? Vaddå så gott som säkert? Ett framstressat vaccin är och kommer heller aldrig att bli så gott som säkert (åtminstone inte i min bok!). Man kan vara lite risky ibland och det är okej men när det kommer till saker som ska in i kroppen så är det inte okej, verkligen inte. Och Pandemrix är alldeles för risky för min smak.

Titrering med byrett


(ledsen för att bilden är lite sned)

Yesbox, det är sånt här vi gör på natur och ni anar inte hur oerhört avancerad man känner sig när man utför laborationer som denna - särskilt när de innehåller några sånna där fina svåra ord och redskap. Det är ju det som är det fina med naturvetenskapsprogrammet förstår ni! Ja, det är precis samma känsla som när man får använda sin/cos/tan/log-tangenten på sin grafritande miniräknare.

Hur många vetenskapspoäng tar jag in på det här? 10? 100? Jag har ingen aning men jag måste verkligen göra ett system av det där för cheez vilken bra poängsamlingsgrej jag kom på nu. Full träff!

Ingen återvändo, tack.

Nu är det officiellt vår. Tro mig, för så är det. Och detta för att 1) det är tidernas största vattenpölar ute och 2) det är helt torrt på mitt trädäck och 3) årets glassnyheter har kommit (HALLÅ DET ÄR EN BIG DEAL FÖR MIG, VILL PROVA ALLA!!) och slutligen för att 4) det regnade idag (!!)

Sen blåste jag och Michelle mer eller mindre bort när vi gick till bussen tidigare idag eftersom det är tidernas värsta storm, men det är en annan femma och nu ska jag vara sådär superduktig som bara jag kan och äntligen ta tag i engelskan!


Prima ballerina

large product image
Jag vill lägga in min tjocka (och varma) dunjacka längst in i garderoben. Jag vill kunna ha klänning, shorts och alla underbara tunikor utan att frysa. Jag vill att gräset ska vara grönt och himmelen klarblå. Jag vill ha solbrillor på nästippen. Jag vill prova alla årets glassnyheter och jag vill känna doften av sommar. Jag vill känna mig som en prima ballerina och ha skor som dessa ovan (från the one and only - Marc Jacobs) på fötterna. Men mest av allt vill jag åka till mina favoriter i Lomma och bara njuta.

@ vildmarken!

Här är några foton från vår vinterexkursion tidigare i veckan :) Några är mina egna, andra är Michelles och/eller Marielles, hoppas det är ok att jag lånar dem!


Hahaha Michelle! :)


Tobias aka Veden hugger ved!

Mitt allra bästa fynd från vedboden - båten!

Och här är jag! Kan ni verkligen tänka er mig in action i den här sitationen? Haha, jag har också svårt att ta in vad jag ser. Dock förmodligen första och sista gången ni ser mig i sitationer som denna!

Yesbox så ska det se ut - duktiga pojkar!

Veden! (Tobias smeknamn som Daniel gav honom de allra första dagarna i NV10 och det kan vara ett av tidernas bästa namn eftersom det passar honom såå bra. Han ÄR veden, for sure!)





Det känns hur märkligt som hellst att vi faktiskt sov här, eller ja..själva sovandet är en definitionsfråga men iaf så där såg det ut.

Klassens mästerkock? Galet ambitiöst att laga risotto from scratch mitt ute i vildmarken!


Det här var mitt livs första tältning och jag har chockat andra men framför allt mig själv i saker jag aldrig trodde att jag skulle göra. Det var en utmaning (minst sagt!) även om det låter lite löjligt, men för mig var det en stor grej. Det var även stundtals förvånandsvärt mysigt, jag sov en timma så komforten kan jag inte säga något positivt om. Chansen att jag skulle föreslå en ny tältning är minimal men nu vet jag att jag överlever, och vet ni vad? Det är kanske inte ett särskilt stort steg för mänskligheten men som ni kanske förstår för mig. Och som sagt, jag är glad att det var med NV10 jag gjorde det här - tack gullisar!

Nästan dubbeldygning

En timmes sömn på 40 vakna timmar, mygod! Jag förstår inte riktigt hur jag överlever men konstigt nog har jag tröttheten försvunnit varje gång jag blivit lite trött. Nu gör jag ett nytt försök för nu är jag väldigt trött. Haha, vilken märklig situation jag hamnat i. Fast jag vet ju att det är en del av min värsta och farligaste egenskap, alltså att jag kan stänga av sånna känslor. Jag hatar att jag funkar så eftersom det är totalt livsfarligt, även om det kanske kan låta rätt bra att ha ibland.

Nej nu känns det som om jag bara svamlar (vilket jag gör), men det jag vill poängtera är helt enkelt att man måste känna efter sina behov och lyssna på sin kropp. Det ska jag absolut göra nu så godnatt gullungar, det ska bli fantastiskt trevligt och bekvämt att sova i min egna säng istället för det hårda, trånga tältet.


JAG ÖVERLEVDE!!!

Jag har, tillsammans med min kära klass NV10, varit ute på vinterexkursion. Jag har alltså tältat (UTOMHUS) och jag överlevde, anledningen till att jag är lite hispig över just den överlevnadsgrejen är för att jag verkligen inte är någon naturmänniska. Jag är heller inte typen som eldar, skottar eller hugger ved - men vet ni vad? Jag har gjort allt det! Och jag är så himla stolt och imponerad över mig själv.

Inatt var jag eldvakt och om jag ska vara ärlig så var jag och Magdie de bästa eldvakterna eftersom precis alla sov sött. Jag var (i mina mått) jätte duktig och det var faktiskt riktigt mysigt.

För tillfället är jag enormt trött eftersom jag mer eller mindre dygnat, jag sov max en timme i natt och det var så himla trångt - vi låg bokstavligen på varandra (åtminstone vissa av oss ;) ) och det blev tro det eller ej väldigt varmt. Det var vansinnigt obekvämt eftersom vi låg på en blandning mellan granris, ved och vad mer? Något hårt! Så själva grejen med att sova på marken är jag fortfarande extremt tveksam till men det var faktiskt rätt så mysigt. Och när vi satte upp militärtältet (som förresten var väldigt mycket mindre än jag föreställt mig det) var jag tvungen att påpeka hur otroligt bekvämt det är att checka in på ett hotell, för det är ju sånt jag är van vid.

Om ni har tur kommer bilder senare men nu ska jag sova, ni inser inte hur bekväm min älskade säng är!

Och tack klassen, jag är glad att mitt livs första tältning blev med er för även om jag alltid kommer att vara en storstadstjej med nagelfil i förstahjälpen-lådan så kändes det tryggt att ni var med. Jag kommer nog aldrig bli ett med naturen, men det här har gjort att jag tog tusen steg frammåt i mina naturerfarenheter. Fast klassen vet ni vad? Nästa gång bestämmer jag destination! ;)


Förbereder inför mitt livs första tältning

Exakt just nu är jag snart påväg ut i vildmarken. (Detta är dock ett förprogrammerat inlägg...) Tillsammans med resten av mina klassisar i världensbästa NV10 ska jag ut på mitt livs första exkursion. Detta är även mitt livs första vinterexkursion, faktum är att det är första gången jag ska sova utomhus någonsin. Det närmsta jag kommit campinglivet är min familjs försök till husvagnscamping när jag var vaddå? Två år? Efter det kom vi fram till att camping inte var vår grej och sedan dess har jag bara bott på hotell. Eller ja, jag har ju förståss sovit utomhus när jag var pytteliten bebis men då i vagnen, men det räknas ju inte riktigt!

Jag är verkligen inte utomhustypen så detta blir intressant. Jag är övertygad om det blir ett minne för livet..om jag överlever dvs! Mina klasskompisar har lovat att ta hand om mig och jag lovar att blogga om det när jag kommer tillbaka till civilisationen.

Ja, den som lever får se om jag kommer tillbaka med trauma eller om jag kommer tillbaka som värsta tältaren. Önska mig världens största lycka till för det kommer jag behöva!

Och till alla som känner mig mer personligen vill jag bara meddela att nej, jag har inte gått och blivit tokig och jag är väl förberedd. Just nu (tisdagkväll) håller jag på att packa för fullt och jag har skrivit långa packlistor. Allt precis i sann Felicia-stil. Jag försöker ställa in mig själv på alla möjliga situationer så jag är nästan helt mentalt förberedd. Dessutom intalar jag mig själv att jag kan klara det här - även om jag verkligen tvivlar på det! Jag är ju en stadstjej ut i fingerspetsarna.

Men som sagt, jag kommer klara detta och för säkerhetsskull har jag packat ner en liten spegel, nagelfil och mitt favoritläppglans i väskan. ICE, In Case of Emergency ;)


Historiska gnaget!


Stolta AIK! 4-0 i matcher mot svenska mästarna HV71 säger allt. Vilken glädje! Helt sanslöst! :D Nu kör vi för guld - Svartgult guld!

20110314 - Glad pi-dag!


Förutom att jag idag har varit i skolan och därefter plockat världensbästa storasyrra-poäng genom att ta min mammas pass i tennishallens kiosk (vad gör man inte när det blir tidskris?), så har jag idag uppmärksammat det faktum att det är 20110314. För er ovetande där ute kan jag meddela att det idag är Den internationella pi-dagen. Och vet ni inte vad pi är ber jag er att skämmas, googla, och ta in informationen för talet pi är en allmänbildning och en stor viktig grej inom matematiken förstår ni.

Eftersom jag verkligen älskar att fira allt som går att fira drog jag och några i min klass ihop ett litet fikakalas (som vi är proffs på) till mentortiden. Det blev väldigt lyckat och vår mattelärare samt klassföreståndare tyckte att det var en extremt fin gest och enligt honom så fick han nästan gåshud, så fint var det! I äkta naturvetaranda alltså!

Jag vet inte riktigt hur man ska säga men vi kom iaf fram till att man nog säger; "glad pi-dag" så det ska jag avsluta med nu. Hoppas ni haft en riktigt härlig pi-dag idag. GLAD PI-DAG! :D


Måndagmorgon



Måndagmorgon, redo för skola. Idag har jag bara tre lektioner men ändå skulle jag mycket hellre åkt tillbaka en vecka och några hundra mil till bilden här ovan. Ha världensbästa måndagmorgon gullisar :)

Apokalyps eller?


 
2012 på gång eller?

Vårmode?


Jag såg en tjej på min flight mellan Wien och Arlanda som hade de här byxorna, och jag måste verkligen påpeka hur snygga de är. De är ett par från The Local Firm om någon undrar.

Imorse lämnade jag Österrike och alltså är jag hemma nu. Det känns så där med tanke på att det snöat massor och jag ställt in mig på vår, men hemma är alltid hemma. Dessutom har jag fullt upp med Magdie imorgon, biologiprojektet på gång förstår ni.

Nu ska jag fortsätta bättra på vårkänslorna med att spana på vårkläder från soffläge. Vi hörs imorgon!

Ett skrällguld 2lax11



Helt underbart!

Kan ni förstå vilket fantastiskt flow mitt favoritlag har nu? 2-0 i matcher mot HV-sjuter snett är stort, gott folk, riktigt stort. Just nu är det lite av en konflikt i min familj eftersom min kära bror är HV-fan och jag som ni vet aikare, dock är han också gnagare egentligen men under alla dessa år har han övergett världensbästalag. Jag förstår inte hur han kan överge AIK Hockey! Men ska jag vara helt ärlig så måste jag verkligen säga det att om han nu ska hålla på ett annat lag så är HV71 mest okej (även om det på lååånga vägar inte är det!), det är ju småländsk kvalitet ni vet. Och sånt är vi Lövgrens uppfostrade med, det sitter liksom i ryggmärgen. Men vi är alltid trogna AIKare eftersom det, mina vänner, finns i blodet.

Jag tror på ett skrällguld i år. Och som Mutumba skulle sagt det, 2lax11 :) (kom ihåg var ni läste detta först..!)

(Kitzbühel är fortfarande helt amazing!)

Kitz-ski calling!





Idag har vi haft, om möjligt, ännu finare väder än igår. Alldeles klarblå himmel och strålande solsken i alperna slår utan tvekan alla svenska fjäll, inklusive Åre som är Sveriges bästa. Alla dessa breath-taking vykortsvyer är helt otroligt.

Mina matvanor här skiljer sig som ni säkert märkt en aning (en rätt stor aning faktiskt!) från vad jag brukar äta hemma och mycket från vad jag någonsin skulle komma på att beställa in. Dagens femrätters bestod tillexempel av aspic i en rätt och pike i en annan, efter några sekunders googling insåg jag att det var någon skum aladåb jag fått in. Men gäddan var faktiskt god, dock har jag väldigt svårt för alla dessa inlagda grönsaker..jag menar, allt smakar ju precis likadant!


Förutom att det idag är fettisdag aka semmeldax och kvinnodagen idag firar Kitzbühels invånare något alldeles särskilt. Faktiskt har jag ingen aning om vad men var och va+rannan människa är utklädd och bilden här ovan talar väll lite för sig själv eller hur? Ett gäng 40+are (100 kg+are??) utklädda till stora bebisar i en vagn.. Österrikare är ett folkslag för sig själva!

Prima plusplus (nummer ett tusen)

Fantastiskt väder, bra skidåkning, fin mat, trevligt sällskap, hotellstatus - prima. Vad mer kan man begära? Klockan är 23.02 och jag är hur trött som hellst efter Kitzbühel dag 1 1/2. Det är så här det ska vara, och jag njuter verkligen av tillvaron. Dessutom har mitt favoritlag - världens bästa lag - AIK krossat HV71 i första slutspelsomgången, hur bra? Jag hoppas verkligen att ni har det lika bra som jag har det, bästa bloggläsare - annars får ni köpa er en tyrolerhatt och komma in i stämningen.

För att sammanfatta det hela. Prima plusplus.

(Och just det! Det här är inlägg nummer 1000 i den här bloggen. Jag firade med anka till middag, hur firar ni?)

ARN - VIE - SZG




 











Jag har dygnat (är sinnesjukt trött!), åkt från terminal 5 på Arlanda till Salzburg med mellanlandning i Wien, packat fem stora kollin i världens minsta bil,  åkt bil på kringelkroksvägar, checkat in på ett supertrevligt fint hotell och som ni ser på de sista bilderna ätit väldigt fin mat. Dock har jag ännu en gång fått det bekräftat att s.k fin mat inte alltid är lika med god mat. Vi har ätit femrätters bestående av rådjursmousse (!!!), hummersoppa, salladsbuffé, ryggbiff eller havskatt (jag åt fisk men har ingen bild på det) och vitchoklad-nötkaka till desert. Ingen i min familj behärskar det tyska språket särskilt bra (jag kan absolut ingen tyska) så detta är verkligen en upplevelse. Fisken var god men det andra äcklar mig att jag ätit, särskilt rådjursmousse (även om jag bara smakade en yttepytte bit) - grejen var dock den att vi inte visste vad vi åt förrän när vi kom tillbaka till hotellet och googlade!

Imorgon drar vi ut i backarna. Kitzbühel - nu är jag här!

Sökes:

Jag har insett att jag är i stort behov av en assistent. Någon som kan göra allt sånt jag inte har tid/vill/orkar/kan göra liksom. Så, här kommer mina krav...

Du måste vara bra på det du gör (kvalitet går alltid före kvantitet)
Du måste vara trevlig
Du måste kunna göra allt möjligt
Du måste tänka steget före, alltid.

Vidare krävs också att du är någorlunda intelligent, stark och uppfinningsrik. Dessutom måste du som min assistent ta kritik eftersom jag kan vara väldigt kritisk och dömmande.

Någon frivillig? Kontakta mig på min bloggmail ([email protected]), facebook, eller via telefon för er lyckliga som har mitt mobilnummer. Eller här i bloggen helt enkelt!

SPORTLOV!

Så mycket att göra, så lite tid!

Jag har haft sportlov från 12.50 idag och även om det inte alls känns som det är lov redan så är jag väldigt peppad inför lovet. Jag ska njuta såå mycket, trots att jag är mitt inne i en pluggperiod. Men vet ni vad? Man har ju bara sportlov en gång om året...


Krig och fred

The war is over.

Supersnygga tjejer efter idrotten!

Idag fick jag finfint besök i skolan. Världensbästa Fia kom nämligen och även om jag inte hade världens längsta lunch så fick vi knapp timme tillsammans, och det kändes så bra! Fia känner ni med all säkerhet igen om ni följt den här bloggen, jag har gått i samma klass som henne sedan lekis men nu har hon flyttat till huvudstaden för att gå på Kulturama musikgymnasium. Sofhia Stridsman är tjejen med världens bästa (utan tvekan!) röst, ja hon är född till att bli stjärna helt enkelt. Hon trivs och jag är jätte stolt över henne, men jag saknar att träffas varje dag. Det blir liksom tomt utan att höra henne sjunga hela dagarna! :)

Frågan är nu om ni fattat kopplingen mellan bild och rubrik? Det är ingen hyllning till Tolstoj, nej - men vi hade krig på idrotten idag. Och givetvis körde vi på krigsmålning - dock var det bara jag, Marielle och Andreas som vågade. Man kan säga att vi förlorade rätt stort mot NV09 men jag tycker ändå att vi var bäst. (För det var vi!) Dessutom hade vi vår lilla hejarklack i form av Cassandra.  

Nu ska jag äta och sedan repetera inför morgondagens prov. Premiärprov i kursen Matematik B nämligen. Önska mig lycka till! :D


Har ni också haft driftstopp?

Hola guapas. Vi har haft driftstopp här på blogg.se hela dagen (åtminstone jag!) så jag har inte kunnat blogga, trots att jag faktiskt velat.

Idag slutade jag 10.20 efter hela två lektioner, det kan tyckas vara lite onödigt och vi funderade t.o.m på ta skolkledigt (ord taget direkt ur NV10s vokabulär förstår ni) men ingen gjorde det. Jag har spenderat dagen med att baka, plugga och planera. Det är ju nämligen sportlov nästa vecka (haha jaa, jag vet vi har sportlov typ sista av alla), tragiskt - men sant.

Det här kan vara ett av mina tråkigaste inlägg på länge, men vet ni vad bloggläsare? Det kan bara bli bättre :)

Till er som har sportlov säger jag bara - njuut! Och till er som ännu inte fått det - håll uut! Och slutligen till er som redan haft - stackars er! ;)

RSS 2.0