Söndagggg

Hola bloggers, long time no see som så ofta vid helgerna va? Jag hade gärna skrivit att jag pluggat hela helgen men så är tyvärr inte fallet även om jag skulle behövt det. Jag har varit hos min moster hela helgen eftersom Evelina fyllde år i veckan. Men eftersom hon hade barnkalas på Leo's lekland ägnade jag mig åt andra aktiviteter (gissa vad? hihi).

Har varken tid eller lust att blogga en massa just nu men jag kan ju bjuda på lite bilder! So, here you go!


Jag&lillebrrror visar våra rätta jag (nä då, Linus finger och min tunga är bara tristess)









Nu tar jag nya tag inför sista skolveckan innan 16 dagars ledighet (som jag verkligen längtar efter!)
Vi hörs imorgon!


Dance dance dance!

Hej på er mina bloggläsare (som förövrigt ökat en del på sista tiden), kan ni gissa vad jag gjort idag? Från 8.30 till 11.15 har jag haft dans med nån Peo från Dansinspiratörerna. Så nu kan vi nior allt om foxtrott, bugg och vals (njaa).. hehe. Det har varit helt okej, det är kul med rätt person och tyvärr är väll vissa rätt stela och fega men sånt får man väll räkna med va? Och så klart är vissa duktigare än andra..

Så ikväll vid 19 ska vi ha dans tillsammans med två andra skolor, som en övning inför balen helt enkelt. Och ett plus är att om man blir avprickad där (alltså att man är där) får man vara ledig en annan dag. Good stuff helt enkelt! Vet inte vilken dag dock men antar att det blir någon klämdag någondag. Säkert på skärtorsdan eller nåt.'

Hursomhellst ska jag vila lite nu, är mycket trött efter dagen som gått. Vi hörs sen helt enkelt!


Annorlunda pluggande

Jag kom aldrig iväg till skolan. Det har fortsatt vara så kallt hela dagen och faktiskt i så många dagar.. jag vill gå i ide! Förtillfället sitter jag och pluggar pop och rockhistoria till vårat prov om prick en vecka. Det är inte det roligaste man kan göra men helt okej ändå, allt annat än den musikhistorian vi hade i åttan är okej..jag höll praktiskt taget på att kolavippa av den historian..konstigt nog kommer jag ihåg det mesta i stora drag och fick faktiskt MVG på det provet. Antar att det var till någon nytta då, och vem vet? Jag kanske får säga "Vad är kastratsångare" i något komersiellt frågeprogram någongång och vinna en miljon eller två. Jajaja.. till er som också ska ha provet (eller som är allmänt intresserade) kan jag dela med mig av den 2.6 timmar långa Spotify-låtlistan som våran musikfröken satt ihop till oss. Ni hittar den här!

Lite annorlunda pluggning va?

Strandsatt på Sandslån

Vilken konstig morgon det här blev.. det är -33 grader här hemma och hos min vän Fia var det tydligen -34,7 vilket är helt jävla galet omänskligt (det fick mig tillochmed att svära!).. Jag sitter hemma och kommer ingenstans. Våran bil startade inte ens, trots att vi haft motorvärmare hela natten..efter att vi försökt i 30 minuter gav vi upp och mamsen fick ringa till skolan och meddela att vi inte kunde komma till skolan. Jag brukar inte åka skolbuss eftersom mamma ändå ska den vägen till jobbet och då hade ju redan bussen gått. Så det blir en hemma dag idag då..som det ser ut nu vill säga. Ska nog slå igång någon trevlig film eller nåt i den stilen.



Försökte YouCam fota några bilder till det här inlägget men det blev bara oseriöst konstigt..som alltid!

BLAX


Efter att ha testat den här produkten i en dryg vecka och bildat min egna uppfattning bara måste jag tipsa er om den! BLAX är genomskinliga tunna plast hårsnoddar som inte ser ut att vara så mycket för världen men jag lovar er, once you go blax you never go back. Jag vill nog aldrig använda andra hårsnoddar faktiskt!

När min mamma först visade mig dessa tänkte jag direkt att de skulle gå sönder på en gång eftersom jag förbrukar ett gäng snoddar per månad eftersom mitt hår är så pass tjockt. Men vet ni vad? De är så jäkla bra! Helt revolutionerande faktsikt. Och det bästa av allt..de sliter inte på håret. Det kanske ni inte visste men det är faktum är att vanliga hårsnoddar sliter på håret och kan faktiskt få håret att gå av.

En förpackning kostar ca 75 kronor och innehåller 8 stycken, kan tyckas lite dyrt för några hårsnoddar men jag lovar att de är såå värt det. Även om jag fått mina gratis så skulle jag utan tvekan betala 75 kronor. De finns att köpa hos utvalda frisörer (inte hos min mamma ännu dock) och på Kicks. I love Blax!


För allt är mycket lättare då


Juli, 2009

Åh, en bild säger väll mer än tusen ord?


Tisdag

Så, nu är jag tillbaka igen. Har precis kommit hem från skolan, matteprov sista timmen som jag inte alls vet hur det gick. Brukar vanligtvis gilla matte, men jag klarade inte sista uppgiften så det känns jäkligt trist..tror det var för att jag började tänka på fel sätt och låste mig där. Aja, helt ärligt så gör det mig inte så mycket om jag missar nån poäng hit eller dit på ett matteprov. Jag har alltid vetat vilket slutbetyg från grundskolan som jag kommer få i matten..och det skriver jag inte för att skryta utan jag har alltid bara vetat. Och det är ju inte bara proven som avgör sånt. Hursomhellst gick det säkert bra på resten.

Skulle egentligen haft skolfoto imorgon men det blev inställt och framflyttat till måndag vilket känns bra eftersom min klass varit sega med att bestämma vilket spex vi ska ha (OM det blir nåt dvs!). Hoppas bara att det blir på morgonen, vi har nämligen bad första timmen och alla vet väll hur snygg man blir efter klorbadning.. inte så snygg med andra ord. Felix sa att vi kommer se ut som om vi är påtända och det håller jag verkligen med om! Vi kommer ha rödsprängda ögon, haha. Sån otur vi har va? Förra fotot hade vi precis efter skoljoggen.. är det ödet eller vad?

Och tackvare att jag hade pluggdag i lördags så behöver jag inte göra några läxor på hela veckan. Yey! Ska bara lata mig och göra ingenting. ;) Nja, rättare sagt har jag ett gäng oredigerade bilder som jag tänkte ta itu med. Men det är bara kul så det är inga problems, nemas problemas som min mami brukar säga. Tjingeling!


Morgon-inlägg

God morgon, märkte att jag fick lite tid över så jag plockade upp våran mini-laptop och tänkte slänga in ett inlägg här innan jag drar till skolan. Går långdag idag så jag kommer hem rätt sent, slutar 15.30.. idag ska jag skriva bokrecension, ha matteprov och en del annat. Så önska mig lycka till. Vi hörs!


Grattis på födelsedagen, baby!











Hjälp..jag kan inte fatta att det redan gått 6 år. Baby, jag älskar dig så så mycket. Det är helt obeskrivligt och du är så underbar. Det är så synd att jag inte kan fira din födelsedag med dig idag men jag kommer på fredag. Min älskling och sötiskusin Evelina fyller 6 år idag och jag kan inte fatta att hon blir så stor. I love you. You're the best, baby!


The Return of KSF

Åh jag vet att ni längtat en massa efter våra KSF videos..and guess what? Här har ni något riktigt härligt!

The Return of KSF


Måndag


Seven dresses

Tiden går så himla snabbt och snart är det faktiskt dags för oss 94or att ha avslutningsdans och att gå ur skolan. Så klart måste man vara ute i god tid och jag har kikat på lite olika klänningar. Är ledsen men när jag hittat min klänning kommer ni inte att få se den före själva dansen, men här är lite olika klänningar som jag gillar!


Tight långärmad klänning med en sjukt snygg rygg! Jag älskar den där klänningen även om det inte direkt är något man har på balen i nian. Från ingen mindre än Alexander Wang


Åh jag bara älskar den här färgen! Från Marchesa


Älskar den här outfiten, den snygga jackan till den gråa klänningen är så coolt! Lite udda men ändå stilfult. Från Elizabeth and James


Rosa långklänning med en del draperingar, från Matthew Williamson


S-s-s-snyyygg! Den där ryggen alltså, my god! Den kommer från Thread Social


Om den här hade varit i en annan lite starkare färg hade jag klickat hem den på direkten. Jag skulle bli så blev i den ljusa färgen. Detaljerna och strukturen på tyget är så fina ihop! D&G Dolce&Gabbana it is!


Den här godingen är en Adam

Såå, nu är jag nyfiken på vad ni tycker..något i eran smak bloggläsare?


Ny istid for sure!

Jag funderar starkt på om vi har en ny istid på gång. Jag menar, innan den där 6 km tjocka isen la sig över marken måste det ju gått några år. Och nu har vi haft iskallt sen i november, det är inte bara vanlig kyla. Är det minus 10 grader nån dag tänker jag bara "Åh vad skönt, det är inte så kallt idag" Hur långt har det inte gått då eller? Det var minus 30 grader imorse vilket är helt sjukt. Helt galet sjukt. Visst, jag bor i norrland men det är ju svinigt kallt i hela landet! Dessutom är det typ 100 mil till för att komma längst upp i Sverige, jag bor i mitten av landet typ. Många i stockholmsområdet kunde inte ens komma till skolan idag eftersom det var så mycket snö. SL har en massa problem, och jag tycker så synd om min vän Amanda's familj. De är i Sälen just nu eftersom dom har sportlov, det är minus 20 grader och det tog dom huuur lång tid som hellst att åka upp från Malmö. Så därför har jag bestämt mig för att stanna inne och inte komma ut förrän snön är borta. Kommer aldrig hända iofs men ändå!

Borde egentligen plugga eller nåt i den stilen men jag känner mig så duktig efter lördagens non-stop pluggande så jag har bara myst under filtar och ätit bullar och kakor sedan jag kom hem. Haha, olikt mig men ibland måste man få göra det också. Läsk drack jag också, omg vad jag känner mig onyttig!

Rätt härlig skoldag idag med. Både jag, Karin och Sofh har kommit tillbaka från diverse sjukdomar och det var första gången på typ 2 och en halv vecka som vi alla tre var samlade. Har saknat våra stunder..det är lika bra att njuta av dagarna nu. Snart splittras vi och Sofh ska göra intagningsprov på Kulturama gymnasium vecka 10. Åh, det kommer bli så bra!


Studyyy

Att min familjs liv kretsar mycket omkring tennis är väll ingen direkt överraskning? Min lillebror tränar minst 5 timmar i veckan och han tävlar så ofta han bara kan. Det blir väldigt lätt att alla dras med i det. Även jag, yes..jag är faktiskt rätt bra på tennisspelare och allt sånt. Eller bra och bra? Jag känner till många spelar åtminstone. Det jag försöker få fram är att jag nu igen är i tennissvängen. Det är Young Vision Cup eller nåt i den stilen, min mamma har väldigt svårt att släppa taget så hon vill inte att jag är hemma själv så jag är med här. Dock kände jag inte för att hänga på tennishallen hela dagen så jag tog med lite plugg. Har rätt mycket stora grejer nu innan lovet (ja, vi här i norr är sist i hela världen med sportlovet!) så jag kände att det var lika bra att få bort en del. På vardagarna är jag inte så värst peppad på att sitta med läxor. Så jag har suttit här på vårat hotellrum sen 12-tiden och bockat av grejer på listan. Mamsen kände lite dåligt samvete antar jag så hon kom precis hit med en laddning gottis. En massa godis, chips, choklad och Vitamin Well. Yummie! Också kom hon med min favvis, Chicken Tasty från McDonkie..looove!

Jag ska försöka blogga mera senare, nu ska jag äta! Också hoppas jag att ni inte är helt insnöade, syftar då mycket på farmor och farfar Gunnar i Korsberga. Såg att det var riktigt mycket snö i småland! Ja, jag tänker på er alla så klart. Har ni mycket snö ute i landet, bloggläsare?

En randombild från i somras på mig!


Förresten

...by the way, var känns det som om man vill vara?



En sak är säker iallafall, det är då inte Kramfors åtminstone. Vårat väder suger! Jag vill till Manda!


Stor känns större och liten känns mindre


Ohho, titta vad som är tillbaka!

Vilken känsla, min mami kom hem med min fina Fred Perry-väska för någon timma sedan och i den fanns min älskling. Min laptop alltså! Och jag påminns gång på gång varför jag valt en sån här stor laptop. En 17"-are, mini laptops i 10" i all ära men det här slår ju faktsikt allt. Efter att ha använt en liten pyttis i flera dagar är det här som om att jag aldrig sett något större. Vad stor den är! Det känns så bra, sedan dess har jag lagt över alla bilder från kameran till min dator. Det känns riktigt bra, helt klart dagens bästa.

Skulle så klart vilja visa er alla dessa bilder som jag fotat men grejen är den att det blir för mycket, de har egentligen ingen mening. Det är bilder som jag i ren tristess fotat under helgen och under veckan, random bilder på alltifrån mig, sugrör till lillebror som ofta och gärna ställer upp på kort. Här är iaf ett par bilder!















torsdag, fortfarande sjuk

Usch vad uttråkad jag är nu. Stannade hemma idag eftersom jag som bekant inte mår så bra, antar att det är det bästa. Även om jag hellst skulle vilja vara i skolan, fast nu när jag inte är det ska jag mest njuta. Ska nog starta någon film.

Dessutom måste jag bara förklara mig angående mina icke-bildiga inlägg. Det är bara så att på min laptop är på vift, eller så är det inte riktigt. Den hade tydligen fått ett litet virus och nu är den inte hemma eftersom jag lämnat den till mammas kompis som erbjöd sig att fixa den, samt göra lite annat trevligt. Så nu sitter jag med våran mini laptop från Eee PC i knät och det funkar bra men bilderna vill jag hellst ha på min dator. I miss you come home! hihi, nä då. Det här funkar bra det med.

Nej, film var det va?


Missing memories

Jag har hittat en helt underbar grupp på facebook som verkligen väcker minnen. Jag inser fina minnen och saker jag glömt, och framförallt känner jag saknad. Vad är allt detta idag? Vad är det för skit dagens små barn växer upp med? Var är barns barndom? 11 åringar röker och 9 åringar använder foundation. Det är så tragiskt. Men okej, nu ska vi tänka på det fina i det hela.  Jag föddes 94 vilket gör att jag var ett barn i slutet av nittiotalet. Bra tider det! Jag är nog inte ensam om att säga att vi födda 94or är en klass för sig, hehe ;) 94 var året liksom! I synnerhet juni-94..särskilt för oss svennar. Jag menar, två storslagna saker skedde. Sverige grävde guuuld i Uuuusaaa (nåja, ett brons iaf) och jag föddes. Nationen kunde inte var bättre.
Läs listan helt enkelt!

Minns du...
-tidiga morgonar på helgerna för att titta på Sailormoon och Totally Spies
-när all that var det roligaste som fanns
-när nikelodeon var på hela dagarna
-att det var läskigt spännande när madicken hoppade med paraply
-pokemon och digimon
-när man spelade kulor på skolgården varje rast
-när Britney Spears och Spice Girls var det enda man lyssnade på
-när man fick Hitz for kidz i julklapp
-när man tog med sig freestylen och en trave CDskivor istället för iPoden
-när Pippis pappa var fångad av pirater
-när Timon och Pumba bara var med i Lejonkungen och inte hade ett eget program
-alla hus man byggde med tjejlego/vanligt lego
-och alla fajter om bästa delarna
-gogos
-när tamagutchi var allas bästa vän
-"I'm a tamagutchi, and I can make you happy..."
-"I'm a barbie girl, in a barbie world, I'm made of plastic, it's fantastic"
-"Sola å bada, tio pina colada. På sommar'n är livet som bäst"
-"Mål mål mål, mera mål, å mål, det kommer det att bli"
-"boom boom boom boom, I want you in my room"
-"Mama mia, here I go again"
-alla låtarnas melodi utantill
-tiden innan harry potter
-när du såg din första harry potter bok och tänkte att den kommer jag aldrig orka läsa
-när rugrats inte hade ersatts av all grown up
-när lattjo lajban var veckans höjdpunkt
-att "mojje och mimmi" förut var "nicke och nilla" och innan det "nicke och mojje"
-första gången det hölls melodifestivalen för barn, MGP Junior och Sofie sjöng om Superduperkillen
-du kommer ihåg melodin till superduperkillen och delar av texten (han är min superduperkille, bara min. Han är den som jag gillar bäst)
-att du växte upp i tron på att madicken, emil, lotta, pippi, alla barna i bullerbyn m.fl fanns på riktigt
-när det var jojo-period och alla övade in tricks
-när inte disneychannel fanns, eller iallafall inte var upptäckt
-Creep School, Aahh! Riktiga monster!, Dough m.fl
-Signaturmelodin "hej, hej, vilken underbar dag det är, om man kan den man är, och alltid leva tillsammans, vi säger hej, hej..."
-när du läste "Vad gör folk hela dagarna" eller "Så fungerar det"
-när piggelinglassen kostade 6 kr
-och sandwichen 10 kr?

-och framför allt, minns du när det blev år 2000 och alla vuxna sa att du hade tur som fick uppleva det, men du tyckte att det kändes precis likadant som när det blev 1999?

---------------------------------------------------------
Minns du även...
-när Greveholm var julkalendern och Greven skrämde livet ur dig
-”Vi drar till fjällen, fest hela kvällen, ute och glider på snowboard och skidor”
-väntan på att babysolen i Teletubbies skulle gå ner så andra program kunde börja
-REAs testpatrull
-du såg på TV när Doris dansade med Göran Persson
-S club 7 och A-teens
-Brum var din favoritbil och hjälte
-Alla spelade Gameboy, innan de togs över av Snake på mobilen
-När alla såg på Noas ö och sen gick runt och sa ”Ojski pojski”
-muminböckerna som sen blev film, fast filmerna överträffade aldrig böckerna
-när man lärde sig tillverka och blåsa säckpipa av en plastpåse i Hajk
-Lilla sportspegeln med Tom&Jerry i pausen…
-”Du kan alltid bli, nummer ett. Bara börja sätt i gååång…”
-När Vintergatan 5A var först ut som sommarlovsmorgon
-När man försökte ringa till Zonkofonerna på rymdskeppet
-Alla minns.. Dr Bombay
-S-s-s-s-s-stövlarna som fixar allt (Mina röda gummistövlar)
-Kajsa som hade en ko i trädgården
-”Jag har en koo en egen koo. Hon hoppar i sängen, dansar på ängen, detta kan ni tro. Hon är min allra bästa vän. För hon är min koo min egen koo..”
-Daddy DJ
-Upprepar: ARTHUR borde sändas igen!!
-Pogs :)
-när man lärde sig siffor och bokstäver från 5 myror är fler än 4 elefanter
-”Där är där där man inte är. Här är här där man äär. Och här har man alltid med sig..”
-Känsliga bitar som sjöng om känslor
-Svingelskogen och Elektrik Banana Band var CDskivorna högst upp i högen
-innan Pixar Animations började göra filmer och Disney var the one and only
-MAX skattkisteglass med en leksak under botten.. i det hemliga facket!
-tävlingarna i Kannan, du minns även vad de gick ut på.. Kulstötning, gå loss fången ur tornet etc.
-innan mobiler hade kameror, eller ens färg
-den gamla varianten av kanal etts symbol, med streck som en etta
-”Har ni sett… kanal ett?!”
-när bolibompadraken studsade bland stjärnor mot en blå bakgrund
-när Hjärnkontoret hade svar på alla dina frågor
-”Vi fixar det, vi fixar det… Vi säger Ja Ja Ja såhär går det till. Vi grejar precis vad ni vill..”
-Göstas korsord bakom jordhögen
-Diselråttor och sjömansmöss, inkl Kölsvinet
-”Du är så yeah yeah wow wow” ♥
-när Sune åt snus, Rudolfs ben blev påkört och Håkan blev överkörd i Sunes Sommar
-Någon som känner igen: ”Kommer du ihåg hur det var förra sommarn? Kommer du ihåg hur vi bada i havet? Kommer du ihåg alla fiskar som simmade runt?”
-Mimmi som gick på dagis och de släppte ut det rosa hattmonstret ur frökens skåp
-Björne och Snigel, och Anki och Pytte
-Gladiatorerna på fredagskvällarna klockan åtta
-Pelle Svanslös och Karusellerna sover, julkalendrar i favorit
-Fångarna på Fortet på TV4
-”Hipp hurraaa för här kommer bumbibjörnarna! Studdsar fram igenom sagorna..”?
-Balt, Baltazar, Balt, Baltazar, Baltazar!
-Deckarlådan i "Mormors Magiska Vind"-Sommarlovsmorgon :) Deckarlådan är allt jag minns från det programmet...
-"Mirror Mirror" (älskade verkligen den serien)
-"Har du myrir i brallan? Sluta va en sur en, följ med ut i naturen" med Ola :D
-När Baby Born var allas älsklingsbarn
-Tintin och Milou
-Ducktales och Ankliv (var det samma program?)
-Ebba och Didrik
-Alla glassorter som blivit utrotade :'(
-"och när du hör det här ljudet (**pliing**) då är det dags att vända blad. Då börjar vi."
-När Vi Fem-böckerna blev film
-När Barbie och Ken fick bil
-"Vi rockar fett, åh, Damöb, vi rockar fett! Don grymmaste av grymma som ni nånsin sett..."
-Rädda Joppe "Död eller levande"!!!
-Smurfhits
-Dagens visa
-Nu är det nu!
-Julens Hjältar och alla andra julkalendrar från förr. Visst var de sjukt mycket bättre då?!
-Eva & Adam!! Vad mer finns det att säga, sant 90-tal ^^ ♥
-Kalle Stropp och Grodan Boll
-Nalle har ett stort blått hus =)
-Sikta mot stjärnorna!
-TV-programmet där en kille hittade en klocka vid slutet av regnbågen, och med den kunde han stanna tiden...
-Snobben xD
-DisneyDags, dags att sitta fastklistrad vid TVn
-Brevet som flög av sig självt till FN byggnaden och blev läst av de viktiga människorna där ^^
-Bananer i Pyjamas (aka B1 och B2)
-"Vet du vad det bästa är? *boom boom* Leksaker från BR!"
-När BR var Stor och Liten
-Innan DVD ersatte hederliga gamla VHS...
-Och när man stoppade knäckebröd i VHS-spelaren bara för att se om det funkade..? Eller var det bara jag som var så galen? ^^
-Dr Kosmos :D
-PINGU!!! "Nuut nuut!"
-Magnus och Myggan i Paradisparken
-Nalle Puh innan han var animerad...
-Trasdockorna!!
-Grynet: TA INGEN SKIT!
-När hela Sverige kollade på Robinson, och när Robinson-Robban målade hela sig blå...
-Mjölktandsmössen
-Inspector Gadget

Ja, vad ska man säga..vissa saker var helt enkelt bättre förr!


Like what? like me?

Eftersom jag inte bloggat på hela dagen kanske ni redan gissat att jag var i skolan idag. Ja, jag är fortfarnade jätte sjuk idag men jag har inte känt efter. Min mamma sa flera gånger att jag borde stanna hemma men hon är av den typen att hon ger mig helt fritt ansvar. Visst, hon kan ha åsikter men det är ändå jag som bestämmer om jag ska till skolan eller inte. Och jag hatar att jag fungerar så här, att jag lika enkelt som jag kan stänga av och ta hand om mig när jag faktiskt är sjuk, exakt lika lätt kan jag stänga av precis alla känslor. Precis alla. Det är en sjuk och riktigt dålig egenskap, det är jätte farligt att funka så. Jag vet vad som kan hända om vi säger så, och just därför försöker jag jobba jätte mycket på att ta hand om mig själv och sätta fokus på mitt eget bästa. Jag tänker nästan alltid på mitt eget bästa. Eller så gör jag inte det. Väldigt mycket allt eller inget. Iaf vaknade jag vid 6.25 imorse och började fixa mig inför skolan, trots att sjuksköterskan strägnt sa till mig att bara vila i ett par dagar.

Om någon frågat hur jag mår under dagen har jag bara svarat att jag inte känner efter. För det har jag inte, antar att jag gått runt med lite feber hela dagen men jag har varit i skolan. Och en anledning var att jag och Angelica i min klass skulle ha idrott med klassen idag. 3e gången gilt som vi leder lektion alltså. Vi körde gränsbrännboll, paintball och avslappning i slutet. Och eftersom alla är sånna vinnarskallar så spelades det jätte bra, alla kämpade vilket var roligt att se. Avslappningsmomentet gick också riktigt bra antar jag, fastän vissa var lite omogna och jag satt på sidan och hade inte avslappningsövningar. Hihi. Dessutom fick vi en liten applåd och min lärare Lasse sa att vi var jätte bra. Så det känns också jätte bra.

Nu är jag hemma och det är svårare att hålla den här "jag-är-inte-sjuk-jag-har-inte-feber"-fasaden uppe med ett tjock duntäcke i närheten och med min trygghet i ryggen. Då kan inte ens jag låtsas. Och det är väll bra? Vissa ser det här med att lätta kunna bygga en fasad som bra, "bra du är stresstålig och du klarar dig bra blablabla". Jag ser det som ren skit. En helt värdelös egenskap, det är inte ett dugg bra! Så till er alla som funkar så här, sluta! Nu genast! Men det är väll alltid lättare att skälla på andra än att ta tag i sina egna problem?

Dålig service i Sverige.

Aha nu är det bevisat! Har varit på en tom vårdcentral där alla bara åt semlor (vad tusan är det för service? vänta i 30 minuter för att sköterskorna har fikarast. Typiskt Sverige..). Hursomhellst fick jag göra halsprov och vänta ytterliggare 6 minuter (som blev 8 minuter eftersom sköterskan pratade i telefon). Har inga bakterier men ett starkt virus, vilket innebär att det är lika jobbigt och jag är lika sjuk om vid en halsfluss t.ex men på virus biter inte antibiotika så det är bara att vänta ut och vila för att bli bättre. Med 4 V - Vila, Värme, Vätska och Vänlighet.
Hmmpf, mamsen och jag har iaf kommit hem med en hel påse från apoteket med diverse sjukprylar. Slemlösande, oleo baseleo (eller nåt i den stilen), C-vitamin tillskott och allt sådant.

Fast jag har inte tid med det här, måste till skolan imorgon för att inte komma efter. Antar att jag får placera mig i sängen resten av dagen och sova för att sedan vara fit for fight till imorgon. Någon som har några tips för att bli frisk på 14 timmar? Jag behöver alla tips jag kan få!

UPDATE: Jag har feberfrossa :(


Siiiick!

Tengo fiebre blablabla. It sucks bigtime! Drar till doktorn imorgon, vill kolla upp det här som inte verkar vara en riktigt förkylning eftersom den aldrig går över. En riktigt sliten bloggerska här med andra ord.

Men grattis Charlotte, första OS-guldet. Yey, haha och ja. Så klart har jag lite koll på sporten, det tillhör ju allmänbildning ju. *host* min lillebror är sportnörden no. 1 ;)

Måndag 10.35

I love studiedagar!

Idag har alla ytterlännässkolans elever studiedag och det känns så bra! Trodde att min förkylning gått mot sina sista dar men så är inte fallet. Den är nog värra än någonsin idag tyvärr. Den har tagit en ny vändning och nu har mina slemhinnor svullnat upp och öronen värker sjukt mycket. Ajaj.. Tur att jag är ledig idag iaf, blir så otroligt stressad av att missa lektioner. Försöker tänka igenom vad vi kan tänkas göra på lektionerna imorgon och tänker om jag kan missa dem.. tror att jag skulle må bra av det, men vi får se!

Har hursomhellst ett engelskaprov imorgon som jag pluggar inför idag, fast jag går mest på magkänslan. Vad som känns bäst liksom. Nu ska jag se en film! Måste vila.

Hola guapas

Läsare! Klicka här och rösta på min Läkerol mix "Yummy Gummy" med smak av Marshmallow/Guanabana/Lemon-Lime. Det vore gulligt av er! :) Eller varför inte tävla själv... Gör en egen blandning av era favorit smaker på tuggummin! Klicka på länken vettja!

Jag älskar den här dagen!

Jag är så himla glad idag, så där genomglad och känner inget negativt alls. Jag brukar inte vara arg eller så men ibland är jag bara så less på saker och alla har vi våra ups and downs eller hur? men som sagt, idag är jag ett hundra procent nöjd med mig själv, med dagen och allt. Jag är nöjd, nöjd nöjd nanananana... Solen skiner och himmelen är helt isblå. Det är helt klarblått över hela Sandslån. Jag hade sovmorgon så jag vaknade 8.30 av mig själv (jag var alltså helt utvilad) fastän jag hade ställt min väckarklocka på mobilen på 9.00. Great day! Började inte skolan förrän 10.10 och då såg vi på Schindlers List, efter det hade jag lunch men eftersom jag inte var ett dugg hungrig då jag ätit frukost bara ett tag innan (gjorde en galet god kiwi/hallon smoothie) så tog jag en macka och efter det serverade matrådet fina allahjärtansdags-bakelser. Så söta med hjärtströssel och chokladhjärtan. När jag väntade på att nästa lektion skulle börja pratade jag med några klassisar och sedan hade vi dagens andra och sista lektion.

Efter skolan åkte jag till min mammas jobb och hämtade några varor. Har blandannat en sak att visa er men det kommer senare!

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa tidningar, en riktigt bra sak med att ha en frisörmamma..ni vet, när ni är hos frisören finns där en massa tidningar. Vet ni vad? På min mammas salong finns massvis med tidningar som alltid är aktuella och de kommer inte dit utan att passera mig. Jag har alltid älskat tidningar, och Magasin. Har en hög med 10 tidningar (sinnessjukt jag vet! Men de är sant!) alla är helt nya och de är allt från Cosmo, Glamour, VR, chic och Damernas Värld..aa också lite skvaller då. Ni vet vad jag gör de kommande timmarna!

Jag sa ju det, den är dagen slår allt annat! :)


NPSV C-delen - check!

Min högerhand värker, aoch! Anledningen är inte så värst svår att lista ut...våran 3 timmar långa uppsatsskrivning är nu avklarad. Och det innebär även att NPSV-veckan är över. Nu har vi bara b-delen kvar och den ska vi göra på lektionstid. Min skrivning känns okej, det känns rätt bra. Det enda jag är osäker på är om jag råkat gå utanför ämnet jag skulle skriva om. Min rubrik var "Vilka är vi?" med tema gränsland. Nu väntar vi med spänning på att få de rättade, jag vill se nununu!

En annan bra sak som hände idag är att jag fick tillbaka mitt prov från förra veckan med andra världskriget, och nu med facit i hand kan jag säga att jag är så otroligt stolt över mig själv. Och nöjd. 62/63 och MVG på diskussionsuppgiften. Big smile! Vill ni veta en annan bra sak? Har inställd no imorgon och det betyder att jag börjar 10.10 och slutar 12.10..2 timmar skola med andra ord varav 40 minuter är lunch. Och på måndag har vi studiedag. Grrreat huh? Dessutom inga läxor. Vad bra den här dagen är? Eller är det bara jag som sitter här med ett stort leende på läpparna. Det är himla bra ibland, vem har sagt att vårterminen i nian är jobbig? (eeeh, påminn mig att jag sagt det om några veckor...)


Trötta hjältar?

Trodde att jag publicerat det här igår men nu ser det inte ut som om det har det..åhh blogg.se ni vet. funderar på att byta! however, det här skulle publicerats igår 16.36



Vad jag är trött! Min näsa är helt täppt och jag känner mig så ofräsch som går omkring och snörvlar hela dagarna. Och inte att förglömma hostningarna och nysningarna. Smällar man får ta om man är sjuk va?

På skolan hade vi snörugby sista timman, jag tänkte först inte vara med men det kändes som om jag skulle missat någon kul om jag inte var med så jag packade ner täckbyxor och allt sådant imorse. Det var kul och jag fick inte allt för många tacklingar, mitt lag vann stort och jag gjorde de allra flesta målen. Bra va? Eftersom jag redan vid uppvärmingen kände att det inte skulle bli någon idé för mig att springa omkring i snön tog jag en bra position vid motståndarnas mål vilket gjorde att mina lagkamrater rätt lätt kunde passa mig och sen var det bara att göra mål - score! Jag tycker att vi hade riktigt bra lagspel idag faktiskt, jag brukar annars tycka att det inte är allt för bra men vi sammarbetade bra och vet ni..det gör mig riktigt glad! Så ALLA mina klasskompisar ska ha riktigt credd för dagens gympa. Efter ett tags spelande var det ett gäng trötta och blöta 9b:are som gick mot omklädningrummen. Jag hade mest snö i ryggslutet då min jacka åkt upp vid några tillfällen också var jag blöt precis vid kanten mellan jackan och handskarna, men annars hade jag klarat mig bra. Skulle vi spela mot andra klasser skulle 9b klart vinna, eller hur?

Imorgon har vi uppsatsskrivning på NPSV och skrivningen pågår i 3 timmar, OMG! Hur ska det gå? Jag har köpt lite choklad och Bonaqua som jag tänkte ta med som proviant. Känns inte som om jag vill ha annat, värsta picnicen känns överdrivet - eller som min vän Karin skulle sagt overdriven (förresten om du läser det här Karin så måste du kyra på dig nununu! Karin har nämligen råkat ut för både vattkoppor och halsfluss..gumman! Blir nog borta i några veckor :( )

Vi får se om jag får ihop något bildbaserat inlägg till senare, har varit dålig på bilder den senaste veckan. Sorry!


NPSV del ett - check!

Första delen av NPSV är nu avklarad, eller ja..det var ett antal timmar sedan. Nästan precis 10.30 la jag ihop mina papper och la tillbaka penna och sudd i min lillow (haha, skumt internt skämt). Jag tror att det gick rätt bra, eller åtminstone känns det så. Fast läsförståelse är ändå lurigare än t.ex matte, där finns ett riktigt svar och en uträkning man bör göra men på svenska finns det oftast flera vägar till rätt svar eller vägar som leder en till ett bra svar men inte det rätta. Det bästa är att det är gjort och nu laddar jag inför 3 timmars skrivning av uppsats 8.10 på torsdag. Funderar på om tilltugg och snacks är överskattat eller nödvändigt för att orka, eller ska vi duka upp en hel picnic där i sal 2? Idag på 90 minuters skrivningen hade jag bara dryck, Vitamin Well Care och Bonaqua (looooove!) och jag drack typ max 3 klunkar. Onödigt! Fast jag var ändå inte värst, en kille i min klass hade en hel termos med kaffe och enligt honom drack han en sisodär 5-6 koppar. Helt galet!

Den här veckan när jag har råkat ut för världens förkylning (har jag sagt det? Har min värsta förkylning någonsin!!) så har jag "tagit ledigt" från allt plugg. Har kollat igenom mina framtida veckor och märkt att min enda ledig helg fram till lovet är den kommande helgen som knappt är fri den heller. Men som tur är har vi studiedag på måndag, lärarna - jobba jobba jobba!


Dagen D - operation läsförståelse!

Ooh, nu gäller det...15 minuter kvar. Wish me luck :-)

Nationella!

Imorgon 9.30 har jag (och resten av landets årskurs nior) vårat första ämnesprov i Svenska, läsförståelsen är först ut. Temat i år är "I gränslandet", av vad jag kunnat utläsa från häftet verkar det rätt luddigt. Nästan lite svårtolkat, förra årets tema "Nattliv" känns mycket lättare. Men vad vet jag?

Det är ett ganska spänt ämne, nationella proven, trots det känner jag mig knappt berörd. Inte för svenskan, jag är övertygad om att lärarens inställning och personlighet är väldigt avgörande. Min svenskalärare är för mig trygg, lugn och stöttande. Hon fågelmamman som försiktigt knuffar oss utanför boet, det kan kännas skrämmande men inte läskigt. Om man får höra att det här kommer gå bra blir åtminstone jag lugnare. Okej, det är ingen hemlighet vilket betyg jag satsar på och jag antar att det är mitt mvg i ryggraden som ger en viss trygghet..jag har kommit till den punkten att jag insett att det inte är någon idé att stressa upp sig inför prov, har jag fått bra respons på allt jag tidigare gjort borde jag ha samma kvalité nu också?

Engelskan däremot, det känns lite läskigare..eller nja, läskigt är förståss helt fel ordval. Men jag känner större press där. Att jag förväntas göra bra ifrån mig, från svenskan känner jag inga förväntningar alls, men  engelskans nationella känns ändå lite svårare. Jag har absolut inga svårigheter i engelska heller, jag har ett starkt mvg där med, men det är någonting med hur läraren bygger upp det.

Jag ska avsluta det här inlägget nu, återkommer till det här ämnet imorgon, jag önskar alla som ska skriva nationellt prov imorgon världens största lycka till. Stressa inte upp er och sov tidigt ikväll, ingen vill vara trött imorgonbitti! Kom ihåg, det finns bara en av er och ni duger som ni är.

Dålig dag goes bra dag, tack Sören!

Hej, vet ni vad? Min trötta jobbiga sjuk-i-skolan-dag blev helt plötsligt rätt bra. Har ingenting (förutom min hals/mitt svalg) att klaga på. Har inga läxor att göra på hela veckan (den enda har jag redan gjort), solen skiner (hej vårkänslor!) och vi fick sluta tidigare. Yes, det är sant. Vi i 9b kan fixa vi. Sofia kom först på idén och började leta efter våran svenska/so lärare Malin men hon tyckte nog att det var lite luddigt och sent påtänkt. Syslöjdsmänniskorna hade nämligen inställt eftersom läraren VAB-ade..när jag sedan fick veta att Malin gått med på att ha två lektioner (en för träslöjdare och en för syslöjdare) kändes det väldigt orättvist. Hallå vi vill också sluta tidigare! Jag letade därför upp Sören och det var hur lätt som hellst att övertyga honom att det var en bra idé att komma försent till träslöjden. 3 minuter senare satt hela klassen i sal 2 och 13.20 tog jag bussen hem till Sandslån. Hur bra? Mycket bra. Väl hemma tog jag ett glas färskpressad Kiwi juice (som jag gjort i våran juice centrifug) och nu sipprar jag på honungsvatten. Please, please halsen bli braaaa :)

Skolmåndag...i skolan!

Måndag morgon, alltid samma känsla..varför är helgen så kort? Jag vaknade upp på lördag morgon med knivar & slem i halsen, ont i öronen. Nej tänkte jag, sjukt dålig timing. Tänkte stanna hemma idag men då skulle jag kommit in i ett sjuktillstånd som jag sjunker ner i när jag tillåter mig att vara sjuk. Svårt att ta sig ur och med tanke på att vi i åk. 9 har nationellt prov imorgonbitti var det ingen bra idé. Var med på halva idrotten & fick en hostattack så jag pratade med Lasse och jag fick sluta. Vi hörs!

Spoiler alert!

Okej, som de flesta kanske gissat var jag på melodifestivalens genrep igår kväll. Eftersom de var i övik känns de ju nästan självklart att åka. Och givetvis fotade jag en massa. Drygt 300 bilder, här har ni ett fåtal!


The one and only - Christer Björkman!


Öppningsnummer med 3 melodifestivaldonnor. Charlotte Perrelli i mitten, småländsk kvalité förstår ni ;)


Bidrag 1. Ola Svensson


Bidrag 2. Jenny Silver, fula kläder och fult utseende, dessutom en tråkig låt.



Bidrag 3. Linda Pritchard, uptempo disco låt i Beyoncé/Shakira-style.


Bidrag 4. Pain of Salvation, presenterade som ett metallband och trots sångarens röst väntade man hela tiden på att något skulle ske. Inte så spännande.


Bidrag 5. Anders Ekborg, musiknummer hör inte hit! Ring 099-902 05/099-202 05 om ni gillar det här men det kommer inte jag göra!


Bidrag 6. Jessica Andersson, fin ballad som ändå blir lite tråkig.


Bidrag 7. Frispråkarn, svensk hiphop for sure.


Bidrag 8. Salem al Fakir!


Dolphan rockade i Satisfaction!

Och ett ganska märkligt sammanträffande är ju att jag hamnade raden ovanför Jossan och Sofia, hur stor är chansen för det liksom?


Felicia is back!

Hej bloggen, äntligen en uppdatering tänker ni nog..jag med! Till att börja med tänkte jag berätta att bilder från gårdagskvällen kommer senare i eftermiddag. Var jag var kan ni ju gissa!

För tillfället har jag min moster plus Evelina och Maja här på besök, vad jag har saknat dom! Jag har förstått att Evelina börjar bli stor nu, hon fyller ju sex år snart...vilket jag inte alls kan förstå. Hallå jag börjar bli gammal tror jag! Hursomhellst börjar hon växa ifrån prinsessåldern och har införskaffat sig en massa snygga kläder bl.a ett par sjuuukt snygga leggings som jag är så avundsjuk på - yes, ni läste rätt. 15 ½ åriga Felicia Lövgren är avundsjuk på en sex årings kläder. De är helsvarta med ett slags nitmönster på, eller det låter konstigt men jag lovar att försöka få en bild och visa er. Jag är kär i dom! Åååh sånna måste finnas i större storlek. Någonstans!

En annan sak jag inte hunnit berätta om är en annan liten kärlek, mamsen har som utvald Kérastase frisör fått en limited edition laptop. En liten vit mini-laptop med 10" skärm och vit piano lackering. Så otroligt snygg, tunn som ett snäckskal. Ganska stor skillnad att blogga från denna söta laptop än från min älskling, min hp dator med 17" skärm. Jag älskar båda, men på två olika sätt.  Det är den jag bloggar ifrån nu, men jag måste lämna er bloggläsare för ett tag. Vi hörs senare!


Hello everybody, kan ni gissa var

0-4d8f0440f9df2f7a03602d3718127f69.png

Kolla varifrån!

Hello everybody, kan ni gissa var jag är? :) skön stämning här i övik ;-) vi hörs senare!


Onsdag

Hello bloggi,  ni anar inte hur lättad jag känner mig just nu. Typ som en stor sten som lyft från mina axlar. Äntligen (äntligen!) har jag gjort mitt prov om andra världskriget! Det blev ju uppskjutet och det kändes bra men samtidigt hade jag ju pluggat lite vare dag förra veckan för att inte det skulle bli en massa sista minuten plugg. Jag har blivit less på de där frågorna och slaget vid kursk, bastogne och allt var det var. Vi hade äntligen provet idag och det känns så där. Diskussionuppgiften, en av de viktigaste, känner jag mig väldigt osäker på. Visst, jag vet vad jag tycker men det känns inte riktigt tillräckligt ändå..hursomhellst firar jag det med no studying ikväll. Tack och lov för det.

Har haft en relativt lugn dag, var på musikal i slutet av dagen så vi missade spanskan (inga sura miner för det va? hhehe), musiken och idrotten. Perfekt! Det var Alice i underlandet goes king of pop. De hade gjort om MJ låtar med svenska texter. Vissa kändes mer konstiga än andra men de hade ju gjort sitt bästa. Plus en massa credd till tjejerna på hantverk - stil&hälsa för hår och make. Alice ger ju inte riktigt "normala" sminkningar..


Me right now! Målade på nytt nagellack igår. Det är helblått, metallicblå. Fast inte alls så lila som det ser ut att vara. Helt nytt lack från Depend, sånna ovanliga färger är bäst att bara köpa små av. Annars torkar de bara och blir inte använda. Orkar inte outfit-fota men jag har på mig pälsväst idag, fake om någon undrar. Jag älskar den, tycker att de är snyggsnyggsnyggt!

ursäkta för ingen bloggning igår m

4a18f1d78ec510bfc96607a19e9e746e.png

Kolla varifrån!

ursäkta för ingen bloggning igår men på bilden ser ni varför. Det och trötthet. Det var nytt rekord för mig i kyla. -33,5 grader och då börjar man ju undra.. Vad är det här för ställe? Det är ju omänskligt kallt! Idag är det bara runt 10 minus men ändå. Det är helt sjukt vad hemskt väder vi har, mer än hemskt. Sitter nu i skolan och är lagomt trött, men vi har bara en lektion kvar och det är matten. Det brukar vara rätt lugnt, jag jobbar med en annan kille i min klass eftersom vi är så pass lättlärda och har inte så svårt för matte men istället för att jobba hårt och effektivt gör vi jätte lite. Typ hjälper andra eller väntar på hjälp om vi behöver det. Jaja, none of your business va?
Troligtvis får ni ingen mer bloggning eftersom jag planerar att plugga och vila när jag kommer hem. Har prov imorgon!


RSS 2.0