Kalasfina

Hej på er, och hoppas ni har en trevlig förmiddag!

Igår var jag på 60-årskalas och det var riktigt trevligt. God mat fick vi också! Jag har en väldigt stor släkt och min mammas kusiner går knappt att räkna utan att man nästannästan glömmer någon, och jag tycker att det är häftigt att det är så. Och dessutom verkar det vara rätt ballt att vid vuxen ålder kunna umgås med sina kusiner på det sättet. Jag undrar om jag kommer ha så fin kontakt med mina kusiner vi blir vuxna? Jag hoppas det!


Jag och min lillebror (som inte är så liten längre) redo för kalas!

                            


Min moster och min mamma, festfina dag ett och två. Snyggast i stan, eller hur?

Nu ska jag ta en dusch och sedan kommer tre fantastiskt trevliga vänner på middag. Det ska bli superkul för jag har saknat dem såå mycket! :)


Redo för kalas!

Hallå sötisar! Jag har lockat håret i en timme och ska snart iväg på 60-årskalas hos en av mina bästa släktingar. Det ska bli riktigt trevligt att träffa alla, eftersom det var rätt länge sedan. Jag håller tummarna för att det soliga vädret håller i sig och ni får hålla ut till nästa gång vi ses :)


Borta bra men hemma bäst!

Åh, hemma! ♥

 

Efter 27 dagar i en resväska rullade jag igårkväll (onsdag kväll) in på Sandslån och det var nog länge sedan det kändes så bra att komma hem. Jag är en riktig hemmamänniska och jag älskar mitt hem, men jag tror att man inte riktigt inser det förrän man varit hemifrån riktigt länge. Trots att jag känner mig väldigt hemma i Lomma, men det är ändå inte samma sak eftersom jag inte riktigt betraktar Blåmesvägen som mitt hem.

 

När vi kom hem igår gick vi och betraktade våra ägor (haha!) och insåg att allt vuxit så mycket. Den där nästintill hela månaden märktes rätt väl, både i trädgården och i köket... När jag skulle göra en dubbel espresso macchiato till mamma på eftermiddagsfikat så insåg jag att jag glömt hur vår kaffemaskin fungerar. Eller inte glömt egentligen, men något jag förra månaden (och många månader innan den) gjort utan problem var jag idag tvungen att tänka till både en och två gånger. Skrämmande insikt faktiskt!

 

Idag har jag ägnat åt att njuta av världens bästa hus och packat upp. Ja ja mamma, jag inser att jag packade ungefär tre gånger för mycket kläder. Men döm mig inte, på en månad kan faktiskt mycket hända! Nu ska jag försöka styra upp helgens planer. Kontrollmänniskan är tillbaka!


En veckas konstateranden

Godkväll bästa läsare! Long time no bloggy, yesbox. Det är jag väl medveten om. Tyvärr. Sen förra veckan så kan jag konstatera några saker. Här är min lista!

  • Efter för många regniga dagar i rad har den brännan jag jobbat på lagt sig och kvar återstår rester av det och hälften flagnad gammal hud och hälften ny. Resultat? Det ser ut som om jag haft en misslyckad tripp till brun-utan-sol-öarna. Inte så snyggt. Usch!
  • Saknar Lomma och alla favoriterna. Saknar och saknar lite till. Saknar nästan lite för mycket. Saknar helt enkelt.
  • Har insett hur mycket jag älskar jackor. Jag skulle kunna köpa för många för mitt eget bästa, eller rättare sagt: jag är inte den typen som skulle överhandla något men, jackor i alla dess former liksom tilltalar mig. Hittade en (läs:fyra) i förrgår. Behövde ingen egentligen. Köpte en kortare trench från InWear. Mycket nöjd.
  • Människor som han Breivik tycker jag ska skickas till ett kallt och obekvämt ställe. Typ en grotta långtlångt bort någonstans, så klart utan mat och vatten. Så ska han sitta där tills han tynar bort. Plågas till döds. Men inga resurser ska läggas på honom. Ingen mat. Ingen elektricitet. Inga vakter. Ingenting. Han är inte värd att slösa varken pengar eller miljö på. End of discussion.
  • Jag har köpt en massa böcker som jag bara vill läsa nununu! :)
  • Jag tror på riktigt att AIK kommer vinna Allsvenskt GULD den här säsongen. Tro mig. Och kom ihåg var ni läste detta först! Jag menar, med 2 x Bangura kan det inte gå fel!!

 

För övrigt känner jag en stor brist på tid. Jag har inte varit hemma på 24 dagar och har inte kommit hem ännu. Har en masssssa saker att göra när jag kommer hem och snart ska jag resa iväg igen. Min faster med familj kommer till Sverige nästa tisdag och då ska jag självklart hälsa på min Småländska del av släkten. Ni kanske inte vet det, men faktum är att på ett sätt är 25 procent Smålänning.

 

Nu ska jag sova och just det! Ni har ju faktiskt ingen aning om vart i landet jag befinner mig, hur känns det? Lite busigt kanske. Men jaja. Sov gott bloggisar! :)


Solsidan i våra hjärtan

"Att ta någons städerska, det är som att ta någons kille", "Har du bara möjlighet att slå ett getöga i mitt anus?", "The plånkan is at home", "Satfläsk", "Schaaaas OVE SCHAAAAAAS" och så klart redan klassiska "Tjeeeenare mannen"


Om det är något som verkligen präglat den här sommaren så är det definitivt Solsidan. Sedan Felix kom hem har vi kollat exakt varje dag. Jag älskar Solsidan. Det gör vi allihopa. Och ja, vi kollar alla avsnitt - om och om igen... Känner ni er deppade över att det inte finns en säsong tre? Var inte det! Jag och Felix har redan kommit på världens bästa avsnitt och vi är igång med säsong tre. No worries people!

 

Här kommer några sekvenser som får mig (och alla oss andra) att bli så himla glada :D

 

 

 

 

 

Det finns förståss MASSOR av fler klipp som är helt underbara (faktum är ju att vi ÄLSKAR exakt allt!). Har du missat Solsidan helt? Då rekommenderar jag dig att klicka in på tv4.se/solsidan och botanisera bland alla klipp. Sen KÖP BOXARNA! Jag har säsong ett hemma och måste så fort jag ser tvåan köpa den med. Jag kommer ju få abstinens när jag åker härifrån ;)


Snipp snapp snut, så var denna saga slut!

 

21.20 igårkväll såg jag HP 7 del 2 3D. Och om det inte säger er något kan jag berätta för er att det är den absolut sista Harry Potter-filmen. Trots att jag läst boken (haha! ja, det har jag faktiskt - och på engelska tillochmed!) så var den faktiskt spännande. Jag och Mandisen tryckte varandras händer mest hela tiden! Jag tycker att den här filmen var bra, trots att jag den här genren inte alls är min grej egentligen. Det är något speciellt med Harry Potter, jag har ju vuxit upp med dem. Kommer ihåg när den första filmen kom och hur spännande det kändes att få se en sån film (ni förstår - jag hade mest sett "snällare" filmer innan), det här var 2001 och er favoritbloggerska (dvs. jag) var inte äldre än 7 år. Sen dess har det ju nästan kommit en ny film varje år så nu känns det rätt sorgligt.

 

Efter filmen tog vi taxi hem och nu ska jag så snart som möjligt sova. Vill ju inte sova bort hela dagen imorgon, vår värdinna är ju ungefär lika morgonpigg som jag var för en sisodär sju-åtta år sedan, och om jag minns rätt från den tiden var det inte så överdrivet kul att vänta på att alla ska vakna. Även om jag förståss inte tror att Catta tar illa upp eller inte klarar sig. För det gör hon garanterat! Catta klarar nog det mesta, hon har ju gjort "En Svensk Klassiker" och det är det inte många som klarar (faktum är att det på 39 år bara är ungefär 32 000 personer som gjort det).


Hola a todos

Hola bloggelito!

Hur är det med er? Själv så mår jag primaplusplus och har det toppen. Dock så kommer bloggen lite i kläm men hey...det är sommar! :)

Vi ska snart äta middag och sedan ska vi på bio. Fast först ska vi möta upp Filip och Elias :)


Är det lördag idag eller?

Lördag. Jag har haft rätt fullt upp idag faktiskt. Förutom två vändor fram-och-tillbaka till Höllviken, ingen sovmorgon och den dagliga dosen av Solsidan har jag hunnit med att umgås med trevliga människor jag inte träffar allt för ofta. Catta hade lagat precis lika god mat som alltid och det var mysigt att träffa alla. Dagen (eller snarare kvällen) avslutade jag med Mandis och Spartacusreprisen på Sexan. Väldigt väldigt äckligt om jag får säga vad jag tycker (vilket jag faktiskt får), uppköttning med massor av blod har väll aldrig riktigt varit min grej om vi säger så...

 

Nu ska jag verkligen sova för om bara några timmar har jag och Schillan tänkt att vara bästa supportrarna till min kära bror som fått ett LuckyLoser till huvudtävlingen i Höllviken. Han kom förövrigt två i kvalet om det är någon som undrar. Han har riktigt tufft motstånd men med oss som hejaklack kan han nog vinna över vem som hellst, eller vad tror ni? ;) Sov sött bloggisar!


Världens bästa tågluffare

Min bästis Amanda kom precis hem från en tre veckor lång tågluff. Jag har ännu en gång insett hur modig hon är. Förutom att hon gjort en extremt häftig resa så har hon sovit en natt var på tågstationerna i Nice och Venedig. Faktum är att hon är den modigaste jag vet. Jag skulle aldrig (och jag menar verkligen aldrig) vågat på samma sätt som hon och Filip gjort. Dels för att jag får panik om det inte står i min makt att kunna ha full koll (vilket man inte kan ha när man tågluffar) och dels för att jag helt enkelt inte står ut med tanken på att det faktiskt finns en möjlighet att man kan tvingas spendera en natt bland råttor och uteliggare. Vaken eller inte.

 

All respekt till Mandis och Filip helt enkelt. Och himla skönt att ha de båda hemma igen. Det tycker både jag och alla andra :)


Seche Vite - för kvinnor i farten

Jag älskar att måla min naglar. Verkligen ÄLSKAR. Och för mig är det viktigt att ha välmanikyrerade naglar och jag känner mig naken utan nagellack. Som ni vet tycker jag om att lägga lite extra pengar på vissa saker, kanske för att det är av ett speciellt märke eller för att det är lite extra bra kvalitét. När det gäller nagellack är jag inte särskilt kräsen på märket, det är färgen som intresserar mig. Förutom när det gäller under- och överlack. Det är viktigt att ha bra grejer. Därför brukar jag använda OPI men för några dagar sedan köpte min mamma ett nytt överlack som hon hört väldigt bra saker om. Jag var förståss en aning tveksam eftersom jag har så bra grejer innan. Jag tänkte att det nog inte kunde mäta sig med OPI's högklassiga överlack...

 

..meeen så fel jag hade! Seche Vite kan vara Det bästa överlacket som någonsin tillverkats, och jag måste bara tipsa er om den här. Det kostar ungefär 129 kronor (finns på Åhlens, Kicks etc.) och jag lovar att det är värt varenda öre! Det bästa med det här lacket (förutom att det torkar extremt snabbt) är att man ska måla direkt efter det färgade lacket. Alltså när det fortfarande är blött. Förstår ni hur mycket tid man sparar? Och dessutom minimeras risken för att få sånna fula märken i naglarna som man (läs: jag alltid) kan få om inte lacket torkat riktigt på djupet. Detta är helt enkelt perfekt för kvinnor (ja! jag utgår ifrån att det mest är tjejer som målar sina naglar) i farten :) Jag älskar det redan, trots att jag bara använt det tre gånger. Och det ska ni veta kära bloggläsare, att jag alltid är ytterst tveksam till nya saker innan de bevisat för mig att de är bra. Så om jag säger att något är bra, då är det bra!


Supersnyggt provrörsställ

Om ni ser denna, vad är er första tanke då?

 

Min första tanke när jag såg den här grejen i en inredningsbutik för några dagar sedan var: Shit vilket coolt provrörsställ! (så klart) Asballt eller hur? Kan verkligen se framför mig hur vi skulle kunna göra om vårat kemilabb med sånna provrörsställ och andra matchande tillbehör. Och observera att det är mitt i natten, mitt på sommarlovet!

 

Jag har ju faktiskt seriösa planer på att ägna mitt projektarbete till att göra snygga labbrockar. Självklart ska de vara miljömedvetna också! Och med sånt där bromerande flamskyddsmedel fast ett som inte är så omiljöväntligt! Lite som H&M Conscious Collection ungefär. Jag tror iallafall att det skulle bli riktigtriktigt bra, tror inte ni det? :)


Hemma men ändå så långt borta

Jag har varit här i Lomma i en vecka nu (eftersom det fortfarande är lördag). Och jag har inga planer på att åka hem ännu heller. Jag trivs här. Om ni följt min blogg de senaste åren har ni nog märkt att jag brukar vara här nere en hel del. De senaste fyra åren har vi ju spenderat några lov och andra tillfällen här i Skåne, och det är definitivt inte av någon slump. Tvärtom. Både jag och min familj trivs väldigt bra här helt enkelt. Är det inte märkligt egentligen, hur någonting så långt hemifrån kan kännas så hemma. För det gör det verkligen. Känns som hemma alltså, trots att det är cirka 100 mil.

Ikväll har vi ätit middag hos favoritgrannarna på Rödhake och det var precis som alltid väldigt väldigt trevligt. Men som sagt, 100 mil hemifrån men ändå så hemma. Fast det förståss, Lomma har inte blivit utsedd till Sveriges bästa kommun av ingen anledning :)

Malmö Centralstation - Københavns Hovedbanegård

 

Idag (eller rättare sagt igår eftersom det har blivit en ny dag) har jag varit i Köpenhamn. Egentligen hade vi tänkt komma iväg betydligt tidigare men jag var liite för trött imorse så det var inte förrän 11.53 vi rullade ut från Malmö C med destination Københavns Hovedbanegård.

 

I lördags drabbades Köpenhamn av en extremt stor översvämning och idag (onsdag) kunde vi fortfarande se skadorna av den. Här ser ni ett tydligt exempel på hur mycket vatten det fortfarande var kvar. Andra skador var bl.a. vattenskadade butiker&restauranger samt att många tåg var inställda. Dock så tycker jag ändå att de verkade ha tagit det rätt bra. Jag vet inte, men det känns som om Danskarna är rätt chill om ni förstår vad jag menar. De är väll inte världens lyckligaste folk för intet?

 

 

 

Idag var vi riktigt turistiga! Prickade av alla typiska turistgrejer på listan och åkte en sån här Open Air Hop-on-Hop-Off buss, haha och vill ni veta en sak? Det var väldigt trevligt. Faktum är att det var tio och en halv gånger trevligare än jag förväntat mig. Att det var strålande solsken skadade ju heller inte, om vi säger så...

 

Fotade en massa (det var jag och japanerna liksom!!) men känner att ni antagligen inte mår bättre av att se alla dessa foton. Här kommer istället en bild på er favoritbloggerska innan maten :)

Vi åt mexikanskt på Mama Rosa på Strøget. Jag åt min favorit när det gäller det mexikanska köket, chicken enchiladas så klart! Så gott och det rekomenderar jag verkligen.

 

Köpenhamn är en trevlig stad som jag antagligen aldrig skulle bosätta mig i, men det är en härlig atmosfär överallt. Och dessutom kom jag hem med några kassar. Ni har väll inte missat hur mycket jag älskar dansk design? Hihi, pussssss!


Tisdagens sunset

 

Precis som ni kunde läsa i mitt senaste inlägg (som också var ett sms-inlägg) så har jag både sett en europatrea, sverigeettor och en världsetta. Rätt ballt eller hur? Vad det handlar om är så klart inget annat än Sunset Tennis i Båstad. Yesbox, ni hörde rätt! :) Vi startade med extremt god pizza på Pepe's Bodega (en popeye utan champinjoner om ni skulle undra liksom) och avslutade på centercourt i solnedgången. Mysigt!

 

 

En europatrea...

 

 

...och en världsetta!

 

 

Sverigeettorna var tyvärr ingenting att hurra för (åtminstone inte den kvällen) då de båda två spelade rätt dåligt och förlorade dubbeln stort. När jag såg Sofia & Johanna spela längtade jag efter att få se mina vänner spela Swedish Open och göra det sådär riktigt riktigt bra. Men Wozniacki alltså! Vilken lirare!! Det finns ingen tvekan om att hon inte ska vara världens bästa tennisspelare. Jag tycker att både själva grejen att ha sett världsettan är cool och sen var det mycket underhållande att se henne spela. Och vet ni vad? C. Wozniacki har ju varit i Kramfors ;)


Vi har en världsetta här, en europatrea, t...

Vi har en världsetta här, en europatrea, två svenskettor och inte för att glömma - jag är ju här! :) ännu en trevlig kväll på Båstads centercourt :)


Födelsedagstårtan

Jag har ju glömt att visa er min tårta!

 

Den här tårtan gjorde min moster till mig och den var såå god! Vanligtvis är jag inte ett särskilt stort fan av just tårta men den här rosa (ja! den är rosa rakt igenom) skapelsen var verkligen riktigt bra. Jag kände att det var självklart att ha en rosa tårta eftersom det är en så fin färg. Inuti har jag rosa tårtfyllning och hallongrädde. Det ni (knappt) ser på kanterna är förståss hallon :)


En cool och medveten naturvetare (trots sommarlov)

Lycka!!

Om det är den känslan och endast den känslan man känner när man ser ett kvitto utan 4,4-dihydroxi-2,2-difenylpropan (eller Bisfenol A som det även heter) så är man antingen:

a) extreeemt patetisk och samlar på sig ett ohälsosamt antal nördiga naturvetenskapspoäng

b) en cool och medveten person som värnar om både miljö&människa

c) (kommer inte på något mer bra formulerat alternativ)

jag skulle helt klar välja alternativ b men tack vare min självinsikt inser jag att jag inte kan undgå det första alternativet. Men vet ni vaaad? Det gör mig absolut ingenting för så länge vi går mot en Bisfenol A fri värld så är jag nöjd. BPA är nämligen en av världens vanligaste plastkemikalier men även oerhört farlig då det påverkar östrogena vävnader i kroppen. Visste ni tillexempel att det skulle kunna leda till bröst- och prostatacancer? Och detta finns bl.a. i kvitton, tandproteser och nappflaskor (förbjudet i nappflaskor inom EU från och med 1 juni 2011!).

Bästa Marielle och jag. Två coola naturvetare!


Båstad och Lomma

Hola guapas, igår lämnade vi av Linus på hans tennisläger i Båstad. Jag och mammi njöt av solen och det vackra vädret på stranden i Båstad, och sedan hängde vi på centercourten. Ni kanske inte känner till det, men Båstad är tennisens huvudstad i Sverige och som ni kanske märkt har ju tennis blivit lite av min livsstil ibland (och detta förståss på grund av min kära lilla brors intresse). Det har funnits stunder då tennisen gått mig på nerverna och jag verkligen inte uppskattat den men nu har jag faktiskt blivit 17 år och har insett jag mår bättre av att åtminstone ge det en chans och försöka se något positivt istället för att bara tycka att det är supertrist och alldeles oförståbart. Iallafall tror jag att vi alla skulle må lite bättre av att försöka vara glada och gilla saker istället för att se svart.





Eftersom det var invigning så kom Zelmerlöw och sjöng...


men det var inte det enda han gjorde för helt plötsligt var han fit for fight... eller jaa, iallafall för en dubbelmatch mot Johanna Larsson och Sofia Arvidsson.







Idag har det däremot varit vad jag kallar "inget" väder så vi har shoppat idag. Jag hittade kanske världens finaste kavaj från Hunkydory men kände att PPA (Pris Per Användning) var liiite för högt, även om jag fortfarande inte kan sluta tänka på hur otroligt snygg den är. Ikväll har vi förresten hängt med våra favoritgrannar i Lomma, supertrevligt som ni säkert förstår. :)

 


Det här känns definitivt som något jag kan...

20110703760 (MMS)

Det här känns definitivt som något jag kan vänja mig vid! Behöver jag ens tillägga att det är 30 grader varmt? :) tennis är faktiskt en rätt nice sport ändå hihi :)


Det åskar, blixtrar och regnar :) men nu k...

20110702755 (MMS)

Det åskar, blixtrar och regnar :) men nu kör vi in i Lomma och det känns ASNICE :)


RSS 2.0