Fullt upp

Hey everyone, har inte hunnit blogga någonting alls sen igår förmiddag. Dopet var jätte fint (bilder senare) och resan hem gick bra den med. Skolan idag var okej. Har bara 4 lektioner på måndagar men det är ändå lite drygt. Idrott på morgonen känns rätt segt. Aja, jag körde bara 2 kastgrenar idag eftersom jag inte riktigt är helt frisk. Höstförkylning vet ni. Spjut och typ kast med liten boll, det gick riktigt dåligt på båda. Haha, friidrott är verkligen inte min starka sida. Ge mig 3x-(5y+5) eller kvadratroten ur Pi eller nåt annat i den stilen har jag inga problem men friidrott, haha. Det handlar om intresse och motivation. Jag finner ingen direkt motivation att kasta en liten gul boll 30 gånger för att förbättra resultatet. Eller springa några meter och sedan avtrampa på en liten bräda. Haha, meningslöst?!

Jag måste också få berätta om träslöjden idag. Jag svarvade och skadade varken mig, någon annan eller trät. Jag är ju rädd för svarven! Läskigt! Och jag fick en massa spån på mig. Trots den där kappan man har som skydd blev både mina strumpbyxor och skor helt fyllda. Fy! Tacka Karin för hon fotade mig. Bilder från det också senare.
Denna vecka har jag engelska muntlig-läxa, spanska-fraser och so-prov. Jajamensan, vi har ingen mjukstart inte. Nu går vi i nian.

Snart ska vi till kyrkan

Söndag förmiddag, har sovit jätte gott. Och Evelina sov förvånansvärt länge. Typ till 08.00. Det är faktiskt länge för 5 åringar. Frukosten var också riktigt bra. Under mina 15 år har jag testat en hel del olika hotell och frukosten skiljer sig rätt mycket. Scandic Plaza har en bra frukost. Inte den största man sett men har ändå det mesta. De flesta affärer i stan är stängda, synd så synd! Alla öppnar vid 12 och det blir rätt tight eftersom dopet är 13.00. Tur att kyrkan ligger centralt och bara typ 200 meter från hotellet.

Ska fota en massa, jag och lånekameran börjar komma rätt bra överens nu. Great, huh?

Saturday night

Vi bestämde oss för en grekisk restaurang i stan, om jag inte minns fel var det Costas. Den är riktigt mysig och med supertrevlig personal. Rekomenderar verkligen den om någon av er är i Umeå. Jag åt svärdfisk med sjukt gott ris. Svärdfisk rekomenderas också. Folk kan säga att de inte gillar fisk men hallå? Det är som att säga att man inte gillar kött om man inte testat oxfilé. Döm inte efter fisk från frysdisken. Svärdfisk är vit fisk men är mer som kött i konsistensen. Jaja, testa innan ni dömer är mitt råd. Som min lilla kusselusse (Evelina) säger. Annars kanske man missar något gott i livet ;)

Dopet blir imorgon klockan 13, det kommer bli fint. Mammis är gudmor eller fadder som det kanske kallas nuförtiden. Min moster är gudmor till mig och mamma är det till mosters båda döttrar. Förresten hade Maja blivit jätte stor, mycket mer stadig. Fast det bara var 2 veckor sedan vi träffades. Tiden går snabbt i den åldern. Verkligen.

Bloggar så klart mer imorgon. Trevlig lördag förresten, glömde säga det. :)


Hotel Plaza Umeå

Hej allihopa, min första update för dagen. Befinner mig i Umeå just nu, på hotellet. Min söta lilla kusin Maja döps imorgon och självklart är vi på plats. Det blev ingen shopping för mig dag tyvärr :( vi kom så pass sent så vi fikade direkt. På mitt favorit-ställe Café Göteborg. Hallonpaj med glass och chokladsås blev det för mig. Har fotat en del men det får ni se när jag har tid. Vi ska ut och äta nu, allihopa. Evelina är här och joinar oss och ska sova med mig. Hihi, hon är så gullig min fina lilla älskling.

Bloggar mer senare när vi kommit från middagen. Vi hörs.


Man ersätter inte en Nikon så lätt

Min morfar kom nyss, efter att ha varit på fotobutiken och frågat om min kamera kommit tillbaka. Nikon lovade min mamma att jag
skulle ha den torsdag eller fredag den här veckan. Kameran hade inte kommit och gissa om man blir besviken? (förresten, läs här om du missat vad som hänt med min kamera) Morfar fixade iaf så att jag inte går utan systemkamera. Fotobutiken lånade ut en låne-kamera, också en Nikon. En D100. Inte alls i samma klass som min. Den här har bara 6 megapixlar, rätt mycket skilland eftersom min har 12.1 (ja, jag vet. Megapixlarna har ingen egentligen betydelse), displayen är väldigt liten och framförallt inte vridbar 3" som min fina. Jaja, det går att fota med den åtminstone. Men jag är besviken eftersom jag jämför allt med min systemis. Har man en gång testat att fota med en display som går att förflytta vill man aldrig ha en vanlig igen. Man blir bortskämd liksom. Meddelar när jag vet mer om när jag får tillbaka den...















Bild från Nikon (D5000)

Outfit fredag


Okej, det skulle blivit en dagens outfit. Men det spårade ur lite och min mobil fick slut på batteri så jag tänkte att det kunde gå lika bra med youcam (webbkamera). Det spårade ur ännu mer med den och bilderna blev inte alls bra. Grimaser, lite trams och skratt. That's me, friday afternoon. Hursomhellst, jag bjuder på det. Sista fredagen i augusti ju. Sommarens sista fredag (om det nu varit någon riktig sommar). Jag har iaf på mig;

Rosa (den är inte så lila som den ser ut) tröja - H&M
Mörk kort kjol - Vila
Svarta ribbade strumbyxor - Åhlens (?)
Svart/grå/grön/rosa/vit rutig halsduksaktig-sjal grej - H&M Divided (Mandas och mitt Malmö-fynd)
Smycken från Chanel, Thomas Sabo och gåva från morfar (mina ordinarie smycken numera, bär varje dag mao)
Rosa ballerina skor - Friis & Co.

TGIF, äntligen fredag

Äntligen fredag. TGIF, som man säger. En vecka av skolan har passerat och det både känns att man är tillbaka men ändå inte. Som jag sagt tidigare känner jag mig inte riktigt i fas för att plugga. Jag trodde jag hade glömt hur man gör. Tog med min första läxa hem idag också. 14 spanska fraser som jag tänke plugga in så de riktigt sitter. Det här året tänker jag verkligen ta spanskan på allvar. Trots mitt mvg från åttan kan man inte vara säker. Jag har ju egentligen inte alls de egentskaper som krävs för ett mvg. Ingen i min klass har det eftersom vi inte fått lära oss så mycket. Men det vet ni redan.

Rätt dryg skoldag idag. Ett hål är inte sånt man vill ha på fredagar. Nej tack till det. Big no no. Men vet ni vad? Kemin känns lättare nu (än så länge) än i åttan. Konstigt va? Kanske ändrar mig innan nästa provtillfälle men för tillfället känns det bra. Vi arbetar med atomer, periodiska systemet osv. Det känns verkligen bra, särskilt eftersom jag redan har MVG från åttan i kemi. Vill ju leva upp till mina gamla meriter (och få fler).

Nikon har lovat att min D5000 skulle komma tillbaka idag. Från servicen alltså, efter något el-fel. Får ju hoppas att det stämmer också. Min fina lilla pytte kusin Maja ska döpas på söndag och det vill jag gärna passa på att fota. Ska försöka få till en dagens också, var ju några dagar sedan. Klicka in här om någon timme ska ni se att ni får vad ni vill ha? Eller hur, ni gillar sånt va?

Ny spanskalärare måste uppmärksammas

Hej på er, det är redan torsdag! Gissa om det känns! Det är långa dagar för 9b nu. Långa dagar. Ledsen för no update förresten, men mitt mobila bredband har inte varit på min sida och krånglat lite. Hursomhellst hoppas jag att vi kan sammarbeta idag. Jag och min dongel-connection alltså. Skolan rullar på och vi har somsagt rätt långa dagar. Väldigt dryga!

Jag hade spanska för första gången igår. Och jag måste faktiskt säga att jag tycker att den nya läraren verkar bra. Hon är sträng och hård på regler men ändå inte elak och blir irriterad om man inte kan. Hon känns proffsig, om ni förstår vad jag menar. Men en riktigt stor skillnad från tiden med C är att Martha (som nya läraren heter) vill att vi pratar spanska på lektionen. Vill vi ha hjälp säger man det på spanska, har man kommit försent säger man det på spanska. Behöver man få en upprepning på något hon sagt säger man det på spanska (otra vez, por favor). Vi är inte vana vid sånt men egentligen är det bäst så, om man ska lära sig ett språk måste man använda det också. Visst, det blir lite tufft nu i början men när vi lärt känna henne bättre (och hon oss) blir nog allt perfa. Fast pappret vi fick igår som skulle vara ett litet roligt test var ungefär som ett svårt prov med C. Det var egentligen jätte lätta saker men vi ( i min grupp) kunde inte så mycket alls. Idag hade vi typ genomgång av det, hon gjorde det till en tävling med 3 lag. Jag var i grupp 3 och fick stå framme vid tavlan och skriva svaren. Gissa vilket lag som vann? Mitt! Mina lag brukar nästan alltid vinna i sånna där små skoltävlingar. Lite konstigt faktiskt. Det kanske är ödet? Hursomhellst var det verkligen oväntat att just vi vann.

Och nu när jag ändå håller på att babbla om spanskan kan jag meddela att jag tog mitt ansvar igår på första lektionen och sträckte upp handen och meddelade att våran klass tyvärr inte kan så mycket som man borde kunna efter att ha slutat åttan. Eftersom våra tidigare lärare inte varit så bra och våran senaste (henne känner alla till) har varit borta minst en gång varje vecka. Hon verkade uppriktigt sagt glad över att jag berättade det så tidigt, då har ju hon möjlighet att lägga upp planeringen på våran nivå och sånt.

Det här inlägget drog iväg lite längre än planerat, nu ska jag äta middag. Men vi hörs senare.

Hösten är en nystart!

Många tycker att hösten kommit alldeles för snabbt. Att de inte riktigt är färdiga med sommaren ännu. Nu när jag gått i skolan två dagar känner jag mig faktiskt rätt klar med sommaren - 09. Jag vill gå vidare, in i hösten. Vi pratade lite om det idag i skolan. Jag, Karin och Fia. Om hur sjukt snabbt årskurs 9 kommer gå. Vi har prao om bara några veckor och efter det bara några veckor kvar till höstlovet. Sen är det bara typ 8 veckor kvar till jullovet. Sen går vårterminen galet fort. Shit!

Det känns faktiskt bra att ha börjat skolan igen. Inte så att jag längtat tillbaka men nu har man liksom något att göra varje dag. Schemalagt, planerat och stressigt med en massa läxor. Visserligen. Men ändå. Jag är taggad inför nian. Jag känner hur jag verkligen ska vara fokuserad och koncentrerad varje lektion. Skriva fina anteckningar och vara en bra elev. Jag har visserligen alltid skött mig, fått höga betyg på varje prov osv. men nu inför nationella på vårterminen vill man kämpa lite extra. Det känns verkligen annorlunda. Det märks att det gått några år sen vi var 6b. Även om det knappt märks på många. (mognads-graden på vissa i min skola kan jämföras med 10 åringar!) 

Hösten är min näst-favorit årstid. Efter sommaren förståss. Det är massa mysiga kläder (stickade koftor, halsdukar, söta mössor och vantar i mängder) och naturen är mycket finare än på vintern. Men då tänker jag inte på blåsiga regn-dagar utan mer på löven som är röda.

Hoppas att alla som inte fått motivation till skolan än får det nu. Särskilt ni 94:or som går sista året i grundskolan nu. Ge järnet gott folk! Det är inte försent att höja betygen. Det är försent 13 juni 2010. Och det är ju ett tag dit, right?

Outfit 25/8


Rutig skjorta - Zoul (MQ)
Svart topp (under) - H&M
Jeans - Tiger of Sweden
Ballerinas - Bianco
Smycken - Chanel, Thomas Sabo och present från morfar
Nagellack - Freshy från Mavala

elektroner, neutroner och vaddå?

Så, nu är även dag 2 avklarad och jag hemma. Lite smådryg dag eftersom vi gick till 15.30, men det är den nya vardagen nu. De flesta lektioner var som vanligt. Fast jag hade min första lektion i teknik idag. Jag ska så klart göra mitt bästa och satsar på ett högt betyg men jag måste få säga att det var något av det tråkigaste av alla ämnena. Det kommer bli riktigt drygt tror jag! Idag fick vi rita linjer med ritbräde eller vad det nu kallades och sedan rita ritningar. Jag kan inte fatta ett ett MVG i Teknik är lika mycket värt som ett i Engelska. Engelskan är så mycket viktigare! Jaja, jag får ju ändå räkna bort ett betyg eftersom jag läser 3 språk (svenska, engelska och spanska). Inte för att jag tror att jag kommer få ett jätte dåligt betyg i teknik.

Fick min första läxa idag också! I Kemi. Till imorgon. Vi ska kunna något om neutroner, protoner och elektroner. Lätt som en plätt. (Jag lovar, det är enkare än vad det låter att vara.)

Slänger in en dagens sen också. Sånt brukar uppskattas. Fast ni har varit himla tysta på sista tiden. Later!

Hot or not?


Vad tycker ni om paljett legigngs? Jag kan inte riktigt bestämma mig faktiskt. Det velar mellan rätt cool eller väldigt konstigt. Jag testade ett par i lördags på H&M men det fanns bara L och M kvar, M var för stora och blev "säckiga" på. Men annars. Hade dom funnits kvar i rätt storlek hade jag definitivt köpt på mig ett par. Liksom, 149 kronor är ingenting. Tittade på nätet och kampanjen för dom är slut vilket betyder att de inte säljs längre. Lite synd faktiskt.
Nu vill jag veta vad ni tycker om paljettisar!

Presents.


Tack världens bästa Moster. I love you!

Efter mycket velande fram och tillbaka om vilka berlocker jag ville ha har nu min 15 års present från moster Ullis kommit. Ett F (den bästa bokstaven, det står för mitt namn Felicia och att jag alltid ska komma ihåg vem jag är). En pärla med en fyrklöver (för tur) och ett par solglasögon (jag har alltid solglasögon!). De var rätt svåra att få fint på bild men ska försöka lite till. Så fina är de iaf. Tack :)

(skol)dagens outfit


Skjorta - The Shirt Factory
Linne - H&M
Byxor - H&M
Skärp - J.Lindeberg (JL)
Skor - Bianco
Nagellack - Freshy från Mavala

Det här med dagens outfit tänkte jag bli lite bättre på, nu när skolan börjat. Bra va? Idag har jag som ni ser på mig rätt enkla kläder. Man ska inte vara "för" uppklädd första skoldagen. Jag tycker att jeans eller andra byxor funkar bäst. Färgen på mina byxor kanske oroar er lite, de ser inte ut som bild som de gör i verkligheten. Kan inte riktigt beskriva färgen så bra heller. Typ en slags rosa färg. Lite ovanlig så där som jag tycker blev bra till min svarta skjorta med en rolig detalj bak. Lite rynk i slutet av ryggen som ni ser på en liten bild. Skorna är rätt enkla svarta skinn-ballerinas men med 3 remmar.

Ber om ursäkt för urusel bildkvalité, mobilbilder tvärr. Min Nikon D5000 har jag tyvärr inte fått tillbaka ännu. :(

Min sista första dag i grundskolan.

Så, hej på er! Som ni vet började jag skolan idag. Efter ett sommarlov som gått alldeles för fort och varit alldeles för regnigt men nu är jag tillbaka. Tillbaka till vardagen med skola, scheman och när man får klämma in "egentid" mellan läxläsning och sånt. Fast det har inte riktigt börjat för min del ännu. Jag började i 9b (fast jag måste erkänna att jag råkat skriva 8b en gång och sagt det med!) idag. Min kära klass, samma gamla vanliga klass. Ingen har flyttat, ingen har tillkommit och det är samma mentorer som vanligt. Men vet ni! Vi har fått byta klassrum för mentortiden. Från hemkunskapen till sal 11. Vi hade inga riktiga lektioner idag. På träslöjden gjorde jag ingenting (fotade Karin som heller inte gjorde någonting) och på SO-lektionen fick vi bara mapp, anteckningsblock och arbetsmaterial. Bra mjukstart helt enkelt. Men imorgon är det mardrömsdag. 15.30 med en massa lektioner. Samma sak på onsdag. Schemat är förövrigt inte så värst jätte bra. Sämst är hålet på fredag, 55 minuter är inget man gillar. Vi slutar dock 12.10, men det är sent för oss bortskämda föredetta 8b:are som gått två terminer till max 10.40.

Jo, somsagt var det samma gamla klass jag mötte imorse. Ingen verkade ha mognat på sig under sommaren (tänker då framförallt på killarna) och ingen hade heller blivit speciellt mycket längre. De flestas hår var ljusare och längre. Särskilt Karins som numera går ner till knäna (typ internt skämt).

En ny spanska lärare har jag också fått. Det känns faktiskt helt overkligt att vi inte behöver ha C mer! Nu ska vi ha en kvinna som verkar vara bra. Martha heter hon förresten. Första intrycket är viktigt och när hon kom in och hälsade idag gav hon ett bra första intryck. Första lektionen blir viktig så vi får se hur hon är som lärare. Jag, Karin och Sofh gissade på att hon blir lite besviken/förtvivlad när hon märker att våra spanska-kunskaper är en hel del bristande om man tänker på vad man ska kunna när man gått ut åttan. Men det gäller ju hela klassen så det är inte enskilda problem.

Det blir inga bilder från första skoldagen tyvärr, tror inte att Karin eller Fia vill att jag lägger ut dagens fotade. Vi hörs senare bloggisar!


9b, here I come

Hallå bloggen, ledsen att jag inte hunnit uppdatera någonting i helgen. Har varit upptagen med annat tyvärr, eller nej inte tyvärr. Inte för mig, jag har haft det bra. Men tyvärr för er. Imorgon börjar jag nian (bästa klassen, 9b) och jag lovar att uppdatera imorgon när jag kommer hem. Har ingen aning om när dock. Wish me good luck, bloggisar. :)

Vaknat på fel sida, anyone?

Det är ingen bra dag idag. Inte för bloggning och inte för att vara utomhus (vitgrå himmel). Inte för att läsa. Inte för att kolla på tv. Inte bra för att läsa bloggar. Inte bra för att vara social. Nej, idag har jag bara ont i huvudet och dricker te. Är redan på min andra kopp för dagen. Eller kopp, det är ett stort latte-glas egentligen. Högt och rymmer typ två lite större koppar. Orientalisk kanel från Friggs kände jag för idag. Med honung (nån ekologisk, fairtrade märkt sak). Känner bara för att kolla på film idag. Tänkte kolla Benjamin Buttons otroliga liv, enligt Nath ska den ju vara bra. Det litar jag på och följer hennes råd. Vi hörs senare, fast jag har nog inte vaknat på fel sida trots allt. Det är nog bara förkylningen som spökar.

UPDATE: Nu regnar det också...

Elva gånger Felicia

Min blogg har varit lite dålig på bilder på senaste tiden, sorry! Men här kommer ett litet bildspecial med bara bilder på mig! Eftersom ni inte kan få nog av mig. Hihi :)

En liten Felicia håller Evelina. Sommaren 2004. (Jaja, alla har vi varit 10 år...)

Äter kräftor för första gången hos farmor och farfar Gunnar. 11 år och nej, fråga inte om våra egen gjorda hattar. Det verkade som en bra idé då.. (Förresten har jag inte ätit kräftor sen dess)

På Åreskutan, vinter - 08. I helmatchande skidmundering från Peak och hjälm. Ja, jag använder hjälm när jag åker slalom! Det är den bästa livförsäkringen du kan ha, att åka utan är bara
idiotiskt. Min har mjukt "ludd" i så den är mysigare...

En av de sista dagarna i sjuan, vi byggde drakar eller något i den stilen. Jag och Karin lät våra andra gruppmedlemmar sköta flygandet och vi fotade istället. Det blåste rejält!

Augusti - 08. Med elektriskt hår och Moods of Norway-brillor

Trött och sliten på Krösatåg påväg till farmor Augusti-08. (Hade klivit upp typ 4 på morgonen!)

Konstig bild, från i vintras. Gissar att det är Karin eller Fia som fotat?

Med ljusbrunt hår februari - 08
Mars - 09 i skolan

Hahaha, jaa..man måste bjuda på sig själv helt enkelt. Jag, fast mycket omgjord. Det kan ni tacka Karin för...

Jag, maj - 09 i skolans supersnygga uppehållsrum! Suddigt suddigt.

11 bilder blev det totalt, om jag inte räknat fel. Vissa har ni säkert sett men andra inte.

Glöm inte!



Varför varför heldag? Kommer ni ihåg förra året då vi stackars 8b:are fick gå till 15.50? Plågeri!

Bild från skolans hemsida

Så här på ålderns höst.

Märker ni hur tidigt jag är uppe och bloggar idag? Jag känner mig riktigt duktig som är vaken den här tiden. Det är ju trots allt fortfarande sommarlov. Fast det är lite konstigt, jag har alltid börjat skolan på torsdagar. Det är skönt, man går två dagar och sedan är det helg igen. Den som kom på det var riktigt smart! Men i år har kommunen av någon anledning valt att vi börjar på måndag. Det är lite synd eftersom jag misstänker att vi får två mindre studiedagar istället, eller nåt i den stilen. Jag tror knappast att kommunen ger oss två dagar mer sommarlov bara så där. Jaja.

Idag börjar många eller rättare sagt de flesta som inte börjat skolan ännu. Så lycka till allihopa :) Nu tar vi nya krafter och nya tag inför ett nytt läsår. En ny termin och för många börjar ett helt nytt kapitell i livet. Jag tänkte faktiskt på det igår, vad konstigt det kommer bli utan niorna på skolan. Liksom, dom har ändå haft sin speciella plats att sitta på (några nior) och ja. Nu är min årskurs äldst. Och dom som börjar 6:an är ju nästan llika många år som min lillebror. Jag kan fortfarande inte fatta att han börjar 5:an. Shit! Hjälp! Jag ser honom fortfarande som 8-9 år ungefär. Inte en dag äldre. Men det är väll så att bli äldre? Alla blir äldre!

Nu ska jag äta frukost och sedan börja min Felicia-dag. Tänker bara göra saker för mig idag. Typ ansiktsmask, hårinpackning, fixa naglar osv. Ni fattar. Trevligt va? Har ni tur kommer bilder senare också...

Med en tidig höst kommer...

Hmm..är lite less på mig själv. För gissa vem som gått och blivit förkyld? Jag så klart! Förkylda Felicia, kanske borde jag starta en sån blogg. En förkylningsblogg med massor med tips på bra mediciner och annat som man behöver när man är förkyld. Det vore en ren succé, eller hur? För att lyckas med sin blogg (tjäna pengar på den med andra ord) ska man ju nischa sig och på förkyldafelicia.blogg.se kan apoteket annonsera eller naturläkemedel som Kan Jang osv. Haha, nä jag skojjar bara!

Men jag är förkyld. Öronen gör ont, halsen är svullen och gör ont, fötterna är som isbitar.Buu.. Why? Varför alltid jag? Det är väll 3:e gången gilt för sommaren va?

Det kan vara så att jag trott att det fortfarande är sommar (det är höst här nu!) och gått omkring utomhus med lite för lite kläder (klänning utan leggings funkar med andra ord inte längre). Konstigt att höstförkylningen kom så tidigt bara. Inte kul att starta skolan med en förkylning i ryggsäcken (fast jag använder handväskor). Förhoppningsvis slipper jag nån förkylning i september-oktober då. De vanligaste månaderna för mina höstförkylningar. 

Eftersom min laptop kraschade för någon dag sedan har jag fått installera om alla diverse program jag haft och det betyder att jag har hittat ett nytt bildredigeringsprogram (långt ord!). Jag har testat en hel del olika. GIMP, Picasa, PhotoFiltre är bara några. GIMP förstår jag mig knappt på men Picasa har varit bäst och lätthanterligast. Jag fixar bara ljus och sådant på mina bilder. Men det nya jag testat är PhotoScape. Riktigt bra, det verkar främst till att sätta ihop typ kollage och sådant. Har inte lärt mig allt ännu men här har ni några bilder jag fixat ihop. Allt är busenkelt. Man väljer en mall, sedan drar man bara sina bilder dit!
 
 Jag och lillebror när jag skulle försöka mig på att ro förra sommaren. Jag var verkligen en naturbegåvning!

Jag med mammy och bror på Gran Canaria i vintras. (Maspalomas öken)

Lite höstiga bilder på mig + bror (alla bilder på honom med det blir lättast eftersom jag inte vet om jag har tillåtelse att lägga ut bilder på vänner t.ex). Från September förra året. Solbrillorna är på som vanligt dock.

Grattis Sofh :)

Hello everybody, det är 18 augusti idag. Inte alls långt kvar till skolan börjar nu, min nygamla klass 9b börjar på måndag den 24. Det är ju samma klass som hela min högstadietid men detta året är speciellt. Det blir min sista första dag i grundskolan, shit! Ja, jag vet vissa kommer läsa det här (farmor, moster ex.) och tänka oj oj. Det känns som igår Felicia började i ettan. Vet ni vad? Nu börjar jag nian och om ett år kommer jag börja mitt första år på gymnasiet. Galet!

18 augusti innebär också att en nära vän till mig fyller år. Sofhia Stridsman (checka utube) blir 15 idag! Weehey. Grattis grattis :) Vi har alltid gått i samma klass, sen förskoleklass (som 6 åringar). Så med den här bilden önskar jag dig den bästa födelsedagen. (Trots att det regnade nyss!)

It's your b-day, congrats Sofh! :)

Day of sorrow

Mitt inlägg nedan "Teknik ska bara fungera" gör mig helt förvirrad. Efter jag skrivit det där kraschade min laptop, min fina älskade ägodel. Min laptop, med allting i. Viktigast av allt ALLA bilder! Hjälp. Det är anledningen till mitt icke-bloggande i helgen. Klockan 12.20 fungerade min laptop igen, jag hade helt enkelt inget val än att starta upp den och börja om på nytt. Så, alla bilder är helt borta! :( Tragiskt. I know. Jag har varit dum nog att inte ha en backup på en extern hårddisk. Har en del av mina bilder sparade på USB-minnen men långt ifrån alla, har bara "de viktigaste" men inte sånna som jag nu inser att jag vill ha kvar. Vanliga vardagsbilder liksom. Sånna är ju roliga att ha kvar. Jag tycker väldigt mycket om fotografier och att blicka tillbaka genom att bläddra bland olika fotomappar. (Jag som hade organiserat allt så sjukt bra!). Nu är allt borta och jag har ägnat hela dagen åt att installera olika program på datorn, lägga tillbaka bilder osv. Hard work. Det verkar helt enkelt vara min otursdag idag, day of sorrow.

Nästa sak på att-göra listan är definitivt att införskaffa en backup, detta får aldrig mer hända! Och värst av allt är att jag inte har någon aning om varför det hänt. Den bara stängdes av och sedan när jag startar igen är allt borta.

Fast min älskade moster + små kusiner har varit här i helgen, det är det enda positiva med detta inlägg. Jätte mysigt att ha haft dom här. Alltid lika bra. Räkna inte med mycket bloggning på några dagar, jag har hamnat i en rejäl svacka nu. 1 vecka kvar till skolan börjar också. 9b, here we come.


Teknik ska bara fungera

Vet ni? Det har hänt något förskräckligt. Något riktigt tragiskt faktiskt. Och det är en av anledningarna att ni får stå ut med en tillfällig design ett tag. Min Nikon D5000 är död! =( Eller tja, rättare sagt medvetslös kanske? Ska jag förklara?

Det hände förra veckan i Båstad, när jag skulle fota center courten till min bror (tennis-nörd for sure). Jag startade men ingenting hände. Displayen var helt svart. Jag stängde av, tog ur batteriet. Monterade av objektivet och väntade i några minuter. Monterade ihop allt igen men ingenting hände. Mamsi ringde foto affären i Kramfors (där hon köpt kameran) och frågade om råd eller om vad som kunde hänt. De va lika förvånade som vi, kameror av den kvalitén och i den prisklassen (bara det bästa till mig) ska inte gå sönder. Dom har så hög standard. Särskilt eftersom jag bara haft den i en dryg månad och varit väldigt försiktig.

När vi kom hem och lämnade den till Fuji color sa dom att den genast skulle in till Nikon. Det var troligtvis något el fel som jag inte hade orsakat (jag vet att jag inte gjort något). Det skulle ta upp till 3 veckor hos Nikon-fixaren. Fattar ni! 3 veckor.  Himla lång tid utan min D5000. Och det är en av anledningarna till att ni heller inte fått se mina båstad-bilder, jag har inte laddat i några bilder i min laptop från Båstad. Så, nu håller vi tummarna för att Nikon fixar det fort som bara den. I want my camera back. :) Min fina Nikon...


Fixar-Felicia

Så där. Har snabbt fixat designen nu. Det är inte den designen jag vill ha men av olika anledningar (berättar mer om det sen) får det räcka med den här lösningen. En tillfällig design med andra ord. Och vet ni vad? Jag tycker faktiskt att den blev rätt bra, jag har aldrig haft en svart blogg förut. Det har bara varit röd, rosa, grå och den där blåa nyansen jag hade innan denna. Men bäst av allt, nu kan ni klicka och kolla på äldre inlägg eftersom arkivet kommit tillbaka. Så bra! Vad är en bra blogg utan ett arkiv? INGENTING. Nu ska jag äta lunch, vi hörs senare bloggisar. Berätta gärna vad ni tycker om den nya designen. Hiss eller diss? Tell me!


FELICIALOVGRENS.BLOGG.SE

UNDER KONSTRUKTION. BLOGGEN TILLBAKA SÅ FORT DESIGNEN ÄR FÄRDIG. SÅ SNART SOM MÖJLIGT ALLTSÅ.

Made in Sweden?



Känner verkligen att min blogg blivit tråkig, så lite bilder och allt. Men jag har ingen direkt inspiration till något. Därför bjuder jag på en bild med mina nya jeans. De är ut-och-in vända och därför mycket ljusare än vad de egentligen är. De är mörka, mina nya jeans. Mina nya favoriter från Tiger of Sweden. Vi svenskar är faktiskt riktigt bra på jeans!


Surprise.

Long time no see, long time no blogging. Ja, än en gång har jag haft ett litet mini-break från min käraste blogg. Men nej, ni får inga små fina ursäkter om att jag inte haft tid eller liknande. Jag har helt enkelt inte haft lust, eller here's the thing. Min design är kass, menyn syns ju inte! Jag håller på att fixa det men de blir lite komplicerat och det blir liksom inte lika roligt att hålla er uppdaterade med en inte helt fungerande blogg. Men jag jobbar på det!

Inlägget under detta var ett fint litet MMS-inlägg jag skickade till er när vi precis passerade Stockholm. Och ja, det är precis så vackert och fint som jag beskrivit det. Sommarkväll i stockholm är bland det finaste i min värld.  Jo,  just det. Jag hade beräknat lite fel, jag kom inte i säng vid 5-tiden som jag beräknat.  Nej nej. Runt halv 2 somnade jag faktiskt. Kan ni fatta att vi åkte från Båstad vid 14? SÅ bra är det att åka bil. Hemma har det varit riktigt fint sommarväder (faktiskt!). Skönt att det är så nu när det inte är långt kvar till skolan börjar. Aah, imorgon är det precis TVÅ VECKOR kvar. Aja, det är bara att njuta av de sista dagarna. :) Sen börjar jag mitt i sista år på Ytterlännäs, sista år i grundskolan.

Här där jag bor händer det två stora grejer varje år. Det är stadsfesten och en Cruising (typ raggarträff). Igår var det cruising och det är väll inte riktigt ett event som tilltalar mig precis. Gamla bilar, raggare och den där biten är inte riktigt min grej. Men det är min morfars, han har 3 veteran bilar som han kör med och sen en hel del andra "renoveringsobjekt". Han är med i klubben som annordnar det hela och får så klart jobba lite. Så jag var där i max en timme för hans skull, jag vet att han uppskattar att jag kommer. Efter en timme hade jag fått nog av jeansjackor, skinnvästar och människor som älskar varje tillfälle att dricka sprit. Men, en bra grej hände! Jag träffade min vän Yasmine (tacka henne för att jag startade bloggen!) som jag inte träffat på ett år, vi var väldigt nära förut men det är inte lika lätt att hålla det när hon bor 50 mil härifrån. Du kommer alltid att ha en speciell plats i mitt hjärta och det var ödet, Y. Vad som än händer, var vi än  bor. No matter what. :)

Mami åkte och handlade samt skjutsade Linus till tennisen och gissa vad jag gjort? Jag har städat! Damsugat, torkat golven osv. Och det hör inte till vanligheterna. Mamma kommer bli glad minsann. Nu ska jag smaska på lite vattenmelon. Vi hörs senare.


åh, 25 grader i luften, klarblå hi

0-483912017bf3b642982cd1c4cb02d07c.png

Kolla varifrån!

åh, 25 grader i luften, klarblå himmel, luften är så där magiskt somrig och lite duktig. Klockan är 20.00 och luftballonger syns här och där. Sommarkvällar i Stockholm är bland det vackraste i min värld. (Men bilden har inget med inlägget att göra...)


I'll try to fix this

Oj oj, det verkar som om ingen kan se min menyn. Aaaah! Så jobbigt, men jag ska fixa det. Fick lite goda råd från min vän Yasmine. Och förlåt för väldigt dålig uppdatering på sista tiden. Hinner tyvärr inte blogga mer idag heller, men jag är på väg hem gott folk. Planerar att vara tillbaka i min egna säng vid 05 imorgonbitti så jag kommer nog vara rätt död på fredag också. Men sen så, då lovar jag att vara tillbaka med bilder, videos och förbättrad design!  Hur låter det? Bra va? Samtidigt kan ni då passa på att skriva lite kommentarer om vad ni vill ha mer av i bloggen, eller kanske vill ni ha mindre av något? Tell me!

Ååh, i need your help.

Jag behöver er hjälp. Jag skulle fixa en grej i designen, den där nedräknaren ni vet. Den har stått på minus hur länge som hellst. Jag ändrade min födelsedags nedräknare till min 16 års dag och tog bort det där om skolavslutning. Lätt som en plätt men när jag skulle klicka in på felicialovgrens.blogg.se och se resultatet ser jag att hela menyn)) (till vänster) är BORTA!
Åå, varför? Därför behöver jag er hjälp. Är den borta hos er också? Och isf, kan någon hjälpa mig att få tillbaka menyn?

5 things

Jag har konstaterat några saker idag.. here´s the list!

1) Ängelholm har ungefär samma shoppingstatus som Östersund, dvs. Rätt dålig.
2) Alla svenska städer är tråkiga när det regnar.
3) Att handla kläder till små kusiner (Evelina och Maja) är lika roligt som vanligt.
4) Sommaren - 09 har nog varit den sämsta (om man tänker på vädret) i hela mitt liv.
5) Det blir ingen riktig sommar utan Amanda

Rain rimmar på pain.

Det spöregnar idag, det har åskat hela natten. När det spöregnar är Båstad rätt dött. Vi hörs sen.

Hey you

Hey everyone, första uppdateringen från Båstad här. Jag och mami har precis varit på bio, sommaren med Göran. Den var okej, jag är nog för ung för att förstå det extra roliga med den. Men det var inte så mycket som fanns att erbjuda i Ängelholm.. Det ska dessutom tyvärr bli  regn i två dagar, vi åker nog ner tillbaka till Lomma. En vecka är VERKLIGEN  för lite hos familjen Schill. We miss you!

Tidigare idag var jag på fotboll, en F16 match faktiskt. Min kära vän Amanda spelade. Hon var helt klart bäst på planen, mittback som hon är. Min favorit mittback genom tiderna (okej, jag känner inte precis till så många heller). Semifinalen spelades idag och tyvärr avgjordes den på straffar och GIF NIKE (uttalas inte som märket) förlorade. En massa ledsna miner och lite tårar. Men grejen är den att det var en stor turnering för 16 åringar men Mandas lag hade bara 2 st 16 åringar. 93:or alltså. Amanda är 95:a och de hade tillochmed en 97:a, skillnaden mellan en 12 åring och en 16 åring är rätt stor ju.

Vi hörs mer imorgon. Hoppas hoppas det inte regnar!

Att en vecka kan kännas så kort

Hej på er, kan ni förstå att det redan är lördag? Det betyder att vi varit här i nästan en vecka. Shit vad tiden går snabbt! Jag är ju van vid att vi är här 2 veckor på somrarna. Men imorgon rullar vi vidare till Båstad, fast vi kommer nog träffas lite ändå. Båstad ligger ju inte så värst långt härifrån.

Hemma i Kramfors kommun verkar det regna (som vanligt) men här har solen varit framme hela dagen. Himlen har varit klarblå med bara några få moln. Ikväll grillar vi Svärdfisk och Marulk det blir nog gott det. :) Sen går vi eventuellt ner till stranden och myser lite.

Om jag inte hinner uppdatera er mer så hörs vi imorgon kväll när jag är i Båstad, ta hand om er.

RSS 2.0