En vanlig dag på jobbet

Eller nja. En kanske inte så vanlig dag och heller inget jobb. Vi hade kriminologitemadag eller som jag föredrar att kalla det: idag har vi lekt kriminaltekniker. Kriminalare helt enkelt. Vi började med film och fick sedan reda på mordet som vi skulle utreda. För att utreda vem som var mördaren använde vi samma principer som man gör i verkliga livet, även om vi förståss inte riktigt kunde hålla samma standard på alla saker. Men tillexempel gjorde vi blodgruppsbestämning, fingeravtryckskoll och spårade fotavtryck.

 

Min grupp (som förutom mig själv bestod av Marielle, Linn, Alex och Marcus) var absolut i en klass för sig och vår story även den bäst. Trots att jag eventuellt är aningen partisk i min bedömning så var våra bevis tillräckligt starka för att inte bara bevisa vem gärningsmannen var utan även för att skapa en ytterst sannolik händelse.

 

Offret. Som vi från min grupp indentifierade som Jim, kemiläraren.

 

Min kollega och kära vän Marielle!

 

Konkurrenter som tar fiberprov från gärningsmannens tröja.

 

Sofia tar fingeravtryck och blir fotad av pressfotografen.

 

Så, även om det inte var en helt vanlig dag på Ådalsskolans naturvetenskapliga program så har jag haft en riktigt rolig dag och det är i stunder som denna som jag verkligen uppskattar NV och skolan. Och om ni läser Allehanda imorgon får ni se några söta små naturvetare i sann kriminalteknisk stil, däribland jag :)


Sånt som får mig att bli varm i hjärtat

Det här videoklippet gör mig glad. Dels för att det påminner mig om vilken fin stad Malmö är och dels för att mitt miljövärnande naturvetarhjärta klappar liite hårdare. Inser ni hur bra tänket på självförsörjande stadsdelar är? Eller hur fint det är att man bygger för människor och inte för bilar? Dessutom är jag helt säker på att de smidiga tågförbindelserna verkar gått för vår natur. Yessss, er miljövän har talat. Flytta/åk till Malmö! Och lova att ni tar tåget!


Nya shorts

Igår kom min mamma hem med världens finaste shorts. Ett par svarta skinnshorts med hög midja med två dragkedjor längst fram. Idag matchade jag med transparant linne och kavaj över. Möjligtvis att linnet är aningens för genomskinligt (dock ser det värre ut på bilden på grund av blixten haha) men jag har en kavaj över så jag kände ändå att det var okej. Och eftersom det fortfarande är höstväder (trots att det är sista maj imorgon!!) hade jag strumpbyxor under, förstår ni hur kallt det är ibland?

 

Förövrigt hade jag mitt livs sista Samhällskunskap A lektion idag, stor sorg! Min hittils favoritkurs med bästa Catrine :) Tyvärr kommer jag inte kunna läsa SamB, men som tur är kommer jag fortsätta med Svenska A,B och C där jag förhoppningsvis får ha henne. Eftersom spanskan var inställd idag med så hade jag bara två lektioner. Imorgon ska jag leka kriminalare med resten av naturfolket, vi ska utreda mordfall - hur kul låter inte det? :)


Morsdag ♥

Grattis världensbästasnällastefinasteroligastesötaste mamma! Lovelovelove you :) ♥


Kvällstankar

Klockan är snart två och en ny dag kommer om några timmar ljusna upp. Jag är trött, men inte bara vanligt trött. Nej, faktum är att jag känner mig skoltrött. Jag är naturvetare (trots att språk&samhällskunskap är mina favoriter!) och har snart två år kvar av mina gymnasiestudier men skulle vilja åstadkomma mer. Jag vill ut och påverka, känna känslan av att verkligen ha full koll och av att styra. Visst, jag älskar att lära mig saker - det är därför jag går i skolan - men ibland kan jag inte låta bli att stanna upp och fundera på varför jag sitter på en biologilektion som jag verkligen inte är intresserad av. Jag önskar att jag skulle uppskattat att få lära mig mer om läran om allt levande (bio = levande. logi=lära, vetenskap), men det gör jag inte.


Jag skulle vilja ha på mig precis en sån kavaj som ni ser på bilden här ovan, fast jag skulle matchat annorlunda med svart kjol och skjorta under. Jag skulle satt upp håret i en stram svans och haft rosa läppglans. Jag vill genomföra projekt och styra företag, jag vill förändra saker, jag vill ha ansvar och är helt övertygad om att jag skulle göra det bra. Jag vill ha mer makt än det jag får genom Matrådet. Jag vill ta nästa steg. Frågan är bara vilket mitt nästa steg är?

I skolan skulle jag önska att vi fick en större inblick i vad som skulle kunna bli våra nästa steg. Som jag ser det är skolan en helt egen, väldigt skyddad värld.

 

Det återstår endast två vanliga skoldagar innan sommarlovet och det är något jag verkligen är tacksam för. Just nu behöver jag verkligen ett långt sommarlov. Jag behöver vila ut, andas och bara njuta. Jag tror att jag behöver lite tid, några veckor för att ta avstånd från allt som har med studier att göra. Dessutom måste jag också hinna ladda om inför den kommande hösten som kommer bjuda på en massa nya kurser.

 

(Och om ni inte räknat ut det själva så kan jag bara meddela att jag ÄLSKAR den där kavajen. Den kommer från Zara och släpptes i April. Och ja, jag har tänkt på den sen dess. Kolla bara hur den här tjejen har matchat den (tjejen i skinnbyxor) - jag dör vad snyggt!)



Hello bloggy


Ångestdagen

Jag. Har. Ångest. På riktigt, och jag har ju aldrig ångest. Det har tillochmed gått så långt att jag skapade en ångestklubb idag. Vet ni varför? Idag skrev jag mitt livs sämsta prov, någonsin. Och grejen är den att det var ett matteprov. Matematik är något jag alltid har haft lätt för och fortfarande har, så jag förstår inte vad som hände. Jag kan det dessutom. Åhhå, ångest!

 

Detta prov var dessutom ytterst avgörande för mitt matteb-betyg, så det känns faktiskt lagomt surt. Och jag skriver aldrig dåliga prov. Fast nu får ni inte missförstå det här, grejen är inte den att jag skrev ett så dåligt prov att jag inte ens får godkänt. För det får jag helt klart. Men ett MVG-prov, det var det inte. Verkligen inte.

 

Någonsin har det ju gått fel eller hur? Det ska inte vara så att en duktig och ambitiös tjej som jag inte ska klara mvg i en kurs som matte b. Tyvärr har jag fått fel nivå på utlärningen. Åhhh, förstår ni hur mycket jag vill få tillbaka min högstadielärare Lasse? Världens bästa lärare, och långt ifrån vad man kan säga om min situation nu.

 

Idag insåg jag hur mycket jag älskar språk och samhällskunskap. Språk är verkligen det finaste som finns. Trots att jag alltid gillat matte, och jag gör det fortfarande.


Grattis Lomma

Grattis Lomma! Sveriges bästa kommun, och jag kan inte annat än att hålla med. Vackert och enormt trevliga människor. För er som missat det så händer det att jag hänger en del i Lomma (tyvärr alldeles för sällan!), eftersom världens härligaste Schillar bor där. Mina favoriter förstår ni. Jag tycker att ni alla borde styra er söderut för Skåne är så bra. Överbra, primaplusplus ja gytt helt enkelt (som min käraste Amanda Schill skulle sagt det!)

Mitt foto. Lommas bibliotek.

 

Att min kommun kom på en topp fem placering, räknat bakifrån, ska vi inte tala om. Så sorgligt men tyvärr också sant. För om vi ska bortse lite från mina känslor för Stockholm så är Skåne mycketmycket bra. I allmänhet är skåningar riktigt sköna liksom. Speciellt mina favoriter förstår ni :) Fem av fem på det!


Jag har precis insett hur mycket jag älska...

Jag har precis insett hur mycket jag älskar språk och samhällskunskap. Punkt slut.


Godmorgon världen

 

Trötttttt tjej!

Godmorgon världens bästa bloggläsare! Det är solsken på Sandslån idag, fast vet ni en sak? Solen skiner alltid på Sandslån :) Förhoppningsvis blir det så här fint väder hela dagen. Nu ska jag till skolan och skriva kursprov i Ma1202 (om ni inte har märkt det så har jag en liten grej med att skriva kurskoder istället för vad de heter haha), så önska mig lycka till. Det blir veckans andra viktiga matteprov så vi skulle kunna kalla den här veckan för matteveckan. Imorgon har jag nämligen matteprov nummer tre i ordningen.

 

Vi hörs i eftermiddag bloggisar, idag - torsdag är min längsta dag vilket känns sisådär men om man tänker på hur många dagar det är kvar i skolan så är det helt okej ändå. Puss!


Första och sista gången

Niklas! Det här är stort, din äldsta och enda brorsdotter, har en bild på en lastbil i bloggen!

 

Kära bloggläsare, tro inte att jag gått och blivit tokig nu (för det har jag förhoppningsvis inte!). Men idag såg jag för första gången en rosa lastbil och även om jag aldrig någonsin lagt märke till lastbilar så antar jag att det är rätt sällsynt. Och därför var jag bara tvungen att fota den, och jag kan lova att mina kompisar undrade vad som hänt mig, haha, och jag förstår varför de undrade. Men jag lovar er alla, att det här definitivt är den första och sista gången som jag uppmärksammar en lastbil för det kan vara något av det mest ointressant jag vet. Och förhoppningsvis kommer detta glädja min farbror Niklas eftersom han älskar lastbilar mer än någon annan jag vet, och om vi säger så här...detta lastbilsintresse är inget vi delar. ;)


Tiden går fort när man har roligt?

Egentligen är jag inte ett särskilt stort fan av att tydligt lägga upp planer för framtiden. Även om jag är en planeringsmänniska! Fast bara när det gäller några dagar frammåt, att planera månader och år tycker jag är aningens läskigt av den anledningen att man aldrig vet vad som händer. Okej, nu ska vi inte bli allt för djupa här utan nu tänkte jag dela med mig av något ytterst glädjande. Om bara några dagar kan jag bocka av mitt första år av gymnasiet, en tredjedel avklarat! Och ungefär så här kommer mina sista skoldagar se ut.

Vecka 21

Torsdag, Fredag - Slutprov MaB

Vecka 22

Måndag - Läxförhör "Arbetsmarknad", annars vanlig skoldag (förmodligen bara två lektioner!), 

Tisdag - Kriminaldag

Onsdag - Biologiprov

Torsdag, Fredag - Ledig

Vecka 23

Måndag - Ledig

Tisdag, Onsdag - Tältning med klassen (mitt livs andra tältning och detta ska ske inom loppet av ett halvår?!!MYGOD!)

Torsdag - Avslutning

 

Jag vet inte hur det här ser ut för er men för mig ser det enormt bra ut. Och om jag räknat rätt enbart 4 vanliga skoldagar kvar. Det är helt fantastiskt skönt, men rätt galet ändå att det redan gått ett år! Det måste helt enkelt bero på att tiden går fort när man har roligt, för vet ni vad? Jag har lärt känna underbara människor det här året och ni förgyller exakt varje minut i mitt naturvetarliv 1.0, jag hoppas ni vet vilka ni är!

 

 


Uppköttat och klart!

Okej, känsliga läsare varnas (inklusive mig själv!), här kommer mitt antaligen vidrigaste inlägg någonsin!

 

Vi disekerade ryggradslösa djur och vet ni vad mina vänner? Jag dog lite! Jag är nämligen inte den uppköttande typen om ni förstår, grejen är den att jag inte ens kan skära i kycklingfiléer utan att må illa. So, here we go! Ungefär så här såg det ut idag!

Alltså vet ni det här är nästan alldeles för viiidrigt för att ens få visas upp i min fina lilla blogg, eller hur? Men vet ni vad jag känner - ni måste få se det verkliga livet i NV också eller hur? Fram och baksidor.

Jag menar, ni kan ju inte bara få se att jag slutar tidigt och pratar mig igenom hela ettan. Allt är uppköttat och klart helt enkelt. Hur äckligt det nu är. (Dock måste jag tillägga att jag aldrig själv skar i musslan eller kräftan, mina bästa flickorrr var så duktiga och modiga och gjorde det. Bravo!)


NP Ma1201 - check! Nu har jag skrivit klar...

NP Ma1201 - check! Nu har jag skrivit klart mitt nationella prov i matte a och det känns rätt så stabilt. Men framförallt enormt skönt att äntligen kunna bocka av mattens A-kurs. Nu ska jag ladda om inför två slutprov i MaB som jag har kommande torsdag&fredag. Efter det är jag förhoppningsvis helt klar med naturettans matte. Hur gick NP för er? :)


Redo för NP Ma1201

Godmorgon finisar. Nu taggar jag (och resten av landet) för nationella i matte A. Det är del två som gäller och jag ska skriva mvgggg. Eller ja, det är åtminstone det som är planen. Om en sisådär 50 minuter börjar NP MA1201 del två och jag tänkte bara önska er alla ett stort lycka till. Faktum är att jag känner mig rätt så redo, vi naturvetare läste ju faktiskt klart kursen redan innan jul så det känns rätt drygt att behöva vänta i fem månader för att tenta av kursen. Men vad ska vi göra? Naturvetarlivet ni vet.

 

Jaja, önska mig lycka till!


Regnig måndagmorgon

Måndagmorgon. Hela helgen har det varit rätt fint väder (även om jag måste erkänna att min dunjacka varit på vid några tillfällen haha, so sad) men nu är det alldeles för tråkigt väder. Typiskt en sån där måndagmorgon. Eftersom jag sovit alldeles för lite är jag sjukt trött men som tur är har jag en rätt chill dag framför mig. Precis som alla andra måndagar NV10-style. Sånt gillar vi!


@ Östersund

Bloggisar! Jorden har ännu inte gått under så vi får leva ytterligare några dagar (månader, år?), hur bra?

Jag befinner mig i Östersund där min bror har uttagning för Kalle Anka-cup i Båstad i sommar. Det har varit fint väder hela dagen och då är det rätt så tacksamt att grussäsongen kommit igång. För er som inte brukar hänga på tennismatcher lika frekvent som jag gör kan jag meddela att det är väldigt många gånger mer nice att njuta i solen än att spendera timmar i en instängd tennishall.

Eftersom Linus skulle haft match redan i fredags åkte vi upp då och jag hade tagit ledigt från skolan. Dock funkar det så i tennisvärlden att man ibland får WO vilket hände igår. Fast vi gjorde det bästa av situationen och hade en mysdag i Östersund C. Jag fick med mig några kassar hem så jag är nöjd med. Imorgon kör vi kvart och förhoppningsvis semi, förståss även final. Har ingen aning om när jag kommer hem men vi hörs då.


Igår lunchade jag på Arctura restaurang & skybar. Riktigt god mat och finfin utsikt från Östersunds högsta byggnad.



Blogglistornas comeback

För länge sedan, när jag var en mycket yngre bloggerska (ni kanske inte känner till det men jag har bloggat i över fyra år!) så gjorde jag många sånna här listor. Just nu tycker jag att det känns väldigt gammalt, förut var det nämligen väldigt populärt i bloggvärlden. Men efter en titt i min gamla blogg så fick jag värsta flashbackkänslan och känner att det är dags för en comeback. Så nu kör vi! Blogglistornas comeback!

BRUKAR DU:


Titta på dig själv i spegeln: Ja, så klart.
Gnälla: Haha, jag vill inte. Men ibland gör jag det. 
Skrika: Nej, jag är inte den skrikiga typen.
Sova: Varje natt! Men tyvärr lite för lite :/
Ha ångest: Inte sådan superseriös ångest utan mer ångeeest över hur jobbigt vissa saker är ibland
Skada dig själv med flit: Nej. 

Ta mediciner du inte borde ta: Nej. Absolut inte.

Vilja dö: Min största rädsla är typ att dö, så nej.
Drömma mardrömmar: Jaa haha. 
Försöka vara annorlunda: Vaddå försöka? Jag är unik förstår ni, så jag antar att jag är lite annorlunda på mitt eget sätt ibland.
Klä dig i svart: Haha, jaa, det är ytterst få dagar jag inte bär något svart. Fast nu börjar det ju bli sommar... :)
Hata folk: Haha
Lita på folk: Ja.

VEM:
Saknar du: Amanda!
Kramade du sist: Mammi
Skrek du på sist: Haha, jag vet inte?
Vill du vara som: Mig själv så klart!
Vem skickade det sjunde sms:et till dig? Marielle! :D
Ringde dig senast: Ingen aning, det var dolt så jag svarade inte

HAR DU:

För många vänner: Nej?
Förföljelsemani: Haha, nej.
Tvångstankar: Haha jaa, vissa saker.
Någon annan psykisk sjukdom: Nej.
Någon fysisk sjukdom: No
Någon skada: Nej.
Färgat håret: Nej.
Brutit några ben: Nej, aldrig.
Några piercings: Nej, bara öronen.
Egen dator: Ja.
Bra självförtroende: Ja, självklart
Lämnat landet: Ja.
Gjort något olagligt: Ja. Haha, eller borde jag erkänna det?

HUR:

Går du: Haha fråga Marielle! ;)
Svarar du i telefonen: Beror på vem som ringer men oftast "Hej det är Felicia"
Fördriver du tiden: Fotar, bloggar eller chillar
Mycket pengar har du: Jag pratar inte om pengar
Tjänar du pengar: Jag pratar fortfarande inte om pengar!
Ofta diskar du: För hand? Typ aldrig
Ofta städar du: Jag anser att man ska göra det man är bra på, och om vi säger så här...städa är inte min grej
Många stör du dig på: Hahhaha, myygod inte så många. Men de är nog så jobbiga!

TROR DU:

Att du kommer bli något: Vaddå? Jag är redan något!
På rymdvarelser: Nej. Eller det beror på hur man definierar rymdvarelse 
Att folk tycker om dig: Så klart
På ett liv efter detta: Är man död så är man, så nej.
Att fiskar kan tänka: Ja, det gör jag.
Att du kommer leva länge: Jag hoppas!


ÅTTA SAKER OM DIG SJÄLV

1. Är du singel?: Ja
2. Är du lycklig?: Ja
3. Är du uttråkad?: Just nu haha ja...
4. Är du ledsen?: Nej! :)
5. Är du italienare?: Nej. Men jag älskar italiensk mat! ;)
6. Är du cool?: Absolut, coolast i världen
7. Är du från Irland?: Neeej
8. Är dina föräldrar fortfarande gifta?: Har aldrig varit det.


TVÅ ALTERNATIV

1. Bilddagboken eller lunar?: Inget tack
2. Hår eller ögon?: Ögon.
3. Godis eller chips?: Jag är inte så jätte stort fan av något faktiskt
4. Några få bästa vänner eller jättemånga "vanliga" kompisar?: Några få bästa vänner, så klart.
5. Coca-Cola eller Pepsi?: Coca Cola.
6. Utekväll eller hemmakväll? Både och.
7. Pengar eller lycka?: Lycka. Men vem säger att det ena utesluter det andra?
8. Dag eller natt?: Beror på.
9. Msn eller mobil?: Mobil.


TIO "HAR DU NÅNSIN..."

1. Blivit påkommen när du försökte smita hemifrån? Haha, nej, har aldrig försökt heller.
2. Brutit nåt? Nej, aldrig.
3. Gjort nåt du ångrar?: Nej, jag ångar ingenting
4. Hoppat Bungee Jump?: Det skulle jag aldrig våga!
5. Ljugit för någon du tycker om?: Ja.
6. Ätit en hel tårta?: Nej, jag tycker inte om tårta så mycket.
7. Gjort bort dig offentligt?: Jaa, haha!
8. Viljat bli av med någon kompis? Då är det ingen riktig kompis
9. Gråtit när ett husdjur dog?: Nä
10. Velat försvinna?: Njaa. Eller snarare att någon annan ska försvinna



SENASTE

1. Telefonsamtalet du gjorde: Försökte ringa Linus men han svarade inte
2. Telefonsamtalet du fick: Dolt nummer
3. Personen du var med: Spanska steg 3
4. Roligaste grejen som hänt: Att solen skiner :D
5. Personen du smsade: Marieeeelle!
6. Personen du tänkte på: Mormor haha
7. Du skrev till på myspace: -
8. Du kommenterade: På vad? Blogg eller?
9. Du tillbringade en dag med: Mina klassisar
10. Du kramade: Lois i think
11. Sängen du låg i: Min egen


Storslagna planer från matrådet

På min skola har vi ett matråd. Tanken är att alla ettor ska ha två representanter från varje klass. Från min klass NV10 är det jag och Lois. Vi är världensbästa matrådrepresentanter och förmodligen världshistoriens mest driftiga också. Grejen med måtrådet på min skola är just den att det bara består av mig och Lois.

 

Vi har idag haft möte med vår kostchef och startat upp en enkätundersökning. Och även om vi inte är en så enormt stor skola så är det ändå ungefär 700 elever och grejen är ju den att vi är två pers i matrådet. Alltså två personer som ska genomföra och sammanställa denna undersökning. Det är ganska mycket ska ni veta, och detta ska enligt planen vara klart om prick en vecka. Behöver jag tillägga att det är väldigtväldigtväldigt mycket jobb för två personer?

 

Jag skulle vilja lyfta fram mig och Louise som inte bara Ådalsskolans, genom tiderna bästa matråd, utan antagligen alla andra skolor också. Planen är nämligen att vi ska avancera från matrådet, till att styra skolan, kommunen, landet och ja...resten kan ni räkna ut själva! Vi ska förändra världen!



Argumentationsbattle

Idag på svenskan hade vi en argumentationsövning där vi tävlade mot varandra i tuffa debattbattles. Mitt lag skulle vara för enkönade klasser i skolan. Jag kände mig lite i underläge redan i början men stod fast vid mina få argument. Att argumentera är sjukt kul och jag älskar när debatterna blir så där riktigt hårda. Min favorit och specialité när det gäller argumentationsteknik är (som mina klasskompisar förmodligen märkt) personangrepp, haha ja det kan kännas aningen lågt ibland men det är lite det som är meningen ju.

 

Tyvärr förlorade mitt lag vårt battle men det gör mig inte så mycket faktiskt. Min motståndare var duktig och skulle jag röstat så hade jag också röstat på dem. Fastän jag är nöjd över min insats. Jag menar, jag var ju inte direkt dålig. Imorgon möter mitt lag ett annat lag och jag vet att det blir en riktigt tuff match. Jag har ju nämligen två killar i min klass som är snäppet vassare än oss andra (och flera snäpp bättre än andra) så stor eloge till er. Så även om många gjorde bra jobb idag så vet vi alla vilka som var och är bäst, credd till er! :)

 

Iallafall skulle jag gärna sett att vi hade fler argumentationsövningar. Man måste vara bra på att argummentera! Åtminstone resonerar jag så att om man är tillräckligt bra på att få fram sina åsikter så kan man alltid få som man vill, detta är faktiskt något jag själv upplever väldigt ofta. Därav kommer också mitt citat: "Varför välja när man kan ha allt?"


Fotbollsfiasko



Klickade mig in på Aftonbladet och såg detta... Vet inte riktigt om jag ska skratta eller gråta. Hur sorgligt är det inte? För det första är det ett extremt orättvist beslut och för det andra så är det helt fel taktik att stoppa läktarvåldet. Det sorgligaste är att AIK som klubb får lida för idioter som inte bryr sig särskilt mycket om varken fotbollen eller om AIK. Enligt min åsikt är dessa s.k hulliganer bara ute efter att slåss och vara kriminella, och stora fotbollsmatcher är ett ypperligt tillfälle för dessa fasoner. Riktiga AIKare brinner för klubben, för fotbollen och värnar så klart om det bästa.

För min del har Disciplinnämnden tappat precis all sin trovärdighet och jag tror inte jag är ensam. Om jag ska försöka se objektivt på detta (är medveten om mina kan tyckas partiska åsikter då jag är AIKare) så undrar jag hur straffet varit om matchen istället spelats på Råsunda och inte i Södertälje. Undrar även hur bra säkerhet Syrianska egentligen hade?! När det är problem på Råsunda får hemmalaget straff för "otillräcklig säkerhet" men när vi är på bortaplan får vi straff för något som ingen i klubben eller laget står bakom. Vad är det här? Böter till ett lag som redan lägger 4 miljoner på läktarsäkerhet känns ytterst tveksamt.

Ett straff som detta känns oerhört dumt och väldigt fegt då det på något sätt alltid är "okej" att vara emot AIK och dess supportrar. Det är ett fiasko att matchen inte spelas klart och det är verkligen inte okej att en sådan här grej kan bli avgörande i höst när något lag ska ut eller vinna.

Ingen annan klubb i svensk historia har skapat så många rubriker, debatter och känslor som AIK skapat. Fördomar och hat påvisar egentligen bara ett enormt okunnande och löser inga problem. AIK har en fantastisk supporterkultur och så klart de bästa supportrarna, det är synd att så fina event som fotbollsmatcher ska få en så pass negativ stämpel och att människor ska bli så rädda att de inte vågar ta sina familjer till matcherna. Jag råder er alla att åka och kolla på AIKs matcher. Dels för att visa att dessa sorgliga människor inte ska få förstöra något och dels för att det är fantastisk stämning och ett fantastiskt lag.


Sparevolution, någon?

Jag är trött. Helt utarbetad och så där extremtsupertrött som jag blir ibland. Känner bristen på egentid och sömn. Framförallt sömn. De kommande sista veckorna innan lovet kommer antagligen bli sjukt jobbiga, masssssor att göra! Får lite flashbacks till förra året den här tiden i slutet av nian, ångest folket..ångest.

Därför har jag kommit på den brillianta idéen om att vi borde ha obligatoriska spatimmar i schemat i skolan. Varför är det inte så? Håller dessutom på att övertala min kära klass om att vi borde ta några dagar ledigt och bara dra iväg på ett spa. Det vore verkligen härligt och jag tror att det är precis vad jag behöver. Okej, helt seriöst nu - alla skulle uppskatta skolan såå mycket mer om det ingick spabehandlingar. Skulle inte ni det? Man vill ju ha valuta för skattepengarna liksom... Jag vill göra revolution och införa åtminstone 30 avslappnade minuter varje dag i skolan. För alla. Inklusive städpersonal och mattanter. Okej, nu kör vi sparevolution!


Calippo Refresh flashbacks



Är det bara jag eller är årets glassnyheter lite av en besvikelse? Visst, det finns några guldkorn (som B&J och den nya Twister) men inga direkta sommarglassar. Jag saknar förra årets sommarfavorit Calippo Refresh (som kan se på bilden) då den både var somrig och superfräsch - frågan är varför de tog bort den? Om jag hade varit chef på GB hade jag definitivt låtit den vara en keeper. Faktiskt tror jag att det är läge för mig att ta tag i det här Calippo Refresh-frånvarandet, åtminstone måste jag ge det ett försök!

Ser ni förresten hur fint jag matchade naglar + glass i bilden? Det är sånt man kallar sommarflashbacks!

I äkta naturvetarstil


 Ni kan ju inte ha missat att studenten närmar sig med stormsteg. Treorna på min skola har satt upp olika nedräkningslappar som påminner oss alla om hur få dagar det är kvar till både studenten och skolavslutningen. Det ni ser på bilden är NV08's version av nedräkning (dock har de fixat nya med färgade lappar nu) och jag gillar den verkligen! Istället för en vanlig med siffror har de i sann naturvetarstil gjort talföljder, koncentrationer och en mängd andra tal. Och jag antar att det är när man ser sådant här och blir glad, som jag inser att jag är en sann naturvetare ändå - trots att samhällslektionerna är de mest intressanta! ;)

A Ray of sun, definitivt!






Fiiin bild på mig och Anna ;)

Idag har det varit (och är fortfarande) årets hittills finaste dag här uppe i norr. Åtminstone som jag upplevt (eftersom jag levde livet i Skåne i påskas). Givetvis var det en bra dag för glass så på lunchen satt vi ute och bara njöt. Sådär lagomt glassigt liksom, måndag och allt. Jag är rätt säker på att vi haft minst 25 grader här idag, hallelujah-moment!

Förutom lunchens glasspaus har jag idag hunnit med mitt livs första nationella i spanska. Jag är (trots min något komplicerade spanskahistoria under åren) rätt säker på spanska så jag var inte direkt nervös, det känns faktiskt rätt bra att göra nationellt prov i just spanska - just eftersom jag då kan vara säker på att mätningen av min kunskap är korrekt. Jag har ju glidit igenom alla spanskaterminer med stabila mvg:n trots att jag kan betydligt mindre spanska (både vad gäller grammatiken och mitt ordförråd) än min spanskaproffs tillika bästavän Amanda i Lomma. Även om hennes lärare inte tycks lovorda henne lika mycket som min gör med mig. Amanda går dessutom bara i nian, om min lärare skulle höra Mandy kan jag garantera att hon skulle ge henne det högsta betyger utan att tveka. Anyway så tror jag att dagens läsförståelse gick helt okej, det är liksom inte så jätte svårt. :)

Någon som kan gissa vad jag ska göra nu? Planen är att njuta av dagens sista solvärme. Ut och njut bloggisar!


En trött men nöjd uppdatering från helgens tennis

Efter en lyckad tennishelg på hemmaplan har jag placerat mig i soffan och planerar att alldeles snart sova för jag är så sjukt trött. Det kan låta märkligt men det är jobbigare än vad man kan tro att kolla på tennis. Idag har det varit väldigt fint väder så det har varit riktigt nice att sitta utomhus, grussäsongen har ju nämligen kommit igång nu och jag har som ni förstår fotat en massa. Ett flertal gånger har jag fått frågan om jag fotar för någon tidning eller om jag åtminstone är fotograf, haha. Jag vet också att ni inte är särskilt intresserad av en massa foton på en massa tennisfolk som jag men inte ni har någon koll på. Här kommer iaf några! :)

Som sagt blev det en riktigt lyckad helg och min bebo, min lillebror vann finalen i en superspännande tresettare så han slutade som vinnare! Sweet! :D


Världens bästa lillebror Linus!


De här killarna bjöd på de roligaste tröjorna jag sett på någon tennisturnering någonsin. :)


Vinnare!


Tydligen kan man vinna trots att man spelar med två högerfötter ;)


Lovisa! Jag känner att vi hade bra representation från vår klass NV10, ett dubbelguld och ett silver!




VAMOSVAMOS!

Nu ska jag sistaminutenplugga inför morgondagens spanskanationella, önska mig lycka till! :D

En ringfingerblomma?




Ringfingerblomma? Eller kanske en Fingerringsblomma?

Jag har hursomhellst köpt kanske en av världens finaste ringar. Den är stor och glittrig, och liksom tillför lite extra glam som jag gillarrr! Ringen gick loss på drygt tvåhundra och jag hittade den i en rätt otippad butik (som annars säljer bal-och brudklänningar, fick nämligen tips om att de skulle ha snygga smycken - vilket de har!). Kvinnan som sålde den frågade om jag ska på bal eller liknande med en sån ring, men det ska jag ju inte och jag tycker faktiskt att den passar lika bra till vardags som till finare tillfällen.




Vilket datum är det idag? 7 maj?? Solen sk...

20110507680 (MMS)

Vilket datum är det idag? 7 maj?? Solen skiner visserligen men jag sitter här i min DUNJACKA (!!). Det är sjukt kallt! Mycket sorgligt måste jag säga, Sverige men framförallt Norrland i ett nötskal. Tyvärr.


All star high





Kommer ni ihåg de här skorna som jag tjatade om i vintras? Så klart var jag tvungen att klicka hem och de kom till mig någon gång i början av april men jag har glömt att blogga om det. Här är de iallafall och de är heeelt perfekta. Jag älskar färgen och jag älskar modellen då det knappt känns som om man har några skor på sig överhuvudtaget. De är rosa (även om de är så där lagomt slitna efter några veckors användning) och det har blivit min favoritfärg. Faktum är att rosa är en underskattad och lite tabubelagd färg. Mer rosa till folket!


Jag sitter och lunchar med la familia. Sis...

Jag sitter och lunchar med la familia. Sista lektionen blev inställd så jag slutade 11.10, lillebror har tennisturnering och vann precis sin första match. Bra dag! :) how are you?


Det är en fråga om hår



Ni vet väll om att ni kan kontakta mig via min bloggmail ([email protected])? Jag har dock varit aningens dålig på att kolla den eftersom jag mest har spam i inkorgen. Men idag såg jag faktiskt att ett litet frågemail från en söt läsare trillat in och naturligtvis ska jag svara på frågan. Den handlade om mitt hur jag gör mina lockar och jag antar att det är den typen av låtar jag har på bilden ovan.

När jag lockar mitt hår gör jag det antingen med en helt vanlig locktång (fast en väldigt smal pågrund av mitt långa och tjocka hår) eller så gör jag det med en s.k trippeltång (och då blir lockarna som på bilden ovan). Eftersom mitt hår är både långt och tjockt tar det en evighet (ca. fyra timmar) att locka med trippeltång, men det blir snyggt och nästan ännu snyggare när man borstar ut dem. För att ett lockat hår ska hålla bra krävs en bra grund vilket gör med både värmeskydd och några andra produkter. Sedan avslutar man med en bra spray.

Många tror att det är min mamma som gör mitt hår eftersom hon är frisör men oftast gör jag frisyrer själv. Fast mammy bidrar med tips, råd och de bästa produkterna ni kan tänka er. Förutom att poängtera värdet av ett bra värmeskydd (livsviktigt i hårsammanhang!!) och att ha en bra tång som man kan reglera temperaturen på så är mitt (och mammas) bästa tips till er att aldrig börja allra längst ut. Det beror visserligen på hur ni vill ha lockarna men försök att ta längst ut så sent som möjligt, förstår ni vad jag menar?

De allra snyggaste lockarna får man när man borstar ut sina lockar (låt dem bara kallna ordentligt först och var inte rädda) eller gör lockarna med en plattång. Jag brukar locka håret när jag vill vara lite finare men även rätt ofta till vardags, för även om jag bara ska till skolan är det fortfarande kul att göra något extra.
Lycka till med er lockar! :D

Veckans längsta dag blev spontankort

Woopwoop. Veckans längsta dag blev nästan rekordkort. Efter 75 minuter matte b och 30 simmade 25-meterslängder satt jag 11.10 på bussen hem. Förstår ni hur imponerande mitt och Marielles rushande var? Sjukt nice dag som än en gång bevisade hur bra jag är på att få som jag vill.

Eftersom den här dagen blev en dag med massor av bonustimmar jag inte räknat med tog jag tillfället i akt att bara chilla och inte göra någonting. Efter spontanmys hos mormor har jag bara tagit en stor dos av egentid vilket var enormt behövligt.

Tyvärr har jag fått tillbaka mitt problem med att ladda upp foton här på blogg.se så jag ska försöka lösa det och sedan bjuda på lite roligare inlägg. :)

Godmorgon läsare! Just nu är jag påväg til...

Godmorgon läsare! Just nu är jag påväg till skolan för att skriva gymnasiets första uppsats i nationella prov-sammanhang. Next up är alltså writing i Engelska A, hur låter det? Senare i eftermiddag har jag biologiprov så det här blir en riktig provdag. Hoppas ni får en fin dag. Wish me luck! :)


Pluggupdate

Jag pluggar biologi och tuggar tuggummi. Tuggar lite till och pluggar lite till. Jag vill inte men jag måste och jag önskar verkligen att jag vore bättre på det här med att plugga. Faktum är att jag är rätt dålig på det egentligen. Åtminstone nu när det är biologi och det är så otroligt tråkigt. Ge mig lite intressant genetik&genteknik att bita i!

Planen är att ge biologiboken och mina anteckningar en chans till och sedan lämnar jag hela populationsekologiprovet till vad som har fastnat. Förhoppningsvis tillräckligt för att spika provet, eller hur? Och annars hänvisar jag till vad rektor Schill lärt mig, det är nämligen väldigt klokt och logiskt - det viktiga är inte fakta utan kunskap. Att kunna rabbla alla växter i en eutrof sjö är inte vad jag kallar kunskap, utan just det - ren fakta!


Kvällens matchhjälte

Pavey: Underbar känsla - Fotboll - AllsvenskanRåsunda, vilket otroligt segervapen va? Ännu inget insläppt mål och ikväll vinst mot Örebro. Kvällens matchhjälte Kenny Pavey gjorde ett helt fantastiskt fint mål i 92:a och världens bästa lag (ni vet vilket vid det här laget va?) klättrar i tabellen. Peeerfekt!


Deklarerat och klart.

Sådärja. Deklarerat och klart.

Jag har inte världens största fan av den skattepolitik som innebär att människor som jobbar häcken av sig och därför tjänar mer ska betala sjuka summor varje månad för att financiera landets bidragssystem. Visst, jag tycker att det är fint att vi har vård & omsorg och hela den biten men jag tror inte på att man kan bygga ett samhälle på så höga skatter att invånarna behöver bidrag och jag tror framförallt inte på en sån samhällsvision då jag är övertygad om att det leder till ett bidragsberoende. För höga skatter motiverar inte till att arbeta och det ska alltid löna sig att jobba. Eftersom vi är lagomlandet Sverige tycker jag att en lagom procentuell skatt är att föredra. Vi strävar väll efter en någorlunda rättvis situation i denna orättvisa värld vi kallar livet? Och även om vi inte gör det så tycker jag inte att det är rätt att vissa betalar 60% skatt när vissa betalar trettio. Är det bara jag eller låter det inte helt sjukt när man tänker efter?

Det här var egentligen inte meningen att bli något politiskt ifrågasättande på det viset utan det jag vill kritisera och påpeka är ett annat faktum i vårat samhälle. Jag vet inte hur insatta ni är men idag är iallafall sista dagen för att lämna in deklarationen och då det är aktuellt känner jag för att ventilera mina åsikter. Det är egentligen inte själva grejen att deklarera för det är väll helt okej men det är grejen att jag, som inte jobbar, deklarerar och har gjort det i ett par år. Barn som jag, som inte har inkomster från ett jobb ska inte betala skatt på sina s.k inkomster och därför inte deklarera. På grund av att min pappa inte lever betalar jag skatt på samma vilkor som vilken vuxen som hellst och jag tycker att det så fel. För det första har jag inte valt min situation, och för det andra gör det att jag redan känner mig lite omotiverad till att jobba (eller främst till att ha en egen inkomst då jag ändå ska skatta bort 30%) och då måste man inse vilken märklig situation vi hamnat i. Jag, som en del av alla oss ungdomar i dagens Sverige, ska vilja komma ut i arbetslivet och jobba. Visst, jag är bara en person och är fullt medveten om att jag inte är som alla andra - men ändå!

Varför barn ska betala skatt är en fråga jag verkligen försökt få ett vettigt svar på och faktum är att jag tillochmed kontaktat vår statsminister herr Reinfeldt himself samt några av hans medarbetare, detta helt utan resultat dock. Fast jag ger inte upp hoppet på att få ett svar, trots att jag väntat i sisodär 13 månader!

Mitt påsklov 2011

Nu har jag äntligen lyckats lösa mina problem med uppladdningen. Tack Carolina på blogg.se för hjälpen! :)



Gänget på vår 5,5 mil långa cykelutflykt

Naturfotografen Amanda!


I Danmark såg vi Picasso på Louisiana och även om jag inte direkt är någon konstvetare så är det rätt coolt att ha sett så legendariska målningar









Haha sötisar! :) På Bakken, Danmark. Jag åkte världens läskigaste karuseller och allra läskigast var Tornadon, kan ni förstå att jag hade tårar i ögonen och var livrädd exakt hela tiden? Det är rätt knäppt att jag ens ställde mig i kön eftersom jag är en sån som på riktigt tycker att Ulven är asläskig. Jag hade aldrigaldrigaldrig åkt utan Amanda och känner verkligen tacksamhet över att jag har henne som kan hålla min hand för det är bara hon som kan övertyga mig om att jag inte kommer att dö (även om jag är heeelt säker på det!)




Hur magiskt? Livet alltså. Sommar i Skåne helt klart.

Jag och min lillebror vid Kullens Fyr.

Kullens Fyr

Helt galet vad mycket vitsippor som blommade! Jag är rätt säker på att jag aldrig sett så många förr.

Jag på Nimis.


Känner ni till Lars Vilks? Han som avbildade Muhammed som rondellhund och han har även skapat en eget självständig stat - Ladonien (hur coolt är inte det egentligen? Jag vill också ha en egen stat!). Vilks (som ni ser på bilden i fotot) är en mycket kontroversiell konstnär och jag tycker att vi kan bortse hans olagliga verk för ett tag och bara beskåda hans helt otroliga installationer. Har ni chansen att besöka Nimis är mitt råd - GÖR DET! Åtminstone jag blev helt chockad över hur mäktigt och imponerande det faktiskt är där. Fatta prestationen att bygga så mycket av drivved mitt där ute?

Mandis på toppen av ett gigantiskt drivvedstorn


En dag efter att vi kom hem från Skåne åkte vi upp till Umeå för att fira världens sötaste kusifin Maja på hennes kommande 2-årsdag

Maja är min allra sötaste trollkusin och jag har lite svårt att förstå att hon (också) börjar bli stor. Hallå?! Hon är ju fortfarande min bebis. Jag säger alltid "Hej bebis!" till henne och hon svarar tillbaka med precis samma sak, haha, ja jag kommer iallafall fortsätta kalla henne för bebis.

Min kusin Evelina på vårt favohak Café Göteborg. Fast hon är definitivt ingen bebis längre. :)

Under helgen i Umeå hann jag även med en riktigt härlig dag med både helkroppsmassage och ansiktsbehandling, perfekt uppladdning inför sista rycket av mitt första år på gymnasiet(!!).

Och väl hemma i Norrland möttes vi av snö och inte alls den underbara sommarvärmen vi snabbt aklimatiserat oss till i Lomma.

Den andra maj

Den här dagen har bjudit på både positiva saker men även alldeles för sorgliga. Om vi börjar med det negativa så är det precis vad ni kan se i inlägget här under, det är andra maj och det SNÖADE!!! Jag försökte ringa till varmare breddgrader(dvs Skåne) för att få lite stöd och eftersom Amanda glömt sin mobiltelefon hemma var det hennes mamma Catta som fick stötta mig, och tack för det! Även om det kändes lite jobbigt att höra att de var strålande solsken i Lomma. 

Dagens positiva är iaf att skoldagen var ännu lite slappare än jag förväntat mig. Jag menar - prata, läsa lite och se film är ju helt okej för en måndag. 

Tyvärr kan jag fortfarande inte ladda upp foton (men jag ska maila mina blogg.se-tekniker right now) så ni kan fortfarande inte få se mina foton eller från dagen. Nu ska jag tyvärrtyvärrtyvärr plugga biologi eller åtminstone försöka - populationsekologi är nämligen inte riktigt vad jag känner väcker mitt intresse så det blir en riktig kraftansträngning att försöka. 

Puss!
 


Dagens sorgligaste ögonblick... DET SNÖAR!...

Dagens sorgligaste ögonblick... DET SNÖAR!! :( Maj innebär väll åtminstone liiite vårkänslor, eller?


Sista påsklovskvällen

Hallå bloggisar!
Första maj och majs första söndagsångest, eller nej förresten - söndagsångest skulle jag inte kalla det men lite jobbigt är det att lämna påsklovsstadiet för tidiga mornar och skola. De kommande veckorna har jag även nationella prov på löpande band. Jag har lockat håret i fyra timmar (!!!) och jag vet att jag varit rätt dålig på bloggningen under det här lovet så nu kommer ett mindre bildregn från mitt påsklov.


Gänget på 5,5 mils cykeltur i Danmark

Blogg.se mer eller mindre kraschar så jag kan tyvärr inte bjuda på fler bilder än en, men jag lovar och svär att det blir fler. Nu ska jag sova! Godnatt finisar :)

RSS 2.0