Lite kvällsbadning

Hej, igen. Detta är mitt 3:e inlägg för dagen, bra va? Jag vet att ni gillar massor med uppdateringar.

Vi åker snart och badar och äter middag hos Mandas mormor+morfar. Det blir trevligt trevligt. Som vanligt alltså. Vi hörs senare helt enkelt.

Ladybird(s)





Vet ni, det riktigt kryllar av nyckelpigor här nere. Nästan så att det blir äckligt. En riktig invation. På första bilden ser ni det kanske inte så bra men om ni tittar närmre ser ni att det är hur många som hellst. Bild två är bara en bråkdel av alla tusentals nyckelpigor som Linus och Felix lagt ihop. Jag har nog aldrig sett så många nycklisar på en och samma gång som jag gjort här.


En väldigt bra match

Egentligen hade jag tänkt blogga redan igår, direkt när vi kom hem från matchen. Men så blev det inte. Vi började se film, spela spel och allt möjligt. Vid kvart i 1 gick vi och la oss och då tycker åtminstone jag att det är för sent för nattbloggning.

Hur var matchen då? Det gör ont i mitt svart-gula hjärta men MFF var snäppet bättre. Yes, it is true. Aik hade fint spel men kom aldrig riktigt till avslut, tyvärr. Hade det inte varit för Daniel  Örlund, AIK's fantastiskt duktiga målvakt hade de inte haft en chans. Bästa Daniel, så galet bra. Eller som Amanda skulle sagt, överbra. :) 0-0 blev iallafall slutresultatet. Oavgjort och gav lagen ett poäng var. Det kan alla gnagare vara nöjda med, även om man så klart alltid vill vinna.

Vi hade sjukt bra platser. På nya Swedbank Stadion sitter man så himla nära planen, nära matchen och vi satt väldigt bra. Precis bredvid bästa Black Army och nära planen. Man kunde nästan höra spelarna ropa till varandra.










Black Army, hörs bäst (och mest) och syns bäst. Trots att de var borta klacken lät de lika mycket som Malmö FF. Så klart, fick ingen riktigt bra bild på dom tyvärr. Vi satt ju bredvid. Avslutar med den här bilden however.

Gnaget ftw!

Hallå, hej på er. Torsdag är det idag för er som inte redan visste det. 30/7 dessutom. Hjälp vad tiden går fort, snart är ju sommarlovet slut. Kan ni fatta det? De känns som igår (eller i förrgår) jag stod där och frös i min lilla klänning med resten av klassisarna och önskade varandra trevliga sommarlov.

Igår var vi, som ni vet, på bio. Den nya Harry Potter blev det. Sånna filmer är vanligtvis inte riktigt vad jag brukar se men just det är här som jag redan  berättat sånt man borde sett om man vuxit upp på 2000-talet. Det enda man kan jämföra filmen med är de övriga HP och då tycker jag att den här är den bästa av de hittils 6 gjorda. Nästa film blir säkert ännu lite bättre, det märks att det läggs mer och mer pengar på filmproduktionen destu närmre vi kommer slutet. Men jag har hört att nästa film, nummer 7 och sista delen, kommer göras i två delar. Eftersom den är så lång. Sexan var ju ändå drygt två och en halv timme.

Det regnar här nere idag, och himlen är rätt mörk också. Synd så synd. Men jag antar att det är dags nu, lite regn ska väll Lomma också ha? Ikväll blir det allsvensk fotboll för hela slanten. Favvislaget spelar borta mot MFF. Gnaget for the win. Uppdaterar er med bilder och sånt senare. Nu har vädret blivit bättre ser jag också, great huh?

Movies

Vet ni vad jag faktiskt glömt att berätta? NU HAR JAG OCKSÅ SETT TWILIGHT! Haha, patetiskt va? Jag måste vara en av de ynka procenten av jordens teens som inte sett eller läst Twiligt. Eftersom jag medvetet valt att inte delta i denna hysteri som varit kring berättelsen. Det verkar ju som om alla som ägnat 2 minuter till den är fast och måstemåste läsa alla böcker och följa det konstant. Vad tycker jag om filmen då? Ja, den var bra. Så klart. Så många som älskar den kan inte ha helt fel. Men jag är nog inte fast, kanske att jag läser böckerna någongång i höst. Det är alltid mysigare att läsa böcker på hösten. Men då på orginalspråk skulle jag tro. Det är coolare att se hur författaren exakt skrivit. Och engelska är inget problem för mig.

Igårkväll såg vi också på Beck - Annonsmannen. Jag och Amanda satt ihopkrypna bredvid varandra och var riktigt rädda vid vissa tillfällen. Men så klart var vi tvungna att se hela. Man måste veta hur det slutar ju! Imorgonkväll blir det bio-time. Harry Potter och Halvblodsprinsen, det känns som om det är en sån film man borde sett. Som en klassiker. Ja, typ som Twilight då.


Gissa på!

Hej på er. Hur är vädret där ni bor? Här är det finfint.

Jag och Amanda har spenderat hela dagen i Malmö stad. Tanken var shopping shopping shopping, men vi har nog spenderat lika mycket pengar på mat som på shoppingfynd. Jag vet inte varför, men det blir alltid så när vi är ute tillsammans - Det är jätte trevligt och vi har hur kul som hellst. Men vi gör nästan inte av med några pengar alls. Idag kan man säga att vi gjorde årets köp eller bara ett ironiskt internt skämt-köp. Rätt gissning vinner ett pris! Så gissa på i kommentarsfältet gott folk. Berättar så klart mer om det sen.

Imorgon har vi planer mot kvällen men sen inget riktigt bestämt så vi får se hur det blir med det. Ledsen att det inte kommit upp några bilder ännu, det var liksom tanken. Men vet ni vad gott folk, jag lovar att det ska bli mer sånt. Jag har ju ändå min Nikon med mig och allt. Ha det bra, och glöm inte att gissa nu då. Lycka till! :D

Rubriklöst, kan man säga

Hej på er, eller god dag kanske man ska säga? Tänkte först på god morgon men insåg snabbt att morgon är det inte. Hursomhellst hoppas jag att ni har det bra. Vi kom ju fram igår, för en gång skull inte när det är sen kväll utan faktiskt på eftermiddagen. Idag är det inte så värst bra väder så det är en fixar-dag än så länge. På torsdag ska vi iaf på fotboll. MFF-AIK. Ett måste så klart. Vi brukar annars se Helsingborg-Aik men i år blir det MFF. Det blir nog bra det, och så klart kommer aik krossa skåningarna. Så klart. Uppdaterar mer senare bloggisar. Ha det bra.

Söndag

Hallå på er, nu är vi framme hos fam. Schill i Lomma. Har precis ätit god middag, nu får ni roa er med gamla inlägg. Vi hörs när vi hörs. Ha en trevlig vecka.

Till Öland över dan.

Hej på er, mina bloggläsare. Till att börja med vill jag förtydliga från inlägget igår, fick ju en anonym kommentar om att jag skrivit att norrland kunde gott ha regn. Med en viss smula ironi dock, så klart menade jag inte det så. Men jag (och alla andra så klart) är rätt less på denna regn-sommar som vi haft, särskilt i norr. Och då är det så skönt att jag nu inte har en massa regn, hur kul är det liksom? Sverige är ju fint på sommaren, med rätt väder... Eller hur är det man säger, det finns inget dåligt väder. Bara dåliga kläder? Det stämmer då inte!

Hursomhellst har vi varit på Öland idag. Jag, min mamma och bror. Farmor, farfar Gunnar och min farbror Henrik. Trevligt trevligt. Och himla tur med vädret har vi haft också! Det började bara regna lite när vi var på väg mot bilarna. Dessutom fanns det ingen mat (förutom pizza typ), bara en massa caféer. Vi letade i nästan 2 timmar efter lunch och hamnade till slut på McD. Hmm, när klockan är 17 och man fortfarnade letar efter lunch blir man lite desperat.

Och jag har haft kameran i högsta hugg hela dagen, som värsta turisten. Hoppas ni uppskattar lite bilder i bloggen också.

Farbror Henriks bil på Ölandsbron.

Kungligheterna verkade inte vara hemma..hehe. Välskött trädgård hade dom åtminstone.

Stora scenen på borggården, ikväll på scen är Takida.

Bild från slottsruinen, cool bild!

Jag med fin utsikt i bakgrunden. Mammy fotograf.

Världens bästa lillebror, som ett helgon eller nåt.

Kikade på några båtar som jag tänkte att Linus kan köpa till mig när han blir tennisproffs om något år sisådär, jag ska ju bli hans mentala coach/pr-proffs så det blir ju en bra deal.

Imorgon åker vi vidare till familjen Schill i Lomma, har saknat Mandis så det blir himla trevligt. Vi hörs då!

Bloggin' from Korsberga

Hej på er, jag är som ni vet i Småland. Hos min farmor och farfar Gunnar, vi kom fram på kvällen igår och resan gick bra. Precis som vanligt, jag har inga problem att åka bil faktiskt, är rätt van vid långa bilfärder.

Idag har vi varit i Kosta och shoppat nästan hela dagen, jag har handlat jeans och en skjorta från The Shirt Factory. Trevligt trevligt! Och imorgon drar vi till Öland, hoppas det är fint väder bara. Här är det just nu halv bra väder, lite sol och som tur är inget regn. Bra va? Hemma regnar det tydligen, haha. Det kan ni gott ha, jaja.. Det vore så klart kul för Norrland och dess invånare med något annat än regn.

Vi hörs senare då, har tyvärr inga bilder att bjuda på. Men det blir förhoppningsvis imorgon, det var en evighet sen jag var på Öland sist. Ha det bra :)


12.59 nu kör vi! Vi hörs när jag ä

0-531af082af6fb1514c8c45374b6f6a78.png

Kolla varifrån!

12.59 nu kör vi! Vi hörs när jag är i Småland, bloggisar. Tills dess, ha det bra. Det ska jag.


Så sant

Jag. Hatar. Att. Packa. Punkt. Punkt. Punkt.

Mycket att göra

Hej på er, ingen uppdatering igår..jag vet. Sorry bloggisar! Igår hade vi besök nästan hela dagen av min moster + familj. Det var trevligt som alltid och vi åt god mat (mammas förtjänst). Idag blir det nog ingen vidare bloggning heller, sista dagen innan semester-roadtrip. Så vi har en massa att fixa idag. Det är packning, se till att alla teknik saker är laddade (mini-dvd, iPod, mobiltelefoner, PSP osv. osv.) plus en massa annat. Min Nikon måste tömmas och allt ska in på USB-minnen. Säkerhets-sparning, ni vet. Sånt är viktigt. Okej, men ni vet att jag lever iallafall. Slänger kanske in ett inlägg senare om jag hinner. Ha en bra dag.

Ljuva måndag, regniga måndag.

God morgon, eller ska man kanske säga god förmiddag? Jag vaknade hursomhellst för inte så länge sedan, och det är sommarlov så för mig är det fortfarande morgon. Jag kan också meddela att det spöregnar utomhus, och eftersom jag gillar att ha koll har jag redan klickat mig in på smhi och sett att det kommer fortsätta att vara regn och rusk ett tag till. Även i Vetlanda (korsberga) och Malmö (lomma). Typiskt va?

Ikväll tycker jag att ni alla ska ta er till stadsparken i Sollefteå för att se min vän Sofhia Stridsman sjunga, hon är såå duktig (kolla youtube) och jag har redan "spått" hennes framtid. En stjärna helt klart. Den klarast lysande av dom alla. Jag kommer vara där, om det inte spöregnar dvs. Tyvärr men regnar det som det gör just nu kommer jag inte. Men annars, eller om det bara duggar lite ska jag självklart vara på plats. Och min Nikon D5000 kommer givetvis att vara med.

Vad händer mer idag då? Jag ska förbereda inför våran roadtrip (dvs. se till att allting är laddat, skriva klart packlistor och kolla upp de sista sakerna) och plocka lite på mitt rum. Det är inte ett bombnedslag så att allting ligger hullerombuller men det är ändå inte så mycket i ordning, jag gillar att ha saker i ordning.

Min moster + familj kommer senare också, de har varit på semester på västkusten och stannar här till imorgon innan de fortsätter upp till Umeå. Det är trevligt det. Och den här gången är det inte bara min moster och flickorna som kommer, Erik och hans son kommer också.

Vi hörs senare bloggisar. Ha en härlig måndag förresten.

Nya trender, titta och inspireras.

Trots att vi är mitt i sommaren kan det vara bra att hålla koll på de kommande trenderna. För håll i hatten, det är faktiskt inte långt kvar till hösten! Min nästbästa favorit årstid (först kommer sommaren så klart). Här har jag samlat lite av trenderna man kan se hos de stora modehusen i höst och vinter (fall/winter - 09/10). Titta och bli inspirerad, detta är vad du ska satsa på i höst (och spana in extra på rean redan nu).



Färg, färg, färg
Tiderna när man kunde se vilken årstid det var enbart på färgvalet hos modehusen är förbi. Nu vill vi ha starka och klara färger. I höst blir det mycket Kobolt (kornblå, se Emanuel Ungaro ovan), fuschia, rubinrött och även en del gula nyanser. Var inte rädd för färgsprakande klädkreationer.



80's back!
Det ljuva 80-talet är helt klart tillbaka. Det är väldigt mycket fokus på axlarna, de ska vara stora och tydliga. Eller varför inte köra på ena axeln bar? Så länge fokusen finns på axlarna är allt okej. Vi har sett mycket sånt hos alltid lika vågade Marc Jacobs och Emanuel Ungaro (en designer att hålla koll på, helt klart).



Så högt som möjligt
Något man definitivt kommer se på alla som har koll är de lårhöga stövlarna. De kommer i olika nyanser, material och skärningar. Men en sak är säker; här gäller högst vinner! Frågan är dock, hur mycket vågar du?



"Kalsongbyxan"
Rätt länge har de vida och utsvängda byxorna regerat i modevärlden. Men nu syns allt fler och fler tighta grejer. Därav det nya uttrycket "kalsongbyxan". Den skräddade men ändå tighta byxan är hetast nu och Alexander Wang har must-have objekten. Tänk leggings fast mer byxa. Croco-skinn varianten är helcool.

Man ser också mycket draperingar, Emanuel Ungaro och Balenciaga är två bra exempel på det. Bikerjackan står fortfarande väldigt högt (spana in PHI, de har många att inspireras av) likaså kavajen. Välj själv om du vill ha den stor som herrvariant eller midjekort. Samet har också gjort comeback, tro det eller ej. Men leta fram sametskjolen ur garderoben (eller mammas) och bär den till något snyggt.

Lycka till i modedjungeln, det här är något jag tycker är riktigt roligt. Hoppas ni gillar det!


Som pricken över i



Solglasögon är något jag verkligen inte kan få nog av (jag skojjar inte!), här kommer tre snygga och rätt udda från Forever21.com.

Efterlyses: packtips!

Solen har gått i moln och jag blev jagad av två elaka bromsar. Hmm, svensk sommar va. Men lite färg har jag nog fått faktiskt. Särskilt på knäna. Hur kommer det sig att mina knän är 10 gånger brunare än resten av benen? Please, tell me!
Borde kanske valt knäna att tävla med istället.

På packnings-fronten ser det inte särskilt lovande ut, jag har knappt börjat på min packningslista och den är redan hur lång som hellst. Trots att jag har en resväska modell större (den är väldigt stor) tror jag inte att jag kommer få plats med allt. Det blir nog ungefär 2 veckor vi är borta faktiskt. Hur ska man kunna bestämma sig för vilka kläder man vill ha? Jag blir nog aldrig något vidare proffs på det där med att packa smart, packa lite men ändå få med så mycket som behövs.

Om ni har några tips på hur man packar bra får ni gärna säga till mig.. Jag behöver alla tips jag kan få!


Man kan göra allt till en tävling

Hur har ni det? Denna lördag. Jag har det rätt bra (om man bortser från min onda hals och febern som gjort en comeback) solen skiner och det är varmt. Jag har mest legat ute på vårat trädäck och solat. Jag och min lillebror (som är den brunaste jag känner just nu) har tävlat. Eller ja, tävlat och tävlat.  Han är väll tidernas tävlingsmänniska och gör allt till en tävling, han startade en brunhetstävling med mig eftersom han vet att han kommer vinna. Jag ändrade då tävlingsreglerna så att det istället för att gälla armarna gäller låren. Mohaha! Han har ju haft shorts på sina lår medans jag har gått omkring med korta kjolar, shorts och hotpants när jag solat. Det känns som en mer jämn tävling. Så nu ligger vi båda ute och "jobbar på brännan". Vet inte om det är bra eller dåligt för min feber men jag börjar bli  så less på den nu så jag tänker ligga i solen oavsett om det är det bästa att göra eller inte. Vi hörs senare bloggisar! Jag har inte tid för bloggning nu, jag tänker vinna det här!

Snart börjar det på riktigt

Kan ni förstå att det redan är fredag? Tiden går sjukt snabbt, hela veckan har präglats av att jag varit sjuk och bara varit på humör för att vara hemma och vila. Fy vad jobbigt det har varit, men nu är jag på bättringsvägen (som man säger) och ska därför tillbringa dagen med att sitta ute i solen. Den lilla färgen jag lyckats skaffa mig är det inte mycket kvar av eftersom vi haft en "regnperiod" och eftersom jag har varit sjuk i veckan och inte orkat sitta ute i solen så mycket. Jag ska också skriva packlistor och att-göra-listor innan vi åker. Har jag berättat det? Kanske jag inte har gjort faktiskt. Jag åker snart ner till småland (Korsberga) för att hälsa på min farmor och farfar Gunnar. Det tillhör svensk sommar för mig, att sitta på farmors altan (eller farfar Gunnars, de har varsin!) i hamocken (stavas det så?) och bara ta det lugnt. Efter det åker vi vidare till Lomma, det har blivit till en tradition att vi stannar där hos våra vänner. Sedan har Linus ett viktigt tennis-läger i Båstad (så klart där, värsta tennis-meckat ju) och då ska jag och mami passa på att ha några dagar för oss själva. Viktig egentid alltså. Och vet ni vad, bäst av allt! Den här gången följer min laptop med så att ni kan följa alltihopa!

Vi hörs sen!


Bloggtips

Hela dagen har gått och jag har inte bloggat alls. Stackars er! Men här kommer åtminstone ett litet inlägg. Tänker tipsa er om att Rosanna har en ny blogg! Kolla in rusanna.blogg.se, för att se hennes bästaste blogg. Ärligt talat, hon har en grym blogg. Många uppdateringar, bra med bilder och framförallt känns den äkta. Något som fattas hos många bloggar nuförtiden. Hon skriver jätte bra, står för sina åsikter och har kul helt enkelt. Dessutom kommer någongång då och då musik, hon är förresten himla begåvad själv! (mer imorgon). Och precis som alla bloggare (nästan) uppskattas kommentarer. Så in och läs och släng in en kommentar. Ni kommer inte att bli besvikna, jag lovar!

(Bilden har inget med själva inlägget att göra!)


Har inte hunnit fota skolavslutningsklänningen än (har varit himla seg med det) men här har ni åtminstone skorna. Cerise rosa blanka ballerinas med en rosett fram. Jag vet, de ser verkligen skrikiga ut men till min klänning som var enkel och marinblå blev det bra ändå. Skorna kommer från friis&co om någon undrar.

Frukt är godis, eller?

Så här är det. Jag är inte typen av person som måste måste måste ha godis, chips och läsk hela tiden. Jag har inte det ha-begäret. Visst, jag tycker att godis är gott. Men bara ibland. Och då inte mycket. Lagomt liksom. Jag vet inte varför, kanske är det för att vi alltid har godis hemma eller för att vi aldrig haft sånna här regler "Bara godis på lördag" eller liknande. Det är mer i stil med att man äter godis när man vill ha, det betyder dock inte ett kilo godis varje dag. Förstår ni?
Jag har nog alltid tyckt att frukt har varit lite roligare. Be mig välja mellan en nektarin (de utan "hår") och en massa godis så väljer jag 9 av 10 gånger nektarinen. Det är sant. Samma sak gäller med s.k skräpmat som pizza, hamburgare osv.
Pizza funkar någon gång ibland, men då ska det vara bra pizza! Råvarorna gör allt. Hamburgare (från gatukök, snabbmatsrestauranger osv.) äter jag överhuvudtaget inte. Inte Kebab heller, fy!

Men ibland förvånar jag mig själv! Igår var jag väldigt sugen på pizza, det skulle varit så himla gott! Mamma hade dessvärre redan börjat grilla och det var mammas hemlagade pizza jag ville ha. Med Mozarella ost..mmm, yummie!

Det blev ingen pizza idag heller. Till lunch kan ni ju se vad jag gjorde längre ner och till middag grillade vi lax men potatoes och tomat-sallad.

Vad mycket mat det blev idag, bloggisar. Konstigt, man skulle kunna tro att det är en matblogg. Hmm..aja! Nu vill jag veta vad ni tycker?

Är frukt godis eller inte? Varför/varför inte? Tell me!


Jag kan om jag vill

Hej bloggen, vet ni vad jag just kom på? Att jag fortfarande inte visat en enda bild från skolavslutning och hur min klänning såg ut. Skandal! Tyvärr måste jag meddela att min moster hade (nästan) alla bilder och nu har hennes hårddisk kraschat och ALLA deras bilder är borta. Stackare, typiskt att de inte hade någon backup. Sånt är viktigt. Ska försöka få till någon bra bild dock.

Det är faktiskt rätt skönt att det inte är så där exotiskt varmt de här dagarna när jag är sjuk, jag vet inte hur det är med er men när jag är sjuk gillar inte jag att vara utomhus. Även om det är sol. Det känns bara jobbigt. Jag har så klart varit lite utomhus dock, det är ju ändå sol. Men om det hade varit 30+ skulle det ju vara olidligt att vara inomhus.

Till lunch idag var jag snäll och fixade lite gott till mig, mammy och min mormor som också är här idag. Kände att det vore snällt eftersom alla har gjort precis allt jag velat när jag varit så där sjuk. Jag är lite bättre idag, bra va? Det är rätt bra det där, med att vara sjuk. Alla försöker se till så att jag ska ha det bra och ger mig det jag behöver.

Rätt bra va? Grönsaker, Bulgur och rökt Lönneberga-skinka. Plus lite yoghurt-sås, vattenmelon och vindruvor. Mami och mormor blev åtminstone väldigt nöjda, och det är huvudsaken.

Zyx, min räddare i nöden

Yes, jag börjar bli bättre med hela den här sjuk-grejen. Det känns så, har inte haft så hög feber som igår men fortfarande feber dock. Jag tror att jag är lite bättre, eller så beror det på mammas lilla tur till apoteket. Hade bara Alvedon och Ipren igår men det hjälpte inte alls. Nu har jag testat både Bisolvon (mot slemmig hals) och Zyx (Smärtlindrande vid halsont) och det har vairt mina två räddare. Jag har testat en hel del halstabletter både från mataffären och ifrån Apoteket. De från apoteket har alltid varit lite bättre, tillexempel Strepsils (Jordgubbs smaken är hemsk!) och Mucoangin. Men i jämförelse med Zyx är det ingenting. Zyx är både bedövande (det innehåller nåt sånt jox) och faktiskt rätt god. Den rekomenderar jag starkt. Den finns med citron eller mintsmak, jag har ätit citron.

Nu ska jag äta middag, på riktigt. (Grillat och färspotatis) Har i princip bara ätit flytande de senaste dagarna. Min matlust har liksom varit borta, hoppas den har återvänt.

Sånt här blir man glad av.



Tack :)

Så klart


Bilder, aftonbladet.se

Varför bryr sig alla när det är försent?

Min kusin Rosanna har nyligen skrivit ett inlägg på sin blogg som inspirerade mig till att skriva detta. Läs, vettja.

Har ni tänkt på hur mycket folk bryr sig när någon dör? Det spelar ingen roll om det är superstars (Michael Jackson, Heath Ledger) eller helt vardagliga människor (typ de där två unga  tjejerna från Stockholm Malin och Therese var det va? eller de där barnen Saga och Max som blev mördade i Arboga). Det spelar helt enkelt ingen som hellst roll, när någon dör. Då bryr sig alla. Jag förstår det inte alls. Visst, det är väll klart. Jag är också helt mänsklig och tycker att det är jätte tragiskt när någon dör men om man inte varit en nära anhörig eller stort fan tycker jag att det är konstigt att man sörjer jätte mycket och verkar vara jätte insatt.

Om vi nu tar Michael Jackson's bortgång som exempel, eftersom det är väldigt aktuellt. Jag ljuger om jag säger att jag inte bryr mig, att jag inte berörs eller att jag inte sett ett enda minnesprogram eller klipp på youtube. Jag har kollat på en hel del. Ja, det är sant. Men vet ni, jag hade inte ens tänkt att skriva något om det här i bloggen. Eftersom jag inte varit något stort fan an honom eller egentligen inte brytt mig alls. Det har cirkulerat alldeles för många inlägg tillängnat "King of pop" i bloggvärlden. Jag vill inte vara en av alla andra som skriver hur mycket han betytt för musiken, hur stor han var och hur tragiskt allt är. Jag har egentligen inte vetat så mycket alls om honom, jag har tyckt att han var stor på 80-talet sen hände något och han blev helt knäpp. Han blekte hyn, operade olika kroppsdelar, förgrep sig på oskyldiga barn och gömde sina egna barn helt. Det var min bild, helt ärligt. För inte alls så länge sedan, och jag lovar. Det var många av er därute som också trodde så här. Jag har nu sett, läst och hört så mycket om honom att jag vet att inget av det där egentligen stämmer. Vissa hävdar fortfarande att han blekte hyn, jag tror dock att han faktiskt hade en sjukdom (Vitiligo) eftersom han både har berättat det i en intervju i Oprah och jag har sett videos på youtube där de visar olika bilder där man faktiskt ser att han tappar färg på olika områden. De kan vara manipulerade men jag tror inte att han blekte sin hy. Okej, visst. Hans operationer var ju rätt uppenbara. De försvarar jag inte alls, ansiktet såg ju hemsk ut på slutet! Han blev ju dessutom inte dömd för brotten mot barnen, föräldrar har uttalat sig om att de bara var ute efter hans pengar. Anledningen till varför han gömde sina egna barn är för mig nu helt självklar, han ville inte att någon skulle kunna göra dom något illa eller ta dom ifrån sig. Helt naturliga känslor och jag förstår det faktiskt delvis.

Michael var dessutom sjuk, och det är väll nästan helt naturligt. Tänk er att inte ha någon barndom. Han har varit en gigantisk stjärna sen han var 5 år. 5 ÅR! När jag var fem lekte jag med Barbie-dockor. Är man bevakad dygnet runt i hela sitt liv är det inte så konstigt att någonting tillslut slår runt. Att dessutom anklagas för en massa falska rykten, behöva försvara sig själv och alltid vara "kändisen" Michael. Eftersom man aldrig fått utveckla någon annan sida hos sig själv.

Jag har inte vuxit upp med Michael, när jag var liten var Spice Girls och Backstreet Boys störts. Men jag förstår att alla hans fans världen över sörjer. Men att folk som tyckt precis som jag gjorde innan och nu när han dött skriva en massa om hur ledsna de är, hur mycket han betytt för dom osv. Det tycker jag är skitsnack! Så klart, man vill hedra de döda men det finns andra sätt att göra det på ok. Jag är ledsen, men inte för samma anledningar som alla hans största fans (det finns ju rätt många) är. Jag är ledsen och tycker att det känns väldigt trist att jag inte fått uppleva det här fenomenet, att jag inte "var där" när låtar som Billie Jean, Bad och Thriller släpptes. Det hade varit häftigt att varit med, att se de från ett annat håll än när man blickar tillbaka. Nuförtiden upplever jag inte att vi har stjärnor som är så gigantiska, som nästan får gudaberömelse. Visst, det finns storsäljare men inte de som säljer så bra. Michael var större än allt annat.

Tillbaks till ämnet jag började med. Ta hand om era nära och kära nu. Man vet aldrig när det kan vara för sent. Tro mig. Jag vet.

Vila i Frid Michael, 1958-2009


Var är ni, "mina" skor?

Åh, vet ni. Jag har glömt att berätta en sak för er. När jag för ett par dagar sedan var i Örebro åkte vi en tur till Vingåker. Där hittade jag skor som jag bara ville ha. De var snygga och extremt bekväma. Svarta och med rosa detaljer från Björn Borg. Väl framme vid kassan får jag reda på att de bara har en sko i min storlek. What? Någon hade alltså köpt fel eller nåt. Och det fanns ingen mer! Jag testade både storleken mindre och större men ingen satt bra. Den mindre var trång och den större var på tok för stor. Åhåh. Jag har letat som en galning på nätet, men de finns ingenstans. Tro mig, jag har luskammat varenda Björn Borg återförsäljare och kollat deras sortiment. Jag-blir-galen!

Jag blev tillochmed erbjuden att köpa en av varje, alltså den som fanns i min storlek och en i en annan. Tjejen i kassan ville nog verkligen sälja skorna eftersom hon erbjöd priset 250 (om jag inte minns fel). Det är en rejäl sänkning från ordinarie pris. Men nej, jag ville ha två skor i min storlek.

Hur kan något sådant ens hända? Varför?

Nästintill kokande

När jag nu sitter och söker efter olika tips på hur man får ner feber och olika s.k huskurer på nätet kommer jag på att jag kan slänga in ett litet inlägg här på bloggen, så att ni vet att jag lever.

Min feber har varit skyhög under hela natten och nu på morgonen. 38,5. Det är högt för de allra flesta men för mig är det väldigt högt. Jag har inte sovit mycket alls under natten. När man har feber går det liksom upp&ner. Ena stunden fryser man tokmycket och 10 minuter senare är man så varm att man nästintill kokar. Ja, vi har alla varit där.

Den här s.k förkylningen är inte som mina vanliga dock. Jag blir annars rätt slemmig i halsen och hostar ganska mycket. Hög feber brukar jag heller inte ha. Nu har jag skyhög feber, en hals som är svullen (inget slem) och gör ont. Och det konstigaste, mina öron känns som uppsvullna innuti. Nej, nu ska jag inte berätta om sånt här trist mer. Ni vet att jag lever iallafall. En liten uppmuntrande kommentar vore inte helt fel förresten.

Cozy-Feet

Jag kom på en sak bara några minuter efter att jag skrivit det tidigare inlägget. Om min feber. Jag meddelade att min temperatur ligger på 37,6 grader Celsius. Det låter ju inte som så jätte mycket tycker säkert ni. Visst det är feber men inte typ 39 grader. Ni bör dock veta att jag är s.k lågtempad. Min "grundtemperatur" är alltså rätt låg, vet inte exakta siffror men för mig är 37,6 rätt mycket.

Trots att jag inte är så pigg har vi ändå varit hos mormor&morfar på middag, jag kan lika gärna vara där och vara hängig som hemma. För mig är det ingen stor grej att åka till mormor. Vi står varandra så nära. Där bjöds det på grillat älgkött och potatis, så där klassisk mat som vi brukar få hos mormor. På vintern är det mycket grytor och liknande.

Kan ni gissa vad jag gjorde på en gång när jag kom hem då? Drog på mig mina mjukisar (mjukisbyxor med andra ord) och la mammas "Cozy-Feet" på värmning i mikron.

Jag, just nu med en "Cozy-Feet" toffel i handen. Jag gav dem i julklapp till mami, det är mjuka tofflor som man värmer i mikron och så håller de fötterna varma. Och ja, för er som undrar. De är jätte stora!

Ingen är fulländad

Igår fick jag ett sms av min farmor, hon frågade hur det var med oss, om vädret och lite sånt. Jag tänkte då efter och kom fram till att ja, jag känner mig faktiskt helt frisk och kry. (För mig som är förkyld rätt ofta känns det rätt konstigt). Det slog mig då, vad bra allting var. Ingen täppt näsa, ingen hals som gör ont heller ingen jobbig hosta. Ingenting, jag var för första gången på väldigt länge helt frisk.

Imorse vaknade jag och kände att allt inte var riktigt bra, jag tänkte dock att det nog var för att jag bara behövde lite frukost och att piggna till. Frukosten gick inte ner helt ostört. Det kändes jobbigt att svälja. Jag tänkte inte mer på det, några timmar senare när jag känt mig hängig tänkte jag att det var bäst att plocka fram febertermometern. 37,6 grader Celsius. Jaha, ingen är fulländad. Ingen är perfekt. Typiskt att just jag alltid blir sjuk. Hoppas att det är något tillfälligt bara.
Jag, just nu, med inte mindre än två filtar. Vi hörs när jag frisknat till.

No rain, no clouds.

Hallå där mina läsare, bloggisar som jag brukar säga. Kan ni gissa vad? Det har faktiskt inte regnat på hela dagen! Det har varit soligt nästintill hela dagen faktiskt. Härligt! Dessvärre tror jag att det blir åska eller nåt i den stilen imorgon, hmm..inte så roligt. Jag får alltid så ont i huvudet av åskväder. Aja, bara det inte regnar. Det är inte så mysigt längre.

Vi hörs imorgon bloggisar. See you.

Det är rätt mysigt ändå.

Jag vaknade av regnet imorse, av regnet som verkligen piskade mot taket. Huu tänkte jag och blev kvar i sängen under mitt duntäcke. Mysigaste duntäcke. Det är något som iaf är bra med det här regnvädret ala svensk sommar ala oktoberväder. Man kan ha duntäcke utan att behöva få värmeslag. Jag använder mitt duntäcke minst 10 månader av årets 12. Det är det bästa. Duntäcke alltså. Det regnar fortfarande och jag har bestämt mig för att det blir en mysdag till. Tänker nog se någon film senare också. Jag lovar er, det är verkligen spöregn. Men vet ni vad? Istället för att klaga på vädret ska jag bara njuta. Det är trots allt sommarlov (även om det känns som oktober) och ja, det är rätt mysigt ändå.

Det mesta regnar bort...



De här två bilderna beskriver vädret rätt bra just nu (och tidigare i veckan och resten av sommaren)

Tillbaka med vlogg :D


Gjorde det här inlägget tidigare idag, del två kommer senare.

Much, much better

Har ni tänkt på hur bra den här refrängen stämmer?
(det har ni garanterat inte men jag sitter och digitaliserar en massa skivor ur mammas&pappas gamla samling)


Hela året har jag väntat på
Juni, juli, augusti
Allt känns mycket bättre då
Juni, juli, augusti
Allting verkar lättare då
Juni, juli, augusti
Vindarna är varma då
Juni, juli, augusti

Gyllene Tider - Juni, Juli, Augusti

I heart my new Nikon

Hallå bloggisar, har haft problem med blogg.se hela dagen. Hmm..någon annan som haft samma problem? Det har inte gått att ladda upp bilder, men efter mail till någon slags support är det nu förhoppnigsvis fixat. Jag har tre nyheter, 1 bra och 2 dåliga. Vi kan börja med den bra. I födelsedagspresent fick jag (bland annat) en perfekt Nikon D5000, en 12 megapixels systemkamera som filmar i HD. Hihih, bara det bästa duger åt mig. Så nu kan jag filma högklassiga videoinlägg och fota en massa till bloggen. Kul va?

De två dåliga nyheterna är att det har varit dåligt väder hela dagen (grått och regn) och att jag inte kommer att blogga förrän på onsdag. Ja, jag vet..förlåt förlåt. Men då får ni garanterat en massa bilder, videoinlägg (ett löfte den här gången!) och ni får så klart veta vad jag haft för mig.

Här kommer en bild fotad på min födelsedag :)
Jag med min D5000 fotad i min mammas salong (hon har en i anslutning till vårat hus och en i kramfors)

Nu är min mormor här, hon har gjort Savaräng. Har aldrig ätit det förut, verkligen en upplevelse...

Solen håller oss bloggare borta från datorerna

Ååh, jag vet kära bloggisar att jag varit en så himla dålig bloggerska de senaste dagarna. Men jag har faktiskt rätt bra anledningar. 1) Jag har tagit steget från att vara 14 till 15. 2) Det har varit sjukt fint väder (fortfarande) och 3) Min moster plus Maja och Evelina har varit och hälsat på. Det har varit jätte härligt och trevligt. Vi har mest utforskat olika badplatser, igår Storsjö-badet (där jag förövrigt tog årets första dopp!) och idag Salusand havsbad (där det var för kallt i vattnet för att jag skulle bada mer än upp till knäna). Min födelsedag var toppen, solen sken och mina frozen cheescake's smälte som ja frozen cheescake i solsken. (Om det nåt jag verkligen är svag för är det frozen cheescake. Aah! Delicious). Jag hade naturligtvis en massa annat gott fika på min födelsedag, det har jag alltid. Och inte att förglömma en lite speciell tårta.

Bilder och mer uppdate får ni imorgon, nu ska jag duscha. Kustens vindar gjorde att jag har sand typ överallt.


RSS 2.0