090131


Hej på er, dålig uppdatering idag eller hur?
Men jag har haft fullt upp, och som kompensation får ni en halv bild på mig. Just det , en halv. Det har inte varit såå synd om er - därför endast en halv bild.

Vad har jag haft för mig då? Jag har varit väldigt duktig och hjälpt min mamma på hennes jobb. Vi har gjort lite inventering och grejer. Det tog faktiskt sin tid - trots att hennes salong inte är jätte stor. Jag har även rensat lite på salongen. Tidningar och sånna där färgspray burkar som man ville ha slingor av när man var mindre. Blev faktiskt lite snurrig av att testa alla sprayer, men var inte oroliga. Mitt hår är och förblir blont, jag testade färgerna i shamponeringen. Bilden ser lite konstig ut dock.  Man  blir ju lite snurrig av att bara titta på den.

Årsresumé - nollåtta

Här kommer min otroligt försenade årsresumé som jag skrivit på sedan 30 december - 08. Försenad och jag har ansträngt mig för att komma ihåg så mycket som möjligt. Mitt kamera album i mobiltelefonen har varit till stor hjälp kan jag dock erkänna. Trots mitt väldigt bra minne kan jag inte komma ihåg allt.


I Januari fick jag kontakt med min ett år yngre kusin Rosanna. Tack vare världens bästa Yasmine och hennes syster. Det är verkligen något jag är glad över. Kommer alltid vara tacksam över det, Y och D. :)

Efter månad número uno kommer Februari, då gick jag en iiiiskall promenad på skolans friluftsdag (Latberget-Kyrkviken t/r) tillsammans med Malin och Nathie. Stod i skolkafeterian en massa gånger och hade det kul. Började sukta efter GB's glassnyheter och hade "Gummibjörns-dagen" med Karin. Vad det innebär kan vi ta någon annan gång...

I Mars var jag på tv-inspelning (Talang 2008), fick en till liten kusin. Det blev en Elliot :) Shoppade supersnygga skor från Fred Perry och längtade efter våren.

I början av April åkte jag slalom med stil i Åre. Det var kul. Jag började leta efter den perfekta bikinin och precis i slutet av månaden åkte jag ner till(för första gången med nattåg, det glömmer jag aldrig!) Lomma för att hälsa på Amanda och resten av fam. Schill.

De första dagarna i Maj spenderades alltså i Skåne och jag hade det jätte trevligt. Jag försökte hitta de perfekta skolavslutnings kläderna. Orienterade jätte konstigt med Sofh och hade bara ben utomhus för första gången detta år - men blev förståss förkyld precis efter. Vi hade Reklam tema i Svenska och SO och skulle göra reklam för våran hembyggd. Hade ännu en orientering och det var hemskt! Karin, jag och Sofh sprang heeelt fel och det glömmer vi nog aldrig heller. Några dagar var det typ 5 grader utomhus och min varmavarma vinterjacka åkte på igen. Kalla mig  konstig eller galen, men jag frös inte iaf. I skolan hade vi vääärldens tråkigaste tema dag. En "hembyggdsdag" och min klass fick besöka någon urtrist gammal (med betoning på gammal) hembyggdsgård i Forsed. Kommer ni ihåg den dagen? Jag glömmer den aldrig!

11:e Juni hade jag min absolut sista dag som 7b:are. Vi hade OS-dag och dåvarande 7b var bäst som vanligt. Trots att vi inte vann men vi hade någorlunda roligt och jag filmade ett litet kort klipp som är såå roligt att jag nästan dör. Fredagen den trettonde hade vi skolavslutning. Det började (så klart) regna precis när den skulle börja och alla elever gick in med blöta kläder. Jag fyllde fjorton år den 29:onde och hade så klart fint väder på min födelsedag. Att fylla år på sommaren är verkligen att föredra.

I Juli hände en massa saker. Jag var på kusinträff på Gotland. En sak som jag aldrig glömmer, jag träffade en massa trevlig släkt som jag aldrig träffat förut. Och sommar-Gotland är underbart. Har ni aldrig varit där - åk dit! Här kan ni läsa en artikel från kusinträffen. Och för att ge lite credd till mig själv kan jag meddela att på frågesporten fick jag alla rätt och blev en av kvällens tre vinnare. Det var väll utomordetligt bra gjort av mig? Från Gotland åkte vi vidare mot Malmö för att hälsa på fam. Schill - det var som vanligt jätte trevligt! Vi var i Danmark bl.a och gjorde så klart en massa saker. Därifrån åkte vi till Stockholm. Jag träffade min vän Yasmine och Linus fick äta på Pizza Hut (han älsar det verkligen!)

Augusti kom och jag och min bror firade 080808 med att se hela OS invigningen (jag somnade ett tag...) och med att vara vaken exakt 08.08. Jag var på GIF-AIK och vad jag kommer ihåg åkte vi lite fram och tillbaka till Umeå då och då. Jag började åttan men tog en liten mini paus bara efter första skoldagen. Min faster med familj som annars bor i Australien var i Sverige på besök och så klart ville vi träffas. Hela familjen tog tåget ner till Småland och hade det trevligt i några dagar. Det kändes verkligen bra att träffa min släkt på pappas sida igen, det blir inte jätte ofta eftersom avståndet är rätt stort. Väl tillbaka i skolan hade jag en mardrömsdag rätt tidigt. En skogsdag då vädret var hemskt! Iskallt och regn är bara förnamnet, det glömmer vi väll aldrig 8b?

September var en relativt händelselös månad. Skolan rullade på som vanligt men i månadens slut tog hela familjen tåget ner till Stockholm för att se fotbollsderby. AIK mot Djurgården men tyvärr blev det oavgjort - hade förståss hoppats på vinst för gnaget men det var trevligt ändå. Derby på Råsunda ger en magisk känsla, tillochmed för mig som inte är världens största fan av sport.

I Oktober fyllde världens bästa Karin 14 år och det firade vi på skolan genom att ha ett "kak-kalas" på våran inställda lektion. På höstlovet tog vi tåget igen och denna gång till Skåne och Lomma för att besöka min vän Amanda och hennes familj. Det är alltid lika trevligt. Säsongens första snö kom också, men det så klart i Norrland.

Jag startade November med att vara jätte sjuk i nästan en vecka. Hade ingen matlust och mådde väldigt illa - var yr och allmänt sjuk. Min moster fyllde år och trots min sjuka åkte vi upp till Umeå för att fira henne. Skolan rullade på och jag fick som vanligt bra betyg på allt jag gjorde. Jag startade den här bloggen och julkänslorna växte sig starkare och starkare. En dag var jag och Angelica otroligt duktiga elever och fixade och trixade så att alla 8b:are slapp håltimmar hela dagen lång. Jag är verkligen stolt över mig efter den dagens bedrifter. Jag är bäst!

December som är lika med julkänslor för min del är alltid lika härlig och mysig. Jag älskar verkligen julen. Vi fick klyftpotatis i skolan och jag har faktiskt inte hämtat mig från chocken ännu. Det var mycket betygsnack och jag är nöjd med mina betyg. jullovet  var härligt och efterlängtat. Fam. Schill kom upp från Skåne för att uppleva en riktig vinter vid nyårsafton. Jag gillar alla högtider när man spenderar mycket tid med familjen och släkten, för mig är sånt viktigt.

Nej, nej inget latande här inte.

Hej på er, har varit dålig på att uppdatera idag. Men ni fick ett litet inlägg om min resa. Det gillar ni säkert.

Jag har varit hemma hela dagen, trots min frånvaro från skolan har jag haft dagen full med skolarbeten. Min engelska läxa är färdig och jag har pluggat handbollsregler så att jag aldrig någonsin vill spela handboll igen. Haha. Inte riktigt, men nästan så. Optiken kan jag nog också nu, ganska onödigt ämne om jag får säga det själv. Men jag har prov på tisdag och jag ska ha VG, minst. Antagligen kan man inte få MVG på det här provet heller - Stefan har hittils tyckt att alla frågor varit för enkla för MVG nivå. Trots att jag borde varit i skolan kan ingen av er säga att jag bara latat mig - har gjort betydligt mer än vad jag skulle gjort i skolan idag.

Vet ni vad? Jag har en årsresumé av 2008 som jag ännu inte publicerat. Den är nästan klar. Trots att det snart är februari och jag är mycket medveten om att den är försenad. Jag ber om ursäkt, jag ska få den färdig inom kort. Och designen som faktiskt var på gång har stannat i växten igen. Jag har ändrat mig totalt ang. den. Vill ha något enkelt och snyggt. Men min fantasi verkar också tagit semester - ni kan väll ge mig lite inspiration? Det skulle verkligen behövas just nu.

Gran Canaria - 09

Som jag redan nämt har jag  haft det jätte bra på Gran Canaria. Resan dit och resan hem var jobbig dock.

Vi började åka buss 22.45 till Arlanda och sedan flög vi och sedan åkte vi buss igen. Jag har inga som hellst problem med långa resor men att åka nattbuss och vara så trött utan att kunna sova är inte speciellt kul. Jag har alltid problem med att sova i bilar eller bussar. Sängen är helt klart bäst!
Jag älskar solglasögon. Har antagligen alldeles för många par och på Arlanda hittade jag det där paret. Visst är de snygga? Himla coola. Men jag köpte dem inte, jag behöver inte ett par till solbrillor. Men ändå, de är såå snygga!

Väl framme på Gran Canaria fick vi som jag redan nämt åka buss, till Arguineguin. Det var betydligt kyligare än jag förväntat mig. Och vi var otroligt chockade över alla andra som hade badkläder och inte verkade frysa alls. (Fast några dagar senare stod vi där i badkläder, och de nya resenärerna kollade konstigt på oss i sina varma kläder)

Trots kylan var min käre bror och lilla kusin Evelina ivriga till att bada. Det var iiiskallt!

På bilden här bredvid ser ni min modige bror bada dag 1. Ni ser väll molnen på himlen!



Dag 2 hoppade vi på en lokalbuss till Puerto de Mogán. Bussen körde enormt snabbt och kurvorna var sjukt skarpa. Uppe i bergen!

1. Så nära kom jag att bada i kyliga Atlanten
2&3. Inte de bästa bilderna fotade från en snabb lokalbuss genom fönstren.

Några dagar (och äventyr) senare hade vi våran värsta dag på ön. Den dagen glömmer vi aldrig!
Vi bestämde oss för att åka på en arrangerad utflykt med lokalguide. Personalen på hotellet rekomenderade den här utflykten till Teneriffa och Loro Parque. Vad ingen nämnde var att vi skulle åka ifrån hotellet 5.50 på morgonen och att resan dit skulle vara hemsk! Det fick vi själva uppleve, utan förvarningar.
Min mobiltelefon väckte oss alla 5.00 svensk tid jag hade ingen tanke på att det är en timmes tidskillnad när jag ställde väckarklockan. Vi vaknade och klev alltså upp klockan 4! Som tur är märkte min mormor det när vi var klara. Det var bara att somna om och vänta lite. Guiden var den mest konstige någonsin. Ingen förstod vad han sa då han pratade danska med konstig dialekt. Han såg dessutom ut som en 12-årig förvirrad indisk pojke. Min gissning om att hade varit på skolresa och sedan tappat bort sig var antagligen inte helt sanningsenlig men heller inte långt ifrån vad man kunde trott.
2 timmar på en buss+1 timme på en jobbig färja+"en liten timme" i buss igen+väntan på färjeterminalen resulterade i 5 timmars restid till parken. Det var jobbigt!  Ingen chans att äta, det fanns ingenting att äta! Och busschauffören var elak och pedantisk. Eftersom det regnade och skorna blivit lite blöta blev han galen. Min mormor fick ta av sig sina skor för att komma in i bussen. Han pratade snabb spanska och guiden var förvirrad på danska - min mormor försod ingen ting. Vi andra höll på att skratta ihjäl oss ganska långt bak i bussen.
Men parken var jätte fin. Och eftersom man nästan inte fick fotografera någonstans har jag inte många bilder från den dagen men de få jag har ska ni få se.

Vi såg en delfinshow, späckhuggarshow och en sjölejonshow.
Den knappa tiden på parken (5timmar) gjorde att vi knappt hann äta. Och resan hem var lika jobbig som resan dit. Vi kom hem strax efter 21 och då var vi alla dödshungriga. Och affären var stängd. Enda alternativet var att äta i restaurangen men det var vi ju inte sugna på. Det var en bortkastad dag och 10 timmars resa för att vara på en park i 5 är sjukt. Det var inte värt besväret - trots att parken var fin.

Vi var också på en liten tripp till öknen i Maspalomas. Därifrån får ni bara se bilder.

1. Sandskulptur 2. en oas i öknen 3. Jag och Linus 4. Öken 5. Surfare i vågorna

Detta är faktiskt allt jag tänkt erbjuda er från resan. Så klart gjorde vi en massa annat men bloggen är inte allt. Även om ni säkert är nyfikna på resten får ni inte veta allt.

Trötter, myser och fryser.

Jag är tillbaka!
under min tid som oaktiv bloggerska har jag varit på en väldigt härlig resa med min familj på Gran Canaria. Vädret har varit fantastiskt men jag är alldeles för trött för att berätta mer nu. Kom inte i säng förrän 5.30 imorse, jag har aldrig någonsin somnat så tidigt på morgonen. Det resulterade i att mitt dygn har vänts lite och jag vaknade ca 12.30 imorse. Jag skulle kunna sova lika precis lika länge fram till imorgon bitti. Är så otroligt trött!

Jag borde egentligen befinna mig på skolan imorgon, men vet ni vad? Jag ska vara hemma en dag till. Avskyr att känna mig oförberedd inför skolan och det är just precis vad jag är. Hela min dag har tillbringats i soffan framför tv:n och kollat på en massa program som jag spelat in när jag inte varit i Sverige. Jag har ju bara lektioner fram till 10.40 imorgon ändå,  missar inte speciellt mycket. Jag ska ändå ägna morgondagen till skolarbeten trots att  jag inte ska vara på skolan. Vill förbereda mig inför Fysikprov, handbollsregelförhör och so redovisning bl.a. Det är alltid jobbigt att komma tillbaka till skolan när man varit ledig/sjuk och missat en massa saker.

Imorgon återkommer jag med bra reseberättelser och lite bilder. Missa inte det!

No time.

Hej på er bloggisar,
detta blir mitt sista inlägg på väldigt länge. Jag återkommer nästa torsdag, förhoppningsvis.. jag ska iväg på den här "utflykten" och tyvärr måste vi åka nattbuss då det inte fanns några tåg som passade med de andra tiderna. Sånt får man ta helt enkelt. Men då när jag gör min comeback ska ni få se lite bilder och jag ska förståss få höra allt!

Skolan idag gick bra, och matte provet gick strålande. Tror jag! Fast en uppgift var så himla konstig, det kändes som om den var där bara för att ingen ska få full pott. Men jag pratade med min lärare direkt efter, hoppas att jag iaf får en poäng för den uppgiften. Och vet ni vad? jag vann en s.k fikabiljett av 8b's ena favoritlärare Stefan. Fikabiljetter utnyttjar man i skolkafeterian. Det var mina utmärkta matematik kunskaper som gav mig vinsten av biljetten. Han sa en uppgift och jag löste den rekord snabbt - så bra är jag!

Idag kom förresten en av mina julklappar - en gryyym laptop. Den slår alla andra och är väldigt snygg. Med en 17" skärm är den lite större än de flesta laptops men det tycker jag bara är en fördel. Jag har alltid en sån otur med leveranser - därför kom den så här sent! Aja, nu ´är den här och jag älskar den. Det mobila bredbandet jag fixat innan det nya året startade fungerar också bra här på sandslån. Oh så smidigt! Tänk er min familjs långa bilrundturer genom sverige - då är mobilt bredband finemang.

Nu har jag ingen tid att blogga, got to go. Vi hörs, lämna en kommentar om ni har lust!

Stress, stress stressigt.

Just nu kan jag meddela att jag är sjukt stressad, det känns verkligen som om jag har en miljon saker att göra!
Och hur fungerar jag under stress? Hm, ibland otroligt bra - dvs väldigt snabb. Men ganska ofta gör jag ingenting av det jag egentligen borde. Jag borde verkligen inte sitta här och blogga när jag har så mycket annat att göra (skriva klart SO-uppgift, packa, repetera det sista inför matteprov imorgon, packa lite till, packa handbagage, rota fram sommarskor från våran skogarderob och packa lite till). Nämde jag att jag avskyr att packa? Jag tar alltid med mig på tok för mycket, men det är inte så lätt att veta vilka kläder jag har lust att bära. Alltså tar jag med mig alldeles för mycket.

Skolan diag gick iaf bra, har inte hunnit göra så mycket alls. Vi går fortfarande inte helt på högvarv efter jullovet. Och nu när jag bara ska vara i skolan imorgon har jag ännu mindre att göra.

Jag har somsagt matteprov imorgon, men ni 8:or på ytterlännässkolan kan vara luugna - ni har det inte. Om jag inte minns fel har alla andra prov på kap. 3 på torsdag men eftersom jag inte befinner mig på skolan då ska jag göra provet på kap. 3 och 4 imorgon. Det är finemang och perfekt. Ligger så pass långt före planeringen att jag redan hunnit repetera allt - två gånger! men jag vill för säkerhets skull göra lite till. Fast egentligen pluggar jag aldrig inför matteprov, det jag kan är det jag kan, förutsätter att mina egna kunskaper räcker när det gäller matte. Alla andra prov sitter vi alla och pluggar stenhårt ända fram till kvällen före. Eller hur? Men detta prov är lite konstigt, jag tycker åtminstone att det är värt att kolla igenom ett par gånger. För att vara helt säker, liksom. Hoppas att ni har det lite lugnare än mig. :)

Ni kommer att förstå.

Jag berättar inte allt för er bloggisar, det förstår ni säkert. Jag har väntat och väntat på dagen då jag skulle tvingas att berätta om en sak, det går inte att dölja varför jag kommer att ha bloggpause i fleraflera dagar. Men bli inte oroliga nu, kära läsare. Inget farligt kommer hända mig.

Nästa vecka, närmare bestämt tisdag kväll, ska jag iväg på en "liten utflykt". Tyvärr, tyvärr kan jag inte avslöja något alls. Det finns vissa risker att överaskningar avslöjas beroende på vem som läser. Jag kommer iaf hem torsdagmorgon veckan därefter. Och då ska ni få veta. Det lovar jag.

Och eftersom jag missar skolan mer än en vecka har jag i helgen lite att göra. Lite skolarbete att göra. Jag tycker att det är bättre att ta igen före. Att göra allt som jag missar redan innan jag missar det. Hänger ni med? Annars har jag massvis att tänka på när jag är på den här trevliga utflykten. Enligt mig är det  bättre att få allt bortgjort och inte tänka ett dugg på något som ens liknar skola. Att jag då måste offra x antal timmar av helgen får jag stå ut med.

Men jag måste erkänna att lusten att gräva ner mig i "Nordens övriga industrier" inte känns speciellt lockande. Då föredrar jag matematik. Ibland är faktiskt matematik så härligt, det låter antagligen konstigt i era öron  - eller ser konstigt ut i era ögon, men för mig kan det ibland vara lugnande att bara räkna. Tillochmed hemskheter som 2x(9y+3)-6.

Ha en härlig lördag, njut!

Ni vet vem han är, ni vet vem han kommer att bli.

Jag har som ni alla vet en bror, en lillebror. Un hermano menor. Hans "Berättelsebok" låg framme, jag kommer själv ihåg att jag också hade sånna från skolan förut - fast våra kallades "Berättarbok", jag började iaf läsa lite och han skriver så roligt! Eller snarare komiskt faktiskt. Här kommer ett exempel;

"Den galna tomten
Den galna tomten var Tomten som aldrig var normal. Han var dum mot alla barnen. En gång lurade ett barn vid namn Linus honom på pengar och han förlåter aldrig sig själv. Han är ute efter Linus så han kan få tillbaka sina 23 miljoner. Men Linus är så listig. Men hans kompanjon Johan hjälper till ibland. Ingen kan ta oss nu sa Johan med ett flin. Vi har ju hittat det bästa klubbhuset i världen. Den ganla tomten kan aldrig hitta oss här på Neptunus.
Ha!Ha!Ha!Ha!"


Linus är bara 10 år! Himla tur för honom att han har samma gener som mig, antagligen blir det en miljard MVG's. Kan vi hoppas iaf! Om han inte blir tennis/fotbolls-proffs kommer han bli nästa Björn Gustafsson. Eller  något annat. Jag är världens mest komiska bror - promise!

Fredag och -28 grader!

När jag vaknade imorse var det -28 grader utomhus. Vi snackar riktig norrländsk vinter nu gott folk. Jag tror att det är mitt köldrekord faktiskt. -28 är för mycket. -5 är mer lämpligt i några veckor på vintern. Jag var inte ett dugg sugen på att kliva ut genom dörren alls. Hellst av allt skulle jag stannat hemma under mitt varma duntäcke och sovit minst 3 timmar till. Men jag tog mig i kragen och åkte till skolan.

Väl framme kom jag på att vi hade inställd KF (Mentortid) idag. Så 8b började inte förrän 8.35/8.40 - trodde vi. Alla spanska-elever väntade snällt och vänligt på Claudia som vanligt men hon dök aldrig upp. Det visade sig att hon var sjuk idag igen. Typiskt! Det var alltså en timme kvar till nästa lektion!! Jag som inte ens skulle vara med på idrotten (kände att jag vill bli av med min förkylning för gott, och den försvinner inte om jag är med på idrotten ju..är väldigt less på att ständigt ha en rosslig hosta och sådant jobbigt). Jag försökte få tag på mamma och höra om det var ok att jag åkte hem, kändes så onödigt att vara kvar. Men henne fick jag inte tag på. Synd!

Jag har varit hemma några timmar nu och det första jag gjorde var att ta på mig mjukiskläder. Jag brukar ha bekväma (och snygga!) kläder i skolan också men det är ju extra härligt att ta på sig andra mjukare kläder när man är iskall som en isglass. Eller hur?

I typ två veckor har jag hållit på med en års-resumé över 2008 - den är rejalt försenad och jag blir aldrig klar. Ska försöka få den färdig idag. Eller åtminstone någon dag i helgen. Det ska jag verkligen försöka ordna!

Ja må jag heta, ja må jag heta.

Idag är det (som ni borde veta) 14 januari. Gissa vem som har namnsdag? Jag så klart! Och så klart alla med namnet Felix så klart. Jag känner två. Grattis. Jag tror att jag firar namnsdagar mest (och bäst) av alla. Livet blir mycket roligare om man firar mer. Därför borde namnsdagarna firas mycket mer. Ja må jag heta, ja må jag heta nanananana (fast ni måste sjunga ja må du heta, ja må du heta osv.) Mycket trevligt. Jag började dagen med att påminna alla lite om vem som faktikst har namnsdag. Och så klart att säga grattis till en Felix. Namnsdagar är viktiga!

Har ni förresten märkt att dagarna blivit mycket ljusare. Halv 3 kunde man fortfarande se något utomhus. För en månad sedan skulle det knappt gå. Nästan inte alls.

Skolan idag har varit helt okej. Men inte lunchen. Hoppas på något bättre mat i framtiden. På bilden började vi med ett nytt projekt - design! Jag tycker personligen att det känns jätte kul. Hela det här projektet som är ett sammarbete mellan bild och slöjd har deadline v.18 så vi har ju ganska lång tid på oss. Det är bra. Problemet är bara att jag inte har någon idé om vad jag vill designa. Jag kommer säkert på någonting. Design är grymt kul. Det har jag alltid gillat!

Jag kommer tyvärr inte hinna blogga mer idag (tror jag). Jag ska göra lite research som jag behöver till mitt SO arbete. Mitt ämne är "Nordens övriga näringar", jag behöver lite siffror och mer info om island. I läroboken finns det bara typ 10 rader. Dock får det max varra en A4, jag har material som kan räcka till fem! Jag avskyr verkligen att göra sånna här korta saker. Särskilt när jag verkligen kommit igång och skulle kunna skriva hur mycket om mina egna funderingar som hellst. Jag hoppas verkligen att jag får minst VG+ på det här arbetet. Så mycket arbete jag lägger ner och med tanke på hur mycket det finns att skriva om Norge (de har ju utan tvekan mest text) respektive Island. Jag gör grundlig research helt enkelt! Idag ägnade jag dyrbar tid åt att slå i kartböcker för att se något samband med vilken geografisk placering alla länders största industri städer ligger. Det ni! Ambitiöst eller hur?

Good night.

Jag upptäckte nyss att rubriken i förra inlägget ser lite konstig ut. Tänkte naturligtvis inte på att mina rubriker blir med stora bokstäver oavsett hur jag skriver dem. Alltså står det LLAMO, och det ser konstigt ut. Det ska naturligtvis vara llamo. Med små bokstäver. Det har ni säkert noterat.

FirstClass kan alla elever i Kramfors kommun nå här Jag antar att ni som jag hade jätte gamla mail från typ 2004. Vi elever på Ytterlännässkolan använder (vad jag vet) inte FC speciellt mycket. Men med Claudias inflytande ska det nog bli ändring på det. Eller vad säger ni?

Om ni kommer ihåg och har varit trogna läsare sedan Höstterminen - 08 kanske ni kommer ihåg att jag hade sovmorgon på onsdagar. Det har vi tyvärr (tyvärr, tyvärr, tyvärr) inte nu på vårterminen. Vi har bild. Grattis, 8b. Ingen sovmorgon, nu ska vi måla rita skugga och skapa. Förra veckan fick vi en läxa. Den absolut konstigaste jag någonsin fått faktiskt. Har jag berättat om den redan? Man ska välja två djur man kan identifiera sig med och sedan korsa dom - och så klart rita dem på ett papper. För mig är det omöjligt att identifiera mig med två olika sorters djur - jag gillar inte ens djur! Denna uppgift har varit jätte svår för mig. Men eftersom jag aldrig någonsin skulle strunta i en läxa har jag valt ändå. Jag valde lama och uggla. Lama för att jag är snäll men kan lika snabbt vara elak, jag är faktiskt ganska elak ibland. Precis som en lama spottar om någon irriterar dem. Och med risk för att låta klyschig och lite för självsäker valde jag uggla för att jag helt enkelt är klok som en uggla. Lätt som en plätt!

Nu ska jag sova, är såå otroligt superduper trött. Ni anar inte. Puuuh. Sov gott mina läsare. Vi hörs imorgon!

Hola, me llamo Felicia.

Det verkar som om blogg.se är överbelastat, igen... funderar på att byta till devote.se men det känns inte riktigt som jag. Eller jag vet inte. Hmm..

Tisdagar är som vanligt sega, och dessutom var det ingen höjdar mat - Kålsoppa eller Viltfärsgryta och ris. Konstig mat. Men en positiv sak som inte brukar vara positiv är dagens spanska lektion. Våran lärare är lite..ja, vad säger man? Loco? Ja, något är hon. Och lektionerna brukar vara lite si och så. Men idag ska ni veta. Jag (och med all säkerhet några fler) kan säga att den lektionen vi hade idag var en av de bästa någonsin det är sant. Det var tydligt och klart och vi fick använda tidigare kunskaper - har nästan inga ord. Annars brukar våra lektioner skifta mellan att hon pratar spanska snabbt och med ord vi inte förstår eller så blir hon sur..typ. Och hon informerade oss om att vi kommer använda oss av First Class, skolans intern mail. Har inte det installerat här hemma men man borde kunna logga in via webben, right?

Jag återkommer med mer info om ett litet tag, hoppas att blogg.se inte krånglar mera nu.

Det är måndag gott folk.

Som ni säkert märkt har jag varit mycket oaktiv bloggerska (målet är 3-5 inlägg/dag) men det kommer med all säkerhet bli ändring på det inom några dagar. Det lovar jag, lovar och svär. Trots att jag faktiskt tjatat om det en hel del den senaste tiden. Sorry! Men jag har så många nya idéer och och grejer på gång här på min blogg. Jag har märkt på statistiken att många av er antagligen tröttnat på att ingenting händer här. Men somsagt, snart gott folk. Snart.

Jag, och så klart hela klass 8b fick sluta senare idag. Eftersom vi ser en film tillsammans med 8A och de hade en annan lektion när vi egentligen skulle se filmen. Vi fick helt enkelt anpassa oss efter en annan klass. Jag och Karin köpte vindruvor för att mumsa på till filmen. (Som förresten är jätte konstig...inget jag rekomenderar direkt)

Och vet ni vad, idag har det hänt något historiskt! På riktigt. Ytterlännässkolan serverade för första gången hela två ( T V Å ) olika maträtter till lunch. Kycklinggryta (som liknade något från en barnmatsburk) + ris och korv m. mos. Hemlagad mos. Kan ni förstå. Detta är ett riktigt steg i rätt riktning. Och imorgon ska det vara möjligt att köpa frukost i skolans caféteria. Ett annat steg i rätt riktning. Jag tycker verkligen att det hela är otroligt positivt. Fantastiskt!

Nu ska jag försöka fixa den konstigaste läxan jag någonsin haft. Berättar mer senare!

Skola, plugga, sova.

Skolan började igår, det har ni nog redan räknat ut. Och jag har haft fullt upp. Eller ja, nästan iaf. Igår tog jag det väldigt lugnt efter skolan. Jag laddar upp inför kommande skolsäsong med massor av prov och läxförhör. Den här terminen ska jag vara precis lika duktig som förra (och det kommer så klart ge resultat, flera mvg's tacktacktack) terminen.

Trots att jag som vanligt går till 15.50 på torsdagar har jag idag haft en väldigt lättsam dag. Hade lektioner från 8.10 till 9.45 sedan inställda grejer till 13.30 och efter det hade vi EPA där jag + Karin och Sofh städade lite och tömde pappersinsamlingen i brist på annat. Efter det hade vi engelska där vi bara spelade spel och efter det bärjade vi se filmen "Little Miss Sunshine" i Svenskan. Väldigt många lärare "VAB'bar" nu (Vård Av Barn).

Det är väldigt skönt att det faktiskt är fredag imorgon. Alltså slutar jag fantastiskt tidigt och har en skön helg. Sen börjar allvaret, på riktigt! Det blir prov och läxförhör hela tiden. Stackars oss!

Jag lovar att bli en bättre bloggerska inom en snar framtid. Och en bättre design är på väg, eller rättare sagt - en design ÄR på väg. Just nu är det ju ingenting alls.

Egentligen bara en ursäkt

Det här är egentligen ett otroligt onödigt inlägg, men bara för att jag har pyttelite dåligt samvete för att jag är världens sämsta bloggerska just nu (men jag tänker på er...), har ingen tid att blogga helt enkelt.

Förstår knappt själv var tiden tar vägen faktiskt. Dagarna bara försvinner och jag hinner inte göra något alls.

Familjen Schill åkte tillbaka hem till Lomma, Skåne igår. Vi saknar dem redan. Jag berättar mer om allt vi hittat på och om morfars 60-års fest om någon skulle vara intresserad. Men det blir som med så många andra saker, sen.

Jag vet inte hur ni har det men på Sandslån är det sjukt kallt. typ minus tjugofem har vi haft i princip varje dag den senaste veckan. Kaaaaallt! Imorgon ska vi ut i mellandagsrean och se om vi fyndar något, lite shopping är alltid skoj. Eller hur?

Tvåtusen plus nio

De absolut första timmarna på 2009 har passerat, min nyårsafton har varit härlig. Tror inte att jag haft någon feber iaf, och det känns ju bra!

Vi har ätit obeskrivligt god mat. Taco-torn som aptitretare, Hasselbackspotatis + Oxfilé med rödvinssås och hemslagen bearnaisé till huvudrätt. Desserten var om möjligt ännu godare - Vanilj/Hallon pannacotta, Hallonparfait, Flädersorbet och någonsorts choklad med. Såååå underbart gott! Fantastiskt. Slå det ni om ni kan. Haha.

Jag borde egentligen inte sitta upp den här tiden, trots nyårsafton och allt. Min morfar fyller ju år idag egentligen. Fast med tanke på att jag ska sova ett tag känns det mer som imorgon. Men ni fattar. Vi ska iaf träffas 12.30 för att börja fira med diverse grejer. Han vet ingenting! Jag kommer garanterat vara extremt enormt trött imorgon, det lovar jag. Skulle behöva sova till typ klockan 13.00, minst! Men allting går ju bara man vill eller hur?

En årsresumé är på gång, men den kommer senare.

Gott nytt år på er kära läsare, jag ser verkligen fram emot tvåtusennio. Det ska bli ett år i toppklass. Oh Yes :)

RSS 2.0