Juli 28


Världens bästa Amanda i Malmö C idag, här i en micropaus i shoppingen.

Inga kommentarer på vad vi gjorde i Monkis provhyttar, okej?

Manda och de kulörta-lamporna som vi satte upp dagen till ära.

För vi hade räkskiva (finns det något som heter så förresten?)

Fast jag åt panerad rödspätta med tillbehör istället, skaldjur är inte riktigt my style...

Efter maten såg vi AIK förlora mot Rosenborg och hade Ben&Jerry's mys som var mysigt :)

Jag hade tyvärr en formsvacka när vi shoppade och hittade i princip ingenting jag ville ha, fick bara med mig en sjal och nagellack. Däremot shoppade Linus och det hör inte till vanligheten faktiskt, men han fick med sig snygga plagg inför skolstarten. Jag fastnade lite eftersom jag verkligen söker efter en nål i en höstack, jag ska köpa en väska som jag ska ha i skolan och eftersom jag redan har sett framför mig i huvudet hur den ska se ut finns det ingen som jag vill ha. Ingen som passar riktigt för mina behov och det är jätte synd! Men jag lovar att meddela er när jag hittat den, för jag SKA göra det.

Årets första dopp!

Hej på er kära bloggisar! Jag har verkligen vänt på dygnet och får lite ångest varje gång jag ser vilket datum det är, eller när en ny dag börjar för då inser jag att skolstarten närmar sig (med stormsteg) och att de underbara dagarna här nere tar slut. Nej usch, nu ska jag leva i nuet och njuta istället för att må dåligt för framtiden!

Har ni tänkt på hur mycket man äter när man är ledig? Jag äter iaf mycket mer regelbundet när jag är ledig. Det är rejäl frukost, lunch, eftermiddags fika, middag, efterrätt och säkert något snack mellan det. Annars när jag går i skolan äter jag lite till frukost mest för att få i mig något och inte alls mycket lunch eftersom maten är så pinsamt dålig fast middag äter jag alltid. Ikväll åt vi jättegott hos nya vänner, verkligen mat i min smak! Efter det hade vi singstar-battle och mitt lag vann - weeho!


Felix, Felicia och Amanda - vilken trio!

Men det största som hände idag måste jag ju faktiskt berätta om. Jag tog årets första dopp! Ni förstår, jag är världens badkruka och det ska vara väldigt bra förutsättningar om jag ska bada. Det var inte jätte bra förutsättningar egentligen men alla andra skulle bada och jag kände mig verkligen som en sån stor mes och jag ljuger om jag säger att allt gick smärtfritt...långt ifrån men det var rätt skönt i havet fast jag är rätt säker på att det var mitt första och sista dopp för den här sommaren. Ledsen att göra er besvikna, men att bada i kallt vatten är inte riktigt min grej.

En försenad födelsedagspresent

Just det! Jag glömde att visa min present jag fick av världens bästa Amanda.

Det var alltså väldigt svårt att fota detta helt själv men som ni ändå kanske ser är det en berlock till mitt Thomas Sabo-armband och det är det fina silverhjärtat med "Best Friend" ingraverat. Såå gulligt tycker jag!

Jag älskar mitt armband och det är så fint att det är så personligt, varje berlock har en speciell betydelse och historia. Tack bästaste <3

Vem har sagt att måndagar suger?

Hola amigos, jag hoppas verkligen att det är okidoki för er att jag väver in spanskan här för det är ju faktiskt mitt tredje språk och en av mina spanskalärare sa en gång till mig att jag skulle tänka på spanskan minst tre gånger om dagen och det satte sig verkligen för jag är rätt säker på att jag faktiskt gör det. However...

Idag hade vi väldigt svårt att bestämma oss för vad vi skulle hitta på men slutligen kom vi fram till att stranden var en bra idé och sedan middag i Malmö. Stranden blev väll så där måste jag säga, lite väl blåsigt för min smak men mina kära badvänner Amanda och Linus bangade inte (som vanligt).. Jag och Felle däremot, ja vad ska vi säga? Vi är lite mer av stekar-typen och gillar när det är varmt i vattnet. Sedan åt vi grymt gott på Mando vilket är Malmös bästa steakhouse och vi hade nog tur som fick bord där. Jag åt Ryggbiff Bearnaise och jag måste verkligen påpeka hur bra det här köttet var. Det är nämligen så att jag sällan äter nötkött på restaurang eftersom kvalitén brukar vara sisådär och jag som är van vid kött av bästa sort från morfars oxar känner när ett kött är bra eller mindre bra. Detta var iaf perfekt och jag rekomenderar det varmt till alla, kanske inte om du är vegitarian då men annars.

Här är några bilder, dock orkade jag inte släpa med min systemis så detta är mobilbilder all over.

Jag idag, på stranden.

Försökte fånga den coola inredningen på bilden men som ni ser lyckades jag inte. Allt är koppar och tyvärr var belysningen för dämpad för foton. Fast vi satt så klart utomhus - det är ju sommar!

130 grams planka som min lillebror valde. Jag åt i princip exakt samma förutom att min inte låg på planka och jag skippade lökringen.

Det är just planksteken de är kända för och det märks ju verkligen när man ser antalet sålda plankor på Mando.

Manda på Mando!

Linus och Felix i bakgrunden.

Så missnöjd jag ser ut! Men så är inte fallet för jag hade det jätte trevligt :)

Min choklad-frappino var visserligen jätte god men oj så jag ångrade att jag tog den direkt efter maten. Drack nog bara en femtedel men mådde illa efter. Usch, påminn mig om att jag aldrig ska dricka frappino direkt efter maten mer.

Vi drog på cocktailparty hos Mr. Ibrahimovic efter maten men kände att det inte riktigt var vår grej..


Så här fint kan det vara i Malmö klockan 20.00 på kvällen, fotat vid Ribergsborg.

Turning Torso!


Söt avslutning av veckan.

Jag plus the gang har precis avslutat veckan med vodkapasta (Gottgottgott som alltid när mästerkocken Catta lagar mat) till middag och glass i stora lass framför en feelgood-film som var bra men slutet var väldigt abrupt (det heter så va? när något slutat helt tvärt och lite oväntat?). För er nyfikna såg vi filmen "It's complicated" med Meryl Streep och Alec Baldwin (och en annan gubbe med grått hår som jag glömt namnet på) i huvudrollerna. Den kan ni se om ni känner för en sån där smårolig mysfilm som jag gillar, jo förresten gubben är Steve Martin som jag tog reda på genom fantastiska Google - vem behöver kunskap när vi har Google två klick bort? Skämt o sido (heter det verkligen så?) så älskar jag kunskap. Kunskap är makt men Google är toppen ibland.


Min glassportion och jag måste betona att jag blev nöjd med själva uppläggningen här. Det är B&J Half Baked och det vita är som ni kanske förstår vanilj. Ovanpå har jag torkade hallon, krossad Oreo och pärlströssel. Det var en combinación de sabores muy perfecta som ni säkert förstår.

Och härmed är dagens Lomma uppdatering gjord och vi kan alla vara nöjda. Dröm sött bloggisar :)

Tillbaka till Skåne

Från torsdagkväll-lördagmorgon var jag hos farmor&farfar G i Korsberga och det var riktigt dåligt väder nästan hela tiden. Gosh det börjar ju för tusan bli höst tror jag..eller var det svensk sommar det var? Hmm, hursomhellst var vi på Visingsö igår och det var mysigt men kallt. Har några foton men de blev så tråkiga med det gråa ljuset så det är inte mycket att se, tyvärr.

Men nu är vi tillbaka i Skåne och det är precis lika trevligt och härligt som hellst, eller nej förresten sånna vanliga ord i mitt annars så "på pricken"-vokabulär räcker inte riktigt. Det är jävligt grymt brabättrebäst och toppen här (och hoppsan! där kom årets tredje svordom och därmed också den allra sista eftersom jag bara svär max tre gånger om året). Iallafall, idag var jag och grabsen på den årliga fotbollsmatchen som i år var MFF-AIK. Jag är så himla besviken på AIK eftersom det är helt stört hur dåligt det kan gå när de för ett år sedan var Sveriges bästa både i Cupen och Allsvenskan. Jag har en hel del bilder men gnaget spelade så himla dåligt så jag har verkligen inte lust att visa er det. Det blev 1-0 till Malmö men jag lovar er att det hade kunnat blivit fler om inte Turina skött sitt jobb. All respekt till Alex Miller men vad tusan har han gjort med mina hjältar (svartgula hjältar) Martin Mutumba och Bojan Djordic?






Tillbaka hos Schills började jag leka med min nya fjärrutlösare till kameran och den fungerar ju grymt bra, faktiskt över förväntan. Och de tre bilderna ovan är resultat av testfoton. Jackan är förresten den jag fick i födelsedagspresent (tror inte att jag visat den tidigare nämligen) och jag älskar den av hela mitt hjärta. Fast jag är mycket besviken på MQ som rear ut den till ett oförskämt billigt pris! Jag hatar verkligen när de har rea på saker man köpt innan, liksom inte för att jag är ledsen för pengarna som kunde sparats utan bara för att..ja det är tråkigt helt enkelt.

Nu måste jag definitivt sova, imorgon drar vi iväg på det som mycket sannorlikt blir mitt första dopp utomhus. Gud jag är en sån badkruka och hur det går ihop med landets största badare någonsin som inte bangar för att bada någonstans - Amanda alltså - det har jag ingen aning om. Haha!

Yes nu taggar vi inför matchen och så hopp...

20100724158 (MMS)

Yes nu taggar vi inför matchen och så hoppas vi att bästa lag vinner... Ja AIK alltså! :) mitt svartgula hjärta klappar lite extra hårt idag med andra ord.


Sommardagar i Skåne

Ännu en gång kan jag bara ge positiva kommentarer till det här med sms/mms-inlägg men här kommer ett gäng bilder från mina senaste dagar...


Jag på stranden i Falsterbo :)

Hamnen, Lomma

Vi körde och körde och helt plötsligt hamnade vi i ett havrefält någonstans i södra Skåne.

God kycklingsallad-lunch på Gozzip i Malmö C



Vy från Aq va Gott i Lomma

Jag igår när vi njöt av kvällssolen på Aq va gott's uteservering. Det var säkert 30 grader varmt fast det var kväll!

Nu ska vi hämta upp Linus i Båstad och luncha där (klassiska pepes bodega antagligen) sedan åker vi till farmor och farfar Gunnar i Korsberga! Så jag vet inte när vi hörs men jag lovar att vi gör det och då kommer fler bilder :)


Jag är i Malmö C och shoppar i värmen. ...

Jag är i Malmö C och shoppar i värmen. Det är så jäkla varmt och det känns att det är sämre väder på gång. Ni vet hur kvavt det brukar vara precis innan regn och sånt? Men jag klagar inte..no no, jag trivs som fisken i vattnet här nere. Hoppas ni också har det fint :)


@ Falsterbo och har det grymt bra. Det är ...

20100719136 (MMS)

@ Falsterbo och har det grymt bra. Det är säkert 30 grader här bland sanddynerna och jag har mitt sommarjobb - att jobba på brännan - as we speak så det finns inte mycket att klaga på finaste läsare. Det är så här man ska ha det på sommaren! :)


I Båstad glassar man bäst!

Precis som ni kunde läsa här idag så var jag på finalen av Swedish Open och det var riktigt kul faktiskt, trots mitt bristande tennisintresse. Men vi hade så himla bra platser förstår ni. Egentligen hade vi inte tänkt att gå eftersom alla biljetter var helt slut men så chansade vi och gick fram till en biljettlucka och frågade, tanten sa att det fanns två platser lediga A-läktaren och vi tog dom direkt - det var de bästa platserna vid VIP-läktaren och där vi satt var det massor av vip-folk med så där trivdes jag och min mamma. Jag gillar ju sånt glassigt!


Käraste mamma var nöjd med våra topp-platser.

Robin Söderling!

Nicolas Almagro


Jag är osäker på erat intresse för fler bilder så jag tror att det räcker med dessa, vi hade grymma platser helt enkelt och spanjoren Nicolas Almagro vann välförtjänt på bortaplan. Jag tyckte så synd om honom faktiskt, han hade ju verkligen hela publiken mot sig hela tiden. Men mest tycker jag synd om min lillebror som vi lämnade på tennislägret imorse och som verkligen hade velat se matchen men så var han ju en kilometer bort och spelade sveriges bästa junior tennis.


En av höjdpunkterna av dagen var definitivt Hunkydory's kläder då de klädde alla funktionärer under Båstads tennisveckor. Jag älskar den verkligen! Och jag vill också ha en sån snygg kavaj, jag ska försöka hitta bättre kollektionsbilder så ni få se mer detaljerat. Det var verkligen snyggt jobbat och nu har Hunkydory kommit in på min lista med favoritmärken. Me like!

Gissa var jag är? Det är final i swedish o...

20100718134 (MMS)

Gissa var jag är? Det är final i swedish open i båstad och jag och mamma har de bästa platserna. Vi bara halkade in här typ vid VIP och glassar bland goodiebags och piketröjor. Snart börjar singelfinalen så vi hörs! Det är sveriges bästa tennis här helt klart!


Gissa var jag är? Det är final i swedish o...

20100718134 (MMS)

Gissa var jag är? Det är final i swedish open i båstad och jag och mamma har de bästa platserna. Vi bara halkade in här typ vid VIP och glassar bland goodiebags och piketröjor. Snart börjar singelfinalen så vi hörs! Det är sveriges bästa tennis här helt klart!


Alltid lika trevligt med familjen Schill

Mina favoriter, familjen Schill aka los Schills aka Schillarna, jaja you name it..åkte härifrån igår på förmiddagen. De är på sin Sverige roadtrip där de åkte från Sveriges sydligaste udde - Smygehuk till Treriksröset och Nord Kap längst upp i Sverige. På vägen har de som ni vet stannat hos i några dagar och vi har verkligen haft det jätte bra, och nu förbereder min lilla familj för våran roadtrip med start imorgon och har destination Skåne utan stopp. Min lillebrors tennisläger i Båstad börjar på söndag och vad jag och mammy hittar på under dagarna som Linus har sitt läger vet vi än så länge inte. Vi tar nog dagen lite som den kommer. Det konstigaste kommer förresten att vara det faktum att när vi nästan är längst ner i Sverige är våra vänner familjen Schill nästan längst upp hos deras vänner i Tjåmotis (det finns bara 7 invånare där!!!). Sedan kommer världens bästa Schillar ner till sin hemmaplan i Lomma och förhoppningsvis är vi kvar då. Planeringen är lite luddig men jag tror att det blir himla bra.


Här kommer förresten ett gäng bilder från en av våra dagar tillsammans..från dagen vi åkte till Ulvön, har ett helt gäng så ni kan räkna med att det kommer upp fler här senare! :)

Amanda har typ jordens brunaste ben (nej nej jag är inte avundsjuk aaaalls!), här i jämförelse med min mammas.

Jag i ett skrattanfall efter "ät-ett-mariekex-och-vissla"-tävlingen som jag förresten vann!

En liten tupplur ombord på M/F Ulvön påväg till just Ulvön...

Världens bästa Amanda!

Vi fick en lektion i ellära av Ubbe, jag lovar att jag är en expert nu.

Nämen henne känner ni väll igen?

På ulvön var vi ju så klart tvungna att få en privat lektion av Surströmmings Akademiens ordförande Ruben, Ubbe som är intresserad av det mesta och ville hemskt gärna veta allt var överglad. (JA DET ÄR SAMMA RUBEN SOM HADE DEN DÄR SHOWEN PÅ VÅR SURSTRÖMMINGSDAG PÅ YTTERLÄNNÄS)

Min lillebror och Amanda är VÄRSTA badarna och bangar inte för bad någonstans, jag däremot är väll en rätt feg liten badkruka som är lite för kräsen (jag har ju för tusan inte badat utomhus ännu i år)

Med och utan solbrillor i kvällssolen på Ulvön.

På båten hem var det oförskämt kallt i mina små shorts och linne så jag tog det vi hade och svepte in mig i en filt.

Hola bloggers, vi kör på spanska nu efte...

Hola bloggers, vi kör på spanska nu eftersom de faktiskt är bäst i världen på fotboll ;) min familj har blivit stora Nadal-fans tack vare min lillebrors tennisintresse (och jag för att han har snyggast kläder!) så vi är mycket nöjda över fotbollsresultatet. Något jag förresten är MYCKET mer nöjd över är mina skånska favoriter som äntligen kommit och jag är verkligen tacksam över att jag sov till 10 imorse för nu när klockan har passerat halv tre är jag jätte trött. Jag ska ladda om till en jätte härlig dag imorgon, adios amigos. ¡Gracias por su visita aqui! (eller var det alli? Jag glömmer hela tiden om det är de ena eller det andra haha) BESOS


JAG ÄR SÅ GLAD IDAG!

Idag är dagen som jag väntat på i mycket lång tid. Idag simmar Catta 3 kilometer i Vansbro och sedan kommer hela familjen Schill och Östlund hit vilket blir askalas super kul, överkul! Jag laddar hela dagen med strålande solsken och bakning. Perfekt och jag kan knappt vänta till ikväll, så om vi inte hörs på några dagar vet ni vad jag gör. Adiós bloggläsare!
Så här glad är jag idag (bilden är dock fotad dagen efter min avslutningsdans/skolbal)

Gammal outfit och smygreklam.

Sommarbild och en gammal dagens outfit från några veckor sedan, tror att det kan ha varit runt 16 juni eller nåt sånt. Nu är jag en aning brunare och lite mer utvilad. Kul att min lillebror hoppade in i bilden också, han är en sån som alltid gillar att vara med på bild och han älskar uppmärksamheten (även om han inte alltid vill erkänna det). Klänningen är hursomhellst The Garden Collection från H&M och hatten är en sån man får om man köper två solprodukter till håret från Kérastase (som ni förövrigt kan köpa på min mammas salong). Lite smygreklam sådär, och nej jag har inte köpt två solprodukter för håret men som dotter till en frisör har man ju vissa fördelar - dessutom har jag redan alla produkter i Soleil-serien och de rekomenderar jag er starkt. Så! Nu har jag fått det sagt med, men faktiskt tycker jag att ni verkligen borde skynda er in och handla hos min mamma. Idag är hennes sista arbetsdag men personalen på Anybody ser till att hjälpa er om ni känner för att handla. :)

Danskarna vet vad de sysslar med!

Förstår ni hur mycket jag älskar mina nya solisar? Jag såg dom för ett par veckor sedan och kunde verkligen inte motstå, de är ett hundra procent jag. Så rätt och det skulle lika gärna kunna varit jag som designat dom för de där stavas perfektion. Det är ett par Pilgrim-bågar och ja, Danskarna kan verkligen det där med design. Tacka Danmark för det och jag är glad att dessa är ett av mina senaste inköp till min solglasögonsamling!

Snabbspolning till söndag, tack!

Jag längtar ihjäl mig till söndag! Det är 11:e juli då och vet ni vad det innebär? AMANDA KOMMER HIT! :D Ni läsare som följt mig ett tag vet att den tjejen har en sån viktig plats i mitt hjärta, jag har känt henne i hela mitt liv och jag är säker på att vi kommer hänga ihop så länge vi lever. Hon är en sån människa man inte släpper taget om, missförstå mig inte nu, de flesta människor jag släpper in på livet är sånna jag inte vill släppa taget om men grejen med Amanda är att vi kan vara flera månader ifrån varandra men så fort vi träffas är det som om vi sågs dagen innan. Dessutom har vi så kul, hon är en av den bästa som finns. Förresten saknar jag er jätte mycket allihopa, mina favorit Schillar alltså. Och på söndag är det alltså dags, så därför kan vi bara spola förbi torsdag fredag lördag och hoppa direkt till söndag. Ingen skulle vara gladare än jag.
Felix från förra sommaren, jag saknar dig med Felle!

10 Det här visste ni inte om mig!


  • Jag tycker att väldigt många saker är äckligt,och mår dåligt av bl.a alla insekter, när jag har torra händer&fötter och korv för att nämna något på en lång lista
  • Jag kunde skriva mitt namn när jag var tre år, så mitt svenska stipendium kom inte som en stor överaskning för min familj som förstod på en gång att det var mitt namn de skulle ropa ut.
  • När jag var liten sa jag Nollrand, istället för Norrland.
  • Jag är sjukt rädd för att ha glömt saker, så jag måste alltid försäkra mig flera gånger om att jag t.ex packat med rätt saker eller att min mobiltelefon är med.
  • Jag hade en överenskommelse med min pappa "halva vägen var", som funkade så att om jag inte gillade maten som serverades behövde jag bara äta halva portionen eftersom jag åtminstone skulle ge det en chans - dock har det inte hjälpt ett dugg då jag fortfarande vid 16 år ålder är väldigt kräsen när det gäller mat.
  • Jag har grönt kort, vilket är ett slags körkort för golfspelande men jag har inte spelat sedan pappa dog eftersom jag inte varit redo - nu är jag dock sugen på att ta upp det igen.
  • Jag har aldrig druckit alkohol, rökt eller snusat, och har inga planer på att börja heller!
  • Jag hade svart hår när jag föddes, men blev snabbt en lintott med super ljust hår på sommaren.
  • När jag är sjuk är det mest synd om mig i hela världen, åtminstone tycker jag det då.
  • Jag ville att min lillebror skulle heta Johan Fönsterbleck, efter programledaren Johan i Bolibompa och var jag fick Fönsterbleck ifrån har jag ingen aning om, dock tyckte mina föräldrar att det inte var en lika bra idé och gav honom namnet Linus.

Ur något dåligt kommer alltid något bra

Åh fy vilken dålig bloggerska jag varit den senaste tiden, fy fy på mig! Ajabaja hörredudu! Fast det har varit rätt skönt med, men hallå? Det har varit stendött här i en vecka och det är verkligen inte acceptabelt när man ska driva en sån blogg som jag ändå gör faktiskt. Jag har gjort en massa men framförallt njutit av det underbara vädret som varit här i stort sett hela veckan. AMAZING! Men min födelsedag slog ändå allt med sina nära 30 grader och ja, jag hade en perfekt dag. Tack tack mummy och daddy för att ni gjorde som ni gjorde och fick barn på sommaren för det är verkligen det bästa av allt! Jag fick grymma presenter (vi kan gå in på detaljerna senare) och åt en massa (MASSA!) gott fika, både jag och min mamma gillar att baka och fixa så vi är väll mer eller mindre kända för att alltid ha spännande och gott på faten när det är födelsedagskalas. Är så ledsen för att jag inte fotade allt!
Men hur som hellst, här kommer lite blandade bilder från närsomhellst under den senaste tiden!
Jag, lite lagomt sjuk (hade ju magkatarr som ni minns), på midsommarafton som vi firade ute i skärgården.
Sötaste Alissa plockade blommor på min födelsedag :)
Min lillebror Linus på sin 12-årsdag i supercoola Rayban-brills som han fick av mig.
I love u mammi!
Jag känner mig så himla stark just nu. Efter en rejäl dipp med magkatarr och skitmående har jag nu i nästan två veckor bara gjort saker som jag mår bra av. Jag har bara tagit hand om mig själv och jag tror faktiskt att alla behöver sånt ibland, visst att man har sina dagar då man bara tar hand om sig själv och jag har alltid trott att det hjälpt mot stress och sånt men vet ni vad jag lärt mig? En dag räcker inte. Man behöver de här två veckorna för att bli en starkare och lugnare människa, särskilt jag som är ganska stressad på insidan och har relativt mycket omedveten press inombords.
Så nu laddar jag förfullt inför världens bästa Amanda på hela jorden besök, ja hela familjen Schill så klart men mest Amanda. Jag är så tacksam över att jag har henne, hon är en av de bästa personer jag vet och får mig alltidalltidalltid på bra humör. Dessutom ska jag försöka uppdatera bloggen mer regelbundet, men som min nya filosofi - för att jag själv vill det, på riktigt.

RSS 2.0