Fantastiska backhands och torsdagsmys

Vecka 39s sista skoldag är för mig avklarad och även en spanskaläxa, jag ska nämligen vara ledig imorgon. Det är nämligen Jämtsmashen den här helgen, alltså blir det ännu en helg med tennis. Fast jag har dock lite andra planer med, shoppingutbytet i Östersund är inte det bästa men bättre än Kramfors och jag behöver leta efter kläder. Det är ett sug inom mig dessutom finns det en jacka som jag är liiite sugen på att prova.

Precis som ni märker eftersom jag skriver det här inlägget överlevde jag dagen, trots lite tveksamheter då vi hade hela fyra (!!!) lektioner. Haha. Vi hade faktiskt tennis på schemat på idrotten idag och jag måste faktiskt säga att jag blev imponerad över mig själv i vissa stunder. Dock skämdes jag lite över mig själv resten av tiden. Man skulle ju kunna tro att jag är expert på det här med tennis eftersom min lillebror är ett sådant proffs och eftersom jag hänger på tennis en del, det är dock inte riktigt sant. Eller vi skulle kunna säga så här, jag är väldigt (väldigt) bra på tennis i huvudet - jag skulle nog kunna vinna ta en Grand Slam bara genom att se spelet. Att få visionerna översatta till kroppsrörelser är ju dock en annan femma...haha. Annars är mina styrkor vad det gäller idrott fortfarande att se cool ut och att heja på andra, tillexempel fick jag höra ett antal gånger under dagens lektion att jag såg ut som en idrottsstjärna alternativt en person gift med en idrottsstjärna. Det kan vi tacka mina grymt snygga solglasögon för och så klart mitt bling i öronen. Haha. Men det var väldigt kul iaf, och det är ju huvudsaken. Sen kan man ju alltid skylla på raketena för dessa vi använde var verkligen i sämsta laget, sjukt torrt grepp och slitna senor - jag är ju van vid Linus raketar i tiptop skick. Det finns ju en anledning att proffsen byter raket flera gånger varje match, sånt är ju en färsk vara...

Nu ska jag ta en dusch och sedan titta på Idol. Perfekt torsdagsmys!

Tveksamt om vi överlever alltså

Efter dagar av knappt några lektioner är det rätt tveksamt om jag över lever denna mardrömsdag - kan ni förstå att vi slutar så sent som 15.25?!! Herr-e-gud! Oj oj, det är ju otroligt sent förstår ni. Och hela fyra lektioner dessutom, nähä?
Haha, men om vi bortser från ironin har vi ju blivit lite för bortskämda med tiderna den senaste veckan så vi är ju helt ovana vid att sluta "sent". Hursomhellst uppdaterar jag er om hur jag haft det under dagen när jag kommer hem i eftermiddag. Tills dess får ni ha det så bra idag, pusssss!


Kvällsligt videoinlägg

Det här inlägget spelade jag in igår, men ni får se det ikväll :)


Ett besök på min gamla skola

Min skoldag bestod av tre lektioner mellan 8.30-11.00, sånt klagar man inte på eller hur? Direkt efter skolan åkte jag och Magda till vår förra skola för att hälsa på och träffa saknade lärare. Jag hade förväntat mig att alla skulle bli jätte glada över att se oss och typ tappa hakan av förvåning men icke sa nicke. Det var knappt någon som la märke till att vi var där faktiskt, vilken besvikelse! Inte ens rektorn sa någonting, jag menar..hallå?! Vi var ju bland de bästa eleverna på hela skolan (de bästa om vi ska snacka slutbetyg faktiskt) så han borde ju komma ihåg oss. Men alla var helt enkelt för upptagna för att ens lägga märke till oss. Dock gick jag och hälsade på min förra mentor som blev jätte glad över att se oss, jag saknar henne :( Min nuvarande klassföreståndare är ingen höjdare men henne gillade jag. Efter en dryg timme på Ytterlännäs kunde vi konstatera att det var exakt likadant som förut och att alla var precis som vanligt. Ja, förutom att den bästa årskursen lämnat skolan. Det måste vara så himla tomt där nu! Jag kan inte ens föreställa mig hur det är för de stackars eleverna som är kvar. Men vi bestämde iallafall att vi ska ta ett till besök senare för att få träffa fler lärare som vi verkligen ville göra, jag saknar mina favoritlärare JÄTTE MYCKET! :)

Nu ska jag vara en duktig tjej och faktiskt sätta igång med vårt "Cultural worksheet"-arbete som vi har på Engelska A kursen, alltså anledningen till att vi slutade så tidigt idag. Vår lärare har ställt in lektionerna så att vi får arbeta hemma istället,vilket är finemang tycker jag.

Ett historiskt derby

"Apan i buren... Vad e´re som klättrar i buren, Vad e´re som låter som djur, Vad e´re som stinker så jälvligt Jo, de´e en apa i bur. Djurgårn, djurgårn, Djurgårn e´fulast i stan FY FAN !"

Det är en historisk match som pågår, AIK-DIF på ishockeyplanen i Elitserien. Det trodde ni inte va? Att världens bästa lag skulle gå upp i Elitserien men det ska ni förstå mina vänner, att nu är de här för att stanna. Mitt svartgula hjärta klappar extra hårt just nu eftersom jag precis fick veta av min lillebror som sitter bänkad att gnaget leder med 2-0, oavsett sport är AIK-DIF väldigt speciellt och det är ju inte direkt alla lag som fyller Globen. Det är alltså väldigt lätt att inse att det är lite högre klass på Stockholmslagen, dock inte särskilt mycket plus på Hammarby och Djurgården som ni säkert förstår. Men AIK, det är väldigt speciellt för mig och jag kommer alltid att vara stolt gnagare. Jag har det i blodet.

UPPDATERING: Lyckan är total. 5-2 säger allt. Fantastiskt trevligt, muy bien!

Jag behöver er


När är man vuxen?

Ja, när är man vuxen? Eller kanske mer när räknas man som vuxen? Och då menar jag inte den dagen man är myndig och enligt lag vuxen. Utan mer hur samhället ser på vad en vuxen person är.
Det här är nämligen något jag funderat en del på. I Sverige får vi börja övningsköra när vi är sexton men inte ta körkort förrän tidigast som artonåringar, men i USA får sextonåringarna ta sitt körkort. När du är arton i Sverige får du köpa alkohol på restaturanger men inte handla på systembolaget. Eller ett annat exempel som är mycket mer konkret i mitt liv...

När jag var tretton år fick jag mina första kontokort, alltså plastkort att betala med som är kopplade till ett konto i mitt namn. Och på grund av att min pappa inte lever deklarerar jag (precis som alla andra vuxna) varje år, betalar en massa skatt och jag har en årsinkomst över 16 500 kr som är gränsen för att du skattar (minst 30 %) på alla dina intjänade pengar. Det var förövrigt en av anledningarna till att jag inte hade ett kommunalt sommarjobb, för att jag skulle behöva betala 30% av de 3000 kronorna jag isånna fall skulle tjänat. Det var helt enkelt alldeles för dåligt betalt för att jag skulle slita i tre veckor. Men det var inte det som var grejen i det här fallet. Det jag försöker komma till är att jag på många punkter anses vara vuxen, då jag tillexempel har samma förutsättningar som många andra vuxna, men jag är inte tillräckligt vuxen för att ha ett mobiltelefonabonnemang skrivet på mig. Därför står min mammas namn på mitt Tele2-abonnemang, och det jag tycker är så märkligt är att jag ska deklarera men inte får ha mitt eget namn på mitt abonnemang. Det enda de borde vara intresserade av är väll egentligen om räkningen betalas eller inte?

Jag är i skrivande stund sexton år och har alltså nästan två hela år kvar till min 18de födelsedag, men hur vet man att jag är tillräckligt vuxen om två år? Många artonåringar har inte alls den mognaden som krävs för att ta viktiga beslut eller bara vanliga beslut, som tillexempel lån eller hur mycket måtta man ska ta med till fester. Vem säger att jag som sextonåring är mindre mogen än en artonåring, jag skulle vilja veta vem som kom på det här med 18=vuxen=klarar sig helt själv. Och framförallt, hur de kom på det? Har ni några teorier får ni gärna dela med er av dem. Det skulle vara intressant att veta faktiskt, för personligen har jag ingen aning alls!

Skolsnack

Gång på gång chockas jag av hur slappt det är på Naturvetenskapsprogrammet och det påminner jag er också om rätt ofta. Idag var så klart inte ett undantag. 7/8 av NV10 hade tre lektioner och 1/8 (den fransktalande delen) hade två där de började 11.30 och slutade som vi andra 14.30, vill ni veta vad vi gör på lektionerna? Faktum är att vi mest sitter och pratar, helt enkelt oförskämt slappt. Men jag klagar absolut inte, no way no no. Sånt gillar vi.

Kommer ni ihåg det här inlägget där jag berättade om min mardröm om att Kemiprovet skulle bli mitt första "dåliga" resultat? Vi fick tillbaka dem idag och det var en lättnad att se resultatet. Jag fick VG och andades ut, puuuh. Max betyg för det här provet var faktiskt VG :) Men det var verkligen ett otroligt oväntat resultat, jag var helt säker på att jag skulle få godkänt.

Nu ska jag pluggeliplugga till morgondagens Naturkunskapsprov som förrsten känns otroligt fånigt att vi Naturare ska läsa med tanke på att vi ska läsa om i princip samma saker i Biologi A. Aja, kärnämnena är inget jag kan styra över. Även om jag gärna skulle vilja (bort med Historia A, tack!)

Personligt rekord och en pokal

Den här helgen har jag slagt personligt rekord, big time! Exakt 18 timmar i Kramfors tennishall, vad säger ni om det? Antingen kan ni bli otroligt imponerade eller så tycker ni att jag är den tråkigaste människan i vääärlden. Haha, personligen är jag både imponerad och förfärad. Men vet ni en sak? Jag har hunnit med en massa ändå. Tillexempel 5 timmars plugg, 12 timmar sömn och ja så var det ju de där 18 timmarna med tennis. Så nu är jag definitivt värd priset som världens bästa storasyster.
Linus i rosa och svart.

Tyvärr är inte Kramfors tennisklubb den bästa på att arrangera tävlingar då det så gott som alltid blir något strul. Denna gång något så pinsamt och sjukt som att matcherna var otroligt försenade. Det mest extrema var att en match som skulle börjat 21.00 igår kväll inte drog igång förrän vid 00.30 och de kunde gå av centercourt strax innan 03.00. Stackars stackars barn säger jag bara, även om just den yngste av spelarna i den matchen är 15 år. Och Linus sista match var färdig 23.00, kan ni gissa när hans nästa var sedan? 08.00! Och det betyder att han klev upp 06.00 för att ladda och hinna komma igång. Come on, låt barnen hinna få sin sömn åtminstone. Så till nästa tävling har jag bestämt att jag ska vara tävlingsledare och ja, kanske ska jag ta över som chef över hela anläggningen (den planen är dock något jag inte delat med mig av till någon annan än la familia)


3:e plats i PS12 - Linus Lövgren. Klart godkänt om vi säger så.
Nu ska jag ladda om inför en ny skolvecka, två prov också ska jag vara ledig på fredag. Dock har jag inte frågat om lov ännu, det måste jag komma ihåg att göra imorgon. Hoppas ni haft en mysig helg, sov sött bloggers. Vi hörs!

UPDATE: när man jobbat hårt i kiosken får ...

20100925308 (MMS)

UPDATE: när man jobbat hårt i kiosken får man väll belöna sig själv? Jag tar en pizza nu fast min tränande bror är duktig och äter husmanskost. Duktig pojke. Mm, nu ska jag äta mig proppmätt! :D


Ser jag ut som ett trevligt kioskbiträdand...

20100925304 (MMS)

Ser jag ut som ett trevligt kioskbiträdande nu? :) totalt har jag haft elva kunder och det går riktigt bra faktiskt. Snart bara en timme kvar... Vad gör ni mina söta bloggläsare? Puss!


Det blev verkligen inte som planerat

För nästan 10 timmar sedan informerade jag er om att jag skulle ha sovmorgon idag, det blev inte så :( Jag har lärt mig att det är dumt att skriva/säga saker innan man gjort de. Jag vaknade klockan 5.34 av mardrömmar, det är väldigt ovanligt eftersom jag i stort sett aldrig drömmer den typen av saker. Kan ni gissa vad jag drömde om då? Det känns nästan lite patetiskt eftersom det inte var några farlig monster eller liknande. Jag drömde om gårdagens Kemi-prov och om att jag skulle få mitt livs första IG. Fy vilken hemsk tanke. Och tur är väll att det endast var en dröm, för även om jag inte är jätte nöjd med hur det gick så skulle jag aldrig kunna skriva ett IG-prov.

Jag kunde iallafall inte somna om så jag plockade upp min dator och såg på en massa webb-tv. Sedan blev jag enormt sugen på att måla naglarna. Efter veckor av rosa-röda nyanser är mina naglar nu mörkblåa, det är verkligen bra att ta en paus från vissa färger. Dessutom är det ju snart Oktober vilket innebär att det är s.k rosa månad och det kan väll vem som hellst räkna ut att det innebär rosa naglar varje dag.
Nu ska jag äta frukost och antagligen får jag lägga om planerna på att plugga innan tennisen eftersom jag börjar bli trött nu. Nej, en powernap är vad jag behöver om jag ska orka vara på tennishallen hela dagen.

Regn och rusk-update

Imorse vaknade jag av att regnet piskade mot mitt fönster, vad mysigt tänkte jag och gosade till mig under mitt duntäcke. Två minuter senare ringde mitt mobilalarm och min lilla gosbubbla sprack.


Skolan gick bra trots att provet inte alls kändes så värst bra, grejen var inte att det var svårt utan att det nästan var lite för lätt så jag hade slarvat med pluggningen och därför inte var särskilt säker. Hm, ajabaja Felicia. Bättre lycka nästa gång I guess.. Tyvärr kom inte min röst tillbaka idag heller - ingen verkar ha förstått var den tagit vägen och jag har fått skämmas vid minsta lilla ordsyttring eftersom jag låter så vansinnigt konstig. Haha. Men så är det ibland.

Efter skolan, som slutade 13.05, tog jag mitt pick-och-pack (min väska vägde typ 6 kilo) och gav mig av mot tennishallen. Linus hade som ni vet match, ja en hel del andra tennisspelare också så klart, och förutom en timmas matpaus var jag kvar på hallen hela tiden fram till klockan 21. Kan ni förstå att det var åtta timmar? Helt galet starkt jobbat av mig säger jag bara. OMG! Linus hade iaf två matcher och sedan kollade jag även på min klasskompis match. För att hålla mig sysselsatt när jag är på tennis fotograferar jag ganska mycket, tyvärr är det svårt att få bilderna varierade så det mesta är samma samma. Men här kommer iaf några foton. Från idag. Indoor Open 2010.


Min lillebror, Linus, närmast i fotot.



Och två foton från Daniels (i rött) match.


Nu är det precis lika ruskigt väder som imorse och jag ska njuta av att åter mysa under mitt duntäcke, åh jag älskar verkligen det! Imorgon ska jag ta sovmorgon och sedan plugga en massa, hela eftermiddagen kommer att spenderas på tennishallen eftersom jag förutom att vara supportrande syster även har två timmars arbetspass i kiosken, visserligen är det min mammas jobb men hon ska till IKEA och bad mig verkligen om att jag skulle ställa upp. Vaddå orättvis fördelning? Jag skulle nog säga att jag är för snäll ibland, helt otroligt snäll. :)
Sov gott mina kära bloggläsare, dröm sött :)

Har ni hört min röst?

Klockan är i skrivande stund 21.46 och jag har tappat rösten. Ja, det är sant. Var den har tagit vägen har jag ingen koll på men om ni hittar den så vore det underbart om ni kunde kontakta mig. Det är en tjejröst i dialekt-version rikssvenska.

I bloggen behöver man ju som tur är ingen röst (om det inte gäller videoinlägg alltså) så det här funkar än så länge. Idag i skolan hade jag nog världens jobbigaste prov, kul att starta med ett sånt va? Men om vi ska se det positivt..det kan bara gå bättre. Eller hur? Grejen var inte att det var svårt utan det jobbiga var att jag hade så mycket att skriva på varje punkt. Det har aldrig någonsin i världshistorien hänt att jag behöver hela lektionstiden (plus 10 minuter extra) alltså 90 minuter för att skriva ett prov. Inte ens min NP-prov uppsats i svenska tog så lång tid att skriva. Hur det gick kan vi ta när jag får tillbaka det.

Nu sitter jag och laddar inför morgondagens första prov i kursen Kemi A, förhoppningsvis går det finemang för det skulle vara super kul! :) Efter skolan kommer jag befinna mig på tennishallen eftersom min lillebror tävlar. Så vi får se hur det blir med själva bloggningen men jag ska iallafall försöka få till ett sånt fint mms/sms-inlägg som jag brukar köra på. Gillar ni dem eller?

Vardagslycka! Hur härligt är det inte att ...

20100923302 (MMS)

Vardagslycka! Hur härligt är det inte att komma hem efter en lååång dag i skolan och se att ens rum är helt städat och att sängen är renbäddad? Jag har tänkt ta tag i det hela veckan men inte tagit mig tid/orkat. Min mormor är utan tvekan bäst i världen. Fantastiskt positiv överraskning alltså och det gjorde min dag. Tack mormor för att du alltid ställer upp, utan att jag ens sagt något om det.


Dagispolitik

Jag hade egentligen inte tänkt att blogga om politik eftersom jag föredrar att inte diskutera politik då det precis som pengar är en sak jag inte tycker om att prata om. Eller så här är det, själva debatten tycker jag är intressant, men vad var och en röstar på anser jag vara varje persons ensak. Men visst, skulle någon fråga mig om vad jag skulle rösta på har jag inget emot att berätta vilka min röst skulle falla på. Iallafall, så här ser årets röster ut i min kommun - Kramfors. Hört talas om "röda Ådalen"? Hahaha, det stämmer verkligen fortfarande. Varannan sosse och nästan exakt lika många Sverigedemokrater (397) som Folkpartister (396).

Men om vi ändå ska ta lite åsikter tycker jag att det är otroligt barnsligt och fjantigt det här som alla håller på med med Sverigedemokraterna. Och Lars Ohly's dagisnivå vill jag knappt ens prata om. Jag tycker inte heller att SD är ett bra parti och jag håller inte alls med om vad de står för men snälla, bete er som vuxna människor och alla är vi ju människor som ska behandlas lika. Vad skulle hända om tillexempel Fredrik Reinfeldt skulle vägra att gå in i samma rum som Mona bara för att de har olika åsikter om skatterna? Vi lever i ett demokratiskt samhälle och om nu 323 832 svenska medborgare anser att SD ska in i riksdagen är det väll bara att acceptera och istället för att bedriva en politik likt dagis sätta sig ner och diskutera frågorna. Riksdagen ska spegla Sveriges befolkning och jag tycker att all energi som går åt att smutskasta Åkesson istället borde läggas på att tänka efter vilka åsikter 5,81% av vårt land har. Istället för att stänga ute Åkesson precis som han vill stänga ute muslimerna är det dags för samtliga politiker och mediabevakare att växa upp och tänka efter vilka budskap som sänds ut till befolkningen. Och framförallt på hur vi kan få samhället att få sunda demokratiska värderingar...


Nog är det tragiskt alltid, men er sandlåde-jargong är faktiskt nästan lika tragisk.

Smekmånaden är över

Darlings, glöm allt jag någonsin skrivit om vilken slapp linje Naturvetenskapsprogrammet är. Om vi bortser från att vi idag bara hade tre lektioner (en där vi jobbade flitig som bara naturvetare kan med matten, en Kemi där blandannat jag ställde upp på bilder till en tidning som ska skickas ut till årets årskurs nio och en engelska där vi bara satt och pratade) så har vi gått in i riktiga prov-veckor och vi har stora prov i stortsett alla ämnen vilket är GALET jobbigt. Och för att citera vår skolcoach...smekmånaden är över. Den är definitivt över.

Vad gör jag här förresten? Jag har valenselektroner och kvarkar att hålla reda på, och för att inte tala om "Redogör för ett ärendes gång från förslag till beslut" - den punkten hatar jag mest av alla. Dagens diss på det mina vänner. Önska mig lycka till!

Pluggstress på en tisdag

Har inte riktigt tid att blogga så vi kör på en videoblogg. Och Vila i Frid, Victor. Alla mina tankar går till hans vänner och familj.

Jag är på mingel med snittar och som ni se...

20100920298 (MMS)

Jag är på mingel med snittar och som ni ser blir det "I rymden finns inga känslor". Jag är här med tre nv-flickor och vi har haft det himla trevligt. Hursomhellst blir det rätt coolt eftersom regisören är härifrån och i stort sett hela filmen är filmad i området. :) så klart kommer jag uppdatera er om mer senare. adios bloggers!


19 september

JAG LEVER!

Det är helt otroligt hur farligt det är (ur bloggperspektiv) att inte blogga en dag, för då kommer en dag sen en till och en till..ja resten kan ni räkna ut själv. Vips hamnar man där jag hamnat såå många dagar vilket innebär bloggpaus big time. Inte bra, inte bra alls. Och jag som planerat allt så bra med bloggen, att den skulle växa och få en nystart iochmed mitt domänbyte. Jaja, man ska inte gråta över spilld mjölk eller älta det som varit. Nu är jag här iaf.
Jag sitter i min säng och "pluggar", rättare sagt försöker plugga men ni ska veta hur galet svårt det är. Jag har ju inte kommit in i pluggrutin ännu, senast jag riktigt råpluggade måste ju ha varit i slutet av maj (?) och nu är det mitten av september. Då förstår ni ju hur svårt det är. Min spanska uppsats är jag som tur är åtminstone helt klar med och den är mailad till min lärare dock har jag ju både prov i Kemi A och Samhällskunskap A nästa vecka. Det som stör min pluggning är det faktum att jag känner att jag redan kan det mesta, det är mycket repetition från årskurs nio och tro det eller ej (för det är knappt så jag tror det själv) men jag har ganska lätt för Kemi. Problemet är bara hur jag tar min kunskap från nian till en högre nivå dvs. gymnasiekursen. Hur står sig min kunskap och mitt mvg från grundskolan mot kriterierna för gymnasiet? Det är där problemet är, för oftast slutar jag plugga när jag är mätt på kunskap. Dessutom är det en del saker som är lite mer komplicerade. Och jag nöjer mig fortfarande inte förrän jag gjort mitt bästa. Jag tror att vi tar en fortsättning följer på den här fronten. Proven är ju inte förrän i slutet av veckan.
Har jag visat er mina brillor förut? Jag har lite problem med dom eftersom jag inte har ett stort synfel utan det är något litet som bara korrigeras och då får jag ont i huvudet eftersom mina ögon är vana vid att göra det själv. De är ju till för att ögonen (och jag) inte ska bli så himla trött och dessutom ser jag ju lite mer intelligent ut ju. Haha, som värsta advokaten va? ;) Bågarna är, om någon undrar, från Peak Performance.

Tisdag och tennis

14 september. En stor dag i tennisvärlden. El toro, tjuren, Rafa the bull tog sin första US Open vinst men om vi säger så här...det var hans 42:a senior-titel så om ni frågar någon i min familj så skulle vi absolut svara att Nadal är den bästa tennisspelaren. Med all säkerhet är ni, mina läsare, inte ett dugg intresserade av tennis och jag förstår er för jag har varit precis likadan ganska länge men nu har jag börjat acceptera att jag aldrig kommer bli av med tennisen i mitt liv (eftersom Linus älskar det och eftersom en fjärdedel av hela min klass går NV+tennis) har jag insett att det faktiskt är lika bra att börja bli lite intresserad, eller åtminstone lite insatt, jag hänger ju ändå med på tävlingar och sånt. Någon i tennisklubben tyckte faktiskt att jag kunde bli tennisdommare, men vet ni vad? Än så länge håller jag mig till att veta vem som vinner de stora tävlingarna och dessutom tycker jag att det är bra av mig som håller reda på reglerna. Nu vet jag ju tillochmed vad tie-break är!
Rafael Nadal, imorse efter vinsten mot Novak Djokovic (stavning?). Bildkälla
Förresten är det nog världens sämsta väder som dragit in över Sandslån idag, spöregn och iskall temperatur säger väll allt? Det hamnar helt klart på första plats på dissar-listan, ogillas helt enkelt.

Vad har ni för er?

Hej på er! Det måste vara solen som ger mig energi för jag känner mig ovanligt energifylld för att vara sjuk, bra va? Och det visar också på hur de flesta dagar är nu på hösten för imorse var det regn och rusk så jag tog min röda regnjacka och nu på eftermiddagen är det strålande solsken. Sånt gillas skarp!

Jag kom iallafall rätt nyligen hem från skolan, trots att jag slutade 14.30, efter skolan gick jag till tennishallen eftersom Linus tränade och jag tänkte åka hem med honom och mamma när hans träning slutade klockan 15.00. Vi blev ju så klart kvar på tennisen några minuter extra eftersom min mamma alltid (och då menar jag verkligen alltid) börjar prata med någon. Det märks att frisöryrket är ett väldigt socialt yrke och ibland känns det faktiskt som om hela Kramfors tillhör hennes kundkrets.
Nu ska jag gå ut och eftermiddagsfika med familjen eftersom mamsy för ovanlighetens skull är ledig idag, så mysigt! Och för att knyta till rubriken, vad har ni för er idag?

Den där söndagsångesten...

Det är söndagkväll och jag sitter här helt utan sån där jobbig söndagsångest som jag alltid brukar ha, ni vet den här känslan av tomhet och att det blir en lååång vecka till. Men somsagt, inte ett spår av det vilket är mycket skönt och vill ni veta varför? Jo, för det första har jag märkt hur mycket man faktiskt kan hinna med på en söndag. Jag har nämligen varit jätte efektiv idag, nästan helt otroligt omänskligt oFelicia-igt eftersom jag både städat (vilket  i min värld betyder dammsuga) hela huset, bakat kanelbullar (mycket credd till mig eftersom de är godast i världshistorien), pysslat om mig själv med hela reload-kittet (inpackningar, peelingar, ansiktsmasker, 20 lackade naglar osv.) och lägg märke till plural i den senaste parantesen eftersom jag gjort flertal av varje, dessutom har jag hunnit med att plugga. Ja, och lagat mat förståss.

Den andra anledningen till att jag inte alls har ångest att helgen redan är slut är helt enkelt att jag inte har någonting mot att vara i skolan. Klassen är jätte härlig och lektionerna helt okej, det enda minuset är ju vårt schema med sjukt långa håltimmar så summan av kardemumman (visst är det så man säger?) är att måndag morgon gärna kan komma. Fast ska jag vara heeelt ärlig så är väll inte måndagmorgon något jag direkt ser fram emot, det är ju mer ångest laddat än själva söndagkvällen.

Nu väntar jag på att mamsen ska komma hem från hennes stockholms-weekend (som jag är väldigt avundsjuk på). Gala-middag i Blå Hallen med hemligt uppträdande (den som gissar rätt på vilken artist det var får en länk!) och shopping säger väll allt?

Ett skepp kommer lastat...

..med vaddå? Ett stycke 16årig flicka med en skopa (en hink!) förkylning!

Som ni vet (eftersom jag tjatat om det hela veckan) är jag jätte sjuk och eftersom jag inte har tagit mig tid att vara riktigt hemma-sjuk så blev det förståss idag när jag är hemma hela dagen. Inatt drömde jag en massa konstig och jag gissar på att det var sånna feberdrömmar eftersom jag halv sju helt genomsvettig. Därför har jag i stort sett spenderat hela dagen under täcket, stundtals i soffan men mestadels i sängen. Och precis som alltid när jag är sjuk blir jag sugen på att shoppa, eller egentligen inte på själva momentet att gå i affärer och prova-stå i kö grejen utan jag blir sugen på kläder. Nya kläder. Jag har hittat några favoriter som jag absolut tänker visa för mamsen när hon kommer hem imorgon, hon är förresten på kurs i Stockholm denna helg och ikväll ska hon på galamiddag i Blå Hallen (jaa! där Nobelfesten är), iallafall är det via min mammy man går om man vill ha som man vill (observera att "man" byts ut mot "jag" i den meningen).

Och eftersom mamsen roar sig är jag s.k barnvakt till min lillebror, fast det är ju inte ett så värst jobbigt uppdrag när han är 12 och sköter sig själv. Fast han är himla jobbig ibland ska ni veta, han börjar bli en sån där jobbig tonåring ni vet...jag som trodde att killar alltid var några år efter och att jag skulle hinna fly fältet innan han blev sån. Fast oftast är han min lilla gulle.
Nej nu ska jag ta mitt snor och min hosta (sjukt ofräsch mening, jag vet) och logga ut härifrån. Nu vet ni att jag lever. Over and out // ert mobila förkylningsvirus.

Everything changes, slow down.

Har ni tänkt på hur vi förändras varje dag? Jag började att tänka på det i samband med en blogg jag hittade med en tjej som la upp en bild på sig själv varje dag i tre årstid och jag kom då och tänka på hur jag faktiskt förändrats på några år. För många av er som vet vem jag är även utanför bloggen kanske tänker att jag alltid varit samma gamla (njaa?) Felicia Lövgren eller så kanske ni tänker på hur jag faktiskt vuxit upp. Personligen tycker jag att jag i stort sett alltid varit som jag är, eftersom jag är mig själv, men det stämmer ju inte riktigt. Om man tillexempel jämför med hur jag var som trettonåring och nu när jag är sexton så är jag mycket mer mognare nu, även om jag alltid varit rätt mogen. Även utseendemässigt ser man att jag blivit äldre. Men vet ni en annan sak jag har tänkt på? Jo, det faktum att alla som börjar sexan bara bli mindre och mindre, jag såg några tjejer i min lillebrors klass idag och blev helt otroligt chockad. De kan inte ha varit längre än 137 cm och såg mer eller mindre ut som min kusin Evelina och vet ni vad? Hon är sex år! Vissa säger att vi tydligen också var så små men jag måste nog säga det att jag var verkligen inte så liten i sexan. Så liten var jag när jag var 10 år, precis som jag är på bilden nedan.
Här är jag alltså 10 år bilden är tagen av någon fotograf på "Fota Folk" i Umeå. Precis så här ser de flesta som går i sexan ut.


Från 2007, i början av sjuan när jag var en liten sjuubeeare (uttalas: 7b:are) och hade ljusbrunt hår.

2009, precis ett år sedan och jag hade precis börjat mitt sista år av Grundskolan.

2010, exakt en månad sen.

När jag förra året började nian lovade jag mig själv att jag skulle tänka på mig själv i första hand och se till att jag fick så bra förutsättningar som möjligt i skolan och att jag kämpade ända in i mål, det är något jag också klarade i och med att jag den elfte juni tvåtusentio gick ut grundskolan med 320 poäng, svenska stipendium och högsta betyg i 16 av 17 ämnen. I år när jag tog steget in i Naturvetar-vägen har lag lovat att jag ska må så bra jag kan exakt hela tiden, att jag ska säga till om något är fel, att jag ska gå min väg och få så mycket bred kunskap som möjligt och så klart att jag ska njuta och ta till vara på de här tre åren. Hittills tycker jag att jag hållit mina löften riktigt bra och klassen känns grymt bra. Vad säger vi om jag säger bästa klassen? NV10 så klart! :)

Torsdagmorgon

Vi har elektricitet igen!

Hurra hurra och allt sånt gädjeprat. Nej, det är för tusan en självklarhet ju! Jaja, E.ON höll inte vad de lovade och istället för att komma tillbaka 21.30 kom strömmen tillbaka 23.30. Och nej, jag var inte vaken tills den kom tillbaka. Jag var så trött och grining så jag somnade vid 21.30. Nu sitter jag här med lite bättre humör än igår men jag är otroligt opeppad på skola idag, jag är så himla sjuk och jag tror tillochmed att det kan vara lite feber som börjar komma till min kropp. Så nu sitter jag här i en hood och känner mig lagomt fresh, egentligen har jag haft en liten typ av regel för mig själv som säger att jag inte har hood-tröjor i skolan men idag tänkte jag faktiskt att äsch, är man sjuk så är man och vem orkar gå omkring i tighta jeans när man är en liten sjukis? Då blev det ett enkelt val om att ha leggings och min f.d klass-munkis.

Vi får se om jag bloggar från skolan annars uppdaterar jag er när jag kommer hem, lycka till idag bloggläsare. Adíos fellas!

Vet ni vad? Det är så sjukt deprimerande a...

20100908289 (MMS)

Vet ni vad? Det är så sjukt deprimerande att vi på tvåtusentalet har strömmavbrott, det borde inte finnas sånt helt enkelt. Hemma hos mig har vi varit helt utan elektricitet sedan 16 och jag börjar snart klättra på väggarna. Fy vad irriterad jag är! Och ni ska veta en sak, kära bloggläsare, att jag bli väldigt sällan irriterad men om jag blir det är det för att jag helt enkelt kräver att saker i min omgivning ska fungera tiptop. Åhh jag förstår inte hur de överlevde förr i tiden, vi har ju för tusan inte ens kunnat laga någon vettig mat ännu. Enligt E.ON ska den komma tillbaka vid 21.30, tidigast. Så klart! Snälla, var är elektriciteten när man på kvällen behöver den som bäst?


Förkylningar suger!

Jag absolut hatar min förkylning. Och jag har absolut inte tid att vara sjuk nu. Jag mår dåligt i precis hela kroppen. Fy!

Kan ni gissa var jag är? På tennishallen...

Kan ni gissa var jag är? På tennishallen! Det är ju inte direkt där man förväntas möta mig direkt, men ni förstår att min lillebror åkte ner hit efter skolan och jag väntar på mamma som jag ska åka hem med. Hon har haft massage-timme nämligen, vaddå avundsjuk? Aja, jag får be mamsen om att hon får boka in en sån tid till mig också. Förresten är det ju mina klassisar som spelar för tillfället, vi har ju faktiskt ett tennisgymnasium här och tenniseleverna utgör en liten fjärdedel av hela klassen. Jag bloggar mer senare!


Sov gott!

Med den här bilden från Aftonbladet.se säger jag godnatt för att pluggeliplugga lite i sängen. För vem vill ha lägre IQ på grund av sömnbrist och med tanke på mina tillfälliga andningssvårigheter är det nog bäst att jag pallrar mig till min kudde så tidigt som möjligt om jag vill sova. God natt bloggers, dröm sött!

Videoinlägg om vilken besvikelse Ullared var!

Kvällsvideoinlägg om Ullared, mitt blöta hår och sådant snack.

Måndagsbloggning

Första skoldagen på denna vecka är nu avklarad och jag sitter på min mammas jobb och väntar på att hon ska sluta jobba. Jag tror att det är typ tjugominuter kvar så efter det åker vi hem. Skolan var precis lika slapp som vanligt och jag förstår verkligen inte hur det är möjligt att vi har det så lugnt. Veckans enda läxa är artkunskap till imorgon som jag måste plugga på. Vi ska kunna artbeskriva 30 växter samt 7 på latin, blommorna är väll helt okej men träden? För mig ser alla i princip exakt likadana ut, jag är verkligen inte ett dugg intresserad av växter och naturen. Frågan man kan ställa sig då är ju varför jag valde naturvetenskapsprogrammet och det kan jag faktiskt berätta för er. Jo, religion är något av det tråkigaste jag vet och när jag såg Samhällsprogrammets hög med böcker insåg jag att jag verkligen valde rätt när jag velade mellan SP och NV. Visserligen ska vi läsa Historia A i tvåan som inte är en favorit egentligen men vet ni vad, det vägs upp med att vi läser 100 poäng Matematik på en termin. Alltså lika mycket som vissa läser på 4 terminer. Nu har mammy jobbat klart och jag kan avsluta det här inlägget med att jag är jätte nöjd med NV10. Det känns bra och det är väll det som är huvudsaken?

Förresten är jag jätte sjuk och vill hellst bara ligga under mitt duntäcke och se på film, typiskt denna höstförkylning!

Hej på er :) jag sitter på tennishallen ...

Hej på er :) jag sitter på tennishallen och läser senaste numret av Glamour fast jag vet egentligen inte varför jag är här. Eller jo det vet jag ju, Linus tränar och jag hade ärenden med mamma. Men de sista 20 minuterna av hans pass har jag ingenting att uträtta. Förresten tycker jag att ni tennisintresserade kan pallra er till den stora staden Kramfors nästa vecka för det är en stor internationell tävling för juniorer här. Om jag kommer hänga här vid banorna kan vi ju låta framtiden utvisa men ett som är säkert är ju att min kära bror kommer spendera all sin lediga tid här nästa vecka. Hoppas ni har en trevlig söndag för det ska jag ha. :)


Ha en härlig fredag

Solen skiner och jag har några minuter över på denna fredag morgon innan jag ska vidare till skolan. Vi natur-ettor slutar 13.05 idag så det är mycket trevligt, ja förutom våra fransktalande klassmedlemmar som har en lektion mer på fredagar. Jag är så glad att jag har spanska som språkval.

Vi hörs i eftermiddag!

Skämt-å-sido

Kalles kaviar ringde och ville ha tillbaka sin look... hahaha.

Blond och blondare här, eller ja, syskonen Lövgren som ni vet. Vi är så snygga alltså! Blonda, blåögda, väluppfostrade och mycket intelligenta - vad mer kan man begära egentligen? ;)

Lanvin for H&M

Åh, jag är supertrött efter en slapp skoldag. Jag förstår verkligen inte hur jag ska orka med allt i typ november/december när det börjar mörkna och vi har massvis med läxor när jag är så här trött nu och den enda läxa vi haft är att läsa igenom ett papper typ. Fast de problemen löser jag då. När jag alldeles nyss läste igenom mina mail blev jag jätte glad när jag såg att det nya designsammarbetet för hösten är "Lanvin for H&M" jag är vanligtvis inte något jätte fan av Lanvin fast jag tror att det blir grymt coolt. Lanvin har ju faktiskt de bästa ballerinapjucksen. Så det blir riktigt spännande att se hur den kollektionen är.

Videoblogg



RSS 2.0