Efternamnet gör uppenbarligen skillnad

Ta en titt på det här videoklippet med min söta kusin Rosanna, ni får så klart tycka vad ni vill men jag tycker iaf att hon är hur duktig som hellst. Det är rätt cool egentligen hur man ärver saker, alla i min släkt som heter Challis i efternamn har en enorm musikalisk talang. Det liksom finns i blodet. Och så döptes jag efter farmors sida (vilket absolut inte är något fel!) till Lövgren också måste jag skriva på tangenterna när jag ska spela keyboard/synth för att jag ska komma ihåg vilka det är jag ska plinka på. Haha! Hursomhellst, here you go - Rosanna Challis!
Min kusin Rosannas version av MGMT - Kids, ta er tid!

Tuff dag med heldags-rep.

Åh hjälp, jag är så otroligt trött. Dödstrött och mina ögon faller snart ihop. Det har varit en tuff lång dag med repetitioner hela tiden, min grupp var nog minst förberedda och vi har även det största liveframträdandet. De flesta andra har färdiga saker som bildspel och liknande. Det blev mycket fram och tillbaka men på general repetitionen tror jag faktiskt att vi satte det - we nailed it! Jag är så himla glad att jag har världens bästa Fia i min grupp, tack för henne! Hon är ju värsta proffset ju och jag är otroligt glad för mina få repliker.

Ikväll har vi ett slags vernissage och redovinings så om ni känner för det kan ni komma till Folkets Hus i Bollstabruk vid 18.30 och titta, vi har fritt inträde plus fika försäljning i pausen. Ska även försöka få min lillebror att fota så att jag har bilder att visa för er, men det får vi se hur det går med.
Jag måste nog ta en powernap nu, har nog inte varit så här trött på länge. :)

Veckoschema

Imorgon är startskottet för de två sista skolveckorna på ytterlännässkolan, någonsin! Det känns både helt amazing och lite sorgsett - har ju ändå varit där varje vardag förutom lovdagar i fyra år nu. Dessa två veckor ska jag njuta som bara den, inga läxor och inga prov och inga inlämningar och inga redovisningar. High-five på det!
Så här ser veckoschemat ut för kommande vecka!
MÅNDAG - Heldag med rep. på Folkets Hus, alla nior har vernisage/redovsining klockan 18.30 - kom dit!
TISDAG - Temadag (halvt hälsa halvt något annat)
ONSDAG - Skola till 11, därefter stor fixning inför balen på kvällen
TORSDAG - Sovmorgon till efter lunch gissar på att jag börjar 11.30, har sedan mina 3 sista lektioner någonsin
FREDAG - Komplediga för måndagens bestyr.
Vad jag ser är denna vecka helt amazingly perfekt, nu - packa inför morgondagen. Mitt, Fias och Angelicas svenskaprojekt kommer vara helt galet. Behöver jag ens nämna att jag ska packa en madrass, täcke och kudde till skolan imorgon? Det blir något värt att minnas. Utan tvekan.

Hello bloggy, det är morsdag och eftersom...

Hello bloggy, det är morsdag och eftersom att min present är lagad middag med efterrätt har jag rätt fullt upp i eftermiddag. Tur att jag inte har några läxor iaf, puuh! På menyn står hursomhellst chilimarinerad lax med klyftpotatis och mangosallad och efter serveras mango sorbet. Har redan gjort den här maten en gång så jag vet att det är gott, men lite stressigt med de olika momenten är det allt. Därför får ni nöja er med ett sms-inlägg idag, det går förresten inte att pointera för många gånger hur bra den här funktionen är. Det gör bloggen tillgänglig exakt hela tiden eftersom jag det i princip inte går en sekund utan att jag har mobilen till hands. Nu har jag i varje fall inte tid med er längre, vi hörs imorgon.


Jag är på väg hem från sundsvall efter...

Jag är på väg hem från sundsvall efter en hård dag, klev ju faktiskt upp vid sju imorse eftersom så mycket skulle göras. Nu har jag iaf magen full med McNuggets och ett par påsar fulla med kläder och accessoarer. Men det är inget ni kommer få ta del av eftersom alltihop är till våran avslutningsdans på onsdag. Fast bilder kommer så klart efter det, men det är en annan historia. Vi hörs sen!


Matglädje

Yes! Pizzaa, mmm... barapapapapa...I'm lovin' it! Jag tror att jag aldrig gillat pizza så mycket som nu, fast jag är ju ingen pizzatjej egentligen. Har ingen aning om ifall det är bra dagen efter-kräksjuka mat men jaja - har ju redan avklarat det värsta. Nu njuter jag bara!

Tristess.

Resultatet av en trött/sjuk/uttråkad bloggerska i kombination med en säng och ett stycke systemkamera...

Ge. Mig. Mat.

Nu börjar jag verkligen bli frisk, jag är på bättringsvägen om vi säger så. Jag håller på att dö av hunger, känner verkligen hur jag tynar bort här. När jag är sjuk svälter jag mig själv, det är inte för att jag vill det utan för att det är som signaler inom mig som sänder ut tecken på att allt i matväg är fel. Så nu har jag inte ätit något på nästan två dygn vilket innebär att jag känner mig fullkomligt tom. Självsvälten funkar ju så länge jag faktiskt är sjuk (för när jag är sjuk blir jag väldigt sjuk och det är mest synd om mig i hela världen) men när jag börjar bli frisk och få tillbaka alla känslor och kroppen fungerar som vanligt dvs. säger till mig när jag vill äta osv. håller jag nästan på att dö av hunger. Nu vill jag ha flottig mozarella-pizza, McChicken, pommes, milkshake ååh, chips, pasta carbonaaara, subway-mackor, kanel gifflar oh-myy... Ja, det är inte direkt svårt att förstå att jag verkligen är en kolhydratsmänniska. Särskilt när jag har varit sjuk, ge mig ingen sallad eller något. Till skillnad mot mitt vanliga jag (där jag inte har något mot fullkorn och grönsaker) vill jag bara ha en massa onyttigt just nu. Men hey, har man inte ätit något på så länge ska man inte chocka kroppen med sånt där. Enligt min mamma ska man börja med kokt ris och rivet äpple -fy tusan! Då lever jag hellre på cocacola!

Tumultartat dygn

Det har varit ett väldigt jobbigt dygn. Igår kom min lillebror hem och hade kräkts på väg hem från träningen, jag kände då att jag mådde extremt illa men trodde att det var för att jag blev så äcklad av bara tanken på magsjuka. Jag funkar nämligen så, att jag mår illa av att höra sånt. Kände mig konstant äcklad i flera timmar men vägrade låta mig själv erkänna att faktiskt jag med skulle kunna vara sjuk, så funkar jag också. Jag blir bara sjuk om jag tillåter mig själv det, snacka om kroppskontroll va? Farlig egenskap faktiskt, inte alls bra! Klockan 21.15 kände jag bara att uääk, och jag ska inte gå in på detaljer men jag hulkade över en hink fram till ungefär 03.00.. blev alltså hemma från skolan idag vilket jag absolut inte hade tid med. Har inte ätit något annat förutom vätskeersättning och coca-cola på hela dagen, förresten, någon som vet varför man ska dricka cocacola när man är sjuk? Stannar troligtvis hemma imorgon också, trots att jag håller på att stressa ihjäl mig eftersom jag inte har tid just nu. Verkligen olämpligt! Men vad ska man göra när jag bara kan ta tre steg utan att få svindel, har legat på ett och samma ställe hela dagen och bara mått dåligt.

Dagen har faktiskt ändå bjudit på lite trevligheter, för ett par dagar sedan beställde jag en ny mobil. Min gamla älskling k850i fungerade inte längre och det var dags för min gamla trotjänare att gå i pension. Vilken lur blev ersättaren då? Jo, en ny liten baby har kommit in i mitt liv. Bienvenido a vivaz pro, välkommen kära Vivaz pro. Den är helt perfekt och passar som handen i handsken. Verkligen dagens bästa (och ända) höjdpunkt. Nu måste jag bara lära mig den, min förra som jag haft så länge som 2,5 år kunde jag innan och utan men den här babyn är nu.
Jag hoppas jag frisknar till fort som tusan, för det här funkar inte. Adiós amigos, nos vemos!

Saknad

Ungefär så här känner jag mig just nu, ja om vi bortser från bilden ovan - haha!


Jag känner mig tom och alldeles sorgsen, jag har nämligen precis haft min sista idrottslektion någonsin på Ytterlännässkolan - men det är inte det som känns jobbigt. Det är att det också var sista idrottslektionen med världsbästa Lasse som min klass 9b haft i fyra år. Både han och vi i klassen har alltid tyckt att kombinationen av klassen och Lasse har varit bra, så även om jag aldrig direkt älskat idrottstimmarna så har de faktiskt blivit bra och ibland riktigt roliga och vet ni varför? Jo, det beror på läraren. Jag tror inte att det är själva ämnet i sig som gör att man gillar det eller inte, det är läraren och hur han/hon undervisar. Lasse har hursomhellst tagit till sig min stökiga och pratiga klass och verkligen fått varenda en att skratta och någongång må bra. Som jag känner det har Lasse inte bara varit en idrott/mattelärare utan han har varit en stöttande person för varenda en av oss, på många olika sätt. Så jag vet redan nu att det jag kommer sakna mest av allt med Ytterlännässkolan är lektionerna med Lasse.
Jag har åtminstone två mattelektioner kvar och det låter kanske konstigt men jag ska verkligen njuta av dessa, hade även sista spanskan idag men vet ni kära bloggläsare. Det kändes bara skönt. Och jag gillar egentligen språk, spanskatimmarna har helt enkelt från starten i sexan varit så tumultartade och problematiska så det har gjort att vi inte alls gillar spanska. Ingen i min klass!
Orienteringen gick förresten rätt bra, förutom att det var så otroligt många backar och nerförsbackar (konstigt ord) så att mitt högraknä känns som om jag vore en sisodär 76, 78 år. Som en gammal tant, aj aj aj. :(

Godmorgon bloggen!

Nu sitter jag här och ser på Vakna! Med the voice iklädd mjukiskläder vilket inte tillhör vanligheten, faktiskt har jag aldrig mjukiskläder i skolan. Men idag är ingen vanlig dag, alla årskurs nior ska till Nyland för en halvdag i skogen med orientering. Vädret är sjukt dåligt eftersom det nästan regnar och är jätte kallt, varför sån otur med vädret? Det är hemskt. Sen i eftermiddag ska jag springa Coopers vilket är 2400 meter så jag har dubbla idrottskläder med mig. Önska oss lycka till idag, om jag inte hör av mig innan klockan 17.00 idag måste ni börja efterlysa mig eller nåt i den stilen. Orientering i skogen är inte min starka sida om vi säger så...


Att vara stolt över sig själv

Förresten, jag fick veta mitt resultat från NPFysik idag. Faktiskt mitt mest förvånande mvg, annars brukar jag ju ha en liten aning men på det här tyckte jag att det hade gått bra men inte så bra. Nu är jag iaf himla stolt över mig själv, har fått MVG på samtliga Nationella och nej, det är inte för att skryta jag säger det. Jag är bara väldigt glad över det och ja, det är faktiskt en mycket bra prestation. Nu återstår bara de andra betygen så får vi se hur många poäng jag landar på, jag satsar någonstans runt 300 poäng iaf. Då blir jag nöjd, tack för mig! Adiós!

Temakonsert och ett goosebump-moment

Hej, jag kom nyss hem från skolan och är helt enkelt vrålhungrig. Helt galet hungrig, åt nämligen ingen lunch idag. Vi hade hemkunskap första lektionen och vi hade kylskåpsrensing mao. Malin plockade fram allt som fanns i skafferier, kylar och frysar och vi fick plocka och laga till något. Resultatet blev "Grillad curry-kyckling con hårt pilaffris" a la Karin&Felicia. Allt blev väldigt gott förutom pilaffriset som vi kokade för kort tid och det var mer eller mindre stenhårt. Hursomhellst, när det var dags för lunch var jag allt annat än hungrig. Så jag har inte ätit något sedan 9.15 imorse. Inte bra!

I eftermiddag var vi på Kulturskolans temakonsert och i år var temat The king of pop - the one and only - Michael Jackson. Jag tycker faktiskt att det var det bästa temat de haft av alla dessa år jag har kollat på det. Oftast har det varit något i stil med Rhapsody in Spring eller liknande, jätte duktiga musiker (oftast!) visst men lite lamt tema. I år däremot, man kan säga att ribban höjdes en aning. Utan tvekan bäst av alla var Sofia Lundgren, min klasskompis sedan 10 år tillbaka (vilket är sjukt lång tid förresten!). Hon var sista solisten och framförde "Earth song" och jag säger bara OMG! Sista strofen, hej goosebumps! Hennes blogg hittar ni förresten här <- det är meningen att ni ska klicka där!
Nu har jag en no-uppgift att ta itu med, vi hörs!

Vardagsinlägg

Hej på er, hur mår ni en dag som denna? Jag mår riktigt bra faktiskt, trodde att sista riktiga skolveckan skulle bli superstressig fram till på lunchen då jag och Angelica hade ett litet snack med våran so-lärare. Hon fick nog lite medlidande och la fram förslaget att vi skulle skippa so-fördjupnigen helt ( Hallelujah-moment!!! ). Lite förvånande var det ju dock att det var bara vi två som kände för att göra det när hon frågade hela klassen, demest vettiga anledningarna till varför alla andra ville fortsätta jobba som vanligt måste ju absolut vara att de a) hade rester i vissa ämnen eller b) vill ha möjligthet att höja sitt betyg eller om möjligt c) är så oerhört intresserade av sitt valda ämne och VERKLIGEN vill jobba vidare. För mig var valet plättlätt eftersom jag inte är intresserad av nåt av alternativen. Mitt ämne var visserligen Euro och om Sverige ska ansluta sig till valutaunionen EMU eller inte (jag är 100% för om nån är intresserad) men jag kan har redan högsta betyg så det känns ju en aning onödigt. I och med det beslutet föll alltså en stor tung sten från mina axlar och jag fick även veta ytterligare fyra slutbetyg.

Efter skolan drog jag för ovanlighetens skull till Kramfors (woho.. den stora staden!) och shoppade. Haha, låter helskumt ju. Jag handlar aldrig något annat än mat i där, men min moster ville ha med mig som smakråd och jag behöver en väska till Balen med stort B (jaja, avslutningsdansen..). Någon väska hittade jag dock inte men däremot hittade jag ett par jeans och två par grymt snygga jeans till min lillebror. Ringde efter honom så han kom och provade efter hans träning och vet ni vad? Det visade sig att jag med all säkerhet är ett proffs för han gillade byxorna lika mycket som jag gjorde så det blev ett drag med kortet i terminalen och en stor kasse i handen. Mhm, sånt gillas. :)
Nu ska jag verkligen inte göra något alls och det är så otroligt skönt, hoppas ni inte stressar ihjäl er bloggläsare. Det är inte värt det!

Mina egentidsdagar är numera pluggdagar

Efter två heldagar av stekväder bjuder dagen på urtrist väder, det är regn i luften och kallt. Gårdagens bikini är idag utbytt mot betydligt varmare mundering. Fast det gör mig ingenting att det är dåligt väder, jag har en stor plugghög som jag mer eller mindre arbetat med hela dagen. Vad tusan hände med att söndagar skulle vara min ta-hand-om-mig-själv-dagar? Var tog de dagarna vägen? I really miss those days... Nu sitter jag och skriver en stor och viktig rapport/jämförelse om kärnkraft, vattenkraft och vindkraft. "Hej jag heter Felicia och för mig är det viktigt att få MVG i Fysik" Hmm, trodde nog aldrig att jag skulle skriva det. Religion, Historia och Fysik är något av det tråkigaste jag vet men eftersom jag lyckats pricka in högsta betyg i de två första antar jag att det är lika viktigt att få det i fysik också. Så det är bara att jobba på, grejen är inte att det är så svårt egentligen. Det tar bara sån tid!

Åh fy farao jag har nog aldrig längtat så mycket till 3e juni som nu. Det är nämligen då som lärarna har satt alla slutbetyg och då väntar bara de roliga (förhoppningsvis) dagarna, njutningsdagarna som man bara måste ta vara på eftersom de är de sista av vad vi har kvar av tiden på Ytterlännäs.
Här är en några månader gammal bild på mig som jag verkligen gillar - JA! det är okej att gilla bilder på sig själv. Den visar ren glädje, inget fake utan bara äkta känslor. Och vad spelar det då för roll att jag har torra hårtoppar eller tänder med glugg? Mer självförtroende till folket, tack!

Livet leker Felicia steker

Jag måste bara få säga hur mycket jag älskar vårat trädäck. Jag har aldrig varit en person som njutit av att vara utomhus, när jag var liten var jag livrädd för alla småkryp och som född asfaltvan-stockholmstjej höll jag ju nästan på att dö när vi flyttade hit upp till norrland där vi har naturen runt hörnet. Som sagt har jag aldrig direkt gillat att gå barfota i gräset eller att klättra i träd eller nåt liknande, det är en anledning till att jag var så himla mycket brunare när jag var mycket mindre. Jag gillar inte ljudet av insekter - och min hörsel är knivskarpt när det gäller att höra sånt. Hursomhellst, för att komma till poängen så att säga. I höstas lät mamma bygga ett enorm trädäck som jag avgudar. Hallelujah! Det här klimatet kunde inte passat bättre för timmar på terassen. 6 månader lång vinter (nej, förlåt.. istid) sedan 3 dagars vår och BAM! SOMMAR.


På vårat trädäck är solen exakt hela dagen, för eftersom den är så pass stor följer den solens gång. Jag älskar det! Även idag har bjudit på fantastiskt väder och jag har haft en stekardag. Sssstekigt. Så jag får helt enkelt låna ett uttryck från min lilla kompis Felix (Fellestyle aka felleboi aka beppe aka Amandas bror) - Livet leker Felle Schteker. Fast jag ändrar det lite. Livet leker Felicia Schteker. Mucho gusto på det.

Och förresten är det inte mindre än 21 dagar kvar till skolavslutningen, we likey!



En inblick i min mobiltelefon

Okej, jag vet. Dags att krypa till korset. En bra blogg kommer inte av sig själv, man måste underhålla den också. Det har varit lite sånt på senaste tiden, hela maj faktiskt - men jag har ingen inspiration!- och det syns också. Statisktiken pekar rakt neråt och det är inga kommentarer här. Jag kan inte lova att jag ska bli bättre, för jag har egentligen ingen fantasi nu heller. MEN jag ska försöka så gått jag kan, här kommer ett litet kompensationsinlägg.
Min mobiltelefon har sedan igår börjat leva sitt eget liv, jag antar att min lilla älskling som jag haft i snart 2,5 år börjar räkna  sina sista dagar. Time to move on. Har egentligen funderat på det ett rätt bra tag, men jag har inte hittat någon jag fastnat för. Men nu tror jag att jag hittat en ersättare. Den är dock inte släppt ännu så jag måste vänta några dagar till. Hursomhellst kommer här ett litet minnesinlägg med blandade bilder från min mobiltelefons minneskort. Som ett slags avsked :)
Det här är en bild tagen i sjuan tror jag? Från en idrottslektion som jag plus K&S inte var med på, grejen är då att man brukar få gå en promenad till "Välkommen till Lindholmen"-skylten med ett band som man får knyta där. Vi ville glädja våran lärare och knöt fast en liten pressy - Daim som är våran lärares favorit. Snälla flickor!
Det här är den första och enda gummibjörnsdagen i mitt liv, Karn och jag hade en sån dag för några år sedan.  Så där såg det ut!
Diamond Deluxe - Shampoot som förlänger ditt hår! En reklam-skapande tävling vi hade på bilden i åttan, en tävling som även min grupp vann rätt överlägset med en högklassig reklamfilm.
Nättingen Melvin som klassen hittade i slutet av åttan, tror det var Joel som döpte honom. Det skulle inte förvåna mig iaf!
Karin bevisar att kvinnor kan göra två saker samtidigt på mentordagen förra året, korvgrillning och smsning.
Typ halva min klass!
Ni kanske inte visste det men jag är rätt bra på tårtor faktiskt, jag har själv gjort alla tre. Den översta till min lillebrors födelsedag och de två andra till min egna. De enda tårtor jag faktiskt verkligen gillar är mina egna!
Vackra vackra Blå Lagunen, Gotland. Jag älskar den ön! Helt magiskt, från sommaren-08 när farfars släkt hade släktträff på norra Gotland. Mycket trevliga dagar med trevligt folk.
Och så klart lite Mandy. Jag saknar henne övermycket!
Naaath' :)
i sjuan var KSF så himla onyttiga, haha, glass och godis mycket ofta.
Me and K.
Hahahahaha, min musiklärare typ dumförklarade mig och Karin på en lektion. :P Väldigt övertydligt.
3 x hemkunskap, men varför ser allt så äckligt ut?
Min s.k Felicia-open-nonstop.
Ingen kommentar, antar jag.
Karins årliga kak-kalas, en tradition jag definitivt kommer sakna när vi om inte alls lång tid går ut nian.
"Grisnäsa och hästtänder"
Min skola måste ha den äckligaste skolmaten av alla!
Trots att jag har mvg i träslöjd lärde jag mig för några veckor sedan att det heter skruvdragare, även om den inte drar skruvar. Hej-jag-heter-Felicia-och-på-min-träslöjd-får-vi-betyg-efter-viljan. Typ som att få mvg i matte och inte veta vad multiplikation är. Skumt!
Karin är den enda som kommer undan med att prata med någon i mobilen under en hel lektion, även den enda som avslutar samtalet med "men du, jag måste sluta nu, vi slutar lektion. Okej ok puss" haha, och Felix passade på att skriva autografer.
Jag överlevde istiden 2010 och tackar nu för att vi i norrland bara har tre dagars vår och sedan BAM! Sommar!
Det där var bara ett smakprov på alla foton i mitt minneskort, nu ska jag återgå till att plugga fysik. Önska mig lycka till :)

Bloggisar! Hur mår ni? Jag är hur mätt ...

Bloggisar! Hur mår ni? Jag är hur mätt som hellst efter klassens inflyttningsfest med tre rätters och jag bjöd på pommac för att göra det hela lite festligare, vet inte hur fancy det är men åtminstone bättre än vatten! Vi har egentligen lunch men jag hoppar det, sitter och myser i min klass-hood som kom igår. Om någon är intresserad kan jag visa bild på den senare. Vi hörs när jag kommer hem, adios!


All denna talang i en så liten pojkes kropp?

Oh-my-god-moment med all säkerhet. Det där är vad jag kallar talang, jises! Jag kan inte fatta att killen är typ tolv bast och är så grymt duktig. Visst, jag spelar inget instrument men tillochmed jag förstår ju att det där är helt galet talangfullt. Häpnandsväckande. Ta er tid att kolla den där videon, jag lovar att ni inte kommer bli besvikna.

Det är värme rekord idag, 26 grader i sk...

Det är värme rekord idag, 26 grader i skuggan känns hur bra som hellst. Amazing! Jag mår jätte bra och nu känner jag verkligen lyckan i kroppen. Hoppas ni kan njuta av solen för det ska jag göra, vi hörs imorgon! :)


Klart.se har det bästa vädret

Enligt yr.no får vi 10 grader varmt på lördag, smhi hävdar runt 17 och väderkanalen 18 grader samma  dag men klart.se prognostiserar 23 grader så vem ska man tro på? Klart.se har alltid det finaste vädret så jag litar på dom, för kanonväder tackar man väll inte nej till? Grymt bra!
Farmor och farfar Gunnar är här i helgen så räkna inte med fler uppdateringar, ni får ha en grym kristi-grej-helg. Adios!

Min söndag

Jag har suttit ett tag och pluggat men faktiskt så måste jag erkänna att det är så otroligt tråkigt, jag har nog glömt hur man pluggar. jaja, här kommer några bilder från igår!


Vi hade grillpremiär igår, fast just det. Vi grillar inte - vi webrar.


Bladspenat&tomat-sallad, potatisskruvar och rostas. Gottis!


Ni har säkert aldrig sett en snyggare bild på mig men med den här bilden vill jag visa hur lite kläder jag hoppade omkring i hela dagen igår (det resulterade dock i en svidande hals och ont i öronen imorse)


Min bästa lillebror pluggade spanska med mig utomhus i solen, han är ju värsta experten redan!


Jag kände dock mer för att fota.




Visst ser jag blind ut i de där brillorna? Det är inte mina dock utan min mammas men jag älskar ljuset i dom så jag har börjat använda dom rätt flitigt. Det är ett par Dolce&Gabbana och jag gillar dom! Mitt hår däremot, så där ser det ut när jag varken borstat eller gjort någonting annat förutom att gå rakt ur duschen. Men det var ju min söndag så vem bryr sig egentligen?

Vi hörs imorgon bloggisar. Bye!

Dagen blev inte som planerat

Hej igen, dagen blev inte riktigt som jag tänkt mig. Efter spanskan smsade jag min kära mormor och bad henne komma och hämta mig, kände att jag verkligen inte orkade vara kvar i skolan för att ha lunch i över två timmar och sedan ha SO i 40 minuter när jag ändå skulle ägna mig åt det när jag kom hem. Så jag tog mig friheten att åka hem, jag har himla ont i öronen också. Så jag har varit hemma ett tag, spanskan slutade 11.05 vilket är mycket bättre än att jag inte skulle haft någonting att göra i skolan.

Jag ska snart börja mitt pluggande men först har jag ett par saker att göra, vi får se om jag bloggar mer senare. Ha det så bra till dess, ta hand om er!

Hej bloggläsare, vad har ni för er? Jag ...

Hej bloggläsare, vad har ni för er? Jag gör absolut ingenting i väntan på spanska lektionen som ska börja efter den väntar ytterligare väntan eftersom min slöjdlärare är i turkiet har vi över två timmar lunch. Mycket tråkigt! Sen ska jag hem och pluggeliplugga den där spanskan. Känner verkligen att jag har ett ointressant liv just nu. Men jag vill ju behålla mitt mvg i spanska men faktiskt har jag som jag ser det bara en stor skoluppgift kvar efter spanskaprovet, det känns finemang. Fast sen lär vi väll ha en massa läxor men hallå? No big deal direkt. Nä, nu har jag fördrivit ytterligare två minuter. Vi hörs sen!


Dagens tips och confessions, en timmes egentid - minst!

Oj, klockan har redan hunnit bli halv sex. Det är hursomhellst söndag men det borde ni veta. Som ni vet har jag ju fortfarande plugghelg och faktum är att jag har varit igång sedan halv elva imorse, hur ambitiöst är inte det? Förutom en timmes paus för egentid/vilotid. Jag tog en halv dusch (stoppade efter själva shampooneringen alltså) och la i en inpackning och satte mig själv i fotbad med ansiktsmask i ansiktet. Peelade dessutom hela kroppen så nu känner jag mig som en ny människa - nästan! Jag tycker faktiskt att alla borde unna sig den där timmen i veckan, ni inser inte hur bra man mår efteråt. Dessutom får det hela dig att se naturligt bra ut. För om jag ska vara lite egenkär nu så är jag nöjd med mig själv fastän jag inte använder smink, har extensions eller lösnaglar. Jag är mig själv helt naturligt och det hade jag aldrig gjort om det inte vore för att jag trivdes med mig själv. Det förstår väll jag med, att hade jag sett helt bedrövlig ut skulle jag också satt i en massa extensions och kladd för alla vill väll se mer eller mindre bra ut? Så mitt bästa stiltips för att se naturligt fräsch och bra ut är att sova mycket och ta hand om sin kropp, skönhet kommer från insidan eller hur?

Klicka på F5!

Har suttit och knåpat på en ny design, har tänkt att göra det väldigt länge, dock ser jag att själva headern är lite bucklig - men det kommer! Klicka på F5 så får ni se resultatet. Jag tycker att den känns väldigt somrig och fräsch, och framförallt - väldigt mycket jag. Vad tycks?

Laddar inför pepparkakssäsongen

Jag var så duktig med pluggningen igår så jag blev nästan helt klar med hemkunskapen, därför tyckte jag att det var på plats med en paus idag, eller rättare sagt - jag förtjänade en lugn dag. Det är ju trots allt helg! Så jag satt ute i solen i en timme och kände att jag ville göra någonting. Fick en impuls och snörade på mig ett par löparskor och pluggade in ett par hörlurar i öronen, ja ni ser ju själva inlägget under det här. Det var så himla fint! Efter 40 minuter var jag så himla trött så väl hemma landade jag med en flaska kolsyrat vatten i handen i en solstol. Jag hörde mormors förmanande ord om att man ska "svettas in våren" men äsch tänkte jag och drog av alla kläderna förutom ett linne - man måste börja ladda inför sommaren i god tid! Tog ut lite spanskaböcker också faktiskt men de blev det inte mycket läst av, faktiskt har jag suttit ute fram till nu.

Den här sommaren tänker jag bli så grymt pepparkaksbrun att ni inte anar det, grejen med mig är att jag har som jag själv kallar det "dubbla pigment". De mörka månaderna är jag väldigt blek men när solen kommer har jag värsta potentialen att bli en pepparkaksgumma, det kan jag tacka pappsen för. Det tar sin tid dock och jag är egentligen alldeles för rastlös för att ligga och pressa timma efter timma men om jag börjar i tid så går det bara fortare och fortare. Det tar liksom några veckor för min kropp att locka fram de där pigmenten som blir bruna på nolltid. Ni skulle sett mig när jag var liten, typ tre-fyra år eller nåt sånt. Jag gick på ett utedagis och var utomhus i princip hela tiden, då skulle ni sett mig. Knappt så man kan tro att det är jag faktiskt.
Närmsta bildbevis ser ni här...


Första bilden är någon månad gammal och andra bilden är jag vid Piteå Havsbad sommaren 2006, jag är alltså tolv år där, förstår ni hur brun jag är? För mig är det där VÄLDIGT brun.


Så, skillnaden är väldigt stor och i år laddar jag för att bli så brun som jag har potential att bli. Adios!

Äsch, plugghögen kan vänta.. Det är inte s...

dsc07626 (MMS)

Äsch, plugghögen kan vänta.. Det är inte så här magiskt fint många dagar om året. Nu vill Felicia som varit instängd i ett vinterland på tok för länge ut, bloggisar jag har dragit ut på en springtur och låter spanskan vila, adios amigos. Vi hörs :)


Projekt plugghelg

Det är fredag och solen skiner och det är blå himmel. Egentligen borde jag vara jätte glad men vet ni? Det gör jag absolut inte! Hade gärna haft måndag-tisdag-onsdag de kommande dagarna. Framför mig står inga fancy planer eller roligheter. Jag har en stor fet plugghelg och det känns inte lockande alls. Uppgiften "Att sätta bo" ska bli klar i helgen, vi har ett stort (och rätt så svårt) spanskaprov nästa vecka och dessutom, som om det inte vore nog, har jag ett problem. På torsdag-söndag kommer farmor och farfar eftersom det är kristihimmelfärdshelgen, det är dock inte ett problem, dock har vi inlämning på i/u-länder på måndagen efter det och jag har precis kommit igång med det och jag kommer verligen inte att hinna klart på de två lektioner vi har i skolan nästa vecka. Så.. då måste jag försöka klämma in lite sånt med. Puuh! Eftersom jag inte vill sitta med värsta arbetet när farmor är här.
Nu vet ni iaf vad jag kommer syssla med i helgen, typiskt! Dags att köra igång - projekt plugghelg is on.

Så här har jag såg jag ut idag

Bläddrade igenom bloggen och insåg saknaden av bilder och roliga inlägg, har mest blivit en massa vardagsprat på senaste tiden. Inget fel på det dock när detta är en vardagsblogg helt om mig och ja, då får man ju ta en hel del vardagsinlägg men ändå. Det är ju inte hela mig att bara babbla på om skola och sånt tråkigt. Så här kommer en annan del av mig - kläder. Det här har jag haft på mig idag!

Dagens outfit alltså...
Leggings med paljettdetaljer - MQ Zoul
Top - 365 Sunshine
Rutig skjorta - H&M Divided (tror faktiskt den kommer från herravdelningen om jag inte minns fel.. tips till er andra! vill ni ha skjortan lite lagomt slapp kan ni köpa den minsta storleken från herravdelningen, funkar asbra!)



De här dagarna kommer aldrig tillbaka

En egenskap jag gillar hos mig själv är att jag tar tag i saker, jag gillar att organisera och arrangera. Jag fixar gärna saker. Det kan vara rätt jobbigt ibland, stundtals har jag alldeles för mycket saker att göra och det kan verkligen vara betungande men samtidigt oerhört skönt när man bockat av hela listan och faktiskt fått alla saker gjorda.

Som tillexempel idag. Det visade sig vara inställd bild vilket gjorde att vi hade lunch i två timmar. Jag kom snabbt på att vi borde kunna flytta dagens sista lektion och därmed sluta en timme tidigare. Jag tog tag i det, gick iväg till idrottshallen och pratade med våran mattelärare som inte alls tyckte att det var några problem - han litade på oss. Vi fixade ett ledigt klassrum och samlade halva klassen och även om vi inte jobbade jätte mycket, organiserade vi  det hela och det bevisar min teori om att man nästan alltid kan få som man vill. Om man väljer sina ord väl, gör en bra kompromiss och bara lägger på ett leende så kan man nästan alltid göra de flesta nöjda. Jag har åtminstone aldrig haft några problem med det.
Vilken klass jag har då, vi är verkligen one of a kind och jag lovar att ingen lärare som någonsin haft oss glömmer oss i första taget. Vi är en sån klass man kommer ihåg. Och jag är verkligen djupt imponerad över de lärare som har oss dag efter dag, och särskilt de som hanterar oss bra. Grejen är den tror jag, att om man får bra kontakt med oss och får en bra relation till klassen så är vi världens bästa klass att ha. Men om man inte riktigt connectar och klickar med oss, ja då är vi med all säkerhet världens jobbigaste ungar. Mardrömsklassen. Och jag kan inte riktigt inse att det verkligen bara är en månad kvar av den här tiden, så jag antar att det är bäst att njuta nu innan det är för sent. Den här tiden kommer aldrig tillbaka. Hela skolan gråter - 9b kommer aldrig åter liksom. Hur sjukt är det inte att vi redan gått tillsammans i nästan fyra år. Det är ju så himla länge! Snart har jag gått mina 10 år i grundskolan, sen väntar 3 år gymnasialutbildning och vad händer sen? Ja, den som lever får  helt enkelt se!

Onsdag

Nu har jag suttit i en dryg timme och klippt och klistrat med mina bilder till vårat fotoprojekt, mitt tema är "En dag med Linus". Jag tycker att jag fått till ett rätt bra resultat, problemet är dock att det aktuella formatet bara går att öppna med det specifika programmet och jag vet inte om vi har det i skolan.. Så om någon har en idé om hur jag kan konvertera det är jag väldigt tacksam!

Idrotten gick förresten bra, vi spelade brännboll, trist bara att stämningen försämrades eftersom klassens drama-queen kände för att få lite extra uppmärksamhet som slutade i ett snabbt hopp i ån, det är väll sånt som händer när man vill visa att man är tuffare än man är? Hallå..väx upp, vi är inte nio år längre. Dessutom blir det väll lagomt kul när han får världens förkylningen men det verkade det ju vara värt.
Nej men har ni något förslag får ni gärna kommentera, I need you help please!

En la datasal

Hola bloggers, för tillfället sitter jag i datasalen och har spanska - därav öppningsfrasen i detta inlägg. Comprende? Jaja, hursomhellst har jag knappt haft några lektioner idag. NP-Fysik (ångest!), Engelska, spanska och senare idrott. Jag har hört ryktas om att det blir brännboll...våran första utomhusidrottslektion för året dessutom.

Sen ska jag hem och inte plugga (förstår ni känslan av att skriva det?), hur bra? Jätte bra. Nä, nu måste jag nog forsätta med spanskan.. vi hörs!

Det där med självförtroende är viktigt...

Ja, som ni såg från mitt mms-inlägg från imorse (som jag nu såg hade sina små stavfel och sånt men jaja det får man ta så tidigt på morgonen - jag hade inte riktigt vaknat!) så snöade det. Ja, ni såg rätt. När jag vaknade imorse var jag tvungen att gå och lägga mig igen för att sen vakna fem minuter efter. Jag trodde på riktigt att jag drömde, för hur normalt är det inte egentligen att det snöar den fjärde maj? Hallå! Om mindre än en månad ska vi ha avslutningsdans ju. Och på tal om det, jag har inte ens bestämt klänning och sånt ännu... och det är ju riktig skandal att inte kontrollmänniskan Felicia har planerat sånt flera månader innan. Men jaja, jag väntar på att "den" klänningen ska komma till mig. Den perfekta klänningen helt enkelt.

Jag sitter här och laddar inför morgondagen fysiknationella och man kan väll säga att jag övergått från panikstadiet till det-får-gå-som-det-går-stadiet till panikstadiet till där jag är just nu - när jag tänker att jag har klarat allt hittils så det kommer säkert gå bra imorgon. Hmm, jag har kollat igenom förra årets prov och jag kan alla frågor från det. Sen har jag tittat på repetitionsidorna i våran bok och jag känner till det mesta där med. Så ja, nu är det bara att boosta sig själv med positiv energi. Det är något jag är himla bra på, och faktiskt skulle jag nog säga att det är ett av mina knep för framgång - att tro på sig själv. 50 procent av jobbet bakom mina betyg ligger faktiskt i ett gott självförtroende. 25% plugg, 25% av att hänga med på lektionerna och 50% självförtroende. Yes, så når ni bra betyg!
Nu ska jag ägna mig åt lite 25% pluggning, ett skepp kommer lastat med fysik!

Det är 4 maj och jag väcks av att det snöa...

dsc07616 (MMS)

Det är 4 maj och jag väcks av att det snöar, vad är det snö händer? Det snöar inte lite heller, det är tjocka decemberflingor överallt. Det finns bara ett ord för sånt - SKANDAL. Glöm vårglädjen från igår... Dags att leta fram vinterläckan igen då!


Statusuppdatering

Imorse väcktes jag av klarblå himmel och strålande solsken så jag drog på mig ett par vita strumpbyxor och mina rosa skor, har känt mig lagomt vårig hela dagen faktiskt. Fint väder påverkar ju så himla mycket, dock haglade (!!!) det ett tag idag men vad gör det när jag ändå var inomhus?
Det är sista rycket i skolan nu och det är mycket som kommer samtidigt. Fysiknationella, hemkunskap, spanskaprov, i-/u-länder osv osv. Mycket stora grejer, men det blir ju så. Det är ju inte långt kvar till jag står där och fryser i en tunn klänning och får grundskolans slutbetyg. Oh my god vad snabbt allt går? Det känns ju som om vi precis började sjuan!
Hursomhellst, nu ska jag försöka läsa på lite om sånna där pirater utanför Somalia... Om någon har några argument eller vadsomhellst om det är jag enormt tacksam för lite hjälp! vi har engelska-diskussioner och jag fick just det där ämnet tyvärr.. Jobbigt!

RSS 2.0