Två perfekta dagar på Sandslån

Igår fyllde jag sjutton år. Det var årets hittills finaste dag med 30 grader i skuggan i stort sett hela dagen. Och så brukar det faktiskt alltid vara på min födelsedag (alltså inte för att skryta eller så hihi...) - och här kommer lite rolig kuriosa så här på torsdagskvällen! Dagen jag föddes var en av de varmaste i Sverige på väldigt länge, och vi har ännu inte haft den typen av temperaturer.

 

Min födelsedag var förövrigt helt perfekt. Finfina pressys, god mat och gott fika (all credd till mig!) och som jag nämnde strålande fint väder. Ja, och trevligt sällskap så klart! Imorgon kan jag visa er foton :)

 

Eftersom vi haft sjukt fint väder här på Sandslån i två dagar (ja alltså - solen skiner alltid på Sandslån) har jag bara hängt på vår terass och jobbat på brännan. Härligt sommarjobb eller hur? Just nu håller jag på att packa,packa,packa (som ni vet att jag verkligen inte gillar...) för snart lämnar jag Norrland. Ni kan inte ana hur mycket jag längtar! :D


17!!

 

 

Woop woop - 29 JUNI!!! :D


Trevlig resa!



Idag åker världens bästa Amanda med sin pojkvän Filip på en asball tågluff genom Europa. Trevlig resa sötisar! :)
(och kolla vad fina de var på sin bal för några veckor sedan!)


Jaa :D

 

Efter veckor av regnigt höstväder jublar jag av att se den här förhandsväderprognosen. Den kanske inte säger er särskilt mycket men på onsdag är det en väldigt speciell dag och precis som ni kan se - strålande fint och 27grader. Iiiiih! Det är alltid fint väder på min födelsedag :D Det är nu det fina vädret kommer. JAG LOVAR!!

 

Jag har precis kommit hem från en trevlig middag med väldigt god mat. Finfint eller hur?


Pilutta dig!

Kan ni gissa vilken film jag kollar på? Mihihi, Madicken! :)

Astrid Lindgrens Värld















Jag tror inte att det finns något mysigare än Astrid Lindgrens filmer. Jag älskar de alla. Åtminstone nästan alla. För mig är det här min barndom. Jag kollade i stort sett bara på Astrids filmer när jag var liten, och jag tycker fortfarande om att göra det. Dagens barnprogram består till 99% av skräp och det gör mig enormt ledsen när jag träffar vissa barn som inte tycker om att se Pippi, Bullerbyn, Madicken osv. eftersom de tycker att dessa filmer är tråkiga. Det gör nästan lite ont i hjärtat för det här är det finaste jag vet.

När jag tänker på Astrids berättande förmåga som nästan är utom denna värld så blir jag varm inombords. Och då är jag stolt svensk, ja och stolt 25 % smålänning som jag på ett sätt faktiskt är :)

För ganska många år sedan, när jag var en sisodär 7-8 år var jag på Astrid Lindgrens värld i Vimmerby - och jag älskade det! Jag känner faktiskt att ett återbesök dit är något jag verkligen skulle kunna tänka mig att göra. Så farmor, jag tycker vi åker till Vimmerby i sommar! För om det är något jag är säker på, så är det att man aldrig blir för gammal för Astrid. Jag lovar. 

Hemnet och film

Hola bloggelito. Eftersom det fortfarande är väärldens sämsta väder @ my place så har jag ägnat precis hela dagen till att kolla på film och kollat på lägenheter. Och vet ni, jag har hittat Den finaste femrummaren som jag definitivt inte skulle tacka nej till.  Priset kanske kändes liiiite väl saftigt men å andra sidan - ett trivsamt boende är A och O, eller hur? Nej men, ge mig 15 år så! :)

Versace for H&M

Godmorgon bloggisar! Mitt modehjärta tog precis några extra varv för kolla här...



VERSACE FOR H&M!! Det här är stort mina vänner, och H&M fortsätter att imponera med sina designsamarbeten. Nu väntar jag (och resten av modevärlden) med spänning till den 17 november. Exciting!

The blind side

Se den!


Felicialovgrens.se

Jag ser att många av er fortfarande hittar hit via felicialovgrens.blogg.se, trots att jag haft min egen domän i snart ett år. Ni kanske inte känner till det? Iaf så är det Felicialovgrens.se som gäller. Svårare än så är det inte! :)

Nytt och fräsch, trots höstväder

 

 


För några dagar sedan var det ungefär världens finaste väder här uppe i Norr. Nu har vi tyvärr fått in kanske världens tråkigaste gråa väder och det gör mig verkligen deprimerad. Det är sommarlov och framförallt sommar och då ska det inte vara höstväder! Därför publicerar jag några foton från April då det var sommar fast påsklov i Skåne.

Förresten har jag ändrat min layout här i bloggen. Har tänkt på det jäääätte länge men inte riktigt haft tid. Och på tal om tid så var det verkligen på tiden (haha) att jag gjorde om här. Så nu är det nytt och fräscht. För även om den här ser väldigt clean och för vissa kanske lite tom så gillar jag att det inte är så mycket. Om ni förstår vad jag menar... Nu får inläggen tala för sig själva :)


Grattis på födelsedagen ♥

 

 

13 år!

Grattis på födelsedagen Linus. Jag kommer ihåg när jag fyllde tretton, och hur stor jag kände mig. Om 17 dagar fyller jag 17 och jag känner mig jättegammal. Jag kommer ihåg när du föddes Linus, världens stoltaste syster på Karolinska. Då var du pytteliten fast lite bebisknubbig. Nu har du magrutor, fixar håret och luktar gott. Älskade lillebror. Du är bäst gullet, världsbäst. Love you lillebror. ♥♥♥


Sommarnatt

Kvällsdopp i Norrland


Jag har varit på en mycket trevlig middag hos vänner och nu håller jag på att slå in paket. Imorgon (eller rättare sagt idag eftersom klockan passerat tolv) fyller min lillebror, alltså världensbästafinastesötasteroligaste bror år. Min bebo blir tretton och jag kan inte förstå att han blivit så stor. Vad han ska få är än så länge hemligt men det han har sett fram emot mest av allt med att fylla tretton är det faktum att man får skaffa facebook då. Haha, han har längtat i mer än två år! 

 

Okej, nu måste jag sova (för imorgon kommer heeela släkten!) men innan jag klickar på publicera måste jag bara nämna att denna underbara sommarvärme har hållt i sig. 30 grader i skuggan idag igen. Woop woop! :)


Perfekt start på sommarlovet

UNDERBART!


Och värmen ser ut att hålla i sig. Jag älskar verkligen sommaren! Linus har haft skolavslutning och det var fint, men kändes väldigt märkligt att bara sitta och kolla på. Faktum är att det var första skolavslutningen i hela mitt liv som jag inte är med på själv. Iallafall var min lillebror så klart finast av alla och det var kul att träffa gamla lärare. Vissa av mina gamla lärare är faktiskt fortfarande mina favoritlärare :) Trots att de inte undervisar mig längre. Men vet ni vad bloggisar, nu ska vi äta avslutningslunch och efter ska jag återgå till mitt chillmode på terassen. Perfekt start på sommarlovet. Älskarrrrrr!


Felicia - överlevaren

Hola a todos. Hej på er, finaste trognaste och tålmodigaste läsare. Jag har varit ledig ett par dagar och jag har varit ute på världens hemskaste tältning i några dagar. Men idag fick jag äntligen årets mest efterlängtade händelse, jag fick alltså sommarlov! Visserligen var det en rätt trist avslutning, men ändå - SOMMARLOV!

 Min fina lilla naturklass har spenderat lite mer än ett dygn mitt ute i Skuleskogens Nationalpark och världsarv. Det låter trevligt och mysigt men jag ogillade det verkligen. Och nu är det ju så att vi alla vet att jag aldrig varit den här skogstypen och jag kommer heller aldrig att bli någon, men man kan ju ändå tänka sig att det skulle kunnat vara lite trevligt så här med klassen och allt. Men tyvärr, jag sätter aldrig mer min fot i skuleskogen. Jättevacker natur, absolut - men vet ni vad? Jag har redan varit där två gånger! Visst, jag kan erkänna att vi hade det mysigt vissa stunder (MEN HALLÅ? Man behöver inte åka till skogen för att ha det mysigt). Jag var helt borta från omvärlden utan täckning och fast med myggen. Huuu! Förstår ni vilken lycka jag kände när jag kom hem? Eller när min föredetta NO-lärare (och fortfarande en av de bästa jag haft) dök upp med sin klass och var väärsta räddaren i nöden med vattenflaska? Tacktacktack bästa Stefan.

Eftersom jag inte ville att mitt mobilbatteri skulle dö kommer här ett gäng bilder som jag lånar av mina klassisar :)

Och jag måste varna er så här innan för hur hemsk jag ser ut. Men hallå? Utan spegel mitt i en Nationalpark! Fast ändå, det finns ingen ursäkt för sånt här egentligen!


Vad jag kallar "Stoneface" :)


Marielle, Anna och jag delade säng. Mysigt men extremt varmt och trångt.


Marielle och jag!


Cassandra var modig och hittade ett grodyngel.


Tuffa brudar!




Marielle hämtar vatten (och bara så att alla vet - jag vågade inte dricka av det där vattnet haha)




Vi var extremt kreativa och tillverkade ett eget kubbspel


Notera min pose, haha :)


Daniel skulle öppna en tuggummipåse med en yxa och jaa...det gick ju som det gick ;) haha!

Jag tror inte att ni kan förstå hur stort det är för mig att jag överlevde den där lilla trippen. Men det är för att jag är en överlevare, eller hur? Men nästa till nästa gång har jag bestämt att det är jag som planerar och då mina vänner, ska vi åka till ett fint spa i fyra dagar :)

Imorgon har min lillebror skolavslutning på min gamla skola så jag har lite flashback-känslor från förra året. Kan ni förstå att det är ett helt år sedan jag stod där och darrade i min klänning och tog emot både stipendium och avgångsbetyg? Dessutom är det studenttider och jag vill också ta studenten! Det är så härlig stämning med all glädje och allt. :)


SOMMARLOV!!! :D

SOMMARLOV!!! :D


Mina sista lektioner

Haha jag vet inte riktigt varför bilden är sned...


Idag hade jag mina allra sista lektioner i gymnasiets första år. How big? Jag har bara en enda dag kvar på Ådalsskolan och det är själva avslutningen nästa torsdag. Och därför städade jag ur mitt lilla (storleken på våra skåp är under all kritik!) skåp, det kändes lite sorgligt men ändå bra. Jag är verkligen redo för sommaren nu. Ja, förutom just den lilla punkten att jag inte har några sommarkänslor. Vi har fortfarande inte sommarväder! Men iallafall så kan ni ta upp anteckningsboken nu och skriva upp detta: Om jag får byta skåp till hösten kommer det vara en stor sorg. Och jag är verkligen allvarlig nu. Mitt skåp är så bra det kan vara. Jag menar, det är både nära till naturreservatet och ett ytterskåp (vilket i praktiken innebär att jag inte behöver vänta på någon annan för att kunna öppna det...)

 

Nu ska jag snart åka iväg och kolla på alla fina studenter innan deras bal. Och vet ni en sak? NV10 är representerade även där. Min kära vän Cassandra ska nämligen gå. Vill ni förresten veta en till bra sak? Nu är jag ledig (utan läxor eller provplugg!!!) i FEM DAGAR :D


Spöregn, kyla och gråa moln

När det är första juni är det officellt sommar! Jag tycker att det vore kul om vädret också förstod det :/

 


RSS 2.0