Lockar håret

God morgon läsare!
Jag sitter här och lockar håret i väntan på att resten av familjen ska bli klara för avfärd. Hoppas ni har en fantastisk måndag gott folk, för det ska jag försöka ha :)

Finfin provuppladdning

Magda var söt igår innan provet och delade ut kanske världensbästa provuppladdning. Själva provet gick dock sisodär, men vad ska man göra? Mardrömsveckan börjar gå mot sitt slut och nu har jag bara ett seminarium i Internationella Relationer på måndag. Resten av veckan kommer enbart bli rolig (hoppas jag iallafall!). Känner mig lite seg med allt skolarbete, hårt att hålla uppe mvg-prestationer samtidigt som man är en sån hårt arbetande person som jag är. Fast vet ni? Fick tillbaka en uppgift på filosofin igår och jag hade filosoferat tillräckligt bra för att kamma hem tre fina bokstäver (gamla betygssystemet ni vet). Dessutom är jag riktigt nöjd med mitt "det är inte farligt att gå på fotboll"-tal som jag höll i torsdags.
Har tyvärr även plugghelg men somsagt, snart blir det andra bullar (tänkte baka lussebullar imorgon haha). Har även CSM på ingång... Ikväll ska jag på middag. Nos vemos!

Nästan död

Känner mig död. Eller okej då, inte död, men nästan - förstår ni?

Idag har jag gått från möte till möte (som den hard working woman jag är), faktum är att jag alldeles nyss kom hem. Körde lite bil påvägen hem också för imorgon klockan 09.00 har jag mitt livs första körlektion (vilket känns sjukt läskigt!!!!), önska mig lycka till! Tips, någon?
Nu ska jag läsa lite på mitt talmanus inför mitt tal imorgon sedan verkligen måste jag sova för jag ligger (som min mamma brukar säga) minus på sömnkontot. Död med andra ord. Har förresten en väldigt bra känsla inför talet imorgon, svenska i mitt hjärta. No doubt. Matteprov på fredag känns dock inte lika pepp. Stressvecka på naturnatur. Tyvärr!

Mardrömsveckan

Tänkte att det var en evighet sedan jag la upp någon outfitbild. Idag ser jag iallafall ut så här!
Har aaaasmycket just nu men ni kanske vill ha en lägesrapport från dagen? Allt har varit bra men fyllt med drama. Ni anar inte hur många dumma (okej då, mindre intelligenta) kommentarer jag läst idag. Haha som vi har skrattat alltså! Önskar jag kunde berätta allt men måste återgå till att skriva talmanus/biologi/filosofi/förbereda idrottslektion/möte med kommunens kostchef/lag-sm upptaktsmöte och att köra lite bil. Vi hörs!

Nytt värvningsrekord på Ådalsmässan?

NV10's monter @ Ådalsmässan

Det var Ådalsmässan idag och efter förra årets succé fick min klass äran att styra upp det även i år. Personligen tog jag det här på fullaste allvar och försökte verkligen med allt. Lockade potentiella naturvetare till vår monter med argument om att vår utbildning är den bredaste och att de verkligen borde fundera på att välja natur (för vem vill vara ett barn utan framtid, dvs. gå på BF). I slutet försökte jag även dra folk genom att erbjuda dem att utmana Mästar-Celik i tennis på Wii Sports (klockrent att vi har ett Wii eller hur?). Tror dock att det mest var folk från TG som hängde vid tennisspelet (förvånade? haha).
Har extremt mycket den här veckan så nu ska jag plugga effektivt innan jag åker tillbaka till skolan igen (Välkommen på Öppet Hus-kväll @ Ådalsskolan). Adiós my friends, vi hörs!

Sånt där som är fint

Att en kväll vid en liten sjö i Småland kan vara så fint.

Idag är ingen vanlig dag

För exakt ett år sedan tog vi våra första steg upp på scenen. Och det var för exakt ett år sedan vi gjorde vårt första framträdande med den redan nu legendariska Cattalåten. Det är inte ofta man ser stjärnor tändas på det sättet vi gjorde då. Vi hade verkligen allt! Rökmaskin, scenkläder, mixerbord och för att inte tala om scen-närvaro. Meeen, det var en one hit wonder och förmodligen once in a lifetime. Snacka om fantastiskt band! Jag menar såklart CATTAZ och vårat framträdande på världensbästa Cattas 40 årsfest förra året.
Grattis till CATTAZ på ettårsdagen, och vem vet... kanske gör vi comeback en dag ;)

Äppelmosaren

För några dagar sedan gick min fina Vivaz Pro sönder, har haft lite problem med att välja ny mobil (eftersom min förra hade tangentbord hade jag egentligen velat haft det) men idag kom min mamma hem med en vit Samsung Galaxy S2. Den troligt vis bästa mobiltelefonen på marknaden just nu. Äppelmosaren ni vet! :) Aaasbra! Tack tack tack mammi!

// En glad bellson!


Inte särskilt förvånande ord från en svenskastipendiat.

Ni kan inte ha missat att jag går natur (jag gör det iallafall), och då skulle man kunna tänka sig att mina favoritämnen kanske är matte, biologi eller varför inte fysik. Fallet är dock inte så eftersom det bästa jag vet är svenska. Det är verkligen kul. Och samhällskunskap (har typ sorg varje dag för att kursen är slut). Och filosofi (stor sorg för att vi inte får läsa filosofi b!). Men mest svenska.

Min förra rektor sa under motiveringen till mitt svenskastipendium att svenskan är alla ämnens kärnmoder och jag måste verkligen hålla med. Förståss gillar jag att skriva, läsa och prata. Men det jag gillar allra mest det är känslan när man verkligen känner att man får ett övertag och kan kontrollera en situation eftersom man kan använda sitt språk. Ni kan kalla det maktspråk om ni vill men det jag menar är snarare att kunna avända rätt språk i rätt situation. Retoriskt smart helt enkelt!
.
Faktum är att detta har vuxit sedan jag började på natur, och självklart har det att göra med att jag har min allra bästa lärare som svenskafröken. Det var ju mina lärare i matte och naturämnena på högstadiet som gjorde att jag valde natur. Tyvärr har jag alldeles för lite svenska på schemat och eftersom vi bara pratar hela lektionerna blir det inte mycket jobb gjort. Idag borde jag skrivit talmanus för mitt argumenterande tal nästa vecka, men istället hade vi en trevlig pratstund. Vill ni vet vad jag ska argumenter för? "Det är inte farligt att gå på fotboll", en något otippad tes för mig kan man tycka men faktiskt tror jag att det blir bra. Tycker det är kul att göra något som egentligen inte är min cup of tea. Jag menar, visst jag är intresserad av hur det går för aik men visst kan ni hålla med om att det är mer troligt att jag skulle hålla ett tal om tillexempel skolfrågor eller någon annan typisk samhällsfråga?
.
Nu ska jag gå och köpa present (är på min mammas jobb atm), vi hörs imorgon mina fina. Adiós :)

Överraskning!

Vilken dag!!!
 
Trots att det var rätt stressigt och lite rörigt ibland så har iallafall jag haft en riktigt bra dag. Jag och Magda hade nämligen planerat en matematiktemadag för naturettorna och grejen var den att det var superhemligt. Vi började dagen med att ha en "redovisning". Undrar verkligen vad de tänkte när jag frågade om de kände till de fyra räknesätten! Hahaha, gud vad jag skrattade inombords (men iskall på utsidan you know). Fast när vi konstaterade att de kunde det och presenterade resten av klassen och såklart även berättade om dagen blev de garanaterat väldigt förvånade!

Dagen bestod av ett gäng roliga men lite svåra uppgifter och ettorna skötte sig bra. Faktum är att vi blev rätt förvånade när vi insåg att de klarat vissa av uppgifterna.

Men tror ni vi taggar ner och tar en paus efter denna stressdag? Nej nu laddar vi om inför Ådalsmässan på måndag (vi fick "äran" i år igen eftersom vi slog alla rekord förra året!!) och jag peppar upp för elevrådsmöte, matmöte med kostchefen och idag kom en DHL-bil med leverans från Vitamin Well till mi casa. Ta det lugnt? Nja, alltså. Skulle inte tro det! ;)

¡Quiero!

Ahh, vår kolsyrepatron är slut (jag vet inte hur man byter) så jag känner mig heelt instabil. Skulle kunna göra vad som hellst! Verkligen okontrollbar och slav under den heliga koldioxidtuben. Jobbiga tider förstår ni!
.
Hade spanskaprov idag (vilket ni kanske förstår av rubriken) och det låter kanske märkligt att säga men det gick lika bra som vanligt haha, min spanskalärare gör alltid så enkla prov och jag känner mig aldrig det minsta osäker eftersom hon vet exakt allt jag kan (det är ju hon som har lärt mig det mesta) blir det alltid så bra. Ingen stress och ingen press. Så rullar vi förstår ni!
Nu ska jag fixa några grejer inför imorgon (har jag nämnt hur bra jag och Magda är på att styra upp saker?), den eviga frågan är vad naturnatur skulle gjort utan oss egentligen. Eftersom allt är superhemligt kan jag inte avslöja så mycket mer än att det kommer bli såå bra :D
Förresten vill jag bara förtydliga att jag inte alls är särskilt för flaskvattengrejen (minuspoäng i naturvetarvärlden!), men det symboliserar hur gärna jag vill ha kolsyrat vatten och det är jag helt klart för. Vill ni ha pro-argument? Gott gott gott!

Mitt svartgula hjärta!

AIK - Djurgården derby just nu och världensbästa lag ska visa vilka som är bäst!
Mitt hjärta är som ni vet svartgult och även om jag inte är särskilt intresserad av hockey kollar jag faktiskt på matchen. Faktum är att kvällens match är historisk då det är första gången AIK tvingas stå för hela poliskostnaden. Detta gör mig sååå upprörd då det definitvt inte är AIK AB's roll att ta stå för polisens omkostnader. Men det är en annan historia (kommer hålla ett argumenterande tal som berör detta inom en snar framtid). EFTER BARA SEX MINUTER HAR AIK REDAN 2-0!!! :D

Farsdag 13 November



Kan inte med ord beskriva hur mycket jag saknar dig. Tack för att du varje dag, varje minut och varje sekund gör mig stolt över att vara din dotter.

Min bubbla

Känner ni ibland att ni lever i er egna värld? (Och nu menar jag inte att ni är tankspridda och därför lever i er värld) Jag känner det iallafall, att jag gör samma saker, träffar samma människor och stressar över samma saker. Okej visst, någon gång ibland händer oväntade saker, självklart. Men vardagssörjan är ofta rätt likadant. Hänger ni med? Håller ni med?


I min bubbla finns jag, min familj och självklart mina vänner. Det är min comfortzone och min trygghet. Ibland töjs bubblan ut lite och ibland blir den lite mindre, men grejen med en bubbla är att den är formbar. Och det är det som gör den så bra. Förmodligen har alla ni som läser det här er bubbla, och vem vet? Jag kanske är en del av den.
I förrgår när jag gick hem från bussen fick jag ett sådant konstigt uppvaknande, (egentligen är det alldels för överdrivet att kalla det uppvaknande), jag insåg nämligen hur många hus det finns där jag bor som jag aldrig någonsin tänkt på. Och när jag väl började tänka på det såg jag hur många "nya" hus som hellst. Jag har alltså bott här i vaddå? Elva år? Utan att verkligen lagt märke till dem. Knäppt eller vad? Och sen dess har jag börjat lägga märke till helt oväntade saker hela tiden! Situationen känns så märklig... Men ändå rätt ballt, jag menar - det här gör att jag ser Sandslån från helt nya perspektiv haha.
(Om jag hade varit superproffs i Photoshop skulle ni sett en redigerad bild på mig inuti en bubbla här)

2011-11-11 och lärarrummets största snackis

Okej, 2011-11-11 börja ticka mot sitt slut och prick 11:11 kände jag verkligen hur otroligt tragiskt det kommer vara när jag blickar tillbaka på det ögonblicket. "Ja Felicia, vad gjorde du på den historiska dagen 11/11-11 11:11?" "Få se nu... ja just det då satt jag i matsalen och åt potatisbullar". Väldigt ovärt. Eller hur? Satsar på något lite mer storslaget 2012-12-12 klockan 12:12!

Har som ni vet haft en bloggpaus, och först vill jag bara tacka er för att ni är så söta som går in här trots att jag inte uppdaterat på X antal dagar. Blir glad bara jag tänker på det! Min ambition är iallafall att blogga som vanligt från och med nu :)
Innan jag slocknar helt (fredagkväll = trött bellson) ska jag bara dela med mig av något ni missat under min frånvarotid. Jag har gått från att vara den där tjejen i NV10 som alltid lämnar in saker i tid, är väluppfostrad och ambitiöst duktig till att bli årets snackis i Ådalsskolans lärarrum. Tänker inte gå in så mycket på det (inte för att jag inte vill dela med mig utan mest för att det är en annan historia) men några slutsatser kan vi ju dra:
1) Jag älskar att utnyttja mina ord och få reaktioner och 2) Jag är väldigt bra på att få som jag vill (men det visste vi väll redan?). Men ni behöver absolut inte oroa er för någonting nu (farmor, moster, Catta osv.), det är ju inte direkt som om jag gått och blivit en gangster ;)

RSS 2.0