Mittinatta igår!

Jag har försökt blogga hela dagen men tyvärr har blogg.se inte fungerat..som vanligt! Typiskt! Och nu har de gjort om så allt är mycket konstigt.

Igårkväll och inatt var jag på Bollstahallen och stöttade mina klassisar, dessvärre var jag klassens enda supporter och min röst är väll inte jordens kraftfullaste - men jag gjorde mitt bästa och peppade vårat lag 9b goes 80s att komma så långt som tvåa. Finalen som spelades någon gång efter 01.00 förlorades mot Flower Power Team 8a efter sudden death. Grattis till er men 9b bevisade vilket lag som var bäst. Extra härligt var det ju att vinna över kära Ewlverkeet fjortiiwzarna 9a. De vann bäst klädda och det var verkligen rätt pris till dom. Alla sminkade med överdrivet mörk foundation och idomin. Orkar inte ladda upp alla bilder men för er intresserade finns bilder på min facebook eller min bilddagbok!


Vet inte hur mycket 80-tal det här är men Jesper skötte sig på planen.


Viggo var en riktigt fjorteezboi med ett tjockt laget smink, rosa sprayat hår och snoddar runt benen!


9b goes 80s for the win! Ni gjorde mig stolta och spelade bäst av alla lag. Tuffingar!


Sofie, Sofie, Sofia, Nathalie och Sofhia - snyggast klädda or what?


Bilden säger väll allt? 19-0 mot Team 6an..utklassning for sure.


Nathalie dribblade bort Viggo plättlätt ;)


Bäst klädda - fast Marielle hade redan bytt om till normala kläder. Elverket!

Vi vann alltså mot alla förutom vinnarna 8a. Jag behöver väll inte ens säga att jag var riktigt trött när jag kom i säng runt halv 3 tiden...


Fridays great

Hello boys and girls. Har haft en vikarie-fredag och förstår fortfarande inte varför vi inte kunde haft inställt..rätt irriterande att behöva sitta och man känner att man gör saken bara för att sitta av tiden. Man är väll i skolan för att lära sig saker och jag anser att om man inte lär sig något kan man lika gärna vara hemma!

Som jag berättat tidigare har mittinatta ikväll och finalen spelas tydligen klockan 01.00 och jag hoppas givetvis på att "9b goes 80s" spelar då. Nikon batteriet laddas och jag ska så klart fota en massa! Förhoppnigsvis har alla spelande lagmedlemmar klurat ut riktigt snygga outfits. Jag ska naturligtvis hejja en massa men vad jag ska ha på mig har jag inte riktigt bestämt ännu. Tror inte att jag kör hela vägen ut med en outfit i Susan Lanefelts kniiip anda men något ska jag väll få till?

Okidoki nu ska jag äta lite mellanmål och måla naglarna - gissa vilken färg!

Powernap? Skulle inte tro det

Åh, jag älskar torsdagsmys! Jag kan nog inte vara mer tacksam för att provet blev flyttat till onsdag, inte för att jag inte har pluggat (för det har jag) utan för att jag aldrig skulle orkat plugga ikväll. Kände mig så otroligt trött efter att jag skrivit det där tidigare inlägget så jag tänkte att jag "bara" skulle vila lite. Pluggade in ett par hörlurar i öronen (relax-playlist) och la mig under mitt varma duntäcke. Ungefär en och en halv timme senare rycker jag upp och hör min mobiltelefon ringa, förstod inte vad som hände då men insåg snabbt att jag somnat - något jag i stortsett aldrig gör. Det händer typ max tre gånger per år att jag somnar innan själva nattsömnen. Det var skönt då men nu ångrar jag det, har gått omkring i en dvala sen dess. Att jag dessutom kom på att jag har en sisådär 350 sidor att läsa på 26 dagar gjorde inte saken bättre. Och faktum är att hälften ska vara läst inom 12 dagar så jag har en del att göra. Inga lugna puckar här inte. Nada es fácil, inget är lätt. La vida no es fácil, livet är inte lätt!


Tack Malin B!

Hej, förstår ni vilket snökaos jag är mitt i just nu? Och vi här på sandslån är tydligen lågprioriterade av plogningsmänniskorna. Jobbigt! Jag tror att det snöat typ 40 cm på bara några dagar vilket är helt sjukt. Helt galet! Men jag kan erkänna att jag hade hoppats på lite snö till, nu är det ju bara mycket - hade det varit jätte mycket hade vi kanske kunnat stanna hemma från skolan. :)

Jag kom iaf till skolan och fick veta att vi hade inställd so första lektionen, lite surt att jag kunnat haft sovmorgon men jag försökte dra i lite trådar så att morgondagen skulle blivit ännu bättre. Gick upp till skolexpeditionen och mötte där en mycket ohjälpsam kvinna. Det enda jag ville var ju att få lite organisation och förhoppningsvis slippa ha 3 timmars hål i skolan imorgon. Försökte även få sovmorgon till oss eftersom vi bara ska se film på Biologin då min lärare är på kurs i huvudstaden men icke sa nicke. Aldrig att hon tänkte lämna våran lärares mobiltelefonnummer till mig, no way. Synd och nu har vi istället vikarier på alla lektioner. Aaaah! Vad är det för fel på ett leende? Eller förståelse, jag menar, jag var ju inte otrevlig eller så och tok allt på lugn nivå. Hade hela klassen gått dit upp hade det kanske blivit värre, istället gick vi upp tre tjejer och jag skötte snacket.

När vi ändå pratar om morgondagen, vi har "mittinatta" som är en innebandy-turnering för hela skolan med insläpp klockan 19 och det slutar väll någon gång mitt i natten. Min klass har dresscode 80-tal vilket blir riktigt coolt! Haha, även om jag inte ska spela tror jag att jag ska dit och då måste jag väll ha lite kläder som passar temat? En annan sak som också rör det temat, idag på svenskan började nån kille i klassen snacka om att vi skulle förlora och att vi var så dåliga - jag tycker att sånt är väldigt trist så jag sa naturligtvis ifrån. Sa att jag tyckte att det var fel att bestämma innan hur det skulle gå, vet ni vad han har mage att säga? Att jag inte skulle säga nåt eftersom jag satt hela lektionen igår och klagade på att jag aldrig fick bollen, att jag klagade lika mycket som honom och blabla. Blev så otroligt less och irriterad. Karin med för den delen, och några tjejer som är på våran sida också. Orkade inte ens börja en diskussion, för hallå? För det första, jag satt inte och gnällde hela lektionen..jag sa det här några få gånger till Karin och en gång till en annan kille i klassen. Sen trodde inte jag att han eller de andra i laget uppfattat vårat problem eftersom de uppenbarligen inte ville spela med oss. Jag tycker så här, vet man om att någon i laget inte känner sig helt nöjd eller som i vårat fall inte ens kände att vi deltog så gör man väll allt man kan för att spela som ett lag? Ni får gärna säga era åsikter på den här punkten men det gör iaf mig upprörd!

Vet ni vad som mer skedde imorse? Våran so-lärare Malin har flyttat fram andra världskriget provet till onsdag nästa vecka! Grrreat! Skulle annars haft det imorgon och framflyttningen firade jag med att inte ta med min historiemapp hem, no studying today. Oh vad härligt det känns. Hallelujah moment! Tack Malin!

Little miss sunshine?













Wow! Vilken glad tjej! Ursäkta men jag fotade dessa bilder i lite stress när jag precis kommit hem och precis innan jag satte mig ned för att skriva inlägget nedan. Är egentligen inte på så mycket bättre humör nu eftersom jag så fort jag öppnar historiaboken börjar tänka på Auschwitz koncentrationsläger. Hemskheter och visste ni förresten att det är idag exakt 65 år sedan soldaterna hittade just det lägret och hjälpte judarna ur det hemska? Precis på dagen!

Bilderna blev heller inte så värst bra märker jag nu, de är lite suddiga eftersom jag fick ha ett högt ISO för att inte behöva få konstigt ljus av lampa + blixt men insåg nu att mitt hår istället ser lite gult ut. Men så är icke fallet och jag är ledsen för det, men de är bilder åtminstone. Idag har jag på mig...

Jeansleggings (design by Sofia Johansson) + brun tunika med volang och fickor (kommer dessvärre inte ihåg varifrån den kommer då jag klippt bort lappen eftersom den kliade) + Svart bolero-aktig koftsak

Vill ni veta en annan sak? Idag har jag absolut ingenting i håret! Det är helt fritt från allt, vilket är rätt ovanligt eftersom jag har svårt att hålla mig från hårspray. Hihi, inte för att jag är den som tokstylar mitt hår. Men ändå! Mitt hår mår faktiskt bäst så här, naturellt! :)


Var det bara jag som uppfattade att det var en lagsport?

Jag måste skriva av mig lite... Jag har nyligen kommit hem efter att ha haft en vanlig idrottslektion med klassen. Det mesta är egentligen som vanligt, vi har haft trippelboll (innebandy, mattrugby och volleyboll). Två lag, ett med 10 och ett med 9. Innebandyn gick sådär för mitt lag, vi förlorade och inte många mål gjordes. Sen kom mattrugbyn och där börjar det...

Vi var fem spelare på planen men vissa verkade missat det, att man är ett lag, det är lagsporter. Alla är värdefulla på sitt sätt. Mitt lag spelade med ungefär två stycken hela tiden. Pass hit, pass tillbaka, spurt och pass dit och motståndarlaget tar bollen. Medans andra står på jätte bra posititioner men aldrig får en pass, aldrig en chans att ta bollen, aldrig. Det visade sig ganska snabbt vilket lag som snabbt fattat vilken sport vi spelade. De gjorde mål för mål medan jag bara sprang fram och tillbaka. För så var det. Jag och Karin pratade om det när vi satt på avbytarbänken, att man tappar gnistan när man springer över hela planen och så mycket man orkar..trots att man är halvt förkyld och halsen svider. Hostan kommer men man fortsätter springa för att "finnas där" för laget, jag vill vara en bra lagspelare. Jag är ingen super talang på idrotter, jag springer inte fortast och jag kastar inte längst. Jag är ingen sportmänniska men jag kan ärligt säga att jag inte är helt världelös. Jag kan "läsa spelet" rätt bra och hitta luckor, förstår bra var jag borde vara och dit springer jag också, dessutom rätt diskret och får jag chansen gör jag gärna mål - jag borde vara en spelare som räknas men det handlar om att chansen. Karin är jätte snabb och en viktig spelare i ett lag, men vi är inga stjärnor - fast vi tar plats. Men vi summerade efter matchen att på mattrugby-delen hade vi nuddat bollen två gånger var (fattar ni - TVÅ!) och resultatet? Ett mål var! En gång passade jag Karin så hon gjorde mål och en gång gjorde jag mål själv. Alltså, jag gjorde en asist och ett mål, det är rätt bra för att ha fått bollen två gånger. Ska det bli några mål får man göra de själva..för  laget gick det inte så bra för, motståndarna gjorde mål efter mål och vi bara sprang. Yes, min hals sved och jag hostade. Snacka, visa att ni finns, VISA ER! Det är vad vi fick höra från en lagkamrat när vi försökte få fram våra åsikter, vad tror ni att vi gjorde? Ett tillfälle som exempel - Karin var helt fri och en halv meter framför en annan tjej som hade bollen. Vem tror ni hon passade? En annan kille flera meter bort. Hade hon passat Karin hade det blivit mål men det handlar inte bara om att göra mål utan om att få alla i laget att synas. Att alla i laget åtminstone ska få delta i spelet. När jag vid ett annat tillfälle försökte framföra till en kille i laget att vi kanske borde ändra taktik och att det inte blir kul och motiverande att bara springa hela tiden sa han bara "det hjälper inte att klaga på laget, var inte så pessimistiska". Visst, jag förstår att man inte ska klaga på andra och särskilt inte på laget. Men i det här fallet känner jag faktiskt att vi gjort vårat bästa och faktiskt inte bara klagat, dessutom ser jag det inte som klagomål att föra fram sin åsikt.

Jag vet att några i min klass kommer att läsa det här och jag hoppas att de flesta inte tar åt sig av kritiken, skulle jag läsa det här skulle jag inte ta åt mig eftersom jag vet att jag är en bra lagspelare. Och de är många som är det, framförallt tjejerna. Så upplever iaf jag det. Det är kanske anledningen till att vi tjejer faktiskt visar på bra motstånd mot killarna när vi spelar tjejer-killar.

Nu har jag fått fram lite av vad jag var tvungen att skriva, ledsen för långt inlägg men jag hoppas faktiskt att ni tar er tid att läsa texten. Det är viktigt för alla, det är viktigt att förstå hur det känns för oss som knappt vidrör bollen (men faktiskt ändå gör mål 50% av gångerna man har bollen och asisterar 50 %, rätt bra statistik ju..)

Tisdag!

Hello bloggy, sitter i skolan och har precis ätit pizza. Har haft första hemkunskapen på hela nian och på jätte länge, vi var lite ringrostiga men det gick bra ändå! Förutom grejen att äta pizza klockan nio..liksom snälla! Jag har ätit frukost alldeles nyss. Haha, det blir konstigt sen när vi ska ha inflyttningsfest med 3 rättersmiddag...skumt! Hursomhelst slutar jag halv fyra idag vilket är rätt jobbigt men jag överlever. Vi hörs senare! :)

The comeback



Okej här är the comeback of KSF. Haha, det har varit på is ett bra tag men idag kände vi för en comeback. Tillbaka lika fnissiga och kakätande som vanligt, okej få inte fel uppfattning om oss nu va? Vi äter inte kakor och gottis så ofta som det verkar, det är bara det att vi filmar varje gång. Sista var nog Karins kakkalas i oktober, eller nej förresten vi har nog firat något mer mellan det. Men take a look!


Video outfit 25/1



Okej okej, så här har ni aldrig sett dagens outfit förut va? Lite oskärpa och sånt men aja, jag är nybörjare på det här med video-outfit. Tell me if you like it or naaat!


French manicure with a twist

På söndagar gör jag oftast mina naglar och eftersom jag verkligen älskar att hålla på att fixa och trixa gör jag mina naglar själv. Här är resultatet från igpr!















Det är fransk manikyr med en tvist. Har först ett lager baslack (ett måste!), därefter det vita längst upp och sedan två lager glitterlack och sedan ett topplack. Dessutom har jag helvit under glittret på ringfingrarna. Ber om ursäkt för mina amatörmässiga bilder från YouCam:en, trots att jag har en grym systemkamera är det så svårt att fota sina egna naglar snyggt!


25 januari

Hej på er, bloggläsare. Måndag igen. Det har inte varit en speciellt jobbig dag i skolan, dock tog sista lektionen ganska mycket kraft. Vi såg en väldigt hemsk film där en kvinna som överlevt koncentrationsläger under andra världskriget berättade sin historia. Usch, mår så dåligt av allt detta och blir bara deprimerad när jag ser Historieboken som jag dessvärre måste läsa. Jag har jätte svårt att förstå att detta har hänt och på fredag har jag prov vilket betyder att jag vill vara påläst och ha koll. Det vore ganska olikt mig att inte ha det ju.

Förhoppningsvis om allt går som det ska får ni en comeback av Dagens KSF som tyvärr runnit ut lite ur sanden. Dessutom har jag fixat lite annat till er. Återkommer med det.

Men om vi ska ta något roligt också! En av jordens underbaraste och bästaste människor har födelsedag, min söta vän Amanda Schill. Man fyller bara femton år en gång! Synd bara att du är en sisodär 100 mil bort så att jag inte kan krama dig och gratta dig på riktigt. Har försökt ringt också men det var bara telesvar, men ett gulligt meddelande från Amanda dock. Saknar dig Mandisen! Sjukt mycket, övermycket! Ha den bästaste födelsedagen gumman, looooovee!


Bloggare titta hit!

Vet ni vad jag hittade hos Yasse? Aktiebolagnu bjuder oss bloggar på en bio biljett eller en månads Spotify Premium. Allt man behöver göra är att skriva ett inlägg på sin blogg så får man det man valt inom en vecka. Spotify har jag redan, dock inte Premium men vill hellre ha en bio biljett och det är ju hur lätt som hellst. Gör det du med! Klicka på länken för att komma dit!


Alla har det inte som jag

Det är inte många som har en personlig kock...men det har jag! Min lillebror står nu och lagar mumsiga american pancakes till oss. sssh, barnarbete vaddå? ;)


Sthlm

Min mamma är i Stockholm i helgen, Kérastase har kurs-event för utvalda frisörer. Hon brukar inte vara borta från oss så mycket så jag antar att hon känner lite skuld, jag tycker inte att hon behöver ha det alls men vem tackar nej till en massa gottis? Mamsen kom hem i torsdags med 3 proppfulla kassar med en massa trevligheter, så det går absolut ingen nöd på Linus och mig. Trots att det är jag som står för matlagningen, hehey. Men jag saknar min mamis, fast hon kommer ju hem imorgon!

En annan person som är i huvudstaden är världens bästa Sofhia Stridsman, världens vackraste Fia :) Fast jag känner bara till en Sofhia Stridsman också, men jag är säker på att om jag visste om två skulle hon ändå vara den bästa. Hursomhellst, hon är i Stockholm för att kolla på skolan som förhoppningsvis blir hennes trygget de kommande åren. Jag hoppas verkligen att allt går bra för dig och är så stolt över dig! För er som missat henne rekomenderar jag att kolla på youtube. Sofhia Stridsman, remember the name!

Jag har varit vaken i drygt 2 timmar så jag antar att det är dags att äta frukost. Om jag får välja väntar jag gärna ett tag innan frukostätningen, vi hörs lite senare :)

Hitler = ohyra personifierad

Fredag, fredag, fredag. Härliga fredag! Jag var tillbaka i skolan imorse, förresten ni har kanske missat att jag var hemma från skolan igår? Mådde sjukt dåligt och tog därför beslutet att stanna hemma. Men som sagt, imorse var jag fit for fight. Slutar ju trots allt tidigt på fredagar.

Vi jobbar med andra världskriget på Historian och det är helt galet vad hemskt det var. Jag har jätte svårt att detta faktiskt hänt. Vi fick se bilder på döda judar liggades i högar på marken, de var precis som djur eller precis som Hitler själv uttryckte det - ohyra som måste rökas ut. Åhh jag mår dåligt av bara tanken eller synen hur det va att leva på den tiden. Hjälp vad bra vi har det, vad bra jag har det. Jag lever ett skyddat liv, ett väldigt skyddat liv. Det är så groteskt alltihopa! Att vissa i min klass dessutom hade mage att sitta och flina och skratta - "Kolla sidan 87 AHAHAHHAH, Kolla voldemort!"

En annan kille i min klass ifrågasatte varför vi får läsa om detta så pass sent som i nian, att man borde få se mycket tidigare och lära sig om raspolitik osv. Det tycker jag är helt fel. När man går i låg/mellanstadiet ska man få leva ett bekymerslöst liv även om jag vet att det långt ifrån är så. Men jag vill att det ska vara så. Man ska kunna leka med sina dockor, bilar och pussel utan att behöva se bilder på döda människor. Det är väll därför vi har åldersgränser på filmer etc.? Om ett litet barn i 9års åldern skulle få veta mer om andra världskriget eller andra grymma historiska händelser skulle barnet nog gå runt och må dåligt och tänka väldigt mycket, säkert även mardrömmar. Vissa saker är man helt enkelt inte mogen att veta vid vilken ålder som hellst!

Time flies

Jag bläddrade igenom mina olika album med bilder, insåg då att det är exakt ett år sedan jag åkte till Gran Canaria på semester. Det är faktiskt helt sjukt vad tiden går! Ett år! Och det betyder också att jag haft min fina laptop i exakt ett år, japp fick det samma dag som vi åkte. Därför kommer här ett litet bildspecial från den resan!


Första dagen gjorde jag misstaget att sola i pilotsolglasögon, de har glas som reflekterar väldigt mycket vilket resulterade i ett rejält bränt ansikte. Näsan,pannan och kindbenen var lika röda som en kokt kräfta. Det var värre än vad bilden visar!


Mina gullisar! Lillebror Linus och kusselusse Evelina :)


Jag lite kylig efter dopp i pool. Tur att jag hade massor med solglasögon med mig.


Jag älskar den här bilden!





Vi byggde oss ett litet sandslått också ;)

Ja, det var en riktig charterresa. Hihi, fast vi åt inte en massa buffé eller gjorde alla guidade turer. Men jag tycker att om man åker till Gran Canaria så ska det vara lite lite charter. Visste ni att de dessutom spelade in programmet "Charterhjältar" som gick på Kanal5 på vårat hotel och de spelade in samtidigt som vi var där faktiskt. De intervjuade min mami och min moster men den tog de aldrig med i rutan. Rätt kul var det ändå, att se programmet i efterhand!

Ooh nu blev jag förresten extremt sugen på min en riktigt god maträtt! Chicken enchilada som jag åt flera gånger där nere. Så otroligt gott! Me gusta mucho, hehe. Ni vet, jag är ju proffs på spanska ;)


I mörkret syns bara stjärnorna

Hej på er, visst är det verkligen skönt när onsdagen passerat och man vet att helgen snart är här. Jag tycker att det är underbart!

Min klass var på en "show" idag. ES08 från GB-skolan i Sollefteå visade sin turneshow, den var väll så där. Känner inte för att skriva så mycket kring det ämnet men om vi säger så här..det finns nog andra klasser som är både bättre och säkert en och annan sämre. Skillnaden här uppe är ju dock att det kan vara lägra kvalité på själva musikerna än i större städer eftersom man där har intagningsprov. Dessutom har jag ganska svårt att förstå mig på om man...eller vi säger det så här, du är en medelmåttig dansare men brinner för dans och tycker att det är de bästa du vet. Då väljer du Estetiska programmet med inriktning dans. Visst, du har jätte kul men har du någon framtid? Jag tycker inte att man ska välja yrke eller utbildning bara pågrund av vad du gillar att göra. Nu kommer jag få massvis med kommentarer om att man ska ha kul i tre år men HALLÅ?! Om vi tar mig som exempel, jag tycker att det är jätte kul att fota men det är för mig ett intresse och jag är duktig i skolan och jag vet faktiskt inte vad jag vill bli i framtiden. Därför väljer jag Naturvetenskapsprogrammet, jag vill ha en så bred utbildning som möjligt. Och tillbaka till den där dansaren nu, ser man sig själv ha en framtid som dansare..kör ditt race då, men om man inser att man inte är någon vidare talang och dansen kanske bara är ett intresse då tycker jag att man ska söka en "bredare" utbildning. Ska vi ta ett annat exempel? Min vän, Sofhia Stridsman, hennes röst är av guld och hennes utstrålning träffar varenda person. Hon ser bra ut och brinner för musiken. Att ha musiker som yrke är väldigt svårt så därför bör man ha något, ha "det". Hon har sökt till Kulturama och Rytmus, två bra skolor i Stockholm. Visst, det är mycket svårare att komma in där men både hon och jag är väldigt säker på att utbildningen också är bättre. Hon vill inte slösa tre år av sitt liv på att få en medelmåttig utbildning här bland människor som inte brinner för det här lika mycket som hon, och jag förstår henne. Dessutom finns det där människor som också har "det" och ni vet hur personlig utveckling funkar? Om man spenderar tid med duktiga människor blir man inspirerad att försöka bättre och bättre hela tiden. Och det funkar likadant för alla, en win-win situation. Men går man i en klass där man ärligt talat är utan tvekan bäst kanske man inte utvecklas lika mycket.

Det här blev på tok för långt och jag ogillar sånna långa stycken men det jag vill få fram tycker jag har framkommit. Dessutom, till the one and only Sofhia Stridsman du är bäst! Born to be a star. :)

En la escuela

Hej på er, jag sitter i skolan och är sjukt uttråkad! Karin och Fia har åkt hem eftersom de inte mådde bra, känner mig heller inte så pigg för tillfället. Har ont i halsen och känner mig lite hängig men som tur är har jag bara matten kvar..sen ska jag hem och vila. Har inga läxor eftersom jag varit en goodgirl och redan fixat allt sånt. Vi hörs när jag kommer hem sötisar!

Outfit18

Blev rastlös under filten, även om det var himla mysigt. Försökte mig på några outfit bilder istället, tyvärr blev de misslyckade och jag har ingen aning om varför! Körde på samma ISO och bländartal som mina förra outfit bilder men aja. Så här har jag sett ut idag!







Blå halsdukskrage (BikBok) + Svart enkel tröja (365 sunshine) + Jeans (Tiger of Sweden) + Lårhöga skinnstövlar + Brun skinnväska (Esprit)


Alla dessa dagar

Hej på er. Måndag igen!

Jag började dagen med idrott där vi gjorde planering (jag+A har lektion med 7a vecka 5 och med klassen en gång till lite senare) sen hade vi handboll som Hanna ledde. Vi hade riktiga positioner med så det blev lite invecklat och det är synd att vissa inte vill spela som ett lag, men jag antar att det är sånt man får stå ut med eller?

Sen har dagen gått snabbt. Vad snällt att vi har rätt lugnt schema på måndagar. Man behöver liksom det, mjukstart.

Känner inte för att skriva så mycket idag. Är sjuk och känner mig trött. Ska nog leta upp närmsta filt och vila lite, kanske se någon film? Vi hörs senare bloggisar!

Sunday

Söndag lika med slappdag. Dagen då det är okej att gå omkring i slappkläder och rufsigt hår, dagen helt utan ansträngning. Jag laddar även om på söndagar. Laddar för en ny vecka och gör t.ex fotbad ansiktsmask, inpackning och sånt. Söndagar är alltid mina dagar. Idag klev jag upp vid halv nio och vet ni? Det är så himla skönt att inte sova bort hela dagen. Jag menar, klockan är bara runt ett och jag har redan hunnit med en hel del. Gjort bort en läxa tillexempel! Förstår ni? Nu är ju hela dagen kvar som jag kan ägna åt andra saker. Visst är det skönt att sova och ha sovmorgon men jag blir väldigt stressad av att en hel dag har gått och man inte har fått något gjort. 

Dessutom börjar jag bli sjuk! Min mormor var uppe hos min moster i Umeå med mina kusiner Eve och Maja och kom tillbaka med en rejäl förkylning. Jag antar att hon smittat mig men det kan även vara Karin som varit riktigt sjuk. Så jobbigt! Jag har verkligen inte tid att vara sjuk den här terminen, jag har aldrig haft tid att vara sjuk men den här terminen har vi en massa nationella prov och en massa tester. Fast det var rätt länge sedan jag var förkyld nu, annars brukar jag vara det väldigt ofta men nu är det väll dags igen. Typiskt! Känner hur det spränger i huvudet och jag är jätte täppt i näsan. Typiska symtom för mig..

Vi får se om vi hörs senare men nu ska jag dricka en massa te. :)

Outfit

Det här inlägget trodde jag publicerades igår, la in det och klicka på "spara&publicera"-ikonen men när jag alldeles nyss kollade arkivet såg att ni inte ens fått sett det. Såå..bättre sent än aldrig och nu försöker vi igen. Here you go, gårdagens outfit!













Vit Esprit-skorta + Svart ribbat baslinne (H&M) + Svarta byxor med dragkedja (Vila) + Röd mössa (Indiska) + Röda stövlar + diverse smycken från Snö, OXXO, presenter osv. + Liten paljettväska från H&M + Skinnskärp från JL

Men naturligtvis hade jag inte mössan på inomhus, det var bara för att ni skulle få se hur jag matchat skor med mössa :)


Varför har lärarna mycket finare än oss elever?

Hej på er, har haft en helt vanligt skoldag där jag slutar 12.10 förutom att jag, Karin och Fia spenderade lunchrasten uppe vid lärarnas kontor och arbetsrum. Precis vid ingången där de har sitt väntrum för föräldrar eller andra människor. De har mycket finare och bekvämare möbler där än i uppehållsrummet och efter att vi ätit lunch och kopierat ett gäng papper satte vi oss där och bläddrade i en gåtbok. Haha, fick höra sen av några klassisar att elever inte brukar få vara där men ingen sa till oss iaf. Visst de flesta lärare stirrade på oss men bara två frågade om vi väntade på någon. Vi sa bara att vi satt där för att vi kände för det och att vi faktiskt inte väntade på någon.

Jag har förövrigt fotat dagens outfit men bateriet tog slut så nu är det på laddning och så fort det är redo ska jag visa er, jag lovar!

 





Så länge får ni nöja er med dessa Youcam bilder, sjukt dålig kvalité men jag antar att det är bättre än inget.

Trevlig fredag på er, äntligen helg!


ABC - fast inte som Anna Book

Den här hittade jag på min kusin Rosannas blogg och eftersom jag har så lite för mig kan ni få se min version! So..here it is.

Alkohol: Rätt onödigt om ni frågar mig, man kan ha kul utan alkohol också.

Allergi: Har inga riktiga allergier (dvs. inte klassat av läkare) men är överkänslig mot en del saker

Armhävningar:
Haha! Jag kan inte ens göra en "riktig" armhävning. Måste stå med knäna i, haha.

Blyg: Skulle inte kalla mig blyg direkt, men jag tänker innan jag snackar

Beroende av: en massa saker, om vi ska snacka materiella ting är det typ kolsyrat vatten och stimorol Ice-tuggummin.

Betyg:
För tillfället 290 poäng (men jag satsar på mer)

Blir glad av att: skratta!

Bor: Sandlåådan. (Sandslån med andra ord)

Dagbok: Bloggare

Djur: Är ingen djurmänniska, verkligen inte.

Drömmar:
Bli vuxen, resa en massa och tjäna massvis med pengar. Ekonomiskt oberoende innan 35 typ?

Dåliga sidor:
You tell me!

Ekonomi:
Mamma betalar allt..haha, jag har så jag klarar mig

Favoritdryck:
KOLSYRAT VATTEN!! Bonaqua är min favorit av "flaskvatten" men eftersom vi har kylskåp med kolsyrat vatten i dörren är det godast. Det är sjukt vilken abstinens jag får efter EN dag utan kolsyrat vatten..sorgligt


Flyttat:
En gång.

Fobi:
Hmm..jag har nog inget så starkt så det räknas som fobi

Foto: Åh! Jag älskar att fota och att redigera. Nikon D5000 for the win

Född: Karolinska

Gillar:
Jag gillar massor av saker

Graviditet:
är fint men jag väntar till framtiden.

Gråter:
väldigt sällan

Gör dagligen:
äter, sover, tänker,  skrattar, borstar tänderna (HAHA)

Hatar:
Äcklig mat, är för petig för mitt eget bästa. Och jag hatar korv, får spykänslor när jag tänker på att det är malt kött. Euuuww..my god!

Hypokondriker:
Skulle inte tro det.

Imponeras av:
talang!

Intressen:
Bloggeeen ;) Nä skämt och sido men det är kul

Jobb:
Min tandläkare säger att det är ett heltidsjobb att ha så fina tänder som jag har, hihi. :) Men det är väll på ett sätt ett jobb att ha höga betyg.. MVG:n kommer inte av sig själv

Kaffe:
haha, som Rosanna skrev: "blä, jävla lukta lärare i munnen skit" precis så skulle jag skrivit, fast utan svordomar..tillhör inte mitt vokabulär om vi säger så. Haha, nä ska inte vara så präktig. Men jag svär i princip aldrig, händer typ 3 gånger per år. MAX!

Kamera:
Nikon D5000, my love <3

Kläder:
my style

Kompisar:
jag har bra kompisar :)

Länder jag besökt:
Danmark, England, Spanien också Sverige då!

Längd:
1,70

Mobil:
Sony Ericsson K850i

Motto:
Du klarar allt, bara du vill. The Sky's the limit

Musik:
är bra

Musikalisk:
enligt min förra musiklärare är jag jätte duktig på instrument, HAHA, säger jag bara. Nooot! Jag är inte bra på instrument men jag skulle nog ändå inte beskriva mig som omusikalisk. Jag har ju ändå lite musik i blodet och är rätt bra på att "känna musik" om ni förstår vad jag menar. Jag hör om någon sjunger fel tonart osv..de blev lite konstigt här men aja.

Märkeskläder:
Kvalité går före kvantitet. Hellre ett par jeans för 1000 kr än 3 för 1000. Har hellre ett par riktigt snygga än några halvdanna som inte sitter som ett smäck. Men sen finns det toksnygga kläder som inte har något speciellt märke. Jag tänker mer så här, vill jag ha något snyggt spelar märket inte så stor roll. Det är ju plagget som är det viktiga. Fast på mer baskläder tycker jag man ska satsa lite mer på..typ en snygg svart kofta eller liknande. Eller skor! Skor, klockor och accessoarer vill jag för det mesta ha bra kvalité på.

Naglar: Med nagellack - kärlek. Utan - naken!

Politik:
Är inte jätte insatt men jag vet ungefär var jag står..


Rädslor:
Är väldigt rädd för att förlora någon. Särskilt min mamma, vill alltid att hon ska ringa t.ex om hon är på väg hem från jobbet så att jag vet om det gått en viss tid och hon inte har dykt upp blir jag sjukt orolig och nervös. Då ringer jag tills jag får svar och om hon inte svara skäller jag på henne när hon kommer hem..

Saknar:
Daddy <3

Samlar:
På minnen

Sjukdomar:
har ingen sjukdom vad jag vet!

Ska göras:
se lite tv och sen sova typ, är sjukt trött!

Smeknamn:
Min mormor säger Fellan (och vissa andra släktingar), pappa sa Fellanbellan och mammas kusin och Felix Schill säger Flisan. Alla andra kallar mig för Felicia

Sol:
G-I-V-E M-E-!

Sover:
Om natten

Talang: Vet inte om jag har någon talang direkt, men jag ser alltid att folk är lik någon. Det kan vara riktigt irriterande ibland

Telefonbok: Det är typ bara gamla som har riktiga telefonböcker nu för tiden, jag har alla mina nummer i mobilen

Tränar fysiskt: Tråkigt, men det kan vara kul ibland. Är inte riktigt träningstypen..hehe

Tränar psykiskt:
Hur?

Utbildning:
Snart gått ut grundskolan

Vikt:
Ingen som hellst aning

Ångrar: Ingenting

Äcklas av:
Vidriga människor, äcklig mat, snuskigheter, skräp, insekter och groteska inzoomningar

Äter:
  bara sånt jag gillar

Önskar:
Vintern tog slut och kylan försvann


Felicia

Fjortonde januari, 14/1-10. F-dagen. Felix&Felicia-dagen. Och för att tala klarspråk - min namnsdag. Jag tycker att man ska fira så mycket som möjligt och gillar att uppmärksamma namnsdagar. Dessvärre har min nya almanacka inga namnsdagar inskrivna vilket gör det svårare att komma ihåg alla namn. Men min egna dag har jag koll på. 14 januari är dock inte lika bra som 29 juni men tillräckligt bra för att göra en tråkig mitt-i-januari dag lite roligare. Tack alla för alla grattis hälsningar - och grattis alla Felix&Felicior (känner dock ingen annan Felicia men jag känner två Felix. Schill och Gradin - så grattis på er :D )

Bilden är förresten jag från nyårsafton.


Details






Detaljer. Det är detaljerna som gör helheten, det snygga.

Photo 1 en snyggsnygg ring från märket OXXO (finns att köpa på bl.a M&Q) som jag börjat använda rätt flitigt på sista tiden. Jag tycker att stora ringar är bland det finaste som finns och även om det är snyggt med stora lite rockiga svarta ringar är det verkligen inte min stil så det skulle bara se fånigt ut på mig. Det gäller att hitta saker som passar ens egna stil.

Photo 2 Min älskling. Åhhå vad snygg den är. En stor klocka i herrmodell. Stora klockor är också bland det finaste som finns och det mina vänner höjer en hel outfit. Trust me or you'll miss the point.

Photo 3 Ny lackerade naglar! Behöver jag säga något mer? Tror inte det utan det räcker med att säga att jag älskar nagellack och allt som hör till. Jag är precis som Maria Montazami när det kommer till sånt, utan nagellack känner jag mig naken rädd och exposed. Och det är sant. Eller kanske inte rädd men utan tvekan naken. Lacket är färgen "Glamourama" från H&M. Toksnyggt!


Trettonde i första

13 januari. Redan! Det är inte långt kvar tills vi 94:or ska ha bestämt oss inför de tre kommande åren. Jag tänker inte skriva en lång uppsats om vad jag känner men jag kan säga att jag åtminstone har bestämt mig. Tack och lov för det!

Slutade vid halv fyra och var då riktigt trött. Sista lektionen var idrott och det var faktiskt kul, vi hade innebandy och mitt lag vann (Y). Tror det blev 12-7 och tillochmed jag gjorde mål. Alla utom Frida gjorde mål i mitt lag och det var riktigt bra jobbat. Födelsedagsbarnet Jesper gjorde min målpassning så tack och grattis. Man blir så taggad när man spelar så, om man sitter på bänken och sen när man ska ut på planen igen. Då är man laddad med energi, japp tro det eller ej men tillochmed jag blir en tävlingsmänniska då. Jag skulle nog kalla mig en bra lagspelare, för mig är det viktigt att alla i laget känner sig sedda och får veta när de gör något bra. Därför är jag rätt hes när jag haft idrott och vi haft lagsporter. Skriker och hejjar som bara den!

Jag vill också förtydliga att jag har nolltolerans mot anonyma kommentarer, det är anledningen till att jag inte godkänner dom. Alltså inte för att jag "är för feg för att godkänna anonyma kommentarer". Haha, det skulle vara ett skämt om någon trodde det om mig. Vågar ni stå för vem ni är så godkänner jag allt, så länge det inte är kränkande eller opassande.

Segare dag får man leta efter!

Vilken dag! För det första har den varit otroligt seg och väldigt utmanande. På engelskan hade vi test på förra årets nationellaprov den delen men hörförståelse. Vissa saker var riktigt kluriga! Jag har jätte svårt för att tänka, skriva och lyssna samtidigt. Särskilt när det är på ett annat språk, även om jag har väldigt lätt för engelska och förstår i princip allt. Extra svårt är det med olika dialekter, kommer ihåg det från när jag var i England på min kusins dop..ibland var det lite svårt att förstå dialekten och jag skulle absolut inte vilja skriva ner och svara på frågor när man hör engelska dialekter. Men nu är det gjort och jag ser verkligen inte fram emot våren med en massa np-prov och allt sånt.

Jag fick även sluta tidigare, matten "inställd", fast just nu hade jag hellre slutat 15.30 istället för 14.25 eftersom häftet vi fick är väldigt jobbigt. Ett gammalt Nationellt prov det med, från 2006. Jag har fastnat på sista uppgiften så jag känner för att gå och lägga mig nu på en gång. Har suttit med det i drygt 1,5 timmar. Helt sjukt! Dessutom har jag spanska läxa som jag måste plugga på. Hjälp mig! Varför måste allt vara så allvarligt jämt?

Vi får se om jag orkar någon dagens outfit idag, tror inte det tyvärr, känner för en kväll i soffan efter denna dag. Vi hörs senare!

11/1 - 10


Outfit of the day! - 11/1 - 10

Idag hade jag på mig detta plus en svart enkel skjorta från The Shirt Factory, jag skulle kunna bo i TSF skjortor. Jag älskar sånna! Lovelovelove.

Crocker-jeans - Rutig tunika från Lindex - skärp från ? - Armani-klocka - Chanel-örhängen - stor ring från OXXO

I den gigantiska muggen är det mitt förtillfället favorit te. Sweet Chai från Yogi. Plus fairtrade honung!


Tionde januari

Hej på er, jag tror att jag ska döpa om den här bloggen. Eller åtminstone bloggbeskrivningen, nu är det något i stil med "varför välja när man kan ha allt - här är allt". Jag syftar då på att min blogg träffar så pass många ämnen men i den period jag är nu i livet borde jag nog döpa om den till "välkommen till en blogg som kunde ha haft allt, men jag Felicia struntar i att blogga förtillfället eftersom hon inte har tid med den här bloggen du just tagit dig tid att läsa". Haha, misslyckat!

Min helg har hittils varit full med saker att göra. Vi har byggt ut vårat hus rätt mycket så det har varit mycket flyttande och städande och allt sånt. Det börjar nu bli färdigt (äntligen!) så det som vi har gjort i helgen har varit att rensa garderober och sånt. Vi har ju t.ex byggt en fin klädkammare (eller walk-in-closet som det så fint heter) så min mammas kläder som är hur mycket som hellst har rensats. Jag försöker få henne att slänga så mycket som möjligt men hon har lite svårt för sånt, mycket av affektionsvärde. Lätt att vara en tuff och hård nu när det inte gäller mina saker men vi får väll se hur det går när samma sak ska göras med mina kläder.

Dessutom har min kära moster varit på besök, väldigt snabbt dock. Inte ens 24 timmar men det var kul.

Just det! Lille felle fyller år idag. Fast han är inte så liten längre. Det är min favorit seglare (känner dock bara till en!) Felix Schill som ska firas. Min vän Amandas lillebror och jag börjar nu förstå hur det känns för alla äldre människor som inte förstår när alla barnen blir stora. Han är lika gammal som min lillebror och fyller hela tolv år idag. Fast för mig kommer han alltid att vara lilla Felle. Hihi, det är faktiskt svårt att förstå vad alla börjar bli så stora. Dessutom har vi ju snart namnsdag, jag och Felix. Det är ju bara fyra dagar kvar till 14 januari. Felle och Flisan (fast det är bara Felix och mammas kusin som kallar mig det).

Nu ska jag måla naglarna, funderar på mitt favorit lack..en snygg rosa nyans. När det gäller naglarna är jag riktigt kinkig, utan nagellack känner jag mig sååå exposed!

Nytt rekord!

Första skoldagen. De flesta har som jag "vänt på dygnet" och sover betydligt länge än 6.20 som jag klev upp imorse. De flesta brukar vara trötta den första skoldagen och oftast många dagar innnan man kommit in i vanliga rutiner, somliga är alltid trötta. Jag är inget undantag, men jag brukar alltid se till att vara någorlunda "fot for fight" till skolan men idag har jag verkligen varit off. Väldigt mycket. Jag somnade nog inte förrän runt halv tolv igårkväll och för vissa av er låter det inte speciellt farligt men för mig som är rätt  sömnberoende blir det jobbigt. 20 minuter mindre än jag behöver och jag blir snabbt trött dagen efter. Idag har jag varit tröttare än någonsin, galet trött. Tillochmed så trött att jag somnade när jag kom hem. Det har aldrig hänt!

Kallt har det varit också, nytt rekord idag igen. -33 grader vilket är sjukt för kallt. Jag har tillochmed fotobevis på min mobiltelefon om ni inte skulle tro mig, kan lägga upp bild senare. Hade tänkt att visa er en dagens outfit på min klädsel för kylan. Haha, det är ju lätt nu när jag har stativet men när jag kom hem kände jag bara för att slita av mina tiiighta jeans som jag pressat på mig imorse. Tog ett par strumpbyxor under men jag ska säga en sak till er, det är ingen vidare bra idé när man har jätte tighta stela jeans. På mig hade jag även en vanlig baströja, stickad kofta PLUS en pälsväst. Vad gör man inte? Enligt Sofh skulle kylan hålla i sig (och bli värre!) en vecka till. Jag tror att vädret har PMS eller nåt i den stilen.

Hursomhellst var klassen som vanligt, några nya frisyrer men annars samma gamla vanliga. Snyggaste frisyren har Sofh skaffat sig. Hon hade fint hår innan också men nu är det riktigt snyggt! Hon kan det där hon, hihi.

Nu ska jag sluta blogga, märker att det här blir ett dåligt inlägg och jag bara svamlar. Imorgon ska jag fixa lite roligare läsning.

Uno dos tres cuatro

Onsdagkväll, jag är superdupermega trött och jullovet är snart helt slut. Mitt sista jullov från Ytterlännässkolan och grundskolan. Konstig känsla. Imorgonbitti börjar jag min sista vårtermin i grundskolan. Sista första vårterminsdagen. Mina dagar har varit fyllda men ändå tomma, har tomma känslor. Känner inte för att skriva om det här i bloggen men med mig är det åtminstone ingen fara. Ni har inget att vara oroliga för. Här kommer dock några få bilder från tidigare dagar!

I lördags var vi i Sundsvall och handlade golv och tapeter, men vi kom även hem med lite andra prylar.

 
Linus kände för att testa nya "DJ HERO", rätt svårt men kul. Hihi, jag är bäst på Disturbia!


Förutom underkläder och en tunika kom jag hem med det bästa kamerastativet som finns bortsett från sånna för proffsfotografer för 7000 kr, det resulterade i ett gäng skumma bilder. Blandannat denna ovan (som den mest normala..)

Lillebror körde Jackson-style i mjukiskläder.


Också har jag varit med om nytt personligt köldrekord, -30,5 grader vilket är sjuuukligt kallt. Snälla, ta mig från Sverige! Rädda mig, någon. Det var idag en liten bit ifrån mitt hem. Farligt kallt! Mitt förra rekord var förra vintern, -27,5 grader. Men nu har jag upplevt riktig kyla.

Nu ska jag nog leta fram mitt duntäcke och placera mig under det, fick några bra böcker i julklapp och jag känner för att bädda ner mig och läsa lite. Vi hörs imorgon när jag kommer hem från skolan, see you then.


Bad hair day!

Morfar fyller år idag så nu ska vi iväg och äta tårta och fika och sånt gottis, fast ärligt talat är jag egentligen inte så mycket för tårta. Är inte så förtjust i grädden, det sitter i från förr när jag var allergisk mot mjölkprodukter osv. nu är jag bara överkänslig. However, så äter jag bara tårta för stämningens skull. Förutom när jag själv gör tårta till min födelsedag, det blir alltid galet gott! Chokladpudding for the win. :D


Och som ni ser var inte mitt hår lika medgörligt som igår, bad-hair-day for sure! Rätt lat är jag också, vaknade vid halv 12 så jag kände inte för att duscha idag. Dessutom ryktas det om att mitt hår ska slingas senare och då svider det som tusan om man har helt nytvättat hår. Men tro inte att jag är en ofräsching, haha, det värsta jag vet är otvättat hår. Jag gjorde några flätor (både inbakade och vanliga) och drog ihop det till en knut rätt högt på huvudet. På med lite fina håraccessoarer så var det fixat. Tur att det finns nödlösningar va? Ska ladda upp nyårsfyrverkerier senare, vi hörs då. :)


RSS 2.0