Onsdag KSF

 
DAGENS KSF
30/9


Stämningsfullt!

Här kommer 3 videos från AIK-DIF i måndags. Filmade med min Nikon D5000, kolla alla tre så kommer ni få värsta stämings-boosten. Jag lovar!

 Innan matchen, hela Råsunda sjunger "Å vi e AIK". Där hade Djurgården inte mycket att säga till om. Så överlägset! Vilken stäming allstå.


Bengaliska eldar inför 2a halvlek. Checka!

Take a look, galet bra!


Prao-ett

Hey everyone, det är en riktigt trött bloggerska ni har att göra med idag. Har arbetat hårt hela dagen (lögn). Har haft min första praodag idag. Var ju ledig måndag tisdag som ni vet. Klädextra är affärer som har fått äran att ha hela KSF som praktikanter. Karin, Sofhia och jag alltså. Det blev bäst så. Vi delar bekymren, tristessen och fnissen. Egentligen är våra arbetstider mellan 10.00-15-15 men vi töjer lite på gränserna. Bussen är inte där förrän 10.20 och vi slutar innan 15. Allt för att passa busstider. Det verkar dock inte vara nåt problem. Det värsta problemet är dock att vi måste sitta i ett dött kramfors i typ 2 timmar på morgonen innan vi kan åka till Lunde. Drryyygt som tusan kan jag lova. Imorse satt jag och K och lyssnade på ett PRO gäng som skulle åka färja till typ Åland eller Estland ellet nåt i den stilen. Vi somnade nästan hela tiden!

Ni får se lite av vad vi sysslat med i Dagens KSF som kommer upp senare. Efter första dagen kan jag dock säga detta: Det är extremt uttröttande och luften är mycket konstig så man får ont i huvudet efter två timmar. Det är inte så värst mycket att göra på en arbetsplats med 4 arbetare och 3 praktik-tjejer på ett ställe som verkar ha ca. 5 kunder/dag. Känns himla skönt att jag ska vara ledig på fredag med.

Imorgon kommer prinsess-expressen. Med andra ord, min moster och världens bästa Mini-majs och Eve. Prinsess-expressen har jag kommit på. Det är ungefär så min mosters silverfärgade bil ser ut nu. Med en 5 åring som starkt hamnat i prinsessåldern (allt MÅSTE vara rosa, glittrigt och utstråla i hennes värld coolhet). Mini-majs (snart 5 månader) hänger på. Bilen är fylld med prinsess solskydd och rosa filtar med prinsessor. Barbie-dockor och glittriga klackskor i storlek 28. En och annan glitter fjäder boa finns där också. Ingen annan musik än Marie Serneholt, Charlotte Perrelli och liknande spelas heller. Saknar dom iaf, det blir mysigt med en helg tillsammans.



Nåt i den här stilen skulle passa för min moster och hennes döttrar.

Väntar...

Hej på er, sitter i kramfors med Karin och väntar på bussen. Vi ska sitta här i 70 minuter till och har varit har sen 8.30. Puu! Vi börjar praon 10.20 typ, så trist att det inte går många bussar. Bloggar mer ikväll när jag kommer hem. :)

Sundsvall-Stockholm, Stockholm-Sundsvall

Hej, Hej hallå. Äntligen tillbaka va? Som ni måste undrat vad som hänt mig. Men vet ni, var inte oroliga. Inte för fem öre. Det värsta som hänt mig är att jag har sjukt ont i fötterna. På högerfotens lilltå finns inget mindre än två pulserande vattenblåsor. Plus en sprucken. Aaaow säger jag bara. Smärta. Det tack vare en dag i mina fina nya stövlar. Annars har jag bara haft det underbart. Jätte bra. Här kommer bilder så förstår ni säkert allt!

Tristess på tåg. F och L.

Satsumas-säsongen har officiellt börjat.

Bus-posar framme på Kungsholmen.

Laptopen har så klart också varit med. Trots ingen bloggning.

Fixa en B&J glassbar till Kramfors  är ni gulliga!
Bildtext överflödiga. Yuuuummiee!

Lite mera glass. Yoghurt-glass är nästan i samma klass som BJ's. Fast hallon rekomenderar jag inte...
Världens bästa klack Black Army. Hörs mest och bäst, alltid!

1-0 efter 15 minuter. Det finns bara en Flávio.




Bengaliska eldar går inte att undgå på stockholms-derbyn. Norra stå var helt fyllt. Över 26 000 åskådare på allsvenskans bästa match. Publikrekord för allsvenskan 2009. På Råsunda, så klart.


Faktiskt höjer det själva derby-stämningen. Om ni bara ska gå på en allsvensk fotbollsmatch ska ni definitivt gå på AIK-DIF. Det är fantastiskt stämning som inte går att jämföra med någonting annat. Och det säger jag inte bara för att jag har ett svart-gult hjärta!

2-0, 2-0, 2-0. Gnaget utklassade Skansen! Klockrena ramsor också. "Vi leder serien och djurgårn åker ur"  och "Bye Bye Lillebror".

För att en Solna-tattare alltid är bättre än en Djurgårds-jävel.
Himla tragiskt för Djurgården att dom ligger typ sist. Hahaha! Sm-guldet är inte långt borta nu.

Nu är jag på väg hem och åker X2000, imorgon praoar jag och alldeles snart får ni lite härliga videos. Kanske blir det mer bilder också, har ju en hel del. Hoppas ni inte har saknat mig allt för mycket bara. Nu är jag tillbaka :)


Si hablo Español.

Förresten, jag glömde att berätta en sak för er tidigare. Fick idag veta av min NO-lärare att han vill ha med mig och Karin+Sofhia till ett event 16 oktober. Det är ett EU-projekt grej som våran klass är med i eller nåt i den stilen. Så, 16/10 ska KSF-trion stå framför ett gäng tyskar, spanskar, danskar och säkert en massa andra europer och hålla ett föredrag om flodpärlsmusslan. På Engelska. Som vilka experter som hellst. Vi får helt enkelt hitta en massa info och sedan skaffa lite stödord och bara lita på att vi fixar det (vi kommer vara bäst!). Men så klart kommer vi vara nervösa som bara den innan. Tur att vi kan våran engelska. Alla har högsta betyg i engelska. Nej, det blir nog kul. En erfarenhet rikare. Tjejer, nu ska vi göra succé!

Felicia in the woods? Va?

Det var orienteringsdag i skolan idag. För alla nior. I skogen. Yes. Ni läste helt rätt. I skogen! Och gissa vilket väder det varit idag? Det spöregnade när jag vaknade och  sen dess har det duggat lite men varit sjukt kallt (2 grader imorse) och skogen var blöt, geggig och hemsk. Det finns ingenting positivt med den där bollsta skogen. Hjälp! Hade iaf alla rätt på orienteringen, bra! Jag var verkligen enormt gnällig idag. "Huuhuuuuu maaaammaa" och "jag hatar verkligen skogen" och "uuuuschhh uuuuuu fyyyyyyyyyy" var i princip det enda som kom från min lille mun idag. Mucho mucho tragiskt faktiskt. Efter 2 minuter var mina fötter genom blöta och iskalla. Perfekt! Gissa vem som kommer blir förkyld igen (igen igen igen igen)?? Efter kontroll 6 orkade jag inte ens hänga med på kartan, kunde bara tänkta på att få komma hem och duscha varmt och sova. Att vi dessutom fick gå tillbaka jätte långt och sedan mot en kontroll igen gjorde inte direkt saken bättre. :(

Tyvärr är jag fortfarande genom frusen och trots att jag har ganska mycket som borde göras tänker jag inte sysselsätta mig med annat än med min laptop (den är varm) i sängen.

Saknar min moster också. Ser fram emot nästa helg. Eller ja, imorgon också. Vi hörs senare :)


Failured


Aaa, det här tar på riktigt knäcken på mig!
Först letade jag efter ett bra program som tog emot mp4 i typ 30 minuter, sen laddade jag ned både iMovie och EnchanceMovie. Det tog typ 30 minuter. iMovie funkade inte bra men EM funkade och jag blev glad. Eftersom vi hade material på sammanlagt 46 minuter. Trodde att allting blev fixat och lalala vad bra filmen blev. Klick in på youtube och uppladdning av två filer. Vad möts jag av ca 20 minuter efter klickning. Det ni ser ovan. Misslyckades! Fatta besvikelsen. Aha tänker jag och testar igen. 20 minuter går och ännu ett misslyckande. WHAT?
Så nu orkar jag inte mer. Ni får ingen video. Punkt slut. Dom minnena får vi ha för oss själva. Har suttit i hur många timmar som hellst. Redigeringen tog ju sin tid den med eftersom jag inte var van vid programmet. Sorry fellas, men jag har åtminstone försökt (och slösat en massa tid av mitt liv).


Hjälp: sökes!

Oj, klockan har hunnit bli rätt mycket märker jag. Trots att jag slutade 14.35 idag kom jag inte hem förrän 15.40 typ. Rätt segt men det var enormt roligt på slutet. Lite KSF filmning. Vi planerade och trixade. Karin kom med förslaget att vi får ge oss ut på utflykter så vi får lite mer varierade saker, bra idé. Jag är dock uppbokad hela 3 helger i rad.

Skolan idag var rätt bra, som ni fick veta via mobil-blogg hade vi inställd bild och då 2 timmars lunch. Härligt och tiden rusade iväg. Vi fyllde hålet med lite hårfix (hur tusan gör man en inbakad fläta?), mat och Konsum-shopping (vindruvor och lite mer frukt).

Nu håller jag på att klippa dagens KSF. Rätt mycket mer avancerat idag än vad det brukar vara. Karin hade lite krav och det gör att jag måste fixa ett till videoredigeringsprogram och sitta och vara huur koncentrerad som hellst. Men jag har inga läxor och dessutom tycker jag om att lära mig saker. Har ni tips är jag gärna tacksam för alla jag kan få! Önska mig lycka till! :)

Uppdatering

Om ni vill veta kan jag berätta att vi har inställd bild. Alltså två timmars lunch, lite drygt men vi klarar oss ändå. Strax mat och sedan planerar vi att handla vindruvor. Ikväll blir det en grym KSF. Missa inte!

Hey hå lets go

Hello bloggisar, vad har ni för er denna onsdags kväll? Jag sitter och drygar på msn tillsammans med min lillebror. Haha, i brist på annat att göra typ. Han chattar med sina kompisar och jag slänger in ett "min syrra är coolast" eller "modo suger syrran duger" eller nåt. Haha, inte för att hans buddies går på det men lillebror och jag blir riktigt roade hursomhellst. Haha, vad är man stora syster för? Måste ju utnyttja min makt eller nåt. Nej fy så elakt! :P Jag säger åtminstone inget dumt. Fast en kille hade så otroligt ful profilbild så det var inte sant! Men det skrattade jag åt i tysthet. Annat är det med min bruuusha. Coolast på msn, yesyesyes. Han tillhör den generationen som fortfarande tycker att msn är nytt och spännande. Personligen känns det lite överskattat. Har nyligen rensat bland mina kontakter, känns onödigt att ha en massa folk som man knappt känner ju. Nu har jag bara några kontakter. Ledsen folks om ni blev bortsållade!


Ni som har äran att få min brorsas msn kan skratta er lyckliga. Priviligierade ska ni veta. Just so you know.


KarinSofhiaFelicia


23/9

Kolla här bloggisar!


Barr i barret = not cool

Halva veckan gått, inte länge kvar till helg alltså. Längtar! Rätt jobbig skoldag idag. Värst var orienteringen sista timmen på idrotten. Jag gillar verkligen inte skogen! Fyfyfy! Fattar inte det roliga med att irra omkring i skogen bland kottar och tallar och mossor. Men vi fick alla kontroller efter allt och hoppas att Lasse blev stolt. När jag kom hem för ett tag sedan märkte jag att det var barr i mitt hår. Usch! kolla dagens video senare så får ni se chockerande material med bl.a mig i skogen! (Jag vet, ni är chockade!)

Det jag bloggade om tidigare idag ska ni så klart få veta. Min mamma har bytt mobilabonnemang till mig så nu har jag fri mobilsurf. Med andra ord kommer jag kunna blogga i stort sett när som hellst. Bra för er, och mig! Win win situation. Gratis sms och super billigt att ringa, bra abonnemang det där. Tele2. Har aldrig haft det förut. Bara Telia Halebop och sedan Telia igen. Mitt senaste var verkligen att rekomendera. Telia Max 25. Gratis sms, gratis samtal till telia och halebop och typ 69öre/minut till resten och det kostade 69 kr/månad. Rekomenderas starkt!!

Har ni förresten märkt vad lite jag skriver nuförtiden. Det är perfekt med dagens KSF. Ni får se allt som händer (nästan). Men hittills har jag inte fått veta om ni gillar det eller inte. Skriv en kommentar, brukar ni kolla eller är det bara onödig plats? Tell me everything bloggisar!
Nu ska jag äta middag. :)

@ school

Hallå alla, sitter i skolan och snart blir det mattelektion. Bloggar från mobilen, berättar mer om det när jag kommer hem. Typ vid fyra, ha det bra. Ciao!

Titta här!


22/9

Lite tekniklektion och KSF-snicksnack. Checka folks!


Tis-tis-tis-dag

Tisdag, tisdag. Meningslös dag egentligen. Lite seg skoldag men mest som vanligt. Tekniken har blivit bättre nu när vi får jobba lite. Trots att jag fortfarande är värdelös. Exentersax hit och körnare dit. Jag vet ju inte ens hur en stålskala ser ut! Haha. Nej ni, någon vidare talang kan man inte kalla mig. Men från att tekniken har varit -10 så är det nu typ -3 eller nåt.

Det regnar ute och det är riktig höst. Faktiskt rätt så mysigt. Ska sätta ihop dagens KSF nu sen upp på youtube. Allt för er tittare :)

Engelska provet gick förresten himla bra idag. Det kändes som det åtminstone. Kom igen, såå svårt var det inte. Minst VG så klart. Hoppas hoppas.

Here you go


21/9

Vi snackar kakor, pördey schnerdey och mogis.se. Egna ord och vanligt fnitter.

Enjoy, dagens KSF!


21/9

Hola, hola mis lectores. Haha, det där var nog inte alls rätt. Jag kommer verkligen inte få mvg till jul. Nej nej, kära Claudiamos har ju gett alla falska förhoppningar och falska betyg som inte alls är trovärdiga. Hur är det möjligt att få mvg i spanska när vi knappt haft lektioner och proven varit på samma nivå som för 12 åringar? Nej, nu ska jag inte dryga ut det här inlägget med spanska.

Måndag är rätt slappa skoldagar. 4 lektioner varav 2 icke teoretiska. Idrott och slöjd. Hjälp vad sega jag och Karin var på gympan idag! Det är rätt tufft att köra igång friidrott utomhus på måndag morgon. Men vi arbetade riktigt duktigt och fick en massa gjort. Fast resultaten ska vi inte snacka om... Men Karin sprang bra (100 m) och en daim ska hon få också. Dagens KSF får ni som vanligt senare!

 

Känner att den här veckan kommer gå himla snabbt. På fredag har vi orienteringsdag (skojjar ni med mig eller? sjukt drygt!) och till helgen händer skojjiga saker. Följande två veckor efter det befinner vi, KSF, oss på Klädextra! Yes, chefen ringde mig idag på lektionen och sa att det var okej att Sofh hängde med oss. Grrymt bra, hurra!

Nu ska jag plugga ing-form och preposotioner. Första engelska provet för säsongen, terminen och klassen imorgon. Malin W kör på. Nej, skämt och sido gillar jag engelska. Det är båda viktigt och lätt att lära. Perrrfect!


Wiiihooo. Proud





Gissa vem som kom hem alldeles nyss? Jo, min bror. Som ni säkert redan ser på bilderna.
Helgens turnering är över och det är så himla kul att det börjar gå bra nu, det har liksom lostnat.  Första plats i PD12 (Alltså pojkdubbel för 12 årsklassen) och trea i PS12 (singel 12 år). Great huh? Proud of you bruush. Dessutom eftersom han är elva år!

18/9


Dagens KSF - Fredag 18/9


I min handväska

Att vi tjejer samlar på oss en hel del i våra handväskor är väll ingen nyhet? Jag tycker att jag brukar hålla en ganska bra ordning. Jag brukar byta handväskor rätt ofta och får då flytta omkring alla mina saker från den ena till den andra. Såg en grej på en blogg och blev inspirerad att göra samma sak. Här får ni en tjuvtitt i min handväska!


Stor brun (egentligen är den inte så mörkbrun utan mer tan) väska som blivit min trogna följeslagare eftersom det är den enda väska som rymmer alla skolmappar jag fraktar fram och tillbaka. Väskan kommer från Esprit och innehåller för närvarande följande:
Mönstrad sjal. Tomt svart mini paraply fodral. Skavsårsplåster (måste alltid finnas med!!!). Silvrig visselpipa (för nödsituationer!). En våtservett (för äckelpäckel). Stimorol tuggummin (mina älsklingar, vad vore livet utan Intense Mint?). Toy-tuggummin (klassiskt som återkommit). Skåpnycklar. Nyckelknippa med diverse viktiga nycklar. Ett ihopvikt papper (från skolan, information om svininfluensa vaccin). Smyckespåse från Thomas Sabo. Felicia-penna. Louis Vuitton-plånka. Versace-fodral (solglasögon). En ipren. Silvrig fick-spegel. En säkerhetsnål. Ett Lypsyl. Face Stockholm läppglans. Make Up Store läppglans. H&M läppglans. En tom söt ask med Felicia, Felicia, Felicia. Mini klädroller (svart med vita hjärtan). Hjärtmönstrade servetter.







Mina skåpnycklar till skolan. En massa stenar har ramlat av från mitt F.

Trodde att TOY hade utrotats men gissa var dom fortfarande säljs? Det stavas IKEA

Stimorol. Mmmm. Jag älskar Intense Mint. Världens bästa tuggummi! Stimorol gör att skoldagarna inte blir lika långa!


Evelina var så himla gullig när hon gav den här till mig. Hon köpte den på Liseberg, sötnos.


Det viktigaste i hela min väska. Här finns både (2) betalkort och cash.

Medlemskort hos AIK. Det står dock fel. Har varit medlem sedan 1994...


Fribiljett som jag vann i 6:an i skolan. Vi hade "veckans-frågor" en gång i veckan och jag (och Karin) vann VT-omgången. Faktiskt har jag vunnit alla sammanlagda grejer. Haha, med olika medtävlanden.

Det var allt från min väska, nu vill jag se din! Gör ett sånt här inlägg i din blogg du med!


Dagens att göra-planer

Hej allihopa, klockan är nu exakt 12.10 och det är söndag. Solen skiner och det ser ut att bli en fin dag.

Istället för att slöa och slappa denna söndag ska jag istället se till att få lite saker gjorda. Det blev ju en slapp-dag igår! Här är dagens att göra!

Tömma kameran [ ]
Ladda upp dagens KSF i bloggen [ ]
Göra bort det mesta av kommande veckas skolarbeten [ ]
Svenska läsläxa + läslogg (torsdag)
Plugga inför engelskaprov (tisdag)
Plugga spanska glosor (onsdag)
Arbeta lite med "Quien soy?" från spanskan (missade förra lektionen pga tidningsintervju)
Blogga [ ]
Städa (mitt rum) [ ]
Fixa mina naglar [ ]

Yes, det var det. Jag tycker faktiskt att det kan vara rätt skönt att få bort läxor på helgen. Visst, man ska vila och ta det lugnt på helgen men helt ärligt vilar jag hellre mig från skolarbeten när jag på vardagarna kommer hem från skolan. När man kommer hem vid 16 är inte jag så peppad att dra igång en massa plugg efter en dag i skolan på 8 timmar. Skulle aldrig kunna sitta till typ klockan 23 med läxor heller. Efter 20.00 gör jag aldrig läxor!

Någon som läst "Pojken i soffan"'?, den verkar rätt konstig. Får inget riktigt grepp om den...


Sat-ur-day

Lördag förmiddag spenderar jag helst hemma i myskläder och inte med en massa stress. Förtillfället befinner jag mig i soffan med min laptop i knät. Det är sånt väder idag. Grått. Trots att jag slutade 12.10 igår har jag haft fullt upp sen dess. 12.15 tog jag och KS (Karin och Sofhia) bussen till Kramfors. Mamsen hämtade upp oss och var snäll och skjutsade oss till Lunde. Klädextra är våran praktikplats v.40-41. Hahaha! Åtminstone för mig och Karin, förhoppningsvis för Sofh också. Det var segt och luktade gammal second hand. Får se vad vi kan göra med det stället, har vissa idéer om hur Klädextra kan få en shape-up. Frågan är väll bara om butiksinnehavarna är med på mina planer. Haha!

Min älskade mormor fyller år idag också, 57 år om jag inte minns fel. Bästaste mormor. Ska börja göra i ordning mig och välja kläder för kalas hos henne. Gissar på att vi stannar där hela dagen.

Igår efter Lunde-trippen drog jag, mamma och mormor till IKEA och var där HUR LÄNGE SOM HELLST! Förstår aldrig hur det kan ta sån tid. Men mormor bad faktiskt om våran hjälp då hon ville ha lite nya grejer. Så vad gör man inte? Kom hem någon gång vid 23-tiden efter drygt 1 och en halv timmes monterande hos granny.

 

Dagens KSF är lite försenat på grund av tidsbrist. Men innan måndag lovar jag att ni får fredagens film. Massa folk verkar ha känt igen mig i gårdagens tidning. Blev rätt citerade och trots att jag inte gillade journalisten blev artikeln bra. Inte för mycket vinklat. Men bilden! Hahaha, skrattar bara jag ser den! Visar er senare!


Newspaper

Hej alla, hoppas ni kikat på dagens video längre ner. Ni missar en massa om ni inte tar er tid till det!

För er som undrade över det vi nämnde några gånger, en intervju för tidningen. Det stod jag och Sofh för. Och så klart ska jag ge er detaljerna! Ungefär vid nio-tiden kommer Fia (Sofhia alltså) ner till kafeterian där jag och Karin sitter och hänger. Hon säger att vi tre ska vara med i tidningen för nån grej. Jag och Karin tror då att det är vi tre, KSF, och att det har blivit nåt med våra videos som vi lägger upp. Önsketankar typ! Karin skulle inte med tydligen så jag, Sofhia och Andreas (9b allihopa) gick upp till rektorns kontor. Vad konstigt det kändes att sitta där förresten, har aldrig blivit inkallad hos rektorn. Hursomhellst blev vi informerade om allt och tidningsgrejen var klockan 10. Intervjun tog typ 45 minuter och vi fick det mesta sagt. Fotograferingen utanför skolan var väldigt speciell. Hahah! Eller vad säger ni om 3 elever tätt på rad med blicken mycket vänd till höger och tyst talande "ett, två, tre" i kör? Lite vind på det och ni får våran bild! Ämnet och allt får ni veta sen när artikeln publicerats. Troligtvis imorgon. Lite synd att journalisten var dåligt påläst, att göra sin research är oerhört viktigt!

Har inga läxor eller prov vilket är oerhört skönt, kan bara vila och slappa idag! :)

KSF - torsdag


Det är torsdag och vi är likadana som vanligt! Bäst med andra ord. "Bästa dagen ever" enligt Sofh, Karin var inte lika övertygad. Personligen tycker jag att det var en bra dag. Och btw, spana in Allehanda (lokaltidningen) imorgon!


Outfit17/09


Marinblåa strumpisar - H&M

Vit lång tight top (under) - Vila

Rosa tunika - H&M

Rosa ballerinas  - Friis & Co

Smycken - Armani-klocka, Thomas Sabo, gåvor och Chanel.

Nikon D5000 systemkamera.

Dagens KSF och annat får ni senare!


Vilse i skogen nananan

Hey everyone, hinner inte berätta så omfattande om dagen men ni kan ju gärna checka kategorin "Dagens Karin, Sofhia Felicia". Där hittar ni alltid de senaste videosarna från dagen! Perfa!

Det var meningen att ni skulle få se lite orientering i dagens klipp också. Tyvärr glömde jag att ta med min mobiltelefon ut i skogen, tyvärr! Orienteringen gick allt som allt lite sisådär. Vi blev lost ett tag men tillslut ordnade sig allt, dessutom hade vi alla rätt. Fast jag inser mer och mer för varje orientering att jag verkligen inte gillar skogen. Åh, ni ska se mig! Har bara lust att ringa en helikopter så att nån kan ta mig där ifrån. Wishes, huh? Men jag kör på. I lera, bland grenar som piskar låren (ibland ansiktet), i kyla och i förvirrning. Yes! Skulle aldrig kunna skolka ifrån gympalektionerna. Förstår mig inte på folk som kör den stilen. Utan betyg i gympa klarar du inte gymnasiet! Hursomhellst kan ni nog lätt förstå att jag inte "hör hemma" i skogen, människor som känner mig vet det mycket väl.

Fick tillbaka mina so-prov idag. Från två veckor tillbaka. Två stycken. I princip full pott på allt. Förutom en uppgift på en del. Men det är ju bra! Fast iofs var det inte direkt speciellt svårt. Mest memorering ju!

Strax Idol, trevligt trevligt.

Tisdag, onsdag

Trodde inte att denna gick att ladda upp igår men det visade sig att det hade blivit en uppladdning. Därför får ni först gårdagens video.

 
Och dagens


 

Tack alla tittare, utan er vore vi ingenting. (Haha, nää det går väll inte någon på? Vi är vi oavsett er tittare, men ni gör oss peppade att fortsätta!!)


Tråkigt


Har försökt ladda upp dagens KSF 3 gånger nu men det funkar inte. Ledsen läsare :(


Teknik är inte "mitt" ämne

Hej allihopa, det är tisdag men det känns mer som måndag. Har varit lika måndags trött som man är på måndagar. Vet inte varför men jag känner mig jätte virrig idag. Trots det fick vi sluta tidigare idag. Sista lektionen inställd (typ). 14.25 är tidigt, dessutom var sista lektionen inte ett dugg ansträngande. Vi hade genomgång i helklass på sannorlikhet (usch, usch jobbigt) men eftersom jag redan jobbat färdigt med den delen var det bara repetion. Skoldagen har bara flytit på som vanligt. Inget speciellt har hänt.

Som ni vet har jag teknik den här terminen. Och innan jag börjar blogga om det jag tänkt ska jag förtydliga att teknik inte är det samma som teknik typ data, it osv. Vissa kanske missuppfattar det, min mormor tillexempel. När jag nämnde tekniken för henne blev hon förvånad och tyckte att teknik borde jag väll gilla, jag har alltid varit rätt teknisk. Eller åtminstone alltid väldigt orädd när det gäller teknik (vi pratar alltså inte om sån teknik jag har i skolan). Men med en sån pappa jag har är det väll omöjligt att inte gilla teknik, våga prova osv. Men det är en annan historia! Hursomhellst, ämnet teknik i skolan är mer bocka plåt och löda ihop saker. Det måste alltså vara lätt för er att förstå att jag inte är van vid sådant. Den världen är liksom väldigt ny för mig. Vi har gjort ritningar och övat på streck och sådant, rätt så lätt m.a.o. Fram till idag! Jag skulle räkna ut plåt åtgång till min "ask" jag ritat. Och eftersom jag ville göra något roligare än fyrkanter eller rektanglar har jag gjort min till ett L (till lillebror Linus). Min no-lärare Stefan har valt att vara med på våra tekniklektioner för att hjälpa till. Tack för det säger jag bara! Stefan förklarar väldigt bra, trots att det var rätt krångligt kände jag att jag var med på banan. Tills Sören, min teknik lärare, kom och berättade att jag skulle göra på ett helt annat sätt! Hjälp, hjälp, hjälp mig. Han förklarar inte lika bra och så klart är allt självklart för honom, han har haft det här yrket i minst 35 år! Den här terminen kommer verkligen bli en utmaning. Ohja!

Men vet ni, jag skiter inte i mitt teknik betyg. Till gymnasiepoängen räknas 16 betyg (max 320 poäng) och eftersom jag läser språk har jag ett extra. Det betyder att jag får "räkna bort" ett betyg. Det lägsta alltså. Då skulle man kunna tänka sig att jag inte bryr mig om tekniken. Men jag tänker göra mitt bästa, jag vill ha bra betyg. Jag vet att jag kan få bra betyg, ärligt talat har jag redan rätt så bra betyg. Men det är slutbetygen som räknas och jag tycker att det är fel att inte bry sig. Om du har godkänt, kämpa för att få VG. Har du VG, kämpa för MVG. Ingenting är omöjligt. Så är det bara, om vilja finns kan du nästan alltid höja ditt betyg. Åtminstone försöka!

Nu ska jag slå mig ner med en stor kopp te och bläddra i nya Elle. Mode ni vet, efter en tröttsam dag i skolan finns inget bättre än att få bara vila med ett modemagasin. Det är min åsikt åtminstone!

Hiiigh!

Kommer ni ihåg det här inlägget? Där jag tipsade er om höstens trendigaste trender? Om ni på något sätt är det minsta intresserade av mode och trender kan ni inte missat att lårhöga stövlar är det trendigaste ni kan ha denna säsong. Jag har funderat och letat efter den perfekta stöveln. Har inte vetat om det varit rätt eller ej. Men igår kom dom som en uppenbarelse. Jag såg dom på en gång, när jag inte ens var inne i affären.

Dom där ska jag ha var min första tanke. Jag testade och visste att det var rätt. Helt rätt. Utan att kolla på prislappen gav jag dom till mamma och sa att dom här tar jag. När det gäller skor säger min mamma så gott som aldrig nej. Det gör hon iofs nästan aldrig till mig. Mamma betalade och jag fick en fin påse med mig. Tur att jag är lång tänkte jag. Med 170 cm och ben därefter passar dom mig bra. Hade jag varit 156 hade dessa skor varit rena drömmen. Skaftet sträcker sig cirka 10-12 cm ovanför mina knän. Great, huh?

Hösten kan komma, jag är redo nu.


Möss-häng

Utlovade er ju att få ta del av något jag kom hem med igår. Eftersom jag känner att hösten är här har jag börjat utrusta mig själv med saker man behöver när kylan faktiskt börjar komma. Letade efter mössa igår, har redan några olika i samma stil. Stickad och stor, med möss-häng. Jag gillar sånna mössor! Vem har sagt att mössor är för mesar? Ingen aning men vet ni vad. Ta på er mössan. Den värmer och höjer din outfit. Har ju ingen rosa mössa så nu var det på tiden va? Har mest gråa, vita och svarta. Lite trist. Kikade på en lila också, var lite sugen men kom sen på att jag inte ens gillar lila. Inte på mig. Mössan är från Gina Tricot. En affär som jag nästan aldrig handlar på förresten, det känns så trååååkigt! Visst, dom har snygga kläder då och då. Billigt dessutom. Men ack så trist. Hittar du en snygg tröja har minst 10 pers på din skola en exakt likadan. Nej fy, sånt gillar jag verkligen inte. Handlar i princip inga av mina kläder där. Men en rosa mössa fick det bli, hoppas bara att inte alla tycker som jag och har köpt en också. Då åker den här av! Vad hände med egen stil och personlighet? Gina är opersonligt!


Vem älskar K-rauta?

Det är praktiskt det där med  mms-bloggning va? Man skickar bara iväg ett mms och ni får ett nytt inlägg! Mycket praktiskt. Visst, smakar det så kostar det eller vad det nu är man brukar säga. Tjänsten är inte gratis, varje mms kostar (förutm avgift från abonemang) typ 2 kr. Överkomligt om man inte mms-bloggar 24/7 ju. Men vet ni vad? Snart kommer jag kunna blogga när som hellst, var som hellst dagarna långa. Tack vare mamsen!

Som ni fick veta igår var jag på Bauhaus. Före det K-rauta och Electrolux Home (onödigt eftersom vi har typ allt där inne). Min mamma gillar verkligen sånna affärer. Min lilla kusin Evelina har förstått det också, hon har frågat min mamma (hennes moster) saker som "Moster visst älskar du K-rauta?" och "Moster är du kär i K-rauta?". Personligen tycker jag att K-rauta är bättre än Bauhaus. K-rauta är inte lika rörigt och har bättre ljus. Får ont i huvudet av Bauhaus faktiskt. Grejen med K-rauta är att dom har en varma-drycker automat där man får ta hur mycket man vill. Jag drack typ 4-5 varm choklad och Mocco Chocco igår. Jag blir ju less när mamsen har svårt att bestämma sig. Utomhusbelysning skulle vi ha igår iaf. Himla tur att vi hittade några som passade va? Annars hade ju dom där timmarna varit i onödan. Efter det köpte jag med mig lite saker hem men det får ni se i nästa inlägg.

Idag har jag haft studiedag vilket med andra ord betyder ledigt. Skönt va? Trots att jag var hemma stora delar av förra veckan. Är helt klart bättre, men inte riktigt frisk ännu. Hursomhellst blir det nog en rätt lugn vecka. Har bara två läxor. Engelska och spanska. Engelskan har jag redan gjort och spanskan har jag absolut ingen aning om vad det är! Olikt mig! Men eftersom jag var sjuk förra veckan missade jag allt som hade med spanska att göra och dagen vi fick ny läxa var det bara en person från min klass där. Och han verkade inte ha någon koll alls. Misstänker att det är glosor eller nåt i den stilen. Jag som inte ens kan förra veckans, usch usch. Fy skäms på mig! Mycket olikt mig. Väldigt mycket olikt mig.

Det är höst på riktigt nu förresten. Om ni missat det.


Hallå allihopa :) jag är just nu p

0-79a750a82d3a4350367f52f44cc97dd7.png

Kolla varifrån!

Hallå allihopa :) jag är just nu på Bauhaus med mamma. Vi kollar på lampor! Värsta affären någonsin, K-rauta har åtminstone dryckesbar. Haha, tur att jag har iPod touch här... Som ni ser på bilden. Min mamma är dessutom den värsta velaren. Svårt att bestämma sig big time! Uppdaterar mer senare.


Bara grått

Hejhej, lördag igen! Kan ni förstå att veckorna går så fort? Jag kan knappt förstå det. Snart är höstlov också. Nästan åtminstone. Jag vaknade upp vid 9 men trodde att klockan var minst 11.30. Så fel man kan ta! Då var det fint väder och solsken men nu har allt övergått till bara grått. Trist, trist. Sånt här höstväder hade jag inte tänkt mig ju. Det blev ingen dagens outfit igår, ledsen läsare men jag glömde helt enkelt bort det. Bättre lycka nästa gång eller vad kan man säga?

Kan ju också uppdatera er om den där tv-pucksmatchen också. Ångermanland förlorade med 3-1 mot Götet. Stackare.. Och tydligen fick inte Jesper spela speciellt mycket alls, av det lilla jag såg fattade jag ingenting. Hallå? Vad hände med efternamn och nummer på ryggen? Ta tillbaka det är ni snälla! I alla sporter, även fotboll och sånt. Jag fattar ju ingenting! Det kanske inte är meningen att jag ska göra det heller. Man måste vara en riktigt inbiten sportfantast för att förstå.

Trevlig lördag gott folk. Alla verkar ha klarat sig igår, elfte september. 11/9. Eller nine eleven som man säger. 911 nödlarmsnumret. Läskigt att det redan gått åtta år sedan.

Kändisdjungeln, hahhaha!

Hahaha, Kändisjungeln... Ja, vad säger man? D-kändisar som verkligen försöker få lite fler inbjudningar till diverse premiärer och kändisfester med gratis mat och Se&Hör. Stackare? No no, knappast. Dessutom tror jag verkligen att det spelas in i en studio någonstans. Man hör det ju på ljudet och ser på ljuset, hahaha! Jag blev även helt panik slagen och typ huade ett tag när man fick se gräshoppor på 30 cm. Fyyyy! Alla som känner mig vet att jag hatar kryp och diverse små djur. Uuuuuueeewww!

Vad tycker ni om programmet?


Idol fast lillebror gillar tv-pucken

Missa inte Idol nu, tv4. Och sen det nya programmet Kändisdjungeln. Det blir spännande att se! Haha, gissar på D-kändisar som gör allt för lite 15 minutes in fame.


UPDATE:  Min lillebror verkar tycka att det är roligare att kolla på Tv-pucken. Ångermanland mot Göteborg. 94or ju! Även om det är en av mina klasskompisar som spelar (Jesper Ölmerud) känner jag mer för Idol. Tur att vi har fler än en tv!

Fredag och jag är toppen glad


Hej allihopa! Fredag och riktigt skön stämning va? Vet inte varför men jag är på grymt bra humör idag. Har riktigt mycket energi och det kändes faktiskt riktigt bra att vara tillbaka i skolan. Första lektionen var Kemi och det brukar vara lite segt på fredags mornarna. Ni vet, man vill bara sluta och vara ledig! Men konstigt nog tycker jag inte att det vi håller på med just nu är så svårt. Haha, lär väll ångra att jag skriver det här när vi ska ha prov någongång. Eller förresten, fick ju veta att vi inte har prov på den här delen. Stefan sa att det var viktigt att man fattade det här inför nästa kapitel och det har vi prov på. Jaja, det är en massa om joner elektronskal och atomer.
So-provet idag gick också riktigt bra. Lätt lätt lätt! Themsen, Elbe, Rhen, Seine, Loire, Garonne (osv.) har jag inga som hellst problem med. Inte uttalet heller. Om alla skolans dagar var så här, då skulle det aldrig vara några problem! På sista lektionen som var svenska fick jag befälet. Våran lärare Malin skulle göra något så hon bad mig läsa upp uppgifterna och sedan hålla ställningarna. Så klart inga problems för mig! Var bara mig själv, tydlig och rak. Inga krångligheter här inte. Hoppas ingen såg mig som elak! Haha, nej. Min framtoning är mer rak och rätt fram. Håller inte på att be folk typ "snälla, snälla kan ni vara lite tystare nu". "Tyst och koncentrera er på uppgifterna!" är mer min melodi. Eller "Om du vill leka och hålla på bryr jag mig inte om men du behöver inte göra det här i skolan. Dagis ligger inte så långt härifrån. Om du ber snällt kan du säkert få vara med dom andra barnen och leka" Så där ärligt så man nästan får dom andra att känna sig obekväma, eller nej. Inte obekväma men nåt annat. Hursomhellst verkade alla i klassen tycka att jag gjorde det riktigt bra. Fick kommentarer efter som "Felicia, du borde alltid vara våran lärare" "Tänker du bli lärare när du blir stor" osv. Yes, jag tycker att det är jätte kul att få uppskattning för saker man gör. Allt blir mycket trevligare om man är trevlig mot folk. Säg trevlig helg, säg tack, säg hej till folk när du träffar dom på morgonen (så klart inte alla!) och var positiv mot människor i din omgivning och jag lovar att du får ett tack, hej eller åtminstone ett leende tillbaka!

Ska fota lite dagens outfit nu. Har inte gjort det med D5000 förut. Återkommer senare idag.

(Btw, jag vet att ni älskar mina webbcam foton i små konstellationer. Haha!)


Guess who's back?


Guess who's back and guess who's happy?
Nikon D5000 is back in my hands, ÄNTLIGEN!
En glad Felicia här. Ingen tvekan om det! Yeey!


It´s just so pördeey

När jag är sjuk gör jag vissa saker. Återkommande varje gång. Förutom att mest vila och försöka sova som jag gör de första dygnen gillar jag två speciella saker att fördriva tiden med.
 1) Webbshoppa! (oroa er inte, jag slutför inte beställningar hela tiden. I längden skulle det inte bli så kul för min mamma eftersom jag ett: är sjuk rätt ofta och två: har dyr smak på vissa saker) Jag är evigt tacksam till den som kom på internethandeln, klick klick klick och du har dina grejer hemma på några dagar. Perfekt liksom! Jag är ett väldigt stort fan av webbshoppar i alla dess slag.
2) Fastnar på youtube. Det är i främsta hand roliga videobloggar och parodier på dom. Yes, när jag är sjuk och uttråkad fastnar jag framför parodier på de värsta och största bloggarna samt videos från dom själva som verkar som parodier. Hahha, det är min sjukhets humor det. Lågt, lågt lågt, lägre än glocalnet. Spana bara in Mogis.se här nere så förstår ni.


Proud Felicia (9b fick godkänt)

Min lillebror har kommit hem nu också. En brons medalj i längdhopp :) Bra jobbat lillebrooor. Fast tydligen hade det varit något fusk, aja. Sånt händer alltid, bra att han stod på sig och sa till. Synd när lärare gör sånt tyvärr. Men enligt honom hade alla funktionärer skött sig fint. Och det var ju tur! Hade ju skämts för min egen klass om dom hade klantat till det! Haha, nej då. Vet ni vad jag ska göra nu? Plugga Europas natur geografi, låter väldigt kul va?

Höstens idoler (del 1)

Att Idol startat har väll ingen missat? Så klart inte jag heller. Det är måste att se. Och ja, jag vet att ni väntat på mina åsikter. Jag har självklart lite åsikter och gissningar om vilka som kommer gå långt. Det har jag alltid. Så, här har ni några av dom jag tror kommer fixa det till fredagsfinalerna från program 1 och 2.
Och nej, dom har inte hamnat i det här inlägget för att jag tycker att dom är bäst utan detta är vilka som jag tror kommer slå hos folket. Listen!

 Jon Sindenius


Andreas Wijk (inte hans audition dock men jag tycker att det här framförandet är bättre än hans audition)
(andreasstil.blogg.se)

 

 


Jenny Eijdercrona (fast hon måste få en makeover! ni har väll inte missat att Elin Kling är huvudstylist i höst)

 


Felix Västerhamn (lite osäkerhet dock eftersom han har så speciell röst, det blir antingen stor flopp eller toppen i rutan)

Okej, vad tror ni? Fler sånna här inlägg får ni när det kommit fler program!


Asså Boten Anna är sååå 2006


Hmm.. ja alltså vissa förstår man sig inte på. Hahhahah, sången plus dansen alltså. Och dom kläderna till (glöm inte frisyren!). Hahah. Från Idol om ni inte förstod det.


Up and downs eller snarare downs and up

Ursäkta mitt dåliga humör i inlägget nedan. Sorry! Efter att ha konverserat (fint ord va?) lite med min vän Karin som också är sjuk fortfarande är jag på lite bättre humör. Liksom, vad kan jag göra åt saken. Jag är ju redan hemma och sjuk och då kan jag lika gärna ta vara på dagen och vila upp mig. Förhoppningsvis slipper jag mer förkylningar på ett tag. Det kommer ju vara en del grejer som händer snart. Om två veckor har jag prao, jag ska till stockholm (men inte för prao dock). Sen är det inte långt kvar till höstlovet. Vad som händer då är dock oklart än så länge. Inget är bokat med andra ord men vi får se. Jag lovar att ni får veta när det händer.

Känner mig mer som mig själv nu. Lite mer positiv. Jag brukar inte bara se det negativa i allt. Alla har vi våra dagar, våra up and downs.

Lite mer sjuk och lite irriterad.

Ååååh, jag är hemma idag igen. Less less less! Jag ville verkligen vara i skolan idag. Som ni vet skulle jag varit funktionär på mellanstadiets friidrottstävlingar. Och min lillebror skulle tävlat. Hu, varför lyckas jag alltid vara sjuk? Bestämde mig faktiskt igår kväll för att vara i skolan idag. Ni ska veta hur mycket jag velade fram och tillbaka. När min väckning ringde imorse vid halv 7 kände jag bara det att nä, det funkar liksom inte idag. Kallsvettades och öronen gjorde ont. Så nu känner jag mig bara deppad. Typiskt typiskt mig.

Att jag dessutom inte kan somna är också rätt jobbigt. Ska jag liksom bara sitta här och se klockan ticka fram till 9.00? Roar mig med Vakna! med the Voice. Katrin Zyto är gäst. Lite skvaller liksom. Aja, bloggar mer senare. Är så sjukt uttråkad nu. Fy.

Vissa smällar får man ta...

Har uppdaterat mig lite på fronten hur skoldagen var för dom andra i min klass. Är glad att jag stannade hemma. Jag hade aldrig klarat skoldagen.

  • Skoljoggen (dom tyckte att det var lustigt att lägga det på 090909 klockan 09.09) Jag hade aldrig fixat det med min sjuka just nu. Bara att glömma att jag skulle fixat att jogga i typ 7 km idag. Hälsan går i första hand, right?
  • Skolfoto, hur extremt osmarta får man vara om man lägger skolfotot precis efter skoljoggen. Hallå? Vem vill vara rödblommig, fuktig från skolans omklädningsrum och så? Känns visserligen lite trist att missa fotot till skolkatalogen när det gäller sista året. Men sånna smällar får man ta.
  • Idrott. Det finns ingen chans att jag anstränger mig när jag är sjuk. Jag är alldeles för rädd om min egen hälsa för att riskera något. Och gissa vem jag lärt mig sånt här av? Lasse! Min idrottslärare (plus matte). Bra lärare det. Den bästa faktiskt. Han är och har varit sen årskurs 6b. Ingen slår honom!

Det där hade varit min skoldag. Men imorgon kör jag. Tror jag åtminstone. Känner mig piggare, har ju dessutom lite ansvar imorgon. Synd bara att Karin + Sofh stannar hemma en dag till. Det blir ju inte detsamma utan mina tjejer!

Ja, vi hörs imorgon bloggisar. Ni lär ju märka om jag bloggar vid 11 eller 16...

 


Onsdag sjuk

Klockan är ungefär halv tolv och jag har varit vaken i ett par timmar. Bestämde mig igårkväll för att stanna hemma även idag, det är lika bra att bara vila eller hur? Jag ska därför boosta mig själv med en massa nyttigheter idag för imorgon måste jag vara frisk. Eller åtminstone tillräckligt för att befinna mig på Bollstavallen som funktionär på mellanstadiets friidrotstävlingar. Det blir nog bra, dessutom ska min lillebror vara med och tävla så jag kan ju vara där och hejja lite extra på honom! Make me proud!

Karin och Sofh är också hemma och lika sjuka som jag idag. Stackars oss! Alltså blir det ingen dagens KSF idag heller. Funderar på att ge er något speciell eddition-klipp från arkivet istället. Men det får jag fundera på.

Ska fixa smoothie till mig nu. Min favorit med hallon och mango har redan blivit en klassisk Felicia-smoothie. Yummie!

Tre sjuka tjejer

 




Hmm, jaa. Så enkelt är det. Svaret på varför ni inte får någon dagen KSF idag. Vi är alla tre mycket sjuka tjejer. En med feber dessutom. Jag åkte hem efter första lektionen och Karin och Sofhia efter fjärde. Hur det blir imorgon är oklart. Ingen av oss vet nog än så länge. Krya på oss. Tjejer, önskar er krya på er! Kraaaaam (eller nej, det är väll så vi smittar!)

Bilderna är förresten facebook statusar om ni inte kände igen det!


Gunpowder


Te, te, te. Jag älskar att testa olika te sorter. Jag gillar te! Om det är rätt smak förståss, earl grey eller den där i gul förpackning är INTE favoriter om man säger så. Fy! Men annars är jag rätt öppen för nya smaker. Grönt te, rött te, vitt te eller "vanligt" svart. Rött är bäst på kvällen då det inte innehåller koffein om jag förstått rätt. Grönt te innehåller en massa nyttigheter. Eller ja, det gör nog fler också! Det godaste te jag testat är tyvärr en smak jag inte kommer ihåg, min moster har det teet. Gott! Jag testade nyss en smak vi haft hemma ett tag men som jag inte testat. Grönt gunpowder. Typ krut eller nåt? Det luktade lite speciellt men smaken var faktiskt bra! Och inte från en te-påse. Såklart dricker jag mitt te helt naturellt. Honung ibland dock men  mjölk är för nybörjare (n0obs m.a.o hehe).

Vilket är erat favorit te?


Önska vad ni vill felicialovgrens.blogg.se

Ja, som ni märkt är jag hemma och sjuk. Jag har faktiskt aldrig åkt hem under en skoldag för att jag varit sjuk. Aldrig någonsin. Jag har alltid stannat hemma redan från morgonen eller stått ut. Men, efter att mina lärare sagt att det bara blir värre om man ändå är på skolan när man är sjuk (sånt jag redan vet) och så ringde jag min mamma. Mormor kunde sedan hämta upp mig och skjutsa mig hem, snälla underbara mormor. Hon är det bästa!

Jag har inte gjort någonting alls sen dess, bara vilat. Och fotat outfit, tycker jag ska ha lite credd för att ha gjort det hela två dagar i rad! Nä, då men jag satsar på en varje dag. Sånt är alltid kul i bloggar!

Förresten skulle det vara kul om ni kommenterade om vad ni vill ha mer av i bloggen! Mer foto, mer mode, mer skola (knappast va?) eller mer videobloggar? Jag har ingen aning. Tell me! Och just det, krya på mig!

Outfit08


Svarta strumpbyxor - Åhlens (?)

Rosa (typ) vid tunika - Vila

Grå tunn polo (under) - H&M

Klocka - Armani (världens finaste)

Smycken - Chanel, Thomas Sabo

Synd att min tunika-sak inte gör sig bra på bild, ser mest ut som ett lakan faktiskt. Men jag tycker den är söt med sina vida armar och utformning. Min klocka är tillbaka också, trodde den var borta men jag hittade den i söndags.


Sosick

Jag är sjuk, checka videobloggen så får ni veta allt!


Question of the day.

Hur är det möjligt att man kan vara så extremt oförskämd, nyfiken och inkräktande? Fy f** vad jag blir arg!


Outfit 06/09


Jag är helsvart idag!

Svarta byxor med dragkedje-detalj - Vila
Svart tunika - Sisters
Svart tunn kofta - ?
Halsduksliknande kornblå sak - BikBok
Smycken - Thomas Sabo, Chanel
Rosa naglar - Freshy by Mavala (favorit i repris)

Min onda hals har gjort att jag myst i halsbeklädnad hela dagen.




Blunda, blunda för att inte bli sjuk

Ja, ni har ju redan sett lite av min dag i inlägget nedan (eller kategorin dagens KSF). Har bara 4 lektioner på måndagar varav två är icke pluggiga. Sånna som man inte behöver tänka så mycket på alltså. Idrott och träslöjd. Annars är det spanska (klassen kan fortfarande typ ingenting) och kort so. Rätt slappa måndagar alltså.

9b är just nu himla sjuka. En massa förkylningar verkar gå och alla är mer eller mindre "rädda" för svinis (svininfluensan). Och med hela klassen sjuk (okej, inte riktigt hela) är det väll klart att den mest motaglige smittas eller hur? Jag behöver typ bara titta på en förkyld så tar det max två dagar så ligger jag där och hostar. Min höstförkylning är fortfarande i kroppen och mer uppretad än tidigare. Alltså har jag ont i öronen, halsen, hostar, fryser och är trött. Men någon svinis tror jag inte det är dock. Förkyld är jag jämt och ständigt ändå. Får se hur jag klarar mig resten av veckan, man ska ju som ni vet inte pressa sig själv till mer än vad man egentligen orkar ju.

På torsdag är det friidrottstävling för mellanstadiet och min klass är med och ska vara funktionärer. Bara min klass! För vi är bäst va? 9b for sure. Våran idrott/matte-lärare valde idag ut 8 pers som ska hjälpa till och däribland jag. Eran favvisbloggare ju! Så på torsdag ser ni nog mig med ett måttband, tidtagarur eller nåt annat snitsigt i handen. Så klart får ni bilder från det!

Ska ta en varm dusch nu, jag fryyyyser ihjäl!

Måndag - KSF

Ny dag, ny vecka. Och så klart en ny dagens KSF. Som ni har väntat och längtat va?

Lite idrott (jag är sjuk), en massa träslöjd (åh,vad vi verkligen älskar träslöjden!), äcklig lunch (jag köpte ingen korv dock) och lite kortspel. Fia åkte tyvärr hem under dagen så hon är inte med, men jag och Karin körde på som vanligt. Bloggar mer senare!


Dream a little dream


Imorgon är det skola, hösten på riktigt på ingång. Bjuder därför på en favoritbild, Maspalomas öken och den lillalilla människa ni ser är min lillebror. Försov er inte imorgon gott folk, och eftersom jag inte tänker blogga mer idag så säger jag god natt redan nu :)

Sevärd film - Slumdog millionaire

Jag såg filmen Slumdog millionaire igår. Och jag måste bara säga det. SE DEN!!! Vinnare av 8 Oscars, 4 Golden Globes och en massa andra priser. Dessutom ligger den på 42:a plats på IMDb:s top 250 över världens bästa filmer.

Filmen handlar om Jamal Malik, en kille från slummen, som vinner "Vem vill bli miljonär" eftersom ingen tror honom får han i förhör förklara hur han svarat rätt på alla frågor. Genom den historien får man veta om hela hans liv, tuffa hemska uppväxt i den indiska slummen. Och om den vackraste flickan i världen, Latika.

Jag valden det här filmen mest för att den är så omtalad och det känns som en film man borde sett. Hade inte så höga förväntningar eftersom den inte låter så himla bra. Den krossade alla förväntningar och jag förstår verkligen alla priser och lovord. Den här filmen har faktiskt nästan allt. Tragedi, romantik, scener då man vill blunda (en kille gjorde en annan blind), tycka-synd-om-scener, feelgood-scener ja och en massa mer. Jag insåg verkligen hur otroligt bra jag faktiskt har det. Jag har rinnande vatten, tak över huvudet, en massa fina prylar, fina kläder, skor, mat varje dag (oftast väldigt god), värme, en mamma som älskar mig, en massa människor som bryr sig om mig, jag kan lita på folk, en säng, jag kan i princip få det mesta jag vill ha, jag har sett olika delar av världen, jag har gratis utbildning, bra betyg, jag är frisk (förkylningar räknas inte!). Ja, listan kan göras lika lång som mitt 15 åriga liv.

Huvudrollen spelas av Dev Patel och vackra vackra Freida Pinto spelar en viktig del i filmen. Jag tycker att alla skådespelare gör ett bra jobb och det märks att både tid och pengar har lagts ner på den här produktionen.

Jag låter filmen tala mer för sig själv genom att uppmana er att se den.





Har någon av mina läsare sett filmen? Isåfall, vad tyckte ni?


Dagens (fredags) KSF

Ny kategori läsare! Ny kategori!
Karin, jag och Sofhia kom på den briljanta idén i fredags i skolan. Här är planen: vi filmar lite av allt möjligt av skoldagen. Ocensurerat, oklippt och helt naturligt. Hur knäppt och plojjigt det blir ska det upp i bloggen och på youtube! Låter kul va? Så att ni får se ännu mer av allt.

Ni känner igen oss lätt. Nästintill alltid med våra mobiltelefoner i handen, fnissande och ofta rätt mycket bus. Jag, Felicia, känner ni ju mest. Längst av oss och så klart blondast (den enda blondinen förstår ni). Karin, brunett med överlägset längst hår. Sofhia, mest känd som Fia (kommer inte ihåg att jag någonsin kallat henne för Sofhia). Lockig (för tillfället) brunett hon med och utrustad med den finaste röst man kan tänka sig. Ni kan inte ha missat henne! Kolla youtube annars. Sången står hon för och definitivt den mest musikaliske av oss (K&Fe har våra knep för att spela keyboard faktiskt ;) )

Följ våra skoldagar och vi hoppas att ni ska finna detta underhållande. Så. Det här är vi. Från i fredags.


Hallå kära läsare, dagen blev inte

0-707082f70453f8f51f2bc907f5d090a6.png

Kolla varifrån!

Hallå kära läsare, dagen blev inte alls vad jag tänkt och igår krånglade internet hemma. Alltså no blogg. :( jag blev fast hur länge som hellst på ett dop och nu är jag hos mormor. Bloggar mer när jag kommer hem, så fort som möjligt! Hoppas ingen skvallrat om mitt senaste blogg-projekt..snart får ni veta. Okej, great. Tack för att ni orkar vänta :)


snart

Sorry sorry! Bloggar ikväll!


Plugg-tips!



Det här vill jag verkligen tipsa er om. Alla skolelever, alla åldrar! Men särskilt högstadiet. Webbmagistern.se är sidan om man gillar att plugga med datorn. Det finns massor av bra övningar. Som ni ser på bilden har jag övat inför provet imorgon. Europa alltså. Man klickar på rättning och får veta sitt betyg och resultat. Jag fick 49/53 eftersom jag inte kunde Kosovo, Armeninen, Azerbaijan och Georgien men det är heller inte länder vi har med.

Man kan öva en massa olika ämnen. Bl.a SO (Ge,Hi, Sam) och Naturvetenskap (mycket kemi), Engelska, matte och svenska men även Tyska om man känner för det. Spanska och Franska står på kommer snart. Great huh?

Som elev måste man se vilken metod som funkar bäst för en själv. Testa så många som möjligt så jag rekomenderar verkligen er att klicka in på den här sidan och plugga. Do it!

Ett gott skratt förlänger livet!

Hallå bloggisar. Varför jag kallar er bloggisar kan inte ens jag förklara, det känns kul helt enkelt. Blogg-bloggisar. Haha. Ge mig gärna förslag till ett ord att ersätta bloggisar med.

Skolan idag var okej, inte så värst lång. Slutade 14.35. Jag har faktiskt väldigt kul i skolan, eller jag menar. Karin, Sofh och jag får skratt-fnatt-anfall titt som tätt. Vi skrattar antigen åt något konstigt ljud, någon konstig händelse eller åt oss själva eller någon av den andra i gruppen. Haha! Det verkar ju rysligt elakt och mobbande men riktigt så är det inte. Vi är inte riktigt normala någon av oss. Men vi är medvetna om det och mår inte speciellt dåligt av det. Vi skrattar mycket åt Sofhia goes äckelgubben och Karin blir sjukt livrädd. Haha! Nej, det är sånt ni inte förstår. Det är internt helt enkelt.

Hursomhellst. Anyway, anyhow. Snart är det helg igen! Tiden går väldigt fort. 9b kommer passera med stormsteg. (Vilket också betyder att jag måste ta ett sjukt svårt beslut...)

Imorgon har jag so-prov och jag kan det mesta. Det är kartgeografi. Europa plus huvudstäder. Glömmer bara Ljubljana och Bratislava hela tiden. Och moldavien (onödigt land förresten!). Ska väll plugga lite bara för att få det att sitta helt still till imorgon. Sen kommer jag hem och bloggar för er. Slutar strax efter 12, great huh?




Jag alldeles nyss, lite oseriöst och lite trött (syns framförallt på ögonen) men vet ni vad? Vad gör det om hundra år. YouCam bilder eftersom jag på torsdagar är för lat för att fota bättre. Har redigerat dom också. Bild1 = En massa vitbalans, skuggor och något annat filter jag hittade. Bild2 = Skuggor och filmkornigheten. Bild3 = Skärpa+filmkornighet

Nä, so-plugg var det va?


PhotoScape överraskar mig hela tiden.


Ser ni? Har precis lärt mig en funktion hos PhotoScape. Man gör den under fliken AniGif. Verkligen inte svårt alls. Lätt som en plätt, plättlätt helt enkelt.
Att bilderna är oseriösa från förra veckan någongång när jag var uttråkad och roade mig med webbkameran behöver ni ju inte bry er så mycket om. Har hursomhellst hittat ett nytt sätt att visa dagens outfit på. Great, huh?


UPDATE: Det funkar inte att lägga upp på bloggen...

Ni ser x 5


Bild från i måndags på tröslöjden (onödigt ämne egentligen). Ni ser mig fylld med spån i en väldigt stor kappa. Ni ser mig in action fullt igång med svarvning. Hjälp vad rädd jag är. Ni ser mitt projekt från förra året, en vasliknande skål. Och slutligen ser ni en cool bild på allt spån. Alla bilder fotade av Karin med min mobiltelefon (SE K850i)


Ni ser bilder ifrån idag. Övre bilden är ett stort konstigt svart moln ovanför skolan. Ni ser (undre bilden) Sofhia (Fia) och Karin på väg från musiklektionen. Blåsväder var det också. (Karins uppsatta hårboll = bad hairday/bekvämt)

Här ser ni hur man kan komponera ihop bilder i PhotoScape. Ladda ner det nu! Och glöm inte vem som tipsade er ;)


Långa långa onsdag + Felicia sa ifrån.

Länge sedan min senaste update, har varit busy och trött. Mycket trött. Skolan tar sina krafter förstår ni, men det vet ni ju redan. Många students har det tiotusen gånger värre än jag just nu. Har inte så värst många läxor, lite svårare lektioner (i vissa ämnen) och mycket mer ansvar. Och inte att förglömma, 9b är klassen där en heldel personer inte verkar bry sig (det verkar inte som det åtminstone!) om det faktum att för att komma in på gymnasiet krävs betyg i engelska, svenska, matte. Kärnämnena, hört talas om dom kanske? Man blir så sjukligt less när vi faktiskt går i nian och det här året har stor betydelse inför framtiden. Grundskolan kan liksom inte göras om. Dags att växa upp? Hursomhellst blev jag lite extra irriterad idag på engelskan och sa klart och tydligt till min klass att även om ni inte bryr er om ett betyg i engelska (eller andra ämnen) så behöver man ju faktiskt inte förstöra för andra som vill ha ett betyg (syftar då lika mycket på de som kämpar för att nå G och de som vill höja sitt betyg till VG/MVG). Vad får jag tillbaka? Fniss! Vafan (ursäkta!). Skärp er. Sa då till en viss person som fnissade extra mycket (*****) att det gäller inte bara ***** utan alla. DOM SOM TAR ÅT SIG, TAR ÅT SIG! Efter det blev hela salen knäpptyst (läraren var förresten utanför eftersom vi gjorde en del muntliga läxförhör).

Nog om det. Eller nej förresten. Märker ni hur svårt jag har att lämna ämnet skolan? Haha. Jag har bestämt mig för att det här året ska jag säga till om något stör mig i skolan. Inte bara försöka att ignorera problemet eller koncentrera mig på något annat. Nej, i nian ska jag verkligen få ut max av min förmåga. Därför sträckte jag upp handen igår på kemi-lektionen och sa till min lärare att det är svårt att hänga med och försöka ta in när han pratar med ******* när det gäller saker som bara gäller de som satsar på VG/MVG (jag m.a.o). Han hade nog inte tänkt på det alls och tyckte att det var bra att jag sa till, det tyckte nog fler i klassen. Efter lektionen sa han till mig att det var kul och bra med elever som vågar säga till. Så klart det är. Max av förmågan var det va?

Snart kommer något ni säkert tyckt fattas i min textiga blogg. Säg till om du har störande problem i skolan, var inte rädd!


RSS 2.0