Ny vecka, ny dag nya tag

Hej på er, ny vecka ny dag och nya tag som vi säger eller hur? Inte speciellt händelserik måndag va? Vädret är dessutom riktigt trist. Det har gått tillbaka till stadiet som vi hade på sportlovet, dvs. inget väder alls.

Vet ni vad jag verkligen vill ändra på? grundskolan! Den borde vara lite mer individiuell och fördjupande om man vill det. Alla personer passar verkligen inte till att ha träslöjd (läs:jag) och vissa personer klarar inte metansystemet (Kemi). Varför måste då alla lära sig om det? Ja, jag vet..man ska testa på allt och blablabla. Men ändå. Känner jag att engelska verkligen är min grej eller älskar jag att läsa och sjunka in i böcker ska jag väll inte behöva vänta till gymnasiet för att få extra hjälp av lärare som kan hjälpa mig att utvecklas?

Idag på träslöjden hände iaf en förfärlig grej, min vän Karin hyvlade mitt i sin nagel (misstag, förståss) och det började blöda och allting. Hon är min hjälte! Eller hjältinna rättare sagt. Jag fick två stickor (minimala) när jag sågade brädor och det var nog för mig. Så himla typiskt.

Och den där engelska-uppgiften "Teenage Report" som jag tjatat om. Mitt arbete har inte kommit så långt som man skulle kunna tro, men det mesta av mitt research arbete är iaf färdigt. (Rosanna! Din text var underbart bra!) Och jag planerar att börja skriva texten på riktigt imorgon.

Känner mig nu riktigt trött så jag ska bara vila, den här tidsomställningen (från vintertid till sommartid) har jag inte riktigt blivit van ännu. Ligger fortarande en timme efter. Puuh! Får ta igen den ikväll. Sov gott eller not.

Hippie-me

Hej på er, det är söndag idag (om ni inte visste det..) och tiden har kommit fram en timme. Jobbigt! Har alltså sovit bort hela dagen, totalt! Jag ogillar verkligen att sova längre än till 11, dagen bara försvinner ju!

Hur blev det då med Earth Hour igår? Här hemma hade vi besök (förutom min moster + kusinvitamin Evelina som stannar flera dagar!) och släckte alla lampor och allting. Det blev lite för snävt med tiden så vi kom inte igång med det hela förrän 20.37 men istället kompenserade vi det hela med att hålla på några minuter extra. Det var rätt coolt faktiskt, alla grannar hade släckt ner. Jag och min bror tog tag i det där med underhållning i mörkret, startade lite allsång och alla tyckte att jag såg ut som en hippie. Hade indian looken i håret, ni vet hårband på ett sånt där modebloggs-aktigt vis. kan visa er bilder senare, nu ska jag äta lite frukt. Imorgon är det skola igen, tror att det blir rätt lugnt. hoppas det åtminstone, vi hörs!

Earth hour?

Hej på er,
har inte alls haft tid att blogga idag. Tyvärr, sorry och alla ursäkter i världen. Men aja, har varit i Sundsvall ätit mat i Härnösand (chicken wrap och nya McFlurry Oreo på McDonalds) nu har jag precis ätit en underbart god middag (Amanda's kyckling recept. Favorit!) och är proppmätt. Ikväll är det Earth Hour klockan 20.30, tänker ni delta? jag känner mig tveksam, elbolagen har ju ändå strömmen strömmande. Aja, det känns bara som ett pr-jippo. Men ändå coolt när alla engagerar sig  så mycket, world wide liksom. Berätta om era tankar kring Earth hour, ska ni "delta"?

Utmattad

Aaah, jag är så himla trött och slut. Som bekant fyller min mami år idag, det är ingen vanlig dag mamma fyller 40. Grattis! Och oturligt nog hade Linus tennismatcher just idag, därför har mamma och linus varit borta hela dagen. Alltså var alla tvungen att komma ungefär samma tid. Så runt 17-18 kom en himla massa folk, typ samma tid allihopa. Så jobbigt, och jag som dessutom har haft feber pendlade hela dagen är otroligt trött.

Jag vet så klart inte hur ni har det i eran släkt och familj med i min är det fullt normalt att alla (verkligen alla!) samlas när någon fyller år. Då kommer kusiner, fastrar, mostrar och hur många som hellst. Dessutom har jag en väldigt stor släkt här uppe, på mammas sida alltså. Jag har storsläkt på pappas sida också men eftersom att jag har dom  i Stockholm eller Småland (mest) träffar jag inte dom så ofta. Vi har fortfarande gäster! Det är trevligt att umgås med släkten, ja. Men jag gillar egentligen inte dessa sammankomster när alla kommer samtidigt. Det blir för mycket för mig, jag ´blir stressad av disk-högen som växer sig större och större. Jag blir förvirrad för jag vet att alla vill prata med mig. Det känns inte som om jag hinner. Ingenting alls. Har knappt inte ens hunnit äta mat, fick i mig lite middag snabbt alldeles nyss. Puuh!

På min 15-års dag kan jag inte annat än att förvänta mig minst lika mycket gäster. Fast jag har turen att fylla år på sommaren och det är lite mer fritt. Man kan vara utomhus, eller åtminstone förvara alla gäster utomhus. Haha. Men vi har iaf ätit underbart gott fíka, mamma har provat massvis med nya recept. Paj-buffé utan dess like. Är helt mätt.

Imorgon ska jag till sundsvall, ska vara stödjande syrra eftersom Linus spelar match igen. Puuh., back to släkten.


6b goes 7b goes 8b

Ni vet att jag titt som tätt tjatar om att jag fortfarande ser min klass 8b som 6b:are, att det alltid känns som det. Hittade idag en gammal skolkatalog från tiden som 6b. Jag ändrar mig, en titt på det klassfotot och jag ändrade mig på en sekund. Vad små vi var! Alla har ju förändrats sjukt mycket. Jag hade mörkmörk brunt hår i sexan, det kanske ni hade glömt?

Jag tycker att dagens sexor är pyttepytte småa (sorry, men ni är det!) men när jag jämför med oss ser jag att det faktiskt inte är så stor skillnad. Vi var förståss lite större men inte mycket. Jag är helt chockad. Det är främst killarna i klassen som det märks på. Jag vet jag vet, tjejer utvecklas snabbare men detta är ju extremt. Vissa små pojkar i min klass för två år sedan såg verkligen ut att inte vara en dag äldre än 9 år. Har egentligen lust att visa er bilden, men det vore alldeles för taskigt. Så elak vill jag inte vara. Dessutom bryter det mot lagen, och vem vill göra det? Jag är laglig.

Nu vill jag höra era åsikter, 8b. Vilket har varit vårat bästa klassfoto?


Tengo fiebre

Jag är hemma och är sjuk idag, ganska förvånande faktiskt. Kände mig trött och hängig igår på eftermiddagen men tänkte att det antagligen var för att jag var trött efter skolan, hade inte sovit så bra på natten innan. Kände mig dock lite varm och bad mamma känna på min panna, både hon och jag var helt överens om att jag hade feber. Jag var jätte varm! det var så klart anledningen till mitt humör, mamma tvingade mig i säng på en gång. Fast klockan bara var strax efter åtta. Bestämde mig imorse för att inte gå till skolan idag, känner mig fortfarande för sjuk för det. Just nu har jag ingen feber, tror jag. Men fryser enormt mycket. min feber kommer och går lite hursomhellst tror jag, ena sekunden fryser jag och andra sekunden är det för varmt för att ha ett linne på sig. Åh, jobbigt! Men det är väll inte så konstigt, har ju känt det här på mig några dagar. Dessutom är många min närhet förkylda. :( Hoppas det går över supersnabbt eftersom mamsi fyller år imorgon. Det kommer med all säkerhet en massa folk och då är det inte så trevligt att ligga nerbäddad under täcket och att alla ska tycka synd om mig. Eller kanske? Haha, jag skämtar. Fast ibland gillar jag att folk tycker synd om mig när jag är sjuk. Jag gillar att bli tillfrågad om jag har allt jag behöver, om jag vill ha något att dricka eller kanske en till kudde. Men oftast vill jag bara vara för mig själv och kurera mig som jag själv vill. Nu ska jag se en film, eller kanske att det är något sevärt på tv. Vi får se. Krya på mig är ett som är säkert.

Tänk på eran hälsa

Hej på er, snart är det helg! Eller? Efter onsdagens skolslut känns det verkligen underbart härligt, bara en långlång skoldag och sedan en kortkort. Det är i pincip helg. Har ganska nyligen kommit hem från en snabb tur till Kramfors, följde med när min bror skulle träna tennis så att jag kunde köpa mammas födelsedagspresent. Berättar inte vad, mamma läser ju här!

Min STB dunderförklyning är inte så farlig som jag trodde. Hade inte ens tänkt att vara med på idrotten idag, men jag bytte om och tänkte att jag skulle testa. Pratade med min lärare om det. Men det funkade faktiskt hyffsat bra idag, man ska ju somsagt inte anstränga sig när man är sjuk. Det är något jag värderar oerhört högt. Det gör min idrottslärare också, det vet jag. Eftersom jag är halvt förkyld stora delar av höst/våren påverkar det även mina idrottslektioner. Det finns med all säkerhet en heldel som tycker att jag är fjantig och tjatig som pratar med Lasse (min idrottslärare) före lektionerna om att jag måste ta det lugnt och känna efter osv. Men det är sant, ingen annan kan känna min kropp så bra som jag kan. Jag känner precis hur mycket jag vågar göra och inte. Det är viktigare än vad man kan tro. Lasse har berättat iaf för mig  att han värderar sådant högt, får han veta att någon deltar på idrotten fastän personen inte borde (har feber ex.) drar det ens betyg neråt direkt. Det påverkar så klart betyget. Jag vet att just den biten är min starka sida när det gäller idrott, för det är ju Idrott & Hälsa. Att ta hand om min kropp. Okej, jag springer inte snabbast, jag hoppar inte längst, jag gör inte flest mål eller är starkast. Men just biten att känna efter och förstå att man inte får MVG om man är med på precis alla lektioner, även om man har värsta förkylningen eller har ont i halsen. Det är sånt jag är bra på
Så jag bryr mig verkligen inte om någon tycker att jag inte anstränger mig till max på vissa lektioner, jag bryr mig om min kropp och min hälsa. Jag springer hellre 3 kilometer mindre än att mitt hjärta skadas. Det är ett lätt val.

Ta hand om er, tänk på mina ord och sov gott senare ikväll.

Outfit nollnionolltretjugofyra


Det här med dagens outfit blir mer vanlig här i min blogg, det är mitt sätt att få lite mer influenser av mitt stora intresse för mode involverat här. Det blir dock mest vanlig skoldags outfits. Idag vaknade jag och såg att det var -15 grader hemma, åh nej tänkte jag så klart. Hade tänkt mig en outfit som det behövdes strumpbyxor till men eftersom jag är STB (Soon To Be) förkyld. Det blir bara värre och värre tyvärr, vill jag inte utsätta min kropp för mer kyla än vad som faktsikt finns. Tog därför som vanligt jeans. Till det en svartvitrandig tunika (väldigt vid!) och en vit kofta. Även en vit sjal. Det kändes behövligt med lite extra värme som den eventuellt skulle kunna ge. Det ska tydligen komma riktigt vårväder på lördag, det ser jag fram emot.

Research när det är som bäst

Hej på er, nu är jag tillbaka från skolan igen. Kom för bara ett tag sedan, snabbt till min kära laptop eller hur? Men det är inte bara för nöje den här gången. Nej nej, jag har inga läxor som är aktuella den här veckan (vad jag vet) men det är en annan sak som hägrar. En engelska skrivuppgift, minst 2 A4. Den ska dock vara inlämnad senast tisdag vecka 15 men jag känner att jag lika gärna kan börja med arbetet nu. Det är ju alltid så för oss i 8b, alla läxor och viktiga skolarbeten kommer samtidigt. Vecka 15 har vi med all säkerhet några andra viktiga saker som jag måste lägga min energi och tid på. Då kan jag ju lika gärna pricka av den här grejen på min lista. Jag gillar att planera. På dagens epa-lektion satt jag och gjorde planering/viktiga punkter till den här grejen. Nu ska jag alltså göra något jag verkligen gillar. Research!

Texten ska handla om hur det är att vara tonåring. Jämförelser mellan olika platser inom Sverige, framtid osv osv. Jag som verkligen tänker lägga ner mycket energi på den här grejen ska göra nogrann research. Vad passar inte bättre för en text som jag vill ska innehålla jämförelser i Sverige än att utnyttja sina kontakter. Jag tänker fråga ut min vän Amanda som bor utanför Malmö och min kusin Rosanna i Stockholm. Jag har ju även min version. Alltså får jag med saker från tre helt skilda platser i sverige. Längst ner, Huvudstad och längre upp. Perfect!

Om ett tag när jag är tillbaka från min research (det är fantastiskt att kunna använda sig av data när man gör läxor) kommer fler blogginlägg. Garanterat. Har flera idéer på gång. Vi hörs då.

Data-data-datasal

Hallå där, vad har ni för er?

Jag sitter här och har spanska i datasalen. Våran lärare (C) har inte sagt någonting alls om vad vi ska göra, internet krånglar och skärmen som jag sitter framför är trasig. Allt är därför enormt suddigt. Typ som om jag hade världens sämsta ögon. Helt galet! Vi slutar som tur är snart, man skulle kunna säga att det är otroligt få personer här inne som verkligen gör spanskan på amigoswebb. Men vad ska man göra egentligen när våran lärare bara har lämnat oss här för någon sorts utbildning (kan behövas), vi visste inte ens att vi skulle vara här uppe. Vi hörs när jag kommer hem efter engelska och matematik. Någon gång efter 15.

Idou min nya idol


Jag har alltid haft en viss kärlek till tekniska prylar, jag har alltid gillat sånt. Det är något speciellt i mig som gör att jag verkligen älskar när tekniken går snabbt frammåt. När nya coola saker kommer och man verkligen kan se förbättringen. På bilden kan ni se Sony Ericssons nytillskott. Idou heter den. Mobilen är försedd med en kamera på 12.1 megapixlar (kan ni fatta? 12.1!). Bara det får mig att bli helt glad. Det är ju inte för intet jag blir galet lockad av den, i jämförelse med min på 5 megapixlar låter det som ingenting. Typ som jag kände för drygt ett år sedan när k850i blev min i jämförelse med alla 1.3 och 2 megapixlade som fanns då. jesus christ Felicia, håll dina fingrar i styr.


Det gäller att vara kreativ

Ibland gäller det att vara kreativ, som idag tillexempel. Min mentor Malin sa till oss i klassen att man inte fick ha godis till bion. Okej tänkte jag och Sofh. Men vindruvor borde vara tillåtet.. Väl inne på Hemköp blev vi sugna på glass också, det är ju inte godis! Vi köpte med oss en låda "little favourites" från Häagen Dazs. Supergott! Och vi var helt klart ensamma om att ha glass med. Vårat biosnacks var helt enkelt Bonaqua (min favorit), vindruvor (gröna och lila) och glass.

Fast väl inne på bion fick man tydligen handla godis och snacks. Konstigt tycker jag. Ingen sa iaf till oss att man inte fick ha glass. Jag gick också in på min mammas jobb för att låna skedar. Svårt att äta glass utan det, eller?


Little favourites boxen innehåller smakerna Cookies n cream, belgian choclate, dulce de leche och Strawberry Cheescake. Delicious!

Bihåleinflamation på ingående?

Usch vad jag känner mig trött och hängig. Inte bra, inte bra. Både Karin och Sofh har varit rejält sjuka, Sofhia är på väg uppåt men Karin är fortfarande nere på djupet. Risken kan ju vara rätt stor att jag också får den där hemska grejen. Bihåleinflamation om jag inte minns fel, fy! Jag känner hur det sticker i halsen och den börjar bli slemmig (det låter snuskigt men det är sant), jag börjar bli allmänt hängig och dåsig. Typiskt eller hur? Så typiskt mig. Är någon sjuk är jag en av de första att smittas, jag är precis som ett dagisbarn. De får ju också alla sjukdomar. Hjälp!

Har haft en otroligt slapp dag idag. 3 lektioner och sedan bio. Alla åttor har sett filmen "Varg", varken orkar eller vill ge er någon sorts recension av den. Tycker att filmen var otroligt trist, man kan väll höra bara på titeln (Varg) att den inte skulle falla mig i smaken? Jag är ju som bekant inte jordens största fan av djur. Jag förstår inte grejen med djur. Haha, jag låter helt knäpp. Peter Stormare hade iaf huvudrollen och han kändes klippt och skuren för rollen som norrländsk renskötare.

Det känns skönt att jag inte har några läxor att göra idag, det skulle jag aldrig orkat. Ska se imorgon på skolan om det är något viktigt denna vecka/nästa vecka. Då är det lika bra att försöka få de bortgjort så snabbt så möjligt, nu när jag åminstone kan stå upp. Man vet aldrig vad som händer med stackars mig, jag måste göra läxor i förebyggande syfte ifall jag skulle bli sjuk. Visst märks det att jag avskyr att missa saker i skolan?


Fit for fight

Jag gillar att inte ha saker inplanerade på söndagar, att bara göra sånna saker man aldrig tar sig tid annars. Jag brukar ägna söndagarna åt att bara ta det lugnt och ladda en massa energi inför kommande vecka. Och att ta hand om mig själv. Ansiktsmasker, hårinpackningar och fotbad. Ja, precis sånt ska man göra på söndagar, det är precis vad jag haft för mig de senaste timmarna. Så otroligt härligt. Nu är jag helt ladda med energi inför imorgon, fit for fight kanske man ska säga? Jag ska iaf inte slåss imorgon, kanske borde förberett mig bättre inför i fredags.

Just nu messar jag med min stackars vän Karin, hon är rejält sjuk. Krya krya krya på dig gumsi!

Söndag

Precis som jag berättade igår var jag otroligt sugen på att baka någonting. Det gjorde jag hela eftermiddagen, det blev bullar. Egentligen kanelbullar men kanelen var slut så det blev kardemummabullar. Goda blev de iallafall och jag var stolt över att ha fixat det helt själv. Har aldrig bakat just bullar helt själv. vi har ju gjort det här hemma tillsammans flera gånger och på hemkunskapen i skolan men aldrig helt själv. Och jag diskade precis allting helt själv, i'm a good girl. Precis som om ni inte redan visste det..

Idag har jag, förutom att varit ute på en långlång promenad med min mamma, inte gjort någonting speciellt. Försökt planera våren (det känns som om det snart är sommarlov), vi har så mycket att försöka hinna! Det är tennistävlingar, Lomma-besök, shopping och viktigast av allt: Jag ska ju få en kusin! Det är något mycket viktigt, jag kommer vara tillgänglig från 20/4-20/5, bebisen är beräknad att komma i början av maj. Men man vet aldrig dessutom vill jag vara delaktig och hjälpsam om min moster behöver det. Skolan får väll räkna med att jag tar ledigt minst två veckor eller nåt. Jag tycker definitivt att vi borde inspireras av andra kulturer där alla släktens kvinnor kommer till den som fått barn och hjälper till. Den nyblivna mamman får inte röra ett finger! Så tänker jag mig det hela. Kanske att ingen annan går med på det, skolan behöver mig ju. Men annars. Vi får se hur våren utformar sig.

Vad tycker ni om Robinson som hade premiär igår då? Jag kommer så klart att se nästa avsnitt men jag hade nog hoppats lite mer på första avsnittet. Dessutom har jag aldrig gillat Linda Isacsson.

Jag förvånar mig själv

Idag är det nog årets finaste dag, om man tänker på vädret dvs. Åtminstone här där jag bor. Solen skiner och man riktigt ser snön smälta bort. Det blåser dock lite. Ett tecken på vår.

Jag vaknade tyvärr för tidigt imorse. 8.20 och det är ingen bra tid med tanke på hur sent jag somnade... Men jag vaknade av att jag var otroligt hungrig och då är det ingen idé att försöka ignorera känslan och somna om. När jag senare skulle vaknat skulle jag ju vara sjukt hungrig. Man måste lyssna på kroppens behov. Jag klev upp och åt frukost på en gång, utan någon hänsyn till vad resten av min familj tänkt sig. Fast jag gillar egentligen inte att äta på morgonen precis efter jag vaknat, men imorse var jag somsagt hungrig.

Har inga planer alls för dagen, inte nu iaf. De flesta av er har nog precis vaknat gissar jag på. Känner mig (faktiskt) sugen på att baka någonting. oj oj vad jag förvånar mig själv idag. Hur ska den här dagen fortsätta?

Bloggar troligtvis mer senare mot eftermiddagen. Take care!


uppdaterar min blogg

Följ min blogg med bloglovin

Mer komplimanger till folket!

Vet ni vad jag tycker är konstigt? Mycket saker som ni vet, men en sak är lite mer aktuellt för mig just idag. Det är himla konstigt att få komplimanger när man inte ansträngt sig ett dugg. Jag ska berätta om mitt exempel från idag. Mitt hår var fullkomligt omöjligt imorse, jag brukar nästan aldrig ha problem med mitt hår det är så bra vårdat från grunden så jag behöver liksom inte anstränga mig speciellt mycket för att trivas. Men ibland (några gånger/år) är det så där konstigt. Dålig hårdag som vi kallar det i min generation. bad hairday hade jag verkligen idag, fy. Och dessutom är det fredag, då orkar man inte anstränga sig speciellt mycket. Särskilt inte om man går i 8b. På fredagar har vi mentortid i typ 10 minuter (max!) och efter det språk, har man spanska har man tur om den inte är inställd, efter det idrott och sedan är det slut. Och på idrotten har man ändå sitt hår uppsatt och andra kläder, på fredagar har jag inspirerats av invånarna i det stora landet US of A. Jag kör då på s.k casual-friday, här i sverige brukar vi göra oss lite extra fina på fredagar men jag kör tvärtemot.

Men för att återgå till det jag egentligen menade. När mitt hår inte var ett dug medgörligt tog jag tag i det och satte upp i en stram knut i nacken. Allt hår utom "luggen" (eftersom jag har min lugg nästan jämlång med resten av håret har jag ingen riktig lugg ju.). Jag gjorde en vanlig fläta av luggen och satte fast den med hårnålar vid knuten. Jag kände mig lite som en rysk balettdansös. Jag fick senare på dagen en komplimang av min svenska/so-lärare Malin för mitt hår, jag blev lite chockad men sa tack ändå.

Är inte det lite konstigt ändå? Att bara få en komplimang för sitt hår när man har en dålig hårdag? Glad blev jag iaf, mer komplimanger till folket!

Powernap efter att ha blivit slagen och sparkad på

Vilken dag! Eller snarare vilken idrottslektion. Cissi från 9b (?) hade kickboxning med oss åttor. Både 8a och 8b. Både Karin och Sofh var sjuka idag så jag körde ihop med en tjej i min klass A, när hon slog/sparkade mot mig höll jag verkligen på att flyga iväg. Trots att ja sa till henne gång på gång att inte ta i så hårt, hon sa att hon inte gjorde det. Till saken hör också att hon är både längre (jag är ju rätt lång) och framförallt mycket starkare än mig. Kanske inte direkt någon perfekt kombinering. Jag flög som en vante när hon sparkade de där sparkarna när man skulle böja sig ner och sedan sparka mot sidan. Jiises. Jag kommer ha världens  största blåmärken över hela kroppen imorgon, och vilken träningsverk! Jag är ju inte direkt någon jätte stark person men det jobbigaste var ju att hålla emot när hon sparkade/slog. Det är den delen jag är helt utmattad av. Alla tyckte nog att det var mer eller mindre jobbigt men jag hade det garanterat värst. Det kan jag med all säkerhet lova. Min vänstra armbåg är helt öm och hela höftpartiet har fått några sparkar. det var nog egentligen mening att sparkarna skulle komma mer mot låren men eftersom A är längre än mig kom de högre, på mina höfter dvs. Fyfyfyfy vad trött jag är, känner bara för att sova. Skönt att det är fredag! Men det var iaf kul att ha något annat som omväxling på idrotten. Cissi ska dessutom ha all credd för bra ledaregenskaper, det kändes så himla profsigt alltihopa! Bra jobbat.

Vi hörs senare gott folk, jag måste helt klart sova! En powernap som det kallas.


Jag kommer aldrig mer äta kycklingfilé

Ni vet ju att anledning till att jag slutar nästan 16 på torsdagar är för att jag har hemkunskap, ni vet även att jag ibland visar lite bilder ifrån hemkunskapslektionerna. Det är enda gången från skolan som jag kan fota någonting och visa er läsare utan att det ska bli utlämnande på något vis. Visst, det fotas en hel del i skolan. Om någon av mina närmsta vänner hittar på något, (eller jag!) tar jag genast fram mobiltelefonen och förevigar ögonblicket. Men de bilder kommer jag aldrig att publicera här i bloggen. Det är bara för att det är så himla kul att kolla på i efterhand. Det vet ni nog själva också.

Vi hade egen planerad rätt idag på hemkunskapen. Jag har tidigare gjort "säkra" rätter som jag vet att jag gillar. Kycklingsallad, lasagne osv. men denna gång bestämde jag och Karin + Sofh att vi skulle göra något annorlunda. Malin gillar ju sånt, när man visar att man kan och vågar testa något nytt. vi valde att ha ett säkert kort som bas, dvs. kycklingfilé. Det blev kycklingsoppa med nudlar i. Oj oj. Sofhia var sjuk idag så Karin och jag stod ensam kvar. I början av tillagningen ångrade vi oss tusen gånger att vi valt kyckling igen. Vi höll båda på att kräkas av den råa kycklingen (jag vet, jag är kräsen). Den var helt fryst så vi fick tina den i micron för att kuna skära i den. Det luktade lik av kycklingen. Usch! Eftersom jag inte under några omständigheter ville ta i filén kom jag på den briljanta idén att använda en sax för att bita upp kyckligen. Våran lärare kom som tur var till undsättning och räddade oss. Dvs. strimla liket (förlåt, kycklingfilén)
När det sedan fräste tillsammans med paprika och purjolök var iaf jag lika äcklad. Kan fortfarande känna rysningar på ryggen från doften. I vår rädsla kryddade vi som aldrig förr. Det stod 1/2 kryddmått cayennepeppar och lika mycket svartpeppar i recepten men jag och karin tog nog 2 tsk av varje. Kryddorna riktigt simmade omkring i den där soppan. Tur det, annars hade jag aldrig klarat av att ens provsmaka! Ni kan nog räkna ut själva att det blev rejält starkt. Som tur är gillar jag stark mat. Karin också. Det konstiga var ju dock att vi blev klara mycket snabbare än gruppen som valt att göra pannkakor. Hur svårt kan det vara? Här kommer bilder från dagen.


Kycklingfilé som börjar bli ätbar. Usch usch usch...mår illa av bara minnet.

Smaklig måltid, färdigt resultat av Kycklingsoppa med nudlar.

Jag trodde att jag aldrig mer kommer äta kycklingfilé, gissa vad vi ätit till middag? Kyckling!
Jises, jag överlevde iaf och kommer så klart att fortsätta äta kyckling. Det är ju gott när man inte behövt tillaga det själv.

Dagens outfit

Bara för att jag är så himla glad nu, inga läxor inga prov. Det är fint väder och jag känner mig laddad med energi, bara därför ska jag förovanlighetens skull bjuda på en dagens.

Kassa bilder, men det var ingen som kunde fota mig! En vanlig outfit bestående av jeansleggings, en bastunika, stickad kofta och en YSL-sjal. En vanlig skoldags-outfit. Kan ni förså hur härligt det är att gå på torr asfalt, som inte är täckt av tusen meter snö och slask. Snön har visserligen inte försvunnit men asfalten har torkat upp. Härligt!

MVG-hjälp, elitklasser och matteklasser. Ett lyckat utvecklingssamtal helt enkelt.

Hej på er,
som ni kan se i inlägget här under (om ni inte läser med hjälp av att enbart välja kategorie) kan ni se att jag skickade in ett litet mms till er. Det där med MMS-bloggning är rätt smidigt ju, har testat det ett antal gånger. Och jag vill inte att ni ska få fel tankar om mig, ni vet nog att jag är en väldigt skötsam tjej som inte skulle göra något hemskt. Ha! Okej okej, men just då hade jag verkligen ingenting att göra. Alla läxor var gjorda och jag hade ingen bok att läsa heller (biblioteket på skolan har de mest korkade öppettider någon skådat..), som ni kunde läsa gjorde jag några korsord. Men för mig var de väldigt enkla, typ åldersanpassade för 9-11 åringar. Om ens det. Så det blev väldigt konstigt. Gjorde ett litet korsord till någon i min klass, ni vet ett sådant som man ska hitta ord i. Till saken hör också att vi inte hade någon lärare, yesbox! 8b fick förtroende att sitta helt själva och vara duktiga. Vi klarade det ypperligt tycker jag.

Vet ni vad jag gjort mer idag? Jag hade utvecklingssamtal 8.30, som vanligt gick det jätte bra. Fick veta att jag höjt mig rejält i både slöjd och hemkunskap (låg på VG i slöjd förra terminen, och bara G i hemkunskap. Ett beslut jag absolut inte förstår. Tycker att jag presterat tillräckligt bra för ett VG, faktiskt!). Ligger över alla delmålen man bör klarat hittils i alla ämnen, idrott och musik om jag inte minns fel. På de ligger jag så att jag har klarat alla delmål. Fast jag vet att mitt musikbetyg (G förra terminen) är starkt, min lärare sa att hon vet att jag kan mer men att hon inte kunnat sett allt. Eftersom jag inte var med i luciatåget. Det blir nog VG för mig där tillslut.

På utvecklingssamtalet pratade vi även om "MVG-hjälp", att sånna som ex. mig får vänta huuur länge som hellst på hjälp i matten eftersom lärarna fokuserar allra mest på de som har det väldigt svårt. Min mentor Malin sa att de tagits upp ganska mycket nu om s.k Elitklasser och Matteklasser där man hjälper de som redan är duktiga att utvecklas ännu mer. Eftersom Sverige kommit ganska mycket efter utvecklingen i världen med forskare osv. Fast nu har jag ju inga planer på att bli någon forskare eller så, men jag vill mycket gärna ha ett bra stöd från min mattelärare och att de hjälper mig att utvecklas. Jag vet ju att jag har förutsättningarna som krävs för allt. Men nu snackar vi inte om att få MVG eller inte, det finns inget annat betyg att få för mig som avgångsbetyg i nian. That's it. Så har det alltid varit. Matematik har liksom alltid varit min grej. My thing, min grundbas. Får jag "bara" VG på ett prov i Svenska vet jag alltid att matte är ett ämne där allt är som vanligt. Det är bara siffrorna och jag liksom, fattar ni? Säkerligen inte, knappt jag heller. Men MVG, det kommer jag få.

hej på er, har just nu lektion. Vå

MMS

hej på er, har just nu lektion. Våra lärare har ändrat lite i våra scheman så vi har epa själv i en sal utan lärare. Tanken är att vi ska kunna göra läxor osv. Men jag har inget att göra, gör lite korsord för att fördriva tiden. Men alla är så otroligt enkla, därför mms-bloggar jag lite. Hihi, intressant. Har lång dag idag så vi hörs hemma senare. Håller på att somna nu, ha det bra. :)


Jag behöver den där slö-tiden framför tv/data

Lite senare än jag trodde, men nu är jag tillbaka. Är lika trött som igår. Kan kanske bero på att jag suttit med engelskaläxan som ska vara inlämnad imorgon väldigt länge? Men jag gör mina läxor, även fast jag håller på att somna. Det kallas självdisciplin gott folk. Jag är i skolan så många timmar som man ska och efter det gör jag mina läxor på en gång när jag kommer hem. Det är otroligt jobbigt kan jag säga er, men jag gör hellre klart allting och sedan slappnar av istället för att ta det lugnt och sen sätta igång med allt någon timma. När jag kommit från skolan är jag fortfarande inne i den där speciella skolkänslan. Aja, det är så klart inte alltid jag gör så här. Men oftast och jag försöker att följa det. Och kanske är det därför jag älskar att blogga? Så att jag får skriva av mig och dela med mig och samtidigt ger det mig avslappning. Jag behöver inte tänka på annat än att skriva när jag bloggar. När jag är riktigt trött vill jag bara göra saker som går av sig själv. Titta på tv tillexempel, då är det enda jag behöver göra att titta. Jag blir heller inte speciellt social när jag (ibland) blir så här trött. Men jag brukar försöka att koncentrara allt skoljobb hemma till endast två eftermiddagar/kvällar i veckan. Denna vecka blir det två dagar, hoppas på samma nästa vecka. Fast jag vet att jag kommer behöva skriva på en engelska dikt som ska vara inlämnad på tisdag i helgen. Jag skulle visserligen kunna göra det på måndag men då tar jag det hellre lugnt efter skolan, på helgen är jag ju redan utvilad. Förstår ni?

Jag behöver slö-surfa online ett tag nu. Det är egentligen helt meningslöst men för min egen skull gör jag det. Vi hörs senare (eller på facebook som jag kommer slöa vid nu!)

Solen skiner, det är vår.

Oj oj, man skulle kunna tro att jag skolkar eller något i den stilen. Men jag har bara sovmorgon, härligt för mig! Tyvärr vaknade jag klockan 07.10 och kunde inte somna om. Det var väll typiskt? Det betyder att jag haft lite tid nu som jag inte haft något att göra på. Blir upphämtad typ 9.15 av min kompis som också ska åka till skolan då, 8b har tur idag som har sovmorgon.

Ni skulle sett vädret vi har här, om man bortser från snön skulle man kunna tro att det är sommar. På riktigt faktiskt! Himlen är alldeles blå och solen skiner. Jag känner för att skippa allt som kallas vinterjackor och skinnstövlar och bara ha på mig en sommarklänning och bara ben. Men det funkar så klart inte, då fryser jag och blir förkyld. Det blir jeans idag, och antagligen skinnstövlar med.  Det är på tok för slaskigt för att jag ska kunna ha på mig något som stavas tygskor.  Måste helt klart vänta i några veckor.

Vi har valfritt idag på idrotten, good stuff. Badminton tänker jag syssla med, hoppas bara att någon vänlig själ vill spela mot mig. Annars blir det rätt trist. Vi hörs när jag kommer hem om några timmar. Ha en fantastiskt bra onsdag gott folk.


Trött som en trött tisdag

Usch, jag är så otroligt trött! Hade en lång skoldag fran till tre sedan åkte jag direkt hem för att fortsätta med skolarbeten. Gjorde svenska läsläxan som jag skrivit om igår, det tog huuur lång tid som hellst. Vi skulle se våra inre bilder och beskriva huvudpersonerna. Jises. Det tog nästan två timmar! Kan ni förstå det? Gaalet, hade lite mindre än halva boken kvar att läsa och jag har skrivit hur mycket som hellst. Jag brukar annars vara riktigt snabb på sådant där, kan ni förstå att jag verkligen skrivit tydligt? Nu är det helt gjort och jag kunde inte vara mer nöjd, det är sånt jag kan vara riktigt bra på. Att skriva och det är precis det min svenskalärare gillar. På mina omdömen den här terminen hade hon skrivit "Det är en fröjd att läsa det Felicia skriver!" Och det är ju positivt.

Borde egentligen skriva en engelska intervju och allting men jag orkar ärligt talat inte. Klockan 18.00 var jag färdig med allt jag skulle gjort. Då hade jag fixat läxa och ätit middag. Tog en välbehövlig dusch efter det. Sedan var jag tvungen att bara slö titta på tv, bara för att rensa tankarna. Engelskaläxan får jag ta tag i imorgon, den ska ju in på torsdag så det klarar jag. Puuh! Känner bara för att sova nu.

Som tur är har jag sovmorgon imorgon, vi har inställd bild och jag är såå tacksam över att vi fick reda på det redan idag. Annars brukar vi få reda på sådant tio minuter efter lektionen skulle börjat. Tack så mycket känner man då när man vet att man skulle kunnat sova en timme till. Tack tack. Nu ska jag sova, eller nåt.

Tjuvlyssnat.se

Så här på en grå måndag bjuder jag på lite humor direkt från tjuvlyssnat.se

Busshållplats, Östersund Centrum

Två tjejer ~15 står och väntar på bussen och kommer in på ett samtal om samer.
Tjej 1: Alltså hur lever samer egentligen? De har väl inga affärer och sånt i Lappland?
Tjej 2: Nä, det tror jag inte. De har väl inte ens pengar där...
Tjej 1: Nähä, är de såna där fattiglappar?
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Stockholm, Buss

Tre småkillar ~7 sitter och pratar på bussen.
Kille 1 (glatt): Snart kommer min gudfar!
Kille 2: Åh vad kul. Min är typ jättetjock och... Djurgårdare!
Kille 1 (fundersamt): ... aha, min är.... AIK:are, tror jag.
Kille 2: Coolt.
Kille 3 (väldigt fundersamt): Vad är en gudfar?
Kille 1: Määäh!
Kille 2: En sån som ger dig 500 eller 1000 spänn så fort man träffas.
Kille 3: aha, då vet jag... jag har nog en sån, tror jag.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Buss 471 mot Slussen

Två platinumblonda fjortistjejer ~16 sitter och diskuterar sin dag. Tjej 1 verkar lite nedstämd.
Tjej 2: Men hur mår du egentligen gumman?
Tjej 1 (gravallvarligt): Alltså, jag vet inte... Jag kanske måste ta en bloggpaus.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Röda linjen mot Mörby Centrum

Ett gäng ungdomar ~16 sitter och snackar.
Kille: Fan vad griniga folk är idag, har ni mens eller?
Tjej 1: Mm, PMS!
Killen: Va?
Tjej 1: Ja? PMS!
Killen ser ut som ett stort frågetecken.
Tjej 2: PMS är mens, typ!
Killen: Men suck, palla MSN-förkortningar!


Måndag och skol-comeback

Hej på er, min comeback i skolan har gått bra. Slutade lite tidigare idag också eftersom vi hade inställd svenska. Det var riktigt skönt, det har faktiskt varit riktigt slappt i skolan idag. No boys betyder väldigt lugnt på lektionerna. Tror inte att det är så mycket läxor heller, skulle dock velat få svenska läxan bortgjord men eftersom jag inte fått tillbaka min läslogg vill jag inte göra den. Skriver hellst läslogg direkt efter jag läst, har mina bästa formuleringar precis då. Hade egentligen läxa förra veckan heller men den har jag inte gjort av samma anledning som jag skrivit raden ovan. Inte precis enligt överenskommelsen men det viktigaste är ju att jag gör den. Får istället dubbel svenska läxa denna vecka men det har jag hellre. Jag tycker att det är viktigare att göra läxan riktigt bra än att bara göra den, och att hålla sig till alla regler. Ingen behöver någonsin få veta att jag prioriterat på ett annat sätt, om inte ni skvallrar för min lärare Malin dvs. Men det gör ni väll inte?

Ikväll är det som vanligt "Charterhjältar" på Kanal5, jag måste så klart se det - ikväll kanske blir avsnittet som min moster&mamma intervjuas. Det får jag under inga omständigheter inte missa ju! Inte ni heller!

Nu ska jag förbereda några intervju frågor till min mamma. Har engelska läxa till på torsdag och då ska man intervjua en förälder eller mor/far-förälder om deras tonår. Min förra engelska intervju (om fotboll med Mirai Challis) gav mig ett MVG. Hoppas på samma sak denna gång, wish me luck!

Till farmor

Fick alldelses nyss ett sms av min farmor, och eftersom jag vet att hon läser min blogg (antagligen min trognaste läsare) känns det extra kul att svara här. Via ett inlägg.

Hon tycker (med glimten i ögat) att jag varit himla mycket i naturen på sista tiden. Scout kanske? Det är lite av vårat interna skämt. Hade nämligen något tillfälle en sommar när jag var typ 10 år eller nåt då vi hade en liten scout upplevelse, men det är en annan historia. Haha. Men jag kan förstå att hon är lite förvånad, det är jag själv också. Jag är ingen utomhus-klättra-i-träd-tjej. Jag är mer en stillsam lugn tjej som gillar att vara inomhus. Med en bra bok är jag fast. Det är jag det. Men nu när skolan drar igång för min del räknar jag med väldigt lite tid utomhus. Fasar för alla läxor, prov och inlämningsuppgifter som väntar om bara några timmar. Puuuh!

Nu ska jag äta middag, mamsen har lagat en förträfflig Pasta Carbonara. Yummie!


F som i Felicia

(Eftersom jag blev utmanad av Nathalie, måste jag ju göra detta!)

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Utmana därefter 3 personer. Lycka till!

1. Vad heter du?: Felicia
2. Ett ord på fyra bokstäver: Färg
3. Flicknamn:  Freja
4. Pojknamn: Frans
5. Yrke:  Frisör
6. Färg: Ferrari-röd
7. Klädesplagg: Frans-väst
8. Mat:  Fajitas
9. Sak i badrummet:  Fransböjare
10. Plats/stad: Fridhemsplan
11. En orsak att vara sen: Familjeproblem
12. Något man skriker: Frammåt marsch!
13. Film: Fem myror är fler än fyra elefanter
14. Något man dricker:  Fanta Exotic
15. Band: Frans Ferdinand
17. Gatunamn:  Fridhemsvägen
18. Bil: Ford Mondeo
19. Sång:  Främling - Carola
20. Ordspråk:  Framgång föder framgång (ett klockrent ordspråk förresten)


KÄNN ER UTMANADE:

Rosanna
Yasmine
Johanna

Svart-gult hjärta

Just nu spelar mitt absoluta favoritlag AIK mot Södertälje. Det handlar om hockey faktiskt. Ovanligt att jag ens bryr mig om den sporten, men nu är det en särskilt situation. Det är kvalserien och AIK har chans att spela upp sig till Elitserien (jag vet, de spelar inte ens i elitserien..men vem bryr sig?). AIK har haft en himla nedgång i hockey sammanhang den senaste tiden men nu har mer pengar satsats och de har spelat upp sig. En väldigt bra placering i Allsvenskan har de haft hela säsongen (två) och det är ingen tvekan om vilket lag som är på hugget just nu.

Jag har hela tiden inte alls velat att de ska upp till Elitserien, i ärlighetens namn har jag inte trott att de varit tillräckligt bra för det. Hur kul är det att förlora alla matcher och typ bli utskrattade? Det vill ingen, därför har jag tyckt att det är bättre att vara bäst i Allsvenskan (som alltså är serien precis under Elitserien). Men nu har jag ändrade uppfattningar, det vore verkligen trevligt om det gick bra för favorit laget. En plats i Elitserien kan de faktiskt klara av 09/10, och om det går vägen lovar jag (håll i er nu!) att gå på EN match, en hockeymatch. Jag lovar och svär. Kan ni förstå? Det är rätt stort att jag, Felicia Lövgren, lovar att gå på en hockeymatch. Jag vet minst en person som blir väldigt glad, min bror.

Vi ska inte gå händelserna i förväg. Matchen mot södertälje är igång och det står 0-1, alltså ledning till Gnaget. Perrrfekt!

Klockren bild. Jag tycker det är himla roligt. Ett södertälje-fan som måste gå till doktorn eftersom AIK sjunger högst.
Allt jag hör just nu är "tjalalala AIK" och "Vi e gnaget..."
  Mitt hjärta kommer alltid vara svart-gult. Alltid.


Mys-söndag

Hej på er, det är söndag igen. Veckorna går så himla snabbt, kan inte alls förstå att det redan är mitten av mars. Bara några månader kvar till min födelsedag (29 juni), tyvärr har vårvädret jag hyllade igår försvunnit lika snabbt som det kommit. Nu är vi tillbaka till inget väder-stadiet. Hmm..lika tragiskt som af Ugglas.

Jag har kollat igenom kommande veckas schema och försökt förbereda inför kommande läxor, det är lite svårt eftersom jag inte varit i skolan på väldigt länge. Hade först sportlov och efter det en veckas prao. Imorgon gör jag comeback på Ytterlännässkolan, och alla andra tjejer i årskurs 8. Det kommer garanterar vara otroligt lugnt i 8b, utan killarna blir det mest fniss som hörs? Eller så blir det världens pratattacker. Vi är så oberäkneliga 8b, man vet aldrig vad som händer. Uppdaterar om det imorgon. Så klart.

Snart kommer utlovade bilder från hundspanns-turen. Men har lite andra saker att göra innan dess. Söndag är ju fixandets och mysandets dag. Har fortfarande på mig samma myskläder som jag valde imorse. Så himla skönt att bara ha håret i en knut på huvudet och myskläder. (Idag leggings, tunika och världens mysigaste strumpor)


En liten bild på min antagligen fulaste frisyr någonsin, men det är himla härligt och avslappnat.
Precis så man ska vara på söndagarna.

Grattis Malena

Som jag tidigare skrivit var hela finalen rätt öppen, jag hade ingen aning om vem som skulle vinna. (Det är så klart Melodifestivalen jag babblar om..) Malena var otroligt favorittippad med trots det är jag oerhört chockad över att hon vunnit. Jag skulle aldrig med min vildaste fantasi tro att en pop/opera-låt skulle vinna, och få högsta poäng av tittarna. chockerande, jag kan inte säga att fel låt vann eftersom jag inte kan säga vem som borde vunnit isånnafall. Jag är bara lättad att Caroline af Ugglas inte vunnit, trots att hon fick näst högsta poäng av tittarna. Oj oj..

Var det bara jag som tyckte synd om stackars Molly Sandén? Hon fick bara två poäng, känns det inte otroligt tragiskt när vinnaren sitter där med typ 185 poäng? Såå dålig är hon inte, hon är faktiskt värd några fler poäng.

Vem tyckte ni var bäst ikväll då? Många hade förbättrat sina nummer rejält från deltävlingarna, det måste alla hålla med om. Särskilt Emilia, hon var verkligen glad och utrstrålade sån glädje. I deltävlingen kändes hon verkligen spänd och nästan orolig. Nu kom hon in med maxat självförtroende och det gav låten en liten extra knuff. Även Alcazar hade maxat sin show en aning, man märker att de som gått vidare tidigt i tävlingen kunnat slipa lite extra på sina framträdanden.

Kommentera gärna lite nu, jag vill veta vad ni tycker gott folk. Kära läsare, klick klick klick.

Mello final-09

Om drygt en timme börjar, som ni vet, finalen av årets Melodifestival. Vem tror ni vinner? Jag har faktiskt ingen aning. Jag hoppas heller inte på någon speciell, det känns som ett öppet spel. Malena Ernman (laaaaaaaaaaaaaaa vooooooooix), Caroline af Ugglas (Snälla, snälla) och Månsan är alla tre segertippade. Men även E.M.D och Alcazar. Jag tycker att det vore otroligt kul för Molly Sandén om hon får vinna, vilken skräll! Men tyvärr har hon en alldeles för tråkig låt (så vill stjärnorna), hon har en väldigt vacker röst och är värd en mycket bättre sång. Men det kommer väll om några år antar jag, eller vad säger ni? BWO är garanterat otroligt förvånade över att inte ens gått till final, först slagna av Molly och sedan av Lili & Sussie? Eller vem det nu var, hursomhellst tycker jag faktiskt att det är bra att de inte är med. Jag har aldrig gillat BWO. Något som faktiskt förvånar enormt är ju att Emilia (You're my world) har kommit till final. Det förvånar åtminstone mig. Caroline af Ugglas ska vi inte ens tala om, oj oj..hur kunde hon gå vidare egentligen?

Vem hade kunnat tro att jag skulle åka...

Hej på er, nu är jag tillbaka. Som utlovat alltså, allt enligt planering. Nu ska ni även få veta vad jag gjort. Men först måste jag bara få berätta om vädret, kan ni förstå att det har varit väder. I flera veckors tid har det inte ens varit väder här uppe, det är tragiskt men idag när jag kom hem var himlen nästintill helt blå och solen sken. Nu är våren här, hoppas jag. Men hörni, gör inte samma gamla misstag som alltid. Ta inte av er ytterkläder för tidigt. Jag vet, och ni vet vad som händer då..man blir förkyld. Jag råkar alltid ut för precis samma sak, det här året har jag redan haft två (eller tre) rejäla förkylningar. En precis vid nyårsafton och en precis innan sportlovet, det har säkert varit en till emellan men den har jag förträngt. Är verkligen inte sugen på en till om några veckor. Förra året hade jag kvar min varma tjockaste jacka till slutet av Maj, jag är verkligen konstig ibland. Men den gången var jag på tennis och det var faktiskt riktigt kyligt. (Jag hade leggings och ballerinas till..) Förra våren var ju faktiskt riktigt varm, kommer ni ihåg?

Nej nu ska jag inte hålla er på sträckbänken längre, jag ska inte suga på karamellen längre. Jag har varit i Ekorrsele, vad är det tänker ni? Det är en pytteliten by i skogen någonstans. 10 mil ifrån Umeå. Vi har haft familjehelg (dvs. min familj, mormor&morfar och mosters familj) och åkt hundspann. Min morfar fick det i present när han nyligen fyllde 60 år och då ingick det att hela familjen skulle med på en halvdagstur. Förutom att jag började frysa på slutet var det helt okej, jag kommer antaligen inte att göra om det och det skulle varit mycket bättre om solen varit uppe och värmt lite. Men jag tyckte tillochmed att maten som serverades under lunchpausen var god. Några bilder kommer senare, fast i ett annat inlägg. Det blir så mycket och rörigt annars, dessutom ska jag kommentera Melodifestivalen inför ikväll. Så klart ska jag se finalen, den är ju absolut viktigast av alla deltävlingar, jag tror faktiskt att nästan vem som hellst kan vinna. På riktigt!

okej eller ej?


Kolla vad jag hittade hos Blondinbella, en blogg från något kändismingel. Saken är den att jag tycker detta är lite lustigt, ser ni sjalen/halsduken som Bobby (till vänster) har på sig. Jag har en exakt sådan som jag köpte på Stadiums rea för typ 39 kr när jag väntade på min bror som köpte slalomskidor, pjäxor och sånna saker. Jag tycker själv att den är rätt snygg, och kul att piffa upp en outfit med. Dessutom var den ju så billig, men jag tycker inte att den passar på Bobby. Eller när man är på ett kändismingel. Vad tycker ni?

Torsdag

Nu har jag praoat färdigt för idag, dagens arbete har faktiskt varit det bästa på hela veckan. Jag har gjort mest saker och gjort ganska roliga saker. Lite inventering bl.a, jag har alltid gillat siffror. Det syns väll på mina matteprov gissar jag.

Tyvärr kommer inte mycket bloggning alls i några dagar fram över, vad jag sysslat med får ni veta på lördag. Eller söndag om ni har riktig otur, vissa vet redan vad jag har för planer. Och ni andra får helt enkelt vänta. Ha det bäst till dess. :)

Bloggar är inget jag gör hela dagarna

Hej på er, igen. Det var några timmar sedan och ni kan inte ana vad jag alldeles nyss gjorde. Jag kan knappt förstå det själv.

Vi håller på att bygga ut vårat hus, eller ja. det är så klart inte vi som gör det, vi har en snickare som bygger så klart. Kan ni tänka er mig stå där och såga och bygga? Nej, inte jag heller. Hursomhellst behöver man Roxull isolering, klicka på länken för att se vad jag menar. Vi har hela vintern haft två enorma, vad ska man säga, pallar med roxull's balar staplade på varandra typ 2,5 m högt. All snö som kommit den här vintern har gjort att de fullkomligt snöat över, nu behövs den och min mormor tyckte att vi skulle försöka få fram det. Så jag, min bror och mormor gick ut och provade en massa tekniker. Jag som trodde att det skulle bli rätt enkelt hade bara min jacka på mig, alltså inga täckisar. Dumt val. Jag fastnade gång på gång i snön och blev så klart helt snöig. Och blöt och givetvis kall. En sak kan jag säga, va inte i snö endast iklädd tjock jacka, vantar, skor och lackleggings. Det är ingenting jag rekomenderar, på något sätt.

Tornet med roxull föll över mig och jag har lite ont i bäckenet. Oouch. Men jag klarar mig, efter en varm och välförtjänt dusch är jag nu back to basics. Och roxullen befinner sig nu under tak. Det är jobbigare än vad man skulle kunna tro faktiskt, värsta träningspasset. Roxullen är rätt tung. Men som tur är använde jag mig lite av tekniken min idrottslärare Lasse lärt oss när vi hade ergonomi-teori på idrotten för ett par veckor sedan. Lyft med benen. Aaah. Nu vill jag bara ligga ner och andas, ni som tror att jag inte gör annat än att blogga på dagarna. Haha.

Tiden går fort när man har roligt.



Det gick mycket bra hos tandläkaren, Roger plastade in en tand och allt gick väldigt snabbt. På 3 minuter var allting klart, pang pang. Han berömde mig för min exeptionella munhygien och sa att det är ett heltidsjobb att ha bra munhygien. Tack, tack. Fast ett heltidsjobb? Njaa, jag gör bara som jag alltid gjort. Ni ser en galen bild tagen med min webkamera för några sekunder sen, man måste bjuda på sig själv. Eller hur? Vi bestämde även att jag inte behöver komma tillbaka förrän jag är 17 år, det känns som en eevighet tills dess. "Vi tar det nästa gång när du är 17" Aaaah, kan ni förstå att tiden gått så fort. Att det bara är två ynka år tills jag är 17? Galet.

Sí, hablo español



Det är lätt att se att jag alltid får MVG på spanska prov...Claudia borde vara stolt!

The dentist, aaah!

Halli-hallå i stugan, nu blir ni allt förvånade eller hur. Ingen är väll van att jag skriver blogginlägg så här tidigt, eller? Det brukar jag aldrig göra, klockan är inte ens nio! Jag ska snart till tandläkaren så jag och min mamsi har inte börjat riktigt ännu, just nu kollar jag priser och stilar på visitkort som jag ska försöka beställa (prao på en frisörsalong är såå mycket mer än att städa hyllor. Frisör yrket är en hel del pappersarbeten ska ni veta, sånt ska jag göra idag). Vet inte exakt vilken tid jag ska vara hos tandläkaren bara att den blivit ombokad huur många gånger som hellst. Tror att jag egentligen skulle varit där någon gång i november förra året, men tider har inte passat osv. Nu är de dags, sånt brukar alltid gå så bra för mig. Gapa stort också kollar vi om du har varit duktig att borsta tänderna, jaa det har du. Haha, okej inte riktigt så men jag har alltid borstat bra.

Har fått en anonym kommentar som jag inte riktigt förstår, är det ironi, är det seriöst är det någons försök att bättra på sitt eget självförtroende? Hursomhelst kan jag bara säga att nej, jag har inte platina blont hår. Det skulle aldrig falla mig in att ha mitt hår i en så blond nyans som platina. Det är inte min stil, jag är visserligen väldigt blond med blonda slingor men platina. Nej så är inte fallet. På bilderna i inlägget "Före & efter" ser mitt hår visserligen väldigt ljust ut, nästintill platina. Men det kan bero på hur ljuset faller, jag sitter nära fönster på båda bilderna. Jag kan försöka få till bilder där mitt hår inte ser platina blont ut, om ni vill.

Nu ska jag borsta mina fina tänder och sedan åka till tandis. Bloggar mer i eftermiddag. Wish me luck!

It's all good in my hood


Hela mitt blonda hår på en sida och otroligt trött. Har min mysklänning med texten "I love moNeY"
(tanken är att det ska stå I love NY men det är tillsatt några bokstäver..." , min nagel gick nyss av och blogg.se krånglar som vanligt. Men heeey, it's all good in my hood.


Praostatus = noll

Här är jag, jag är tillbaka!
Hemma redan? tänker ni. Har du inte långa dagar? Nej nej, jag har varit hemma i nästan en timme faktiskt. Idag har jag absolut inte gjort någonting alls. På riktigt. Hämtade upp Fia typ 7.45 och sedan åkte vi till kramfors. Vi praoar ju på samma ställe, ungefär. Vi hade ju dammat allting och polerat på mammas jobb hela dagen igår så det fanns i princip inget mer att göra, vi trodde då att det skulle finnas mer jobb på Anybody. Så var det inte. Vi gick fram och tillbaka i butiken och provade alla tuber som var märkta "tester" och luktade på alla parfymer. Det är en hel del. Så cirka 10.00 gick vi till Konsum för att se hur våran vän Karin hade det, hon hade det nästan lika lugnt som oss. Därefter köpte vi oss varsin glass för att dryga ut tiden. kan nu bocka av ännu en glassnyhet. Sandwich stracciatella. Den var  okej, men orginalet är faktiskt godare. Hursomhellst. När vi var tillbaka på jobbet hade vi ingenting att göra så vi gjorde typ samma sak som tidigare på dagen. Därefter fick vi sluta. Fia gick och jag som bestämt att äta lunch med min mor stannade kvar ett tag.

Sedan tog jag bussen hem. Väl hemma kände jag mig så otroligt stel och kall, kläderna kändes obekväma (trots att jag valt att ha mina baggy-jeans idag) och jag var trött som aldrig förr. Tog av mig alla kläderna och bytte om till mina skönaste myskläder. Nu befinner jag mig under mitt varma duntäcke med laptopen i knät. I min säng, mysigt. Känner att jag verkligen är värd det här, har även några blockljus tända. För att öka mysfaktorn. Det känns som om vintern har börjat om, det snöade verkligen mycket imorse. Tragisk!

Tyvärr har det inte blivit några bilder idag, kanske att det kommer senare men tills dess får ni klara er med texten.

Inget working 9 to 5

Idag är det måndag och första dagen efter lovet. Ni tror att jag varit i skolan hela dagen och lärt mig en massa, men så är det inte. Nej nej. Jag har inte bloggat någonting alls om vad jag haft för mig idag och resten av veckan, det har varit en liten hemlis. Jag har nämligen prao-vecka. Ni kan nog inte gissa var någonstans heller, det låter trist och förutsägbart som bara den. Jag har varit på min mammas salong hela dagen, men tro inte att jag fått någon knäpp idé om att jag ska bli frisör eller något. Don't worry! Jag ska inte bli frisör, no no. Men det var flera faktorer som gjorde att jag valde att praktisera hos min kära mor. Här runt omkring i kramfors kommun finns det inte speciellt många ställen att praoa på och verkligen inte många JAG skulle kunna tänka mig. Dessutom ska jag vara ledig i slutet av veckan och jag ska till tandläkaren på onsdag. Kände alltså att det inte blir såå himla många dagar att vara på något helt nytt ställe. Aja.
Min mammas salong ligger dessutom i samma lokal som affären "Anybody", det är lite som Kicks. Säljer kosmetik, parfym, cremer, hälsokost och bijouterier. Lite blandat så där. Och min kompis Sofhia praoar där.

Hur har vi haft det idag då? Det har varit sjukt lugnt. Vi har mest städat hyllor och dammat och sånt där idag. På min mammas salong. Anybody har knappt haft några kunder alls och inga leveranser. Det har varit sjuuukt lugnt som sagt. Vet inte om det är pga lågkonjan eller det dåliga vädret. Vi har haft lite att göra helt enkelt. Vi tog en fika paus (iiice creeeam) och lockade med våran vän Karin som varit på Konsum. Hon hade lite mer att göra men jag tyckte hon var välförtjänt av lite glass. Det var hon. Vi diskuterade glassnyheter och det verkar inte som om det var något som imponerat någon av oss i år.

Det har inte blivit något working 9 to 5. Jag är helt trött, kan inte förstå hur min mamma orkar jobba 8.30-18.00. Och ofta drar det ut på tiden en hel del.  Jag förstår inte. Jag har varit med från 9.30-18.00. No working 9 to 5. Har ont i armbågarna och knän. Det är hårt att jobba. Jag är mest van att tänka! För att citera min bror; "alltså tänk er när Felicia ska börja jobba på riktigt" Tänk er det ni, men jag kommer ha ett bra jobb som passar mig. Ett välbetalt jobb. Så klart.

Imorgon får vi se hur det går, räkna inte med mycket bloggning från min del. Jag jobbar hårt, eller jaa.. hur hårt är det egentligen. Det verkar inte som om någon av oss har jätte mycket att göra, det är rätt lugnt faktiskt. Jobba jobba jobba!

Jag total dissar anonyma kommentarer.


Det finns vissa saker som gör mig arg, eller snarare sjukt irriterad. Och ja arg. Ni kan läsa några av kommentarerna här ovanför. Det handlar så klart om fega, nedlåtande och anonyma kommentarer. Jag godkänner överhuvudtaget inte anonyma kommentarer (vissa undantag dock) och försöker ignorera dom, jag har dock haft turen och inte råkat ut för speciellt många anonyma kommentarer. Nyligen blev min vän och klasskompis Nathalie utsatt för några anonyma kommentarer. "Vilket ointressant liv du verkar ha" hon stod på sig och svarade klart och tydligt att hon inte alls har ett ointressant liv, det har hon inte. Jag visade mitt stöd genom att skriva kommentaren ovan, ni ser att det står mitt namn. Några andra bloggerskor visade också sitt stöd. Det gör vi bra. För precis som jag skrivit i min kommentar är sånna som skriver anonymt bara avundsjuka och otroligt fega. Även om jag vet att Nathi inte tar åt sig är det så klart tufft att som 15 år få kommentarer som är nedlåtande osv. Nathalie är inte en person som snackar skit om folk eller skriver elaka saker om personer på sin blogg, hon skriver en trevlig blogg om sin vardag och annat skoj hon hittar på. Det finns ingen anledning att ens skriva saker som "vilket ointressant liv du verkar ha" till henne. Även om man faktiskt tycker det, sånt kan man hålla inom sig. Hon bad inte om eran åsikt tjejer. Ni har ju faktiskt skrivit namn nu, tjoho! Ni vågar faktiskt stå för era åsikter. Förvänta er inga stående ovationer. Verkligen inte.

Nathalie, du vet redan vad jag tycker. Det vet alla andra också. Stå på dig! De är bara riktigt omogna. Fortsätt blogga och gör precis som du brukar, de där tjejerna leker bara tuffa. Hade de skrivit sina namn från början kanske någon skulle tagit dom på allvar men nu kommer alla bloggerskor där ute bara skratta dom rakt i ansiktet. Varför läsa en blogg som man tycker verkar ointressant? Och vad handlar det här om att hon "inte kan ta kritik" Ditt liv verkar ointressant är väll ingen kritik? Det verkar inte så för mig iaf. No no.

Läs Nathalie's blogg här!


Före & Efter

För några dagar sedan färgade mamma mitt hår, eller rättare sagt min utväxt. Och mitt år har slingats. Jag antar att ni vill se resultat, det vill ni eller hur? Här kommer bilder.

Med foliepaket i håret och jag håller för ansiktet och på andra bilden har jag solbrillor. Kul för er eller hur? Pilot-modellen är ett av mina åtta par solglasögon. Behöver jag säga att jag verkligen gillar solglasögon?

Ingen bloggning

Precis som jag skrivt tidigare märks det så otroligt snabbt hur besökar statistiken förändras beroende på hur mycket jag uppdaterar. Igår uppdaterade jag ingenting alls och ingenting idag, hittils. Idag har min besökarstapel varit nere på rekordlåga 7 unika besökare. Det är typ rekord, fast neråt. Jag har på sista tiden inte haft så lite besökare. Nu är jag iaf tillbaka från min lilla paus. Eller ja, paus kan vi inte kalla det. Jag har tänkt på bloggen, trots att jag inte skrivit.

Igår var vi på middag hos mammas moster & morbror. Det var trevligt och vi åt god mat. Såg även Melodifestivalen, kan fortfarande inte förstå att Caroline af Ugglas gått vidare. Vem släppte ut henne egentligen? 

Idag har vi firat mammas kusin som fyller 27 år idag, grattis! Det blev tårta och hela köret, fast  ingen "Ja må du leva".

Snart är det premiär av Wipeout, vad tror ni om det? Jag ska kolla, ni får så klart veta vad jag tycker om det sen. Vi hörs senare!


Memories

Jag har fortsatt mitt arbete med att föra över alla våra miljarder 8mm videokasseter till dvd-skivor idag. Det känns så skönt att få det gjort! Idag har jag sett fler dagis-arrangemang, jular i korsberga (farmor, det var rätt uppenbart vem som var tomte..) och besök på Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby när jag var typ 6 år med hela familjen och min farbror Niclas. Jag kommer ihåg det besöket, det var såå mysigt. Astrid Lindgrens värld är verkligen något jag rekomenderar för barnfamiljer med barn i åldern 3-8 år. Om kidsen gillar Astrid Lindgrens verk så klart. Jag kollade nästan bara på sånt när jag var liten. Madicken, Saltkråkan och Lotta på Bråkmakargatan var favvisar. Så att gå omkring i en liten mini version av alla Astrid Lindgren byar var helt..obeskrivligt. Verkligen något jag aldrig glömmer. Så när min kusin Evelina ser på Astrid Lindgren filmer tycker jag att det är lika mysigt, det ger mig flashbacks. Även Junibacken i Stockholm rekomenderas för alla som gillar Astrid. Åk dit.

Nu när jag ändå ägnat detta inlägg till mina gamla minnen kan jag berätta om fler dagis-arrangemang. Vi hade skräpteater som fick oss alla att tänka på miljön (det kan tilläggas att jag var en hög med löv), vi spelade även upp Pomperiposa då jag var en turkos fågel. Men roligast av allt var ändå Backstreet Boys/Spice Girls grejerna. 4 modiga killar och 4 modiga tjejer hade övat in ett framträdande som Spice Girls respektive Backstreet Boys. Det är så himla roligt att kolla på. Skulle de ut på youtube skulle de få hur många visningar som hellst. Jag lovar. För er som inte minns 90-talet var Spice Girls eller BB det enda som gällde. Min favorit var Emma i Spice Girls (Baby Spice).  Jag hade dockor, t-shirts och filmer. Och så klart skivor. Det var tjejband eller pojkband som gällde på den tiden. Eller hur? Vilka var era favoriter på 90-talet?

Jag har faktiskt bara 3 kassetter kvar. Puuh! Nästan två dagar har det tagit, men det har faktiskt varit värt det. Definitivt.

Hej anonym, hej hej.


"Anonym kommentar;
Vilket dagis?"

Egentligen godkänner jag inte anonyma kommentarer men den här är varken nedlåtande eller negativ på något sätt så den här godkänner jag. Och jag vill svara på den, och eftersom det är från en anonym får jag besvara här i ett inlägg. Skulle också vilja veta vem som skickat kommentaren, trots att den är anonym. Så om du är lite modig kanske du vill träda fram, eller?

Ja, för att besvara frågan..eftersom jag är född och har bott i Stockholm några år när jag var mindre har jag bara gått på dagis i Stockholm. Jag gick på Satellitens förskola på avdelningen Saturnus i Sundbyberg. Det var ett bra dagis som arrangerade teatrar bl.a. När vi är i Stockholm brukar vi åka förbi och kolla lite, det ser lika dant ut som förr. Hoppas mitt svar är okej.

"Alla snubbar vill ju vara vara katt"


Direkt från gamla videofilmer 1996, mitt dagis arrangerade ett par teatrar. Just nu kollar jag på våran uppsättning av Disney fimen "Aristocats". Jag spelade lilla vita kattungen Marie. Som ni kan se på bilden. Redan vid två års ålder, bra gjort med andra ord. Försökte få till någon bild men ni får nöja er med den här bilden. "Alla snubbar vill ju vara katt, oh yeah!"

Nogger Mint, check!

Igår när jag handlade mat med mamma kollade jag om glassnyheterna hade kommit upp hit till norr. Och ja visst, så klart har dom gjort det. Inte alla dock. Bara Magnum, Nogger Mint, Sandwich Stracciatella och Ben&Jerry glassen men ändå. Så klart  var jag tvungen att göra ett smaktest. Men bara en, om vi skulle åkt direkt hem skulle jag kunnat köpa några fler men jag testade bara en. Fler ska smakas senare. Iaf, jag testade Nogger Mint. Det skulle nog inte varit mitt första val av glass men jag tänkte på att jag nog kunde gissa hur Sandwichen skulle smaka, B&J har jag ju redan testat och Magnum gillar jag inte speciellt mycket. Nogger Mint var faktiskt helt okej, godare än jag förväntat mig faktiskt.

Det var gott med krispet i chokladöverdraget och mintsmaken var inte lika konstgjord som jag förväntat mig. Jag brukar i vanliga fall inte gilla den vanliga Nogger och heller inte den där grejen som är mitten, men denna var inte alls så. Rekomenderar den inte till någon som inte gillar mint dock, jag gillar det. Om det inte blir för mycket. Så klart.

Har någon av er läsare testat glassnyheterna, vad tyckte ni om dem. Tell me!

Alla har vi varit småa.

Hej på er, kan ni förstå att det redan är torsdag? Dagarna går otroligt snabbt.

Just nu gör jag saker som vi borde gjort för länge sedan. Jag gör om alla våra miljarder 8mm videoband  (sånna man spelat in med en videokamera modell äldre) till DVD skivor. Det är faktiskt betydligt enklare än jag trodde. Man bara spelar upp dem genom DVD-spelaren och samtidigt spelar man in via en DVD spelar. Detta funkar naturligtvis bara om man har en inspelningsbar DVD. Så om ni har ungefär en miljard band, som vi. och vill bevara dom bättre tycker jag att ni ska införskaffa en inspelningsbar DVD. Om man ska lämna in varje band hos något företag som fixar detta till er kommer det kosta en förmögenhet. Min mamma trodde att det kostade ca 300 kr/band men min mormor som gjort det för några år sedan sa att det kostade 1800 kr/band. Om det kostar 1800 kr/band blir det sjukt dyrt om man har en hel del band, som ni förmodligen har. Jag har ingen aning om vad en inspelningsbar DVD kostar men det borde vara mer lönsamt att köpa en sån för några tusen än att lägga typ 60 000 kr. Eller vad säger ni?

Jag passar på att titta på banden samtidigt som de omformateras. Det är himla mysigt, vi har ju somsagt otroligt många band. Inte en miljard men det är säkert mer än 200 timmars film. Lång tid alltså. Jag gillar verkligen att kolla på sånna här gamla grejer. Det har varit mitt 6-års kalas, jag leker i lekparken i Sundbyberg, jag bakar pepparkakor. Det är mest jag hela tiden, haha. Från alla tänkbara stunder. Så trevligt att det finns kvar. Fotografier är också kul men film är inte samma sak, det känns ju mer levande. Eller hur?

Nu ska jag starta upp ett nytt band, "Felicia lär sig cykla" eller "Felicia får sin första morgonrock" vilken låter mest lockande?

Wipeout


(Bild från kanal5.se, bilden är en länk)

Ni har sett trailern, jag har sett trailern. Kanal5's nya söndags underhållning. Wipeout. Som jag har förstått är det helt vanlig människor som tävlar med/mot svenska kändisar. Och även norrmän och danskar. Jag tror att det här programmet blir helt galet. Så klart kommer jag att titta. Det känns som om det tillhär eftersom jag är en sån otroligt stor bloggerska (självironi..), jag måste ju veta vad jag snackar om. Det är min form av research, jag gillar att göra research. Kommer ni ihåg mitt inlägg om Kevin Borg och Darin? Det var research på hög nivår, mycket hög nivå.

Men för att återgå till Wipeout. Vad tycker ni? Eller snarare, vad tror ni? Förnedrings tv på hög nivå.

Wednesday, miércoles, onsdag

Jag vet hur det funkar, för att bli en framgångsrik bloggare krävs två saker. Många updateringar och bilder. Det fungerar exakt så, det märks så himla snabbt! Igår publicerade jag 3 inlägg varav ett med bara bilder. Så klart lyfter statistiken en liten bit. Jag hade 28 unika besökare igår, det är lite lite mer än vad jag brukar ha. Inte alls mycket men ändå, det märks att jag var lite mer aktiv än vanligt. det är ganska roligt  faktiskt, att saker kan förändras så snabbt bara med några klickningar. För min del några tangenttryck. Ni får vädligt gärna komma med idéer om vad ni vill att jag ska blogga om, eller några andra idéer. När man börjar skriva mer än 1-2 inlägg/dag tar fantasin efter ett tag slut. Som nu, jag känner mig inte speciellt lockad att blogga. Allt blir otroligt trist.

Har nyss rensat ur garderober med min mamma. Trevligt faktiskt. Sådant som man alltid skjuter på att göra, man tar sig inte tid till sådant. Det är därför vi inte har något exakt inplanerat detta lov, för att göra saker vi aldrig tar oss tid att göra annars.

Ni vet vad ni ska göra, idéer tack!

dagens roligaste

Hej på er, jag bara måste tipsa er om något så sjukt roligt. Såg det imorse när jag och min familj zappade framför tv:n. Det var ett klipp där någon filmat vandalisering i tunnelbanan. Haha, har försökt hitta något klipp på youtube. Det finns ingenting alls. Men på nyhetskanalen.se finns det, så klart. klicka här och sedan på "konstfack skärper etiska regler" så otroligt roligt. Det är så klart någon person som simulerat detta, eller nåt. Jag vet faktiskt inte riktigt. Bara att det är jätte knäppt och galet. Jag och min käre bror  Linus har kollat och kollat hur många gånger som hellst. Hahaha! Klicka här för att läsa nyheten. Gör det! Men framförallt kolla på klippet, skratt-attack.

Ni älskar bilder

Jag igår, med en massa snöflingor. Ni kan räkna ut varför jag ser ut som jag gör eller hur?
(jag råkade få med mig ditt hårband hem, moster. Ursäkta mig, hoppas du klarar dig utan det. Återlämnar det när vi ses nästa gång.)

Ett collage av nytagna bilder av mig idag. Solglasögonen är på för att..har ingen anledning egentligen. Kände bara för det. Som ni ser började jag flamsa lite efter några bilder, därav vad-tänkte-hon-här-bilder.

Tisdag 090303

Kan ni gissa vad jag gjorde igår? Det kan ni förstås inte göra. Jag lagade mat igår! Det är inte alls vanligt, det gör jag inte speciellt ofta. Varför? Jag är inte speciellt jätte bra på det. Eller jo förresten, med tanke på hur mycket jag övat (typ ingenting) är jag riktigt duktig. Jag lyckas alltid göra bra mat. Och jag börjar inte med några väldigt enkla rätter som att steka korv och koka snabbmakaroner. Jag börjar med lite mer avancerade grejer. Igår stod "Pasta Pomodoro" på menyn, visserligen väldigt enkelt men det låter mer komplicerat än falukorv. Till saken hör då att jag inte ens gillar falukorv. Min pasta rätt blev helt okej, hade kokat lite för mycket pasta i förhållande till såsen. Det blev tyvärr inga bilder, tänkte fota och visa er resultatet men allt gick så snabbt (Typ 20 minuter!) så jag hann aldrig göra det. Sorry!

Det är ungefär samma väder här som igår. Som min mamma säger, "Det är inget väder här". Det är verkligen inte det. Himlen är vit/grå och det är typ -5 eller nåt. Inget väder. Fast som tur är snöar det inte idag. Något positivt kan man alltid få fram. Tack och lov. Det är lov, sportlov. Det kan ni inte missat.

Mamma färgade även min utväxt igår. Tror inte jag gjort det sen i början av December eller November. Det var verkligen jätte länge sedan. Som tur är blev min utväxt lite blekt under veckan på Gran C. Annars hade jag alldrig klarat mig så här länge. Tyvärr blev resultatet inte jätte bra, mitt hår reagerar alltid så konstigt på kemiska behandlingar. Inte alls som det borde göra. Dessutom glömmer vi alltid att jag antagligen är allergisk mot färg, eftersom det går ganska långt mellan gångerna. Aldrig mer färgning. Det blir mycket bättre när vi slingar min utväxt, och för att förbättra resultatet jag har nu ska mamma lägga i lite slingor. Det vill jag. Ni tror säkert att bara för att min mamma är frisör får jag fixa med håret huuuur mycket som hellst, jag kan ändra hårfärg varje vecka om jag har lust. Men så är det inte, ni har fel. Har ni hört uttrycket "skomakarens barn går alltid med trasiga skor.." Det är lite så för mig, fast jag går så klart aldrig med trasiga skor. Men jag sitter sällan i frisörstolen, jag klipper mig antagligen mycket mer sällan än ni andra som måste boka tider hos era frisörer. Det är faktiskt så, det är inte alltid bra att ha en mamma som är frisör. Men jag ska inte klaga, det finns förstås en hel del fördelar med min situation. Dom behöver jag inte sitta här och blogga om, ni kan säkert lista ut fördelarna själva. Lycka till.

Ett otroligt positivt inlägg till er alla stackare som återvänder till vardagen.

Vet ni vad, jag har något tragiskt att berätta. Det snöar. Ja, det är sant. Det snöade igår också. Inte något stort mäktigt snöfall. Men ändå, det är snö! På sekunden då jag såg snön kände jag hur humöret vände, hur jag gick från att känna mig glad och utvilad för att det är sportlov till att nästan bli deprimerad. Bara nästan. Kommer snön aldrig att försvinna? När jag zappade framför tv:n imorse pratade de på typ nyhetsmorgon om vårtecken. De uppmanade sina läsare att skicka in bilder på vårtecken. Kan ni förstå? Vårtecken! För mig är vårtecken lika långt bort som att ligga utomhus och sola i bikini. Det kommer nog inte hända förrän...sista juli? Jag får vara glad om det är solsken, varmt och ingen snö på min 15-års dag. Det är 118 dagar till dess, 29/6 alltså. Jag gillar verkligen att fylla år på sommaren. Det är det optimala, jag fyller nästan år precis i mitten. Precis i mitten av året. Perfekt, vi får se vad 2009 har att erbjuda för födelsedagsväder för min del. 2008 bjöd allafall på strålande solsken. Det är det nästan alltid på mina födelsedagar, förutom ett år som jag kommer ihåg. Det var 2006 eller möjligtvis 2007. Annars har det bara varit bra väder. Tack för det! Vädergudarna kanske tycker att det är min tur att ha slask-väder på födelsedagen. Aja, nu ska jag inte gräva ner mig i det.

För att få några vårkänslor alls ska jag kolla på lite vårkläder, det brukar alltid få mig på bra humör. Skor utan skaft ser jag verkligen fram emot. Jag älskar visserligen mina skinnstövlar, men dom har jag använt sedan typ..oktober? Lite mer variation är välkommet. Har sett några tappra människor i skolan som faktiskt börjat använda vårskor. Ni ska verkligen ha credd. Absolut. Det tycker jag verkligen, det är starkt att använda tygskor i februari. Jag beundrar verkligen era försök till vårkänslor. Jag kommer antagligen fortsätta med skinnstövlar till Maj. Eller åtminstone tills den perioden vi har framför oss är slut. Slask-perioden! Det är den sämsta av alla årets olika perioder. Jag gillar faktiskt våren minst av alla årstider. Först kommer så klart sommaren, efter det hösten. Det är en mysig årstid. Resten kan ni räkna ut själv.

Det här blev ett otroligt negativt tragiskt klagande inlägg. När jag piggat upp mig själv lite med tunnare kläder och söta små skor kanske jag kommer tillbaka med nytt härligt humör. Ha en bra start på veckan, det är måndag och för er stackare som haft sportlov vecka 9 betyder det här att ni måste vända tillbaka dygnet och återvända till stället som vi älskar att hata. Skolan! Nej, så hemskt är det inte. Men efter en tids ledighet tycker nog alla att det är hemskt jobbigt att åka till skolan igen. Vi här uppe i landet kan gott njuta vidare, softa och inte göra något alls. För oss har härligheten bara börjat. C U.


God morgon eller dag

God morgon, eller ja..det känns som morgon. Trots att jag konstigt nog vaknade redan vid åtta tiden. Det är ovanligt. Söndag-morgon, sportlov och jag vaknar åtta. Aja, jag sover inte bort dagen iallafall.

Dagen har varit en repris av gårdagen då jag bara tagit det lugnt. Det är verkligen härligt. Tänkte se någon film nu, har ingen aning om vilken dock. Något förslag?

Det känns faktiskt rätt märkligt att inte ha något inplanerat. Vi brukar alltid åka till Åre annars, fast efter förra årets upptäckt då vi åkte vecka 14 kommer vi nog aldrig åka vecka 10 igen. Det är nästan alltid lite för kallt då. Vecka 14 var det solsken och precis lagom temperatur. Framtiden får se om vi åker upp någonting om några veckor eller så, för närvarande njuter vi bara av att vara hemma. Det låter nog konstigt men de senaste helgerna har jag inte varit hemma något alls. Det har varit umeå, hudiksvall och umeå igen. Innan det var vi ju på Gran Canaria. Har inte haft en helg ledig på jätte länge, alltså en helg då vi inte haft några planer. Nej, nu ska jag se en film.

RSS 2.0