26 April

Ettusenåttahundratjugofem dagar är en ganska så lång tid. Jag saknar dig.


Fullt upp på världens längsta långfredag

Godkväll, eller vad säger man? Rudolf här!

 Det blev en riktigt lång långfredag idag (ja, även om vi passerat tidsgränsen). Jag orkar verkligen inte visa er några foton nu men jag kan intyga om att jag haft en riktigt bra dag. Även om jag är dödstrött. Men somsagt, blev det en otroligt lång långfredag - har ju hunnit med 5,5 mil på cykel i både Sverige och Danmark, bättrat på konstvetarpoängen i Louisiana med lite Picasso, njutit av sommarvärmen vilket resulterat i att jag fått min årliga obligatoriska första röda brännan (yesbox, därav Rudolf förstår ni! Mina pigment måste nämligen vänja sig innan de fattar att det är bruna de ska bli och inte röda), dessutom har jag (INTE ATT FÖRGLÖMMA) åkt världens läskigaste karuseller på Bakken...jag tror inte riktigt att ni fattar HUR läskiga de va och HUR hög näradöden-faktorn var egentligen. Och förståss har jag ätit en massa god mat.

Nu ska jag absolut sova för som jag nämnde är jag dödstrött. Jag är ganska säker på att alla mina Lommafavoriter är överrens om att vi börjar påskafton med en sovmorgon. Puss och godnatt bloggerssss!

Status på årets första påsklovsdag

Trevlig bilresa. Supergod middag. Äntligen framme hos mina favoriter i Lomma. AIK gjorde 2-0 mot IFK Göteborg, med andra ord Storebror vann över lillebror. Status på första lovdagen = finemang darlings, it's all good in my hood liksom. Imorgon fyller Ubbe år och vi ska ut på äventyr. Och det ska bli 21 grader varmt - HUR BRA? Lovar att uppdatera er då. Jag hoppas att ni har det lika bra som jag. :)


Puss och godnatt bästa läsare! :)


Åh, solen skiner alltid i Stockholm. Den h...

Åh, solen skiner alltid i Stockholm. Den här staden får mig att må så bra och det känns så sorgligt att bara passera. Vilken tur att målet för dagens resa också får mig att må väldigt bra. Men käraste huvudstad, jag kommer snart tillbaka. :)


God morgon världen!


Det här känns ju också väldigt bra! :)

Gaga-vibes från mammys garderob



Jag hittade ett par riktigt oldschool Raybans i min mammas garderob. Kan inte riktigt bestämma mig för om de är urfula eller supersnygga. Vad tycker ni? Jag kommer troligtvis fortsätta på mina egna solbrillor, mina Pilgrim-favoriter slåt liksom alla andra modeller med hästlängder. Men lite Gaga-vibes får man ju iallafall.

Plastpysselproffsens dag två

Om ni nu (mot all förmodan!) känner att ni behöver fler bevis på att jag inte är särskilt bra med plaster får ni gärna kolla in dessa foton. Vi körde all in i kemilabbet idag igen, resultatet blev dock ungefär lika bra som igår.


Min labbpartner in crime, min labbkompis Magda (som snart lämnar mig! Vem ska jag då labba med?!) in action.



Marielles superfina pi-tecken, är vi sanna naturvetare eller?


Och här har vi mitt masterpiece nummer två. Haha jaa, jag finner inga ord! Den är gjord i en slags plast och var svårare att forma än vad jag trodde. Men visst ser ni att det var meningen att det skulle bli bokstaven F? Grejen var så att jag skulle klippa lite för att få skarpare kanter men eftersom saxen var för slö och plasten blev kall alldeles för snabbt så slutade det ungefär som på bilden. Haha, fin va? ;)

Michelle är verkligen övermänsklig när det kommer till det här med plastpyssel och plastkemi. Jag menar, en superlyckad studsboll OCH fin nyckelring säger väll allt? Bra gjort Michelle, fastän du ger mig ångest över att mina s.k plastgrejer blev såå misslyckade. Men hey, kära vänner..alla är vi bra på olika saker!

Jag har förresten haft påsklov i drygt fem timmar och det känns SÅ BRA! :D Även om jag nu sysselsätter mig med det kanske tråkigaste jag vet, dvs. packa, för imorgon lämnar jag Sandslån och Norrland för... okej, ni får gissa slutdestination!

Ett riktigt masterpiece

Vet ni vad? Jag har inofficiellt tagit påsklov redan nu, primaplusplus eller hur? Rent officiellt får jag det dock imorgon 13.35 - men tills dess håller jag ju ut. Anyway anyhow så har jag ingen aning om hur dagens matte b-prov gick, och det är rätt konstigt faktiskt, för oftast har jag ändå en känsla men nu vet jag faktiskt inte. Men det vi kan vara säkra på är att det definitivt var mitt livsbästa andra matte b-prov!

Och när jag ändå nämner något vi kan vara säkra på ska jag berätta om en sak som vi också helt klart kan vara säkra på. Faktum är att det till och med är ytterligare två saker vi kan vara säkra på! 1) Efter dagens idrottslektion kan vi lugnt konstatera att jag inte är eller någonsin kommer att vara någon fotbollsspelare, haha det är sjukt vad jag kände mig oseriös. Dagens tredje konstaterande är att jag inte är någon vidare praktiker (åtminstone inte när det gäller s.k plaster)...

Vi har plast-tema den här veckan på kemin och idag skulle vi snart vuxna ungdomar tillverka våra egna studsbollar eller nyckelringar. Det ni kan se på bilden här ovan är mitt masterpiece dock varken studsboll eller nyckelring. Det är verkligen den fulaste, sämsta och mest pinsamma försök till studsboll världen har skådat. Och vet ni vad det värsta är? 6-åringar har gjort samma typ av uppgift och de har alla lyckats. Min lärare nämnde att det var rätt komiskt att jag (tillsammans med Annie och Magdie - vars studsbollar inte heller blev särskilt lyckade...) som ändå ska ha bland de bästa betygen i klassen har de sämsta bollarna. Haha! Ja, men vet ni vad? Studsbollstillverkning ingår inte i mitt slutbetyg men det gör däremot en gäng titreringar, substansmängder osv.osv. vilket jag har rätt bra koll på.

Nu ska jag låta er beundra dagens (kanske årets?) finaste studsboll och jag ska snart sova. Puss och godnatt käraste bloggläsare! :)

Taggar MA1202

Godmorgon finaste läsare!

Om 50 minuter ska jag ha mitt livs andra och sista prov i kursen MA1202, eller som man också kan kalla den matte b. Det är lite andragradare med pq-formler och lite lådagram-statistik, hur låter det? Önska mig lycka till bloggisar, puss!

Metro On stage - börja rösta idag!

Kommer ni ihåg att jag har bloggat om Metro On Stage?

Det är som ni vet 18 april vilket innebär att röstningen öppnar idag och det mina vänner, betyder att ni ska börja rösta!

http://onstage.metro.se/artist/3119 klicka här och rösta på min kusin Andreas! Och om ni vill höra mer kan ni från den länken ta er vidare till hans Myspace.







Jag har blivit förd bakom ljuset by andreaschallis

En sån där måndag

Blåmåndag eller svarta måndag. Ja, ni kan kalla det artonde april eller vad ni vill. Det har helt enkelt varit en bra dag idag! Precis som alla måndagar har dagens skoldag varit riktigt slapp med bara tre lektioner.

Om ni kan era påsktraditioner så vet ni om att vi precis börjat Stilla veckan som inleds med denna blåa alternativt svarta måndag. Varför det heter så har jag faktiskt inte någon riktig koll på, men vet ni vad? Det kan ni kolla upp om ni är intresserade! :)




17/4


17 april. 17 grader. Ballerinapremiär.

Egentligen behöver jag inte tillägga så mycket mer va? Nu kan ingen säga något annat än att det är vår, tillochmed på Sandslån. Och även om jag varit (och fortfarande är) lagomt vårförkyld så kändes ballerinapremiär väldigt rätt, och kan ni förstå att detta är tidigare än Amanda som annars brukar vara rekordtidig med diverse sommarmunderingar?  Stort helt enkelt!

Imorgon börjar min sista skolvecka innan lovet och torsdag är en dag jag längtat ihjäl mig efter. Någon som kan gissa varför? ;)

Uppdatering från en sjukling

Vem har smittat mig? Jag orkar inte vara sjuk! Jag har spenderat mer eller mindre hela dagen i sängen och bara varit så där asjobbigt förkyld som ni alla säkert varit någon gång. Varför varför varför? Har haft feber hela dagen men nu har den nog gått ner, stor sorg! :( Nu ska jag ladda om inför en ny dag i skolan (tacktacktack för att jag var ledig idag!) och sova tidigt. Puss och godnatt bloggisar!

Även om det är ett tag kvar...




Supersöt klänning från "Three Little Words"

Studentklänning, någon? Okej, nu ska jag inte det men om jag skulle ta studenten om några veckor skulle jag definitivt göra det i den där klänningen. Enkel, stilren och fräsch - och gud vilken fin rygg den har! Student-tankar känns kanske lite avlägset med tanke på att det är två år kvar, men ändå blir jag helt chockad när jag tänker på hur fort allting gått. Bara två år kvar!! Det känns som om det var igår vi satt där i aulan och väntade på att få våra namn uppropade och samtidigt känns det som om jag känt de här människorna i en evighet.

Ibland, när jag blir sådär sentimental och på ett särskilt humör kan jag inte låta blir att tänka på hur mitt liv hade varit om jag inte tagit beslutet om att tacka nej till mitt förstahandsval. Jag kommer precis ihåg vilken ångest jag hade över beslutet som kändes som mitt livs viktigaste. Jag har ingen aning om hur det kunde ha varit men idag vet jag iallafall att jag inte ångrar det val jag gjorde. Att börja på Ådalsskolan är ett val jag är 100% nöjd med även om det har inte särskilt mycket med själva skolan att göra. Jag är helt enkelt så glad för att jag lärt känna helt underbara personer som förgyller precis varje dag i mitt hittills 6132 dagar långa liv. Några som jag inte hade någon aning om att de fanns, vissa fanns i min närhet men som jag aldrig pratat med (och för det känner jag mig så sjukt dum) och andra har jag lärt känna bättre. Jag tror (och hoppas) att ni vet vilka ni är, för ni är bäst helt enkelt. ♥


Att svettas in våren funkar lika bra varje år...

Åh nej :( Jag har blivit sjuk och mår allmänt dåligt - det var någon som sa något om att man skulle "svettas in våren" :/ Men vet ni vad? Imorgon är jag ledig (om man bortser från plugghögen) och det känns så bra! Studiedag mitt i veckan for the win! :D

Juni, juli, augusti







Jag saknar sena sommarkvällar. Sommarmat. Solsken och allmänt chill. Jag saknar sommaren helt enkelt. ♥
34 skoldagar kvar... :)


En riktigt bra dag helt enkelt!

"Om den här dagen varit en facebook-status skulle jag definitivt tryckt på gilla"

Dagen började med spanska i 15 minuter. En bra föreläsning om Hållbar Utveckling som följdes av Hotel Rwanda på Samhällskunskapen. Addera att jag satt ute i solen (utan jacka!!!) och bara njöt under lunchen. Bra dag helt enkelt.

Just nu sitter jag och skriver på ännu en lång skrivuppgift i SH1201 - Samhällskunskap A dvs. Faktum är att den snart är mer eller mindre helt klar vilket är lika med en glad Felicia. Bra va? Man kan säga att det är precis lika bra som jag uttryckte mig tidigare idag, och som ni ser i citat längst upp i det här inlägget!

Rösta på Andreas!

BLOGGISAR! KOLLA HÄR!!

Gå in här (http://onstage.metro.se/artist/3119 ) och rösta på min kusin, Andreas Challis i Metros On Stage tävling. Röstningen börjar 18/4 men tills dess kan ni gå in och lyssna. När ni även är igång så klicka in er på

Myspace (http://www.myspace.com/andreaschallis/ ) eller SoundCloud (http://soundcloud.com/andreaschallis) för att lyssna på hans musik. Ok, förstått? In och lyssna!




Ser ni vad jag ser? 25 grader utomhus och ...

imag0326 (MMS)

Ser ni vad jag ser? 25 grader utomhus och status: sommargräns - ME GUSTA, MUCHO!! :D (okej okej, detta får man kanske ta med en nypa salt då vår mätstation står i ett hörn...men ändå!)


Ett ord: sorgligt! :(

20110408644-001 (MMS)

Ett ord: sorgligt! :(


Standardplugg på årets andra höstdag

Kan ni förstå vilken enorm sorg jag haft hela dagen? Det har nämligen varit världens sämsta väder - även kallat årets andra höstdag med spöregn/snöslask. Vad är det som händer egentligen? Jag som verkligen ställt in hela mig på vårinställningarna... Och vet ni vad som är mest komiskt med det hela? Jo, att det är samma visa varje år. Haha, jag kan inte riktigt förstå att jag glömmer varje gång.

Mitt muntliga nationella i engelska gick hursomhellst bra. Även om det var en helt annan grej än förra årets i nian, fast det har förståss med att göra vilken lärare som håller i det.

Jag har förövrigt haft standardplugg (naturstandard) hela eftermiddagen. Målet var att kunna bocka av en massa punkter på att-göra-listan och vet ni vad bloggläsare - jag försökte, men ett försök är ett försök och jag tror vi kör på bättre lycka imorgon. Bra taktik va?


Och lite i bildbrist/sommarlängtan kör vi en bild på min bebis (självklart inte bokstavligt min bebis), min solstråle och kusin från i somras. Saknar det och jag saknar bebis-maja (som inte är så lite längre). Åhh, varför växer de upp så fort? Jag älskar när hon säger "Hej bebis" till mig bara för att jag säger så till henne. Puss på det!

Next up: NP Engelska A

Hola bloggisar!

Nu taggar jag inför mitt livs första nationella prov i gymnasiet. Det är muntligt i Engelska A och jag satsar på mvg. Önska mig lycka till bästa läsare! :D 

Tveksamt sedelprofiler 2014

Har ni sett de nya sedlarna? Jag fick höra om våra nya sedlar och dess frontpersoner, och jag är faktiskt ytterst tveksam till några av valen. Okej, okej Astrid Lindgren är ett självklart val och hon borde fått både nobelpris och en sedel för länge sedan men hallå? Birgit Nilsson? Säkert en fantastisk sångerska men vänta, vänta, vänta... Med risk för att låta allt för naturig - Var är viktiga profiler som Celsius och Nobel?

Dessutom tycker att det känns rätt uråldrigt att trycka sedlar med ny design nuförtiden, jag menar - vem handlar med sedlar 2011? När dessa sedlar går i tryck 2014 har jag svårt att tänka mig att särskilt många fortfarande använder sedlar!
Sedelmotiv Sex kända svenskar som tillsammans blir motiven på de nya svenska sedlarna: Greta Garbo, Astrid Lindgren, Dag Hammarskjöld, Evert Taube, Birgit Nilsson och Ingmar Bergman. 2014 kan de nya sedlarna finnas i handeln.

























Bildmontage: Aftonbladet.se

Vad tycker ni om de nya sedelprofilerna? Vilka skulle ni vilja handla med?


Det blir vad man gör det till

Jag tror på att om man börjar dagen bra så kommer resten av dagen också att bli bra. Ni har med all säkerhet hört det förut: Allt blir vad man gör det till. Och idag stämde klyschan verkligen! För även om tisdagar vanligtvis är de jobbigaste dagarna på hela veckan så  har jag haft en bra dag. Jag vet inte om det är solens återkomst eller bara mitt vanliga flow som gör det men det känns bara allmänt bra just nu. Härligt va?

Nu: Tisdagsmys med Desperate Housewives!

Solskenstisdag


Egentligen tycker jag att tisdagar är på gränsen till lite för sega men idag skiner solen, himlen är klarblå och jag slutar lite tidigare än vanligt. Hur bra? Nu ska jag till skolan och ni får ha vääärldens finaste tisdag, puss på er finaste bloggläsare!

Black is back!

Helt galet vilken stämning det är på Råsunda just nu. Ikväll hade jag velat vara där mitt hjärta hör hemma.

Mitt foto från AIK-DIF 2009, stämningsfulla bengaler på norra stå!

Och om ni känner för lite extra stämningsfull musik rekomenderar jag er att klicka här!

Nu krossar vi skansens apor!

Den senaste veckan...

Okej, jag vet att jag haft en enorm bloggsvacka...förlåt finaste bloggläsare! Men jag har haft en total saknad av inspiration, men nu är jag tillbaka! :D Så, här kommer några snapshots från den senaste veckan..


Mammi 40+ ;) (Vi firade mamsens 42-årsdag med alldeles för mycket fika och massa släkt!)
 
Årets glassnyheter har kommit vilket betyder att jag och min kära bror är i full gång att prova alla!


Efterskotts-överraskningskalas för Hanna&Cassandra på tennishallen precis i NV10's stil!



Och sist men inte minst, vad är en hel vecka utan tennis? ;)

RSS 2.0