Kändismatte för mattecentrum.se

Att jag aldrig haft problem med matematik behöver jag väll inte skriva mycket om, jag har potential enligt min lärare. Han ser det. Men jag har hittat något som faktiskt kan vara till hjälp för er som har lite problem, eller bara vill lära er mer! Kändismatte! Först ut är Bingo och han gör det riktigt bra, det verkar väll inte så krångligt.
Bingo Rimér räknar på likformiga trianglar




Katrin Zytomierska räknar ut vinklarna på en månghörning
Det här borde åttorna på Ytterlännässkolan kolla på! Ungefär sånt kommer på prov nummer 6!



Ebba Hultkvist räknar fram derivatan av en potensfunktion
Oroa er inte, sånt här kommer inte på prov nummer 6. Inte ens jag förstår det här, det kan också bero på att Ebba inte
förklarar bra. Om man bara läser innantill från ett papper blir ingen engagerad.


Dogge Doggelito räknar pythagoras sats

Jag vet att det här inte alls ser speciellt roligt ut men jag lovar att ni kommer ha nytta av det, kolla åtminstone på Katrins klipp. Det är garanterat till hjälp inför prov 6 som många i 8b ska göra nästa vecka. Kolla även på Bingos för att han är så rolig i slutet! Hoppas det har varit till lite hjälp!

Kellogg's med det där lilla extra



För att få familjen Lövgren/Bylund att köpa nyheter i mataffären krävs otroligt lite. Det krävs orden "NEW" "Nyhet" eller något liknande. Ser vi det är vi fast direkt. Vi bara måste prova!

Mamma och Linus handlade mat igår och gissa vad de kommer hem med? Nyheter så klart. De här nya flingorna från Kellogg's vill vi ju så klart veta hur de smakar. Har inte hunnit testa dom ännu men när jag gjort det lovar jag att berätta vad jag tycker.

Har någon av er läsare testat? Isåfall, tell me!

Stimorol goes chocolate goes big no no.



För att få familjen Lövgren/Bylund att köpa nyheter i mataffären krävs otroligt lite. Det krävs orden "NEW" "Nyhet" eller något liknande. Ser vi det är vi fast direkt. Vi bara måste prova!

Mamma och Linus handlade mat igår och gissa vad de kommer hem med? Nyheter så klart. Först ut är Stimorols nyheter i tuggummi-väg. Choklad-tuggummi låter vid första ögonkastet riktigt gott. Yummie! Men tyvärr, jag måste säga att denna gång är det inte bättre med nyare saker. Det smakar konstigt och nästan lite läskigt. Tyvärr. Jag hade verkligen gillat den här kombon annars.

Vad tycker ni? Någon som testat?

Bra avslut av Maj


Pretty good huh?

90-tals nostalgi!

Så här i fredagssolen känner jag för en liten nostalgi-tripp. Titta och minns.
Charlotte Perrelli (dåvarande Nilsson) - Tusen och en natt
Charlotte var min stora idol när jag var liten, typ 5 år. Det är idag exakt 10 år sedan hon vann hela Eurovision. Sjukt stort!
Det är också mitt första Eurovision minne, kommer ihåg den där kvällen totalt. Trots att hennes kläder är de fulaste i historien och låten inte heller är av topklass ger den mig speciella minnen. Fantastiskt.

Gyllene Tider - Gå och Fiska
Det är här min och min farmors låt, det är liksom våran. Vet inte varför eller hur den blev det men så är det och har alltid varit. Får alltid samma energi när jag hör den här låten. Det är minnen på hög nivå! Aaandaaas uuuuuut!

Spice Girls - Wannbe
Som många andra tyckte på 90-talet var Spice Girls verkligen bäst. I min värld också. Baby Spice, Scary Spice, Posh Spice, Ginger Spice och Sporty Spice. Söta lilla Emma "Baby Spice" Bunton var min favorit. Wannabe är bara en av många låtar som spelats sönder. 90-tals nostalgi när den är som bäst.

Nu har ni fått 3 stora minnen från mitt 90-tal, berätta om dina favoritlåtar från 90-talet!

22 973 pers på Råsunda



Klockrent. Två raka derbyn vunna och gnaget har nu visat vilket lag som är stans bästa. SM-GULD SM-GULD SM-GULD!

Motivationsstatus = som bortblåst

Eftersom jag inte bloggat någonting idag, (hittills), har ni nog redan räknat ut att jag varit i skolan idag. Som jag bestämde mig för igår. Har inte alls varit helt back on track med massor av krafter laddade nu inför slutet. Tvärtom. Min motivation är som bortblåst och jag vill ha sommarlov nununu. Inte för att jag är less på alla läxor, prov och sånt (det är jag visserligen), min motivation är borta eftersom jag inte har någonting alls att göra i skolan. Åttans sista prov gjordes idag, det ända jag har kvar är en so-redovisning som jag ska göra på onsdag. På lektionerna har vi inget viktigt nu, vi ska se någon film göra några diskussions övningar och sånt. På matten har jag varit färdig med boken i några veckor, sitter och gör lite mer avancerade grejer. Typ bisektriser och sånt (hälften av er har säkert ingen aning om vad det är, oroa er inte. Det är ingenting viktigt alls).

Kände ändå att jag var tvungen att vara i skolan idag, trots att jag fortfarande är sjuk. Fick tillbaka engelska-prov, spanska-prov och den där Religionsrapporten som jag kämpat med. Det blev samma tre bokstäver på dem alla. MVG. Mest stolt är jag över rapporten, känner mig verkligen riktigt stolt alltså! Det känns så otroligt bra att allt mitt slit faktiskt lönat sig.

Det som möjligtvis motiverar till skola nästa vecka är att vi förhoppningsvis har sånt betygssnack som vi hade på slutet av höstterminen. Så att man får veta var man ligger, ska göra för att utvecklas på rätt väg samt att få veta vilket betyg man får. Det vill jag hemskt gärna veta. Trots att jag faktiskt kan gissa mig till vilka betyg jag får i de flesta ämnen. Vissa lärare ger MVG redan denna termin, dom betygen har jag nog rätt säkert. De andra som håller sig till VG:t har jag solklart. Förutom möjligtvis bild, slöjd och musik. De vet jag faktiskt inte. Också har vi ju Idrott så klart, men där nöjer jag mig faktiskt med G.



Här får ni två bilder på mig idag, eftersom det blivit mycket text på sista tiden. Sorry!

Still going strong, eller inte.

Jag stannade hemma idag också, imorse kunde jag knappt svälja eftersom det gjorde så otroligt ont. Stackars mig :(
Det börjar dock bli bättre, har inte tid att vara sjuk mer nu. 2 dagar är max. Imorgon blir det skola igen.

Vädret här är extremt dåligt. Himlen är alla molnen är mörkmörk gråa och de rör sig otroligt snabbt, det blåser en hel del också. Det är inte så kyligt (gissar på typ 12 grader?) men dåligt väder hursomhellst. Det känns nästan som i en film. Jag har barat legat under mitt duntäcke hela dagen. Mysigt och nödvändigt. Tycker synd om mina klassisar som springer Coopers (2400 m) på idrotten just nu, oouf! Inte så trevligt väder att springa i...

Ville bara meddela att jag fortfarande lever, försöker muntra upp mig genom diverse modebloggar och skvaller sidor. Håller dessutom på att ladda upp inför sommar - 09 med planer och allt som behövs. Vi hörs senare.

Tisdag 26/5

Det är inte så att jag har slutat tidigt i skolan, det är inte så att jag skolkar heller inte så att jag sitter i datasalen. Gårdagens humör har hållit i sig och jag är hemma från skolan idag. Har ont i huvudet, halsen känns svullen (ånej inte en förkylning till på gång!) och resten av kroppen är alltmänt seg och hängig. Jobbigt läge. Men det är bara att acceptera och jag är faktiskt bra på att ta hand om min kropp. Istället för att vara i skolan och kroppen inte får vila och allt blir värre tar jag hand om mig och verkligen stannar hemma. Skulle jag varit i skolan hade jag ändå inte kunnat få något vettigt gjort. Vi hörs kanske senare gott folk, eller imorgon om jag frisknat till. Krya på mig!

Inte min dag

Det är inte en bra dag idag, jag känner mig precis så där jag alltid blir när jag börjar bli sjuk. Som jag blir när jag behöver sakta ner och andas, sakta ner och ta det lugnt. Jag har inte tid att bli sjuk, men jag känner mig inte bra. Har ont i huvudet, ont i halsen, trött i kroppen och känner bara för att sova. Så har det varit hela dagen. Fryser dessutom.

Hade inställd no idag och vi fick nästan 2 timmar hål, så jobbigt att bara sitta och vänta på nästa lektion. Hade mycket hellre jobbat med svenskan då och sen slutat tidigare. På skolan finns ändå inget vettigt att göra. På slöjden skulle jag börja svarva min bild-design-grej. Jag har inte svarvat sen 6:an, är inte en speciellt skicklig svarvare alltså. Men ändå, jag gör det jag ska och Sören (min lärare) säger till mig att ta lite högre upp också. Jag hade inte gjort det innan eftersom han inte hade visat att jag skulle. Började göra lite högre upp och vad händer? Allt hackar till, jag rycker till av rädsla (trodde att mina fingrar skulle gå av) och skålen ramlar av. Den går i tre bitar och dagens lektion var den sista den här terminen. Roligt va? Nej, verkligen inte. Kommer alltså inte hinna klart med uppgiften som vi även har på bilden. Kan inte göra en affisch eller någonting. Verkligen inte bra.

Engelska provet gick hursomhellst bra, tror jag åtminstone. Har bara ett prov kvar den här terminen, det får vi väll hurra för? Hurra hurra hurra.

Söndagsrapporten

Som ni har märkt har jag varit en hel del frånvarande denna långhelg med klämdagar och allting. Men vi visste ju redan att jag skulle ta en liten paus, det var mer eller mindre planerat faktiskt. Min farmor, farfar gunnar och kusin Tindra har varit här på besök. De åkte rätt tidigt imorse för att slippa köerna i Stockholm. Det har varit trevligt iallafall, Tindra är så himla snäll och gullig.


Har engelskaprov imorgon så jag ska plugga lite, det är inte så svårt. Kommande vecka blir nog sista med vanliga lektioner. De två sista veckorna orkar vi verkligen inte göra någonting och 8b brukar få som vi vill. Gissar på att det blir en hel del av klassens speciallitet - Land&Stad. Med Karin + Sofh i mitt lag kan vi inte förlora. Vi är helt enkelt oslagbara!


Tyvärr blir detta ett hemskt tråkigt inläg, inga bilder eller något i den stilen. Ett videoinlägg kommer eventuellt imorgon, håll ut tills dess.


Trevlig helg

Vädret är tyvärr inte det bästa, igår hade vi världens regnväder. Ni skulle sett! Det var verkligen spöregn. Det är borta men det är lite kyligt. Tyvärr. Kommer antagligen inte blogga så mycket i helgen, har annat för mig men jag lovar att vara tillbaka på måndag som vanligt. Så länge kan ni ju berätta vilka tv-program ni saknar, som jag undrar i något inlägg här nedan för. Ha en trevligt helg gott folk!

En gång en vinnare, alltid en vinnare!

Kommer ni ihåg den där bild-grejen jag berättat om för flera veckor sedan? Reklam grejen och filmen. Anyway anyhow..vi hade redovisning idag. Min grupp, Karin Angelica Alex och jag hade produkten "Diamond Deluxe" Shampoot som förlänger ditt hår! Man behövde inte men vi spelade in våran reklam film, enda gruppen i klassen som visade upp den också faktiskt. Jag bad Angelica skicka den till mig så att ni också får se, ska jag vara ärlig tycker jag att våran var utklassande bäst. Så himla klockren! Det verkade de flesta också tycka eftersom det hela också var en tävling, vi vann överlägset och priset gick till oss. Pennor, suddar och godis. Tackar, tackar, tackar. Funderade på ett tack tal men insåg att det var för mycket. Återkommer när jag fått filmen!

Förutom det har vi även haft skolfoto, fotografen (samma varje år!) är irriterande och vill att man ska fyra av världens smile för kameran. Det vill så klart ingen, aja, återkommer om det också.

Har i princip inte haft några normala lektioner idag, våran lärare var tvungen att gå iväg från No:n och sedan blev några ivägskickade. Felix försökte ta över lektionen men det var inte så lyckat, bra försök iaf!

Eftersom jag får besök imorgon har jag en del att göra nu, vi hörs senare. Bjuder på bilder då också!

Tv-programmen vi saknar

Tv-program kommer, de går. Vissa saknar man mer än andra. Jag saknar floor filler, fame factory och fångarna på fortet.
Kommer ni ihåg dom? Floor filler var tv3's dansprogram, det finns visserligen andra. So you think you can dance bl.a men jag saknar ändå ff. Ett annat ff jag saknar är fame factory. Även fångarna på fortet. Nu vill jag veta vilka program du saknar, kommer sammanställa alla till en lista där alla förslag får en länkning. Ok?

Framåt stolta aik

Så klart vann gnaget igår, 1-0. Bra match, hade varit skoj att varit på plats. Derbyn är så härliga, bästa matcherna helt klart. Förra året såg jag hela tre matcher live. hbg-aik med amanda, gif-aik och ett fantastiskt derby på råsunda. AIK-DIF. Det blev oavgjort då men igår, ja då..blev det vinnst. wiho.

Bara därför hade jag på mig mitt aik-halsband idag för att visa min stolthet. 2009 är året aik tar sm-guld, -98 var det senast. Börjar bli dags igen. Oh yes.


Växlande tisdag, dryga tisdag, sömniga tisdag.

Den här dagen har verkligen varit konstig, allt har växlat på noll sekunder.

Vi hade inställd no, jag + Karin och Sofh var uttråkade så vi köpte lite kakor för att fira Karins konfirmation (ett desperat försök att komma på något att fira), satt ute i solen några minuter. Solen försvann allt, vi gick in. Men grattis Karin. :)

Det blev ett riktigt tjejbråk mellan tjejer i åttan, tänker inte skriva namn eller mina utvecklade åsikter om detta. Tycker bara att vissa beter sig väldigt onödigt, de som jag vill ska veta vad jag tycker vet redan. Eller så kan ni fråga. Det blir bara en massa skitsnack annars. Vi andra tjejer som var inblandade på ett eller annat sätt, eller som sett vad som hänt blev kallade till ett möte. Vi stod alla på samma sida och har delade åsikter om vad som hänt, tur det!

Spanska provet gick bra, tror jag åtminstone. Blir nog VG+ eller tillochmed MVG, det beror på vilket humör kära lilla C är på. 

Vet ni hur underbart härligt det är att inte behöva plugga eller läsa läxor ikväll? Visst, jag slösade bort hela lördagen men det var verkligen värt det. Hade aldrig orkat sitta 3 timmar med so-arbetet nu. Stackare som sparat allting..jobbig kväll gott folk. Jag ska bara slappa och njuta, njuta av att jag är ledig torsdag-söndag. Min farmor, farfar Gunnar och lilla kusin Tindra kommer på torsdag. Tiden går snabbt hörni. Till 8b hälsar jag bara lycka till med rapporten, till resten säger jag bara njut av denna tisdag. Det ska jag göra. 

Det verkar som om jag är den här oskyldiga lilla flicka, but i'm still black at heart.



20.00 ikväll, jag är taggad. Är ni?

AIK-DIF

Nu kör vi!

Måndag, tyvärr ovanligt trött.

Så, nu är man tillbaka till bloggandet. Eller tja, man och man är väll inte mycket att säga man om. Nu är jag tillbaka till bloggandet, btb. Back to blogging, back to business.

Visserligen är det måndag men jag är tröttare än vanligt, har sovit för lite hela helgen och inatt. Himla tur för mig att nästintill allt skolarbete är gjort. Har bara spanskaprovet imorgon, men jag har faktiskt en ny teori inför det. Brukar annars stressa upp mig eftersom vi aldrig får veta tillräckligt innan proven. En viss lärare är ju frånvarande rätt mycket..
Enligt min lärare ligger jag på mvg-nivå i spanskan (har fått mvg på allt jag gjort), vet inte om hon kommer sätta mvg den här terminen men gör hon det är mitt betyg nog rätt säkert. Lägger hon inte det som betyg är jag bombsäker på att jag får vg. Om jag nu skulle få vg på det här provet tror jag inte att hon sänker mitt betyg för bara en grej. Hänger ni med? Det viktigaste är iaf att jag gör mitt bästa. Om det leder till mvg eller vg får vi se.

När vi ändå pratar betyg kan jag stolt meddela att jag fick tillbaka mitt kemiprov som jag gjorde innan praon, det kommer ni ihåg va? Längst upp i högra hörnet hittar jag de tre bokstäverna som bekräftar att allt mitt slit lönat sig. MVG.

Stylista vs. Gossip Girl, dilemma big time.

Söndagkvällarna mellan 19.00-20.00 är som vanlig helig tid. Då sitter jag bänkad framför Gossip Girl, ett väldigt bra program. Och jag vet att jag inte är ensam om den tanken. Right?

Ikväll börjar ett nytt program klockan 19, Stylista på TV3. Det är lite som Project Runway, fast det handlar om stylister som tävlar. Det vill jag så klart se. Gossip girl vill jag inte missa för allt i världen, hur löser vi det problemet då? Lätt som en plätt för mig, problem för de flesta. Vi har som tur en digitalbox med hårddisk. Boxer navigator och hela det köret. Bra eller vad? Det löser alla problem. Spelar in Stylista och ser GG live. Väldigt praktiskt eftersom kanalerna tävlar om tittare och lägger oftast de bästa programmen på samma tid.

Lite dåligt tycker jag dock att det är, de båda programmen vänder sig till ungefär samma publik. Varför ge tittarna så svåra problem som att behöva välja? Det vinner ingen på.

Vad väljer ni ikväll?

Klappat och klart.



Klappat och klart, 14 sidor men ack så härligt att det är klart.

Klockan är bara strax efter 12 och jag är redan klar med både läsloggen, novellen och so-rapporten. Perfekt. Bara lite spanska plugg på det här sen har jag resten av dagen fri. Good. Ibland lönar sig det faktiskt att vakna tidigt.

Inte en allt för bra start på söndagen.

God morgon på er, så här bara några timmar senare. Är långt ifrån utvilad. Vaknade 8.16 imorse!! Skandal, har ingen speciell anledning till det men jag kunde heller inte somna om. Eftersom jag redan är så trött så att jag inte kan tänka klart gissar jag att dagen inte blir den bästa. Himla tur att jag gjorde klart so-uppgiften igår då. Ibland är det bra att man inte skjuter upp saker till sista sekunden. Ska bli så skönt att inte behöva tok-stressa nästa vecka inför en massa inlämningar osv. Det blir spanska-plugg, novell-skrivande och läslogg idag. Och en hel del annat också, får se om jag slänger in en dagens senare. God morgon, igen. Ha en bra söndag.

Jajaja, säger väll grattis då.

Ja, jag vet att det är på tok för sent för att ens ha en dator igång och på tok för sent för bloggning. Men till mitt försvar har det varit ESC och jag har så klart kollat. Typiskt att Norge vann! Eller vad tycker ni?

Känner lite Kevin Borg syndrom av Alexander Rybak, fiasko för Sverige igen. Jaha, vad ska man säga. Jag trodde inte att vi skulle vinna, verkligen inte. Men top 15 hade jag åtminstone trott. FIASKO, big time. Vem ska vi skicka nästa år för att det ska gå vägen? Hmmm..jag har en idé :) Det är solklart, Sofhia du kan börja fila på låten redan nu! Ses vi i Stockholm 2011 eller? Klart vi gör.

Har åtminstone en god nyhet, min so-rapport är färdig!!!! Är så himla nöjd och glad och stolt. Wiie, jag fixade den. Den ska bara skrivas ut och lämnas in. Bra jobbat, allting går bara man vill.

För att inte låta som en gammal (fyller trots allt 15 snart) klagande tant ska jag åtminstone säga grattis Norge, det är ju ändå 17:e Maj nu. Syttonde maj ni vet, stor dag för Norge. De kommer helgonförklara stackars Alexander. Kan någon vara snäll och förklara storheten med honom för mig?

Ingen dum blondin här inte


Ingen dum blåögd blondin här inte. Nejnej. Bilden liknar inte mig riktigt eller hur? Med boken uppochner och fingret i munnen. Hihi. Nä, trots mitt väldigt blonda hår och blåa ögon är jag ingen dum blondin. No way. Nejnej. Aldrig någonsin.  Med MVG/VG+ på det mesta jag gör kan ingen komma och säga någonting om mig. Hihi.

Uttrycket dum blondin är idiotiskt. HAHA. Visst, det finns en hel del dumma blondiner men också en hel del dumma med andra hårfärger. Det sitter inte i håret, gott folk. Vår styrka däremot, den sitter i håret.

Blondes have more fun, hehe. Det har vi säkert.

Inga kommentarer. Hihi.

No sunshine here, katolicismen here I come.

Det är lördag och jag kommer att göra klart en stor och viktig so-rapport idag. Jag har valt katolska kyrkan och det ska bli minst ett VG+ på den här uppgiften. Gör så himla mycket grundlig research så ni anar inte. Som tur är verkar inte många i min klass valt katolska kyrkan. Det påverkar så klart inte betygen men jag tycker att det känns bättre att skriva om en sak som inte så många valt. Malin får ju bedömma väldigt många svenska kyrkan arbeten och då kan det omedvetet blandas in lite jämförelser. Tror jag. Men somsagt. Idag ska den bli klar. Deadline är onsdag men det skadar ju inte att vara ute i god tid. Har ju dessutom spanska prov på tisdag.

Min farmor och farfar Gunnar kommer ju också på torsdag (om jag inte missuppfattat det hela?). Vill därför arbeta bort så mycket skolarbete som möjligt så att jag inte behöver ägna all tid när de är här uppe till sånt trist. Det var himla länge sedan vi träffades (Augusti - 08).

Eftersom jag nu sitter här och slösar tid måste jag genast sluta, ovan ser ni ju att jag klart och tydligt skrivit att jag ska blir klar med uppgiften idag. Ett mål som jag ska fixa, wish me luck! Dåligt väder är det också, kanske lika bra det. Är inte på så bra humör idag. Nej, tillbaka till katolicismen. Vi hörs sen.

Bonaqua, me likey.


Bonaqua emotion äpple med kostfiber

Förra vecka testade jag nya bonaquan, i emotion serien. Har ju redan testat den andra. Med smak av persika och med antioxidanter och sånt. Som ni vet älskar jag allt som har med bonaqua att göra. Oooh så gott! Äpple trodde jag skulle vara magiskt god, blev en aning besviken tyvärr. Visst, den är godare än de flesta kolsyrade vatten på flaska men levde inte upp till mina skyhöga förväntningar. Att det är tillsatt kostfiber spelar inte någon roll för mig. Kostfiber är för den som inte visste det sånt som finns i blandannat mörkt bröd osv. 0,5 liter innehåller 20% av ett dagligt dagsbehöv av kostfiber. Dricker du 5 sånna flaskor har du allting kirrat. Det är bara att sticka till närmsta affär och köpa på dig sisådär 35 flaskor så klarar du dig i en vecka. Grattis.

Dagens 15/5



Mycket kassa bilder på dagens outfit, blev spegelbilder idag. Men det är väll bättre än inget och bilder vill ni ju ha.

Diskret rutiga leggings, H&M(?). Svart tunika, Gina Tricot. Grönt linne under, ?. Grönt tunt skärp, egentligen ett halsband! Och inte att förglömma, STORA solbrillor från Axent - present från Yasmine :)
 

And it's mine, katshiing!


And it's mine, yeey.

Ja, jag vet att den är spegelvänd och dålig kvalité på bilden. Fotade bara med webkameran, orkade inte dra fram sladdar och sånt jobbigt.

Som ni ser är det väskan jag bloggade om för några veckor sedan. En toksnygg dataväska i skinn från Fred Perry. Vet ni vad det bästa är? Min 17"-are får plats! Perfect!

Jag har saknat bloggen

Tjoho, hallå...I'm back! Back in business. Hoho, jag vet att ni saknat mig kära läsare. Jag har saknat er också, eller åtminstone har jag saknat att skriva. Att blogga alltså. Jag har haft det jätte bra på min prao, är väldigt trött dock. Min moster har kört hårt med mig. E.Rosenqvist Måler AB är en himla bra praoplats, hihi. Måste dock erkänna att jag inte målat någonting alls. Gjorde det när jag kom hem dock, så lite målning har det ju blivit.

Har gjort lite bokföring, verifikat och sånt. Pappersarbete alltså. Klämde in lite ansiktsbehandling och (extremextremextremt) gott fika på Café Göteborg. Måste verkligen tipsa er om det stället! Är ni i Umeå någongång så ÅK DIT! Jag beordrar det. Det är trendigt, mysigt och fräscht. Det finns fika och underbar lättare lunch. Jag åt Kyckling toast med skivad kycklingfilé, krutröksost, mango chutney, spenat och färsk tomat. Dessutom lägger de upp maten enormt snyggt och tuggummi får man på toaletten. Hihi, för att man ska få en fräsch andedräkt alltså.

Visar lite bilder senare, men nu ve ni att jag lever. Bra va?

Gullunge!

Jag gillar verkligen att köpa barnkläder, de är så gulliga allihopa! Min älskade kusin Evelina är just nu i den heliga prinsessåldern och hon vägrar (VÄGRAR!) att ta på sig saker om de inte är rosa, glittriga eller på nått sätt utstrålar Barbie, prinsessor eller liknande. Det finns så himla mycket sött. Jag är numera favoriten (ta det inte fel, jag tävlar ju inte), Linus stod på första plats himla länge (han är yngre och "lekte" mer med henne) men nu är jag back on track. Vad är mysigare än en 5 åring vars högsta önskan är att få naglar målade, håret fixat eller att kolla på kläder? Att leka med Barbie står ju också högt upp på denna fem årings roligast att göra-lista.

Nu när jag fått en till liten tjejkusin kan jag väll inte göra annat än att genast kolla på söta bebiskläder i storlek 56? åh, ni måste hålla med om att nästan alla plagg i den storleken är väldigt söta. Imorgon ska jag och mamsi ut och köpa bebiskläder. Sweet. Min lilla kusin har också fått ett namn, preliminärt än så länge. Man vet aldrig, innan Evelina blev besämt var Ida på prov ett tag. Maja blir det eventuellt. Gullunge!

Matthew Williamson for H&M part 2

Här kommer del två av H&M's Matthew W kollektion, sommarkollektionen.









Jag ogillar faktiskt den här ännu mer än del 1. Synd, allt blir så plottrigt och för mycket för min smak. Nu vill jag veta vad ni tycker? Hiss eller diss?

vecka 20 på ingång

Nästa vecka har vi girlies i årskurs åtta på Ytterlännässkolan prao vecka, igen. Många har haft problems med var de ska praoa, det finns inte så många ställen här ju! Och de flesta företag är så små så de tar inte emot praktikanter. Förra gången var jag ju hos min mamma, på hennes salong. Anledningen känner ni väll redan till. Lite i brist på annat. Dessutom var ju min vän Sofh på Anybody, affären i samma lokal. Vi hade det trevligt tillsammans.

Denna gång tar jag mitt pick och pack för att åka upp till Umeå. Yesbox. Det blir dock inget fancy ställe som får ha med mig att göra. Tänker praoa med min älskade moster. Hon har ett företag i sin sambos måleri firma. Det står alltså skrivet att jag ska vara hos E.Rosenqivist Måleri AB men så är inte fallet. Det blir kontorsarbete och annat skoj för mig. Ni tror säkert att jag kommer ta det himla lugnt vecka 20. NI TROR FEL! Min moster kommer köra hårt med mig. Det är jag säker på.

Kommer alltså inte blogga så mycket nästa vecka. Bloggpaus it is. Måste ta pauser ibland. Men jag kommer tillbakaaaa!

Inställda lektioner är inte alltid positivt.

Äntligen är denna mardrömsvecka över, äntligen är det helg. Har haft 3 prov den här veckan, och 2 läxor. Rätt tufft. Det var ju dessutom hemska musikhistorieprovet och kemiprovet. Båda förvånade mig eftersom jag kände mig ganska säker efter. Ska bli spännande att få se resultat sen!

Dagen har varit..ja som en vanlig fredag. Kommer till skolan, har mentortid (KF) kommer ner från hemkunskapssalarna och möts av inställda lektioner-lapp där vi får veta att årskurs 8 har inställd spanska. (Det börjar bli en vana på fredagar). Efter det idrott, vi hade volleyboll. Det är kul, när man kommit in i det och börjar behärska slagen lite bättre. Lasse pratade om att de ev. skulle dra ihop en volleyboll-grupp till hösten. För oss tjejer alltså. Om det organiseras bra kan jag nog tänka mig det, skulle vara rätt trevligt. Men för att återgå till spanskan. Det är verkligen enormt surt att komma till skolan för en lektion. Dessutom har vi prov nästa lektion och vi kan som vanligt ungefär ingenting. Denna lektionen hade verkligen behövts för att vi skulle kunna fråga om saker osv. Ja ni förstår.

Bloggar mer senare, nu ska jag njuta av det fina vädret som återkommit. Trevligt trevligt. Skolavslutning närmar sig, slutet av 8b närmar sig. Tragiskt, vi får bara ta nya tag och bli ett starkt 9b. Perfa!


Número dos

Jag vet att ni saknat mig. (ledsen att det är en aning osynkat, vet inte varför..)

Onsdag, snart helg!

Mitt glädjeinlägg nedan har lagt sig lite, är fortfarande på väldigt gott humör dock. På lunchrasten hade jag och Karin + Sofh himla roligt. Har ni nån gång blivit överkörda av ett flygplan någon gång? Hahaha, det har ni säkert. Jag har det, flygplanen flyger ju ovanför hela tiden. Aa, jag vet vi har dålig humor. (Karin, det här är tillägnat dig..mitt elaka hånskratt) Mohahaha!

Min moster har skickat bilder på sötiskusinen, hon ser precis ut som Evelina. Min andra kusin. Identiska, men det är väll klart. Samma recept och allt ju.

Kemiprovet är gjort och det känns jätte bra. Tillsammans med musiken har det varit två saker som legat på och tyngt mina axlar och nu när de är gjorda känns allt så bra. Tror att jag får VG på provet. Stefan har aldrig satt mvg på proven till oss någongång. Det är inte på sån nivå säger han. Så, ja. Det är bara att hoppas på det bästa då. Uppdaterar er på den fronten senare.

Har pluggat matte i 20 minuter, har prov imorgon. Tycker inte att jag behöver göra mer än så faktiskt. Matematik har jag alltid haft lätt för. Det är bara jag, siffrorna, formlerna och så kör vi. Förstår ni? Ingenting annat. Matematik är klart och tydligt, man behöver inte väga in sina egna åsikter. Fundera på böjningar eller liknande. Det är bara att tuta och köra. Bara det inte gäller problemlösning dvs, jag hatar problemlösnings-uppgifterna!

JAG HAR FÅTT EN KUSIN!!!

Jag är så otroligt glad, kan inte hålla på det längre. JAG HAR FÅTT EN KUSIN! Min moster var ju gravid, fram till 12.47 idag. Precis på dagen då det var beräknat också. Åh, vad jag är glad. Har ju redan ganska många kusiner men jag kan inte ha för många. Kusiner är för mig viktigt, det är de närmaste efter syskon i min generation. Det blev en liten flicka. Åh, kan inte vänta på att få träffa henne. Jag lovar att hon är en liten gullunge!

Vädret är riktigt dåligt tyvärr. Halv regn hela dagen, men vad gör det? Jag har fått en kusin! :D

Musikhistoria provet var INTE som någon förväntat sig, tror faktiskt att det kommer gå ganska bra för mig. Svarade på alla och i delen där man skulle kunna kompositör, verk och epok var jag nog den som kunde bäst av alla. Hade ju laddat en playlist på youtube. Återkommer med resultatet senare.

Imorgon har jag kemiprov, hoppas det blir bra. Ska pluggeli plugga en massa ikväll. Innan Desperate Housewives så klart. Det får man inte missa. :)

Videobloggeriet är nog en keeper, de flesta gillade det. Särskilt några. Fick bra support från Yasmine och Farmor + Farfar Gunnar. Det är alltid roligt när nya saker uppskattas. Nu ska jag försöka få tag på min moster, är så nyfiken!

Videoblogg it is!



Ja, ni ser rätt. Testar videoblogg. Ha överseende med att det var första gången, säger dessutom faktiskt hela tiden. Haha, berätta vad ni tycker. Är videoblogg en keeper?

Favorit

Glöm inte Gossip Girl 19.00!

Skojjigt


Ungefär så känner jag för musikhistorian. Ointressant!


Musikhistoria, my god.

Det är rätt tragiskt. Vi åttor ska, som ni vet, ha prov i musikhistoria. Häftet vi fått innehåller bara so grejer, en massa vetenskap och tråkigheter, Jag förstår verkligen inte tanken med att vi ska få betyg efter det här. Jag har verkligen försökt plugga de här, jag har verkligen det. Jag tappar tyvärr all fokus efter noll sekunder, jag gillar inte historia. Jag förstår inte. Ni har hört det förut: Det är fakta inte kunskap

Jag vet att det inte bara är jag som har problem med detta. Jag tror att minst 97% av Ytterlännässkolans åttor tycker att det här är trist och onödig info. Fakta inte kunskap.

Målaroutfit

Fredag, första maj och värmererkord. Det var galet varmt. Ni anar inte, sen dess har vädret bara blivit sämre och sämre. Men ändå, det är fortfarande fint väder. Men inte som i fredags, jag som är lite känslig för kyla hade bara på mig ett litet tunt linne och små korta shorts. Superlite kläder! Idag skulle jag frysa i de kläderna, målade lika mycket igår. Hade så himla fula kläder, haha. Kände mig som en clown.

Fick trevligt besök igår, lite målarhjälp av mammas kompis med familj. Tycker faktiskt att jag gjorde det riktigt bra, våran utbyggnad är två våningar och jag var uppe ända längst upp vid taknocken. Riktigt högt alltså. Det var bara jag och Tomas som var uppe på de höjderna. Tyvärr fotade nog ingen, synd eller hur?


Det här är bara för er mina läsare, gårdagens målar outfit.
gråa leggings, STOR adidas tröja (ni ser väll storleken!) och
röd grej på huvudet, jätte fult men bättre än att få grönmålarfärg i håret.
Det vore hemskt! Fotade mot fönstret när jag satt lite högt upp i byggställningen.  Inte allra högst upp dock, detta var endast typ 2 meter.

Den här bilden får ni alltså njuta av så gott ni kan, förlåt alla modegudar. Jag skäms! Hihih..


I´m alive

Hej på er, jag vet att jag tagit en liten paus från er. Nästan 3 dagar faktiskt, sorry! Har ju hunnit varit lite ledig i några dagar. Det är så härligt att det bara är lördag idag.

Jag hade fullt upp igår, vi håller på att bygga ut vårat hus en del. Det är alltså dags att måla, så det är vad jag och mamsen har gjort. Vi är långt ifrån klara men en bit på väg iaf. Ni skulle sett mig igår. Vi hade så sjukt varmt igår i solen, säkert 25 grader i skuggan faktiskt. Grrreat. Vädret idag är varmt men lite moln tyvärr. Trevligt ändå.

Har tänkt att jag ska plugga lite. Måste ju ladda en playlist på youtube med musikhistorisk musik. (tristess..) Typ gregoriansk munksång, beethoven och de där. Måste ju kunna sånt inför provet på tisdag. Nu vet ni att jag lever iallafall.

RSS 2.0