Eftersom ett gott skratt förlänger livet...

Så här på fredagskvällen bara måste jag visa er en bild på någon som kan vara min okända faster... Farmor, farfar - varför har ni dolt detta i alla dessa år? ;)



En riktigt snygg pangbrud? Hahaha...Niklas, jag var bara tvungen!

Kall fusion 2.0

Har ni hört det senaste om kall fusion?

Fusion kan enkelt förklaras som sammanslagning av atomkärnor (dvs. tvärtom vad vi utnyttjar i kärnkraften). Det här förekommer i solen och i vätebomber men det tycks vara svårt att åstadkomma i ordnade former eftersom det krävs så extrema temperatuer (typ 100 miljoner grader, seriöst!) detta har alltså varit ett problem...

Tills nu!
Två italienska forskare säger sig ha löst hela världens energiproblem (och om man är naturvetare inser man snabbt att detta inte bara gäller energiproblem utan otroligt många andra världsproblem) när de har kommit på ett sätt att göra kall fusion och för att inte tråka ut er helt ska jag inte gå närmare in på det men oj oj oj...naturvetaren inom mig kan inte låta bli att undgå från att skriva om detta. VILKEN GREJ ALLTSÅ! Forskning är så grymt fascinerande och coolt att det finns inte - och ni får gärna tycka att jag är en stor nv-nörd nu (för det är jag gärna om det innebär att vara medveten om världen).


(Foto: Daniele Passerini) Andrea Rossi och Sergio Focardi's något märkliga maskin som sägs kunna lösa världens alla energiproblem.

Det debatteras nu om det här är en bluff eller inte, men vad säger ni? Det är ju helt galet coolt fantastiskt och revolutionerande. Och även om ni inte förstår vikten av det nu så borde ni verkligen läsa på lite och fundera på kall fusion och ja, ni vet sånt där naturvetenskapsaktigt jag gillar! :)


Tack för den här gången, kalla vinter!

Jag är verkligen less på denna vinter nu. Jag vill inte ha mer snö, slask och kyla - och framförallt inte dessa kläder. Även om jag gör tappra försök med mina kära leggings så måste jag (motvilligt) erkänna att det är en aning kallt. Jag har spanat in de stora modehusens vårvisningar och tänkt bort tretusen meter snö och min dunjacka (även om jag ÄLSKAR den!!!), här är två av mina favoriter från modeveckorna i New York (första bilden) och Milano (andra bilden) 

 

Hur härligt vore det inte att kunna gå omkring i sånna här luftiga vita söta klänningar. Jag gillar särskilt Dolce&Gabbana's (bild två) känsla i babydoll-klänningen (fast jag skulle skippat den konstiga fållen dvs. kanten längst ner på klänningen).

Nej vad säger ni - Lite bruna ben och solblekt hår på det här? (Kanske inte just solblekt hår i mitt fall då eftersom jag redan har så pass just hår men ni fattar vad jag menar va?)

Glöm aldrig att du är världsbäst ♥

Idag är ingen vanlig dag...



Världens bästa (Förstår ni? Jag menar verkligen världens bästa!) Amanda Schill fyller sexton år och jag är så ledsen för att inte kunna fira den med dig. Det finns verkligen ingen som dig min finaste bästaste snällaste roligaste tokigaste gulligaste vän Manda och jag kan inte med ord beskriva hur mycket hon betyder för mig. Amanda är en sån jag känt i mer eller mindre hela mitt liv och jag ser fram emot resten av våra liv. Grattis på födelsedagen gullet, världen vore inte densamma utan dig - and you mean the world to me! ♥♥♥

Det är mer än en sport, det är en livsstil.









Efter alla dessa tennisturneringar tror jag inte att det behövs någon närmare förklaring till vad jag gjort i helgen, jag antar att ni förstår ändå. Det här är mer än en sport, tennis är en livsstil och trots att jag inte spelar överhuvudtaget så är det på ett sätt min livsstil med. Det är faktiskt en väldigt fascinerande sport när man tänker efter och jag tror att det är så därför som den fortfarande kan vara roande att titta på. Det är så mycket annat bortom grundslag, bra fotarbete och nya bollar. Jag har som vanligt sett allt genom min kamera och julklappsobjektivet och jag har ett bra teamwork. Efter sisådär 450 foton är jag nöjd med helgen och nu väntar ännu en skolvecka (med nedräkning inför nästa lov). Imorgon har jag endast tre lektioner så det känns enormt chill - överbra faktiskt - måndag och allt!

Skillnaden mellan att vilja och måsten

Jag vill sova, shoppa, baka, chilla, fota och sova lite till. Ja, i stort sett vad som hellst förutom att skriva labbrapport eller bara sånt där allmänt pluggande. Vi har nämligen en labbrapport som ska vara inlämnad denna vecka och dessutom ska jag göra en Nk A grej (typ komplettering) på fredag som jag håller på att läsa på inför. Visst, det var helt underbart att sluta 13.30 idag men ändå!

Förresten så måste jag uppdatera er om Biologi A-kursen. Den är fortfarande gaalet trist, eller jag vet inte om trist är rätt ord egentligen. Hur ska jag uttrycka mig - ostimmulerande? långtråkig? trötthetsframkallande? Saken är den att djur&natur aldrig någonsin varit min grej och idag på världshistoriens (min världshistoria alltså) andra lektion ägnade vi alla 70 minutrarna åt att bläddra i floror och faunor (haha ja om det ens heter så?) för att leta efter en massa fåglar. För min del blev det ett "MY GOD-moment" och en del obehagskänslor. För fåglar är sååå äckliga - och jag lovar att det inte spelar någon som hellst roll om det är en turkduva eller rapphöna eller pelikan (visste ni förresten att de är 150-180 cm långa?).

Anyhow anyway. Imorgon är det torsdag vilket betyder nästan fredag vilket betyder nästan helg vilket betyder att jag ska upp till världens bästa moster i Umeå (plus att det är tennistävling men det kan ni väll nästan räkna ut själva vid det här laget, eller?). Adiós amigos och som jag säger hela dagarna - vamosvamos (det är mitt nya favorituttryck)

Biologi A

Idag började jag en ny kurs, min första biologikurs alltså Biologi A och helt ärligt nu så känner jag mig liiite tveksam till denna kurs. Jag vill tycka att det är intressant, tro mig - för det vill jag. Men vet ni vad, jag är verkligen såå lite intresserad av djur&natur. Allvarligt talat..jag bryr mig inte om varför djuren gör si eller så, haha eller någon svamps uppbyggnad? Okej, nu ska jag inte förutspå den här kursen för den är säkert mycket mer än så. Men ändå, allt sådant ligger så galet långt ifrån vad jag känner är relevant. Jag ser dock fram emot veckorna vi ska läsa genetik och genteknik - DET är sådant jag tycker är väldigt intressant!

Fast vet ni vad? Det är faktiskt många delar av Naturvetenskapsprogrammet som får mig att tänka så. Detta faktum kan tyckas vara lite sorgligt, men jag går ju faktiskt NV eftersom det är den bredaste linjen och för att jag gillar matten. (Även om Samhällslektionerna i många fall är mycket intressantare än tillexempel kemin - haha misstolka inte detta nu! Kemi är faktiskt bra det med)


Hahaha, ungefär så här tveksam känner jag mig inför kursen Biologi A. (Jaa jag vet att jag är sjukt snygg!)

Och till er 95or som funderar på Natur vill jag bara säga - go for it och kör all in! Jag lovar - ni måste inte vara experter på varken matte eller no-ämnen. Fast jag vet att många av er som vet vem jag är kan bli lite konfunderade (googla om ni inte förstår) här när jag går ut och lovar att man inte behöver vara expert när jag själv lämnade grundskolan med starka MVG:n i samtliga fyra av de nämnda ämnena. Men ändå, jag är långt ifrån någon expert!

Det här påminner mig faktiskt om mina övertalningsobjekt för att välja naturvetenskapsprogrammet i gymnasievalet - har ju min tremånadersplan som enligt mina planer kommer att vara fulländad lagom till slutet av februari. :)

Eftersom det var ett tag sedan


Hoho, bloggisar! Precis som jag tjatat om ...

Hoho, bloggisar! Precis som jag tjatat om har jag ju världens bästa schema :) slutade cirka 12 idag och har bara haft en vanlig lektion. Nu sitter jag dock här med Louise och väntar på att vårat matrådsmöte ska börja, yesbox - vi är duktig flickor vi! Lois och jag ska förändra världen utifrån detta matråd, det tycker åtminstone jag! Haha jaja, men somsagt NV10 har ett helt underbart schema :D


♥ Solsidan



Alltså man bara måste älska Solsidan ♥

Har precis haft söndagsmys som avslutning på årets andra vecka, nu ska jag ladda inför en ny vecka och så snart som möjligt jobba på min skönhetssömn. :) Förresten! Ni missade väll inte säsongspremiären av Solsidan ikväll?


Vad jag kallar sweet life of NV10

Trots att jag redan gått en vecka i skolan så är det först imorgon som vårterminen börjar, rätt märkligt men logiskt när man tänker efter. Iallafall, med en ny termin kommer ett nytt schema och precis som jag meddelat tidigare så är mitt nya schema sjukt bra. Faktum är att det nästan är lite för bra, men bara nästan. Det är precis så bra som vi förtjänar, vi har väll inte högst medelvärde på betygen av ingen anledning? (även om jag tycker att det är förvånandsvärt lågt...) Det är hursomhellst detta schema jag kommer ha fram till mitten av juni och oj vad jag ska njuta.


Och det är precis sånt här jag kallar sweet life of NV10 :)

Jämför man vårat med alla andra ettor (tvåor och treor med för den delen) har vi förmodligen ett av det slappaste schemana av alla. Kan ni förstå att vissa går till 15.30 på fredagar?!

Jag kommer även att börja en ny kurs - Biologi A och en annan ny började vi redan i tisdags nämligen Matematik B. Förresten så tycker jag att ni blivit otroligt tysta på sista tiden - hur har ni det kära bloggläsare? :)

Idag är ingen vanlig dag...



Det är 14 Januari och det är inte vilken dag som hellst. Fjortonde januari innebär Felix&Felicia-dagen - vi kan alltså dra slutsatsen att det är min namnsdag idag. Jag tycker att det är viktigt att fira så mycket som möjligt alltså är den här dagen speciell. Fast vädret är tyvärr ingen höjdare, exakt just nu har vi -24 grader utomhus här hemma och eftersom jag fortfarande inte riktigt förstått det är vinter så fryser jag sjukt mycket (trots att vi har väldigt varmt inomhus och trots att jag har en filt på mig...). För att ni ska förstå min situation lite bättre ska jag citera min bror; "Mammaaaa Felicia har inga byxor på sig!" - två lager strumpbyxor plus ett par leggings ovanpå bör väll räcka, eller?

Jaja, världens bästa mammy har lagat mat till mig så nu ska jag äta (har ni också märkt att jag ofta avslutar inläggen med något matrelaterat? haha). Ha världens bästa dag och fortsättning på helgen gullungar. Nos vemos!

Just det! Jag vill såklart också gratulera alla andra Felicia(or) och Felix(ar) idag på namnsdagen. Jag känner ingen annan Felicia men däremot två Felix så grattis till er. Lite extra till Fellebelle aka Peppe aka lil'schill aka Pepps aka Felix Schill :)


Tragedi på ishockeyfronten

Jämför det här...



Fotbollsallsvenskan 2009

Med det här...


Elitserien 2011

Jag har sorg i mitt svartgula hjärta, det är sorgligt eller hur? (ja, jag vet att ni njuter!) Visserligen är jag inte särskilt intresserad av hockey men AIK är det enda rätta och jag har det i blodet förstår ni, så därför sörjer jag. 

Men om jag nu ska hitta något positivt i denna ishockeytragedi kan vi åtminstone se att Småländsk kvalité är det som gäller, det är ju lite så jag är uppfostrad också (även om jag aldrigaldrigaldrig sviker mitt älskade aik) - hursomhellst är min lillebror extremt nöjd över HV71's placering. Enligt mig är han världens svikare eftersom han hejar på två lag (!) - vad är det för stil? But I will allways stay black at heart!


En ny laptop och chill på NV




Me gusta, I like, Jag gillar osv. osv. Så här ser mina två senaste tillskott ut :)

Precis som jag nämnde igår så har jag fått en ny laptop och med råd från en mycket kunnig person har jag nu en 13" laptop plus en 23" bildskärm som jag kopplar datorn till. De är såå fina!

Trots att jag sov alldeles för lite i natt har skolan rullat på helt smärtfritt och trots det lååånga hålet vid lunchen så överlevde jag. Faktum är att just det hålet kan ha varit vårt sista eftersom vårterminen drar igång på måndag. Jag vet inte om jag berättat det för er men det nya schemat är sjukt bra - och som världens bästa Amanda skulle sagt det - Överbra! Dagen blev ungefär lika cosy som jag förväntat mig, frågan är var ryktet om att Natur är en plugglinje kommer ifrån... (Jag menar, någon gång måste väll det där riktigt jobbiga/hårda/stressiga komma?)

Nu ska jag iaf äta middag och allmänt njuta av att det snart är helg och att första veckan efter jullovet snart är över och att det inte är några läxor (och jag vet att den här meningen är galet grammatiskt inkorrekt - kom igen! Det där svenskastipendiet fick jag ju av en anledning).


Torsdagsmorgon :)


Bloggläsare! Jag ska snart åka till skolan men sitter här och fördriver tiden i ytterligare några minuter till. Vet ni vad? Jag fick en ny dator igår! :D Det är en 13" Samsung-laptop och en 23" LED-skärm till och vet ni vad? Den är helt perfekt! Jag älskar den redan. Min nya bebo :)

Idag har jag min längsta dag vilket betyder att jag har skola till 15.25 men jag tror att det blir en rätt slapp dag ändå, ni vet...så är livet som Naturvetenskapsetta ;) Ni får ha världens bästa dag bloggisar, puss!


För jag har vågor i mitt hår...





Jag invigde min nya trippeltång igår och resultatet blev precis som ni ser på bilderna ovan. Jag är väldigt nöjd, trots att det tog över tre timmar att göra det (något som delvis beror på lite ovana och delvis på mitt långa och tjocka hår).

Första skoldagen efter lovet gick bra och även om det känns lite märkligt att fortfarande ha hösttermin (vi byter nästa vecka!) så är det rätt skönt att vara tillbaka hos klassisarna..även om det är galet trevligt att vara ledig. Hur har ni överlevt årets första skoldag? Och just det, mina Nail Rock-naglar håller fortfarande som de ska :)

How to Nail Rock!

Hört talas om Minx-naglar? Det är det senaste inom naglar och nu har det kommit en produkt som tar Minxtrenden hem till dig.
NAIL ROCK är en helt ny produkt som jag fått äran att testa. ButikZ.se (Anybody i Kramfors) är den enda butiken i landet där man kan köpa dessa och jag tycker verkligen att ni ska prova. Bor ni inte i närheten kan ni lika gärna beställa från deras webbshop som ni når genom att klicka på länken ovan.


Mina naglar, före Nail Rock.




Efter Nail Rock

Att göra nail rock-naglar är inte särskilt svårt men det krävs en del tålamod och lite tid. Det tog cirka 45 minuter och jag tycker att det blev snyggt. Dock är det inte något jag skulle göra varje vecka utan Nail Rock är något man kan ha vid speciella tillfällen, när man vill vara lite extra fin alltså. De finns i massor av olika mönster och färger och en förpackning (som innehåller 20 st wraps) kostar 79 kronor. Eftersom jag gjorde detta idag har jag ingen aning om hur länge de håller men jag lovar absolut att uppdatera er om det. Köp köp köp för detta är verkligen det allra senaste och ni vill väll inte vara sena med sånt här häftigt?

Ni kan även kolla på min video så ser ni hur man gör och lite mer vad jag tycker :)



Så kom ihåg var ni såg detta först och besök Butikz.se!

Var tog alla 18 dagarna vägen?

Det är årets nionde dag och det är sånna här dagar man (läs: jag) undrar var 18 lediga dagar tagit vägen. Imorgon går jag tillbaka till alla rutiner (läs: ingen mer sovmorgon!!) och så klart tillbaka till NV10. Fast det sistnämnda har jag inga problem med. Idag är en sån där dag då jag har massor att göra, så mycket att göra - så lite tid. Därför tror jag att det är en bra idé att börja få något gjort (läs: lämna mitt älskade duntäcke) och första steget är att logga ut från blogg.se. Se till att njuta av sista lediga dagen på jullovet (om man inte heter Rosanna Challis och går på Kulturama=ledig till onsdag! :O ) så hörs vi senare finaste bloggläsare.
Oldies are goldies? Eftersom jag inte är på mitt allra fräschaste humör idag (inte ännu iaf) får ni en några månader gammal bild :)


Lördag

Bloggisar! Jag har varit hos mormor&morfar i stort sett hela dagen, har ätit gott men framförallt hjälpt mina
morföräldrar med tekniska saker som jag är såå bra på (snacka om självförtroendeboost hihi). Just nu funderar jag på att testa en ny revolutionerande nagelgrej (först i Sverige?) eller om jag ska ta det imorgon. Hursomhellst lovar jag att ni blir de första att se hur det går/gick!


Bilden hänger inte ihop med inlägget i övrigt. :)


Årets första (och största) snökaoz!




Imorse utfärdade SMHI klass två-varning på södra Norrlandskusten (precis där jag bor!) och redan klockan 12 var det galet mycket snö. Jag kände mig chockad över att snökaoset skulle komma hit först under eftermiddagen och kvällen när det redan så tidigt var en massa snö, trots att plogbilen varit här ett par vändor har vi så galet mycket snö att om man känner för att gå ut behöver man bara öppna dörren för att vilja stänga den igen.

Jag har ägnat dagen till absolut ingenting och det känns så bra. Tog sovmorgon, chillade, duschade och sedan åt jag mat. Har fotat lite också vilket verkligen är en helt ny grej med mitt nya julklappsobjektiv på 70-300mm. Dessutom lagade jag middag till min familj och det blev faktiskt riktigt gott, jag lagade något thailändskt som jag inte kan stava till (fast jag tog bort allt som jag inte gillar, improviserade helt enkelt!).

Nu ska jag se film med min kära lillebrorrr, om vi kommer överens om någon!


Precis så här ser det ut på de flesta av våra fönster just nu, jag vet inte om jag ska tycka att det är mysigt eller tragiskt. Växthuseffekt for sure!

Årets första inlägg!

Jag har haft ett rejält uppehåll här i bloggen och det faktum att det snart är två veckor sedan jag klickade mig in på blogg.se är både lite skrämmande och enormt skönt. MY GOD vad jag njuter av att inte göra någonting, det är faktiskt förvånande hur bra det kan vara att bara ladda upp batterierna. Men jag måste erkänna att jag saknar er, saknat bloggningen - ja, jag har saknat att skriva av mig. Så, ska vi säga att 2011 blir lite av en bloggcomeback?

Min jul var perfekt och hur mysig som hellst, och även om julklapparna inte är det viktigaste så blev jag verkligen överöst av dem och jag förstår fortfarande inte hur (framförallt) min kära mammy lyckades gömma alla. Så ja, jag är fortfarande tillräckligt liten för att räknas som barn dvs. få överdrivet mycket julklappar :)

Sedan dess har jag hunnit vara sjuk, haft ett litet breakdown, ätit alldeles för mycket god mat (förutom julmat som inte riktigt är min favorit), firat morfar på 62-års dagen och så klart välkomnat det nya året. 2010 var ett toppen år och vet ni vad? 2011 kommer bli ännu bättre!


Baby! Världens sötaste kusin Maja på julafton.

Moster Ullis och Evelina <3


Förhoppningsvis dröjer det inte tusen timmar och dagar till nästa update, so stay tuned! Nu ska jag in i salongen för att få håret fixat, lagomt till trettondagsafton när alla andra redan fått håret fixat är det äntligen min tur! Hoppas ni mår bra gullungar, tack för att ni fortsätter att läsa min blogg! :)

RSS 2.0