Årets viktigaste dag, glöm inte det.

Hej bloggisar, förlåt förlåt förlåt för obefintliga uppdateringar. Men jag har inte riktigt haft tid, det är ju så fint väder (32 grader i skuggan igår) och jag har varit på tennis med min min bror också! Ja, det är trist som bara den men jag vill ju så gärna göra honom glad. Jag vet att han gillar när jag är där, och för att leva upp till min roll som världens bästa syrra är det bara att följa med. Typiskt bara att tenis är jordens mest försenade sport, han skulle spelat 14 men matchen kom inte igång förrän 16.15. sjuka förseningar helt enkelt! Två vinster av två spelade matcher blev det iaf igår. Ååh, jag blir så stolt när det äntligen släpper och den där talangen som alla pratat om visar sig. Just nu spelar han sin sista och avgörande match, uppdaterar er om resultat senare.

Tyvärr måste jag nog säga att bloggningen från min sida kommer vara rätt obefintlig nu i några dagar. För gissa vem som fyller år imorgon? Det gör jag! Wiho! 29/6 är helt klart årets viktigaste dag. Så klart? Så jag uppmanar er alla att fira ordentligt imorgon, fira att jag fyller år! Och resten av veckan är min älskade moster här i några dagar och då blir det med all sannorlikhet ingen bloggning. Jag vill umgås så mycket som möjligt med henne och Evelina och Maja-papaya. I slutet av veckan ska jag göra någonting väldigt annorlunga, hehe..typ lite släktträffs-aktigt. Men det berättar jag mer om senare!

Vi hörs senare, glöm nu inte mig imorgon bloggisar! Årets viktigaste dag är snart här!

To have fun in the sun!



Inte helt seriösa bilder här inte, nej nej. Det blir rätt trist efter ett tag att bara ligga och steka i solen. Eller hur? Njaa, kanske inte men idag är det faktiskt ännu varmare än igår och det gör att det blir nästan outhärdligt att bara ligga i solen och göra ingenting. Det blir liksom för varmt, men nej. Ingen klagan här inte. Absolut inte.

Så Linus och jag började roa oss med att fota lite. Hehe. Skumma bilder, men vet ni vad? Man måste bjuda på sig själv!

Förresten, tanken var att det skulle bli en dagens outfit också. Det spårade ur lite. Idag har jag hursomhellst på mig korta små shorts (som ni förövrigt inte ens ser) från H&M och ett blått linne från Monki. Bikinin är på under också, det förklarar banden som syns. Tillbaka till solen!


Njut och slapp-dagar

Åh, solen skiner så där härligt idag med. Det blir därför en repris-dag av gårdagen, bra va? Det känns bra att ha det så här lite lugnt och slappt ett tag, känner att sommarens alla dagar kommer gå väldigt snabbt. Har mycket som ska hinnas med! Men det tar vi sen. Nu: frusen mango ute i solen!

Solning, okej eller ej?

Solen gassar och kroppen bara vill ut i solen, det är som en inbyggd grej. Vi behöver solen, det vet alla. Men tänk efter en gång före, smörj alltid in er med solskyddsfaktor! Alla vet att solning kan ge cancer och gör att huden åldras i förtid. Vem vill egentligen se ut som en gammal rynkig tant redan vid 30? Inte jag iallafall.

Solariumsolande då, det är väldigt vanligt. Och väldigt farligt! Många tror att det är bra att "grunda" med att sola solarium så att man inte bränner sig men det är helt fel. Det är inte ens samma typ av strålning. I solariet är det mest UVA-strålning som tränger djupt ned i huden och gör att den åldras snabbare. Det är i de flesta fall som cancer orsakas av de farliga UVB-strålarna. UVB-strålarna stimulerar huden att bilda pigmentet melanin och gör överhuden tjockare. I en viss balans av UVA och UVB är det ingen större fara om man smörjer in sig. Men i solarieljuset finns mest UVA och där blir det ingen balans. Ett solarium har 3-4 gånger starkare UVA-strålning än vanlig sol.

Ja, man ska sola med måtta i alla former men solariumsolning är så mycket farligare än man tror. Det finns faktiskt väldigt många bra BUS (Brun utan sol) nuförtiden, investera i en sån istället för att lägga pengarna på en tripp till solarieöarna. Och använd alltid solskyddsfaktor, man blir brun ändå! Ni behöver inte använda en jätte hög spf, huvudsaken är att ni använder en! I min familj har vi en jätte bra från märket Lancaster. Även after sun som gör att färgen faktiskt bevaras längre tid. Mitt bästa tips till er som ska investera i en solskyddsfaktor är, köp en spray! De är mycket enklare att applicera och blir inte lika klibbigt. Oavsett vilket märke ni väljer.

Det är även viktigt att skydda huvudet och håret. Jag som dotter till en Kérastase-frisör har naturligtvis en massa olika solskydds-sprayer och inpackningar för håret. Det är för-preparat och after sun. Inpackningar och speciella schampoon. Är detta verkligen nödvändigt? Ja, det är faktiskt det. Lika viktigt som det är att skydda huden är det att skydda sitt hår. Det skadas faktiskt fruktansvärt mycket av direkt solljus. Så pallra er in till min mamma på Salong Each i Kramfors (innanför Anybody) och investera i bra solskyddsprodukter. Jag lovar er att Kérastase har de bästa i stan. Och för er som faktiskt bor någon annanstans råder jag er till att gå in till någon annan affär som säljer bra hårvårdsprodukter. Nu!

Jag har valt att avstå från solariesolning helt. Då tycker ni, gör man det bara någon gång är det inte så farligt. Ja, det är sant. Delvis. Men skador kan även uppstå redan efter en solning och jag har sett alldeles för många hemska bilder på skador som kan ske. Jag tänkte faktiskt visa er bilder men det är alldeles för äckliga för att jag ska göra det faktiskt. Om ni nu vill vara bruna och gyllene så snälla, använd solskyddsfaktor!

Detta är ett ämne som helt klart berör, skriv en kommentar om vad ni tycker! Genast. Detta är inget ämne som lämnar någon ostörd. Jag vill veta.

Versace, vi har ett helt liv framför oss.

Tjoho, har legat utomhus i 3 timmar nu och det har varit så härligt! Var tvungen att gå in snabbt för att dricka vatten, en massa kolsyrat vatten. Gott! Passar dessutom på slänga in ett snabbt inlägg till er. Hur har ni det i solen? Eller är det någon stackare som jobbar en dag som denna? Jag tänker på er då, stackars er. Stackars er. Här kommer hursomhellst två bilder på mig just nu. Vi hörs senare.

Här ser ni även mina nya Versace-brillor jag köpte tillsammans med min moster för några veckor sedan. Alla som någonsin testat ett par "riktiga" solglasögon kan nog intyga att det inte blir samma sak med ett par billiga. Jag också, dom är tusen gånger bättre i solen än de där andra. Visst, jag har mina 89 kronors solisar från Karlssons i Vetlanda som jag nästintill avgudar men de är inte bra i solen. De är bara snygga! De här brillorna jag har just nu är klassiska och inte så speciella, de kommer hålla i hela mitt liv och aldrig svika mig. Perfekt.

Sunshiiiine :)

Hej på er och godmorgon, eller njaa..god morgon kanske är lite väl sent att säga. Men för mig känns det faktiskt som morgon, vaknade upp vid 10 tiden och var helt utvilad. Det är så fantastiskt härligt att på sommarlovet bara sova tills man vaknar. Jag har dock väldigt svårt för att sova längre än till 11, jag gillar det inte alls! Det går bara vid vissa tillfällen, som på midsommar tillexempel då vi alla var vakna till strax efter 3. Då sov jag som en stock till över 12, sedan låg jag och vilade till ett ungefär. Fy vad hemskt det är att vända på dygnet så pass mycket, att äta lunch vid 16 är inte min grej. Nej nej, men till 10 är det utvilande och skönt att sova till. Helt perfekt.

Idag är det strålande solsken och jag har precis smörjt in hela kroppen med solskydd och ska alldeles strax göra mig en god smoothie och lägga mig utomhus och bara njuta. Så härligt! Gör det ni också, lägg er i solen alltså! Men glöm för guds skull (man skulle kunna tro att jag är konfirmerad va? hahaha) inte att skydda huden. Jag lovar, ni blir bruna ändå! Det kommer förresten ett viktigt inlägg om det i eftermiddag, det får ni absolut inte missa! Håll utkik!

Då vet man att det är sommar



Hur vet man att det är sommar? Är det när myggorna har gjort sitt jobb och benen kliar? Är det när alla smultron blivit trädda (är det ens ett ord?) på strån? Eller är det när man kan gå barfota på gräset?

För mig är det sommar när man kan gå utomhus med bara ben, använda sina solglasögon utan att folk undrar varför man envisas om att ha dem på trots att det är molnigt och när Skansen blir fylld med glada människor som vill ha lite allsång oavsett om det är spöregn eller solsken. Då är det sommar. På riktigt. Ikväll är det premiär för säsongen med bl.a Tomas Ledin och Månsan. Jag ska så klart se, inte för att det är artister jag avgudar och inte för att jag kan alla allsånger utan för att det är tradition. Det är lika stor tradition att se allsång på skansken med mamma som att äta tårta varje år den 29/6. Annars är det inte sommar, på riktigt.

Bloggsvacka

Jag är ledsen men jag tror att jag har hamnat i någon sorts bloggsvacka, känner mig inte alls lika road av att blogga. Tyvärr, men alla bloggare har någon gång up and downs. Kommer snart på bättre humör, då blir det bloggning som aldrig förr!

22/6

Det är måndag och som utlovat är jag tillbaka idag, har varit i Umeå och firat midsommar hos min moster med familj. Vi har haft väldigt mycket tur med vädret. En hel del sol och båtturer, det kunde ni ju se i inlägget här under. Skickade en liten mms-blogg för att visa att jag faktiskt lever. På den bilden hade vi dock inte så bra väder, men det blev bättre gott folk. Kommer med bilder och sånt senare. Nu har jag annat för mig!

Sjön suger, right?

4383ad780a795b96d356b61846812ed7.png

Kolla varifrån!

Sjön suger, right? felicialovgrens.blogg.se Tillbaka på måndag!


JibJab

Kolla här! (länk)
Jag lovar, ni kommer typ dö av skratt. Det är jag, Amanda och våra bröder. Ahahahah!

JibJab

Try JibJab Sendables® eCards today!

Hahhaha, Sanslöst roligt! Jag, min vän Amanda och Felix som är A's lillebror och Linus. Min bror alltså! Kul va? Skrattar ihjäl mig varje gång!

med handen i ett glas

Goddag på er, redan torsdag eller hur? dagarna går snabbt!

 vad har ni haft för er idag då, jag kan meddela att jag suttit med handen i ett glas sen frukosten vid 9. Jag brände två av fingrarna på högerhanden och kan inte fatta att det gör så här sjukligt ont. Aaaj! stackars mig :(

Om några timmar åker vi till Umeå för att fira midsommar där som vi alltid gjort, åtminstone de senaste åren. Det blir förhoppningsvist mysigt och någorlunda bra väder. vi får hoppas! ingen bloggning blir det heller inte, ut och njut istället för att sitta här! glad midsommar på er alla fina läsare.

Smoothie-time!

God kväll mina små bloggisar, hur är det med e denna kväll? Jag sitter här med en, gissa vad? En smoothie vars huvudingredienser är frusen mango och färska jordgubbar. Smaskigt! Jag gör faktiskt smoothie's rätt ofta, men oftast med frusna hallon som bas. Det är absolut godast, de var tyvärr slut idag och de senaste gångerna mamma handlat mat också! Aja, färska jordgubbar är inte helt fel det heller. Ingen små 2-dl smoothies dricker jag heller inte. Nej, nej de brukar bli rätt stora. Men det är ju det man vill ha? Inga små pyttisar! Inte jag iaf.

God kväll på er alla, vi hörs imorgon. :)

Jimmy Choo + H&M = Sant


Jimmy Choo + H&M = Sant

Spänn gladiatorsandalerna, knäpp jeansjackan (den midjekorta så klart) och håll extra hårt i fransväskan för här kommer en nyhet som får er att tappa take-away latten. 14 November är ett datum att boka in i almanackan, då släpps H&M's geniala designsammarbete med Jimmy Choo. Om någon kan göra skor är det definitivt Jimmy, Jimmy Choo.

(Det här inlägget har jag försökt publicera sen imorse men blogg.se har haft något fel som vanligt, hade velat komma med den här nyheten innan det exploderade i bloggvärlden..det blir mycket roligare då! Men bara så ni vet, jag försökte åtminstone!)

Mönstrat hos Marc J


Jag ska inte ta ifrån er denna sommar som det faktiskt är, även om man skulle kunna tro att det är September.
Om man ska lita på kära Marc Jacobs är mönstrade ben och starka accent färger en hit i höst. Jag tycker att det är väldigt snyggt och riktigt cool med strumpbyxor i stil med dom ni ser på bilderna. Kanske ingenting jag skulle dra på mig men på rätt person! Oj oj oj...

Vad tycker ni? Hit eller miss med mönstrade ben?

Relaxed.

Åh, massagen var jätte bra..nu känner jag mig helt dåsig och trött. Men det är så man blir, avslappnad liksom! Jag rekomenderar er verkligen att gå på massage, eller be någon i eran närhet massera er! Do it! Jag skulle vilja testa choklad massage, det verkar coolt. Någon av er läsare som testat? Tell me!

Förresten, det här är den här bloggens 300:de inlägg. Skojjigt!


En bra och en mindre bra

Hej på er, jag har en bra och en dålig nyhet. Vilken ska jag ta först?

Jag börjar med den braiga. Vädret idag är fortfarande blåsigt men ibland tittar solen fram och det kan vara ett tecken på att sommaren faktiskt är på väg. (Men ska jag vara ärlig tror jag inte att det blir någon sommar i år). Den dåliga nyheten då, den är bra för mig men dålig för er! Jag har en massage tid klockan 14 och det betyder ingen mer bloggning för eran läsning. Vi hörs i eftermiddag bloggisar!

Den enda jag ska tacka är mig själv


 Jag är så oerhört glad för mina fin-fina betyg. 6 MVG och resten VG, bra början efter att "bara" gått ut åttan. Yeey! :D

Min dag

Ja, jag vet. Jag har prioriterat bort er..igen. Men jag har helt enkelt inte haft tid för er, haft så mycket att hinna med och inatt sov jag dubbelt så mycket som de senaste 4 dagarna. Åh, härligt! Vädret har varit sjukt dåligt en längre tid och idag verkligen spöregnar det, men det är ändå rätt härligt. Idag har jag en mysdag och vägrar gå i nått annat än mina myskläder och britney-toffs på huvudet.

Vad har jag egentligen varit så upptagen med då? Skolavslutning, lillebrors födelsedag, solglasögon shopping med min älskade moster (jag köpte väldigt snygga och klassiska från Versace) bl.a. Min moster plus barn har varit här och gjort mig lika glad och lycklig som alltid. Evelina bara växer och blir större och Maja är min lilla gosi. Hon älskar verkligen mig, lilla Maja. Hon måste tro att jag är hennes mamma eller nåt, hon ligger alltid så lugnt och rofyllt i min famn. Ååh, vad är mysigare än en liten 5 veckors bebis värme och lugna andetag? Det finns inget bättre. Inte ens Bonaqua, Stimorol Ice eller nåt sånt. Hihi.

Idag är första dagen på ett 10 veckor långt sommarlov, som jag ska njuta av! Dessvärre känns det som om sommarlovet redan passerat eftersom jag har en massa saker uppbokade. Men men, det gäller att leva i nuet och idag..idag är det min dag och ingen ska komma och påminna mig om hur ful jag är i de här myskläderna. Nej nej, det är min dag!

Skolavslutning men ingen feeling.

Åh, stunden jag (och alla andra) väntat på hela läsåret. Ännu ett sommarlov börjar. Jag har inga sommarkänslor och vill bara sova. Har varit vaken sen halv 6 och snart kommer hela släkten, några har redan börjat droppa in. Aaah, hjälp mig! Linus fyller 11 idag, min lillebror börjar bli stor. Återkommer med bilder, filmer och allt senare. Nu måste jag försöka ta en powernap! Glad sommar bloggisar, :)

Housewife-Felicia

Nej, jag har inte glömt er iad. Nej, jag är inte sjukanmäld. Nej, jag latar mig inte idag. Niorna har avslutningslunch och det betyder att resten av oss är lediga. Nice! Jag är dock inte riktigt ledig. Har varit igång hela dagen och bakat, städat och varit riktigt husmors-aktig. Plus ett annat litet projekt som jag berättar mer om senare. Det är inte färdigt ännu! Så..vad är anledningen till detta arbetssamma humör? Min bror fyller 11 imorgon och min mamma arbetar hur mycket som hellst just nu (ALLA vill bli fina i håret inför skolavslutningar, student osv.) det är anledningen. Hon skulle helt enkelt inte hinna med allting och vad gör inte jag som snäll dotter som faktiskt är ledig? Bakar så klart. Och städar lite smått. Imorgon kommer huset fyllas av alla släktingar och vänner som vill gratulera min bror. Det är trevligt men jobbigt, särskilt om det är sånt här pissväder så att man inte kan vara utomhus. Jag återkommer senare.

Nu har jag tusentals kanelbullar att göra. (3 dubblade receptet för maximal glädje typ)

Tillbakablick

Utdrag ur min blogg 17/12 2008:

"Min matte/idrotts-lärare Lasse sa några få ord på lektionen idag, som även de gjorde mig glad.
-jag vill veta vad jag får för betyg den här terminen.
-Det vet du ju redan, Felicia.
-Vad är det som krävs för...
-Fortsätt i samma spår som nu.
Lasse ger ingen i 8b MVG i matte den här terminen, så kanske att ni kan lista ut själva vilket betyg jag får HT-08..och slutligen VT-09 också. Jag längtar.

Nu när jag faktiskt är igång med det här betygsnacket kan jag dela med mig av ett litet samtal jag och min mattelärare hade igår.
-Finns det möjlighet att få MVG i matte den här terminen?
-Ja, men jag ger inget.
-Jag tycker faktiskt att jag förtjänar ett MVG nästa termin!
Då säger Lasse lite tyst - Vet du, det tycker jag med."

Mitt matte betyg VT-09 är precis lika bra som jag tänkte mig för ett halvår sedan. Det har alltid varit så självklart för mig att få högsta betyg i just matte och jag har aldrig sett det som en big deal men nu när jag faktiskt har fått det känns det väldigt bra. Bättre än mitt mvg i kemi och religion, tillsammans! Imorgon gäller det. 10.45, be there!

Write it down.


Jag kommer dö av köldskador på fredag klockan 8. Tragiskt men sant. Det ska inte bli mer än 12 grader, hjälp! Säkert en massa regn på det med. Eftersom Linus har skolavslutning klockan 8 måste vi vara där senast typ halv åtta om man överhuvudtaget vill ha någon plats. Hjälp mig! Min korta klänning skulle jag hellst av allt byta ut mot min skid-dress. Hellst skinnstövlar istället för de inte alls så värmande ballerinas jag ska ha. Fy fy fy.

Du ska inte tro det blir sommar..nanananana. Lägg till min mördarförkylning och där har ni receptet på döden, typ. Aaaah! Vinterjackan kommer stanna på till sekunderna innan vi ska marschera fint in på led i kyrkan. Då ska den av snabbt och sedan ska jag sitta och lida i minst en timme. Nej nej, jag vill inte!

Tengo dolor de... Ja, jag har ont överallt!

Ja, då var det dags igen. Sjukling Felicia är inte något sällsynt, särskilt inte den här våren. Jag är iaf väldigt förkyld som ni vet. Näsan är täppt och rinner (hur nu det kan gå till samtidigt),halsen är svullen och hostig. Ja allt är jobbigt. Eftersom vi bara skulle spela brännboll idag kände jag att det inte var någon mening alls att åka till skolan, att idrotta är inte bra om man är sjuk gott folk! Imorgon är jag dessutom ledig, niorna har avslutningslunch och det gör alla andra lediga. Man kan alltså säga att jag tekniskt sett har sommarlov nu, avslutningen är på fredag. Jag njuter inte alls av mitt sommarlov, regnet öser ner utanför fönstret och det känns mer som sen september än den 10 juni det faktiskt är. Aja, jag tänkte sova nu men det går inte alls. Med min kropp i liggande läge får jag ingen luft och sovande i sittande ställning är inte något jag gillat. Det blir därför lite film för mig. Krya på dig-hälsningar skulle inte sitta helt fel nu gott folk. Verkligen inte.

Världsbäst!


Jag längtar efter dig med! Klart att Maja är cool, hon ska ju bara sitta i sin stadsvagn med 3 däck och vara med på shopping! Det är perfekt. Ser fram emot fler dagar på stan i sommar. Puss på er alla tre!

Jag har verkligen världens bästa moster. Love you. <3


Mentordag!

Ja, nu har jag tid att uppdatera er om dagen. Slutade egentligen ca. 13.05 men kom nyligen hem. Vi hade årlig mentor dag med klassen och var någonstans vid en gräsplan. Vi har haft rätt kul och framförallt bra väder, men jag som är förkyld har haft rätt mycket kläder ändå. Usch, är så trött och hängig. Har inte sovit så mycket inatt, det är svårt att andas när näsan är täppt och svullen. Aa, ni fattar. Behöver kanske inte förklara bättre?

Igår började vi 6-kampen och delade lag. Mitt lag, lag nummer 1 (Angelica, Sofie, jag, Felix och Kristian) kämpade på grymt bra och våran laganda var så klart på topp! Härligt härligt! Vi kom tillslut två av 4 lag när alla poäng var ihopräknade. Bra det, men det skiljde bara tre poäng från att vinna. Härligt! Det var mariekex-vissling, potatis på sked i munnen, säckhoppning, marshmallows ätning och sådant. Har ni tur får ni se lite bilder senare!

Sedan spelade vi brännboll med två lag. Lag 1 och 4 tillsammans mot 2+3. Synd att vissa i motståndar laget började göra grejer som förstörde stämingen lite. Men som Felix sa, det är tråkigt att man inte kan det för vad de är. Helt enkelt. Vi hade tokbra lagstäming i vårat lag. En massa varvningar också! Min mentor Malin var ju superbra! 3 varvningar minst! Oanad talang eller vad? Så klart vann vi, härlig seger och vi spelade klart och fint. Eller hur?

Grillade marshmallows och stoppade mellan två mariekex. Det är riktigt gott, jag och Karin planerade det redan igår. Testa någon gång bloggisar! Men bränn inte marshmallowsen, de ska bara vara mjuka och lite lagomt gyllen bruna.

Nu ska jag och min förkylning vila lite och dricka massvis med apelsin juice. Fyllt med C-vitaminer!

Vidriga upptäckter.

Idag när vi städade i hemkunskapen fick jag och Karin i uppdrag att städa kylskåp och sånt. Jag höll seriöst på att kräkas när jag såg att en flaska matlagnings vin hade ett bäst före datum år 2001. Fatta tvåtusenett! Har folk ingen koll eller? Så sjukt vidrigt. Sen hittade vi en burk rödbetor med bäst före märkning år -99. OMG! Oh My God. Fyyyy.. håll koll på kylskåpen gott folk. Det finns ett ord för sånt; vidrigt!

vlogg

Låter videon tala för sig själv...
 

Hej folie-felicia.

God dag på er, har inte haft tid för er alls idag. Sitter här med foliepaket i håret, slingor är på gång förstår ni. Mamma frisör är igång igen. Det är verkligen välbehövligt, senaste hon slingade mitt hår var vecka 10. Länge sen eller hur? Min utväxt på mitt blonda hår var riktigt grov. Det är bara för att mamma är utbildad och vet hur mycket kemiska behandlingar faktiskt sliter på håret. Det är inte alltid bra att ha en frisör i familjen. Men det verkar alla tro. Hoppas slingorna blir finfina! De blir blonda så klart. Bättre än att färga utväxten. Särskilt eftersom jag är allergisk mot färgen, dessutom ser slingor faktiskt mycket mer naturligt ut. För jag är inte, som man skulle kunna tro, naturligt blond. Jag vet inte vilken min naturliga hår färg är faktiskt. Haha, har haft blonda slingor så länge jag kan komma ihåg och sedan färgat både blont och mörkmörk brunt ett tag. Nu trivs jag bäst som blondin, även om det inte är helt äkta.


Jag just nu, sliten och seg. Haha, återkommer med mitt rätta jag. Mitt fräschare jag.

Heja Sverige!

Här hemma hatar vi han Micke Nilsson just nu, han har glömt att det är nationaldag idag och att det är meningen att sverige ska göra första målet. Han gjorde istället ett oförlåtligt fel. Oförglömligt helt enkelt!


Go Zlatan och Henke!

Nationaldag!

Hej på er, hur firar ni denna nationaldag? Med flaggning och sång eller med vm-kval ikväll? För min del har det inte blivit något av de första alternativet och jag gissar på att resten av min så fotbollsintresserade familj bänkar sig framför tv:n ikväll när det blir sverige-danmark på Råsunda. Jag är ju bara intresserad när det gäller AIK. Heja Sverige!

Det verkar som om den där milkshake mixen faktiskt finns i Sverige. Det hade jag ingen aning om, har ju kollat överallt!

Igår var jag på 5-års kalas hela kvällen. Mammas vänninas son fyllde år och självklart skulle det firas. Jag paketerade presenterna super fint, fotade som ni kan få se senare. Om ni vill!

Vi hörs senare.

Milkshake mix!

Sitter och dricker något gott som jag tänkt tipsa er om väldigt länge. Det är "Strawberry flavour milk shake mix" från Nesquik som vi köpte när vi var i England sommaren - 07, min kusin Victoria döptes då. Min farbror Niklas ville verkligen köpa och letade i mataffären. Saker som inte finns i sverige är också sånt som lockar min familj, givetvis köpte vi också hem lite. Inte alls lika mycket som Niklas dock, han bunkrade verkligen upp!

Det är verkligen jätte gott och säkert fylld med en massa som inte är tillåtet i Sverige, men vad gör det?

Typiskt att det inte finns att få tag på i Sverige, tro mig. Jag har kollat upp det!

Det är i princip samma sak som Oboy, pulver som man tillsätter i mjölk. Skillnaden är att det här pulvret är rosa och smaken blir jordgubb. Sweet! Mjölken blir så klart också rosa. Samma färg som min tröja faktiskt. Sitter här och dricker rosa mjölk i rosa tröja, rosa örhängen och rosa strumpor!



Nu vill jag veta: är det någon av er som testat? Isåfall, vad tycker ni? Eller skulle ni vilja testa?


9b - here we come.

Varje dag i veckan som gått har jag skrivit om hur skönt det är att vara befriad från allt som har med skolarbete att göra och sånt. Hur skönt det varit att skolan slutat, ja ni vet. Idag känner jag tvärtom.

8b som bara har språk (spanska för min del) och idrott på fredagarna har det väldigt lugnt. Det är bra och härligt, om vi inte har inställds spanska dvs. Det händer väldigt ofta. I snitt har vi minst en inställd spanska varje vecka. Det är sjukt, vi lär oss ingenting ja ni förstår. Så klart hade vi även inställd spanska denna fredag, jag ville faktiskt ha spanska idag. Det skulle varit sista lektionen och vi skulle fått fika. Jag vill inte ha lektionen för fikats skull, jag ville ha lektionen för den extremt härliga känslan att gå ifrån min sista spanska lektion. Min sista lektion i hela åttan, min sista lektion med C. Efter att hon sagt Terminamos eller nåt i den stilen, det ögonblicket har alla som haft spanska det här året längtat efter. Nu fick jag inget sånt och det var bara att sitta där i uppehållsrummet och låtsas vara tacksam för att slippa en lektion.

Idrotten då. Den kom. Det är inte mer än 7 grader utomhus, precis som på sena hösten när vi får vara inomhus (tack!). Idag skulle vi spela brännboll för sjuttioelfte gången, utomhus. 8a och 8b tillsammans, med mixade lag eftersom vi snälla 8b'are ger, som mina klassisar säger, "de vill inte möta oss, vi ger dom bara dyngstryk" Det är sant, 8b har alltid varit lite bättre. Det är för att vi är 8b - b=bäst så klart. Det är sånt man får leva med. Vi fick dessutom sluta tidigare och hade bara lektion i cirka 30 minuter. Skoj att kliva upp vid 6.25-tiden bara för att spela brännboll i 30 minuter. Inte alls speciellt kul, inte ens värt det. Verkligen inte.

Jag har hursomhellst inga fler lektioner som en av eleverna i 8b längre. 3 dagar kvar men då ska vi bara städa, äta marshmallows, spela brännboll och städa lite till. Nästa lektion är vi 9b. Känn på det ni, 9b - here we come!

(Förresten, dyngstryk uttals med samma ng-ljud som i ring.)


It's raining men!

Åh, vad härligt att denna torsdags-skolgång är över. Nu är det endast korta lilla fredag kvar och sedan 3 dagar med klassen! Tiden går fort gott folk, dessvärre känns det inte alls som att det är sommarlov om bara några dagar. Vädret är grått och trist och inte alls så där syrén-doftande somrigt som det ska vara.

Jag vet inte hur ni har det i era skolor men på min skola måste vi stackars elever städa. Ja ni hörde rätt, en officiell städ-dag och två långa hemkunskaps lektioner med städning av kök varje år. Hemskt värre! Dessutom har jag och Karin alltid fått städa hemkunskapen på städ-dagarna, varför? Våran mentor är hemkunskapslärare och man gör sånt med sin mentor. HK-salarna är de hemskaste att städa, så himla smutsigt! Jag tycker att det är helt sjukt att vi år ut och år in ska städa när det faktiskt finns personal som har betalt för att göra det. Okej om man gör det ett år, för att lära sig - eller något i den stilen Men vareviga år? Jobbigt helt enkelt. Idag hade vi städning av hemkunskapen på den lektionen. Jag och Karin tog ett kök och jag diskade (med mina eget medtagna diskhandskar, gissa vem jag fått min "bacillskräck" ifrån?) hela lektionen lång. Det var faktiskt inte så hemskt. Felix och Joel som stod mittemot underhöll ju himla bra. De är våra nya raining men. Jag föreslog ett städföretag där de städar och samtidigt showar. "It's raining men" hördes från radion och de hade garanterat showat för oss ett par gånger om inte alla andra i klassen stängt av. Hahaha.

Vi hade betygssnack i ännu fler ämnen idag och jag har bara fått positiva besked. Några VG:n men det jag vill lyfta fram är mina bästa betyg. Är så klart stolt över dem alla. Vad jag vet nu har jag 5 MVG:n. Engelska, Kemi, Matematik, Svenska och Religion. Mycket bra! Men det är ju bara vårterminen i 8b än så länge, några till ska jag nog få ihop innan jag står där vid Ytterlännäskyrkan sista dagen i nian och tar emot kuvertet. Eller vad tror ni?

Betygssnackat all day long.

Ni anar inte hur fantastiskt härligt det är nu. Det är makalöst. Jag har inga fler läxor, inga prov, inga redovisningar - INGENTING! Det är knappt så att jag förstår det själv. Inget mer i hela åttan, galet! Helt fantastiskt. Detta har jag firat med att inte göra någonting alls, inte ens bloggning förstår ni.

Tycker aningen synd om 9:orna just nu, det är riktigt dåligt väder. Himlen är grå och det blåser mycket. Dessutom regn just nu!  Dom har bal ikväll, stort ögonblick och dåligt väder. Inte alls bra! Tänk på alla fina frisyrer som förstörs i vinden. :(

Lektionerna idag har i princip bara varit betygssnack, sedan fick vi sluta! Hur bra? Mycket bra. Det var mest starka VG:n (lärarna är fortfarande lite försiktiga med det än så länge..) men jag fick även veta betyg i kemi. Ska jag vara ärlig anade jag det nästan, med tanke på hur det gick på provet och så. Men det var ändå riktigt härligt när Stefan sa att mitt kemi betyg för åttan blev MVG. Bra eller hur? Bättre kan man inte önska sig, har ju sen innan mitt mvg i engelska. Det har varit säkert från förra terminen. Skulle även vilja ha mvg i både svenska och matematik redan i åttan, tror dock inte det. Lärarna i de ämnena vill nog inte vara för snälla förrän i nian. Men det får vi se imorgon, spännande!

Nu ska jag återgå till soffläge, vad är bättre när det regnar ute än att se en film? Vi hörs imorgon.


Tisdag, 3 dagar kvar!

Hallå där, första skoldagen på ett par dagar har jag överlevt idag. Allt har varit rätt lugnt. Som jag förväntat mig, mycket film (Simpson på spanskan och Goal på engelskan och potatishandlaren på svenskan). På No:n gick vi ut till bollsta ån för att leta efter bottenprover på dagsländor och sånt. Usch, jag kommer aldrig att bada i en sjö mer! Det visade sig vara riktigt fint där nere i naturen så jag och Sofh fotade lite, ni får se bilder längre ner! Stefan verkade inte störas av våran lilla photoshoot. Fia blev vädligt fin!

Fick även tillbaka musikprovet idag. Resultatet blev lika bra som jag förväntade mig. MVG, så klart tänkte jag säga men det är ju faktiskt sant. Hade även betygssnack på musiken. Jag har MVG på den skriftliga delen och ett mycket starkt VG på praktiskt. Oj! Det hade jag aldrig trott. Jag är inte alls speciellt bra på praktiskt, eller visst..jag kan ju men inte ett med ett starkt vg. Hon frågade tillochmed om jag spelar något instrument, nej det gör jag inte. Hon tyckte verkligen att jag skulle börja. Haha, jag började skratta på en gång.

Snart börjar Desperate Housewives, trevlig höjdpunkt på tisdagskvällen. Bara 3 vanliga skoldagar kvar gott folk. Ett två tre!

Jag i mina favoritbrillor på kemi-lektionen.

Sofhia idag vid bollsta ån, fint va? Hon är vacker som en dag och sjunger fantastiskt (kolla youtube!). En stjärna helt klart! Kom ihåg henne!


SMHI


vi får helt enkel vara nöjda med det  toppenväder  vi haft i några dagar, kommande dagar ser inte ut att bli så bra. Särskilt inte ons, tors och fre. Regn på gång? Oh no. Fast det kan bli rätt skönt att det inte är 35 grader varmt imorgon, vi ska typ ut i skogen och kollat något till no:n och Stefan har rekomenderar långa byxor och långärmat. Inte så värst skönt att ha om det är tropisk värme eller hur?

Jag har fått tennis på hjärnan

Efter två långa dagar med bara tennis  i huvudet är jag nu tillbaka. Back to blogging. Nej, jag är inte sjuk idag. Jag har studiedag. Min bror har tävlat i Kalle Anka Cup uttagningar hela helgen, det är tävlingen som avgör Sveriges bästa i Båstad i början av Juli i år. Linus spelade jätte bra, och som syster var jag ju bara tvungen att följa med båda dagarna. Särskilt när han utvecklats så här mycket och precis som alla säger, han har potential. Han har de här grundläggande viktiga egenskaperna som man föds med, han har talang. Får han bara ett eller två år till på sig att slipa på det sitter det som ett smäck sedan. Problemet nu är att hitta rätt personer som kan hjälpa honom att utvecklas. Rätt personer så att han inte står och trampar på samma ställe dag ut och dag in.

Det har varit helt fantastiskt bra väder lördag och söndag. I skuggan har det varit ca. 30 grader hela tiden. Så bra! Och jag som suttit och kollat på tennis utomhus har verkligen känt den där hettan. Riktig sommarvärme. Det är juni gott folk, det är sommar.


Som ni ser har jag en vit luftig tunika på mig, det bästa man kan ha i solens varma strålar. Det skyddar mot de farliga UV-strålarna men släpper ändå genom så att man får färg. På benen har jag dock haft kortkorta shorts hela tiden, men så klart solskyddsfaktor! Det måste man alltid ha på sommaren. Mina Karlssons solisar hänger också med, verkligen favoriter!

Linus slutade tävlingen med ett silver, alltså nästbästa kille i 11-års klassen i Ångermanland. Jätte bra, han vann överlägset (6-0 6-0) mot alla förutom en kille. Hans kompis från klubben som spelat hur länge som hellst. Han är en värdig vinnare och härligt att en kille från Kramfors vann. I pojkar 13 år var finalmatchen riktigt spännande, det tyckte till och med jag (håll i hatten!). vann gjorde en lovande talang, från Kramfors. Bra klubb det, vi hörs senare gott folk. Njut av sommaren!

RSS 2.0