Sportlovets första dag

Goddag allihopa. Hur mår ni?

Jag njuter här hemma av att ha sportlov. Så himla härligt, så efterlängtat, så bra. Visst, jag har sjuk och hemma från skolan några dagar där och några dagar där. Jag var ledig nästan två veckor. Ni kanske tycker att jag inte borde känt av skolan alls. Visst, jag har inte varit i skolan 100% den här terminen. Men det är inget jag vunnit något på, allt jag missat i skolan har jag tagit igen. Tro mig, jag har slitit som ett djur med allt sådant. Jag förtjänar verkligett sportlov nu. Vi har inga planer alls den här veckan. Jag ska njuta som bara den av det här lovet. Få nya krafter inför kommande prov och sånt.

Kommer med roligare uppdateringar senare gott folk. Antagligen imorgon eller någon annan dag. Nu är det första sportlovsdagen och jag ska inte göra något alls. Njuta!

Vagabond S/S-09 Viper


Vagabond S/S-09, me gusta mucho.

Nu måste våren komma, sånna skor passar ju inte direkt för 300 meter snö och tusen minus grader. Eller gör dom det?

Vanilj+choklad


Äkta vanilj yoghurt Choklad från Skånemejerier
Jag gillar att testa nya saker. Nya produkter med lockande smaker. Den här smaken låter väll otroligt god? Det tyckte jag när jag var i affären och såg den. Nu när jag testat kan jag säga att den inte var lika god som jag trodde. Jag trodde det skulle vara något att jämföra med frusen mango eller Stimorol Intense Mint (två saker jag älskar!).
Är man sugen på choklad kan man lika gärna köpa något från Marabou. Eller Lindt om man gillar mörkare choklad. Marabou är bäst på mjölkchoklad. Hur smakar yoghurten då? Har ni smakat stracciatella glass någongång? Det är vanilj glass med chokladkross. Det smakar ungefär som det. Fast i yoghurt form så klart. Nu låter det som om den här yoghurten inte alls är god. Så klart är den det! Inte lika god som jag förväntat mig bara. Men det är ingen frukost/mellanmåls-yoghurt. Det här är mer än snacksyoghurt. Förstår ni? Typ när man kollar på tv och blir sugen på något gott. Då kan man äta den här, istället för glass ex.

Betyg: ♥♥♥♥ av ♥♥♥♥♥

Felicia släpper glass-bomb

Okej, okej. Jag fick en uppenbarelse om att jag skulle släppa världens glassbomb med alla GB's glassnyheter 2009. Vårens absoluta glassnyheter. När jag sen klickar mig in på blogg.se ser jag att det är största nyheten. Glassnyheterna frontar naturligtvis blogg.se, varför tänkte jag inte på det. Jag är väll absolut inte den enda som bryr sig. Har letat bilder på glassnyheterna men GB verkar inte ha släppt dem ännu. Har bara hittat bilder med mediabanken.se på. Ska dock försöka mig på en liten recension av de 7 nyheterna. Utan att ha en egentlig aning om hur de smakar (förutom en!). De släpps officiellt i affärer på måndag, jag ska vara först som testare. Alla tack! Om några år när jag är Sveriges mest kända privat bloggerska får jag så klart alla hemskickade till mig. Härligt!
  Här är nyheterna;

Magnum Temptation Caramel & Almonds - Vänta lite nu, är inte det här en blandning av stor-favoriterna Magnum Mandel och Mandel Doubel Caramel. Det kan bli en succé för alla Magnum älskar. Själv är jag inget fan av Magnum. Jag tycker att de är så stora och jag mår nästan illa efter en hel. Ska jag vara helt ärlig har jag bara ätit en hel Magnum 2 gånger i hela mitt liv. Det ryktas dock om att de gjort Magnum'arna lite mindre, det är bra tycker jag. Ni gör det nog inte. Dessutom ligger de i en kartong. En liten mini kartong, precis som i alla andra länder förutom Sverige.

Nogger Mint - Jag gillar mint, men inte när det blir förmycket. Den här glassen kan vara god eller fruktansvärd. Vad tror ni?


Solero Berry Berry
- Förra årets Solero nyhet med smak av banan och jordgubb älskar jag. En perfekt kombination av krämig glass och läskande isglass. Jag vet inte riktigt vad "Berry Berry" står för. Antar att det är några läskande bär som kan vara goda i sommarvärmen.

Sandwich Stracciatella - En vanlig sandwich fast istället för vanlig "vanilj" glass är det här glass med chokladkross. Det tror jag blir gott, lite nytänkt men inte så stor skillnad mot innan. Kanske en aning tråkig, och ett säkert kort.

Lemon Age - Årets barnglass. Förra året var de Girlie, de verkar ha tagit åt sig av kritiken och har i år skapat en glass som passar alla. Den innehåller någon sorts gelé. Konstigt. Men alla kids älskar den antagligen. Den har förståss något med Ice Age att göra, får fråga min kära bror om  han har någon aning om det kommer någon ny film eller så. Det brukar alltid vara så. GB sammarbetar med Disney Pixar.

Ben&Jerry's Wich - Det här är den enda glass jag egentligen kan uttala mig om. Den här glassen har funnits tidigare men har bara sålts på Pressbyrån om jag inte har fel. Och 7eleven. Den här glassen är jätte god, har ingenting annat att säga. Hoppas den sprider sig lite i landet. Att den kommer upp hit. Ben&Jerry's Wich är godgodgod!

Magnum Temptation Chocolate - Choklad-bomb+Magnum. Det är sant. Alla som älskar choklad älskar garanterat den här, jag tycker  att den verkar god. Bra, men kommer aldrig orka en hel!





Ja, det här blev lite rörigt. Snart kommer ett officiellt smaktest från mig. Fortsätt läsa, jag bloggar - du läser.


Världsbäst

Jag har antagligen världens bästa moster, eller vaddå..antagligen? Jag har världens bästa moster. Utan tvekan. No doubt. Läs bara det här;
"Hej!
Jag får lära mig så mycket av din blogg. Vad girlie21 är, hur du upplevt händelser som till och med jag varit med på. Du är ju en så bra tjej. Du är helt enkelt TOPPEN, underbar, cool, snäll, vacker och begåvad....nej nu ska jag sluta rabbla...jag har sån tur att just jag är din moster. Snygg look på din blogg det blivit förresten. Love you från moster"

Tack, tack tack. Sånt här är ju fantastiskt. En personlig boost, tack. Sånt här behöver man alltid. Sånt här har man sina nära och kära till. Jag älskar dig också.

(Girlie21 är egentligen Forever21, du missade något där)

Skyll det på blogg.se


Jag har varit dålig på uppdateringar de senaste dagarna, det är jag väl medveten om. Men jag har faktiskt försökt, det har varit blogg.se som spökat - igen! Funderar allvarligt på att byta. Kanske till devote.se, det lär ni ju märka. Hursomhellst har jag haft en del för mig. I onsdags hade vi lite fri bild på bildlektionen. Det händer inte så ofta. Jag och min vän Karin passade på att göra sånna här vik-figurer. Man målar en bit var utan att veta vad den andre gjort. Resultatet ser ni på bilden här ovanför. Porträttet däremot är helt och hållet mitt verk. Fick för mig att börja rita av Karin, jag är ingen vidare konstnär eller hur. Alla ni som vet vem Karin är ser lätt att det inte är det minsta likt. Inte någonstans. Jag började med håret och när jag märkte att det blev dåligt ritade jag mest på skoj, hon har ögonbindel och hennes smille är fyrkantigt. Ta det inte allvarligt kära läsare. Gör inte det.

Igår, torsdag, fick jag + Sofh + Frida + Alex uppdraget att istället för att laga potatis och indisk kycklinggryta på hemkunskapen ansvara för dukning och tillverkning av semlor. Vi sammarbetade proffsigt och delade upp arbetet fint. Jag tog huvudansvar över dukning+bordsplaceringen. Det blev lite bus med grädden. Men ni behöver inte vara oroliga, det var inte grädden vi la på semlorna. Nej nej, detta var ett annat litet bus. Nämner inga namn dock, jag kan även säga att jag inte var inblandad. Jag fick skrattfnatt. Eller vad vi nu ska kalla det. Sofhia och jag hade en rolig dag med en massa skratt. Dessutom fick vi båda MVG på hemkunskapsprovet veckan innan, det gjorde vi bra!

Vet ni vad? Nu har jag sportlov! Vi är typ sist i hela världen med att få det, och det är fint väder. Väldigt kallt förståss men solen skiner och om man sitter inomhus och kollar ut får man vårkänslor. Underbart!

Koögon och hästtänder

Idag är det tisdag, fettisdag. Jag har inte ätit en enda semla och har inga planer på att göra det heller. Jag gillar faktiskt inte semlor, jag gillar inte mandelmassan och jag mår illa av för mycket grädde. Dessutom är jag överkänslig mot mjölkprodukter så om jag äter för mycket får jag hemskt ont i magen :( Däremot har jag tänkt äta en vanlig bulle, min mamma har bakat otroligt goda. Det gör hon alltid men den här gången blev de lite extra goda! Min mamma vill göra allting själv, hon har tillochmed gjort mandelmassan själv! Väldigt ambitiöst, jag förstår inte hur hon orkar.

Var tillbaka i skolan idag också, efter några dagars sjuk uppehåll. Det var väll inte med ett överlyckligt humör jag vaknade imorse och visste att nu måste jag upp från mitt varma duntäcke och upp till skolan. Det är ju egentligen inte jätte lockande. Skönt att jag prickat in och varit sjuk på dagar då jag inte missat något viktigt iaf, det är ju det jobbigaste med att vara sjuk. Eftersom vi har sportlov nästa vecka är det ganska lugnt i skolan, två lektioner såg vi på film och på de andra pratade vi mest. Förutom på svenskan då vi hade oförberett DLS prov i läsförståelse. Jag blir alltid så stressad av läsförståelse, även om det inte är speciellt svårt. Gillar faktiskt ordförståelse lite bättre, eller läshastighetstesten som brukar vara. Men värst av de alla är ju hörförståelsen. Det räcker med att någon rör sig liiite för att man ska bli störd, jag blir också väldigt stressad av den delen. Våran musiklektion var ganska kaotisk. Vi arbetar med musikhistoria och det är ju sååå intressant. (observera stor ironi) Ingen, absolut ingen som var på lektionen idag kan ha tyckt att det var speciellt intressant. Inte jag heller, trots att jag försökte vara duktig och anteckna lite då och då. Barock hit och barock dit. Blablablaa. Säg ett tillfälle då jag verkligen kommer ha nytta av mina kunskaper om kastrater, cembalo och Bach! Hörde jag någonting? Nej, nej. Möjligtvis om jag spelar typ TP eller nåt. Aldrig annars. Så himla onödigt, det är roligare att spela instrument eller se en film. Tillochmed en film om den där Händel.


(Bilden är klickbar, klicka på den för att se i större format)
Något som faktiskt var rätt kul idag var epa-lektionen. Epa är Eget Planerat Arbete. Man väljer själv vad man vill göra, vilken lärare man vill ha osv. Det är bra när man har många läxor eller många prov att göra men som de senaste veckorna då jag inte haft speciellt mycket att göra har det varit rätt onödigt i mitt liv. Idag valde jag att på börja läsläxan och då skulle man skapa bilder i huvudet hur man tror att det ser ut, luktar osv. En person beskrevs med koögon och hästtänder. Jag som inte är speciellt mycket djurvän frågade min vän Karin vad som menades med koögon, det ser ni på den lilla figuren. Det föreställer ett ansikte i profil med koögon som pekar uppåt och under en näsa. Jätte snyggt!
Det andra kan ni se att det är hästtänder, grässtråt ritat med bläck la våran lärare Stefan (världens bästa, utan tvekan!) till, coolt! Ni ser väll hur mycket jag fick ut av den lektionen, ärligt talat läste jag bara 5 sidor. Resten av tiden pratade jag om koögon och hästtänder med Karin. Inte jätte bra, men sånna lektioner måste man också få ha. Jag som är så duktig hela tiden, eller hur?

Ledsen för ett sjukt långt inlägg, jag försökte kompensera med en liten bild. Ha en bra tisdag gott folk. Njuut!

No friluftsdag for me, no no.

Eftersom jag bloggar den här tiden kan ni nog räkna ut att jag inte är i skolan idag. Känner mig nöjd över beslutet som var ganska svårt att ta. Min skola har friluftsdag idag och man ´ska vara utomhus hela dagen lång. Och med tanke på min förkylning känner jag mig inte speciellt lockad över att vara utomhus en hel dag och andas in kall luft i mina lungor. Även om det inte är jätte kallt idag. Ni förstår nog mina tankar. Förkylningen börjar åtminstone gå mot bättringsvägen. tur det!

Har tagit det lugnt och gjort en läxa idag. En bildläxa då man skulle se på ett valfritt inredningsprogram och sedan skriva några rader om det. Inte allt för svårt eller ansträngande. Har inte planerat att göra något sådant idag heller, vilar bara upp min hals och så klart resten av min kropp.

Evelina's 5års kalas var jätte gulligt. Med 10 barn kan ni förstå att vi alla var rätt trötta när kalaset var slut. De flesta presenterna bestod av Barbie dockor och andra rosa saker. Evelina verkade vara nöjd och glad. Kommer ihåg när jag var så liten och lekte med Barbies. Hade jätte många, eller ja..jag har dom fortfarande kvar. Fast jag leker förståss inte med dem längre, det känns bara kul att ha kvar som minnen och kan bli kul att ha när man blir äldre eller så. När evelina kommer hit åker dom ju också fram, då leker hon med mina gamla leksaker. Gulligt!

Tack för alla fina "krya på dig" hälsningar jag fått av er mina fina läsare. Det uppskattar jag verkligen!

Just nu


Det här är jag just nu, är hemma och sjuk. Och just nu uttråkad. Lekte lite med olika funktioner i min CyberLink Youcam (webbkamera). Är så förkyld att jag tappade mitt ena öga, min mun och näsa. Och nästan mina ögonbryn. Är inte direkt världens fräschaste idag. Men jag är sjuk, vi hörs när jag frisknat till. Trevlig helg!

Goodbye steg 2, hello steg 3.

Usch, känner att jag börjar gå mot steg 3 i mitt förkylnings-stadie det har faktiskt gått fortare den här förkylningen. Tragiskt är det enda ord jag har att säga. Tragiskt. Ska försöka att inte blogga så mycket, då klagar jag nog bara. Har egentligen bara lust att ligga och se en film eller nåt.. Inte tänka alls.

Ska jag vara lite positiv i några sekunder då? Förra torsdagen gjorde jag ett engelska prov och idag fick jag veta betyget. Mycket Väl Godkänt. MVG. Härligt! Fast inte ens det känner jag mig särskilt överlycklig för, känner mig mest sjuk. Det är synd om mig just nu.

Krya på mig också hörs vi när jag frisknat till. Okej?

Ingen ska pressas för hårt!

Nu kommer några visdoms ord från mig, detta kan inte sägas nog många gånger.

Pressa er inte för hårt. Det är inte bra! Jag tar nu upp ämnet inom skolan eftersom jag tillbringar mycket tid där och eftersom jag vet att jag har läsare som kan behöva höra det. Det behöver vi alla.

Man vill vara duktig i alla ämnen, få bra resultat på proven och prestera på topp hela tiden. Efter skolan pluggar man för att det ska gå ännu bättre, man blir aldrig riktigt nöjd. Det är jätte svårt, jag vet. Men man måste ändå försöka att acceptera sig själv - i alla lägen. Kanske får man nöja sig med VG i matte. Allt slit är inte värt ett MVG. Eller så är det det.

Jag kanske inte är riktigt rätt person att uttrycka mig inom detta området. Jag pressar mig själv oftast inte för hårt. Visst, jag vill ha MVG i de flesta ämnena men jag pressar mig inte till det. Jag har alltid haft lätt för mig i skolan (jag är oerhört tacksam!), det gör inte att jag pluggar mindre. Jag pluggar så mycket jag behöver men det gör mig mer säker på mig själv, på att jag har kapaciteten till ett bra resultat även om jag inte har en jätte bra dag eller om jag inte orkat plugga 3 timmar kvällen innan. Jag har aldrig varit orolig för att inte få Godkänt, jag är bra naturligt. Men jag lägger även ner mycket tid både i skolan och på pluggning. Mitt bästa tips är att hänga med på lektionerna, du får så himla mycket viktig information där. Och ser läraren att du är ambitiös och vill lära dig kan han/hon ha överseende med ett litet fel du gjort på något prov.

Men pressa dig aldrig för hårt. Grundämnena (engelska, matte svenska) har alltid varit mina topp ämnen. Jag vet att jag ligger på MVG nivå i de ämnena. Jag vet även att jag ligger där uppe i höjderna i SO ämnena, och även om jag inte tycker att ex. historia är allt för skoj (jag tycker att historia är otroligt oviktigt) vet jag min kapacitet och lägger lite tid och fokus på det eftersom det kan ge mig MVG i slutändan. Samma sak i NO, jag tycker inte att varken fysik, kemi eller biologi är jätte skoj men för mig finns ingen anledning att strunta i det eftersom jag har kapaciteten att nå toppen. Hänger jag bara med på lektionerna och pluggar lite löser det sig. Ämnet idrott däremot har aldrig varit min topp, det är kul ibland men för mig är det mest någonting vi har som man är med på osv. Jag pressar mig inte att bli någon idrotts-tjej. Det är helt enkelt inte jag. I idrott nöjer jag mig faktiskt med ett G eller VG som jag vet att jag kan få. Om jag skulle pressa mig hårt och lägga ner en massa energi i gympahallen tappar jag lite av energin jag istället kan lägga på något som jag tycker är viktigare. Språk tillexempel. Förstår ni?

Här kommer några tips direkt från mig till dig;
1. Sätt upp mål!
2. Inse din kapacitet, det är stor skillnad vilka betyg du VILL ha och vilka du faktiskt klarar av. Utan att behöva slita ihjäl dig.
3. Prata med din lärare, det är inte bara du som ansvarar för ditt betyg. Läraren ger dig kunskapen och hjälpen att fixa dom.
4. Tyck om dig själv även om du bara fick ett G på senaste provet. Bättre lycka nästa gång eller hur säger man?

Det blev ett väldigt långt inlägg utan bilder och allting,sorry! Var tvungen att skriva av mig lite...


Min trogne följeslagare - förkylningsviruset!

Kommer ni ihåg att jag för några dagar sedan berättade om hur jag försöker hålla mig borta från förkylningen min bror har fått? Jag är (så klart) blivit smittad. Någon förvånad? Inte jag iaf. 'Jag behöver bara titta på någon förkylnings-bärare så åker jag dit. Jag verkligen hatar det.

Den här bilden har jag så fint ritat i paint bara för att ni ska få se exakt hur jag menar. Detta är mina egna tankar och funderingar, alltså lite överdrivet men värt att veta med tanke på att jag blir förkyld ca. 1347 gånger varje år.
Jag tror att jag alltid har ett litet förkylningsvirus, ett litet litet frö typ. Smittas jag av någon/mig själv börjar bakterierna växa och förkylnigen sätter sig på min andning. Blir täppt i näsan och en heldel slem i halsen (jag vet att ni gärna vill veta just det). Det tar 1-3 dagar så förvärras alltihopa och jag hostar, nyser, fryser, har ont i halsen, är täppt i näsan och mår allmämt dåligt. Som ni ser på figur 3, allt är en enda röra. När det efter några dagar lagt sig är vi tillbaka på ruta ett igen. Ett litet frö. Det går en tid (svårt att säga hur länge) och allt börjar om igen. Just nu befinner jag mig vid figur 2. Har jag tur utvecklas det hela inte mer, det har jag dock svårt att tro. Befinner mig väll på 3:an lagom till måndag då vi har friluftsdag i skolan. Eller ännu värre, till på söndag då jag ska på barnkalas hos min kusinvitamin-sötis Evelina som fyller 5 år. Barn i dagis åldern är ju världens smittobärare. Munnskydd på!


We're going to Europe?

Hola amigos, eller något sådant.
Jag kan meddela att jag fick MVG på spanskaprovet som jag gjorde för ganska länge sedan. C gav oss dom idag. 45/46 och då var ända felet jag gjort att jag skrivit hacer istället för att böja det till haciendo. Fick ett poäng för den meningen och full pott var 2 poäng. Jag är väldigt nöjd med det :)

Ska försöka mig på ett videoblogg inlägg också. Det känns lite...jag vet inte. Vi får se, eller jag menar ni får se.

Vet ni vad? Min NO-lärare Stefan har anmält oss till något EU-projekt. Han berättade det idag, vi vet heller inte så mycket ännu men får reda på mer nästa vecka. Jag berättar också mer för er då, det kan säkert bli kul. Eller åtminstone roligare än att bara arbeta i läroböckerna som är så himla trista. Han berättade även om några studiebesök och kanske någon eventuell resa som någon elev ska få följa med på. 

Såg någon Charterhjältar igår då? Mami och min moster var inte med, det kommer nog i framtida avsnitt. Jag kan nog inte säga så mycket om det egentligen, för om jag ska se det ur ett mer granskande perspektiv var det nog inte speciellt bra tv. Kamera-teamet var kanske inte de duktigaste. Men jag vet inte, det funkade att se på.

Nu blir det videoblogg inlägg som gäller. Wish me luck!

Charterhjältar


Idag är det den 16/2, och om ni har ett bra minne kanske ni kommer ihåg Charterhjältar som jag berättade lite om för ett tag sedan? Jag kan ta det lite snabbt en gång till, när jag (plus familj) för några veckor sedan var på Gran Canaria i Arguineguin spelades det in ett tv-program samtidigt som vi var där. "Charterhjärtar", min mamma och moster blev intervjuade och kommer vara med i programmet. Det har premiär ikväll 20.00 på kanal5, det måste jag se! Tror dock inte att det just är i detta program som min kära mor och moster medverkar, men ändå..man vet ju aldrig.

Bloggar så klart om det efter programmet. Kan också meddela att det inte blir någon hissar/dissar idag, kommer inte på tillräckligt många saker för att göra en lista. Förhoppningsvis kommer jag på något till imorgon, eller så kanske ni kan vara duktiga och inspirera mig? Do it!

Studiedag, solen skiner och jag mår bra.

Det är studiedag idag, jag har inget som jag tänker studer alltså är jag ledig idag. Trots det har jag inte alls sovit bort hela dagen som man lätt kan göra. Vaknade klockan 8 och sedan dess har jag tagit det lugnt och försökt att inte bli förkyld. Min bror har tyvärr fått världens förkylning och jag som konstant blir smittad av det har c-vitamin boostat mig själv och hållit mig på avstånd. Varken orkar heller har tid att bli förkyld, igen.

Jag har även försökt fila lite på en ny hissar/dissar lista. Det är svårt ska ni veta. Svårast är hissar faktiskt. Har ni tur kommer det under dagen.  Kanske även en liten guide över vårmodet som kommer. Ni får se.

Känner mig lite sugen på att baka något också, den känslan är inte så vanlig nuförtiden. Måste nog passa på. Bloggar mer senare.

Tennis-snack

Gårdagen blev inte alls som planerad, jag hade tänkt att se Linus första match och sedan åka tillbaka till hotellet för att blogga och se Melodifestivalen. Så blev det inte! Tävlingsledningen har varit så himla dåliga på att planera, det var förseningar i schemat så Linus match som skulle börjat 18.00 började inte förrän 19.30. Visst, sånt kan man ta. Men när det bara finns två banor att spela på och när min bror spelar match på den ena och den andra står tom eftersom han ska spela på den också - samtidigt. Är något fel planerat. Det var himla tur att Linus vann första matchen mot en riktig nybörjare, matchen varade i endast 25 minuter och det var i princip bara som en uppvärmning. Han spelade ju nästa match på en gång efter! Jag såg inte melodifestivalen och jag har inga åsikter om den igår. känner mig mest slut efter att ha suttit på en tennishall från 14-21. Fattar inte varför jag inte tog med min laptop eller någon bok. Någonting så jag kunde sysselsatt mig lite. Jag hade tråååkigt!

Storleken på Hudiksvall är helt okej, det finns de flesta av butikskedjorna. Dessvärre fick jag känslan av att alla butiker mest reade ut nyårskläder. Det fanns jätte fina kläder, men det hade passat på nyårsafton. Trist. Jag längtar verkligen efter våren!

Just nu sitter jag på hotellet och bloggar och ska kolla mina mail osv. Mamma och Linus kollar på tennis, vi ska åka hem senare. Skönt! Linus kom tvåa i sin pool alltså har han spelat klart för den här helgen. Annars hade semifinalen varit klockan 17 och finalen 20. Tror inte att jag hade klarat det faktiskt.

Tur att det är studiedag imorgon, ingen skola med andra ord. Jag ska vila hela dagen. Vi hörs!


Utlovad update

Som utlovat kommer här en liten update från Hudiksvall. Det funkar jätte bra med mitt mobila bredband här också, det var tyvärr för mycket störningar i bilen. Det gick inte alls bra att ansluta till internet då. Synd.

Vi ligger och kollar på Let's dance här på hotellet, imorgon blir det nog en liten tur här i Hudiksvall. Får se om det finns något shoppingutbud som duger. Linus spelar inte sin första match förrän 18.00, det blir nog rätt jobbigt för honom. Andra matchen är 20.00. Två sena matcher är inte precis idealiskt. Men men, hoppas att går bra ändå.

Vi hörs imorgon, andra deltävlingen av Melodifestivalen. Trots min total dissning häromdagen ska jag givetvis se imorgon, måste ju se hur tävlingen utvecklats. Och så klart berätta om mina åsikter. De är viktiga!

Dagens outfit, tada!


Kolla här! Detta är ni inte speciellt borskämda med. Grattis, jag kan inte lova att det blir en varje dag men jag ska försöka att ha det lite oftare iaf. Någon gång ibland ni vet. Idag har jag iaf på mig det där. Mina leggings ser inte riktigt ut så där i verkligheten. Då är de bara glansiga. Dom gillar jag skarpt. Mycket roligare än vanliga svarta.
Jag ber om ursäkt för mina naglar med avskavt nagellack. Sådant försöker jag undvika, men de blev så efter klorbadet. Sorry. Dessutom tycker jag själv att jag matchat riktigt bra idag. Den stora väskan använder jag när jag ska ha lite mer saker till skolan, måndagar och fredagar tillexempel då jag har idrott. Idag användes den till badkläder, de är dock i en separat påse som självklart är upppackad nu. Den lilla kuvert väskan har jag nödvändigheter som mobiltelefon, pengar, nycklar, tuggummi och solglasögon. Perfekt! De matchar ju även med mina glansiga leggings. Niice.

Så här ser jag alltså ut idag, förhoppningsvis kommer jag kunna skriva mer om mode, kläder och annat kul. Jag älskar ju sådant, vem gör inte det? Jag har intresse för mode och älskar att bläddra i modetidningar. Super kul! Så om ni uppskattar mer inslag av det är jag tacksam om ni låter mig veta det. Nu ska jag däremot göra något jag inte gillar, packa!  

Friday

Solen skiner gott folk, jag har nästan lite vårkänslor. Trots att det är fredag den 13:de idag.

Idag hade jag bara en lektion, spanskan var inställd. Är någon förvånad? Nejnej. Det är verkligen vanligt att C är sjuk. Man blir mer förvånad över att ha lektion överhuvud taget. Skumt. På idrotten idag hade vi bad. Intervall simning och bentagsövningar. Mina ögon är fortfarande röda av allt klor!

Jag har faktiskt glömt att berätta en sak. Jag ska åka till Hudiksvall om några timmar. Det är ingen liten mini semester weekend vi har planerat in. Nej, min bror har en tennistävling i helgen och jag är ju en såå himla snäll storasyster som följer med som stöd. Jag har självutnämnt mig som Linus psyk-tränare. Linus mentala tränare. Ska jag berätta om min träningsmetod? Jag säger elaka saker som ex; "Du är världens sämsta tennisspelare" och han ska öva på att hålla humöret uppe och inte ta någon skit. Metoden har jag själv kommit på, den är rätt brutal men jag gillar den lite ändå. Min laptop hänger iaf med på resan. Jag ska försöka blogga så mycket jag kan, det är u-n-d-e-r-b-a-r-t att ha mobilt bredband. Det rekomenderar jag verkligen. Fungerar super smidigt.

Njut av solen, man vet aldrig hur länge den stannar. Och försök att inte hamna i trubbel nu när det är otursdag.

Kaosig hemkunskap, plättlätt engelska prov.

Ni anar inte hur skönt det är precis just nu. Inga läxor (egentligen spanska till imorgon men eftersom våran lärare har varit sjuk hela veckan vet vi inte vad vi ska ha..) att plugga eller göra. Så himla skönt! Tror inte att jag har haft en dag utan någonting att göra på jätte länge. Det är nästan alltid någonting. Puuh, extra skönt eftersom jag har haft en lång dag idag. Det har dock inte varit så jobbigt som det brukar vara på torsdagar. Det är bra, ingen orkar egentligen torsdagarna som är så dryga att de nästan tar livet av oss 8b:are. Vad duktiga vi är som faktiskt klarar det! Be proud!

Jag hade som ni vet engelska prov idag, det var lätt som en plätt. Eller plättlätt som man också kan säga. Jag kanske har gjort några slarvfel, det gör man nästan alltid på prov. Man vet så väl att man kan det men ändå gör man något litet fel som man blir så himla irriterad på. Känner ni igen er?

Det blev lite kaosigt på hemkunskapen. Jag + Karin och Sofh hade valt att göra lasagne. Den blev extremt lös, köttfärsen som skulle vara i var verkligen köttfärssås. Med betoning på sås. Köttfärssås. Smaken var det dock inget fel på, synd bara att såsen kokade över så att vi fick skrubba med svinto hur mycket som hellst. Här kommer iaf två (klickbara) bilder.

En med förberedelser och en med färdigt resultat. Jag tycker att det mest ser ut som en misslyckad pizza eller nåt.

Kan det varit ett personligt köldrekord?

-27,5 grader. Imorse var det precis minus tjugosju komma fem grader celsius. Kan ni förstå? Jag tror att det är någon form av köld rekord. Eller åtminstone top tre. Sjukt kallt!!

Trots min sovmorgon denna morgon är jag väldigt trött. Jag var kanske vaken liite för länge igårkväll, det är mammas fel. Jag klarar mig. Vet ni vad som är den härligaste känslan på hela veckan? När onsdagens skola är slut. Då är det nästan helg, endast långalång torsdagen och sedan fredagen..ja. Ni vet ju va som gäller då.

Ikväll ska jag plugga till engelska provet imorgon, jag tror att jag kan det mesta. Det känns faktiskt inte allt för komplicerat. Minst VG+. Jag meddelar imorgon hur det gått.

Jag är faktiskt en aning besviken på era obefintliga kommentarer. Kom igen, något tycker ni väll?

Facebook!

Hej på er, dagens uppdateringar har varit minimal. Ingen alls alltså, fram till nu. Imorgon har jag sovmorgon, det är skönt! Skolan har varit okej. Vi längtar alla till sportlovet. Och det har blivit lite respons på sista tiden, för även om jag älskar att blogga blir det så mycket roligare med lite kommentarer. Lite respons. Gillar ni allt eller har ni några åsikter. Heey, kom igen nu. Jag vet att ni finns där ute.

Och för att byta ämne tolalt kan jag blogga lite om facebook. Ingen världsnyhet direkt, ni vet nog alla vad det är redan. Jag är ju faktiskt vän med många av mina läsare. Och det är ju kul. Jag är medlem i stöd-gruppen "Det ska heta Råsunda inte Swedbank Arena" kanske en aning nördigt. Men hallå?! Jag har varit medlem i AIK i hela mitt liv och det känns ju hemskt att de ska byta namn. Jag fick ett mail från gruppen att vi ska försöka sprida budskapet och stoppa namnbytet. Vad tycker ni om detta? Jag hoppas verkligen att 2009 blir året då gnaget tar sm-guld och sopar banan med alla andra lag. Ni vet att vi aik-suportrar är av hög klass och allsvenskans bästa och mest trogna. Det är ingen tvivel. No doubt.

Ha en fortsatt bra kväll, jag ska skriva klart en no-uppgift. Elförbrukning 17-22.


Felicia dissar och hissar!

Detta är min nya punkt i bloggen, det har tisslats och tasslats lite om den. Ni har kanske märkt att något är på gång. Tanken är att det ska bli en varje vecka, men det får vi se hur bra jag kan hålla. Jag gör mitt bästa iaf. :)


Felicia dissar!
1. Melodifestivalen 2009
Är det ett skämt? Kan någon snälla säga att det är ett skämt, jag kollade i lördags och bara väntade på att skämtet skulle avslöjas och något roligt skulle komma. Att se MF har alltid varit nästan obligatoriskt, jag tycker att det är något man bara gör. Lite som att se alla andra saker ex. Idol och Let's dance. Men nu funderar jag på en allvarlig bojkott. Ingen pausunderhållning, Petra Mede (sorry!) var en dålig programledare och det nya röstningssystemet som inte ens Christer Björkman kan förklara suger. Caroline af Ugglas var dessutom något av de sämsta vi någonsin sett. Hon gick både till andra chansen och blev Internationella juryns val. Hittils är jag sjukt besviken! Ta in en liten dos av Björn och lite Luuk så ordnar sig kanske allt. Mede's sjuttioelvatusen klädombyten gjorde inte saken bättre heller. Verkligen tragiskt!

2. Norrländsk vinter - 09
Jag har redan kommenterat den, ni vet vad jag tycker. Vinter är verkligen värre än vilken sommarplåga som hellst. Det får mig ju nästan att längta efter alla jobbiga myggor och flugor som jag annars avskyr så mycket. Men bara nästan. 3 meter snö är ingenting jag gillar. Snälla, försvinn!

3. Gry Forsell
Just nu är hon inte speciellt aktuell med något, men hon var nyligen aktuell som programledare för körslaget. Gry är verkligen en av de tv-personligheter jag byter kanal för. Jag gillar inte henne överhuvudtaget. Hoppas att hon är mammaledig minst 3 år nu. Låt mig slippa Gry!

Felicia hissar!
1. Forever21 till Sverige
Behöver jag säga mer?

2. Sportlov
Jag vet att det återstår några veckor till, men hur härligt är det inte? Alla lov är oerhört välkomna. Ge oss mer lov! Skolan tröttar ut, särskilt nu när vi får betyg och alla känner lite högre press. Man får kämpa hela tiden. Alla prov och inlämningsuppgifter ska in samtidigt, ungefär. Jag ser verkligen fram emot ett lov.


Tema Mango

Skolan har förresten gått finemang, lite måndagströtta var vi väll alla men trots det har dagen varit bra. Finemang kanske var lite överdrivet dock, dagen har varit bra.

Ni kan nog inte gissa vad jag gjorde igår kväll, det skulle jag inte heller kunna. Igår kväll lagade jag väldigt god mat, jag lagade allting helt själv! Det var en hemkunskapsläxa och jag är så himla förvånad och faktiskt stolt över mig själv som gjorde den där maten. Himla gott blev det också. Visar bild senare, tyvärr kom jag på att fota först när huvudrätten var slut. Ni får bilder på min efterrät. Jag hade tänkt mig 3-rätters men i brist på fantasi och tid blev det ingen förrät. Till Varmrätt serverade jag Chiligrillad lax och mango sallad. Jag älskar mango, kanske blir ni inte förvånade om jag berättar att efterrätten var "Frozen mango yoghurt sorbet". Sjuukt gott!! Och enkelt, men det behöver inte nämnas. Om ni vill kan jag lägga upp receptet, jag delar gärna med mig av mina godingar. Glömde jag att berätta att jag älskar mango?

I Umeå var det lika trevligt som vanligt. Min kusinvitamin Evelina hade sin första balett lektion och hon var super söt. Hon är ju knappt 5 år, så om hon fortsätter kommer hon att bli väldigt duktig. Hon har baletthållningen  i kroppen - det märks.
Min moster blir bara större och större, har jag förresten berättat att hon är gravid? Jag får en liten kusin i början av maj. Det är så himla kul, vi är alla så himla glada. Hon är väldigt stor så mina misstankar om att det är två små bebisar är stora - trots att de bara hade varit en på ultraljudet. Men vem vet, det finns alltid de gånger läkare kan ha fel. Vi får helt enkelt se. Jag blir glad även om det skulle vara 4 stycken där inne.

Vi har förövrig sjukt mycket snö här nu. zappade förbi nyhetsmorgon på tv4 imorse och då pratade de om hur härligt det är här uppe i norrland. Vi har sååå mycket härlig snö. Det är inte sant. Snödrivorna är nästan 3 meter höga och igår snöade det nästan 40 centimeter. Kan ni förstå?! 40 centimeter är mer än en normal linjal. 40 centimeter är sjukt mycket. Tyvärr sa min morfar att det skulle snöa mer inatt. Det var dessutom 20 minus grader imorse. Jag är så sjukt trött på snön just nu. Har försökt få till någon bra bild men allt är bara vitt (överraskning!) och hemskt. Jag skojjar inte, jag kommer aldrig att klara av en sån här vinter tíll. Det har varit sjukt kallt och väldigt mycket snö. Det är för mycket!

Det här är min grej.

Det känns som om jag har varit borta från er hur länge som hellst, jag har bara varit borta lördag-söndag. För visst bloggade jag i fredags? Det gjorde jag säkert. Bloggningen är väldigt kul, jag älskar det. Men man blir nästan lite beroende, ibland kommer jag på mig själv att tänka på olika saker jag kan blogga om. Nya storslagna idéer och annat kul. Ni andra bloggare känner antagligen igen det, men tro inte att jag tänker sluta. Så långt ska jag inte gå. Jag älskar att blogga! Man får vara så kreativ också får man skriva. Även om jag har mina blogg-dalar tror jag att jag blivit en bättre skrivare av min blogg. Jag skriver antagligen lite bättre svenska och tillochmed engelska tack vare bloggen. Båda mina Malin-lärare (i Svenska respektive Engelska) borde veta hur mycket träning detta ger. Alla borde prova på att blogga, eller ja..inte alla. Alla passar inte att blogga. Det är som om någon skridsko åkare skulle säga till mig att alla borde prova på att åka skridskor flera gånger om dagen - konditionen förbättras ju såå himla mycket. Jag skulle inte bry mig, skridskor är liksom inte min grej. Bloggning däremot, och att skriva och vara kreativ, det är min grej.


"jag vet en hel del girlies där ute som blir oerhört glada"

Detta är mitt hundrade inlägg och jag hade tänkt fira det lite större. Har den där nya punkten på gång också, men jag är bara tvungen att berätta en sak! Är ni beredda?

Forever21 letar butikslokaler i SVERIGE!!
Det är visserligen ett rykte men om det ryktet är sant vet jag en hel del girlies där ute som blir oerhört glada, mig själv inräknad. Om jag skriver att vi alla håller tummarna ljuger jag inte, eller hur?

Jag vet kära läsare att jag har en blandad åldersgrupp av läsare, så ni som inte har en enda aning om vad forever21 är..till er säger jag bara; Det är en amerikansk (?) klädkedja som för inte allt för länge sedan började leverera sina kläder till Sverige men då får man betala en himla massa tullavgift. Jag är ganska säker på att en himla massa tjejer i min ålder har varit inne på hemsidan och kikat. Hittat en hel del snygga kläder och funderat på att beställa. Jag också!


Ibland är det inte bra att ha en stor skärm. Inte bra alls.

Jag har problem. Inte ett jätte stort som kan jämföras med ett problem som att få fred på jorden men ändå ett problem, och jag har ingen lösning. Jag behöver en laptopväska till min nya dator. Det finns väldigt många snygga på nätet...så det borde inte vara något problem. Meeeen (Tony Irving kunde inte sagt det bättre själv) det finns så litet utbud till 17"-are. Och de som faktiskt finns är inte snygga för 5-öre. Inte de jag har sett iaf. Det känns som om jag finkammat hela World Wide Webb. Tragiskt. Otroligt tragiskt.

Kan inte ni läsare hjälpa mig lite? Har ni några tips till mig, eller någon annan lösning på mitt problem. Please...

Bad-min-ton, smash!

Det är verkligen härligt att fredagens skola är över och vi alla kan pusta ut och njuta av helgen. Så gör jag iallafall.

Som ni säkert redan vet går jag inte speciellt länge i skolan på fredagar, jag kom alltså hem för ett tag sedan. Jag har dock inte gjort någonting alls. Började på en gång att se på tv. Det får mig att slappna av. Hela den här veckan har jag känt mig ganska stressad i skolan. Nu börjar jag få kontrollen tillbaka. Vad jag vet har jag bara engelska prov och spanska läxa nästa vecka. Även no läxa, läsläxa och hemkunskaps läxa där jag ska laga mat hemma - men de sakerna känns inte jätte ansträngande. Jag behöver inte plugga inför något av de tre sistnämda - det känns ju förträffligt bra. Läxor då jag bara behöver göra det en gång sedan lämna in det är för mig inga problem, inte för att s.k "plugg-läxor" är speciellt jobbiga heller. De tar bara mer tid.

Idrotten idag var kul. Vi spelade badminton. Jag och Karin var verkligen sjukt dåliga i början, vi flamsade mest runt när vi blev utklassade av Sofhia och Per. Jag kan vara bra på badminton men det är nästan bara när jag spelar med Sofhia som dubbelpartner. Hon matchar mig bra då. Jag skrattade ju mest med Karin idag, vi hade åtminstone väldigt roligt. Mitt handbollsregelförhör gick strålande - och bättre än förväntat. Alla rätt! 10/10 och mitt i prick. Tjohej. Jag tror att Lasse, en av mina favoritlärare ni vet..jag har honom i matte/idrott, är stolt över mig nu. MVG på matteprovet och alla rätt på läxförhöret. Jag fick åtminstone den känslan. Resultatet på spanska provet får jag återkomma med. Det blir iaf VG.

Om några timmar åker jag till Umeå, det har jag redan berättat va? Så jag återkommer på söndag, eller måndag. Ni får klara er utan mig tills dess. Det klarar ni väll?

Det är nästan helg nu

Ni vet ju hur jag brukar tjata om hur dryga torsdagarna är? Men vet ni vad, denna torsdag har inte alls varit dryg och jobbig. Det har varit riktigt kul och dagen har gått snabbt. Det känns verkligen härligt eftersom det imorgon är fredag och det innebär kort dag. Imorgon har jag endast spanska prov och idrott där vi ska ha racket (med andra ord, badminton badminton badminton!). Efter det ska jag åka upp till Umeå och världens bästa moster. Trots att vi alldeles nyss träffades ska det bli lika skoj, jag saknar henne redan!

Jag håller på att skriva på en grej, en ny punkt här i min blogg. Jag antar att den kommer att väcka lite känslor. Alldeles strax, gott folk. Eller imorgon!

Jo, förresten. Jag gjorde inte mitt handbollsregelförhör idag, Lasse hade inte med sig förhöret till lektionen jag skulle göra det på. Typiskt! Jag som var så förberedd, jag ska göra det imorgon istället. På idrotten. Så klart.

Matematik är min grej?

Oj, min dag har verkligen varit konstig. Det hände en grej på skolan idag. En lärare blev hotad av en elev och sen en massa följder på det. Tycker så synd om läraren. Hon är verkligen en sån här snäll och trevlig lärare, jag har haft henne i svenska en termin, och eleven som gjort det måste vara helt fullkomlig störd. På riktigt. Jag brukar inte använda vissa ord men det finns vissa personer som man verkligen funderar på vad de har för tankar. Jag tycker inte att det är okej när de gör saker, har samtal med föräldrar rektorer och lärare och sedan inte lär sig ett dugg av sina misstag. Då borde de få hemskolning, ja. Jag tycker faktiskt det - alla har rätt till skola och alla är lika mycket värda - men så är det inte riktigt! Beter man sig så dålig borde det få lite grövre konsikvenser. Och ja, jag vet..man ska sätta sig in i deras situation. Jag är inte rätt person att döma kanske, jag har aldrig varit med om ett möte på rektorns kontor eller något sådant. Men hallå?! Vissa saker gör man bara inte. Jag hoppas iaf att personen som hotat läraren idag ber ordentligt om ursäkt och byter skola. Eller byter kommun, tack.

Ska jag vara lite positiv också? Fick veta mitt resultat på matteprovet jag gjorde för lite mer än två veckor sedan. MVG! Så himla härligt! Yesyesyes! Efter lektionen bad min lärare Lasse mig att stanna. Jag gjorde det och han sa att eftersom jag är så matematiskt duktig ska jag efter jag gjort nästa prov göra andra uppgifter, satser  och sånna grejer på internet. Så att jag kan utvecklas. Håller med Lasse, han sa ungefär "Det kan bli rätt långtråkigt när du bara jobbar, gör prov, jobbar, gör prov och sedan står du ändå där i nian med ett MVG. För det är det enda betyg jag skulle kunna se dig sluta nian med" Det låter ju bra, vad annat kan jag göra. Än att tacka och ta emot? Jag vill lära mig så mycket som möjligt och trots att jag vet att jag får MVG vill jag ju så klart inte bara jobba på och inte utvecklas speciellt mycket alls. Jag har alltid haft lätt för matematik.

Imorgon har jag handbollsregelförhör, hoppas att jag kan dom bra. Det skulle kännas bra att få dem ur världen, en läxa att bocka av på listan med läxor och prov som aldrig blir kortare. Ha det bra bloggisar, vad tycker ni om den nya designen då?

Charterhjältar

Igår var det meningen att jag skulle blogga om en sak. Jag är övertygad om att ni vill veta, men det där glömde jag bort så därför berättar jag nu istället!

På hotellet där vi bodde på Gran Canaria spelade de in ett tv-program. Ett nytt kanal5 program som börjar sändas 16 februari om jag inte minns fel. Charterhjältar är namnet, ni har säkert lagt märke till reklamen de börjat sända om programmet. Min mamma och moster blir intervjuade så det vill ni inte missa. Jag kommer garanterat att se det!

Berättar mer om det när datumet börjar närma sig, lovara att påminna er. Ni bara måste se det!

Tuesdag

Hola!
Först av allt tänkte jag meddela att jag ändrat mig ang. min header. Den får vara så där stor, det känns lite annorlunda. Det var faktiskt Nathi som fick mig att tänka om, tack N. :)

Skolan tänker jag också berätta om. Dagen började med svenska där vi ser på Romeo & Julia, och efter det hade vi musik. Halva klassen fick idag gå till datasalen för att hitta svar på frågor om musik historia - sjukt trist! Resten fick spela keyboard, jag och min vän Karin tillhörde de som fick vara kvar och spela. Karin sa till läraren att vi inte kunde någonting, han tolkade det nog som om vi var helt värdelösa. Han behandlade oss som om vi hade någon sorts sjukdom.
Karin menade inte att vi var helt värdelösa. Vi visste inte var de olika akorden var bara.

Kolla på den här bilden (den är klickbar och blir då större) han verkligen markerade att det går fyra slag på en hel not, sånt kan vi redan. Det hade varit nog med ett C som det egentligen skulle vara. Sedan fick vi dessutom tjata till oss att få veta alla akorden som resten av gruppen skulle spela. Vilken jobbig lärare! Okej, jag är inget musikaliskt underbarn men lite kan jag ju faktiskt. Man behöver inte vara övertydlig och fråga två gånger extra om jag verkligen förstår när jag uppenbarligen har förstått och spelat rätt.


På dagens no lektion sysslade vi med sådant här, magnetfällt och grejer. Vi har precis börjat med magnetism och ellära. inte något direkt kul men bättre än optik iaf. Jag avslutade det idag. Gjorde provet dvs. Det gick rätt så bra, hade fel på en uppgift. Jag hade gjort en konvex spegel när jag egentligen skulle gjort en konkav. Blandade helt enkelt ihop de två. Men min lärare verkade inte ta det som något större problem. Och det var ju bra. Det blev VG på det, är iaf nöjd eftersom man inte kunde få MVG. Fast det känns ju lite typiskt att jag blandade ihop den där spegeln med den andra. Hur är det man säger? Man lär av sina misstag, eller?

help me...

Jag är himla nöjd med min nya header, men den är alldeles för stor! kan någon vänlig läsare tala om för mig hur jag gör den lite mindre, fast samma bild. Typ omforma den lite eller någonting, help me...

jag är även medveten om att det röda i ex- rubrikerna inte matchar med den nya headern. allt är inte färdigt ännu, ha tålamod :)

FSIF

Idag är det fsif. Första skoldagen i Februari. Kan ni förstå att det redan är februari? Även om månaden inte passerat speciellt snabbt känns det lite som om det fortfarande är november, eller möjligtvis april. Vilken kan jag inte riktigt bestämma mig för men det känns definitivt inte som februari. Skum känsla.

Skolan har gått bra, skönt att börja med måndag efter mitt relativt långa uppehåll. Måndagar är helt okej skoldagar. Inte superlång, och lagom långa raster. Ni kanske redan är medvetna om att jag verkligen avskyr att missa något i skolan? Eller, det är egentligen inte missandet som är jobbigt - det är att komma tillbaka och se hur mycket man missat och behöver ta igen som är jobbigt! Denna vecka har jag skol-saker att göra varje dag, trots att min mentor Malin tyckte att hela 8b's vecka var luugn. Jag håller inte med. Har spanska prov på fredag och jag har knappt en aning om vad vi ska kunna! Det gäller att plugga som bara den. Och ikväll ska jag plugga det sista inför optik provet imorgon.

Nej, vad säger ni? Vi börjar bli ganska uttråkade på det här med skolprat, eller? Jag känner att jag snöat in lite mycket på det nu. Alldeles strax ska jag istället berätta om en liten händelse jag för några dagar sedan upplevde. Jag är säkra på att ni vill veta, det är klart ni vill!

Söndag med plugg och tennis.

Hej på er,
dagen har tillbringats hemma och jag har gjort min engelska läxa helt klar - det känns väldigt bra. Har även pluggat optik. Fast det är så himla tråkigt. Längtar faktiskt till tisdag då jag ska göra mitt prov så jag inte behöver jobba med optiken mer. Är less på det nu.

Jag har även försökt fixa en ny bloggdesign. Men jag förstår inte riktigt det nya bildredigeringsprogrammet jag har laddat ner. Det är komplicerat men samtidigt väldigt bra. När jag har lärt mig det bättre kommer det gå mycket bättre. Av misstag klickade jag bort en massa fält, och nu är alla bilder jag försöker mig på täckta med rutor. Ska försöka få till det!

Och om ni är lite sportintresserade kanske ni har koll på att Australian Open finalen alldeles nyss tog slut. Min tennis-spelande bror har så klart kollat på hela matchen som varade i 4 timmar och 23 minuter. Han är glad eftersom hans favorit och idol Rafael Nadal vann. Jag har faktiskt försökt hänga med lite i matchen, men tennis känns komplicerat. Alla konstiga ord och fraser. Men jag lär mig, jag tror att jag förstår ganska bra. Tennis är åtminstone inte lika komplicerat som offside regeln i fotboll. Den lär jag mig aldrig!

RSS 2.0