Jag fryyyser

Det var ju egentligen meningen att ni skulle få stå ut med min "God Jul"-design ett tag till, men nu när min feber börjar komma tillbaka och jag fryser som en stackars humla i  ett vintrigt Sibirien var jag tvungen att ta bort allt som har med julen att göra. Nedräkningen, headern och bakgrunden med snöflingorna. Nu är det dessvärre bara vitt och svart, lite rött med också för den delen.

Men jag lovar att fixa det så fort jag har tid. Det lovar jag verkligen. Och ett löfte är ett löfte.

Tyck synd om mig!

Det är verkligen synd om mig... Vaknade imorse med feber och har kallsvettats hela natten. Ja, och dagen också. Hostar jätte mycket hela tiden och dessutom har jag ont i huvudet. Usch!

För tillfället känns det dock lite bättre, tog en Alvedon för några timmar sedan. Men nu när jag skriver detta börjar jag känna att den går ur kroppen och jag börjar huttra. Hoppas inte att det håller i sig. På nyårsafton + nyårsdagen vill jag inte vara sjuk..

Jag ska bara sova och vila upp mig imorgon. Det är verkligen trist att vara sjuk på lovet, eller när det är skola med för den delen. Då missar man ju så himla mycket. Nej, vi kan väll enas om att man kan vara utan sjukdomar. Eller?

Mobilt bredband - check!

Hallå där, hinner med ett litet snabbt blogginlägg nu. Imorgon får vi ju somsagt besök - hela familjen Schill. Jätte trevligt!

Mobilt bredband är också inhandlat. Det blir perfekt! Synd bara att dongeln är ganska ful. Eller rättare sagt tråkig. Men har hört att det finns typ skal man kan köpa för att göra den lite snyggare. Ja, jag vet..lite överdrivet kanske. Men det är roligare att ha en lite coolare ju! Haha. Typiskt mig.

Vi hörs när vi hörs gott folk. Det gör vi.

Tillbaka, men inte här för att stanna tyvärr

Hallå där, jag vet att ni saknat mig. Och nu är jag tillbaka. Men jag är tyvärr inte alls här för att stanna. Har en massa saker att göra. Imorgon kommer hela familjen Schill (kommer ni ihåg min vän Amanda?) upp hit till norrland (från Skåne) för att uppleva riktig vinter. Och nyårsafton så klart. På nyårsdagen fyller min mofar 60 år, då blir det så klart kalas. Men jag har ingen aning om vad som ska hända, bara funderingar - han vet så klart ingenting heller. Jag tror att det kommer bli super bra. :) Arrangörerna har med all säkerhet fixat detta perfekt.

Min jul har iaf varit bra, hinner inte berätta speciellt mycket nu. Jag fick jätte bra julklappar (bl. a presentkort på lite olika ställen, pengar, presentkort på en valfri bärbardator eftersom mamma inte är så teknisk, en jätte stor resväska och en massa mer) Tyvärr var det bara jag som gjort egna rim. Min moster hade fuskat med rim från en rimbok. Och alla andra hade inga alls. Trist! Men vi kan konstatera att jag är en naturbegåvning när det gäller julkappsrim, nästan åtminstone!

Idag ska jag och mami åka in till Kramfors för att handla mat och köpa mobilt bredband, trådlöst bara krånglar hela tiden. Någon som har lite erfarenheter av mobilt som ni vill dela med er av?

Återkommer med bilder och min vanlig bloggning senare. Hörs vi inte lovar jag att allt blir som vanligt sen när skolan drar igång. Ha det bra! :)

Happy X-mas

Nu när vi passerat  00.00 och det har blivit ett nytt dygn. En ny julafton, oooh vad härligt!

Jag hoppas att ni alla har en fantastisk julafton, det ska jag ha. Hoppas att tomte kommer med fina paket. Jag vet dock redan flera av mina paket. Var med och handlade några och vissa andra platta kuvert kan man lista ut rätt enkelt.

Och guess what, vi kör en repris här på Sandslån. Jag ska vara tomte - igen. Förra året var resultatet inte det bästa direkt, min röst passar inte direkt som tomteröst. Men i brist på andra frivilliga har jag tagit den rollen igen. Förhoppningsvis behöver jag inte prata allt för mycket...mhm. Jag kommer naturligtvis meddela hur det gick för er, och tillochmed en bild på mig som tomte? Den som lever får se.

Feliz Navidad, Merry Christmas, Joyeux Noël eller kort och gott God Jul


En tanke, jag är bra på att tänka.

Jag vet att jag egentligen har en massa annat att göra. Men en tanke slog mig alldeles nyss, och jag bara måste blogga om det. Likheten mellan Årets Idolvinnare Kevin Borg och 2004 års tvåa Darin Zanyar. Och duktig som jag är har jag givetvis gjort lite research och kollat upp några videos på youtube. Eftersom jag inte kan blogga och ha en massa åsikter utan att ens kollat upp hur det egentligen ligger till. Mina slutsatser efter att ha kollat är att jag hade helt rätt redan från början.

Kevin och Darin har ungefär samma sätt att sjunga (wail, wail, wail) och de rör sig med samma självförtroende på scenen. De har även på scenen liknande rörelser (med influenser från Michael J).
Kolla bara på de här, här, här och här videorna om ni vill se ytterligare bevis.

Ni vet ju redan vad jag tycker om Kevin, men jag ska försöka att vara opartisk. Hur kommer det sig att typ varje svensk verkar älska Kevin och tycka att han är bääääst när ungefär samma personer avskyr Darin och tycker att han är världens sämsta?
Jag tycker att det är väldigt konstigt, de skulle ju kunna vara samma person. När Darin var med i Idol var han 17 år (research, igen) och Kevin 22 år, alltså är Kevin lite mer mogen både i rösten och i scenspråket. Men hallå, om vi ser en video med Darin nu kan vi klart se en förändring. Lite mer säkerhet. Och erkänn nu, Det hade lika gärna kunnat vara Kevin Borg som gjorde Darin's nya "Breathing your love". Det hade det.

Jag antar att jag nu får en massa kommentarer av er och att ni blir en smula irriterade över att jag jämför eran nya favvis Borg med Zanyar. Men hallå, sånt gillar jag ju? Att få lite åsikter och kanske att få någon där ute att tänka till. Vad säger ni? Någon som är med i mina tankegångar eller tycker ni att jag har heeelt fel? Tell me!

Jag säger God Jul redan nu.

Hej på er, jag antar att jag varit lite seg i starten idag. Var vaken kanske liiite för länge igår och det resulterade i sömn en aning längre än jag tänkt mig. Jag har ju fullt upp idag!

Har en massa paket att rimma till. Vi har aldrig haft rim förut (även om jag verkligen velat) och som tur är ville även världens bästa Moster att vi skulle rimma. Jag gissar på att jag får rimma på allas paket. Alltså har jag fullt upp. Än så länge har jag bara rimmat på två paket.


Igår kväll bakade jag pepparkakor. Men jag hittade inte våra normala pepparkaksformar (hjärtan, gubbar, gummor osv.) istället hade vi bara sånna här konstiga (dala-hästar, elefanter, kameler och dinosaurier) som vi antagligen köpt på någon jul-rea. Haha. Så idag ska jag dekorera dem. Om ni vill kan jag visa bilder på dom också.

Tyvärr bloggisar, jag har fullt upp. Ikväll kommer moster Ullis, Erik och min kusinvitamin Evelina. Jag längtar! Imorgon är det julafton, på juldagen är det tradition att hälsa på massa moster + familj det är alltid trevligt. Och på annandagen blir det antagligen film-dag. En annan tradition är bio på juldagen, i år blir det på annandagen istället. Men vad gör det? Vi hade i alla fall tur med vädret, igen. Står på schemat. En sån där svensk komedi som funkar att se för alla.

Om jag inte hinner blogga mer säger jag God Jul redan nu, man vet aldrig. Busy Busy Busy!

Dröm en dröm

Jag drömmer ofta väldigt konstiga drömmar. Och de är ännu konstigare när jag sen försöker förklara för någon (läs:mamma). Trots det kommer här ett försök till att förklara en dröm jag hade i natt.

Jag och en massa släkt jag har på min farmors sida var bjudna på något konstig julbord med underhållning. När vi kommer dit är hela lokalen (som är enorm!) nästan helt full och vi får gå in via scenen. Där sitter hela The Challis och repar inför sitt framträdande. Får då veta att den andra tjejen som ska uppträda (det var konstigt nog klass 8A's Malin...) är lite hes så hon kan inte riktigt sjunga. Arrangörerna har trots så många människor fixat plats till oss längst fram. Vi får sitta lite ihopträngt, men ändå. Min vän Karin har plats bredvid mig, en glad överraskning!

Bandet börjar spela, men inte deras vanliga musik. Heller inte julmusik, det är dansbands musik. Och eftersom vi sitter så nära scenen pratar Mirai (som spelar i The Challis) med oss under hela spelningen. Bl a att någon tidning ringt upp democh vill göra en intervju och att Karin ska vara med på någon sorts grej i den tidningen. Hon blir såklart väldigt chockad. (Jag med!) Deras spelning tar slut väldigt snabbt, efter tre låtar tog de sitt pick och pack och lämnade scenen. In kommer då Malin med tre äldre steppdansare och börjar dansa typ Flamenco eftersom hon inte kan sjunga.

Hur det fortsatte kommer jag inte ihåg. Galet var det iaf.. Haha, jag drömmer ju alltid så där konstigt. Typiskt mig.

Dan före dan före dopparedan!

Igår fick jag ett s.k ryck. Jag gjorde julgodis. Ischoklad gjord av 57% choklad och med smak av vanilj/mint. De blev faktiskt jätte goda! Och jag gjorde "Mandlar från Barcelona" de blev så där, tror att det är mer vuxen godis.

Vi hade filmkväll igår. Såg en riktig jul-traddition film. Sällskapsresan. Det är också ett måste under julen. Eller vad säger ni? Jag gjorde hursomhellst goda smoothies till familjen. Och vi åt popcorn. Det var verkligen huur mysigt som hellst. Precis så ska julen vara!

Jag har inga planer för dagen. Ska bara ta det lugnt och ladda inför julhelgen. Sista dagen av lugn!

Hur en så enkel sak höjer så mycket.

Här kommer ett andra inlägg i min nya kategori, idag tipsar jag om en liten och enkel sak som höjer en hel outfit.

Använd smycken! Det kan vara ett halsband eller ett par örhängen. Du ser mycket mer uppklädd ut även om man bara har jeans och en vanlig tröja.

Armband är väldigt enkelt. Man kan ha ett eller mixa en massa (som jag har gjort på bilden här bredvid). Jag gillar att ha båda varianterna. Fast ett enkelt men stilfullt armband är alltid snyggt, oavsett klädval.

Min nya favorit accessoar är klockan. En stor och nästan i modell herrklocka är otroligt snyggt. Använd mer klockor!

Har fått önskemål om mer bilder och jag vet, min blogg blir tusen gånger roligare. Men jag har stundtals idétorka när det gäller bilder, det känns trist när jag endast har ungefär samma sorters bilder att erbjuda. Har ni några förslag på olika idéer eller bara vad som helst är jag tacksam för en liten kommentar.

Och även om det är något annat ni vill se mer av. Kan tänka mig att några av er vill se lite mer mode här. Men jag vet ju inte. Tell me!

I need your help, please.

Jag behöver eran hjälp!

Här hemma syns inte min header (dvs. bilden längst upp), är den borta för er också?

Och hur löser jag detta?

Gårdagens korta stund av julavslutning.

Vad jag vet har jag inte berättat så mycket om gårdagens julavslutning med klassen. Vill ni att jag ska göra det?
Det gör jag, vare sig ni vill eller ej.

Vi målade målar bilder. Det var mysigt och stämningsfullt - i 30 minuter. Sedan blev det lite långtråkigt och eftersom vi inte hade planerat något så började vi fika. Och leka någon variant av "Så ska det låta" Tjejerna vann så klart. Är faktiskt lite imponerad av killarna att det höll humöret uppe trots att vi tjejer alltid vinner i tävlingar mot killarna.

Så här fin blev en målarbild. Karin påbörjade den och jag avslutade eftersom min blev så ful. Skorna förstörde min bild...

Och så klart tycker jag att en julig bild passar bra i min jul eddition av felicialovgrens.blogg.se. Tyvärr måste jag börja fila på en ny header eftersom julen nästan börjar ta slut. Min tid börjar ta slut. Alldeles strax när julen drar igång på riktigt kommer dagarna gå så otroligt snabbt att jag inte ens hinner blinka. Förutsägbart eller hur?

Ny kategori.

Så här sista lördagen innan julafton kommer jag med en ny kategori som jag borde skapat för länge sedan. "Felicia tipsar" det kommer förhoppningsvis komma nya uppdateringar i den kategorin ofta och med massa bra tips. Först ut är mitt eget smoothie-recept. Såå gott!


Det här är egentligen inget recept, jag gjorde det bara lite så där. Och det är mitt absolut värdefullaste tips när det gäller smoothies. Ta bara saker som du tycker om och känn vad som är lagom. Lagom är bäst. Trots det kommer här ett ungefärligt recept på vääääääääärldens godaste.

Du behöver:
Frusen mango
Frusna hallon
Apelsin juice
Isbitar
Någon form av mixer, blender eller mixerstav.

Gör så här!
Blanda lagom mängd juice, mango och hallon.
Tillsätt sedan några isbitar och mixa.

Häll upp i ett fint glas och voilá. Det är färdigt.

Om du lyckas få till lagom mängd av alla ingredienser kommer din smoothie bli delicious. Min smakade exakt som sånna smoothies man köper på ex. Wayne's Coffe eller liknande.
Smakupplevelsen höjs så klart om man dricker i ett sugrör och när drycken är väl kyld. Därav isbitarna. Om man inte vill dricka allt på en gång kan man ställa i kylskåp men då måste man röra om när man sedan ska dricka det. Det är godast.

Lycka till!

Glad, glad, glad, glad...


Så här här utomordentligt glad är jag just nu. Glad för att det snartsnart är julafton. Glad för att det är lov. Glad för att jag fått mvg i Engelska. Glad för att många lärare peppar mig och tycker att jag är begåvad. Glad för att jag gav min vän Karin en så bra julklapp. Glad för att jag inte är förkyld. Glad för att jag ser helt mongo ut på bilden men inte bryr mig ett dugg. Glad för att jag hittat en till burk pepparkakor. Glad för att jag är jag.


"Galen i Jul" - bokstavligen.

Det blir ingen film som jag tänkt mig, jag sitter istället insvept i mitt duntäcke och lyssnar på inget annat än julmusik. Så härligt! Och så klart har jag tagit av mig mina kläder jag hade idag, det  blev röda strumpbyxor som en liten jul-touch när vi hade julavslutning och allting. :)

Jag har istället stickade strumpbyxor och en tunika. Lite mer bekvämt alltså.

Hoppas inte all min julklänsla är slut till onsdag, det som fattas är pepparkakor. Men tyvärr har min lillebror ätit upp alla! Fy, Linus!

Ett beteende som är återkommande hos mig de senaste jularna är att jag blir tokstressad över alla saker jag bara måste se på tv. Sånna här egentligen väldigt dåliga julfilmer som jag måste se, bara för att det är jul. Samma sak varje år, och de är ju precis samtidigt allihopa också. Typiskt. Jag börjar redan ladda upp med diverse Tv-guider och checka vilka tider som gäller i år. Vilken himla tur att vi har en inspelningsbar boxer, då kan jag se några av alla dessa saker lite i efterhand. Viktigast är att jag får se dem. Framförallt Grinchen, det är ett måste. Trots att jag har sett den massor av gånger och tillochmed har köpt den på dvd måste jag se den på Kanal5. Visst är jag helt galen? Samtidigt tycker jag ju att man ska umgås med sin släkt och familj under hela julhelgen. Alla är inte lika jul-films frälsta som jag.

Sorry la familia jag måste se julfilmer och diverse repriser som är samma varje år. Dokumentären "Galen i Jul" inräknad. Och så klart Kalle på julafton, men det är så självklart att jag inte ens hade tänkt nämna det.

Julen är hääär, och betygen!

Äntligen!

Sedan mitt jullov startade 10.12 har jag hunnit med att åka till Härnösand med min morfar för att köpa julklappar till mig själv, rusat fram och tillbaka mellan Hemköp och Salong Each för att köpa lunch till mamma, hälsat på min lärare Malin B på Hemköp, handlat godis och julklapp till min kusin Evelina. Och ätit advents-semla med morfar, den smakade mest mandelmassa. Och jag gillar inte ens det!

Idag kommer jag troligtvis inte blogga mera, ska lägga mig i soffan och bara njuta och se någon film. Njuta av jullov. Detta är nog det mest efterlängtade jullovet någonsin.

Och just det. Har ju fått mina betyg också. VG i de flesta ämnena, men som jag tidigara skrivit vet jag att de är alla starka och jag ligger på gränsen till MVG. Men lärarna vill inte riktigt ge det ännu, men till våren...Då blir det andra bullar. Andra betyg. Är dock lite besviken över att bara få G i Hemkunskap, trodde faktiskt att det skulle blivit ett VG. Det borde blivit ett VG. Och jag är överraskad över ett VG i syslöjd, eftersom jag stickade vantar som jag hade kvar sedan åk 7 nästan hela terminen trodde jag inte att det skulle bli mer än G. Jag har ju inte direkt visat vad jag kan, hon vet ju att jag kan sticka men jag trodde att hon ville se lite mer av mig. Eller kanske hon "bara" gav mig ett VG pga mina vantar, det blir kanske MVG sen när hon fått se vad jag egentligen kan. Aja, jag är ganska nöjd. Särskilt över MVG i Engelska!

Underskatta aldrig någon, eller en hel klass.

Jag har något sorgligt att berätta. Min klass vann inte dagens innebandy turnering. Även om inte jag spelade kändes det som om vi hade underskattat 8a en aning. De var mycket bättre än jag hade förväntat mig, faktiskt. Vi vet ju redan att 8b är fenomenala, vi är lätt sagt bäst. B-Ä-S-T. Men 8a gjorde ett mål och det avgjorde matchen, det blev 1-0 och Malin var nog den som blev gladast. Egentligen hade jag tänkt ha plakat med någon form av budskap, men jag hittade inget tillfälle att göra ett. Alltså fick 8b nöja sig med mina skrik och hand-klappningar. Det var skoj.

Resten är historia, dvs. urtrist. Förutom 9A - Lärarna. Den matchen var nog roligast. Jag + Karin och Sofh hejjade antagligen mest av alla. Mest på Malin B, och Lasse så klart. Men redan efter några minuter märkte vi att Patrik var jätte duktig, och Kenneth. Ja, tillochmed Vaktis som stod i mål. Vi hejjade på alla! Synd bara att inte min NO lärare Stefan var med och spelade. Men han hejjade han med. Jag har ju bra lärare, oftast iaf.

Nu återstår endast två timmar i skolan. Ingen mer skola det här året. Jag har inte riktigt fattat det.

Imorgonbitti har vi en liten fikastund med klassen. Nästan alla hjälpte till och bakade idag, jag gjorde Kola-kakor. Vi ska även leka någon sorts lek och måla målarbilder. På våran begäran, tror faktiskt att det kommer kännas ganska mysigt att sitta där uppe i HK1 (eller är det HK2?) med klassen samlad och endast stearinljus tända. Jag hoppas att det blir stämningsfullt iaf. Åtminstone liiite.

Nu ska jag passa på att slå inte några julklappar till mami, det enda tillfället är ju när hon jobbar. Nu alltså!

One week left

Okej, kanske att jag blivit lite för insnöad (det töar här uppe nu..) på betygen. Men nu blir det inget mer sådant förrän fredag. Då får vi det svart på vitt.

Skolandagen har som vanligt gått bra. Min sista sovmorgon dock. Det känns lite sorgligt. Idrotten var faktiskt himla kul idag, eftersom de är sista lektionen hade vi Paint ball. Men inte riktig utan våran egna version. Orkar inte förklara, men det var skoj. Mitt lag vann, så klart! Efter första omgången klagade motståndar laget på att vi hade bättre bollar, så vi bytte. Efter andra omgången ville de ha revansch efter att ha förlorat stort mot oss två gånger. Ingen i mitt lag orkade egentligen inte fortsätta men Lasse peppade oss att ge dem vad det tål och bevisa en gång för alla att vi helt enkelt är lite bättre. (Det sa han inte riktigt men han menade det). Givetvis vann vi den där sista omgången också. Vi är oslagbara!

Jag kan med glädje skriva att alla julkorten är färdiga. Förhoppningsvis ligger de redan i en postlåda och kan skickas iväg redan imorgon. Och komma till folks brevlådor på fredag. Det vore bra. Nu har jag bara en sak kvar att göra. En liten hemlighet, men jag ska börja nu.

MVG:erna får vänta..

Jag ber om ursäkt i förväg, det blir lite mycket betyg snack just nu. Men det cirkulerar mycket i min hjärna just nu, dessutom känner man spänningen på lektionerna. Vi får som jag tidigare sagt betyg för första gången på fredag.

Hade betyg-snack med min SO/Svenska-lärare Malin idag. Hon berömde mig och sa att jag är otroligt begåvad i Svenska. Vem blir inte glad över att höra sådant? Trots det ger hon inga betyg i Svenska den här terminen. Om jag förstod det rätt, dvs. Men hon sa att jag ligger på ett mycket starkt VG men om jag fortsätter i samma spår får jag MVG nästa termin. Ungefär samma visa som i de flesta ämnen. I SO får vi däremot betyg. Men endast i Historia och Geografi. Jag fick VG även i de ämnena, men som alla lärare säger. Det  blir troligtvis MVG nästa termin, om jag fortsätter i samma spår. Och det är klart att jag gör det.

Min matte/idrotts-lärare Lasse sa några få ord på lektionen idag, som även de gjorde mig glad.
-jag vill veta vad jag får för betyg den här terminen.
-Det vet du ju redan, Felicia.
-Vad är det som krävs för...
-Fortsätt i samma spår som nu.
Lasse ger ingen i 8b MVG i matte den här terminen, så kanske att ni kan lista ut själva vilket betyg jag får HT-08..och slutligen VT-09 också. Jag längtar.

Nu när jag faktiskt är igång med det här betygsnacket kan jag dela med mig av ett litet samtal jag och min mattelärare hade igår.
-Finns det möjlighet att få MVG i matte den här terminen?
-Ja, men jag ger inget.
-Jag tycker faktiskt att jag förtjänar ett MVG nästa termin!
Då säger Lasse lite tyst - Vet du, det tycker jag med.

Det verkar ju som att mitt betygs papper kommer bestå av mestadels VG:n denna termin, men nästa termin. Då ska ni få se på andra bullar! :) :)

Pricken över i:et


Med risk för att låta smått knäpp måste jag bara tillägna ett inlägg i min blogg till mina fantastiska solbrills. Ni ser dem på bilden! (Mitt ena ögonbryn ser dock bredare ut än de andra, men det är bara en skugga eller nåt. För de är inte det..)

De är mycket mer klarröda än ni kan se genom skärmen och åtminstone jag tycker att de är coola.

Jag köpte dem i Augusti på Karlssons i Vetlanda (småland) när jag var där med hela konkarongen (dvs. en massa släktingar bl.a min farmor.). Min faster + familj som annars bor i Australien skulle döpa min kusin Elliot och det blev dop på verandan. Mysigt!

Tillbaka till brillorna då, de kostade ynka 89 kr. Världens fynd för sånna glajjor. Jag älskar dem. Bågarna är helt i plast och stora. Perfekta helt enkelt. Lätt att matcha och de är pricken över i:et.

Måste tillägga att minen jag har på bilden inte är helt seriös, ser en smula sned ut. Men sådant får man bjuda på. Varsågod.

BlondinFellan


Som ni ser på bilden är det jag. Qué Sorpresa! Nej, jag skämtar bara. Men eftersom jag hellst inte lägger ut bilder på andra i min omgivning blir det lättast bilder på mig.

Hursomhelst är tanken att ni ska få se min nya hårfärg. Ni tänker säkert att det inte är någon skillnad. Men det är faktiskt skillnad, ganska stor också. Förut var jag mycket ljusare blond, det kan väll några vänliga läsare intyga? Den här färgen är lite dovare. Eller beigare som mamma skulle säga.

Inom en snar framtid adderas även slingor. För att få det lite mer livfullt, känner mig så otroligt tråkig när hela håret är i samma färg. Och misstolka inte nu, jag vill så klart inte ha den typen av slingat hår som ser randigt ut. Det är inte min stil, det ska vara skiftningar så att..ja håret ser livfullt ut.

Märker dessutom att håret ser en aning slitet ut, det är inte slitet. Det blev nyss uppfräschat, men jag antar att det beror på att det precis innan bilden fotades var uppsatt i en knut.

Vissa tycker att jag passar bättre som brunett, så där verkligen mörkmörkt som jag hade för något år sedan. Och jag trivdes i det med, men jag kommer nog alltid att föredra den lite mer blonda Felicia. Jag är ju blond!

Håll i hatten!

Håll i er, längre ner i inlägget kommer en liten chock!

Skolan har gått ovanligt bra, och snabbt. Anledningen kan ni nog lista ut om ni fortsätter läsa...

Kan ni tänka er att endast tre dagar är kvar i skolan. Imorgon är "vanlig" skoldag, fast min klass har sovmorgon och sedan ska vi se en barnfilm på No-lektionen. Och leka lekar på idrotten så det blir väll inte en så vanlig dag.

På torsdag är det vanliga lektioner fram till 12.30, efter det har vi innebandy turnering för de personer som vill. 8b är lite av en sport-klass och så klart har vi ett lag. Vi kommer dessutom vinna! Åren innan har de som inte valt att delta fått gå världens promenad i iskall norrländsk vinter kyla. Inte speciellt skoj med andra ord. I år har de varit snälla och låtit oss andra vara publik istället, det tycker jag är mycket bra. Varför straffa de som inte älskar sport? Så klart kommer jag satsa stenhårt på det här med att hejja på rätt klass (8b, så klart..). Funderar på stora skyltar eller något annat kul. Det här med klass-känsla och laganda är jag proffs på. 

Fredag ska vi inte ens tala om, klockan 10.00 prick får vi våra efterlängtade betyg och sedan ska vi önska varanda God Jul och ha ett  härligt jullov. Det ska jag ha. :)

Men för att återgå till början av detta inlägg. Kommer ni ihåg för ett tag sedan att vi fick klyftpotatis och att jag var i chock. Jag var i chock idag igen. På menyn stod klyftpotatis och lax. Dessutom mjukt bröd. Galet! Klyftisarna var goda, laxen var faktiskt god och brödet smakade som vanligt. Har aldrig någonsin haft en så bra tisdag i skolan, i åttan. Det här med bra lunch för att orka stämmer verkligen! Tisdagar brukar vara jobbiga och dryga men idag hade jag energi hela vägen hem från skolan också. Härligt, gott folk. Härligt. För att spinna vidare på det här mat temat kan jag meddela att det blir våfflor till middag idag, inte vidare matnyttigt men vad spelar det för roll en dags om denna. Let's eat!

UPDATE

Update på hårfronten:
Nu är mitt hår "Summer Tan", eller inte. Men lite mer blond är jag. Skulle säga att det är lite sand-blond. Om det nu finns någon sådan färg. However, ett steg i rätt riktning. Det är lite mer jag.

Hårigt?

Alla som såg mig idag, ni märkte nog att mitt hår ändrat färg. Just nu är det blond/brun/beige-aktig färg. Inte speciellt snyggt, inte speciellt jag! Det är inte alltid en fördel att ha en frisör-mamma. Mitt hår är väldigt känsligt och man måste vara oerhört försiktig när man gör något med det. Så vi vågar inte gå för hårt mot det.

Tanken var egentligen att färga min utväxt, men det blev en gul/orange färg istället. Inte kul! Så det blev den här färgen tillsvidare. När mamma kommer hem och ett tag ska hon fixa lite med det, jag vill inte ha den här färgen som jag har just nu! Ge mig mitt blonda hår tillbaka, tack!


Dan före dan före...

Sista veckan innan jullovet, det kan väll ingen undgått? Skönt! Jag skulle gissa att de flesta är skol-lessa nu. De sista dagarna innan lovet är alla så pratiga och trötta ändå.

Jag har varit i Umeå hos min moster. Det har varit trevligt. Inga julklappar inhandlades dock inte. Men jag har de flesta fixade. Klappat och klart. Bara alla hinner komma! Jag är världens webb-shoppare och handlar det mesta där. Det är så praktiskt, och man kan kolla i lugn och ro. Dessutom ingen trängsel, och så här på vintern när man har stora och varma jackor blir det väldigt lätt varmt och trångt inne i affärerna. Så, jag håller mig till internet. Great!

Min ansiktsbehandling var jätte bra, por-tömningen gjorde jätte ont. Men sånt får man räkna med... vill man vara fin får man som bekant lida pin. Det är väll så man säger, right? Efter behandlingen på Face utrustades jag med två fulla påsar med diverse hudprodukter. Härligt!

Jag har inga fler läxor 2008, men jag har ingen tid för att blogga. Som jag skrivit tidigare är jag ansvarig för familjen julkort i år och de ska vara postade senast imorgon. Vilken tur att jag (bara) ska skriva adresser på miljontals kuvert. Det tråkigaste! Tyvärr kommer nog inte korten som ska till bl a Australien och USA hinna fram i tid, men vi får hoppas!

Oro inför betygen? Nono.

Denna termin är det den första terminen som jag får betyg. Riktigt betyg i skalan IG-MVG. Jag kan inte direkt säga att jag är nervös - för det är jag inte. Men lite..ja..pirrig är jag nog. Lite spänd och enormt nyfiken på vad jag kommer att få.

Och även om jag har kapaciteten att få MVG i ganska många ämnen kommer jag inte få många den här terminen. Ytterlännässkolans lärare ger ytterst sällan MVG första terminen i åttan. Det gör de bara inte. Vi har inte hunnit med att nå fram till målen som krävs för MVG. Så i år räknar jag med mest VG, men som jag redan vet får jag MVG i engelska. Och det mina vänner, är något som jag är superglad över. Och stolt över mig själv!

Min spanska lärare gjorde klart för oss att vi INTE alls får några MVG denna termin (jag ska vara ärlig - jag hade faktiskt trott att jag skulle få det). Vi är helt enkelt för dåliga. Innan hon tog över oss som klass hade vi knappt en sjätteklassares kunskap i spanska. Det hade vi antaligen inte, vi har ju inte direkt haft tur med bra lärare i ämnet spanska. Det är synd! Och nu när vi haft Claudia ett tag har vi tagit igen sjukt bra, men vi ligger strax under vad en normal åtta ska kunna. Det var ju himla bra att hon berättade det, annars hade jag blivit enormt besviken över ett VG på betygspappret!

Nu har jag en fråga, till alla (stackars?) åttondeklassare som får sina första betyg inom en snar framtid. Hur känns det?

Äntligen fredag!

Äntligen fredag, äntligen helg!
Jag brukar ju försöka att blogga varje dag, men igår fanns ingen tid till det. Kom hem strax efter 16 och sedan skulle vi åka och kolla på Linus som hade lucia-tåg. På hans skola har de det i ishallen, en massa kids på skridskor och det är kyligt. Men ändå rätt mysigt!

Imorgonbitti åker vi upp till Umeå, tidigt som bara den, har tid för ansiktsbehandling klockan 9.30 så det gäller att vakna tidigt! Resten av dagen ska vi handla de sista julklapparna (ingen jul-stress här inte, har varit ute i god tid i år!) och ev. gå på bio efter det. Mysigt!

I skolan var det lucia tåg, min vän Sofh sjöng som vanligt bäst. Trots hennes förkylning... Hon kommer att bli en stor artist en dag, en stjärna - eller vad säger jag. Hon är en stjärna! :)

kommer ni ihåg att jag berättade om städningen på hemkunskapen, det var igår. Och ja..det blev storstädning utan dess like. Vi blev indelade två i varje grupp och skulle städa. Jag drog på mig mina rosa diskhandskar och diskade i nästan två timmar (okej okej, det var bara 1,5 timmar...). Det var så jobbigt!! Men nu är det gjort och jag behöver inte göra en sån storstädning där igen.

Idol-final är det ikväll också. Kevin kommer så klart att vinna, även om jag tycker att han är för mycket. Tycker nästan synd om Alice, hon måste ju känna att Kevin har allt stöd.. eller?

På med diskhandskarna bara!

Hej-hallå!
Kom alldeles nyss hem. Har bara hunnit duscha snabbt (idrott är sista lektionen och min morfar var snäll och skjutsade hem mig så jag kan duscha och fixa mig hemma istället - mycket smidigare än skolans äckliga duschar!) och druckit ett stort glas kolsyrat vatten. Det var verkligen välbehövligt. Kolsyrat vatten är hundra gånger bättre än vanligt. :)

Imorgon har jag Franska Revolutionen-prov och engelska läxförhör. Det känns ganska lugnt. Sen är det helg, nästan. Förutom att jag går till 10.40 på fredag har vi luciafirande. Alltså ska vi äta lussebullar och sedan kolla på luciatåget. Efter det leka lite i simbassängen och sen..ja då är det helg! Och bara en vecka kvar till jullovet.

Fick idag reda på att vi ska städa hela hemkunskapen imorgon. Kul? Verkligen inte. Särskilt eftersom jag (+karin, ja några till också så klart) innan sommarlovet verkligen tokstädade hemkunskapen. Alla elever hjälper sin mentor att städa någonstans och eftersom jag alltid haft hemkunskapslärare som mentorer har det ju varit där jag städat. Efter den dagen hade hemkunskapen aldrig någonsin varit så ren. Smutsen rann och jag var verkligen äcklad. Och imorgon ska vi göra om det. Städa, städa städa. Men jag får väll ha mina (enbart till hemkunskapen nyinköpta) rosa plasthandskar. Och ja, ni får gärna tycka att jag är himla konstig som har köpt och har med mig diskhandskar. Men sån är jag, mina är åtminstone rosa!

T-t-t-tuesday!

Kommer ni ihåg mini listan jag gjorde igår, på de få läxor och prov vi har denna vecka. Nu kan en sak strykas. Handbollsreglerna blåste min lärare av. Tack! Vi ska ha de senare istället.

Har som vanligt haft en dryyg tisdag..dålig lunch var det också. Ännu värre!

Har som tur är pluggat ganska mycket inför provet, och glosorna tror jag att jag kan ganska bra. Vilken tur eftersom tisdagar betyder tv-kväll no.1!

Okej eller inte?

Jag känner mig lite kluven inför ett visst dilemma. Att låta andra kopiera mina anteckningar eller svar efter en lektion..

En person i min klass frågade om det var ok att kopiera mina svar på repitionsfrågorna. Jag sa ja på en gång. Men egentligen tycker jag inte det är rätt. Har man varit på lektionerna får man ta sitt eget ansvar. Eller prata med läraren. Men jag var helt enkelt för snäll idag. Och det är skillnad om man varit sjuk/ledig under lektionen i fråga. Då tycker jag det är okej. För jag skulle ju vilja kopiera någon annas anteckningar om jag inte kunnat vara med på en lektion.

Men om man känner att sina egna inte är tillräckliga, eller inte har hängt med på lektionen och det börjar bli mindre och mindre tid inför ett prov. Ska man då få kopiera rakt av. I en kopieringsmaskin. Om personen i fråga hade frågat om det var ok att kolla på mina anteckningar för att se om de var någorlunda matchande mot mina så hade det känts bättre.

Fast samtidigt ska man väll inte straffa någon om de vill försöka få bra betyg. Eller jag vet inte. alla borde ta sitt eget ansvar. Och särskilt eftersom att våran lärare visat alla svaren på OverHead. Då hade ju alla som missat något chans att skriva av exakt. Men kanske inte riktigt orkade då.

Så nu vill jag veta era åsikter om detta! Kopiera eller inte, vad är okej. Vad är inte okej?

Blandat blogg + ett konstverk


Så där, har pluggat SO i 25 minuter nu. Det får räcka. Idag åtminstone. Ska läsa lite i handbollsreglerna också, så komplicerat kan det väll inte vara. Hoppas inte att det är det.

Jag ska köpa några julklappar, online. Smidigt och bra, perfect! Och ja, enklast att köpa saker till ex. mamsi så.

Har dessutom kommit på varför min blogg är så trist. Det är ju för att jag skriver till en så bred målgrupp. Alltifrån äldre till yngre. Och jag försöker skriva om sådant som kan roa er alla. Men det är himla svårt. Därför blir det mest vardagliga saker som skola och så.

Men för att göra det lite roligare får ni se en bild, den är från i vintras när jag + Karin och Sofh istället för att ha mattelektion målade detta konstverk. Dock var det i format A3 och detta är ju lite mindre. Tanken var att vi skulle rita i olika skalor. Ja, ni ser ju hur fint vi gjorde det. :)

Måndag,

Som jag har skrivit tidigare ägnade jag mig inte alls åt något skolarbete i helgen, inget plugg - ingenting. Det var jätte skönt! Och jag hade förväntat mig att denna vecka skulle bli full av massa skolsaker, men så är det inte alls! "Bara" 3 saker.
  • Handbollsregler - läxförhör onsdag
  • Franska Revolutionen - prov torsdag
  • Engelska glosor - läxförhör torsag
Med andra ord en ganska lugn vecka...nåja, jag hade förväntat mig No läxförhör också. Men min bästaste NO lärare sa att vi inte skulle ha någonting på det här kapitlet. Vi jobbar med akustik. Tack Stefan!

Skolan gick förövrigt mycket bra idag, fast jag kände mig lite konstig där på slutet. Lite yr på nåt sätt... Nu är jag ok iaf.

Kom på den briljanta idén att jag +Karin och Sofh ska sätta ihop alla fotografier vi knäpper i ett album när vi slutat nian och ge till våra mentorer. Det borde de blir jätte glada för. Tror jag iaf, inte Karin. Men jaja. Det kan vara en kul grej! Jag skulle nog blivit glad för det om jag var mentor till oss. Vi är ju bäst, eller hur?

Frusen mango, I love it!

Hej på er, är inte på något vidare blogghumör idag. Tyvärr.

Såg ni Idol igår? Jag blir bara mer och mer irriterad på Kevin, gaalen. Det vore så himla förutsägbart om han skulle vinna, han har ju dessutom inte utvecklats någonting. Eller okej, han har kanske lärt sig några nya svenska ord. Vilken utveckling!

Ikväll kollar jag på Stjärnor på Is finalen eftersom jag inte har något annat att göra, och jag äter frusen mango! Det är nog det godaste som finns. Guess what? Min mami kom hem med hela 7 paket igår. Great!! De har varit slut på Hemköp i flera månader tror jag, så mamsi passade på att köpa upp alla de hade kvar. Så nu kan ni inte smaka om ni vill testa något ljuvligt. Sorry! Men härligt för mig, ett paket har redan rykt. Ojojoj... Men det är tusen gånger godare än godis! Och nyttigare.

Reklampausen är slut, got to go.

Friday!

Äntligen, äntligen äntligen fredag! Och bara två veckor kvar till jullovet. :)

Som ni alla vet slutar jag 10.40 på fredagar, endast två lektioner. Motivationen att vakna tidigt för att vara i skolan nästan inte alls är inte så stor, det känns väldigt seegt. Men nej, som jag skrivit tidigare..inga klagomål på att sluta så tidigt. Det är ju härligt!

Spanska och idrott, de två lektionerna i 8b:s fredags-schema. Vi dansade idag på idrotten. Foxtrott, någon amerikansk folkdans och typ en dans där man bara gick... haha. Jag skrattade mest hela tiden, men mina skratt betydde inte att jag hade det huur kul som helst. För om man tolkade det hela av mina skratt skulle man lätt kunna tro det. Jag skrattade mest åt hela situation, och mig själv. Och Karin. Hihi.

Nästa vecka är lite sista rycket inför lovet. För vi alla vet att sista veckans lektioner inte kommer ägnas åt så mycket skolarbete. Ingen orkar ju det ändå. Jag har inte stenkoll men känslan är att det är en massa skolgrejer nästa vecka. Redovisningar, läxförhör och prov! Men jag ska bara njuta av helgen och inte göra skolarbeten alls. Bara förberedelser inför engelska redovisning på måndag 8.35.

Ha en trevlig helg!

9 rader, en massa ord.

Torsdagar,torsdagar, torsdagar. De kan verkligen deprimera mig (och säkerligen resten av klassen också). Kommer ni ihåg förra veckan när jag (och Angelica) var super duktiga och ändrade lite i schemat? Önskar att alla torsdagar var så...

Idag har jag iaf haft engelska prov, det gick nog rätt bra. Minst VG iaf. Tror jag, är alltid lite rädd att jag ska haft helt fel och nått under mina förväntningar. Men än så länge har det ju inte hänt... Jag hade inte pluggat speciellt mycket på just ordföljdsdelen eftersom jag bara skulle bli förvirrad. Jag litar hellre på min magkänsla om vad som är rätt/fel.

Imorgon är det precis 2 veckor kvar till sista skoldagen 2008, höstterminen 08 som gått så himla snabbt. Höstterminen som vi 94:or för första gången får betyg och allting. Jag börjar bli lite nervös... ooooh!

Har inga läxor förutom redovisning i Engelska på måndag, ska skriva lite stödord och träna på dem. Redovisningar är inte en så stor grej för mig, jag känner mig lugn!

"Vilket nördigt inlägg"

Skratta åt mig nu, men inser ni hur kul det är att klicka på rätta och sedan få alla rätt och MVG! Haha, jag skrattar tillochmed åt mig själv. Jag sitter och klickar inne på min nyvunna vän webbmagistern. Har fått MVG i multiplikation och matspjälkning redan, detta är mitt nya nöje. Hihi. Det är faktiskt roligare än det låter. :)

Min bror sitter här bredvid och tycker "vilket nördigt inlägg" och ja det är det visserlign. Men jag kan ju inte undgå att tipsa er om en sån fantastiskt grej. Haha, det har väll aldrig varit så här roligt för att plugga. Lycka till allihopa!

Plugg-hjälp!

Mitt inne i pluggandet hittar jag denna sida som kanske kan vara till hjälp för er 8b:are (har 8a också prov på detta imorgon?) som sitter hemma och försöker plugga så bra ni kan. Det är nästan som ett litet spel, eller som ett prov. Perfect!

Och även fast vi inte ens gått igenom eller ska kunna många av verben som är med i testet kan det vara en bra träning att bara kika lite på dem. Annars är det bara att hoppa över!

Kolla även på webbmagistern.se i andra kategorier. Det kan ju vara bra hjälp för er andra pluggande läsare.

Jag önskar er alla 8b:are som verkligen pluggat hårt lycka till imorgon, ni andra som bara struntat i provet får skylla er själva. Man måste iaf försöka lite.
UPDATE! Klicka in på webbmagistern.se och välj sedan oregelbundna verb 1 istället för vers. 2. Ettan är mer inriktad på vad vi ska kunna till imorgon. Den är dessutom mycketmycket enklare!

Jag är fortfarande i chock!

Det blir inte mycket bloggning idag, tyvärr. Resten av eftermiddagen ska ägnas åt Engelska. Har prov imorgon och jag SKA få MVG. För även om jag vet att jag får mvg den här terminen kan jag ju inte bara slappna av och tänka att allt är lugnt. Jag vill absolut inte sänka mitt betyg till nästa termin. Så, det blir likamycket pluggning som vanligt! Fast denna gång handlar det mest om att komma ihåg saker. Men om man gör de oregelbundna verben till en ramsa går det nog finemang. "Do did done!" Jag ska faktiskt erkänna att jag kommer ihåg nästan exakt ordföljden från i sexan när vi också hade prov på detta.
"Do did done, speak spoke spoken" osv. Haha.

Lunchen i skolan är inte den bästa, tvärtom. Okej, detta kanske har och göra med att jag har höga krav och är van med bra mat. Men ändå. Men idag var jag helt i chock. Vi fick biff och klyftpotatis. Just det K-L-Y-F-T-P-O-T-A-T-I-S-! Som dessutom var helt okej. Det har aldrig någonsin hänt förut. Jag har aldrig ätit klyftpotatis i skolan. Haha, för mig är detta stort. Och jätte bra, någon måste blivit inspirerade av "Matakuten" på tv och fixat detta. Hoppas verkligen att utvecklingen går så här bra frammåt!

På idrotten idag hade vi innebandy, egentligen skulle vi haft gladiatorerna igen men eftersom vi var så lite elever med (3 tjejer + 5 killar) gick inte det. Innebandy är ingen direkt favorit hos mig, till en början var det ganska trist faktiskt..men sen efter ett tag sa min lärare att jag skulle byta lag och efter det blev det mycket roligare!! Jag gjorde tillochmed ett mål. Och det var riktigt snyggt dessutom, bra jobbat av mig.

Nä, engelska var det va?

God Jul, helt enkelt.

Så där, nu är "God Jul-eddition" igång. Designen var första steget sen väntar lite överaskningar och andra roliga saker. För säkerhetskull missa inte min blogg!

Och ja, visst kan det vara lite små töntigt att ha en julig blogg fram till just jul, men hoho som tomten själv skulle sagt det, sån är jag. Hoppas det uppskattas!

December-eddition

Den utlovade jul-editionen av min blogg är på gång. Jag ska fixa lite extra på den, ursäkta att den är lite sen. Tanken var att den skulle kommit igår. Men tyvärr!

Håll utkik!

Jordnötssmör får mig att kräkas

Okej, rubriken kanske ni borde ta med en nypa salt. Jag kräks väll inte av jordnötssmör, men doften ger mig faktiskt känslan av illamående. Särskilt efter en dag som denna!

Från klockan 11.30 har jag bakat julgodis med min vän Karin, vi hade det himla skoj. Snickers och chokladkola gjorde vi. Det förstnämda innehöll avskyvärt mycket jordnötssmör. En hel burk!! Ojoj, men de smakade inte alls som vanliga snickers. Haha. Vi gjorde enligt receptet iaf. Och min lärare Malin berömde oss för våra "UFO-kolas" Haha, och de åtta kulproven var riktigt roliga de med.

Ikväll är det som vanligt toppen tv-kväll. :) Men jag ska även plugga lite inför torsdagens engelska prov. Det är oregelbundna och regelbundna verb och även Ordföljd. Vi ska kunna Sprak (Subjekt + predikat + rak ordföljd) och en massa annat. Hoppas att det går bra för mig!

Julmånaden har börjat

Första december, första dagen på en ny vecka. December måste vara årets mysigaste månad, nu är verkligen julkänslan på topp! Fast iofs har jag haft julkänsla från oktober. Haha, sån är jag.

Min skoldag har varit ganska händelselös och snabb. Fast jag hade inställd syslöjd idag, men eftersom jag inte hade något att göra var jag med på träslöjden. Där de flesta hade lite att göra de med. haha, jag hjälpte iaf Andreas att göra en en liten mall för en stjärna. Haha, men den blev ganska bra tillslut. Så jag sparade den! Hihi.

Imorgon har vi någon sorts jul-tema dag. Jag och ca 90% av skolan hade julgodis som första handsval (man kunde även välja att vara i skogen och hugga granar, ljusstöpning, pepparkakor och julpyssel). Jag fick faktiskt mitt första handsval. Julgodis alltså. Det är väll min naturliga tur i alla sånna där grejer som har spelat in en roll.

Ganska lite läxor och prov denna vecka, det är skönt. Då kan jag koncentrera mig på de och få toppenbetyg. Nästa onsdag ska betygen vara satta. Det känns lite läskigt, men jag är inte orolig.

RSS 2.0