Årets första vårdag

Bloggisar! Försök att föreställa detta scenario: Strålande solsken. Klarblå himmel. Skola till 12.55 (!!). Två grader på rätt sida om nollan.

Idag är det årets första vårdag, jag känner det verkligen och det är så bra! :) Nu kan det ju bara bli bättre, eller hur? Dessutom har jag hört rykten om att det blir fem grader varmt på torsdag - hur bra?

Nu ska jag fokusera på min samhällsrapport (om inte mina facebookvänner stör min fokus, haha). Puss!


Seize the day

Ja, man vill fånga dagen - iallafall jag, för imorgon kan det vara försent men så sitter jag ändå här med en stor och viktigt samhällskunskapsrapport att skriva. Även om jag vill fånga dagen så hatar jag att vara ute i sista minuten och dessutom har jag ett mvg att fånga, åtminstone ett samhällskunskapsbetyg (my god vilket långt ord!) att leva upp till. 

Precis enligt planerna har jag jobbat på den här rapporten i stort sett hela dagen och hur tragiskt det än låter, rätt stor del av gårdagen med, just nu känner jag mig verkligen som en naturnörd. Haha, okej kanske inte, men läsare vet ni vad - jag tycker verkligen inte om att sitta timma efter timma på vardagskvällarna så vad gör man inte? Dock kommer det här arbetet med all säkerhet att kräva det också.

Men jag lever lite efter att man inte ska klaga så himla mycket så det ska jag sluta med nu, och förresten - vem sa att rapportskrivning inte ingår i fånga dagen-budskapet? Jaja, carpe diem gott folk. Carpe Diem.

Fredagsmorgon

Bloggläsare! Min första lektion är inställd så jag hänger på mammas jobb och provar nya hårprodukter. Jag tror att jag redan fått några favoriter, de är rosa! Idag slutar jag 12.50 men tyvärr ser hela helgen ut att bestå av rapportskrivning - kanske inte det roligaste men det är väll baksidan av the sweet life of NV10 antar jag!

Vi hörs senare gullungar, ha världensbästa fredag! :)

220204-220211


Tjugoandra februari tvåtusenfyra. Baby, jag kan inte förstå att det redan gått sju år. Idag fyller min knäppis, honeypie och gullunge sju år. Jag kan inte förstå att det gått ett år till och jag har ännu svårare att förstå hur stor hon blivit. Evelina, lilla underbara kusin, jag älskar dig så obeskrivligt mycket.


Grattis bebis (ja, jag kallar henne fortfarande för bebis), du är bäst! <3


Allmänt måndagsprat



Medan jag novellanalyserar Dagermans "Att döda ett barn" kan ni spana in min felfria närvaro/frånvaro den här terminen. Hur bra? Fast vi har inte hunnit gå så länge ännu, men det behöver vi väll inte tänka på atm? Förra terminen är förresten inte riktigt lika vacker med sina sex procent frånvaro (allt giltigt dock!).

Skolan idag rullade på som vanligt utan problem, även om det var en trött Felicia som gick hem strax före 13.00. Just nu funderar jag på om analysering eller middagsöverrasking till familjen låter mest lockande och tyvärr kommer jag nog välja det senare alternativet för novellanalysen är galet dryg att göra. Haha, vad är det här? Jag måste hitta tillbaka till förra årets pluggmode, det borde ju inte vara några problem - eller? Det är ju för tusan svenska, och jag älskar svenska! :)

Nej vet ni vad gullungar, tillbaka till Svenska A!

God morgon favoritläsare, vecka åtta is on...

20110221494 (MMS)

God morgon favoritläsare, vecka åtta is on. Hoppas ni har världens bästa måndag. Puss!


Vem?

Dagens stora fråga är vem som har smittat mig?! Åhhååå jag har drabbats av det jag misstänker kan vara klassens andra förkylningsvåg. Helt värdelöst! Tengo frio (eller är det frío..?) osv. osv. och dessutom har jag ont i exakt hela kroppen (eller inte exakt, men ni fattar!). Jag tror dessutom att jag hade feberfrossa inatt och nu sitter jag här och får inte ihop våren. Varför (VARFÖRVARFÖRVARFÖR) är påsklovet så sjukt sent i år? Vecka sjutton är ju samtidigt som sista april och vecka sjutton är tio veckor för långt bort. Dessutom är det 10 veckor för långt till mina favoriter i Lomma.


Eftersom vintern har börjat om så kör vi på en sommarbild istället. Fotat på M/S Ulvön på väg hem från Ulvön i somras med just de där Lommafavoriterna :)


Vi har gjort det igen! ♥









Igår var det (förutom AIK's 120 årsdag!!) Lovisas 17de födelsedag och i sann NV10-anda firade vi henne med ett supermysigt överraskningskalas. Jag hade ett (eller ganska många) fing-er/-rar med i planeringen och jag måste verkligen säga att det blev väldigt lyckad. Lollo hade iiingen aning och nästan alla kunde komma, hur bra? Vi firade i en av de tomma lägenheterna i Sporthotellet (där klassens tennisbarn bor) och när vi började allvarligt talat att fundera på att hyra den bara för att ha någonstans att vara, och ni vet, hänga lite.

Jag och Marielle funderade även på att göra en business av den här grejen med att planera kalas ,helt enkelt för att vi är så grymma på det. Vi skulle kunna ordna till alla andra klasser och tjäna massor på det för hallå..vem vill inte ha sånna här trevliga stunder med klassen?

NV10 har flyt helt enkelt! Idag chillade vi på dagens tre (!) lektioner och slutade 11.20, stort VAMOS på det!


Dagens mest gillade händelse

Det visade sig att det inte alls var -31 grader imorse, det var nämligen obeskrivliga -32 grader! Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta, för hur sorgligt låter det inte?

I skolan hade jag två lektioner plus lunch sedan blev vi informerade om att alla lektioner blivit inställda på grund av strömavbrott. Jag har ingen aning om det hade något att göra med temperaturen men ärligt talat bryr jag mig inte det minsta. Förresten, behöver jag ens tillägga att det blev ett högt jubel av alla Ådalsskolans elever när meddelandet kom? We like!

Imorgon har jag tyvärr vad vi i min klass kallar lång dag till 15.00, frågan är hur vi ska överleva? Om jag överlever köldens återkomst även imorgon så lovar jag er lite bildrikare inlägg, ok? Frågor på det?

Köldens återkomst

Det finns inga ord för sånna här uppvaknanden. Jag dör! Men glad alla hjärtans dag förresten! :)

Om en bild säger mer än tusen ord...





...vad säger då två?

Även om ingen av er gissade i min minimala gissningslek så tror jag att ni förstod vad det handlade om ändå, den här sporten är ju på ett sätt min livsstil också - även om jag mest fungerar som fotograf/pepp-patrull/style advisor och så klart storasyrra. Den här helgen spenderades i Ljusdal och det var för mig och resten av tenniskollektivet en helt ny plats. Själva tennisen blev godkänd med 50/50 i resultat och i övrigt kan jag från läktarplats bedömma Ljusdals version av Young Vision Cup också som godkänd. Inte den bästa men heller inte den sämsta.

Nu håller jag på att ladda om inför en ny vecka som (förhoppningsvis) bjuder på en hel del kul och som avslutas med min kusins födelsedagskalas. Jag kan fortfarande inte förstå att min lilla baby blivit så stor, jag vet inte om det är jag som börjar bli gammal men på något sätt känns det som om alla börjar komma ikapp mig. 

Jag hoppas ni har en supermysig söndagskväll för nu ska jag avsluta detta och snart påbörja min skönhetssömn.  Haha! Jag har blivit gammal!

Älskade studiedag

Idag har jag haft studiedag och visste ni att det heter så för att lärarna har studiedag? Jag hade ingen aning fram till typ i förrgår (?) och känner mig såå lurad i alla dessa år när jag verkligen trott att det var vi elever som skulle pluggeliplugga. Dagens studiedag kunde inte ha varit mer lägligt eftersom jag annars skulle behövt ta ledigt denna dag, och en ledig dag betyder att mitt frånvaro-konto i skolan byggs på. Usch, jag får så dåligt samvete så fort jag kollar min frånvaro! Visst, jag har 100% giltig frånvaro men ändå...

Jag befinner mig just nu på ett lagomt cosy hotellrum i en inte så särskilt stor stad i Hälsingland. Kan ni gissa var? Jag är nästan lite för mätt efter en middag på restaurangen Järnvägs mitt i centrum. Den rekomenderar jag verkligen och min "Järnvägstoast" med oxfilé på ciabatta och grönsaker samt pommes var helt klart över förväntan.

Om ni inte redan nu räknat ut varför jag har en Hälsinglandsweekend kan jag ge er några ledtrådar till hjälp. Vad säger ni om jag säger; plexipave (fast här är underlaget filt), serve-ess, backhand och matchboll? ;)


Snörugby i vad jag kallar snöstorm

Idag är det torsdag vilket innebär veckans längsta och mest lektionsfyllda dag för oss naturbarn (ja, jag kallar alla ettor för barn. Typ samhällsbarnen!), enligt mitt schema skulle jag ha slutat 15.25 men i verkligheten fick vi sluta någon gång vid tio över tre. Det kan man kalla lång dag! ;)

För ganska precis ett år sedan hade vi snörugby på idrotten (och med vi menar jag så klart dåvarande 9b) och ganska precis idag körde vi en repris med det, men nu innebär "vi" NV10 och 09. Det var mer eller mindre snöstorm (med betoning på mindre) och min klass ställde upp med fem pers. Starkt jobbat va? Nollniorna hade lika många på planen och det förvånar mig faktiskt för när vi gjorde samma sak fast på Ytterlännäs så var vi många fler. Anyway, det var kul (även om mitt lag förlorade varje omgång) men det var roligare förra året. Då hade vi ett mycket bättre spel och en helt annan taktik.

Imorgon är jag ledig och ska åka till en helt (för mig) okänd plats. Det är dock inte så spännande som det låter men jag lovar att uppdatera er då! :)

Onsdagsglädje

Skola till 13.35. Strålande solsken. Studiedag på fredag. Jag har mina valbara kurser, individuella val osv. i stort sett helt under kontroll. Jag har inga läxor, inga prov. Nada. Conclusion? Vi kör ett vamosvamos på det! :D

Och eftersom jag hade en massa tid över har jag spenderat alldeles för mycket tid på youtube, men det känns så bra för det gör absolut ingenting att jag inte gjort något vettigt av tiden. Hänger ni med? Ibland behöver man helt enkelt sånna dagar!

Jag har även kollat igenom mina gamla videobloggar och ja..vad finns det att säga om dem? Hahha, jag dog lite av skratt och förstår verkligen inte vad jag höll på med på den tiden (ja, jag vet. Det var typ 2 år sedan!). Kan det förresten vara så att jag är likadan nuförtiden? Faktiskt tog jag bort delar av materialet men jag behöll några, för de fina minnenas skull och för att man helt enkelt får bjuda på sig lite. (Men det känns trots det lite skrämmande att de borttagna snittade på 450 visningar styck).

Sveriges framsida? Skulle inte tro det!





Jag är ledsen men skulle detta vara Sveriges framsida? För att inte tala om den såkallade "Bästkusten"? Hahaha, vilket skämt! Visserligen kan jag räkna mina besök i Götet på min högra hand men varje gång har det varit lika dåligt väder och bara väldigt grått.

För att göra detta tydligare ska jag citera legenden, Martin Mutumba:
"– I Sverige gillar alla Göteborg – alla är likadana, ingen sticker ut för mycket. Men AIK, det är lite mer som… de utstöttas lag. Även om vi inte vunnit på elva år så säger vi att vi är bäst, förstår du. Men i Göteborg har alla håret såhär (Mutumba visar en sidbena) eller mittbena. Robin Söder är söt och snackar bra, Tobias Hysén snackar bra, men i AIK säger vi att vi är bäst även om vi inte vunnit. Och sen när vi vinner så får alla såklart höra det."

Nej, Stockholm ska det vara. Stockholm i mitt hjärta, eller hur?

Ingen vanlig måndag, eller?

Glöm måndagströtthet. Glöm måndagsångest. Jag tror att måndagar har blivit en av mina favoritdagar faktiskt. Åtminstone när de är som denna idag. Jag slutade någongång mellan 12.10och12.30 och hade då haft dagens alla lektioner (spanska engelska samhällskunskap). Det är sånt man kan kalla överbra eller primaplusplus - fast det är två skånska uttryck som jag inte riktigt förstår mig på.

Egentligen har jag inte så fantastiskt underhållande grejer att blogga om idag, så därför tycker jag att det är er tur att meddela mig vad ni vill läsa om. Vad vill ni ha mer av, mindre av. Ja allt sånt! Hjälp mig att hjälpa er, eller så kanske man inte alls säger men hursomhellst tror jag att ni förstår. Gör ni det?

För vi är världsbäst helt enkelt

Om ni känner till mig och/eller har följt den här bloggen någorlunda bra så kan ni inte ha missat att mitt hjärta är ett hundra procent svartgult, det finns ingenting i mig som inte är aikare. Jag är ett fan, i med och motgång, precis som ett äkta fan är. För tillfället ligger världens bästa lag sist i Elitserien men vet ni vad? AIK är precis lika bra och dessutom är hockey verkligen en sån där supertråkig sport som jag aldrig följt och kommer troligtvis aldrig göra det heller. Men om några månader drar fotbollsallsvenskan igång och då ska vi göra storslagen comeback - ni vet årets comeback 2Lax11 - och det kommer att bli såå bra!

Den här säsongen har vi dessutom Den bästa spelaren mannen, myten, legenden Martin Mutumba  och jag är så glad för att han är tillbaka för han är såå galet bra. Han är en skön lirare helt enkelt.



Egentligen behöver jag inte säga så mycket om honom, jag tycker att det här citatet säger allt;
"Jag älskar AIK. Jag kommer alltid säga att jag älskar AIK, oavsett om vi spelar i division tre eller division tusen. Det är min klubb."

Idag spelades aiks första match för årets mot Västerås på Skyttis och ja, det blev en helt okej start med en oavgjord match. Om ni känner er extra intresserade eller bara allmänt nyfikna rekommenderar bloggen Blackbeat och nu vill jag inte höra att det är ett dåligt lag jag älskar - för det är verkligen inte sant. Jag har det här i blodet, och som Mikael Stahre en gång sa - När vi kör så kör vi!


Glöm det jag sa om att våren är på väg, ig...

20110203487 (MMS)

Glöm det jag sa om att våren är på väg, igår och inatt har det snöat en massa så de där snygga rosa Conversen är bara att glömma i några månader till. Det ni kan se på bilden är vad mina fötter och skor fick möta imorse - ett inte allt för trevligt uppvaknande med andra ord. Men det är sånt man får leva med och det är trots allt fredag och jag slutade för 30 minuter sedan. Har jag förresten nämnt att jag älskar mitt schema? ;)


Känn inte pressen!

Läsare! Kommer ni ihåg att jag berättat för er vad 40% av mina betyg kommer ifrån? Jag är inte helt säker på om det är just 40procent men något i den stilen, men iallafall, det är ett gott självförtroende och god självkänsla som står bakom mina betyg och då framförallt mina 320 poäng från grundskolan. Imorgon har jag ett viktigt kemiprov och jag har ägnat eftermiddagen och kvällen till att ta det rätt lugnt. Istället för att stress- och panikplugga kör jag helt enkelt på magkänslan och låter Molmassorna tala för sig själva. Imorgon är det jag, min grafräknare och periodiska systemet som kommer vara lika med sant - vi kommer vara ett dreamteam utan dess like. Så är det bara. Punkt slut - logg ut!

Hållbar (stil)utveckling hos H&M

Hållbar utveckling är något som (åtminstone) vi naturvetare jobbar mycket med och själva hållbarhetsbegreppet är en mycket central del i vår utbildning, och som den sanna miljöaktivist (okej, kanske inte..men ni fattar!) jag är så fullkomligt älskar jag H&M's nya satsning på en hel kollektion gjord med hållbar utveckling i tanken. Det är miljövänliga material och allt sådant bra, dessutom är plaggen så snygga och precis vad vi behöver. Pressmaterialet landade i min mailbox idag och här är mina personliga favoriter...



Alla bilder är lånade härifrån

När kollektionen släpps i April kommer jag definitivt köpa på mig alla ovanstående plagg och jag ser verkligen framför mig hur snyggt det kommer bli till de där rosa Converse-skorna jag berättade om igår under hela sommaren. Dessutom kommer Conscious Collection även för män och barn.

Åh, nu vill jag verkligen ha sommar!

Är det ett köp eller är det ett köp?

All Star Light Hi Converse Skor Rosa
All Star Light Hi Converse Skor Rosa

Att köpa, eller inte köpa - det är frågan!

Jag vet inte hur ni har det hos er, men här där jag bor så har vi (eller åtminstone jag) börjat känna vårkänslor. Särskilt under de senaste dagarna. Jag menar, vad kan man annars känna när det är mer eller mindre plusgrader solsken och snöslask? Eventuellt kan man tro att vi befinner oss i Skåne, men förstår ni mig. Även om jag verkligen försökt hela vintern med mina gråa converse så känner jag att våren innebär att det vore finemang med ett par glatt färgade Converse och vad är inte mer perfekt än världens finaste färg rosa?

Dessvärre har jag hört rykten om att denna vinter kommer att börja om med ny kyla och ännu mer snö. Men vad säger ni, är det ett klockrent köp eller ett tveksamt köp?

Jag tycker iallafall att färgen är helt perfekt och jag gillar den modellen av Converse eftersom den sitter perfekt på mig. Min mamma tycker dock att det är fel årstid att köpa tygskor (hmm, undra varför?!) så jag antar att det får vänta några veckor till. Ska vi säga lagomt till sista februari? Med den här takten har väll de första vårblommorna kommit då. ;)


Burfitt goes Rörstrand

Modeintresserad som jag är tog mitt hjärta en liten loop när jag fick höra om Lovisa Burfitts designsammarbete med Rörstrand. Hur coolt är inte det här? Jag tycker iallafall att det är ett spännande nytänkande projekt och förutspår givetvis en succé. I dagarna släpptes pressbilderna och jag har egentligen inget annat att säga än - gillargillargillar big time!



Lovisa Burfitt är en av våra mest framgångsrika modeillustratörer och är mest känd för sina karaktäristiska modejobb. Det absolut coolaste vore att ha en gigantisk Lovisa-canvas i ett minimalistiskt rum, bara föra att den får ta så mycket plats som den är värd och utan konkurrens från något annat. 

 
Så här ser delar av Rörstrands Lovisa-kollektion och jag tycker att det är en hit, dock känner jag mig en aning tveksam till "today I am a bird"-tryckningen eftersom det bara känns konstigt men ändå. Jag väntar med spänning på fler delar. Vad tycker ni gullungar? Hit eller miss?

I valet och kvalet

För ganska precis ett år sedan valde jag vilket gymnasieprogram jag skulle börja höstterminen 2010, mitt val blev som ni vet naturvetenskapsprogrammet (och det är jag väldigt nöjd med) men jag kommer ihåg hur allvarligt det kändes att välja vad man ska göra i tre år frammåt. Igår fick vi naturvetarettor information från vår SYV om val av inriktning och individuella val - detta gäller alltså inför årskurs två & tre - och jag har ungefär samma känsla som för ett år sedan. Ångest!

För det första tycker jag inte om att planera så långt i förväg (för man vet aldrig vad som händer!) och för det andra har jag ingen som hellst aning om vad jag vill bli eller vilken utbildning gå efter den tionde juni tvåtusentretton. Och det är så mycket man ska tänka på, meritpoäng hit och särskilda krav dit. Frågan är om jag ska välja taktiskt eller välja något som verkar kul, och problemet om jag nu väljer taktiskt - hur ska jag veta vad som är taktiskt?! Jag har iiingen aning alltså! Dessutom tycker jag att vi har alldeles för lite tid, om jag hittat en kurs jag vill gå passar den antagligen inte in med några andra kurser eftersom man inte kan vara på två ställen på samma gång.

Så inom två veckor ska jag ha bestämt och planerat de kommande åren i mitt liv, allt detta samtidigt som jag ska plugga kemi och samhällskunskap plus lite till.

RSS 2.0