Helt med på Conversetåget

 

 

För några år sedan (typ tre-fyra år?) förstod jag mig inte alls på grejen med Converse. Visst, helt okej snyggt på rätt personer men inte mer än så. Men när jag för typ två och ett halvt år sedan köpte ett par egna ändrade jag verkligen uppfattning - nuförtiden är jag helt med på Conversetåget. Det är både snyggt och bekvämt, passar till allt liksom! Förra veckan köpte jag mitt tredje par - svarta vanliga fast i skinn. Älskar dem redan!


Vad vill du bli när du blir stor?

Ja, Felicia - vad vill du egentligen bli när du blir stor?

 

Eftersom jag är 17 år har jag fått den här frågan rätt många gånger, och jag har aldrig riktigt haft något bra svar. Väldigt många vet tidigt vad de vill bli, eller rättare sagt jobba med. Men jag har aldrig riktigt vetat. När jag var sisodär tre-fyra år ville jag bli elektriker som pappa (att bli frisör som mamma har som ni märker aldrig varit ett alternativ), mina elektrikerdrömmar dog dock antagligen bara några månader senare. Elektrikeryrket är liksom inte riktigt min grej, inget ont om elektriker dock! Jag känner x antal väldigt intelligenta och trevliga människor som i grund och botten är elektriker. Det är bara inte rätt för mig.

 

Det har alltid varit mycket enklare att veta vad jag INTE vill bli. Jag har avfärdat yrken som lärare, läkare och advokat utan att tveka. Psykolog eller kassan på ICA lockar heller inte. Och frisör kan jag garantera er att jag ALDRIG skulle bli, visserligen är det kul att hålla på med hår och frisyrer...MEN! Om man som jag har en mamma med yrket tror jag att man missat något om man mot all förmodan skulle vilja bli frisör.

 

Det enda jag nog alltid vetat är att jag ska bli chef. Tack vare mitt kontrollbehov är jag en bra ledare, jag är bra på att organisera och arrangera. Det är jag riktigt bra på! Dessutom är det kul. Chef är också något jag bara vet att jag kommer bli, på ett eller annat sätt. Men frågan är - var? när? hur? (Eller kanske inte hur - det är inget jag funderar på).

Är det med en sån här blick jag kommer styra i framtiden?


Haha nejdå! Oroa er inte, jag är bestämd men snäll. Och tiden får utvisa vem eller vilka som får mig som chef :)


Powerringar till folket!

Blondinbellas powerring, design Jenny Fors.


Jag vill också ha en powerring! 

Såg precis i Isabellas blogg att hon designat sin egen ring, och då insåg jag att jag också vill ha en. Och vet ni en annan sak? Det tycker jag att alla borde ha, fast det behöver nödvändigtvis inte vara en ring! Det viktiga är att det är något som hela tiden påminner oss om vilka bra personer vi är (jag utgår från att alla är bra på något, bra va?).

 

En ring är iallafall något i min smak, nu ska jag leta efter Den perfekta ringen. Känner att en sån morganit och diamantring i vitt guld får vänta några år, den tiden kommer - jag lovar!


Jag gillar nog måndagar (idag iallafall)

 

 

Nytt läppstift, fint va?

 

Hola amigos, idag har jag hunnit med massor (trots att det är måndag!!). Jag har givetvis varit i skolan (har kommit på att jag nog gillar måndagar (rent ämnesmässigt) eftersom jag förutom matten bara läser språk och lite mer samhälliga ämnen). Efter skolan såg jag min lillebror spela sitt livs första ITF-match, dvs en match i en internationell tävling, tyvärr förlorade han och även om han själv inte håller med så tycker jag att hon gjorde det jättebra med tanke på att:

1) Det var hans premiärmatch på Internationell nivå

2) Killen han spelade mot var inte bara engelsman utan även ett par år äldre

3) Det var några veckor sedan han tävlade

 

Okej, så var det iallafall. Och jag kommer alltid vara Team Linus, han är min lilla bebo (jag veeet att han är tretton år!). Efter skolan&matchen åkte jag till mormor och hälsade på ett tag och nu är jag hemma. Tyvärr ska jag försöka få ännu mer gjort (eftersom jag redan har kommit in i ett flow) och fota lite saker (till er förståss!) och sedan researcha lite för en läxa i Internationella Relationer. Vad tycker ni om det? Mina naglar är också i ett stort behov av nytt lack så det blir ännu ett mission!


Hur mår ni idag?


Fredag 21:42

Idag började jag två nya kurser; Internationella Relationer och Filosofi A. Det känns så bra! Dels för att jag får in lite mindre naturiga ämnen i mitt annat så naturiga skolliv och dels för att de helt enkelt verkar intressanta båda två. I skolan så tycker jag att det är väldigt viktigt att läraren älskar sitt ämne, och de verkar båda mina nya lärare göra :)
(Och om ni undrar varför jag nästan enbart bloggar om skolan så är det för att den här veckan bara bestått av skola, haha! Efter skolan har jag varit så himla trött att jag inte orkat göra någonting annat)

Nu har min moster precis kommit och jag har tänkt att vi ska kolla på film, vad tror ni om Svinalängorna? Jag läste boken tidigare i våras på Svenskan och jag har hört att filmen ska vara bra. Recension kommer sen!

Väskperfektion

 

Hola a todos (idag hade jag min första spanskalektion i Moderna Språk Steg 4), jag hittils fixat min tredje skoldag i NV10 2.0 - någon som vill ha en lägesrapport? Extremt trött. Skolan är kall. Maten är icke-i-ögonfallande. Jag tycker fortfarande lika mycket om språk.

 

Så. Nu har vi avklarat det! Iallafall så försöker jag få energi av sånt jag älskar (för de senaste dagarna har mitt liv sett ut så här: vakna, skola, går på minimumenergi några timmar, sova, vakna osv.), och det jag verkligen tycker om är kläder. Kläder och mode. Hursomhellst, ser ni väskan på bilden? Och den är tillochmed snyggare i verkligheten! Har kollat på den på nätet flera gånger och känt lite på den i butik. Den är sådär stor som man behöver för att få plats med allt. Åhhhh! Väskan är om ni inte vet från Tiger och kostar kanske liiite för mycket (men jag överväger fortfarande om den är värt det). Fortsättning följer på väskfronten!


Min andra första skoldag på Ådalsskolan

Så här skrev jag i bloggen för exakt ett år sedan:

"En inte så värst stor dag för mänskligheten, en stor dag för Felicia. Ja, precis så kan vi säga om dagen. Idag tog jag mitt första steg mot vuxenvärlden och även mina första steg in i NV10. Och ja, gymnasiet alltså. Det ni så klart vill veta är ju hur det gick och vet ni vad, det gick bra. Klassen är svårt att uttala sig om eftersom det så klart är stelt i början men det blir säkert bra det med och schemat känns helt okej det med. Tyvärr långa tvåtimmars-hål 3 av 5 dagar men förhoppningsvis blir de lite bättre eftersom schemat alltid korrigeras en aning. Vi hade bara information idag men imorgon drar de vanliga lektionerna igång och det tycker jag faktiskt är förvånande tidigt, hört talas om mjukstart kanske?"


Idag var som ni vet min andra "första" dag på Ådalsskolan och konstigt nog kändes det ingenting. (Förutom att jag var så trött!). Det kändes ungefär som om vi aldrig skulle haft lov i 10 veckor, och jag vet inte om det berodde på att det mesta var som vanligt (återkommer till det!) eller om det berodde på att vi faktiskt drog igång på riktigt med lektioner på en gång. Andra året på natur är ingen lek ska ni veta, och det kommer jag nog få känna på det här året också. Fast vet ni en sak? Jag hade faktiskt en rätt chill dag idag, bara två lektioner! Dock var de 2 x 75 minuter, men det är en annan femma. 

 

Och okej, nu har jag hållit på det tillräckligt. Min klass, de berömda NV10, Den bästa klassen osv. osv. är inte vad den en gång varit. Förra året när vi började var vi en liten klass på femton pers. På vår andra, eller kanske tredje dag började Magda och då var vi en yttepytte större klass. Några veckor sedan slutade Alexandra - 15 igen. Idag var vi ett gäng på 12 naturvetare årsmodell 94:a. Orsak? Tobias i Turkiet. Andreas på Samhäll och Magdie börjar teknik i Härnösand på torsdag. Sorgligt va? Och vet ni vad? Jag skulle faktiskt inte bli förvånad om någon fler slutar heller. Kan ni tänka er när vi ska ha idrott? Fyra klassisar går TG och har inte idrott med oss så då kommer vi bara vara 9 pers. Jag har redan bestämt att vi får ha rullande schema så att en är sjuk varje vecka. Annars får vi aldrig jämna lag!


Mitt liv resten av året

 

Det översta är mitt personliga och det undre klassens gemensamma, de är hyffsat lika - eller hur?

 

Så här kommer alltså mitt liv mer eller mindre se ut de kommande månaderna, hela höstterminen faktiskt. Mardrömsschema eller vad?! Det kommer bli en del nya lärare (men faktiskt inte så många!) och några fler nya kurser. Den här terminen kommer jag t.ex. att läsa Filosofi, Internationella Relationer och Fysik. Ja, alltså förutom alla fortsättningskurser som Matte, Engelska osv. Kan ni förstå att jag "redan" ska börja läsa Matte C? Yesbox så är det!


Måndag22

Imorgon börjar jag tvåan, andra ring, mellan året..you name it! Det känns rätt märkligt faktiskt, dels för att sommaren gått så fort (som alltid) och dels för att det inte känns speciellt. Jag brukar alltid känna att det är rätt speciellt att börja skolan igen efter sommaren. Men just nu känns det mer som om jag bara åker dit, lär mig lite och åker hem igen. Lite "jaha, nu går jag dit igen då". Fast vi får väll se hur det känns imorgon...

 

Mitt schema är förresten helt värdelöst, kan visa er senare. Har aldrig haft ett värre schema faktiskt, men grejen är den att många verkar ha fått ett riktigt taskigt schema. Min lillebror började sjuan idag och han slutar halv fyra 3/5 dagar. Amanda började natur på katte idag och hon slutar EFTER fyra tre dagar i veckan. Fast värst har Sofh, hon slutar mellan 16-17 fyra dagar i veckan! Helt sjukt vad länge vi ska plugga!

 

Idag har jag bara vilat och haft en "Felicia-dag" som jag brukar ha då och då. Jag har gjort ansiktsmasker, inpackningar, rakat benen, smörjt in mig, målat naglarna - ja sånt där som jag gillar. Egentid helt enkelt! :)


Min idé

 

Från ICA Maxi Ängelholm

 

Ibland får jag sånna snilleblixtar (eller vad vi ska kalla dem haha), och då får jag väärldens idéer om nya prylar eller effekter eller specialdetaljer. På bilden ser ni något jag kom på för flera år sedan, faktum är att jag var rätt liten då. Det ni ser är alltså en slags bricka för inköpslistor, kuponger etc. Men grejen är den att det inte är jag som får credd för idéen. Sorgligt va? Nu kanske ni tycker att jag överdriver, det tycker inte jag... Jag har massor av planer på andra saker och tillslut så har någon annan genomfört dem!

 

Hursomhellst tycker jag iallafall att det här tillägget på kundvagnen är superbra. Nästa steg kommer att vara att man kan ladda ner egna inköpslistor till varuscannarna, och sen kan man se var i butiken de finns (detta via en planritning). Förstår ni? Och glöm inte var ni läste detta först? :)


Pantalones

 

 

 

Har shoppat byxor från Acne, men kan inte bestämma om de är en keeper eller inte. De sitter riktigt bra från knäna och uppåt (dvs. upp till midjan) men sedan på vaderna är de raka, och jag tycker om när de är tighta hela vägen. De är helt enkelt lite för raka. Annars gillar jag svensk design, i synnerhet när det gäller jeans! Vad säger ni - är det en keeper eller?


Jag har bara, regn hos mig

 

Idag har det regnat precis hela dagen och jag mest packat upp, plockat och chillat under mitt täcke. Vi kom hem från Småland inatt halv två men jag somnade inte förrän fem imorse. Och eftersom jag skulle väcka Linus 09.00 så har jag (som ni kanske förstår) varit rätt seg idag. Småland var trevligt och mysigt, men det återkommer jag till senare :)

 

Nu ska jag redigera foton och läsa mail. Sedan kommer jag antagligen att somna direkt eftersom jag är dödstrött!


Hihihi, kolla var jag varit idag? :) komme...

20110813792 (MMS)

Hihihi, kolla var jag varit idag? :) kommer ni ihåg mitt Astrid Lindgren-inlägg för några månader sedan? Vi har haft det supermysigt hela dagen och jag har än en gång insett vilken fantastisk person Astrid var. Småländsk kvalitet, ni vet! ;)


Mot Småland!

Godmorgon bloggen!

 

Idag åker jag till Korsberga för att hälsa på farmor, farfar och min faster (och mina kusiner så klart!) som är "hemma" från Australien. Det ska bli väldigt trevligt att se alla igen eftersom det var alldeles för länge sedan. Vet inte hur länge jag kommer att vara i Småland, men jag uppdaterar er när jag kommer hem - det låter väll som en bra deal? Och som ni kanske redan insett kommer jag förmodligen inte att blogga någonting de här dagarna. Ha det så bra kära läsare, för det har jag tänkt att ha! :)


Maja-kusifin

För några dagar sedan bodde min kusin Maja här och även om det var lite jobbigt ibland var det såå mysigt.







Detta min vänner, detta är kärlek. ♥ Hon är utan tvekan den coolaste tvååringen jag känner och hon är så duktig PÅ ALLT. Puss på dig hjärtat! Saknar dig redan bebis :)

Så här såg jag ut alldeles nyss...


Väldigt fashion i en smickrande pose.


Och här ser jag gravid ut...

Idag har vi målat garaget och så här snyggt klädd kan man vara då. Om ni (mot all förmodan) vill veta vad det är jag har på mig så ska jag självklart inte göra er besvikna.

Min målaroutfit: Mössa från  Puma, en Blodgivartischa från morfar, pappas gamla jeansskjorta Lee for ElektroSkandia, bruna mjukisbyxor (så gamla att jag inte vet varifrån de är) och på fötterna har jag en grön och en orange Crocs. Vågat eller hur?

Puss bloggisar!

Ungefär så här har jag spenderat dagarna fram till idag på eftermiddagen då det började regna och åska och blixtra, värsta ovädret! Då satt jag under vår nyinstallerade terassmarkis och drack te i en insvept filt. Rätt mysigt det med.

 

Egentligen hade jag tänkt åka till Korsberga idag men planerna ändrades och nu ser det ut som att vi åker nästa torsdag istället. För mig funkar det precis lika bra och jag ser verkligen fram emot att inta Småland. Dels för att jag inte varit där på ett år och dels för att min faster och mina småkusiner från Australien är "hemma", det ska bli såå roligt att träffas. Ja, och att träffa alla andra så klart. Vi ska åka till Vimmerby också vill jag äta äkta Småländsk ostkaka (farmor, kan vi göra det?). Puss bloggisar!


RSS 2.0