Ett väderbyte vore inte helt fel


Det här är verkligen inte ok, -29 grader är på riktigt ofattbart sjuuukt kallt. -2 i Lund känns lite mer lockande fast det är ju Lomma som lockar mest i Skåne, men mina favoriter är i Idre just nu. Faktiskt så är jag väldigt förvånad över hur vi varje år reagerar på exakt samma sätt - SJ har kaos, flyget ställs in och kvällspressens löp har i stort sett likadana rubriker. Iallafall är det mycket tragiskt för alla som försöker/försökt ta sig någonstans de senaste dagarna, tågtrafiken är minst fem timmar försenad och vissa vägar är tillochmed avstängda. Jag känner mig förträffligt nöjd över att vi firar jul hemma på Sandslån, det kunde inte ha varit bättre timing!

Klockan har passerat 00.00 vilket innebär att det är julafton - LYCKA!

Puss och godnatt bloggisar, GOD JUL! :D

Nej vi är inte riktigt som andra vi

 

Typ varför ha en gran när man kan ha två?

2010 är året då min familj tagit steget från en gran till två. Den ena traditionell - den andra otraditionell. Kan ni gissa vilken blond bloggerska som valt den vita med silvrigt, svart och rosa pynt?



Rosa är faktiskt en av de finaste färgerna, jag lovar! Me gusta, mucho! :)


Det är jul på min planet

Det är dan före dopparedan och om någon mot all förmodan har missat det så är det årets juligaste tid just nu. Mina julkänslor är exakt där de ska för vet ni...det är jul i min värld.








Vi har uppesittarkväll (fast min kära moster har somnat!!) och stämningen är allmänt cosy. Faktum är att vi aldig haft en så avslappnad kväll som i år, uppesittarkväll brukar vara synonymt med stress och jag måste verkligen säga det att den här avslappnade stilen slår allt annat. Det rekomenderar jag verkligen!

Förresten har jag haft personligt säsongsrekord i kyla hela dagen, -28 grader på Sandslån är precis lika o-okej som regn på midsommar och en sten i skon. Växthuseffekten gör kaoz med oss!

Typ julkänslor


Lätt som en plätt!

Om någon har en sisådär 3 662,87 kr över...
                

...så tänkte jag bara göra det klart för er att jag gillar den här ringen från Roberto Cavalli. Väldigt mycket. Den är av mässing och stenen onyx. :)

Stockholm 10-12/12 2010






Bara några timmar före bombdådet på Olof Palmes gata, vi julklappsshoppade på NK och det var allmänt julstressigt med huuur mycket folk som hellst.








Ungefär en vecka sena men hur är det man säger? Bättre sent än aldrig? Hursomhellst är jag extremt skoltrött och har försökt pluggat inför årets sista prov imorgon 11.30 - hur det går visar sig då men jag tänkte bara uppdatera för att visa att jag fortfarande lever. Oroa er inte men jag har haft fullt upp med allt som behövs göras innan julen. Faktum är att jag som älskar julen över allt annat knappt fått några julkänslor trots att vi maxat huset med julpynt och trots att jag spelat sönder mina tre julspellistor på Spotify (ja, jag har tre olika...). De allra flesta julklapparna är iallafall fixade vilket känns galet bra. Imorgon är sista riktiga skoldagen och vet ni vad? Det känns ännu bättre. Nu ska jag ladda/tagga inför årets juligaste vecka med start imorgon, nu är det dags att njuta! <3

Ådalsmässan

Idag har det varit Ådalsmässan (vilket innebär min kommuns gymnasiemässa) och min klass var ansvariga för vårat program, dvs. Naturvetenskapsprogrammet :) Vår monter var helt klart den snyggaste av alla och drog faktiskt mest besökare. Vi gick runt med labbrockar och skyddsbrillor (dock inte jag och Daniel eftersom de är så sjukt fula!) och jag hade riktigt bra övertygande argument för att 95orna ska välja oss. Dessutom hade vi ett Nintendo Wii där det spelades tennis (NA och BF är de enda med idrottsprofil enligt den nya gymnasiereformen) och vi bjöd på godis. Perfekt eller hur? Så klart hade vi även mer Naturiga saker som eldning av olika salter och givetvis vårt bästa tillbehör periodiska systemet.

Intresset var över förväntat och det ska bli riktigt intressant att se hur många som börjar i NA11 till hösten. Jag däremot har insett att om jag skulle valt idag hade jag nog valt Samhäll med intriktning media, information och kommunikation som är en ny inriktning när Gy11 drar igång. Fast jag gillar det jag gör nu med, det kanske är svårt att förstå men Matte och Kemi ÄR kul :)

Jag har massor att göra och för lite tid som vanligt och ikväll ska jag tillbaka till skolan för att informera på Naturvetenskapsprogrammets föräldramöte, 95:or be there!

@Ådalsmässan och min klass NV10 är ansvari...

20101215429 (MMS)

@Ådalsmässan och min klass NV10 är ansvariga för vårt program. Vi lockar med Wii och godis, och den bredaste utbildningen så klart. Nu väntar vi bara på 95orna sen är vi igång, önska oss lycka till :)


Kind of måndagsångest


Och ja, vi överlevde!

Tänkte bara säga att ja, vi överlevde terrorattacken. Och ja, nu är jag hemma. Och ja, Kramfors blev nästan komiskt utklassade. Och ja, TEAM KRAMFORS hade överlägset snyggast kläder. Och ja, jag är sjukt trött. Och ja, Stockholm var precis lika fint som vanligt. Och ja, det har varit en jätte bra helg och ja hela faderullan aka tenniskollektivet aka Kramfors Tennis aka jagkommerintepånågot mer har fått nya mål och nya erfarenheter. Det än så länge otroligt unga laget (med två 12-åringar och en 14-åring + en 15 åring) i 15-års lag-sm gjorde i stort sett sitt bästa mot landets elit. Vad mer kan man begära av en sån liten klubb som KTK?

Nu ska jag sova och ladda om inför första dagen av den näst sista veckan av det här året. Vi hörs imorgon! Puss!

På plats i Salk-hallen med Team Kramfors, ...

20101211424 (MMS)

På plats i Salk-hallen med Team Kramfors, grabbarna har inbollning under kontroll av coach Pitkänen. VAMOS!


Peptalk


Taggar inför en helg med TEAM KRAMFORS och deras fans, tränare och coacher. Jag ser mig själv lite som pr-manager, fotograf och storasyrra. Min lillebror tävlar i lag-sm för pojkar-15 år i helgen (han är 12 år!) och det är rätt galet att Kramfors tagit sig vidare som ett av Sveriges fyra bästa lag. Hey! Det går bra nu, om vi säger så... Joakim, Andreas, Linus och Linus kommer oavsett hur de spelar ha de snyggaste kläderna (jag har nämligen haft ett finger med i spelet där). Jag älskar den här avanceringen och imorgon säger jag HEJ STOCKHOLM! :D

Så lite tid, så mycket att göra!

04.45 ringde mitt väckningsalarm i torsdags, 06.30 åkte vi mot Stockholm. 18.45 lämnade vi huvudstaden och 00.06 parkerade vi hemma på Sandslån. Jag vaknade 9.47 på fredagmorgon, 11.30 åkte vi till Sundsvall - ungefär samma på lördagsmorgonen. Imorse vaknade jag (utan alarm) 9.15 och dagen har spenderats med diversejulpynt.

Vilken är anledningen till alla dessa tider och bilkörande fram och tillbaka? På 3 dygn körde min mamma 140 mil, bara så där. Det var begravning för min pappas farmor i torsdags och även om jag gärna stannat i Stockholm mer än bara några timmar så hade min kära lilla bror tennisturnering dagen efter så det var bara att åka hem igen.

Begravningen var jätte fin och jag är verkligen glad att vi valde att åka ner, främst för att det var väldigt trevligt att träffa alla - alla som i min släkt på farfars sida. För mig är det jätte viktigt att hålla kontakt med min släkt på pappas sida, de är ju mina starkaste band till pappa nuförtiden. Alla är oerhört trevliga och det är verkligen synd att vi träffas så sällan, jag menar - de är ju mitt kött och blod. Om ni förstår vad jag menar. På vägen hem mms-ade jag in inlägget här under och jag kände verkligen sorg över att lämna Stockholm, känslan när vi var på Östermalm med -3 grader och stora snöflingor i luften var verkligen magisk. Så att man aldrig vill lämna det. Precis som jag nämnde då kommer Stockholm alltid att vara hemma för mig, jag känner ett inre lugn där och att vara i Stockholm får mig att må bra.

Trots att jag var mer eller mindre på hemmaplan på fredag kände jag för att vara ledig, eller ja..jag spenderade halva dagen på tennis men jag behövde inte tänka på skolarbete iaf. Imorgon är det skola och jag satsar på att vara redo för skolarbete, som värsta krigaren! Haha, nej vet ni vad, faktum är att jag är så himla skoltrött nu. Fast det är ju inte alls lång tid kvar till jullovet, det är vaddå? 13 dagar? Dessutom ska vi i NV10 hinna locka alla årskurs nior att välja vårt program innan vi avslutar den första sjättedelen av gymnasiet. Bring it on!


Det absolut sämsta med stockholm är att åk...

Det absolut sämsta med stockholm är att åka därifrån, åh vad jag älskar den här staden <3 berättar mer sen när jag kommer hem och jag är såå glad för den här blixtvisiten och jag är så glad för min fina släkt. Stockholm i december slår faktiskt det mesta, stockholm är och kommer alltid att vara hemma för mig. På ett eller annat sätt :)


På grund att tekniska problem med blogg.se...

20101201406 (MMS)

På grund att tekniska problem med blogg.se förgyller jag bloggen med mina fina mms-inlägg, gillar ni det? Jag slutade 11.20 idag och planerar att vara ledig imorgon och på fredag, varför får ni veta sen! Tänkte också meddela att jag överlever kylan trots att det är diverse rekord hit och dit, men det är jobbigt! Att leva i antarktis är inte lätt vänner, inte alls! För tillfället myser jag i min lillebrors hood (som ni ser på bilden) och jag måste verkligen nämna vilken positiv åldring han går igenom, förstå mig rätt - jag som är storasyrra har aldrig lånat kläder av något syskon förut men nu när min bebo (dvs. Linus) växer ikapp mig händer det att jag roffar åt mig någon hood ibland. Detta är dock ytterst sällan eftersom den typen av kläder inte är vanligt i mina outfits. Om han gillar det eller inte har vi delade meningar om men vet ni vad, i like it :) dessutom får han mer än gärna botanisera sig bland mina kläder (rätt riskfritt dvs. Med tanke på att han inte är intresserad av mina plagg..som tur är) however, vi hörs när vi hörs. Pusssss!


RSS 2.0