Syskonen Lövgren for the win!

Hahaha det här är visserligen extremt internt men jag känner ju ändå att jag är tvungen att dela med mig av detta. Finns det något annat syskonpar än jag och min lillebror som sitter precis bredvid varandra och chattar på msn? Videochatt dessutom. Helt sjukt! Det ni ser ovan är en printscreen från häromdagen när vi diskuterade världsfrågor - The voice rap attacks. Vi är av samma skrot och korn, Linus och jag, och tur är väll det? Hur kul hade det varit att vara ensambarn med sån personlighet som jag har?


Jag har Opperation Dagsverke imorgon vilket betyder ingen skola och det är jag himla tacksam för. Jag betalar lätt femtio kronor för att vara ledig. Därför har jag inga planer på att plugga ikväll, rätt härligt!


Var är alla hydroxylgrupperna?

Åh herregud fy vad jag har ångest över nästa veckas nationella prov i fysik. På riktigt. Jag har suttit i dag och bara haft ångest och mått dåligt, "Åhåhå varför fick min skola fysik? Jag vill haaa keemii". Okej, jag vet att det låter hemskt konstigt - de flesta föredrar allt annat än kemi, men grejen är den att min skola hade biologi förra året så chansen var ju minimal för att vi skulle få det och dessutom är vi inte ens klar med kursen i fysik för i år. Senaste vi läste fysik var i mitten av åttan. Därför får jag lite panik! Även om jag har en jätte bra lärare som lugnt försökte få mig att förstå att det kommer gå bra för mig så känns det jätte dåligt. Och jag är verkligen inte personen som stressar upp mig inför prov! Jag pluggar tills jag kan allt rätt bra men grejen med nationella prov är ju att man inte kan plugga! Alltså har jag ingen kontroll över vad som kan hända och då mår kontrollmänniskan-Felicia dåligt.
Visst, jag kommer klara det. Det fattar väll jag med! När dagen då jag får IG på ett prov kommer aldrig att komma. Jag är personen som alltid får minst VG på prov oavsett ämne och jag sa det till min lärare idag, att jag VILL inte ha "bara" godkänt. Förstår ni hur hemskt det kommer kännas när jag får tillbaka det där provet och det inte står minst VG?
Åhh fyy, förstår ni hur olikt mig det här är? Jag avskyr det!

Vilket sjukt skattesamhälle...

Klickade in mig på Aftonbladet.se och fick se det här...
och jag tycker det här är ett oerhört tragiskt och pinsamt förslag. Är inte Sverige redan ett av de mest skattebetalande länderna i världen? Och visst, man kan tänka "men hur många tjänar egentligen 80 lax varje månad?" men då ber jag er att tänka om. Tjänar man 80 000 kronor i månaden får man som svenskmedborgare betala cirka 45% skatt. Det blir alltså 36 000 kronor, TRETTIOSEXTUSEN KRONOR! Tänk er att man jobbar häcken av sig (det gör faktiskt de flesta med den inkomsten) och man offrar mycket och sen får man bara behålla 55 % av sin bruttolön. SKANDAL!
Och detta kan jag med all rätt ha en åsikt kring, trots mina blott snart 16 år är jag rätt insatt. Tack vare detta skattesamhälle vi lever i är det snart dags för mig att deklarera, jag betalar skatt och tycker att det är helt sjuk att jag, som bara är ett barn, ska bidra till detta lands ekonomi. Det hade jag dock gjort, jag tycker att det är helt fantastiskt att vi har gratis tandvård för alla under 18 år, vi har alla möjlighet till utbildning och allt sådant. Jag hade gärna bidragit till det, om jag visste att Sverige hade den bästa skolan, rättsväsendet, polisen etc. i världen.. men vet ni vad? Det har vi inte!
Jag mår på riktigt dåligt när jag tänker på det, hur folk kan gå och klaga på att de vill ha högre bidrag eller vadsomhellst. Jag tycker att alla borde betala lika del procent skatt av sin lön. Oavsett inkomst, ska det vara rättvist ska det vara det på riktigt!

klick klick klick Kliiiick!

Här kommer gårdagens outfitbilder, bättre sent än aldrig heter det va? Och en annan fråga, varför hamnar jag här när jag borde pluggeliplugga. Fast i ärlighetensnamn så tycker jag inte att det är speciellt svårt, grejen är väll bara hur provet är upplagt. Jag hoppas på någon smaskig diskussionsfråga.. men jaja, här är gårdagens!
Rosa dunväst (utomhus) - Puma
Grå kofta (egentligen mammas faktiskt!) -In wear
Rosa tunika - Bondelid
Svarta byxor - Vila
Rosa paljettmönstrade skor - La Redoute
Smycken från Snö of Sweden, H&M och Chanel
Kände för en riktigt övermatchad outfit igår, och självklart hade jag rosalackade naglar med! Ledsen att ni får stå ut med lite oskarpa bilder, men det blir så när ens bästa vän är kamerastativet. Haha,
det är alltid så här - rigga kameran (dvs. "knäppa" fast den på stativet"), ställa in autoskärpa och rätt inställningar, klick på 10 sek självutlösare, inta en någorlunda snygg pose och sen tick tick tick TIIIICK! Sen får man bara vara nöjd med det som blir helt enkelt. Inte allt för enkelt ska ni veta, men det är för er!

Toppresultat och fega klassmedlemmar

Dagen (som började med sovmorgon för andra dagen i rad) har varit helt okej. Dagens bästa var ju helt klart matten där jag gjorde muntligt nationellt prov  - jag tycker faktiskt att det gick bra för mig, och det tyckte min lärare också. Det känns så bra att jag fick fullpott och  ¤ ¤ (vilket betyder MVG-nivå poäng). Vet ju redan om att jag gjorde något slarvfel på B-delen så det är ju bra att det kanske "räddar" det. Dagens näst bästa kan jag också lätt säga, fick äntligen veta resultatet på musikhistoria-provet som vi hade för en evighet sedan. När jag frågade vilket resultat jag fick log bara min lärare och pekade i sina papper, 40/40 vilket så klart var MVG, härligt!

Dagens sämsta är också väldigt väldigt lätt. Jag har några killar i min klass som förmodligen är de mest omogna, fega och egoistiska av alla niondeklassare i landet. På riktigt. Okej om ni inte bryr er om att få ett högre betyg än godkänt men snälla förstör inte för oss andra som faktiskt är i skolan för att lärara oss så mycket som möjligt. Som idag på engelskan tillexempel, våran lärare hade muntligt läxförhör och var därför inte i klassrummet, jag och Sofh får helt enkelt nog på att de alltid ska sitta och snacka och tycka att de själva är så otroligt roliga så vi gör något vi vanligtvis inte gör - vi står på oss och verkligen ber framförallt en person att sluta, men eftersom att han är så oerhört uppkäftig slutar det med att vi inte ber, vi gnäller på honom, ja. Men han vägrar inse varför och de andra bara sitter och lägger kommentarer och fnissar och håller på. Låtsas vara så jävla vuxna och stora, men vänta lite nu... vem var det som inte kunde prata inför klassen på muntliga svenska nationella? Oj då, vad hände där... inte så tuff då va? Och visst, det är himla lågt att skriva sånt här på nätet..det tycker jag med, men hur lågt är det inte att skratta när ens lagmedlem och klasskamrat får ett hårt skott med en fotboll rakt på sig? För det är exakt vad den här killen gjorde idag på idrotten, vi spelade fotboll och jag fick ett skott på armen (visserligen gjorde jag inte illa mig, det är lugnt Sofia!). Osportsligt och jävligt fegt säger jag bara.
Det var allt för mig för tillfället, nu ska jag plugga samhällskunskap. Vi hörs!

Ny dag, nya tag... Och den här dagen star...

Ny dag, nya tag... Och den här dagen startade ju riktigt bra, sovmorgon till 10.15 är ju inte helt fel. Tack för det! Jag har precis kommit till skolan och ska ha dagens första lektion vilket är svenska, slutar visserligen 15.30 men det funkar det med. Ha en bra dag bloggers, vi hörs! :)


En lång lång tid

Hur kan man vara så långt bort men ändå så nära? Fyra år en väldigt långlång tid, men hur kan det kännas så nära?   Jag vill vara en liten flicka igen, jag vill vara liten. Jag saknar dig. <3

2 låtar som är starkt känslosamma för mig... i love u.



Fredag-söndag

Long time no see, jaja det där kan vi. Har inte så mycket att säga om helgen, har mest njutit av solen och tagit det lugnt. Här kommer några bilder!
I fredags på lunchen fick min klass, 9b, sitta vid hedersbordet. Vi fick lite finare dukning och det var det, jag röstar för att vi alltid får denna VIP-behandling på fredagar. Hallå? Vi är ju den bästa klassen liksom...
Lite fika i solen, min mamma gör jordens godaste kanelbullar!
Lördagen bjöd på strålande solsken och jag hade ballerinapremiär utomhus. Nice!
Har ni sett vilka söta burkar som de börjat sälja godis i? (okej..det kanske har varit så ett tag men jag är inte typen som köper godis särskilt ofta så jag märkte det när jag handlade lösgodis till min lillebror i fredags)
Söndagsfrukost utomhus, årets första utomhus frukost faktiskt.
Muuutor! Haha, nej då men  faktiskt så fick min mamma ett gäng sånna här urgoda cupcakes av en kund. Förstår ni att dom ger henne presenter, blommor och fika?
Söndagar är mina dagar, ta-hand-om-reload-dagar. Idag gjorde jag ansiktsmask, fotbad, inpackning och målade naglarna. Så härligt!
Nu ska jag sätta mig ned i soffan och se kvällens avsnitt av Gossip Girl, visserligen sändes det vid 19 men eftersom vi har en inspelningsbar digitalbox så spelar jag in allt jag vill se och sen ser jag det när jag har tid. Vi hörs imorgon!

Det som göms i snö kommer upp i tö

När jag satt och bläddrade i mitt album "Bloggrelaterat blandat" där jag lägger alla möjliga bilder som jag tänkt publicera i bloggen hittade jag blandannat bilden ovan. Det är ett par rosa glittriga basketskor i typ converse modell med en massa paljetter. Grejen är den att jag glömt de här skorna! Jag köpte dom i början av februari mest som en kul grej eftersom jag köpte exakt likadana (fast i mindre storlek) till min kusin som hon fick av mig när hon fyllde 6 år. De kommer från La Redoute om nån av er undrar. Jag antar att anledning till att jag glömt dom är just det att de köptes så tidigt, jag ställde ju undan dom då när vi hade 3 meter snö men nu när det knappt är något kvar kanske det är dags att plocka fram dom? Dock måste man vara försiktig med matchningen, det är ju väldigt lätt att det blir lite för mycket. Vad tycker ni? Keeper eller?

Grattis Fia, jag är så stolt över dig!

Trots vädret och trots min förkylning är jag på ett riktigt bra humör idag. Det är av två anledningar, för det första är jag glad eftersom jag fick veta att min vän Sofhia Stridsman (ett ord! Youtube!) preliminärt kom in på en musikskola i Stockholm som hon sökt till. Och jag hade glädjen att meddela henne att hon kom in på Kulturama. Så fort jag fick veta imorse skickade jag iväg ett sms med texten DU KOM IN!!! :D:D:D OMG GUMMAN DU ÄR BÄST! Och den andra anledningen till min glädje är att jag känner mig så lättad, har precis haft del C av Matte nationella proven som jag känt lite oro för men det var betydligt enklare än jag förväntat mig. Jag vet ju så klart ingenting ännu, men det känns bra och jag är rätt säker på nästan alla mina svar. Det får två tummar upp!

Förutom det jag har skrivit ovan hade jag bara två lektioner, spanska och samhällskunskap. Och eftersom jag var färdig med alla frågor på so:n la jag fram förslaget att vi som var färdiga kunde sätta ihop ett litet rollspel. Vi var 5 stycken och jag tycker faktiskt att det blev en bra pjäs. Jag, var staten och berättaren och fick även ställa upp som borgensman för Angelica som var själva huvudpersonen som ville låna pengar till en pingvinfarm. Haha! Jesper agerade bank och Andreas arbetsförmedlingen/högsta chefen för McDonalds och Felix då, han representerade facket och var finlandssvensk. Om inte våran publik tyckte att vi var roliga så hade vi iaf kul när vi repeterade och jag fick anstränga mig från att inte skratta under själva framförandet.
Det enda jag möjligtvis kan klaga över är dagens lunch, kebabgryta med ris - jag åt två rågrut istället så nu ska jag fixa lite mellis. Smoothie-time!

Good morning followersss, känner att jag ...

Good morning followersss, känner att jag måste bli lite internationell eftersom att jag fick veta igår att jag har läsare i sydafrika..rätt skumt va? Jaja, jag har precis kommit till skolan och känner spänningen inför NP matte del C klockan 12. Ägnade tre timmar av gårdagens studiedag så jag har förberett mig så bra jag kan, sen får vi se hur långt det räcker. Önska mig lycka till! :)


Tack för det,Eyjafjallajökull...

Åh nej, jag kom nyss på att min eventuella skolavslutningsklänning kan vara fast i England! Visserligen har Heathrow öppnat men vad hjälper det? För även om jag inte behöver den förrän 11 juni får jag känslan av att det skapar problem att den inte följer leveransberäkningen. Jag vill inte att mitt paket kommer bort! Come to mama!

Piece a cake!

Att spotify är hur bra som hellst vet väll de flesta, men visste ni att ni lätt som en plätt kan fixa gratis spotify premium genom att klicka här? Lätt som en plätt! Do it!

Tisdag

Jag är glad, jag har studiedag imorgon. Eller inte bara jag, hela kommunen har det vilket är riktigt bra. Sitter med laptopen i knät och hör någonstans i bakgrunden att Arlanda stänger vid åtta, tur att det inte drabbar mig men jäkligt jobbigt för alla andra. Vilket enormt kaos det har blivit!

Skolan idag har varit helt okej, fick rätt mycket gjort och idag blev jag faktiskt lättad över EPA-lektionen. Oftast gör jag inget vettigt men idag fick jag faktiskt hela spanskaläxan gjord. Tack och lov för det..skulle annars behövt göra den imorgon och listan är lång så det räcker (och blir över). På svenskan såg vi klart filmen "Pojken i randig pyjamas" som var riktigt bra men som fick mig att må dåligt i själen. Usch, jag orkar  egentligen inte ens tänka på det för det gör ont i själen och jag kan inte ens fatta att det där judehatet faktiskt existerade. Det får mig att tänka på hur bra jag har det, jag har aldrig blivit hotad slagen eller kränkt. Jag har nära&kära som älskar mig och jag har materialistiskt sett allt jag behöver dessutom har jag bra betyg. Fast jag gillar feelgood-filmer bättre, sånna som får en att må bra - som gör att man får en varm känsla i hela kroppen. Det är bra.
Nu ska jag se film, gissa vilken!

Ett hårt liv

Jag förstår inte vad som hänt med mig, det verkar som om mitt sömnbehov verkligen har minskats. Imorse vaknade jag utvilad 6.10 fastän jag inte somnade förrän 23.30. Det känns mycket märkligt, särskilt eftersom jag har svårt att andas.. jag är så himla täppt i näsan - ni anar inte. Men det var iaf grymt skönt när jag insåg att jag inte alls försovit mig som jag trodde utan jag vaknade innan jag skulle. Dock försvann den morgonenergin rätt snabbt eftersom jag började dagen med 1000 meter klädsim, det gick visserligen bra men jag hade valt lite fel kläder. Min tröja var för vid i halsen så den drogs nästan av och byxbenen var lite förlånga. Men men, det känns riktigt skönt att jag körde på hela vägen. 1000 meter är högsta nivån på våran simning vilket också betyder att jag gjort högsta nivån på alla simingsmomenten, har dykning kvar men det får sin tid någon annan gång.
Kände att jag behövde vila så jag har bara en sida text Fysik att läsa, skulle kunnat släpa hem diverse matteplugg/spanskaläxa eller Boendeuppgiften till Hemkunskapen men med tankarna på en studiedag på onsdag kändes det inte så lockande när jag gick från skolan. Valde verkligen rätt! Nu behöver jag bara en stor kopp honungsvatten och sen är jag redo för att inta position under en filt. Trevligt! Och hoppas att jag inte gör er stressade/fullbokade människor avundsjuka, men man måste få vara sjuk någongång också! Vilket hårt liv jag har ibland allstå.

Söndag 15.14

Multitaska. Mul-ti-tas-ka. Att göra flera saker samtidigt.
Känner att jag lyckas rätt bra med det. Bloggar, äter kakor, hostar&nyser och skriver en uppsats-diskussion om fildelning på engelska.

En dag på spa

Jag tänkte bara uppdatera er snabbt och meddela att jag lever, har varit på ett urmysigt spa hela dagen och mår lite som en prinsessa - om vi ignorerar min dunderförkylning som gör att jag inte har någon röst och knappt kan andas - men annars.. Jag har fått en grymt bra ansiktsbehandling med AHA-syror som verkar så mycket bättre en vanliga klassiska (som jag även gillar). Har även fyllt på mitt förråd av hudvårdsprodukter vilket verkligen var bra, här kan ni läsa mer om "Skärgårdsspa" som ligger avskilt från en massa folk och därför känns väldigt lugnt och avslappnande. Vi hörs sen!

YES YES YES!!! Full pott på np-svenska :) ...

YES YES YES!!! Full pott på np-svenska :) 10 poäng av 10 möjliga - det kan ju inte bli bättre :-D jag är så glad!


JAG ÖVERLEVDE! Ja, nu är det gjort oc...

JAG ÖVERLEVDE! Ja, nu är det gjort och jag ÖVERLEVDE de två första delarna av matte nationella. Hur gick det då? Det började bra, jag fick ett bryt och kunde ingenting men sen fattade jag och fick fram ett rätt bra resultat tillslut.. Är bara osäker på en sak, "den räta linjens ekvation" som jag lärde mig igår! Riktigt dålig miss att våra annars så bra lärare missade att de inte gått igenom det. Snart får jag veta resultatet från svenskans nationella och det mina vänner blir riktigt spännande! Vill gärna ha tillbaka min uppsats. Ikväll åker jag till Umeå för att imorgon vara på spa, exakt vad jag behöver för tillfället! Förresten, har ni överlevt askmolnet från Island? Jag har inte sett någonting alls av det, tror faktiskt det är väldigt överdriver allt det där. Särskilt om man befinner sig på jorden!


Morgonstund har inte guld i mun..

Godmorgon... fast jag skulle gärna säga godnatt på samma gång! Drar till skolan om en liten stund, önska mig lycka till...


Ta mig till lördag tack

Ååh, jag orkar inte mer!

Jag vaknade upp imorse och var svullen i halsen, lite senare kände jag locken för öronen. Tack för det tänkte jag, väldigt ironiskt dock eftersom jag exakt vet vad som är pågång. Den årliga vårförkylningen.. Så jag är jätte trött nu och dessutom har jag ännu mer matteplugg att göra än igår. Har redan sutttit i 40 minuter (och jag slutade skolan för 80 minuter sedan!!), jag orkar inte mer! Så nu satsar jag på att plugga fram till 18.00 och sedan vila och försöka ladda upp inför morgondagen och framförallt fredag. Grejen är den att jag inte alls hinner vara sjuk eftersom jag har varit ledig så mycket den senaste tiden. Åh, nu vill jag bara att de ska bli lördag - då får jag äntligen ladda krafterna eftersom jag ska på spa då. Tack för det, kunde inte alls varit mer lägligt.

Tisdagsplugg

Hej, kände att det var dags att blogga lite trots att jag inte planerat för det! Har suttit ett tag med huvudet i matematikboken och det ska ni veta, det hör inte till vanligheterna! Sånt brukar aldrig behövas eftersom jag aldrig legat efter i matten plus att vi aldrig har matteläxor. Men på fredag är det NP-prov eller ÄP (Ämnesprov) om man känner för att säga det istället i just matte och jag antar att det är dags att sopa fram de gamla kunskaperna från t.ex. i höstas. Så jag har alltså repeterat i en dryg timme men känner inte att jag blev klokare för det, fastnade på en uppgift..någon om en bonde. Min gudfar (eller fadder heter det väll nuförtiden? på min tid kallades det gudfaroch gudmor) kom förbi ett tag med, tänkte att han kunde vara till hjälp men icke sa nicke. Vi kom inte fram till något vettigt heller. Så jag gjorde helt enkelt som alltid, skylde på att det stod fel i boken också åt jag ett gäng hallon istället. Mycket trevligare! Nu ska jag hoppa in i duschen och ni kan ju läsa mitt bloggarkiv.
Hej jag heter Felicia och jag har ingen överläpp när jag ler, bye!

Sitter i skolan nu och tänkte uppdatera h...

Sitter i skolan nu och tänkte uppdatera här lite. Har 3 lektioner kvar men vill helst bara hem, solen skiner idag med - hur bra är inte det? Förresten, det blir nog inte mer bloggning idag..har en del att göra i eftermiddag. Hur som hellst tycker jag att ni ska ha världens bästa tisdag idag, ut och njut i solen! :)


Årets andra vårdag

Det är verkligen vår nu, jag känner det i hela kroppen. För andra dagen i rad nu är det strålande solsken och klarblå himmel. Det är helt magiskt!















Så här har jag sett ut idag. Tröjan var svår att få bra på bild, den är rätt kort med tre volanger och under det har jag ett korallfärgat linne. Mina toksnygga jeansleggings då? De är så bekväma samtidigt som de är snygga! Jag älskar dom!
Hoppas er dag har varit riktigt grym, min har varit lite tröttsam eftersom det är första dagen efter lovet men vaddå? Värre saker har jag väll varit med om? Det är ju sista rycket nu -  Två månader kvar av grundskolan!

Jag trodde aldrig att den här dagen skulle komma..

Alltså, jag trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle klicka mig in på aftonbladet.se och mötas av detta. VAD ÄR DET JAG SER??? OMG OMG! Jag har aldrig i mitt liv varit det minsta intresserad av hockey men med AIK i elitserien får jag nog bli lite mer insatt. Jag finner inte ens några ord! Så galet bra, det var väll ingen som trodde det om gnaget? Och ja, jag håller med han Jämtin "man blir ju fan lite tårögd".. ni inser nog inte hur stort det här är men oj oj oj. Så, nu får ni insatta hockeyfanatiker ta och förklara det här för mig. Hur funkar det ishockey egentligen?

Feelgoodies

Jag tror att det är första dagen med sol, alltså med sånt här riktigt fint väder när solen värmer och himlen är precis klarblå. ÅH, vad härligt! Exakt det här jag behövde för att inte deppa ihop totalt idag. Skolan börjar ju imorgon OCH jag vill hellst vara någon annanstans än här uppe i norrland. Men eftersom vädret ser ut som det gör är det ändå helt okej.

Jag hoppas verkligen att det här vädret håller i sig lite till, hela veckan tack om jag får bestämma! Alla behöver den här extra energin som vädret tillför när det är bra. Jag har verkligen en feelgood-dag idag vilket jag har behövt. Nu laddar jag upp för en skolvecka och resten av terminen, har ju varit ledig rätt mycket på senaste tiden men nu har jag inga sånna saker inplanerade och kommer antagligen att följa vardagsrutinerna som vanligt. Och just det, på fredag har vi Nationella prov i matte. Ojdå!

Nä, nu ska jag njuta av den här dagen. :)

Fantastiska dagar i Lomma!

Så, äntligen kommer några av mina bilder från dagarna i Lomma. Och om ni blir förvirrade av allt snack om skåne/lomma/malmö osv. osv. så kan jag förtydliga att Lomma ligger strax utanför Malmö och Lund och det är dit vi åker när vi åker till skåne. :)

Amanda och jag försökte göra egen glass..


Hahhah, lite skoj kan man ju också ha ;) Glassen blev förresten inte särskilt god, vi hade glömt att vispa själva grädden!


Ojdå!


Påskafton och redo för klassisk äggmålning!


Mandy målar koncentrerat ett klassiskt HV71-ägg till sin far


Amandas påskris-ägg och min Åke - han dog dock snabbt och han inte vara med i äggrullningen! Vila i frid Åke...







Jag, myser efter gudstjänst och shopping. Hihi, ja ni det är sant..eftersom Amanda ska konfirmeras så var hon tvungen att delta i två påsk-gudstjänster och jag följde med.. aa, två dagar i rad tillochmed. Fast om sanningen ska fram så satt jag, Amanda och Lina mest och var uttråkade. Vi var inte så värst engagerade i själva cermonin, vi tänkte dock ta nattvarden en dag men vi missade den eftersom vi hamnade utanför själva ledet. Aja, ingen skada skedd.. det var ju inte direkt så att vi blev jätte ledsna över det!

3 gånger Felleboy aka Felle aka Felix!


Jag åt en massa glass, har testat nästan alla nyheterna nu faktiskt. HSM-glassen Ice Cool Guitar är faktiskt godare än jag förväntade mig. Enkel och inte så stor, perfekt om man som mig inte gillar jätte stora glassar.


Mmmmmmmmmmmhm.. Gottis!


Linus gjorde en Wall-E i bilen på väg hem.


Okej, ska jag sammanfatta det hela hade jag ett par jätte bra dagar i Lomma. Och jag längtar redan till nästa gång vi ses som lär bli någon gång i sommar.

Var tacksamma att era hår samarbetar

Åh, suck! Jag hatar verkligen mina hårpigment... Varför kunde inte jag bara få ett normalt hår som reagerar precis som alla andras på kemiska behandlingar? När det är meningen att man ska få en fin normal blond färg sitter jag nu här med grå och lila hårbotten precis så där stylish ala Britta 83 år. Vad roligt va? Och min mamma är ändå frisör med specialitet på just färgningar.  Nu ska jag deppa, och nej. Det är inte ett dugg uppiggande att läsa i senaste numret av Glamour att just grått är det hetaste för de mest vågade  av alla fashionistas. Det där är ingenting för mig!

Tennisveckan eller ej?

Det är tydligen 15 grader och strålande solsken i Lomma just nu.. ta mig tillbaka!
Dagen har ägnat åt att redigera alla bilder, där vissa är till fotoprojektet i skolan, också har jag slappat. Jag laddar upp inför sista rycket av nian nu. Dessutom försöker jag komma på vad jag vill göra i sommar, min lillebror ska ju till Båstad på tennisläger i sommar igen och jag tror inte att jag känner för att hänga en vecka i Båstad igen..visserligen var det jätte trevligt men grejen är den att det enda man gör i Båstad är att spela tennis. Dessutom är det under självaste tennisveckan i år, så om jag inte kommer på något annat att göra så blir det väll jag och stekarna som får hänga på Pepes eller på Strand. Hehe..
3 bilder från resan hem, när vi passerade sthlm. En stad med lite klass. Mycket bättre än Göteborg.


Nu ska jag fortsätta med mina ciabatta-bröd som jag satt på jäsning. Det luktar jätte gott!

2 dagar i götet

Avenyn - vilket skämt!
2 dagar och 2 nätter i det som kallas Sveriges framsida - Göteborg med andra ord. Främst för att min bror spelade tennis-SM men också för att ha det lite trevligt. Vi bodde på nordens största hotell och hade en finfin utsikt över Liseberg. Hotellet var stort och fräsch vilket är oerhört viktigt för mig, är hotellet sunkigt stannar jag hellre hemma. På bild ett ser ni Gothia Towers som det också heter. Två höga byggnader bredvid varandra, east tower är 63 m högt och west tower 75 meter.
Fast ärligt talat tycker jag inte att Göteborg är så gött (haha!) som folket vill få det att framstå som, jag är helt klart en stockholmstjej ut i fingerspetsarna. Vädret var inte heller så bra, blåsigt och grått. Inte så bra shopping heller faktiskt, och Avenyn - haha vilket skämt! Kändes bara sunkigt och skräpigt. Okej, jag fattar väll att alla svenska städer gör sig bäst på sommaren men snälla lite bättre klass borde det väll vara på våran näst största stad? Nej, Göteborg var inte värt besväret. Stockholm och Malmö däremot, det är bra städer det. Besök dom och lämna götet till dom som heter Glenn. Fast gbg kanske blev knäckta efter att ha förlorat fotbolls sm-guld och svenska cup-guldet till aik i höstas..stackare ;)
Sen drog vi iaf som ni vet vidare till Skåne, men de bilderna får ni se senare!

Cousin!

Jag tänkte bara säga att bilderna från påsken är på väg till er, och att jag har en himla söt kusin! Titta så vacker hon är, mihihi Rosanna's blogg hittar ni här!


Honeys, I'm home

Läsare, jag är hemma nu... och det med sorg i själen. Vem vill hellre vara i Norrland där det inte är något väder samt snö istället för ett fint grönt blomstrande skåneland där underbara människor finns? Jag hade hellre stannat fram till sommaren och inte återvänt hit förrän någongång i september. :( Men tyvärr har vi olika lovfaser och på samma sätt som att jag har påsklov nu hade skåningarna det förra veckan så då var det lika bra att återvända hemåt. Tyvärr!
Jag har hursomhelst haft ett par grymma dagar tillsammans med härliga människor. Jag har handlat snygga kläder och ätit god mat (all credd till Catta!!!) vad mer kan man begära? Ultimat livsstil skulle jag säga. Och nu kommer jag sakna framförallt Amanda men även de andra, fattar inte hur vi ska få ihop detta pussel vi kallar livet. I nuläget har vi dubbelbokat sommarplanerna eftersom vi tänkt åka ner till dom när dom planerat att vara uppe hos oss. Hm, jag dör om vi inte kommer på en bra lösning. Jag lever för de där dagarna jag slipper Norrland. Särskilt nu i vintertid. Jag är helt enkelt inte född för att bo här...
Okej då, lite glad kan jag väll vara.. har målat på nytt nagellack som jag haffade på shopping med Mandy - "Bella's Choice" från H&M som jag letat efter ett tag..tror det varit slut rätt länge! Men visst är det toksnyggt? Känns otroligt vårfräscht hursomhelst!
Också myser jag i min nya fina hoodie från söta märket Avanna "I'm perfect just the way I am"- trycket känns väldigt passande för mig. För det är exakt så det är, jag är perfekt precis som jag är :) bekväm är den också, inte så vanligt att ni ser mig i sånna hoodtröjor men det är ju min mys/deppardag så why not? Man kan inte alltid vara stylish.

Behöver jag ens tillägga att jag spelar sommarmusik på Spotify just nu?

Lovar och svär

Jag lovar att bättra på uppdateringarna här i bloggen några kilon när jag kommer hem. Eller när jag får tid, eller när jag går i pension. Ja förstår ni, jag har redan börjat planera för den kommande pensionen trots att jag inte ens har börjat jobba. T.ex ska jag på hösten när jag fyllt 65 år (vilket år nu det är..) läsa klassiska boken "Utvandrarna". Jaja, om nån av er följer den här bloggen om en sisodär 39 år kan ni ju räkna med massvis med bloggning - eller inte. Men det är en annan femma, nu ska jag bara njuta av mina dagar i skåneland sen berättar jag mer när jag kommer hem! Har ni råkat ut för några aprilskämt idag förresten?

Hola, jag är väldigt glad just nu man sk...

Hola, jag är väldigt glad just nu man skulle kunna säga att jag är överglad faktiskt, men det är ett konstigt skånskt uttryck jag inte riktigt fattar men som jag ändå använder. Grejen och anledningen till min glädje är att vi nu lämnar sveriges framsida för skånes bästa ort - Lomma där mina favorit Schillar. Vi ska bara stanna till hos pappas kusin först, i Halmstad. Och just det, en till anledning för min glädje - i min mage ligger nu en sub av världsklass från mitt favorithak subway. Supergott! Testa deras marinerade kyckling på honey-oat bröd och be om att få den grillad! Yummie... :)


RSS 2.0