Första advent - nu är julen igång!

H-h-hallå!
Ingen kan väll missat att det är första advent idag? Det är det iaf, jag har ätit en lussebulle och två pepparkakor. :)

Jag har ju inte varit en speciellt aktiv bloggerska den här helgen, men jag hade inte tid igår. Sorry! Var i Sundsvall hela dagen och handlade julklappar med mamma. Det var mysigt!

Nedräkningen till julafton kan ni ju se här bredvid, det närmar sig med stormsteg! Som tur är har jag de flesta julklapparna klara, skönt och inte behöva stressa de sista dagarna innan julafton! Hur går det med julklapparna för er?

Att följa i sitt syskons fotspår

Hej allihopa!
Här kommer en glad nyhet:

Min bror, Linus Lövgren, har precis startat en alldeles egen blogg. Linus Tennis heter den och ja, han kommer säkert skriva en hel del om tennis. Ni finner bloggen här och om ni klickar på länken.

Ge honom lite trevligare kommentarer, han är ju helt ny i bloggvärlden. :)

2531 kr :)

Hej igen,
ser ni stjärnan här bredvid? Där det står bloggvärde osv. Det är en grej som räknar ut hur mycket bloggen är värd. Och eftersom min blogg är relativt nystartad är den inte värd så mycket ännu. Vill du veta vad din blogg är värd? klicka på ikonen!

vi hörs senare!

Felicia goes gladiator.

Äntligen fredag, och äntligen helg. Idag är det precis tre veckor kvar till jullovet. Jag längtar!

Faktiskt hade jag kunnat vara ledig idag. På fredagar har jag bara två lektioner och båda lärarna var inte där. I spanska fick vi en vikarie som inte pratar spanska och på idrotten fick vi ha Kenneth, som jobbar på skolan. Vi körde gladiator boll, det var riktigt kul idag. Bortsett från att jag som fortfarande är förkyld nästan inte fick någon luft på slutet. Det var inte speciellt kul, men jag satte mig ned och försökte bara fokusera på att slappna av och andas djupt. Hela laget var jätte duktiga och sammarbetade riktigt riktigt bra! Inför andra omgången behövde vi 6 st ärtpåsar för att vinna - men vi kämpade på bra och fick ihop hela 18 stycken om jag inte minns fel. Bravo!

Tiden går verkligen fort - på söndag är det redan första advent! Mysigt :D

Ikväll är det Idol, jag ska så klart se. Jag tror att Robin B åker ut, vem tror ni?


Felicia fixar allt!

Egentligen är jag heelt slutkörd efter denna dag men samtidigt har jag en massa energi. Jag har verkligen varit duktig idag, det kan jag och förhoppningsvis några andra 8b:are också intyga om. Så klart ska jag berätta allt för er!

Tanken var egentligen att jag skulle ha en helt vanlig skoldag till 15.50 idag. Men jag ändrade på det.

På torsdagar har vi matte indelat i hur mycket hjälp man behöver.. de där grupperna ni vet. Men idag var de två utbildade mattelärarna lediga och kvar fanns då kvinnan som jag då ska ha. Men eftersom att vi är en "stor" grupp, typ 40 pers? (A+B)
hade hon lektion med 8A och ja..vi fick någon vikarie. Hon var inte utbildad och kunde verkligen ingen matematik. Den andra kvinnan kan ju lite åtminstone. Så vi skulle likagärna kunnat ha den lektionen inställd. Efter det kom spanskan och det var en vanlig lektion. När jag sen är på väg mot mitt skåp möts jag av någon 8b:are (Jesper?) som säger att våran SO är inställd. Jaha tänker jag, och följer med som publik (eller Idol-jury som någon sa) när några tjejer ska träna inför ett sångframträdande de ska ha på gudstjänsten de ska gå på genom konfirmationen.

sedan möts jag av min klassföreståndare/mentor Malin som börjar prata om att flytta lektioner hit och dit. Angelica och jag blir väldigt peppade och börjar då fixa och trixa. Vi sprang upp och ner på expeditionen, försökte prata med alla i klassen (vilket var himla svårt eftersom många gått hem). Det vi försökte göra var att flytta hemkunskapen och engelskan, och att hela klassen skulle göra färdigt en uppgift i svenska på EPA-tiden (Eget Planerat Arbete)

Alla i personalen på ytterlännässkolan var ju inte direkt samarbetsvilliga, himla tur för oss att det kom en annan vuxen och pratade lite så att en viss annan person började lyssna. Ni anar inte vilken dag jag haft, 20 st 14-15åringar är inte direkt lätta att hålla reda på. Haha.

Så ni elever på ytterlännässkolan som sett mig springa omkring lite överallt idag får förklaringen här. Haha. Och dessutom var min svenska lärare inte ens medveten om allt detta eftersom hon var på möte någonstans. När jag tillslut fick tag på hennes mobilnummer sa hon att det var ok att vi fixade det så här. Allting går om man sammarbetar ju.

Angelica och jag styrde verkligen dagen, och tack vare det fick nästan alla i klassen sluta 2 timmar tidigare. Resten fick sluta ungefär 1 timme tidigare (alla har inte samma engelska lärare).

Jag ber om ursäkt för ett himla konstigt inlägg, har så mycket att berätta. Oj oj. Så mycket ord på en gång. Hela dagen har varit galen!

Onsdag

Trots att jag inte varit i skolan speciellt länge idag har skoldagen varit vääldigt seg. Jag har som bekant sovmorgon till 9.30 på onsdagar. Härligt!


Råkade precis trycka på en tangent, därför är texten här ovanför MYCKET större än den ska. Vet inte vad som hände..

Provet idag gick nog ganska bra, jag svarade på alla frågor iaf. Men om jag har rätt vet jag faktiskt inte. Är lite osäker på några, och dessutom kom jag på nu i efterhand att jag tänkt fel på en utträkningsuppgift. Jaja. Godkänt får jag iaf, om jag har tur VG :)

Det är så skönt att ha slutat i konfirmationen, annars blir onsdagarna stressiga och eftersom alla läxor osv. oftast är till torsdagar känner jag att jag måste prioritera bort sånt som inte ens är speciellt kul. Så till alla er som var inställda på att se mig konfirmeras till våren kan tyvärr se de tankarna bortspolade.

Nu ska jag snabbt göra min läxa - vi ska skriva 12 nya engelska ord vi lärt oss under grupparbetet i engelska. Eftersom mitt handlar om fotboll ( -.- ) är alla nya ord mest fotbollsord. Straffområde, libro och utspark exempelvis.

Efter provet idag försökte jag mig på MMS-bloggning, men det verkar inte som om det gått fram. Konstigt, jag gjorde antagligen något fel. Ha en hääärlig onsdag. :D

Gubben Noak goes remixed.

Äntligen hemma från skolan, fast dagen har inte kännts såå himla dryg som tisdagar brukar vara. Det har mest varit så att jag tänkt att nu är det tisdag. Alltid så dryga, men de har det inte varit. Och det är ju bra!

Tidigare berättade jag att vi skulle ha fysikprov idag, men jag hade uppfatat det fel och provet är imorgon. Oooh! Jag är inte så nervös, det känns som om jag kan det mesta. Tror jag åtminstone.

Så vi gjorde något annat än vanlig lektion idag på no-lektionen. Vi skulle göra musik! Närmare bestämt "Gubben Noak" med hjälp av provrör, provrörställning och vatten. Lätt som en plätt? Verkligen inte! Tanken var att vi skulle använda provrören som panflöjtar och blåsa i dem för att få ljud. Min grupp, jag + Felix, Jesper och Per, hade det lite svårt med just den låten. Vi är väll inga musikaliska underbarn direkt. Haha, så vi satte ihop en egen melodi och framförde den med stolthet, right? Vi hade kul, publiken skrattade och ja..ingen klagade alls. Jag tycker faktiskt att det var riktigt smart gjort av oss - för vi kunde inte den riktiga så istället för att bara skita i uppgiten använde vi oss av våra kreativa sidor och remixade Gubben Noak. Den behövde ju faktiskt få lite nytt liv. :D

Förutom att plugga fysik resten av dagen ska jag även kolla på tv. Ikväll är det ju Desperate Housewives. Super bra :)

Imorgon har jag dessutom sovmorgon. Great!

Ett val, ett mycket svårt val.

Jag är så tacksam över att jag inte i år går i nian, att jag inte behöver välja gymnasieutbildning och allt det där. För i nuläget känner jag mig helt osäker och virrig. Jag skulle aldrig kunna välja nu, vilken linje jag ska gå. Det är så svårt!

Jag känner mig heller inte direkt begränsad för vart jag ska gå, bara det är en bra skola med bra utbildning. Eller nu var jag inte helt ärlig, jag skulle nog inte välja en skola i en stad där jag verkligen inte känner någon alls. Det skulle nog kännas rätt ensamt. Men eftersom jag känner människor lite här och var känner jag mig inte såå begränsad.

Men som tur är har jag ett år på mig. Tack tack, det lär jag behöva. min fråga till alla som snart ska börja välja: Vad blir det?

vill du ha en garanterat vit jul? Kom till norrland!

Det märks att en massa förkylningar går nu, med andra ord var det inte bara jag som snörvlade och hostade i klassen. Stackars alla oss som är sjuka. Det är inte kul. Och jag vägrar att stanna hemma från skolan - man missar så mycket och det är jobbigt att ta igen senare. Då är det ju annat som ska göras!

Gissa vad som föll ner från himlen idag? Snö! Kanske inte så otippat men om det fortsätter så här kommer det vara 1 meter snö vid julafoton - minst!

På engelskan idag pratade min lärare med mig om betyg och vad jag ska förbättra osv. Och vet ni? Mitt engelska betyg för den här terminen kommer att bli MVG. Det känns så bra! Och hon sa inget om att jag skulle förbättra något, utan bara att det var hennes ansvar att ge mig uppgifter så att jag utvecklas och att jag får stimulans. Och det är ju bra. Det känns verkligen bra att han sin mentor/klassföreståndare som lärare i ett viktigt ämne som engelska. Hääärligt!

Krya på mig!

När jag vaknade imorse möttes jag av snöflingor. Sånna där tjocka och långsamma. Det såg ut precis som i sånna där små saker man har vid julen. Man vänder på dem och skakar lite lätt, sen när man ställer dme till rätta snöar det så där mysigt. Förstår ni vad jag menar? Vad heter de där, snöglober? Jaja, hursomhelst. Det var precis som om jag befann mig i en sån.

Men det var ju för några timmar sedan. Tyvärr har jag knappt gjort någonting alls sen dess. Pluggat lite fysik, vi har prov på tisdag "Energi-Arbete-Effekt". Jag har även kollat på lite ev. julklappar och fixat med julkorten.

Jag är ingen vidare underhållande bloggerska idag. Tyvärr. Men jag försöker bara få den här förkylningen ur mig. Jag är så less på den. Krya på mig helt enkelt.

Man lär sig något varje dag


Det här är en bild på ingen annan än mig när vi hade skogs-orientering i skolan någon gång i början av oktober. Det var riktigt kallt (därav halsduk,vantar och pannband). Ni ser även pinnen som jag använde för att ta bort andra grenar. Jag är inte riktigt en skogsmänniska som njuter av att vara i naturen - tvärtom.

Min vän Karin fotograferade bilden, och det finns en massa andra
som jag skulle kunna visa er från den dagen men nej. Det gör jag inte, eftersom det är olagligt att lägga ut bilder på folk utan dess godkännande. Och jag är inte säker på om jag har det.

Jag tror att min grupp hittade alla kontrollerna men det tog himla lång tid kan jag lova. Våran lärare hade tillochmed börjat leta efter oss. Det var lite krångligt ett tag. Särskilt en som vi letade efter i säkert 20 minuter. Haha. Nu är det gjort i alla fall. Och jag har dessutom lärt mig hur man lägger texten omkring bilden istället för att ha den under. Det var ju lätt som en plätt!

Frostigt


Den här bilden fotade jag för nästan två veckor sedan, nu har det kommit ännu mer snö och
jag gissar att motivet är helt täckt nu.

Lördag.

Läste nyss en kommentar jag fått av min farbror Niklas. Vad kul att du läser :)

För er läsare som inte visste det har jag släkt lite här och var i världen. Några här och några där. Därför känns det som en jätte bra idé att blogga. Då kan alla (som vill så klart) ta del av vad jag har för mig och hur skolan fungerar osv.

Jag har ju faktiskt inte bloggat speciellt länge, startade den här bloggen 10 november, men ändå har jag bara fått positiv kritik och jag vet att en stor del av mina läsare (ca. 25 st) tillhör min släkt och familj. Vissa är mer intresserade än andra. Linus är nog minst intresserad av alla, jag har tillochmed försökt få honom att starta en egen blogg. Men nej, han håller sig till tennisen.

Min mormor har tillochmed läst min blogg, och hon är inte speciellt teknisk av sig. Det har hon gjort bra.

Jag vet att bloggen är lite trist nu, det är mest långa texter. Ska försöka ge er lite bilder också. Det är kanske trevligare med lite omväxling. Eller, vad vet jag? Läser ju aldrig min blogg. Kanske borde jag göra det. Så att jag får se en annan sida av det hela också. Jag skriver ju bara. Nu ska jag äta lite glass, det är ju härligt för halsen. Eller la garganta som man också kan säga. :)

God morgon och lite Idol-snack.

Jag är verkligen ledsen över att jag klagar så mycket. Men jag är inte helt nöjd just nu, är helt täppt i näsan och min hals kunde inte vara sämre. Och tyvärr har jag bara en tablett kvar av det enda läkemedlet som faktiskt hjälper - Mucoangin (eller hur det stavas?). El pastillo para la garganta, det här borde min spanska fröken läsa!

Kollade ni också på idol igår kväll? Jag tycker faktiskt att det var ganska bra att Anna åkte ut, såå bra är hon inte ändå. Dessutom har jag svårt för att se henne som en artist. Aja. Men en annan sak som stör mig är (håll i hatten, jag antar att jag nu får halva svenska folket mot mig..) Kevin blir jag verkligen irriterad på. Han är fööör mycket! ja, visst..han klarar av varje tema varje vecka men han är ändå alldeles för mycket. Det känns liksom; Ja, vi vet att du är duktig. Ja, vi vet redan att du älskar din flickvän över allt annat. Du sjunger varenda sång till henne.
Och misstolka inte mig fel nu, så klart älskar han sin flickvän. Men kanske att han vill sjunga sina låtar till någon annan också. Ja, eller bara inte vara så där överglad hela tiden. Jag tror fortfarande att Johan Palm kommer att vinna alltihopa - det vore så otippat ju. För vem hade trott att lilla lilla pojken som inte är i målbrottet ännu skulle vinna. Aja, vi får se. Vi får se.

Linus hade vunnit en av sina tennismatcher igår. Dubbel-matchen hade de förlorat stort. Men singeln hade han vunnit. Bra jobbat! Så nu har han gått vidare och ska spela tre matcher idag. Jag ska dock inte följa med, känner mig alldeles för trött och hängig. ..

Det blir en lugn fredagskväll

Det är så skönt med helg. Jag har inga planer alls. Men eftersom jag blivit förkyld orkar jag nog inte göra nåt heller. Kommer nog mest att vara hemma. Men det är skönt det med ibland. Jag ska plugga lite fysik också. Har prov på tisdag. Det kommer nog gå bra, pratade med min lärare i tisdags om hur han tror att de skulle gå för mig. Och jag klargjorde att jag så klart satsar på mer än G. Det gör jag alltid! Hursomhelst sa min lärare att han var övertygad över att jag klarar det. Hoppas :)

Ikväll blir det myskväll. Linus har spelat klart sina matcher men jag fick inte veta något resultat, mamma ville inte säga ngot på telefonen. Så jag antar att han vunnit. Kul för honom isf. Vi tänkte beställa hem pizza. Och jag tycker för en gång skull att det ska bli riktigt gott. Är inte så där jätte förtjust i pizza annars, men här där jag bor har de hör och häpnad börjat sälja enormt god pizza. Det är restaurangen som har utökat sitt sortiment. Och de använder sig av riktig skinka, inte sån där läskig pizza-skinka som ofta annars används.

Vi ska så klart se på Idol också. Det är tydligen kärleks-tema ikväll. Undra vem som åker ut. Jag tror faktiskt att Johan Palm vinner alltihopa, på riktigt. Inte för att han sjunger bäst - utan för att jag tror att hans fans kommer hålla honom kvar till sist. Om några veckor får vi se hur allting slutar.

Njut av fredagskvällen, vad ska ni hitta på?

Förkylning - människans ständiga följeslagare?

Usch, jag börjar tyvärr tyvärr bli sjuk igen. Denna gång är det någon form av förkylning, jag kom egentligen hem för flera timmar sedan (ungefär klockan 11). Sedan dess har jag mest legat under ett varmt duntäcke och druckit te. Jag känner hur det spänner i huvudet och min hals gör så ont att jag dör. Dessutom känns det som om jag ska nysa precis hela tiden!
Aaaah, jag avskyr att jag jämt blir sjuk på hösten/våren. Visserligen har det hunnit bli vinter men den här förkylningen var väll lite försenad I guess.

Det var antagligen sjukt dumt av mig att vara med på badet idag. Men jag kände att jag vill få det bortgjort. Annars har jag ju det kvar senare. Och det är bara jobbigt. Jag får väll skylla mig själv lite. Men ingen kan komma och säga saker som "Du har haft för lite kläder på dig" eller liknande. För det har jag absolut inte. Min varma vinterjacka har jag använt ett bra tag, och jag har nästan alltid någon form av kofta på mig. Allt för att inte bli sjuk. Men..så jag det ändå. Jobbigt..!

Min lillebror spelar tennis just nu. Det är någon form av tävling, TG Open om jag inte minns fel. Jag är inte speciellt intresserad om jag ska vara ärlig. Men hoppas att det går bra för honom. Linus spelar både i singel och dubbel-klass. Första gången som dubbel spelare. Det går nog finemang.

Nu ska jag ta mig tillbaka till mitt täcke. Ha en trevlig helg :)

Upprörande.

Äntligen hemma från en lång skoldag. Puuh! Men jag ska faktiskt inte berätta en massa om skoldagen, utan en annan sak som jag tycker är viktigt. Eller ja, inte viktigt på samma sätt som jag tycker att skolan, familjen eller något annat är viktigt. Utan på ett annat sätt.

Nyligen dömdes min f.d lärare för sexuellt ofredande på två då 14-åriga tjejer. Detta hände förra året, på min skola och jag vet vilka tjejer det handlar om. En kompis till mig vittnade också. I tidningen (klicka på "tidningen" för att komma till artikeln) har de skrivit personens för och efternamn. Jag väljer att inte göra det, även om jag verkligen ogillar personen ifråga vill jag inte svartmåla någon på internet. Jag antar att även de flesta som bor häromkring vet vem han är ändå.

Han dömdes hursomhelst till 70 dagsböter á 200 kr. Och han ska betala 10 000 kr var till tjejerna. Det är nästan skamligt hur litet straff han fått. 10 000 kr är ingenting om man jämför vad de där tjejerna fått gå igenom, och vi ska inte tala om hur traumatiskt det kan vara för dem. Alla minnen kommer sitta fastklistrade i minnet för alltid.

Läraren (och politikern) har varit min lärare i de flesta ämnen under mellanstadiet. Jag ska inte dra upp allt han gjort men jag kan sammanfatta och säga att han inte skött sin roll som lärare. (Eller vad säger ni, forna elever från Styrnässkolan?) Listan kan göras enormt lång. Alla kan göra misstag, men borde inte rektorer osv. rycka in när misstag görs var och varannan dag? Det gick så långt att föräldrar i min klass + rektor och lärare hade möte ang. detta. Rektorn har även lovat att läraren i fråga inte ska ha elever.

Vad tror ni jag gör när jag i åk.7 ska ha den här läraren som vikarie? Jag ringer min mamma och funderar på om jag allvarligt talat skulle skolka. Jag skolkade inte den lektionen för sånt skulle jag inte göra, men ska det verkligm behöva gå så långt att tillochmed jag funderar på skolk?

Jag blir galen! Men samtidigt oerhört glad att han dömdes till detta. Hoppas verkligen att ingen ska behöva ha honom som lärare. Någonsin!


Behöver någon ett rim?

Så där! Nu är engelska uppgiften färdig. Skönt, endast lite hemkunskap-plugg kvar. Men det är enkelt så jag jag behöver nog inte plugga speciellt mycket. Har fortfarande inte fått tillbaka det förra läxprovet men jag hoppas på alla rätt.

Mormor bakar morotskaka till oss. Det doftar jätte gott! Mmmm. :) Jag älskar morotskaka. Mormor gör den godaste.

Jag kom nyligen på ett julrim. För en hårinpackning, dessvärre kommer jag nog inte att ge en hårinpackning till någon. Men om det finns någon där ute som behöver hjälp med hårinpackningsrim kan ni höra av er till mig. I'll help you!

Anonymt är inte lika kul

Jag vet att en del av mina bloggläsare inte är speciellt vana vid bloggvärlden. Därför ska jag sammanställa en liten "lat-hund" om hur man gör här i bloggvärlden och hur det fungerar. Men det blir senare.

Till att börja med kan jag meddela att det är viktigt att skriva sitt namn när man kommenterar. Glömmer ni det har jag ingen aning om vem som skrivit den. Då står det bara anonym, och det är inte speciellt kul. Kommentarer är jätte kul att få, särskilt positiv feedback. Men glöm inte att skriva vem ni är.

Tack.

Onsdag betyder sovmorgon.

Hallå där!

Höstterminen - 08 betyder sovmorgon på onsdagar. Det är så härligt! istället för att börja dagen klockan 8.10 börjar jag 9.30. Härligt! Tyvärr är det bara några få onsdagar kvar med sovmorgon (4 st?), alltså gäller det att njuta när man kan. Efter jullovet har vi bild istället. Och ska jag vara riktigt ärlig tror jag inte att någon åttabe:are har saknat bilden. Inte jag iaf. Bild borde vara ett frivilligt tillvalsämne, men det är ju min åsikt.

Jag längtar verkligen till julen, allt är så mysigt. Och det är skollov, det är också himla bra. Men julklappar, vissa är superlätta att köpa till. Andra enormt svåra. Jag vet inte hur ni gör i era familjer men hos mig brukar vi inte rimma, varför vet jag inte. Men i år ska jag komma på rim till varenda julklapp. Jag får nog börja komma på en massa redan nu, eller ni kanske kan hjälpa mig? Jag kan annordna en rimstuga. Hihi. Eller ett julspecial inlägg. Jag får en massa idéer nu. Nedräkning till julafton ska jag definitivt ha. Och jag ska fixa en speciell jul-design här. Det kommer bli super fint. Lovar!

Jag ska renskriva och kolla igenom min engelska läxa till imorgon. Vi ska göra en intervju och så klart ha intervjuat någon inom ett speciellt tema. Som vi även gör grupparbeten inom. Mitt ämne är fotboll, ni tycker säkert att det låter enkelt. Men jag kan meddela att det är det verkligen inte. Vad heter tillexempel straffområde på engelska? Inte ens min lärare vet ju. Egentligen hade jag valt golf, (eftersom jag spelat förut och för att de flesta termer heter samma sak på engelska som svenska) men det var ingen annan som valt det så jag fick fotboll istället. Jaja, jag får se det som en utmaning. Det ska bli VG+, minst!


Allergi

Jag konstaterade nyligen att jag ovanligt nog är allergisk mot ananas. Jag har faktiskt aldrig hört någon annan som är det.

Det kan ju vara bra att komma ihåg i framtiden. Det är ganska obehagligt. Fyy.

Felicia är tillbaka!

Jag är tillbaka!
Mitt läsarantal har sjunkit lite för varje dag nu när jag varit en oaktiv bloggerska. Men som sagt, jag är tillbaka.

Som ni kunde läsa i fredags har min moster varit här. Det har varit jätte mysigt. Och trevligt så klart. Det är det alltid.

Hursomhelst kan jag meddela till alla min läsare som inte bor här uppe i norr att det är riktig vinter nu. I helgen snöade det riktigt mycket. Idag lite mindre. Och det är kyligt, dock har jag hört att det ska bli "varmare". Och varmt blir det ju inte. Min vän Amanda som bor utanför Malmö trippar ju fortfarande omkring i ballerina skor! Det gäller att klä sig varmt här uppe. Annars får jag frysa. Det gör jag visserligen nu med. Trots att jag har en stor tjock jacka, halsduk, vantar och vissa dagar en mössa. Men idag får jag nog skylla mig själv. Jag hade bara på mig tunna strumpbyxor på benen. Och en kjol så klart.

Tisdagar är som vanligt dryga, idag var inget undantag. Men det är skönt att det är tisdag eftermiddag. Onsdagar går snabbt och bra efter det följer bara torsdag och sedan helg. Härligt!

Jag har heller inte speciellt mycket läxor och prov den här veckan heller. Det är bra! Skönt att det inte är så fullt upp hela tiden. Nu ska jag äta lite middag. Ha det bra :)

Snö, snö mer snö

jag ser det snöar,jag ser det snöar. det är väl roligt hurra! Nu blir det vinter, nu blir det vinter som vi har önskat hurra!



Duktiga flickor

Så, nu är det äntligen helg! Efterlängtat.

Skolan gick jätte bra idag. Och Karin och jag var duktigare än duktigast på badet. 24 eller 32 längder var kravet. Gissa hur många vi gjorde? 40! Det var ju enormt duktigt av oss, förra året simmade vi nog bara 24 st. Inte lika bra men i år när vi ska ha betyg antar jag att vi känner lite större press. Våran filosofi när det gäller idrott är att göra sitt bästa på de grejer vi klarar av, helst mer än det man ska också. eftersom båda inte gärna dyker. Jag tycker kan inte dyka från kanten, det är obehagligt. Och Karin kan inte andas under vattnet. Det kan ju visserligen ingen människa. Haha. Nej, men jag försöker inte få ett MVG i idrott. Jag lägger inte ner så mycket energi på det som på allt annat, men godkänt vet jag att jag får. Och ett VG är bara ett plus. Så klart.

Världens bästa moster kommer idag. Om några timmar faktiskt. Och Evelina, min underbara kusinvitam. Vi ska ha det jätte mytsigt tillsammans. :)

Idag snöade det lite mer, antagligen kommer vi ha massvis med snö vid jul. Det måste det vara, utan snö på julafton är det ingen riktigt jul!

Bestyr med hår och klor.

Oj oj! Hela 20 olika personer kollade in min blogg igår! Plus ett par kommentarer, det börjar bra det här.

Hej förresten, jag blev så glad att jag totalt glömde det. Idag snöade det (Amanda, om du läser det här kan jag bara gissa att du blir lite avundsjuk. Det är sjukt mysigt här uppe i norr nu, med snö och mörker. )

Trots att torsdagar är min längsta skoldag någonsin har dagen inte alls känts så lång, tvärt om. Jag har varit sysselsatt hela dagen. Hade tre läxor plus en redovisning idag. Den gick jätte bra, precis som jag förväntat mig. Vi kanske borde pratat lite längre men det verkade ingen annan tycka så jag antar att vi var enastående bra. :)

Det känns himla skönt nu också, alla läxor är avklarade förutom att jag har hemkunskap-prov imorgon. Men det är bara för att jag var sjuk när alla andra gjorde det. Provet är på koka och steka så det är nog inte allt för krångligt. Veckorna går så himla snabbt. Det är först måndag och vips är det torsdag och nästanästan helg. Helgen går enormt snabbt och sedan är det måndag igen. Och så där fortsätter allt ända fram till jul, ända fram till sportlov påsklov och sommarlov. Ja, innan vi vet ordet av har jag slutat nian och tagit studenten. Hihi.

Ska jag göra er alla liiite avundsjukare? På fredagar har jag skola mellan 8.10-10.40. Kul för mig va? Endast spanska och idrott. Ibland känns det tillochmed onödigt att gå på skolan på fredagar. Imorgon är allt mycket lugnare än vanligt dessutom, på spanskan ser vi film och vi har bad på idrotten. Trevligt trevligt, egentligen inte. Mitt hår och klorvatten går inte så bra ihop. Det blir så enormt trassligt, värre än svinto. Kan ni tänka er om jag skulle komma till min idrottslärare och säga : "Lasse, jag kan inte vara med på idrotten idag. Mitt hår blir så trassligt av klorvattnet vi ska bada i"

Det skulle vara himla konstigt. Eller så får jag ha badmössa. Det ser roligt ut, jag lovar. Haha. Nu ska jag läsa igenom de sidor som jag ska kunna till imorgon. Ha det bra!

Den efterlängtade skolkatalogen är här.

Skolkatalogen kom idag, äntligen! Som vi alla har väntat. Jag tror inte att någon är rikigt hundra procentigt nöjd med sig själv, inte heller jag. Jag ser faktiskt ganska sur ur! Men man får se det från den ljusa sidan - jag blundade inte!

Faktiskt trodde jag att fotografen skulle valt ett foto där jag inte riktigt var beredd. Jag la till luggen precis när har fotade, och jag är enormt tacksam över att han inte tog det fotot. Konstigt är det faktiskt att på den sidan av övre raden (yes, jag är alltid på övre raden) där jag står är vi jätte tätt ihop ställda men på andra är det mer glest. Det ser lite konstigt ut och jag tycker att fotografen borde märkt det och berättat det för oss. De där skolfotograferna är alltid lite konstiga, åtminstone de jag haft genom åren.

En gång en vinnare, alltid en vinnare.

Hallå där! :)

Kan ni gissa vad jag gjort idag? En del av er kan säkert det, de har ju gjort precis samma sak. Men för resten av er ska jag så klart berätta. Alla på ytterlännässkolan hade idag typ idrottsdag. Man fick välja helt själv om man ville åka till Paradisbadet (som är ett slags äventyrsbad), rida på hästar, spela badminton eller gå en långpromenad. Jag hade så klart valt badminton. Det är kul! Jag valde det förra året också. Vi spelade dubbel-turnering och jag och min vän Sofhia spelade tillsammans. Vi spelar superbra tillsammans. Vi är en himla bra kombintation när det gäller badminton! I våran grupp vann i alla matcher, 3 stycken närmare bestämt. Efter det spelades det matcher där alla 1:or i varje grupp mötte varandra, likaså 2:or 3:or och 4:orna. Eftersom vi vunnit våran grupp fick vi hårdast motstånd och förlorade dessvärre de två matcher som skulle spelas. Jag tycker ändå att vi gjorde det mycket bra. Totalt kom vi ju på tredje plats!

Det som dock var mycket märkligt var rangordningen på priser. Alla som vunnit sin grupp fick pris. Så trots att man förlorat alla matcher från början men vunnit de senare fick man pris. Jag menar inte att jag är missunsam mot de som fick sånna priser. Jag tycker bara att vi som kom trea borde få pris. Aja. Jag kom även tvåa i rund-badminton. Jag var så otroligt förvånad när jag skulle spela finalen mot Viggo, hade ingen kontroll alls över bollen (heter det boll här också?). Jag vann ju inte, men ändå. Det gick betydligt bättre än förväntat!

Just nu borde jag egentligen befinna mig i församlingshemmet för konfirmation. Men jag har så mycket annat att göra, läxor exempelvis. Och dessutom ska jag troligtvis sluta. Det är inte riktigt min grej.

Imorgon är det en tuff skoldag, 3 läxor ska lämnas in + att jag och Karin ska redovisa ett SO grupparbete vi gjort. Det kommer så klart att gå jätte bra. Jag är nästan aldrig orolig inför redovisningar. Det får gå som det går helt enkelt.

En tisdag som alla andra...

Cirka 22 timmar och 30 minuter har gått från igår, då jag gjorde mitt "välkommen"-inlägg. Jag har tänkt att fixa lite med bloggens design också. Just nu är den bara vit och verkligen trist. Och opersonlig.

Eftersom jag tillbringar den mesta av min tid i skolan kommer ni antagligen få läsa en hel del om det. Till att börja med kan jag ju berätta lite kort om dagens skolgång. Som vanligt för oss 8b:are är tisdagarna (och torsdagarna) dryga skoldagar. Vi går som längst (14.50 respektive 15.50) de här dagarna och har de flesta ämnena. Dessutom med bara 10 minuters raster mellan. Men vi ska absolut inte klaga, i sjuan klagade vi på de lååånga rasterna och lååånga dagarna. Nu är det andra saker som gäller. Hursomhelst var det en proppfull dag med massor av lektioner. Det har varit en väldigt..teoretisk dag känns det som. Om man bortser från filmen vi ser på spanskan och den labben vi gjorde i fysik.

Den som har lagt matematik som sista ämne tänkte nog inte riktigt till då, det är nämligen inte speciellt bra. Matte är bäst efter lunchen. Nej, nu ska jag inte klaga. Fick tillbaka mitt matteprov idag också. Jag är ganska nöjd med mitt resultat, 24/28 är faktiskt mer än jag förväntade mig. Bäst är så klart full pott men eftersom att godkänt nivån låg på ungefär 10 rätt kan man ju säga att jag fixade det galant. Dessvärre "dissade" min lärare mig idag. "Jag dissar dig lite idag Felicia" var hans ord. Jag fick vänta i princip hela lektionen på lite hjälp. Det är verkligen fel, jag förstår inte riktigt hur de tänker. Vi som är lite duktigare och självgående får vara i en speciellgrupp med en lärare som inte är utbildad mattelärare. De utbildade går till de som har betygsvarning och behöver extra mycket hjälp. Men hallå?! Vi behöver ju också hjälp, även om det inte är lika ofta så kanske med svårare uppgifter och problem. Det är verkligen dåligt. Alla har väll rätt till en utbildad lärare, jag får känslan av att den här läraren bara är där för att kolla att vi sköter oss och inte går därifrån.

Men för att återgå till dagens lektion (då vi som tur är hade min ordinarie utbildade mattelärare) då jag blev dissad, det var förmodligen för att han hjälpte de som har problem och behöver mer hjälp men det jag behövde hjälp med var ju busenkelt. Det tog några sekunder att leda in mig på rätt spår. Om han då skulle hjälpt mig först hade jag inte behövt sitta där hela lektionen för att bara vänta. Jag menar förståss inte att de som behöver mer hjälp inte ska få sin hjälp, alla ska få hjälp. Även vi som faktiskt inte behöver den så ofta, och som i mitt fall oftast bara behöver komma in i rätt spår sen kan jag lära mig själv. Ojojoj, så mycket åsikter jag har!

Från skolan och hem till massor av läxor, hjälp! Svenska, So och engelska ska vara klara till torsdag. Och dessutom ligger jag lite efter i det mesta pga av att jag var sjuk (kände mig nästintill döende stundtals..men det var så klart inte riktigt sanningsenligt) förra veckan. Det blev ett himla långt inlägg dessutom, ännu längre av att jag skriver de här orden nu. Därför sätter jag stopp HÄR!

Välkommen :)

Välkommen! Välkommen till min blogg. :)
Jag antar att du hittat hit med hjälp av ett litet reklam-sms jag sänt ut till alla jag känner eller så har du hittat hit på egen hand. Det spelar ingen roll. Kul att du hittat hit.

Vem är jag? Det kanske du undrar. Jag är Felicia Lövgren, något som inte var speciellt svårt att lista ut.

Jag fyllde hela 14 år i slutet av Juni och går alltså i åttan. Ytterlännässkolan klass 8b närmare bestämt.

Sommaren -94 föddes jag alltså, en sommar som många förknippar med fotboll. Jag kommer inte ihåg ett dugg från den sommaren, men det måste varit en bra sommar. Jag föddes ju!
Mina första år i livet bodde jag i Stockholm, även om jag nu bor i Kramfors Kommun har jag ändå ett speciellt band till huvudstaden. Det har en speciell plats i mitt hjärta. Och som född stockholmare klappar mitt hjärta extra för laget AIK, det finns i blodet! Trots att sport inte riktigt är min grej och trots att jag aldrig förstår offside regeln i fotboll är det en enormt härlig känsla att hejja på gnaget på ett fullsatt Råsunda.

Något som jag prioriterar oerhört högt är skolan. Även om jag också blir gaalen när vi har massa läxor och prov pluggar jag i i det sista. Jag gör för det mesta mitt bästa och det ger resultat. Jag har inget favorit ämne direkt men jag avskyyr historia. Det är onödigt. Blicka frammåt!

Som sagt bor jag i Kramfors Kommun, i västernorrland. Sandslån närmare bestämt. I ett grönt hus med ständiga projekt (mamma försöker skapa det ultimata drömmhuset) Men det blir fint...förhoppningsvis närmar vi oss slutet snart.

För att detta inlägg inte ska bli allt för långt avbryter jag här. Hoppas att ni orkat läsa allt. Ta hand om er!

RSS 2.0