Lilla fröken naturligt spikrakthår, no more?


Det är ganska svårt att tänka sig va? Att jag, Felicia Lövgren - lilla fröken naturligt spikrakt hår, skulle vakna upp en morgon med ett busigt svall som inte är likt denna värld. Och ännu svårare är det väll att tänka sig att just denna dag skulle vara nyårsafton. Så här ser jag iaf ut just nu och ja, min näsa är röd eftersom jag varit utomhus och det är iiiiiskallt!
Jag har alltid så länge jag kan minnas haft ett hår som är helt rakt, men nej, idag är mitt hår helt utöver det vanliga. Men jag gillar det faktiskt. Vad säger ni?
Och givetvis har jag paljettisar när det är nyårsafton!


Happy new year!

Att det är årets sista dag kan väll ingen missat? Förra nyårsafton firade jag med familjen Schill och ja, i år saknar jag dom jätte mycket. Det är ungefär samma väder (en massa snö och iskyla!) och vi ska äta god mat men Amanda saknas! Min morfar fyller år imorgon och förra året firade vi stort, han fyllde 60 år och givetvis var Schillarna med och firade. Det är bara att kika i arkivet om ni är nyfikna på vad som hände då men i stora drag gjorde vi sånt som min morfar gillar. Typ pimpling och spela kort! Här är en bild från 1 januari- 09


Mitt lag, lag 4 som bestod av mig (i vit mössa) Amanda (med mönstrade täckbyxor) mammas kusin Tobias (med grön jacka och Joakim. Inget lag fick någon fisk dock, haha. Så dåligt av oss, min morfar fick en liten firre men det var riktigt dåligt av en sån storfiskare som han är. Det var riktigt kallt den dagen! Sjukt kallt. Brr! Riktigt så kallt är det inte idag och det är ju tur, bloggar så klart mer senare men tills dess önskar jag er ett riktigt gott nytt år!


Curlz





Det finns vissa fördelar med att ha en frisör-mamma. :) Och ett tips till er andra är att de snyggaste lockarna får man med en plattång. Kom ihåg det.

En typisk Felicia-jul med en tennisfamilj

Nu är det över, julfirandet - 09 är officiellt över. Våra gäster åkte igår eftermiddag och vi har städat bort alla madrasser, täcken, kuddar osv. Generellt sätt har jag aldrig tid för bloggen när jag är ledig, på skoldagarna prioriterar jag bloggen när jag kommer hem men om jag är ledig skjuter jag det åt sidan, och det har ni nog redan listat ut själva. Det är så den här bloggen är och alltid kommer att vara. Aldrig att jag sätter mig med laptopen i knät och skriver när jag har gäster, så oförskämt!

Hursomhellst har mitt julfirande varit mycket bra, med familjen. Min utökade familj, min familj-familj är mami och Linus men till min utökade familj räknas mormor&morfar samt min mosters familj. Som jag tidigare nämt var även Eriks söner Jonathan och Joakim med i år och det har varit trevligt det med, de är 19 respektive 16 år och är Eriks söner från innan han träffade min moster och de fick Eve och mini-majs. Jonathan var tomte och han skötte det bra, med humor för oss som förstod vad som egentligen försegick och det gjorde allt lite roligare. Vi firade hemma hos oss på Sandslån, juldagen hos Lundin-family och annandagen hos mormor.

Efter det har tennisen som så ofta tar tid i mitt liv infunnit sig. Julkorven är en lokal dubbeltennisturnering som har väldigt gamla anor. Man spelar i alla olika ålderskategorier och har s.k handikapp system, alltså desto bättre man är desto "hårdare" handikapp. Linus spelade med Erik vilket resulterade i två förluster och inget slutspel. Jonathan som har stor erfarenhet när det gäller tennis eftersom han spelat länge och varit ett år i USA som utbytesstudent och där blev delstatsmästare i Arizona, han är alltså riktigt duktig. Jonathan spelade med Joakim, och Joakim har inte spelat sen han var 10 år så han har inte så stor vana. Trots det fick dom väldigt hårt handikapp, -40. De vann gruppspelet med två raka vinster och sedan gick dom så långt som till semifinal, där förlorade dom en jätte jämn match och slutade som trea. Det var sjukt spännande och tillochmed jag bet på naglarna (*host* inte direkt va? mina naglar rör ingen! men jag var jätte nervös). Grabbarna blev besvikna, mest Jonathan, jag har nog aldrig sett honom så faktiskt. Men det är synd att två 60+ gubbar spelar så pass fult att man gång på gång slår samma sorts boll på lagets svaga punkt. Dock tycker jag att Jocke var imponerande duktig för att knappt aldrig spelat tennis. Jag har 317 tennis bilder som jag antar att ingen bryr sig om och 127 andra random bilder från julhelgen, här kommer hursomhellst lite blandade bilder!


Årlig julmorgons promenad, ser ni det "luddiga" i utkanten av bilden? Den är helt oredigerad och det beror på den kyliga temperaturen som var då!


Trots kylan var det mycket vacker.


Jag var jul-fin med röda strumpisar dagen till ära.


Sssh! Don't tell anyone it's Jonathan! Hhhih, våran tomte skötte sig utomordentligt, behöver ni en tomte? Ring honom!


Och just det, min lilla kusin är en kanibal. Maja hos mormor på annandan.


Love this one! Kusselussarna i ett nötskal, majsan glad och eve busigt glad :)

Och här är tennisbilder!

Joakim i svart och Jonathan i vit piké.




Nu ska jag äta glass och maila redigera resterande bilder och därefter maila filmklipp till Jonathan. Vi hörs imorgon läsare. Tjingeling! (mycket oseriöst avslut)


Nattligt

Hej på er, lite nattlig blogg från eran favoritbloggerska så här dan före dan, det är faktiskt precis så det är eftersom klockan för 14 minuter sedan passerade 00.

Vi hade julavslutning med klassen idag, slutade strax efter 10 med ett brunt betygskuvert i högra handen. Innehållande mycket bra betyg tycker jag själv, inga överraskningar direkt. Vi har ju haft betygssnack med de flesta lärare och jag har rätt bra koll. 10 MVG och 6 VG, fast då har vi inte fått betyg i teknik ännu. Inga slutbetyg satta ännu men jag vet ändå slutbetyg i kemi eftersom vi har avslutat det. Ett fint MVG i slutbetyg känns himla bra, 20 poäng alltså.

Sen jag kom hem vid 10.45 har jag hunnit med en massa saker jag hade på min att-göra-lista, städat..bakat och klätt granen. Allt har gått bra men städningen hade jag vissa problem med, tog på mig att städa vårat badrum och jag tänkte att det inte var så svårt. Också ville jag ju vara snäll och hjälpa min stressade mamma. Jag tog på mig handskarna och var påläst med diverse tips från Rent Hus-tanterna på tv4.se. Ättika fungerar tydligen bäst på kalkavlagringar och diverse smuts. En hel flaska hushållsättika tog jag alltså. Jag insåg dock rätt snabbt att jag skulle behövt ett munnskydd också, jag fick spykänslor av dofterna som bildades redan efter 1 minut. Jag har ärvt det från min farmor, att vara känslig för äckliga dofter och sånt "böös" som hon säger. Fyyyy! Min lillebror fick serva mig med vatten och simglasögon. Vilken syn! Mig i hotpants och linne och med en skurhink och en tandborste i högsta hugg, en sak är säker..jag ska ha städerska!

Om sisådär 16 timmar beräknas våra gäster komma och jag behöver sova minst 8, och imorgon ska jag hinna baka bröd också. Hoppas att jag hinner släga in något blogginlägg under de kommande dagarna men annars önskar jag en riktig god jul och ta vara på ledigheten. Jag ska njuuta!

Jippodag och 9b har bevisat vem

Hej på er, det har varit en rätt slapp skoldag. Först idrott där vi dansade, all american promenade och foxtrott, sen spanska och därefter jippodag. Jag och Sofh hade förväntat oss pris eftersom vi vann badminton-turneringen men tydligen hade de glömt det, hmm. Sen hade vi innebandy där min klass 9b visade vem som är bäst när det gäller. 9a förlorade och likaså 8b, tillsist vann dock 7b i finalen mot min klass men de förlorade mot lärarna. Haha, så duktiga lärare på ytterlännässkolan alltså! KSF hejjade så klart på lärarna, de var ju bäst. Synd bara att inte Malin B Malin W och Stefan spelade, det hade varit riktigt skoj! Vi hejjade mest på Lasse, våran favoritlärare. Bra jobbat teachers!


9b vs. 9a!


Och här blev det suddigt! Sofia lägger straff mot 9a!


Jesper la den avgörande straffen som resulterade i vinst i prestigematchen mot 9a.


Klasslaget samlat


I vit tröja ser ni skolans rektor, han var på hugget! 2 mål fixade han själv och lärarna vann, ha!

Nu ska jag slå in de sista julklapparna sen är allt fixat inför torsdag, imorgon får jag mina betyg och sedan ska jag julstäda. Låter inte så kul men det ska göras eller hur? Vi hörs imorgon


Stresssssigt

Söndagkväll igen, tiden går himla fort eller hur? Endast två dagar återstår av skolan just nu, trots att de flesta redan fått jullov. Kul för oss i Kramfors Kommun va?

Jag har väldigt mycket att göra just nu. Hela helgen har gått i julklapparnas tecken, köpt och slagit in. Just inslagningen satsar jag mycket på. Det är en del av själva presenten ju! De flesta julklapparna är även fixade och jag känner mig oerhört nöjd. Mina julkänslor har kommit också. Dagarna fram till jul kommer jag ha en massa att göra. Mamsen jobbar mycket de sista dagarna innan eftersom alla människor vill vara fina i håret på julen så då får jag hjälpa till. 6 pers kommer på onsdag eftermiddag, min mosters familj alltså. Oftast är det Hon, Erik, Evelina och Maja men i år kommer även Eriks söner Jonathan och Joakim med och firar jul här. Vi blir elva pers på julafton och förhoppningsvis hinner vi klart med allting. Puuh, känner mig en aning stressad faktiskt. Bakning, städning, matlagning, mer städning och vem ska vara tomte? Jag har fått rycka in de två sista åren men jag är tyvärr jordens sämsta tomte så det måste bli någon annan i år. Tyvärr vill ju ingen vara. Men det löser sig.

Jag har varje dag fram till 29 december inplanerad från morgon till kväll och mellan 29 och 30 ska jag andas ut. Vila, ha jullov. 31 är det nyårsafton och 1 januari fyller morfar år. Hur ska jag hinna? You tell me! Eller så berättar jag hur allt blir sen. Wish me goodluck.

-27,5 grader celsius.

Cissan hade rätt. Det var -27,5 grader när jag vaknade imorse. När jag sedan vid åtta kom till skolan trodde jag att jag skulle dö. 5 meter i sån kyla räcker. That's it. Jag klarar inte mer. Vekling eller ej men hur mycket jag än älskar julen och allt som hör till står jag inte ut med iskylan. Det är sjukt kallt just nu. Inte nån gullig julsång som "I vårt vackra vita vinterlaaand.." Veckan innan jul älskar jag när snön hänger på stora granar och frost på fönstren, men snälla snälla vädergud det räcker med 5 grader kallt. "Tysta ruvar skuggorna med snöskägg på".

Skola till 12 och som ni vet har jag gjort julgodis. Ischoklad, "strykande åtgång" och knäck. På slutet hade vi land&stad som vi är proffs på. Jag, Karin och Sofh alltså. 9 gånger av 10 vinner mitt lag och jag tycker att det är kul. Sofhia tog på sig att vara spelledare och lärarna var ett lag, Malin-laget som bestod av Persson, Boström och Wiberg. Alla Malin. Mest tävlingsmänniska är min mentor, engelskafröken och hemkunskapare Malin W. Så roligt! Tyvärr vann vi inte eftersom Sof&Nath vann och de var värdiga vinnare. Det skiljde 4 poäng alltså två kategorier för oss.

Nu är det bara två dagar kvar av terminen som är den sista för årtiondet. Big thing! Dessutom mina 2 sista dagar av min näst sista termin på Ytterlännässkolan, av grundskolan och som 9b:are. Hmm.. 7 januari är det sista rycket och jag vill att alla ger järnet! Kom igen nu klassisar, inga kärnämnes IG:n nu. Jag vet att ni klara det!

Lite solsken skulle inte sitta helt fel!

JAG DÖR SÅ KALLT DET ÄR! ÅHHÅ, STACKARS ER I SÖDRA SVERIGE. VAR DET TIO MINUS GRADER IMORSE? MEN..STACKARE. haha, skämt och sido. Idag har jag varit nära döden. -17,5 grader när jag vaknade och har hört att det var 22 minus under dagen. Men enligt Cissan (Cissi alltså!) ska det bli upp till 30 minus imorgon. Seriöst bloggläsare, jag. dör...


Missed girl, oh yes!

Jag saknar min mandi-pandi-manda-söt! Amanda alltså, hon lever loppan in the big country U S and A just nu. Eller loppan och loppan, antar att hon är rätt jetlag-ad eftersom dom flög dit igår. Jobbigt med tidsskillnaden! Fatta att hon stannar i 3 veckor och kan ni förstå att det är så sjukt långt till påsklovet. Gaalet! I need my Amanda. Skaffa dig en massa roliga minnen, fota massa och kom sedan hem till Sverigeee!


The last days of 2009

Det har varit rätt kaosigt i ett par dagar, därför ingen bloggning, nu ser det ut att ordna upp sig. Dessutom börjar det närma sig ledighet och jullov. Me gusta!
Så här ser de närmsta dagarna ut!


Torsdag  - Sista vanliga skoldagen!
Fredag - "Pysseldag" vet inte ännu vad jag ska göra men jag antar att det blir julbak, pyssler eller pepparkakor. Och beroende på hur saker ser ut kanske jag ska handla de sista julklapparna!
Lördag-Söndag - Julkappshandel och slappning, behöver lite vila!
Måndag - Vanliga lektioner till 11, jippo med innebandy turnering och diverse prisutdelningar
Tisdag - Sista skoldagen! Teknik 1 timme och sedan betygsutdelning och nån lek med klassisarna. Slutar 10 om jag inte minns fel!
Onsdag - Sista rycket med julpytning, julklappsinslagning osv. Moster + familj kommer!
Torsdag - Julafton!
Fredag - Traditionsenlig dagen-efter middag hos the Lundin family, nåt som vi alla ser fram emot! :)

Här ser ni vad jag kommer ha för mig! Kommer kanske inte ha så mycket blogg-tid men jag ska njuta. Förresten! Vilken dag börjar ert jullov, känns helt puckat att vi går ändå till Tisdag. Men jag antar att det var för att vi fick två dagar längre sommarlov än alla andra. Fast jag hade hellre slutat på fredag och haft två dagar kortare sommarlov!


Hjälp!

Det var väldigt länge sedan jag kom med ett riktigt långt åsiktsinlägg, förr i tiden (typ för några månader sedan) var jag mycket bättre på sånt. Ta er tid och läs, fellas!

Jag läser vissa bloggar regelbundet, andra halkar jag bara in på då och då. Ett exempel på en sån då&då-blogg är Dessie's och jag tänker inte ens länka hennes blogg för jag skäms över att det finns tjejer som henne i min ålder. För er som inte känner till denna Desirée Nilsson kan jag berätta att hennes blogg är väldigt välbesökt och hon är 94:a, med andra ord. Lika gammal som jag! Alldeles nyss ramlade jag inte där och detta är vad jag ser:




En mysig vecka i Idre med några kompisar...

jag undrar det här? Var i ******* finns föräldrarna, vuxna förebilder eller någon slags kontroll? Jag kan kanske ses som stel eller tråkig eller "lillgammal" för att jag tar avstånd från allt som har med alkohol,nikotin och sånt skit att göra. Ja, vuxna, det är sånt ungdomar håller på med. Eller just det, barn, för det är vad vi är. Alla under 18 är barn. Tillbaka till bilderna ovan..jag tycker inte att det är passande att vid femton års ålder åka helt själv till en sunkig stuga (enligt lilla fröken "skitnice") endast för att supa. En festar-resa. Coolt va? Norrlands guld, jäger och vodka tillsammans med kids passar sig icke. Särskilt inte när s.k föräldrar finns i Stockholm. Vad är det egentligen för föräldrar som låter sin son/dotter resa ensam på en sån här resa, när man är 15? Det är inte ens okej även om inte spriten skulle finnas i bilden. Min mamma skulle aldrig tillåta det, fast det skulle aldrig heller ske att jag ens funderade på en sån här resa. Jag känner faktiskt ingen vars föräldrar fungerar så här.

Och jag tror knappast att de inte är medveten om vad dottern gör, det är ju rätt lätt att klicka sig in och kolla. Jag blir sjukt irriterad. Provocerandet kan jag ta, tillochmed extrem redigering av sina egna ben, sånt ser jag igenom och kan skratta åt. Men det här? Det gör mig upprörd och arg. Kan nån ta hand om denna lilla förstörda flicka, eller förresten. Gör det inte, låt henne växa upp och inse att de flesta hjärnceller är borta, huden är full av malignt melanom (hudcancer) av allt solariumsolande och jobben finns inte eftersom hon inte har några betyg från grundskolan. Kalla mig trist eller vad ni vill men jag skulle inte vilja leva så där.

Vintern är rätt fin&vacker ändå...





Två helt oredigerade bilder från tidigare idag. Såg frosten utomhus och blev helt plötsligt enormt sugen på att fotografera! Två av hundratrettioåtta bilder ser ni ovan. Riktigt bra bilder behöver man inte redigera.


Victoria Beckham Denim

Snyggsnyggsnyggt!








Jeans, leggings och shorts from Victoria Beckhams nya Denim-serie. Stylish!

Sequins











Det jag försöker få fram är att jag för typ 10 dagar sedan köpte ett par paljettleggings, fotade dessa bilder då men glömt att visa er. Visst kan ni hålla med om att de är URSNYGGA? Dessutom är de sjukt mycket coolare på än svävandes i luften, liggandes på golvet eller i min hand. Paljettleggings for the win.

Where's Sofh?

Jag har fått en fråga om varför filmen då Fia sjunger är borttagen. Det ska jag absolut svara på. Jag tycker personligen att Fia är duktig i alla lägen men själv är hon lite mer kritisk. Vi båda tyckte att ljudet inte var det bästa då det låter som om det sprängs när de höga tonerna kommer, det beror på att min mamma som filmade står för nära högtalarna och man samtidigt hör Fia utan högtalare så det blir s.k rundgång. Därför ville hon att jag skulle ta bort videon. Det är hon som bestämmer i den frågan eftersom man inte får publicera material på nätet på människor om de inte vill det själv. Jag tog bort den men hänvisar er att kolla på hennes andra klipp. Sök på "Sofhia Stridsman singing".

Lusselusselusse!




Blandade bilder på en luciafin jag. Vitklädd med ljus i hår saaanktaa luuciiaa, saanktaa lucia. Fast jag hade ju glitter eftersom jag var en tärna men vitklädd var jag. Varsågod, nu ska jag se Idol avgörandet. Erik är väll rätt klar vinnare, eller hur?


Luciatåg x 2

Här är dom, bilder från förberedelser imorse innan luciatågen..

Glitter ska vara perfekt och linnena knäppta, håret lagomt fluffigt och läppglans på.

Världens bästa Karin kände för stretching innan tåget.

Vi hade fyra stjärnossar i vårat tåg, från vänster: Andreas, Jesper, Felix ý Viggo.

Favourite girls! Sofhia aka. Fia och Karin. Ängel&pepparkaka!

Andra gången var vi tusen gånger bättre än första men trots det gjorde vi bra intryck eftersom jag hört hela dagen att vi var så himla duktiga. Och ja, Fia var bäst. Hon är en fighter som trots att hon meddelade mig 05.47 imorse att hon inte kunde komma, ja trots det kom hon ändå. Hon ställde upp för gruppen och sjöng bättre än någon annan som stått i skolans matsal. Believe me readers, 'cuz i know.

Update

OMG! DET SNÖÖÖÖARRR! JAG SOM TAPPAT HOPPET OM EN VIT JUL, STANNA SNÖ, STANNA!

Fredag den elfte

Hello fredagsbloggeeeen, ursäkta att jag kanske inte är så superseriös men jag sitter i datasalen och då blir jag verkligen flamsig och tramsig. Det är som ni vet fredag och mindre än två veckor kvar till julafton. Jag sitter här med lusseglitter i håret men trots det inte så värst mycket julfeelings. Vi fick tillochmed gröt till lunch och jag har lussat två gånger bara idag. However. Jag har svenskalektion och snart åker jag hem. Det betyder heeelg! Trevligt trevligt, muchas trevligt. Estupendo. När jag kommer hem lovar jag bilder från lucia-förberedanden. Alla lärarna älskade vårat luciatåg, första gången var tusen gånger sämre än andra och de flesta lärarna såg första omgången. Men jag anatar att de blir lite som föräldrarna, stolta, och tänker "åh, det där är mina elever det".

Okej, vi hörs lite senare helt enkelt. Ha en riktigt riktigt mysig fredag den elfte. I will.

Tjena mittbena, typ.

Nu har jag lyssnat på julmusik i 50 minuter men fortfarande inte så värst mycket julkänslor. What's wrong? Min lillebror har lucia ikväll på  ishallen i nyland. De har faktiskt rätt cool lucia, skridskotomtar t.ex. Inte många skolor som har sånt och jag ska dit och kolla. Eftersom han började ta fram tomtedräkt och luvor testade jag en också men icke sa nicke. Inga julkänslor här inte :(







3 x F.
Hade min nya pälsväst idag. Den är varm, trendig och snygg vad mer begär man? Fick lite blandade reaktioner från klassisarna. Typ "är det äkta djur?" och sånt. Och nej, det är så mycket fejk det kan bli. Jag tror att vi kom fram till att det var varg, haha. Eller ja, fake-varg. Min bena är lite annorlunda idag. Pyttelite mer mot mitten än min snedbena som jag vanligtvis har. Tänk att så många märkte det. Dock syns det inte så väl på bilden i mitten. Jag tycker själv att jag passar rätt bra i det, många andra också. Det är nog ingen keeper som kommer återkomma varje dag men det är kul med variation (*host* jag som är en vane-människa!)


Sofhia Stridsman singing


Jag har sagt det förut och jag säger det igen, ingen är så bra som Fia. Du är bäst, Sofh! Glöm aldrig det vännen, är så stolt över dig. Du är grrrrym!


More candles





Lekte lite med min kamera förut, två av 57 ljus-bilder :)


Lights, please



Jag känner bara för att gå i ide just nu. Jag klarar inte av att komma klockan 16 och det är mörkt, jätte mörkt. Det funkar inte. Jag kan inte plugga! It sucks, särskilt när jag är så beroende av mitt självförtroende som känns rubbat när jag inte skriver eller tänker bra. Som en negativspiral. När jag är på topp skriver jag som bäst och när jag är trött och less kommer det bara dåliga saker. Fy! Ge mig lite ljus tack!


Busy-Felicia

Long time no see, perfekt öppningsfras för den senaste tiden. Men vet ni, jag har haft fullt upp! Kusiner, julklappar, luciatåg och läxor. Bloggen blir sista prioritet då tyvärr. Men nu är jag tillbaka och ni ska få bilder från gårdagen. Luciatåg i Nyland som gick hyffsat trots allt bråk och skit, haha. Det regnade och alla oroade sig för att halka men äsch, vi klarade det. Och Fia var grymmare än grymmas, fick ju gåshud när jag stod bakom henne när hon sjöng "O Helga natt". Gåshus på ryggen tillochmed!



Jag i mitten och Ida som Lucia!





Ohja, man är ju så snygg när man sjunger!

Eftermiddagen har spenderats med laptopen, kul kan tyckas men icke sa nicke. Har förberett mig för en viktig diskussion om mellan krigstiden på torsdag. Istället för prov och sånt vill jag ha bra betyg på. Och på tal om det, har fått tillbaka 3 prov på sista tiden. Första världskriget (SO), Spanska och Kemi. Fick högsta betyg på alla tre, mvg alltså och ja, jag blir lika glad för varje gång. Me gusta mucho, dessutom fick jag veta mitt terminsbetyg för spanskan och det var samma som på provet. Great! Särskilt eftersom det här är från en mer proffesionell bedömning än åttan.

See you bloggläsare, tomorrow!


Fri mobilsurf ftw!

Jag sitter i skolan nu och bloggar från mobilen, tack vare mamsen har jag tilläggstjänster på mitt tele2-abonnemang som gör att jag surfar fritt. Great! Det var typ köldrekord imorse, 15 minus! Helt sjukt kallt. Har 3 lektioner kvar och sedan ska jag hem och njuta av att vara läxfri och värma mig på min fina laptop. Det är jag värd idag! Känner mig utmattad och trött, var vaken lite för länge och pratade med mami. Vi hörs senare och då ska jag försöka vara lite roligare. :)

Catfights? Nja..

Det är mörkt när jag åker till skolan och det är mörkt när jag åker hem från skolan. Det är alltså vinter på riktigt nu. Två dagar i rad har det dock varit världens finaste full måne som lyst där strax före åtta-tiden när jag åker till skolan. Den har varit gigantisk och helt gul. Och så nära!

På idrotten körde Lasse hårt med oss igen, konditionstest. Ooooh! Haha och sedan volleyboll som är kul fast vi spelade rätt dåligt. Vi fick bara poäng på de andras misstag ungefär. Det andra laget vann dock, synd, fast mitt lag spelade bäst!

Det var också lite bråk idag. Tjejbråk. Tjafs och sånt skitsnack som tyvärr ofta händer med girls inblandade. Jag kan inte säga att jag var inblandad (oroa er inte, jag skulle aldrig skapa något bråk eller nåt) men ändå på ett sätt. Jag vill inte nämna några namn eller så men en nära vän till mig blev anklagad för saker och en massa skit som egentligen var en rätt liten grej blev stort och jag antar väldigt missuppfattat. Det är jobbigt när vissa har svårt att hålla munnen stängd. Har man inget vettigt att säga kan man lika gärna hålla tyst, och viktigast av allt! Sprid inte rykten om du inte vet att det är sant. Jag är jätte dålig på att hantera bråk, urusel faktiskt. Jag är inte van vid bråk och verkligen ogillar det. När folk skriker och tjafsar är jag bara tyst och föredrar att prata när saker är lugnare och mer koncentrerat. Hursomhellst tror jag att det klarnade lite när våran musiklärare tog tag i saken.

Och eftersom jag hade lucia-rep istället för SO har jag nu ett gäng uppgifter att jobba med! Ciao and so long readers!


1 december

Det är första december och det innebär många saker i min värld. Första luckan i kalendrar öppnas, dock har jag för länge sedan vuxit ifrån det där med kalendrar både i papper och choklad och paket men det finns en julkalender på tvn som jag bara för att kunna uttala mig om precis sett första avsnittet av. Superhjälte jul och vad i hela fridens namn har den med jul att göra? Supersnälla silver sara och stålhenrik bor på julstjärnan och i deras kök hänger en gigantisk lampa med tomteluva på. Ja, det var allt. Hjälp! Den var urusel och jag kommer inte ödsla min tid på sånt. Nej, jag känner mig som en tant när jag säger det men DET VAR BÄTTRE FÖRR! Julkalendrar som Sunes Jul och Julens Hjältar. Det var tider det. Den sistnämda är och kommer alltid vara min favorit, den är så söt och kul. Min mormor har den på vhs och när jag känner för det händer det faktiskt att jag kollar på den. Och vet ni, hur patetisk jag nu än kommer låta men jag tröttnar aldrig på den. I mitt liv har jag nog sett den hur många gånger som hellst. Good times.

Nuförtiden ska det vara så avancerat men barn funkar lika dant nu som på 90-talet. Keep it simple, jag hatar nutidens s.k barnprogram! vad är det för skräp som visas? Jag är uppvuxen med något hederligt och enkelt och något så toksvenskt som kära Astrid Lindgren. Madicken, Pippi, Bullerbyn och Lotta. Och så fort jag råkar se på det nu när jag är 15 och egentligen alldeles för stor kan jag inte stoppa att jag fylls med glädje och barndomskänslor. Jag mår bra då och det konstiga med Astrids verk är att de är mycket djupare än vad man förstår som liten. Hur hemskt har pippi det inte egentligen? Pappan är på kurrekurredutt-ön och mamman lever inte. Emils pappa misshandlar honom och Abbe i Madicken har en alkolist-pappa. Fy så hemskt och tragiskt men det är sånt man inte tänker på när man är 4 år.

Tillbaka till första december, jag älskar julen! Det är min favorithögtid och det gör mig ledsen men jag har i princip ingen julstämning. Mamsen har julpyntat och jag har pimpat mitt rum med diverse coola julprylar men ändå finns inte den här känslan hos mig. Förra året fick jag julkänslor redan i början av november. Saknar det. Jag menar, jag har inte ens förstått att det är vinter ännu. Jag måste nog julboosta mig själv med julmust, pepparkakor, lussisar och knäck antar jag. Men vad gör det? peppisar blir man snäll av och julmust är gott. hihi.

Nu ska jag skriva ett fint inlägg till min ljus&mörker-blogg om ett speciellt ämne. Ni får se senare!

RSS 2.0