Fantastiskt väder som alltid på min födelsedag

HUR BRA SER INTE MORGONDAGENS VÄDERPROGNOS UT DÅ?
Det är min sweet sixteen imorgon, ja alltså min sextonårsdag och jag förstår knappt själv att jag blivit så stor så det är helt förståeligt om ni (farmor, farfar osv.) inte förstår att tiden gått så fort. Hursomhellst! Det är alltid fint väder när jag fyller år (förutom när jag fyllde 13 år då regnade det!) men imorgon blir det ju toppenkanonfantastisktväder :D Amazing och tiotusen tummar upp.
Ni kanske inte visste det men sommaren kom när jag föddes just den där förmiddagen för sexton år sedan och sommaren 1994 är oförglömlig för många svenskar och det dels för att jag fyllde år och dels för värmen (det var typ 20 grader på natten, och det ser ju att bli så imorgon med) men framförallt för Sveriges legendariska bronsmedalj i fotbolls-vm (ni kanske kommer ihåg när vi grävde guld i Ueesaaa).
Hursomhellst, jag har bakat exakt hela dagen i två dagar så jag är mer än redo för ett stort kalas imorgon och vi har öppet hus hela dagen så jag räknar med att få en massa pressys och fika hela dagen. Tack och vi hörs!

Vad är stress egentligen?

Det här med att pausa livet och pausa bloggen har inte varit särskilt framgångsrikt, åtminstone inte det med att pausa bloggen. Jag trodde att det var ett stressmoment, något som var något extra på min lista att göra och alltså var något att ta bort ett tag. Så funkar det inte har jag märkt, jag har loggat in här flera gånger varje dag och vill blogga lika mycket varje gång, men så har jag tänkt att nä jag har en bloggpaus på obestämd tid. Fast tanken var väll ändå att jag skulle göra saker som jag tycker är kul, enbart, och att jag endast skulle göra saker jag kände gav mig någonting. Det som förvånar mig är att jag alltid tänker så, eftersom jag är så fokuserad på att må bra. Att inte stressa att inte skada mig själv, men på något sätt har jag gjort saker som inte varit så bra ändå. Kroppen har sagt ifrån nu och jag lyssnar.

Jag har fått någon medicin som ska hjälpa till, en för att lindra smärtan tillfälligt och en stor kapsel som "går in i kroppen" och som enligt tjejen på apoteket tar några dagar innan den börjar kännas.

Så jag har bestämt mig för att bryta bloggpausen och istället blogga när jag vill och känner för det. Mer ibland och mindre ibland. Jag mår fortfarande extremt dåligt, har absolut ingen ork till någonting och min mage plågar mig. Men tabletterna håller allt lite i styr och jag har saktasakta och jätte försiktigt börja äta igen, idag en smörgås och en halv potatis. För man måste ju äta också! Jag vill också tacka alla er omtänksamma personer som på ett eller annat sätt visat stöd för mig och skickat sånna fina kryapådig-hälsningar. Det värmer ska ni veta!

Det är helt underbart väder idag och jag har faktiskt orkat sitta ute, igår var det bra väder med men då orkade jag inte helt enkelt. Istället för att avsluta som jag brukar med att säga att jag uppdaterar er senare säger jag bara att vi hörs när vi hörs, för förr eller senare dyker jag upp här igen!

Sofhia Stridsman

Mitt i den här bloggpausen vill jag bara att ni ska ta en titt på det här klippet, lyssna och njut. Det är som ni ser min kära vän Sofhia Stridsman, jag tänkte faktiskt inte säga så mycket om det mer än att ni ska komma ihåg henne för den här tjejen är född till att bli stjärna och hennes namn är reserverat på toplistorna sedan länge. Det är här hennes egenskriva låt och jag älskar hur man känner utstrålningen i rösten. Du är bäst Fia och jag är galet stolt över att ha känt dig i 10 år. <3.


Sofhia Stridsman vacker på både in och utsidan. Dessutom är hon inte bara snygg och begåvad, hon är klok också! :)

Behöver en paus

Jag behöver en paus, jag tror åtminstone det. Eller rättare sagt, jag försöker få fram orsaker till mina magsmärtor. Jag har haft obeskrivligt ont i magen sedan söndag morgon och efter en massa googling och allt sånt har jag tillsammans med mamma kommit fram till att det måste vara magkatarr på grund av stress. Den mest troliga anledningen till det måste vara att det var rätt mycket i skolan den sista tiden (om vi bortser från de två sista veckorna när vi bara slappade) och nu när jag varit ledig några dagar "släpper" det, alltså min kropp slappnar av och då blir jag rejält sjuk. Min lillebror hade samma problem i december förra året när hans liv med skola, träningar och tennistävlingar snurrade lite för fort - han åkte då in till akuten och besökte läkare osv. och det enda dom kom fram till var att han skulle vila och koppla bort all stress. Det jobbiga med allt detta är att det inte finns någon direkt hjälp för att lindra smärtan, det finns ingen medicin vad jag har förstått. Testade i söndags med ipren+alvedon vilket är kuren jag kör när jag håller på att dö av mensverk men det fungerade inte alls så då la jag ner det.

Alltså tar jag en paus nu, jag ska försöka och göra mitt bästa att koppla bort allt och bli frisk så fort som möjligt (nejnej, det är stress - bort med sånt). Det måste få ta den tid det tar fast helt ärligt står jag inte ut, jag orkar ingenting och bara ligger och gråter i fosterställning. Jag har aldrig känt så här förut :(

Klännigen med stort K.

Klänningen jag pratade om i förra inlägget, den jag tänkte ha på balen om ni minns att jag nämnt det. Hur som hellst, här är den. The Dress. Klänningen med stort K.
För mig är det här perfektion, jag älskar det draperade chiffong-partiet vid bysten och det vackra tygets enkla fall. Den beskrivs som "the ultimate floor-sweeping fairytale gown" vilket ungefär betyder den ultimata svepande sago klänningen och jag kan inte göra annat än att instämma. Märket är Marchesa. Och nu kanske ni undrar varför jag inte valde den här klänningen. Visserligen skulle jag kanske klätt så himla bra i färgen grå men anledningen är inte färgen, det är prislappen. Kalaset går loss på drygt 77 500 kronor och även om prislappen inte riktigt var det jag gick efter i valet av min klänning så är en klänning i den prisklassen inte riktigt något som matchade min plan. Nåja, jag är hursomhellst jätte nöjd med min klänning även om den inte kostade 77 papp.
Jag älskar min havsblåa chiffong klänning och jag tror nog faktiskt om jag ska vara helt ärlig att jag passar bättre i den färgen än i Marchesa-klänningens färg..även om den andra klänningen andas gudinneglamour.

Också levde de lyckliga i alla sina dagar...

När jag verkligen går in för något, då gör jag det på riktigt och helhjärtat. Jag älskar att skapa sånna här minnen som man verkligen vet bara händer en gång i livet. Jag pratar så klart om gårdagen, jag började med att vid 10-tiden åka iväg på en snabb shopping med min moster och sedan från klockan 13.30 satt jag bänkad precis som vilken tant som hellst. Ja, jag menar kronprinsessbröllopet. Och jag bryr mig inte dugg om folk tycker att jag var tråkig eller gammaldags, för igår gick jag in för det helhjärtat och gjorde det mycket hellre än att vara ute och titta för långt ner i HB-dunken som många av mina jämnåriga. Är ni inte ett dugg royalistiska eller mot monarkin är det nog lika bra att ni klickar er bort härifrån för hjälp vilket kunga-fan jag blivit under de här dagarna. Jag blir ju helt förvånad över mig själv!

Men hur kan man låta bli? Min personliga åsikt är att det fungerar så i Sverige, vi har en mycket gammal traditionsenlig sed med monarkins system och för att inte tala om hur många vackra människor som skymtades (dock fanns där många gräsligt fula också..). Jag har ingenting alls emot kungafamiljen, det gör mig ingenting alls att våra skattepengar gick till bröllopet och jag blir faktiskt bara irriterad över alla som klagar över att kronprinsessbröllopet finnancieras av skattemedel. Jag vet inga exakta summor men det rör sig inte alls om många kronor och ååh, döör ni verkligen av att betala tre-fyra kronor extra till något som gör gott för hela Sverige? För det är faktiskt så det ligger till, inser ni hur många nya arbeten det här bröllopet gett? Det kanske ligger för långt ifrån er värld men det har varit ett stort och viktigt tillskott för många företagare och arbetare som fått en helt ny marknad. Allt ifrån Cloetta som sålt extra choklad till de som ansvarat för den där vackra duken som manglats och pressats i 3 månader och till korvgubben på Hötorget som mättat många hungriga magar! Det svenska skattesystemet har jag dock full förståelse för att man kan klaga på, det är jag också hemskt besviken på..men det är en annan historia och diskussion som vi inte behöver ta nu.
Jag älskade hursomhellst hela festen, och jag skapade rätt coola minnen om man tänker efter. Förstår ni när jag sitter där på ålderns höst när jag är en sisodär 87 år och kan komma ihåg folkfesten som jag verkligen följde. Sånt händer inte direkt varje dag! Och alla vackra klänningar, vi har verkligen ett vackert hov med personer som verkar ha en sund livstil och jag gillar verkligen att de har klass. Antagligen har ni redan sett bilder på saker som brudklänning och den typen av bilder, jag tänkte bjuda på mina favoriter rent modemässigt - för det var ju också en anledning till att jag såg det här bröllopet - Alla vackra klänningar och kronjuveler!
En av mina favoriter från helgens bröllop. Vackra Mary, kronprinsessa av Danmark i en galet fin By Marlene Birger-klänning i torsdags. En av mina favoritklänningar faktiskt!


Återigen Kronprinsessan Mary i en gudinneklänning på själva bröllopet, jag hade dock älskat den mycket mer i en annan färg och utan den där spets grejen vid axlarna. Klänningen är faktiskt slående lik en klänning jag tänkt ha på balen - visar den i ett annat inlägg!

Utan tvekan en av Sveriges vackraste människa - prinsessan Madeleine...man behöver faktiskt inte tillägga mycket mer.

Fast jag gillade hennes outfit och hår mer dagen innan, här tillsammans med prins Carl-Philip.


Tillsammans med vackra Mary, Madde och Vickan själv tycker jag också att Jordaniens Drottning Rania inte ska glömmas. Jag bara älskar hennes hår och det enkla diademet som är så enkelt men ändå supersnyggt, hon passar dessutom mycket bra i färgen.

Pär Engsheden hade gjort ett strålande bra jobb med klänningen. Återigen älskar jag de klassiska skärningarna och tygets perfektion.


Grattis vackra människor, jag är helt övertygad om att ni kommer leva lyckliga i alla era dagar. :)

Mysig dag trots vädret

Sommaren är kort nanananana... Man skulle kunna tro att vi är mitt i en sommarplåga för det har verkligen varit en kort sommar i år. Några dagar för typ tre veckor sedan och i torsdags (inte igår utan förra veckan). Det är spöregn här idag och har varit så exakt hela dagen, och tyvärr vad jag hört ska det bli regn imorgon med vilket är himla synd med tanke på att det är Stadsfesten i helgen. Jag är väll inte jätte taggad på att gå ut ikväll med tanke på spöregnet men vi får väll se, för ja - vädret är avgörande.

Min dag har varit riktigt mysig ändå, trots vädret. Jag har ju mer eller mindre fredag hela veckan eftersom jag har sommarlov. Min mormor kom hit vid lunchtid och hade med sig jordgubbar till lunch, härligt va? Det är verkligen bara på sommaren man kommer undan med att äta jordgubbar till lunch. Sedan tyckte hon att vi skulle ha en mysdag iochmed vädret vilket jag och Linus inte alls hade något mot. Så jag och mormor åkte och hyrde film och köpte godis, så hela eftermiddagen har spenderats i soffan under filtar. Jag älskar att jag har en sån bra relation med min mormor, hon är bäst och jag vet inte vad jag skulle göra om hon inte fanns!'
Ledsen för halvkassa uppdateringar men jag har helt enkelt haft annat för mig och tiden har inte riktigt räckt. Och för att fortsätta på samma spår som i inledningen av det här inlägget hoppas jag att sommaren kommer tillbaka snart, det bara måste vara bra väder när jag fyller år och senare i sommar när vi inleder vår härliga roadtrip. Jag behöver södra sveriges sommarluft och dessutom hoppas jag att vi hinner med en trip till Stockholm också, huvudstaden ropar på mig!

Inte riktigt min dag

Teknikskt sett (bokstavligen) har min dag varit allt annat än problemfri. Det började imorse med att mitt väckningsalarm inte ringde, jag hade nämligen sett att det skulle vara jätte bra väder mellan 08-12 idag och jag ville verkligen passa på att njuta av de få soltimmarna så jag tänkte vakna vid 08.30 istället för att sova till 10. Iallafall! Jag vaknade vid halv 10 vilket egentligen inte var en katastrof men ändå inte som jag tänkt mig!

Sedan hade Telia något seriöst problem och jag hade oturen att vara telia kund via mitt bredband vilket gjorde att det inte fungerade, vet inte om det bara var lokalt här eller nationellt i hela landet men det fungerade hursomhellst inte och det var ju riktigt jobbigt. För även om jag inte var tvungen att ha internet då så ska det ju ändå fungera, särskilt med tanke på att jag behövde nätet till Spotify-lyssning ute i solen.

Under eftermiddagen kom nätet tillbaka men vad händer då, när jag haft min dator på i någon timme? Den bara stängs av, ja bara så där! Jag blir så klart livrädd eftersom jag så klart inte gjort mina säkerhetskopior så regelebundet som jag önskar och hallå? Ingen vill väll att sin dator ska krascha? Nu tror jag inte att den svikit mig helt men den måste blivit överhettad, den var verkligen jätte varm! Trots att jag har en s.k laptopcooler - en kylare som ska hålla temperaturen hos bärbara datorer nere blir den ändå väldigt varm. Så tekniken har inte riktigt varit på min sida idag, och det är så irriterande. Man vill liksom att det ska fungera!

Dagens positiva är iallafall att solen sken mellan 8-12 och även resten av dagen (att det blåste som tusan kan vi bortse ifrån), och min hud fattade vinken och blev lätt tonad redan efter 30 minuter. Ibland har jag helt grymma pigment alltså, efter ytterligare några timmar har jag blivit några yttepytte nyanser brunare men solen är fortfarande alldeles för svag för att jag ska bli så där riktigt pepparkaksbrun. Jag undrar fortfarande? När ska sommaren börja? Ge mig 25 grader och strålande sol - det är svensk sommar det!


Love at first sight

Ni hittar den toksnygga shortsdressen här!

Graduation Day

Bättre sent än aldrig va? Här kommer ett par bilder från min skolavslutning i fredags.
Mamma var paparazzi och fotade överallt, här när vi satt i kyrkbänkarna. Jag och Fia på bilden :)
Sofia!
När Magda sjöng undrade jag bara "varför har du gömt den rösten i alla år?"
Jag som får mitt svenska-stipendium :)
Jag och min lillebror utanför kyrkan och ni ser ju hur blåsigt det var den dagen! Helt omöjligt att få till ett normalt kort så det där får duga trots att jag har håret i ansiktet.
Det finns många fler bilder men det får räcka för den här gången..resten kommer senare, dessutom har jag lite material som kanske kommer ut på youtube. Isånna fall låter jag er vara först att få veta.

En hit och en miss!

Jag har letat efter bilder till min nya tradition här i bloggen, veckans bäst respektive veckans sämst klädda och här är veckan hit och miss.

Miley Cyrus i en snygg look på releasefest i Barcelona i veckan. Jag älskar linnets skärning och byxorna sitter oförskämt bra. Forna Hannah Montana-stjärnan har bevisat att hon vuxit upp och är så mycket mer än en barnskådis.


Patricia Field är stylistgudinnan som klär Sex and the City-gänget men sig själv har hon ingen koll på. De där mönstrade byxorna tillsammans med illasittande korsett och lila väska samt skor är inte fint var för sig och definitivt inte tillsammans heller. Det är hemskt avskyvärt och ingen borde klä sig så där!

Bilder från Posh24.se!


Söndagsuppdatering

Hej på er, hur har ni det, gamla som nya läsare? Kommentarerna rullar ju bokstavligen in här och statistiken ser himla bra ut också!

Igår fyllde min lillebror 12 år så vi hade födelsedagskalas här hela dagen, jag tror inte att jag behöver äta mer på flera flera dagar för hjälp vad jag fikade igår. Men gott var det! Vi har faktiskt alltid gott fika eftersom både jag och mamsen gillar att baka och det är alltid roliga och annorlunda bakverk. Min personliga favorit igår var frozen cheescake och Dulce de Leche-brownies vilket är choklad brownies med överdrag av en kolakräm gjord på kondenserad mjölk - dulce de leche. Helt galet gott!

Min lillebrors födelsedagsfirande gjorde att jag inte hade möjlighet att blogga under hela dagen, ledsen för det! Men i och med mitt uppsving i bloggvärlden har jag nu blivit heltaggad på att köra på mer men jag ska inte lova för mycket... min mamma har lärt mig att man inte ska lova saker man inte kan hålla så det är väll bäst att vi bara låter tiden utvisa hur mina updates blir.

Eftersom sommarlovsvädret inte blivit vidare bra sitter jag just nu inne i mjukiskläder och låter alla bilder från skolavslutningen gå ett varv genom photoshop, hallå? Jag måse ju göra alla snyggare ju! Fast nä, helt ärligt är inte skönhetsretuschering min grej - även om det är skrämmande enkelt! Det jag ändrar är ljus, skuggor och kontrast och sånt. Mest basicgrejer faktiskt. Det var ju min mamma som fotade så då behöver jag ändra bilderna så att det blir mer som jag vill ha dom.

Vi hörs senare bloggläsare, hoppas ni har finare väder än hos mig. Det regnar här idag! Så trist och typsikt Sverige!

Galet!

Haha herregud! Jag loggar in på blogg.se och på första sidan längst upp vad möts jag av? Jo det här! Haha! Helt sjukt, det är mitt inlägg från några dagar sedan. Här snackar vi besöksrekord bigtime! Min statistik går spikrakt uppåt och dagens unika besökare är en bra bit över 2700 stycken. Det känns ju helt sjukt och jag har typ 500 kommentarer. GOSH! Jag har aldrig haft så många!
Så till er alla nya besökare, välkomna hit! Hoppas ni finner denna blogg mycket intressant och stanna gärna så länge ni vill. Imorgon ska jag försöka knåpa ihop ett inlägg som beskriver mig själv och bloggen lite. Men tillsvidare ska jag svara på de tre vanligaste kommentarerna.
  • Nej, det är inte alls mycket om man ska tänka sig att vi verkligen gått in för att samla tuggummiförpackningar. Men nu är fallet så att vi bara sparat alla under dessa år, och jag tycker faktiskt visst att det är mycket för vad vi gjort.
  • Majoriteten av alla kommentarer handlar om att jag borde sy en klänning eller något annat av alla dessa så jag antar att det får bli mitt sommarprojekt. To be continued!
  • Anledningen till att det står 2006-2010 på min klasströja är för att vi började 2006, vi har gått årskurs 6-9 tillsammans
Ska uppdatera så fort som möjligt imorgon!

SOMMARLOV!

Guapas, honeypies, darlings. Idag älskar jag er alla! Är så fylld med känslor så det finns inte, har precis avslutat min absolut sista skolavslutning med klassen och skolan. Jag lovar er bilder och allt sådant sedan. Nu ska jag bara njuta!
Jag fick även stipendium i, som min rektor beskrev det, ämnenas kärnmoder - svenska. Och dessutom fick jag ett kvitto på min tid i grundskolan, jag menar naturligtvis mina slutbetyg. Det slutade bättre än förväntat och jag är så GALET nöjd, 16 av 17 MVG alltså 320 poäng av 320 möjliga. Åh jag är så stolt över mig själv!
Och 9b, jag kommer sakna er alla. :( Vi hörs folks. Lycka till i framtiden alla. Ni är bäst!

Inlägget jag egentligen inte vill skriva

Imorgon går jag ut grundskolan, jag slutar 9:an, min tid i grundskolan är slut och kapitlet Ytterlännässkolan är för alltid över. Jag vill egentligen inte skriva den meningen, inte ännu, inte idag. Det kommer nog alltid att vara fel tidpunkt att ta avsked av alla, jag menar, det är inte bara mina klasskompisar jag tar farväl av. Det är en hel epok i mitt hittils 15 snart 16 åriga liv.

Jag kommer precis som alla andra ihåg min första dag på Ytterlännäs, jag minns att det var sol den dagen och jag kände mig så stor men ändå så liten eftersom vi var minst på en ny skola. Vi hade avslutningslunch idag och det var först då jag insåg allt, på riktigt. Det var då det blev en sak som jag inte bara pratat om i framtiden, idag insåg jag att det var sista gången jag befann mig i min skola. Sista gången jag gick in och ut ur matsalen, sista gången jag gick ifrån skolan. Allra sista gången. Och vet ni vad, det kändes väldigt sorgligt.
Trots att jag många stunder varit arg och less på många i klassen så kommer jag ändå sakna precis allt. Det har ändå varit "vi" i 4 år. För även om vi inte haft världens bästa sammanhållning och även om vi är rätt så spretiga så har vi ändå varit med om så mycket. Vi har tagit igenom oss helvetesveckor och idrottsdagar, skrattanfall och jobbiga lärare. 9b har varit alla lärares favoritklass men även mardrömsklass, 9b var klassen som skulle knäcka. Hur det än varit under åren som gått har vi ändå varit den bästa klassen, trots vår spretighet har vi ändå haft lite av varje.
Ska det verkligen vara så här? Att man helt plötsligt bryter kontakten och släpper taget. Många av mina klasskompisar kommer jag inte att träffa mer, vissa börjar på andra skolor och de andra som kommer gå i samma som mig kommer jag antagligen bara att säga hej till i förbifarten. Åh, det känns så oerhört overkligt alltihop. Två av tjejerna i min klass har jag gått tillsammans med sedan förskoleklass, förstår ni hur märkligt det blir att vi helt plötsligt inte kommer träffas varje dag? Jag har aldrig behövt ta farväl av någon, farväl suger!
Tack 9b, tack för de här fyra långa åren. Jag kommer sakna er (och ja, jag längtar redan till våran återträff!)

Hjälp! Kan ni förstå hur konstigt det k...

Hjälp! Kan ni förstå hur konstigt det känns att jag nu åker från min skola för sista gången någonsin. Har oerhört blandade känslor, känns ju sorgligt men ändå bra! Vi hörs sen.


Ett recept fyllt med sommarkänslor

Efter regn kommer solsken brukar man ju säga och oj vad det stämmer för tillfället! Det ryktas om 20 grader och strålande solsken imorgon och jag laddar inför morgondagens avslutningslunch med att ta fram min allra somrigaste klänning. Härligt om jag får tillfälle att använda den!

Nu sitter jag med blött hår och dricker en helt otroligt god saft, vanligtvis är jag inte så stort fan av just saft - brukar hålla mig till mitt älskade kolsyrade vatten, men det här är ingen vanlig blandsaft. Vi gjorde nämligen rabarbersaft igår och det är med mitt favoritrecept, farmors recept alltså! Och vet ni vad? Jag tänker absolut inte dela med mig av recepten för det här stannar hos oss tills vi dör, min familj har inget sånt där hemligt familjerecept som ett ess i rockärmen så nu har jag bestämt att det här är vårat hemliga recept. Farmors kallrörda rabarbersaft som är så otroligt somrig och god, när jag dricker rabarbersaft - då är det sommar. På riktigt.


De här somriga känslorna stoppas ju heller inte direkt av att jag har min allra härligaste Spotify-spellista på högsta volym, tyvärr funkar inte allt som det ska och jag kan inte dela med mig av den men bara namnet gör er väll bara hur glada som hellst. "Sommar/feelgoodies" heter den iallafall och den är fylld med härliga sommarlåtar som för mig är fyllda med fina minnen. :)

Julkänslor i juni

Som ni vet hade vi maskeradbrännboll idag i skolan och trots att det regnade hade vi allting utomhus vilket faktiskt var helt okej. Min klass vann inte pris för bästklädda eftersom 9a tog det priset igen, jag tycker att jag hade fixat temat riktigt bra men eftersom alla i klassen inte är fullt så beredda på att bjuda på sig själv var vi inte så mycket utklädda (ja! Ta åt er ni som känner för det), men vi var hursomhellst det bäst spelande laget eftersom vi vann alla matcher vi spelade. Dessutom hade vi i "Julverkstan" världens bästa coach i våran mentor Malin, hon är jordens största tävlingsmänniska och tog allt på extremt stort allvar. Bra där Malin!

Fick tyvärr lite dåligt med bilder eftersom jag själv var upptagen med att skrika julsånger så att min hals tog slut när vi spelade, så även om vi inte var bäst klädda hördes vi mest och det är väll rätt typiskt för oss 9b:are. Vi hörs mest, alltid. Här är hursomhellst några bilder från slutet av dagen när vi spelat klart och hade dragkampsbattle.
Ida och Ida som var söta Clowner i 9a's clownlag.
Våran bästa coach som behövde ett rejält bröstlyft haha :)
Söta Hanna!
Clown-folk!
Har tyävrr ingen tomte-outfit men jag hade iaf en fluffig röd luva med vit kant och en matchande rock, under hade jag en kort kjol med svarta leggings. Var ju tvungen att vara mig själv lite med leggings också. Så det blev en tomteversion av min egen stil.
boyssss.
Angelica, Hanna, Nicke, Jesper och Felix (räknat bakifrån) - 9bs version av dragkampslag. Och för er som är extra intresserade av info ser ni även Lasse som är min favoritlärare, min matte/idrottslärare alltså.
Frida!
Och för er som vill bättra på julstämningen några snäpp kan klicka här för att komma till min "Happy X-mas"-playlist på Spotify som är ett totalt hopplock av allt man behöver för att bättra på julstämningen. Ja, behöver jag tillägga att julen är min absoluta favorit bland alla dessa högtider. Var ju i mitt esse när jag idag skrek ut sånger som "Hej Tomtegubbar slå i glasen..." och "tipptapptipptapp" och några andra julsånger!

Jag har bara regn hos mig

Snygga bilder, yey!
Jag sitter här i min regnjacka som jag verkligen inte tänkt ha på mig idag, planen var en annan slags maskeradoutfit eftersom vi har maskeradbrännboll idag och min klass har tänkt att vinna både pris som bästa idrottsklass och pris för bästa klädsel. Nu vet jag inte hur det blir men det jag ser är iallafall grå himmel och regn - det är riktigt höstväder och inte alls så där somrigt härligt det borde vara två dagar före skolavslutningen. Då ska det vara grönt gräs och syrendoftande blå himmel. Men det är väll så det är här uppe, smällen man får ta liksom. Nu ska jag packa ner allt i min väska och sedan ta mig till skolan. Önska oss lycka till!

3 år senare...

Sedan årskurs 7 har jag och Karin+Fia sparat på alla tuggummiförpackningar och i och med dagens utrensning var jag tvungen att ta ut dessa från mitt skåp. De har ju ockuperat mer eller mindre hela övre hyllan under dessa år. Frågan just nu är bara vad jag ska göra av dessa förpackningar, har ni några förslag får ni gärna meddela mig! Valde dock att slänga de som var av små kartonger och sparade bara de i påsar. Det var lättare att ta hem så. Här kommer en mycket ansträngd lista av vad man kan samla ihop på 6 terminer...
1 Extra Friutflavour
1 Läkerol split! Sanguinello mint
1 Läkerol split! Lingonberry licorice
2 Läkerol split! wild strawberry mint
1 Läkerol split! raspberry licorice
2 Stimorol Eucalyptus Mint delight
1 Stimorol Original
1 Läkerol Giants Eucalyptus
3 Läkerol Giants Salmiak
4 V6 Green tea jasmine
1 Stimorol Fusion Tropical Pineapple
4 Extra Professional white Citrus
5 V6+White Fresh Peppermint
4 Stimorol Ice Green Mint
1 Extra fresh orange/mango
5 Extra Melon Flavoured
8 V6+Strong teeth sweet menthol
13 Stimorol strawberry goes lime goes fusion
6 Extra professional sweet mint
1 V6+White Fresh Fruit
2 V6 Dual Action Sweet spearmint
1 V6+White Fresh spearmint
1 V6 Dual Action Citrus mint
2 Extra Liquid Strawberry Peach
3 Extra fresh strawberry peach
2 Extra Liquid pomegranate blueberry
1 Extra Spearmint
3 Extra Salty licorice
3 Läkerol Chewing Gum Raspberry licorice
3 Stimorol Ice Citrus Crush
2 V6 Dual Action Ocean mint
4 Extra Professional Strong Mint
1 Extra fresh peppermint
5 Läkerol Giant Cactus
2 Extra White Peppermint
7 Extra Professional white spearmint
35 Stimorol Ice Intense Mint
och många många fler...

Ja, som ni kan se är det lätt att märka vilken som åtminstone är min personliga favorit. Stimorol Ice Intense Mint är en favorit som funnits i min mun många många långa timmar på ytterlännässkolan.

Lite sentimentalt så där på tisdagen.

Min allra käraste troföljare under 3 av 4 år på Ytterlännäs, kommer ihåg första dagen blev tilldelade dessa skåp och jag var mycket glad över att ha fått mitt skåp som var överskåp. Det kändes så stort då, vi hade ju haft bänkar tidigare. Idag tömde vi iaf våra skåp och lämnade tillbaka nyckel, blev lite sentimental.
Jag glömmer aldrig dig, kära 169:an. Ta väl hand om nästa människa som får dig.
Grillmästarna, Sof&Nath! :)
Hanna!
Vi åt lunch ute i det gröna, en del av klassen!
Angelica fotar med Nathalies kamera!
Haha är det bara jag som tycker Joel ser kul ut?
Okej, såhär kan det se ut en dag med 9b. Vi hade först städning och tömning av skåpen. Därefter grillade vi hamburgare till lunch och sedan delade vi upp oss vilket är mycket typiskt min klass eftersom vi aldrig kan enas om en sak att göra. Vissa ville vara utomhus och vissa inomhus. Jag valde att vara inne eftersom det hade blivit rätt kallt, vi gjorde "Land&Stad" och mitt lag vann båda gångerna. Mycket duktigt av oss (Y).
Nu ska jag baka muffins och leta fram en tomtedräkt, vad den ska vara till får ni se imorgon. Haha!

Mentordag 070610

Haha, på bild två ser jag en oerhört obehaglig insekt på linsen och jag dog lite innombords.













Det är ju sista veckan med gänget, med klassen, la clase de 9b jaja you name it. Sista veckan är det hursomhellst och här är bilder från dagens mentordag på Flogsta, meningen var väll att vi skulle bada men vi var sånna badkrukor att bara Alex badade (STARKT!) och om jag inte hörde fel blev Nicke i puttad i barnpoolen - moget! Imorgon ska vi städa, mindre kul men det funkar väll. Adjö!


VAMOS RAFA!

'
(visst älskar ni mina aftonbladet-urklipp)
Weehey!
Min lillebror är så otroligt glad just nu, han kunde inte varit lyckligare. Hans favorit och idol Rafael Nadal är åter världsetta och då spelar inte det svenska blodet i ådrorna någon roll, lycka för att Nadal krossade svenske Robin. Och jag då? Ja, alltså..visst är det kul att det går bra för en svensk men helt ärligt - i min värld hejjar jag på den med snyggast kläder och det har utan tvekan spanske Nadal. VAMOS RAFA och grattis till 11,3 miljoner (eller om nu lille Rafael skulle läsa den här bloggen - enhorabuena a 11,3 millones de coronas suecas)

Nu: knattefotboll!

Okej, ledsen för dåliga updates i helgen. Trodde att jag hade all tid i världen men så blir det inte alltid som man planerat. Nu ska jag iväg på knattefotboll, länge sen jag var på sånt nu. Det är ju bara tennis i min familjs liv nu, men hursomhellst. Mammas vänninas son spelar sin första match och jag tänkte fota lite. Imorgon hoppas jag på stekväder hela dagen eftersom la clase de 9b ska till Flogsta och ha kul hela dagen, hoppas på en grymt trevlig dag. gosh, jag ska verkligen njuta!

Två nya plagg, check!

Yes, äntligen har jag hittat den snygga slänga-på-över-bikini-tischan som jag letat efter i alla butiker. Och var hittade jag den? Haha, på lindex i Sollefteå. Förstod nästan att det var stället där den skulle finnas kvar. Ingen som fattat hur hypad den är där, tur för mig va? Hittade snygga jeansshorts också, med spetsad kant vilket var himla sött. Bilder kommer sen!

Jag behöver andas ny luft

Efter att ha sett den här bilden hos Cissi (hoppas de är ok att jag lånade bilden) känner jag att jag bara måstemåstemåste ner till södra Sverige. Det finns ett sug. Jag behöver de där 12 timmarna i bilen, det ger energi - tro det eller ej men att känna allt komma närmare och bara se Sverige passera förbi i 110 km/h (ehhm, okej..alla som vet vem min mamma är inser väll att hon gillar att köra liiite fortare än så). Bilden är fotad vid Tylösand som är så jäkla vackert att det finns inte. Den långa bryggan ner till vattnet, amazing. Jag behöver andas ny luft, är less på allt som heter norr.
Jag behöver se det här!

Jag lever för somrarna, och nu när sommarkänslorna kommer mer och mer blir längtan allt större. Det är liksom något som fattas inom mig. Jag behöver komma bort. Nu.

Gaeng vaddå?

Eftersom jag är ledig idag tänkte jag faktiskt överraska min kära mor, har letat i en halvtimma efter ett bra och någorlunda enkelt recpet på middag och jag hittade något som är lite lagomt thai-inspirerat. Gaeng Ped tror jag det heter. Enligt receptet ska det ta 15 minuter men om jag känner mig själv rätt tar det minst det dubbla, så det är nog bäst att jag sätter igång snart. Jag har bara en sak att säga till er - önska mig lycka till!

Kvällsbetraktelser

Hela nian, eller ja, egentligen ända från åttan, har jag satsat helhjärtat på skolan. Det har liksom varit min grej. Jag har alltid varit duktig och ambitiös vad gäller skolan, men det var när betygen kom som jag la en högre växel. Men om vi nu talar om årskurs nio eftersom det ligger närmare i tiden så har det hela tiden varit någonting längre fram vi talat om. Om balen, skolavslutningen eller något lov. Men vad händer nu? Nu när allt börjar ta slut.

Jag säger alltid att jag inte har någon press på mig själv, det har jag inte. Men det finns ändå där någonstans långt in, jag vet ju att om jag skulle få VG på vi säger en stor inlämningsuppgift som jag lagt ner massor av tid på så skulle det inte vara hela världen - men jag skulle bli djupt besviken. Och faktiskt så växer sig det här större och större för varje grej som passerar. Jag har under hela nian fått MVG på exakt allt jag gjort som betygssatt, jag är oerhört stolt över det, men det blir också en slags börda. För vad händer om jag helt plötsligt bryter det mönstret? Hur skulle det kännas, och det är inte så att jag önskar att jag skulle fått några andra betyg men desto längre man väntar med något - desto värre känns det ju när det väl kommer, eller?
Nu, när alla inlämningsuppgifter är gjorda och slutbetygen satta, kan jag med facit i hand se tillbaka och se att mina betyg är långt över medel. Jag har högsta betyg i alla teoretiska ämnen och i nästan alla praktiska, men vad är det egentligen värt? Det är tre bokstäver på ett papper, prestige, en bekräftelse på allt slit - javisst. Men jag vill inte påstå att jag slitit för betygen, visst..jag har långt ifrån glidit fram på ett bananskal eller viftat på ögonfransarna för de här betygen men det finns andra än mig som slitit betydligt hårdare för betygen. Vissa är bra på fotboll, vissa på balett, någon annan sjunger som en gud och jag är bra på diskussioner. Sånt är livet, son las cosas de la vida - där har vi en annan sak jag är bra på. Att komma ihåg onödiga glosor.
Men vad händer nu då? När allt skolarbete är över och det finns verkligen ingenting som kommer längre fram, ingenting att tänka på, inga sidor att läsa för att jobba in tid. Jag har gjort så hela året faktiskt, om jag vet att jag har läsläxa till torsdag har jag läst så mycket som möjligt innan så att jag inte har allt kvar till sista dagen. Men nu, det finns verkligen ingenting att göra i skolväg. Det är oerhört befriande, men känns också märkligt. Vad händer nu? Jag är ledig imorgon och det slog mig förut, jag har ingenting jag måste göra. Det var länge sedan det var så, för det finns alltid något man kan göra. Någon present som kan kollas ut, någon läxa som kan vara bra att titta igenom, något där, något här. Men faktum är att jag kan ägna morgondagen åt exakt vad jag vill. Jag har verkligen inga planer och det är ovanligt för att vara mig. Jag planerar alltid, även om jag är ledig, för annars känns det som om den dagen bara försvinner och det har varit en dag som gått till spillo. Men det gör absolut ingenting i hela världen om jag inte får ut någonting av min dag imorgon, och det är just det som är så jäkla skönt. Jag kan vara vaken hela natten om jag känner för det eftersom jag inte måste kliva upp i någorlunda tid dagen efter för att kunna göra så mycket som möjligt.
Mitt liv har varit ett virrvarr allt för länge och nu vet jag inte hur jag ska reagera när allt klarnar upp, jag har glömt hur man är spontan och bara tar dagen som den kommer!

Närbilder

Här är två close-ups på mig från igår, så ni kan se hår och smink lite bättre. Gillar ni det är det bara att boka min mama, hon är utan tvekan bäst! Inte för att skryta men hon har faktiskt blivit utsedd till en av Sveriges 50 bästa frisörer - inte dåligt va? Make up har en tjej som heter Nina gjort, duktig hon med. Mitt smink är väldigt naturligt, som jag ville ha det. Faktiskt tycker jag att det är snyggast när man har så fin hy som jag och ett stort plus till mina gener som gjort att jag har långa vackra naturligt böjda ögonfransar. Taaaack!

Prom night - 020610

Fias kväll blev förstörd eftersom det serverades potatisgratäng vilket hon gjorde klart att hon INTE gillar!
Jag tror att det här är den mest oglamourösa efterrätt jag någonsin sett, snälla. Jag förväntade mig lite mer klass på en sån här tillställning där folk har kläder för tusentals kronor och har fixat sig en hel dag, köptes dom av hemglass-bilen eller?
Jag har typ 20 sånna här bilder, att få till en när alla var samlade var i princip omöjligt.
Jag älskar mitt hår och min klänning! Jag älskar att den inte är en sån typisk balklänning.
Nytt försök - ny vinkel!
Mer bilder kommer! Men här de första bilderna från igår kväll. :)

Puuh! Lång dag och en mycket lyckad kväll,...

20100603060 (MMS)

Puuh! Lång dag och en mycket lyckad kväll, alla var så jäkla snygga ikväll! Men nu går jag och mitt vackra år och lägger mig, på köpet fick ni min sov-outfit också. Gosh! Jag älskar verkligen det här håret, taaaack världens bästa mamma! Eftersom jag varit vaken i 19 timmar nu är jag sjukt tacksam över sovmorgon till 12 imorgon, hallelujah-moment. Tack för det! Love u all darlings, vi hörs!


Jag och Fia sitter på mammas salong och gö...

20100602033 (MMS)

Jag och Fia sitter på mammas salong och gör hår och make-up, mitt smink är klart och jag är super nöjd. Och som ni ser har Fia både hår och make på gång och ja, hon blir toksnygg! Vackra människa!!!


2 juni :D

Okej mina vänner (ja, jag utgår från att ni inte är mina ovänner) idag är dagen många av oss väntat på i årtal. Dagen med stort D. 2 juni. Bal-dagen. Dagen för avslutningsdansen, idag är dagen. Dagen D. Min klass hade turen att få en timmes sovmorgon idag så nu väntar jag på att Sofh och hennes mama ska hämta upp mig inför två lektioner i skolan. Sedan åker vi hem och fixar allt. Hår, make-up, klänning och precis allt som hör till. Puuh! Men jag har lovat mig själv att inte stressa, stress suger!
Den som lever får se om jag bloggar mer idag men annars får ni ha det så himla bra, för det ska jag ha. Det här är en dag som jag aldrig glömmer. Time for school!

Tennisproffset Nadal som musikstjärna

Eftersom min kära bror är den mest tennisintresserade jag känner följde han så klart den spännande matchen i Roland Garros när Robin Söderling slog världsettan Roger Federer, han är i ett lyckorus eftersom det innebär att vid en möjlig final med hans favorit Rafael Nadal mot just Söderling och när Rafa i bästa fall vinner blir han världsetta igen. Och det mina kära bloggvänner, det betyder att min lillebror inte kunde bli gladare. Så nu håller vi tummarna för att Robin tar sig till final men inte vinner för då blir det Vamos Rafa-party med min lillebror som enda gäst.
Förresten har ni kanske sett Shakiras senaste video, Gypsy. Har ni inte kan ni söka upp den för faktum är att jag höll på att skratta ihjäl mig när jag såg den, gissa vem som är Fröken Mebrak Ripoll's loverboy i videon? Ingen mindre än Rafael himself. Jag tycker iaf att det är ett ganska konstigt val som seriös tennis spelare att ställa upp i en kärleksvideo tillsammans med Shakira. Särskilt när båda har förhållanden, det är ju inte konstigt att det börjar gå rykten när en video som denna dyker upp.
Shakira - Gypsy med tennisproffset Rafael Nadal som hennes motspelare.
Men det var tennis det handlade om va?

Snälla snälla söta.

Jag vet inte vilken av dessa prognoser jag ska tro på men det ser iaf riktigt bra ut inför morgondagens avslutningsdans som börjar 19.00. Jag hoppas  så mycket jag kan att det är fint väder när vi ska fotas innan, det blir så mycket bättre då. Så om du vill se massa vackra 15-16 åringar kom till Folkets Hus i Bollstabruk vid 18.30, be there!

1 juni

Jag överlevde kyrkan dock var det mycket speciellt, mycket. Vi fick en guidad tur och fika, det sist nämnda helt klart bäst. Vi försökte planera mentordagarna som kommer nästa vecka och jag hoppas att det blir två super mysiga dagar, tänkte försöka få fler bilder till mitt nyskapade facebook-album "Last days of 9b!" men jag fick bara en. Antar att det är bättre än inget. Så here you go!
Mobilkamerabild. Angelica och Hanna (aka Hanna-Panana-Hannah-Montana-Hannah-Manzana) i predikstolen.

Bilder från igår kväll!

Kvällens konfrencierer som skötte sig mycket bra, från vänster: Sofia, Nathalie, Magda och Andreas
Cissi från hennes och Karins bildspel
Andreas som framförde eget material
Weberkvartetten! De spelade till våra framträdanden som var blandade med allt från foton, musik och teater.
Viggo och Felix (eller ska vi säga Adam och Stefan?), från deras kortfilm som de gjort med Jesper bakom kameran.
En del av Ytterlännäs årskurs nior på scenen. Ber om ursäkt för lite suddighet på de två sista bilderna, min lillebror har fotat!

RSS 2.0