Deklarerat och klart.

Sådärja. Deklarerat och klart.

Jag har inte världens största fan av den skattepolitik som innebär att människor som jobbar häcken av sig och därför tjänar mer ska betala sjuka summor varje månad för att financiera landets bidragssystem. Visst, jag tycker att det är fint att vi har vård & omsorg och hela den biten men jag tror inte på att man kan bygga ett samhälle på så höga skatter att invånarna behöver bidrag och jag tror framförallt inte på en sån samhällsvision då jag är övertygad om att det leder till ett bidragsberoende. För höga skatter motiverar inte till att arbeta och det ska alltid löna sig att jobba. Eftersom vi är lagomlandet Sverige tycker jag att en lagom procentuell skatt är att föredra. Vi strävar väll efter en någorlunda rättvis situation i denna orättvisa värld vi kallar livet? Och även om vi inte gör det så tycker jag inte att det är rätt att vissa betalar 60% skatt när vissa betalar trettio. Är det bara jag eller låter det inte helt sjukt när man tänker efter?

Det här var egentligen inte meningen att bli något politiskt ifrågasättande på det viset utan det jag vill kritisera och påpeka är ett annat faktum i vårat samhälle. Jag vet inte hur insatta ni är men idag är iallafall sista dagen för att lämna in deklarationen och då det är aktuellt känner jag för att ventilera mina åsikter. Det är egentligen inte själva grejen att deklarera för det är väll helt okej men det är grejen att jag, som inte jobbar, deklarerar och har gjort det i ett par år. Barn som jag, som inte har inkomster från ett jobb ska inte betala skatt på sina s.k inkomster och därför inte deklarera. På grund av att min pappa inte lever betalar jag skatt på samma vilkor som vilken vuxen som hellst och jag tycker att det så fel. För det första har jag inte valt min situation, och för det andra gör det att jag redan känner mig lite omotiverad till att jobba (eller främst till att ha en egen inkomst då jag ändå ska skatta bort 30%) och då måste man inse vilken märklig situation vi hamnat i. Jag, som en del av alla oss ungdomar i dagens Sverige, ska vilja komma ut i arbetslivet och jobba. Visst, jag är bara en person och är fullt medveten om att jag inte är som alla andra - men ändå!

Varför barn ska betala skatt är en fråga jag verkligen försökt få ett vettigt svar på och faktum är att jag tillochmed kontaktat vår statsminister herr Reinfeldt himself samt några av hans medarbetare, detta helt utan resultat dock. Fast jag ger inte upp hoppet på att få ett svar, trots att jag väntat i sisodär 13 månader!

Kommentarer
Postat av: Christian L.

Det svenska skyddsnätet var fram till för ett par år sedan ett av världens bästa innan borgarna började rusta ner det efter valsegern 2006. Då började folk utförsäkras till höger och vänster men sysselsättningen som utlovades under valrörelsen uteblev. Därför tycker jag man skall ifrågasätta om den arbetslinje som borgarna för är den rätta. Bevisligen kommer inte jobben av sig själv och därför måste staten in och "hjälpa till" och i samma veva täppa igen hålen som rivit upp i vårat skyddsnät som skall utnyttjas av dem som behöver det och inga andra.



Angående att du skall behöva betala skatt så är det självklart förkastligt och synnerligen konstigt att du som varken icke-myndig eller arbetande ska behöva skatta. Tycker du skall stå på dig!



Mvh

2011-05-08 @ 23:21:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0